Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 18:35   #4801
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Dziewczyny ja zaraz oszaleję i nie wiem co robić...

Wszyscy go szukają,wszyscy znajomi nawet ojciec przyjechał i go szuka, nigdzie go nie ma..

Nie wiem co robić, nie mam pojęcia, tak się boję...
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:45   #4802
Blanszor
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn ,które mają już swoje kruszynki,w czym śpią Wasze pociechy?w rożku ,śpiworku,pod kocykiem???
Mój Gad w łóżeczku śpi zawinięty w cieniutki bawełniany kocyk i od pasa w dół przykrywam go lekką kołderką. Jak biorę go do łóżka to albo w rożku albo też w tym cienkim bawełnianym kocyku. Utrzymuję temperaturę ok. 23 stopni.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kupujecie elektroniczne nianie? Ja mieszkam w domu piętrowym i chciałabym ją mieć. Polecane są te Angelcare, ale są dość drogie. Zastanawiam się nad Baby ono, ale w sumie żadnych opinii o nich nie znam. Wiecie coś o nich?
Kropeczko ja mieszkam w dużym piętrowym domu i dzięki niani mogę bez problemu chodzić po całym domu. Jak jestem na parterze to nie słychać w ogóle płaczu dziecka. Kupiłam aventu o taką:
http://allegro.pl/elektroniczna-nian...032938585.html
fajnie działa, jedyna wada to kiepsko działające akumulatory (małe paluszki), ale można kupić silniejszy na allegro.
O Angelcare słyszałam same pozytywy, ale są droższe niż aventu.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:46   #4803
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Dziewczyny kupujecie elektroniczne nianie? Ja mieszkam w domu piętrowym i chciałabym ją mieć. Polecane są te Angelcare, ale są dość drogie. Zastanawiam się nad Baby ono, ale w sumie żadnych opinii o nich nie znam. Wiecie coś o nich?[/QUOTE]

Ja kupilam z monitor em oddechu z angelcare taki starszy model uzywany
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:52   #4804
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Wszyscy go szukają,wszyscy znajomi nawet ojciec przyjechał i go szuka, nigdzie go nie ma..

Zoska nie wiem co Ci poradzić może obdzwoń szpitale, izby wytrzeźwień itp. Dla zabicia czasu zacznij myśleć co mu zrobisz jak go wreszcie dorwiesz. Ja bym mu urwała głowę przy samych kostkach!!
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:54   #4805
uska000
Zadomowienie

Mamy drugiego Igorka Gratulacje

A ja bylam dzis w szkole.. Igorek zostal z tatusiem: zostawilam 2 razy po 60ml i starczylo a nie bylo mnie 6h

lece kapac szkraba jutro znowu szkole;/

buziaki

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:54   #4806
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Zoska, wspołczuję nerwów

A od kiedy go nie ma? O której skończyła się impreza? Może jest u jakiegoś kolegi, o którym nikt nie pomyślał?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:56   #4807
sandra1892
Zadomowienie

Hej !

Przyszlam was wszystkie zaprosic na toast z okazji tego, ze Amelka konczy dzis 2 miesiace
Stary 2012-01-14, 18:58   #4808
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ostatni raz widziała go jego sąsiadka , rozmawiała z nim, szedł do mnie, po drodze miał wstąpić do kolegi. To było około 15-16. Do tego kumpla nie trafił mimo, że tylko 100 metrów miał do niego. Teraz go wszyscy szukają.

Narazie uciekam stąd, bo oszaleję.
Stary 2012-01-14, 19:04   #4809
Lucy1111
Zakorzenienie

Sandra, no to zdrówko Ale ten czas leci!! dwa miesiące już?
Zosiu, kurde... może popił za dużo i trzeźwieje gdzieś? Dziady wstrętne nie myślą, by nas poinformować
wyobrażam sobie jakie scenariusze teraz piszesz, ale jestem pewna, że wszystko z nim ok

ja nie kupuję elek.niani, bo mamy małe mieszkanie.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Ostatni raz widziała go jego sąsiadka , rozmawiała z nim, szedł do mnie, po drodze miał wstąpić do kolegi. To było około 15-16. Do tego kumpla nie trafił mimo, że tylko 100 metrów miał do niego. Teraz go wszyscy szukają.

