|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
dzien dobry!!! zima u nas w pełni- jest pięknie!!! kupiłam buty wreszcie
ale opuchlizna zejdzie wraz z porodem i będą superwidzę że nie tylko ja miałam nerwice że wizaz nie dziala wczoraj myślałam juz że mi się humor porodowy zaczyna bo miałam strasznie napięte nerwy a to tylko odstawienie uzależnienia![]() Lilka sie od wczoraj bardzo delikatnie rusza nie jak zawsze- ciekawe czy przez pogode czy tez się szykuje ![]() ![]() Konczita wielkie gratulacje i brawa dla was! elizka tort pyszny spóźnione( przez wizaż nie z mojej winy) najlepsze życzenia!!!Cytat:
Cytat:
super zmiana ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Agatek widze maratony uprawia ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- ide sprzatać i zmienić pościel trzeba- chciałam poczekać do zmiany aż do szpitala pójdę ale się nie zanosi a juz nie moge na nia patrzeć:/ miłego dnia
|
|
#4742 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Hejka
nie bylo mnie bo normalnie padam. Jechalismy wczoraj. (ja, maly, moja siotra i jej cora) do Warsawy do naszej siostry, bo obaj nasi tzci za granica. Podroz byla dosyc dluga ale udalo sie nam trafic w czas snu maluchow. Wracamy w poniedzialek ![]() Kasikzaki, Konczita, gratulacje, trzymamy kciuki
|
#4743 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
ja też pisałam do Agatka, ale coś mi nie odpisała, może ma tylko do orange darmowe, a ja mam t-mobile ![]() Ja posprzątałam troszkę, robie drugie pranie i leżę
|
#4744 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
- mam nadzieję że coś się ruszy nareszcie
|
||
|
|
|
#4745 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
świetna zmiana ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj też dostawałam szału że na wizaz nie mogę wejść normalne uzależnienieAha NESKA GRATULACJE!!!!
|
|
#4746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że maluszki spały po drodze
|
|
|
#4747 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale naprawdę o wiele lepiej z tym balejażem![]() Cytat:
Cytat:
bo mi w sumie gin nie mówił jak mam liczyć![]() czyli jutro Agatek będzie miała swoją niespodziankę ![]() a my dzisiaj z tż szał sprzątania, bo musimy meble poprzestawiać tak żeby się łóżeczko zmieściło najgorsze jest to, że ciągle coś nam nie pasuje, a ciężko dokupić jakiś mebel itd do tych które mamy - czyli wynajmowanych
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaznaczam tylko 1 ruch w danej półgodzinie, w sumie ma ich być 10 od 9-22 ![]() Tłumaczył, że co z tego jak od 9-10 naliczę te 10 ruchów/dzień, jak potem nie będzie ich w ogóle... mały właśnie wystawił girkę w boczek... będzie mi brakowało takich momentów
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadlam sie tylko zameldowac,ze nie rodze i looknac, czy ktoras urodzila.
Neska, GRATULACJEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!! dla Mamusi i Igorka !!!Nie nadrabiam, bo nie mam czasu. Robimy parapetowke i jak zwykle na wszystko jest za malo czasu :/ Klaurencja, mignelo mi przed oczami, ze jestes w Wawie. Wpadasz na imprezke?
|
#4750 | |
|
Raczkowanie
|
Neska, GRATULACJE!!!!
Cytat:
![]() Co do zdjęcia, jednak w nowej odsłonie wyglądasz rewelacyjnie, młodzie i taka świeżutka jak cytrynka Dziewczyny pozdrówcie Agatka i życzcie jej aby akcja szybko się rozegrała i niech wraca bo wizaż zamiera ![]() Dziś w nocy obudziły mnie 4x skurcze i niemiłosierny ból brzucha i co
|
|
#4751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
ja też miałąm wczoraj nerwa na wizaż![]() Neska gratulacje buziaczki dla Igorka Konczita też Cie pamiętam i z całego serca GRATULUJE Kamusia nowa fryzurka czadowa ![]() Ja jutro ide do szpitala na wywołanie chyba że synuś się namyśli jeszcze dziś i wyjdzie |
|
|
|
#4753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanej imprezy Cytat:
![]() Cytat:
Ale widać dobrze mu w brzuszku
|
|
|
#4754 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Neska gratulacje ![]() ![]() U mnie w nocy byla burza ,grzmiało i błyskało sie a do tego śnieg i grad padał! Znowu swędzi mnie brzusio ,pojawiły się małe krosteczki,wysłałam tżta do apteki po wapno do picia i maśc fenistil. Dzisiaj i wczoraj zjadłam znowu pomarancze i pewnie to od tego - łakomstwo!!!! |
|
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