Narazie uciekam stąd, bo oszaleję.
a to było przed, czy po tej akcji z komórką?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:17   #4810
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też tak robi, ale jak łapię za telefon, żeby zrobić zdjęcie, to przestaje Nygusek jeden

Szpital Ci wystawi zwolnienie jak z niego będziesz wychodziła ale z datą od 16-go. Poinformuj pracodawcę, że jesteś w szpitalu. Na dostarczenie zwolnienia masz 7 dni, ale od daty wystawienia a nie przyjęcia do szpitala

Dziewczyny kupujecie elektroniczne nianie? Ja mieszkam w domu piętrowym i chciałabym ją mieć. Polecane są te Angelcare, ale są dość drogie. Zastanawiam się nad Baby ono, ale w sumie żadnych opinii o nich nie znam. Wiecie coś o nich?
Ja nie kupuje mimo ze mieszkam w duzym pietrowym domu. Zawsze ktoś z mała bedzie. Jak nie ja to babcia

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej !

Przyszlam was wszystkie zaprosic na toast z okazji tego, ze Amelka konczy dzis 2 miesiace

Jak ten czas szybko leci zdrówko Amelki

A ja nareszcie spakowana teraz tylko czekam do środy żeby troche pochodzić po schodach a w czwartek do szpitala

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:

JA pierdziele Zosia współczuje Ci tak nieodpowiedzialnego partnera.... i mam nadzieje że jak się znajdzie to dostanie opier.dziel.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:23   #4811
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:

Zosia daj znać jak zguba się odnajdzie, pewnie gdzieś śpi lub pogawędki urządza a Ty od zmysłów odchodzisz.
Mam nadzieję, że przyjdzie cały i zdrowy i będzie już dobrze a wtedy ubij dupsko
Trzymaj się kochana.

Sandra za dwa miesiące Amelki, niech dziewczyna rośnie zdrowa

agawoo, masz może foteczkę tego albumu co rodzicom zrobiłaś, już mi wyobraźnia działa
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:26   #4812
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Kasik zgadza sie ja mam Aventa recznego i polecam- naprawde jest fajny Kwestia małej ilosci pokarmu- moze czesciej odciagaj? Jest pewien system odciagania pokarmu. To fragment artykułu:
W pierwszych dniach czeka Panią intensywne odciąganie (minimum co 3 godziny w ciągu dnia i co 4 godziny w nocy): po 15 minut każda pierś, lub w systemie: 7 minut jedna pierś, potem 7 min. druga, później 5 min. jedna i 5 min. druga, na końcu 3 min. jedna i 3 min. druga pierś. Proszę się nie przerażać, że na początku będzie odciągała Pani "puste" piersi, na tym właśnie polega pobudzanie ich do zwiększonej produkcji mleka. Po jakimś czasie zauważy Pani, że w piersiach "coś zaczyna się dziać" i pokarmu zrobi się znacznie więcej. Dopóki nie będzie on bezpieczny dla dziecka proszę mleko wylewać i w dalszym ciągu regularnie opróżniać piersi.

to jest jakies niebezpieczne mleko dla dzieci z piersi?
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziękuję za słowa otuchy ale 'ja wiedziałam, że tak będzie...' i nic nie robią ze mną Wczoraj mieli 18 cesarek i oni muszą moje oxy 'zaplanować' bo nie ma miejsc po porodzie...

U mnie spoko luzik, tylko nudiii, bo łikend Na jutro mój ulubiony doktorek (bybella wiesz który ) miał wpisać oxy ale oczywiście po co nic nie ma!!!! czekam jak ta pi.pa
Chodzę se po schodach, masuję suciory tak, że leje mi się z nich i nic masuje brzuchol, na 6 pięterko weszłam i nici- odwdzięcza się dziecie wchodząc pod żeberka, no norma przecież niech tylko wyjdzie!!!! --->

Żarcie takie se- kupiłam se makrelę wędzoną i delektuję się jej smakiem rano i wieczór- nie jadłam chyba tej ryby z 10 miesięcy...

U tż spadł śnieg, nawet dziś (wow) miał robotę więc dodatkowa kaska wpadnie

Oczywiście co do imienia nadal nie możemy się dogadac i chyba ta Kinga w razie co zostanie coraz bardziej wątpię, że to chłopczydło siedzi we mnie
Agawoo ta moja położna myślała, że tyle biorą kasy u nas w szpitalu i była w szoku ale dziś się dowiedziałam, że w zeszłym roku brała 400 zł, więc teraz może brać 500. W razie co, kasa będzie
18 porodów
ale jutro juz będzie wiadomo czy Zajączek czy Zajączka
makrele wędzoną? przeciez nie wolno
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja nie będe tego badania robić skoro podają w szpitalu profilaktycznie antybiotyk.

Chyba większość z nas się tego boi. JA jak tylko o tym pomyśle to już mnie nerwy biorą tylko w moim przypadku chodzi o teściową.
u nas nie podają antybiotyku więc się dowiedz może czy u was dają
Cytat:

Renata osz Ty małpo!!!!!!!!!! Ty przeciwko mnie?? a ja Cię zapisałam na 2 daty w styczniu a TY się wygadujesz Pearl??
Ona i tak wie, że jest jedna jedyną Ona o tym wie.. Także wiesz, nie zdołasz nas skłócić!!!
haha kurcze nie udało mi się
Cytat:
mam pytanie do dziewczyn ,które mają już swoje kruszynki,w czym śpią Wasze pociechy?w rożku ,śpiworku,pod kocykiem???

co do teściowych to bardzo współczuje tym ,które mają załzowate mamuśki,moja teściowa jest chyba taka o jakiej każda by marzyła,nie wtrąca się wcale,wpada jak ją zaproszę,dzwoni często ale to dlatego ,że czekają na Bartusia jak samo jak i my
moi teściowie też świetni!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:32   #4813
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
hejcia
ja dzis po kolejnej wizycie u gina... ostatnio zapowiedzial mi ze to juz bedzie ostatnia i da mi skierowanie na wtorek najpozniej do szpitala a dzis mi mowi ze we wtorek na wizyte (w srode mam termin!)

wyludzic tylko kase chce stwierdzilam i sie odezwalam ze juz mialam podobno dostac skierowanie... wiec powiedzial ze jesli tak bardzo chce do szpitala to mi da na poniedzialek rano na 8 mam sie stawic. po czym mnie zbadal, powiedzial ze tam jest glucho i cicho i nie rozumie czemu chce juz skierowanie... a co mu mialam powiedziec przepraszam?! ze mi przez jego co tygodniowe wizyty a osatnio 2 razy w tyg. zostalo 100 zl do konca mc?? i maz jak zaplaci za kolejna to nie bedzie mial na paliwo zeby mnie do szpitala zawiezc? jakby nie mogl mi dzis od razu dac skierowania na srode do szpitala tylko we wtorek wizyta i dopiero skierowanie na srode! chore! strasznie w ogole dzisiaj rozdrazniona jestem jakas kazdy halas mi przeszkadza.... i strasznie boli mnie krocze... jakos tak dziwnie... skurczy zadnych ahh..
bidulko <GLASZCZE> nieciekawie sie porobiło... takto juz jest w tym rąbanym kraju ... kazdy orze jak moze... ech trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
mniaaaaam - pychotka a od czerwca nie jadlam ;( po porodzie zjem 3 naraz

ale tu dzisiaj cisza superancko tak otwierac wizaz bez obawy ze 10 stron przez 2 godz naskrobane
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:37   #4814
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
to jest jakies niebezpieczne mleko dla dzieci z piersi?

18 porodów
ale jutro juz będzie wiadomo czy Zajączek czy Zajączka

u nas nie podają antybiotyku więc się dowiedz może czy u was dają

haha kurcze nie udało mi się

moi teściowie też świetni!

prowadząca mi tego badania nie zleciła więc chyba podają. W razie czego powiem jej że nie robiłam tego badania i niech mi podadzą profilaktycznie nawet jeśli miałabym zapłacić.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:37   #4815
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dziewczyny chciałam Wam polecić pościel z allegro.
Wczoraj przyszła, dzisiaj wyprałam i łatwo wyprasowałam śliczna jest
http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...056493021.html

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:44   #4816
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

BebiBebi, masz racje pościel rewelacyjna też taka mam z serii MIŚ NA DRABINIE RÓŻOWY. Już doczekać się nie mogę mojej maleńkiej otulonej w nią.
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:49   #4817
NataliaM1103
Rozeznanie

Sandra dużo zdrówka dla dzidzi

Zośka myślalam,że ten Twój chłop chociaż trochę się zmienił,a Ty się nie stresuje tyle!