Natalia w ciąży Fenistilu nie można z tego co wiem http://www.i-apteka.pl/product-pol-8...L-zel-30g.html a dużo masz tych krostek? Ja ostatnio obierałam selera ot całe ręce mi spuchły i zrobiła się kaszka ale wapno pomogło fenistilu bym się bała.
Inutil tu masz moje foto co byś mnie poznała na porodówce mogę wyglądać troszke mniej wyjściowo:P niestety nie umiem wstawić do klubu więc zaśmiece troszke forum Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2012-01-14 o 13:22 |
|
|
|
#4756 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widocznie tak szukałam![]() Cytat:
Cytat:
Neska gratuluje Igorka Dziewczynki ślicznie dziękuję za zyczenia urodzinowe,dziś będę miała gości z tej okazji,ale to sami najbliźsi czyli rodzice i rodzeństwo z mężem i dziewczyna i oczywiście mój skarbek chrześniak. Byłam dziś odebrać paczkę z marketingu rekomendacj i o dziwo mogłam nie czekać w kolejce ,później zakupy w tesco i kobietka mnie przepuściła przy wędlinach ,później podeszłam do kasy uprzywilejowanej i oczywiście jednemu dziadowi się nie podobało ,że jestem młoda i moge stac Wkurzyłam się na frajera coś tam mu powiedziałam,ale on mnie uciszał mówiąc ciiii ja mówię do żony no co za baran.Ale i tak byłam przed nim
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-14 o 13:20 |
||||
|
|
|
#4757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój czasami śpi np. przez całą godzinę wiec ruchów nie czuję to źle? bo tak ogólnie to mam wiecej niż 10. już sama nie wiem. za ruch można uznać delikatne smyrniecie gdzies tam? czasami jak się za bardzo zaczynam nad tym zastanawiać to zaczynam panikować ależ miałam pyszny obiadek , taki delikatny jak lubię, sałateczka grecka i kotleciki z kurczaka ![]() tż poszedł do pracy ja maiąłm odpoczywać i troszkę poleżeć, ale cos mnie nosi, chyba się przejde do rodziców choć - 5 minutek drogi. już wczoraj nigdzie nie byłam![]() oluska to ty? kojarzysz mi się z moją koleżanka
![]() Edytowane przez bybella Czas edycji: 2012-01-14 o 13:23 |
|
|
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
oj ciężko znowu się wbić mi i w wasze dyskusje i w normalny rytm, bo padam z niewyspania ( małą musze budzić co 2-3 godziny na karmienie bo ma dalej żółtaczke) no i potem wisi taka godzinę przy cycku więc chodzę jak zombi. Na szczęście Natce bilirubina spada więc jesteśmy spokojniejsi, za to ze mną zaczęły się problemy i znowu Was opuściłam. Okazało się bowiem, ze rana po cc źle się goi, powstał mi dookoła ropień i miałam punkcję robioną 2 dni temu. Teraz mam w ranie 2 cewniki i cały czas jest otwarta no i sączy się z niej jakieś dziadostwo ( tż musi mi zmieniać opatrunki kilka razy dziennie a ja przechodze rekonwalescencję po raz drugi ;/ ) jutro idę znowu do szpitala na zmianę cewników, we wtorek do lekarza, zobaczyć czy po raz 3 nie zostawią mnie w szpitalu... mówię Wam już mnie wszyscy znają na Żelaznej, i lekarze i położne mamy już wszyscy dosyć..jeszcze teściowa przyjechała wczoraj i non stop wisi na mnie i małej i najbardziej mnie denerwuje jak karmię a ona ma głowę praktycznie w moim cycku bo ona chce maleństwo zobaczyć tyle o mnie, jest ciężko, staram się byc twarda ale zmęczenie najbardziej daje się we znaki, no i mąz też jest przytłoczony nadmiarem obowiązków ;/ aaa widziałam się za to z MissZuzią i ma pięknego synusia zdjęcia mojej głodomorry Wam wkleję asap gratulacje dla mamus rozpakowanych, jest juz nas coraz więcej i za dwupaki już niedługo i tęskni mi się za Wami, ale nowa sytuacja jest dla nas ciężka do okiełznania no i te wszystkie komplikacje nas wykańczają, jak nie z małą były problemy to ze mną sie zaczęły i cały czas po lekarzach jeździmy ;/ smutne to ale trzeba swoje przejść, grunt, żeby mi się ta rana teraz szybko zagoiła nic nie jestem w stanie zrobić no i boli jak fix.. przesyłamy buziaki z Natalką |
|
|
|
#4759 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
N1kotynka
żeby rana dobrze się gioiła. A teściowej to sie zapytaj czy drugiego nie chce co b mogła zobaczyć czy mała dostaje dobre mleko![]() Bybella tak to ja a obok mnie moja 2połowa
|
|
|
|
#4761 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może jednak się zdecyduje dzisiaj data niczego sobie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby się jak najszybciej te problemy pokończyły! nie dziwie się że jesteś padnięta...zdrówka dla was!!!
|
|
#4762 | ||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry dziewuszki
![]() Eliza wszystkiego najlepszego!!! troche spoznione,ale szczere ![]() Dark lady dziękujemy Cytat:
W pierwszych dniach czeka Panią intensywne odciąganie (minimum co 3 godziny w ciągu dnia i co 4 godziny w nocy): po 15 minut każda pierś, lub w systemie: 7 minut jedna pierś, potem 7 min. druga, później 5 min. jedna i 5 min. druga, na końcu 3 min. jedna i 3 min. druga pierś. Proszę się nie przerażać, że na początku będzie odciągała Pani "puste" piersi, na tym właśnie polega pobudzanie ich do zwiększonej produkcji mleka. Po jakimś czasie zauważy Pani, że w piersiach "coś zaczyna się dziać" i pokarmu zrobi się znacznie więcej. Dopóki nie będzie on bezpieczny dla dziecka proszę mleko wylewać i w dalszym ciągu regularnie opróżniać piersi. Cytat:
|
|
#4763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no jak matka może mieć złe mleko no i miała się nie wtrącać a tu jest co chwilę- nie kąpcie dziecka po jedzeniu ( ssała 5 min wiec to nie jest posiłek ), przegrzewasz dziecko, po co nosi czapkę ( była po kąpieli), nie pdobają ci się ciuszki jakie kupiłam ( kupiła na rozmiar 80 i większe ) co jesz, dlaczego nie dopajasz dziecka, ze mała nie może być tylko na cycku przez poł roku bo przeciez musi jesc kaszki i wogole... już myślałam ze jej coś powiem wczoraj... a teraz mała spi a ta z aparatem robi jej zdjęcie za zdjęciem... Cytat:
fakt, komplikacji mamy sporo, grunt, ze z mała jest lepiej, ja się wyliżę jakoś ![]() aaai niech Agatek tak nie szaleje z wywoływaniem porodu bo łożysko jej się może odkleić a to poważna sprawa
|
||
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie za 100 pkt - do tych co mają GBS +. Czy mówili wam jak długu trzeba brać antybiotyk, ja biorę od poniedziałku i wczoraj przy wypisie dostałam receptę na kontynuację, ale nikt mi nie powiedział jak długo mam brać
a baranica nie spytala bo miała zakręcony dzień
|
|
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny fenistilu nie można na początku ciąży niby!
Mi kazał nim smarowac mój ginekolog i położna też polecała |
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek nie zdradza Pearl bo ja jestem całkowicie hetero zakochana na zabój w mężu
![]() Ja po obiadku, teściowa chciała mi wcisnąc kotleta ale miałam odruch wymiotny wiec mi darowała. A malutka tak cudownie smyra mnie po żeberkach z prawej strony Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-14 o 13:59 |
|
|
|
#4767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje wczorajszy brak wizażu doprowadzał mnie do szału zresztą tak jak Was dzisiaj dostałam całą wielką reklamówkę pluszaków, gryzaków, grzechotek od siostry po jej córeczce ![]() w końcu u nas zima
|
|
#4768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję przeżyć, naprawdę ![]() My też za Tobą tęsknimy Cytat:
Ale to jest nieuniknione niestety, szkoda tylko że jest u Was 24 h /dobę, bo mogłabyś odpocząć od jej gadania, a tak nie da rady A Twoja mama też jest u Was?
|
|
|
#4769 | ||
|
Rozeznanie
|
kamusia a Ty spac nie mozesz??? Świetna fryzura super zmiana
![]() Cytat:
Neska gratulacje!!!! ![]() Cytat:
trzymam kciuki, zeby malenka przestawila sie na piers nie poddawaj sie tylkobylo bardzo ciezko wrocic na piers, ale dalysmy rade A my z Lenusia byłysmy wczoraj na pierwszym spacerke polozna mnie wygonila. Mowi, ze takie tygodniowe dziecko juz powinno zabierac sie na swieze powietrze- wiadomo nie długo, ale na poczatku 30min wystarczy. Balam sie, ze jak wyjdziemy to moze sie obudzic i plakac w wozku, ale caly czas spala ![]() Malenka od niedzieli przytyla 70g ![]() Monia a Ty z Michasiem jeszcze nie wychodzilas?
|
|
#4770 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
A wygląd rzeczywiście inny, bardzo fajny, choć ja wolałam bez grzywki (ciebie oczywiście). Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. No i fajnie że sn lepsze, bo ja chyba tak będę rodzić , pocieszające to.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

ale opuchlizna zejdzie wraz z porodem i będą super
wczoraj myślałam juz że mi się humor porodowy zaczyna bo miałam strasznie napięte nerwy
a to tylko odstawienie uzależnienia

nie bylo mnie bo normalnie padam. Jechalismy wczoraj. (ja, maly, moja siotra i jej cora) do Warsawy do naszej siostry, bo obaj nasi tzci za granica. Podroz byla dosyc dluga ale udalo sie nam trafic w czas snu maluchow. Wracamy w poniedzialek

za dwupaki 

a baranica nie spytala bo miała zakręcony dzień

Ale to jest nieuniknione niestety, szkoda tylko że jest u Was 24 h /dobę, bo mogłabyś odpocząć od jej gadania, a tak nie da rady
ciekawe co