Mężulek był dzisiaj u swoich rodzicow i przywiózł 2 reklamówki ciuszków dla Bartusia,teściowa była w lumpku i troche pokupiła,chyba z 30 bodziaków ,pajacyki,bluzeczki ,trochę 56,większośc 62,potem 68 i parę ciuszków większych.Zawsze miałam wejsc do lumpka ale jakos kupowałam nowe!
Teraz to mam tyle ciuszków ,że przesada

BebiBebi mam jedną z tych pościeli do wózka

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-01-14 o 19:51
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:00   #4818
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Jak go dorwę to mu nogi z pewnej częsci ciała powyrywam...

Normalnie "Kac Vegas" sobie urządził...

Jego telefon przywiózł mi jego kolega, bo go gdzies tam zostawił na kawalerskim.Był ten kolega u TŻta w domu żeby oddać mu ten telefon, ale go nie ma nigdzie, dom otwarty, ale jego nie ma nigdzie, przeszukali cały dom i nic. A ja chyba zaraz do głowy dostanę z tych nerwów, strasznie zaczynam sie bać.

Poza tym przeczytałam w jego telefonie coś o czym chciałabym nawet nie wiedzieć..Znowu wraca do starych przyzwyczajeń.. a ja za 3 tygodnie mam termin...

Ah znowu zaczynam się użalać, a miałam tego nie robić..

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Jak go dorwę to mu nogi z pewnej częsci ciała powyrywam...

Normalnie "Kac Vegas" sobie urządził...

Jego telefon przywiózł mi jego kolega, bo go gdzies tam zostawił na kawalerskim.Był ten kolega u TŻta w domu żeby oddać mu ten telefon, ale go nie ma nigdzie, dom otwarty, ale jego nie ma nigdzie, przeszukali cały dom i nic. A ja chyba zaraz do głowy dostanę z tych nerwów, strasznie zaczynam sie bać.

Poza tym przeczytałam w jego telefonie coś o czym chciałabym nawet nie wiedzieć..Znowu wraca do starych przyzwyczajeń.. a ja za 3 tygodnie mam termin...

Ah znowu zaczynam się użalać, a miałam tego nie robić..
Zosia postaraj się czymś zająć nie myśl o tym kurcze bo się denerwujesz kochana tylko a on pewnie gdzies siedzi i zapomniał o Bożym świeciestrasznie współczuję...tez kiedyś byłam w takim związku więc wiem co czujesz....
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mam w brzuchu kosmitkę

sami zobaczcie jakie pozy przyjmuje
n iezle!!!!zastanawiałam się z której to strony
Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
hejcia
ja dzis po kolejnej wizycie u gina... ostatnio zapowiedzial mi ze to juz bedzie ostatnia i da mi skierowanie na wtorek najpozniej do szpitala a dzis mi mowi ze we wtorek na wizyte (w srode mam termin!)

wyludzic tylko kase chce stwierdzilam i sie odezwalam ze juz mialam podobno dostac skierowanie... wiec powiedzial ze jesli tak bardzo chce do szpitala to mi da na poniedzialek rano na 8 mam sie stawic. po czym mnie zbadal, powiedzial ze tam jest glucho i cicho i nie rozumie czemu chce juz skierowanie... a co mu mialam powiedziec przepraszam?! ze mi przez jego co tygodniowe wizyty a osatnio 2 razy w tyg. zostalo 100 zl do konca mc?? i maz jak zaplaci za kolejna to nie bedzie mial na paliwo zeby mnie do szpitala zawiezc? jakby nie mogl mi dzis od razu dac skierowania na srode do szpitala tylko we wtorek wizyta i dopiero skierowanie na srode! chore! strasznie w ogole dzisiaj rozdrazniona jestem jakas kazdy halas mi przeszkadza.... i strasznie boli mnie krocze... jakos tak dziwnie... skurczy zadnych ahh..

mam takie pytanie jeszcze, 17go konczy mi sie zwolnienie lekarskie, a 16 ide do szpitala.... a szpital wystawia zwolnienie dopiero jak sie zz niego wychodzi chyba tak? a w pracy musialam donosic nastepnego dnia po skonczonym zwolnieniu, zeby dostac kolejne pieniazki z zusu. jak to bedzie teraz wygladalo?? wiecie moze?
oby się coś ruszyło kochana
Cytat:

nic mu nie bedzie zobaczysz!
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

A ja bylam dzis w szkole.. Igorek zostal z tatusiem: zostawilam 2 razy po 60ml i starczylo a nie bylo mnie 6h

buziaki
jak się czułaś jak on został w domku? ja się tego najbardziej boje
Cytat:
Hej !

sto lat!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:07   #4819
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście co do imienia nadal nie możemy się dogadac i chyba ta Kinga w razie co zostanie coraz bardziej wątpię, że to chłopczydło siedzi we mnie
A ja cały czas myślę że twoim lokatorkiem brzuszka jest chłopak :P bo siedzi i siedzi w brzuszku taki mami synek nie spieszno mu na świat w brzuszku mu bardzo dobrze już nie bawem się dowiemy

ale u mnie posypało

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:11   #4820
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Hej !

Wszystkiego dobrego dla Amelki

Agatko kawa taka parzona nie rozpuszczalna w lodowce dużo dłużej utrzymuje swoje właściwości aromat i smak
Poza tym jak otworze lodówkę to kuchnia przechodzi mi zapach pieknej kawy który uwielbiam

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:15   #4821
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wydzwaniałam na policję, do szpitali, do kumpli, wszędzie!!
Nagle zaczęły bić dzwony w kościele w taki sposób jak ktoś umiera, odchodziłam tu od zmysłów.

I co? Dostaję telefon, że ojciec mojego dziecka zasiedział się w nowej pizzeri i ma kapę taką jak nigdy. Dzwonił jego kolega tylko mnie poinformować, że muszą go do domu dowieźć , bo sam nie dojdzie.

Jedno jest pewne, miarka sie przebrała. Nigdy, nigdy tak się o niego nie bałam!! Nie chce go na żadnym porodzie, na wesele tez nie pójdę z nim.

Potraktował mnie w najgorszy sposób na jaki go stać...
Stary 2012-01-14, 20:19   #4822
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Nagle zaczęły bić dzwony w kościele w taki sposób jak ktoś umiera, odchodziłam tu od zmysłów.

I co? Dostaję telefon, że ojciec mojego dziecka zasiedział się w nowej pizzeri i ma kapę taką jak nigdy. Dzwonił jego kolega tylko mnie poinformować, że muszą go do domu dowieźć , bo sam nie dojdzie.

Jedno jest pewne, miarka sie przebrała. Nigdy, nigdy tak się o niego nie bałam!! Nie chce go na żadnym porodzie, na wesele tez nie pójdę z nim.

ja bym za takie coś zabiła nie odpowiedzialny ten Twój facet

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:23   #4823
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Nieodpowiedzialny gówniarz.

I on ma miec za miesiac 25 lat?

Wczoraj jeszcze go półżartem zapytałam czy wpadnie do nas, a on zdziwiony tylko dlaczego o to pytam.

Uciekam stąd, na dziś już mam dość wrażeń.

Dobranoc
Stary 2012-01-14, 20:25   #4824
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

oj ciężko znowu się wbić mi i w wasze dyskusje i w normalny rytm, bo padam z niewyspania ( małą musze budzić co 2-3 godziny na karmienie bo ma dalej żółtaczke) no i potem wisi taka godzinę przy cycku więc chodzę jak zombi.
Na szczęście Natce bilirubina spada więc jesteśmy spokojniejsi, za to ze mną zaczęły się problemy i znowu Was opuściłam.
Okazało się bowiem, ze rana po cc źle się goi, powstał mi dookoła ropień i miałam punkcję robioną 2 dni temu. Teraz mam w ranie 2 cewniki i cały czas jest otwarta no i sączy się z niej jakieś dziadostwo ( tż musi mi zmieniać opatrunki kilka razy dziennie a ja przechodze rekonwalescencję po raz drugi ;/ )
jutro idę znowu do szpitala na zmianę cewników, we wtorek do lekarza, zobaczyć czy po raz 3 nie zostawią mnie w szpitalu... mówię Wam już mnie wszyscy znają na Żelaznej, i lekarze i położne mamy już wszyscy dosyć..
jeszcze teściowa przyjechała wczoraj i non stop wisi na mnie i małej i najbardziej mnie denerwuje jak karmię a ona ma głowę praktycznie w moim cycku bo ona chce maleństwo zobaczyć

tyle o mnie, jest ciężko, staram się byc twarda ale zmęczenie najbardziej daje się we znaki, no i mąz też jest przytłoczony nadmiarem obowiązków ;/

aaa widziałam się za to z MissZuzią i ma pięknego synusia

zdjęcia mojej głodomorry Wam wkleję asap

gratulacje dla mamus rozpakowanych, jest juz nas coraz więcej i za dwupaki już niedługo

i tęskni mi się za Wami, ale nowa sytuacja jest dla nas ciężka do okiełznania no i te wszystkie komplikacje nas wykańczają, jak nie z małą były problemy to ze mną sie zaczęły i cały czas po lekarzach jeździmy ;/ smutne to ale trzeba swoje przejść, grunt, żeby mi się ta rana teraz szybko zagoiła nic nie jestem w stanie zrobić no i boli jak fix..

przesyłamy buziaki z Natalką
Nikotynka bardzo Ci współczuję powikłań i podziwiam Cię za Twoją postawę ja to bym już chyba depresji się nabawiła po tylu komplikacjach
Co do teściowych to ja mam fajną. Ale z perspektywy czasu to pamiętam jak po porodzie mnie wkurzała. Ja myślę że one tak na prawdę nie chcą dla nas źle tylko trochę to "dobrze robienie" im nie wychodzi jeśli wiecie o co mi chodzi W każdym razie my też jesteśmy naładowane hormonami po porodzie i też nie jesteśmy bez winy

Cytat:
Hej!

kasiahexe jak można trzymać kawę sypaną w lodówce?? i po co?
Agatek dobrze że chociaż towarzystwo ok w szpitalu A co do kawy to mój mąż od pewnego czasu trzymał w lodówce kawę sypaną bo gdzieś usłyszał że dzięki temu kawa jest jakaś bardziej aromatyczna czy coś ja tam nie wiem bo kawy nie piję ale wkurzała mnie ta kawa w lodówce i od pewnego czasu już jej tam nie trzyma

Cytat:
mi też ten smoczek się średnio podoba a co do albumów to fajne ale ten 3 za ponad 100 zł to masakra - ta cena

Cytat:
no właśnie ja też chciałabym angelcare z monitorem używaną ale sama już nie wiem :/
wiem że na pewno chcę nianię bo też mieszkam w domu

Cytat:

zoska na pewno się znajdzie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

buziaki
no właśnie Uska jakie były twoje uczucia jak małego zostawiłaś? Ja pamiętam jak co chwilę dzwoniłam do teściowej jak jakaś psychopatka jak pierwszy raz córkę zostawiłam a była sporo starsza bo miała kilka miesięcy

Cytat:
Hej !

Brawa dla Amelki

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Wam polecić pościel z allegro.
Wczoraj przyszła, dzisiaj wyprałam i łatwo wyprasowałam śliczna jest
http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...056493021.html

Jaki masz wzór? Bardzo ładne te pościele i fajna cena

Cytat:
Mężulek był dzisiaj u swoich rodzicow i przywiózł 2 reklamówki ciuszków dla Bartusia,teściowa była w lumpku i troche pokupiła,chyba z 30 bodziaków ,pajacyki,bluzeczki ,trochę 56,większośc 62,potem 68 i parę ciuszków większych.Zawsze miałam wejsc do lumpka ale jakos kupowałam nowe!
Teraz to mam tyle ciuszków ,że przesada
Powiem Wam że ja dziś pognałam męża na strych bo brakowało mi kilku rzeczy a byłąm pewna że już wszystkie ciuchy ściągłam stamtąd i co się okazało - że jest tam jeszcze chyba ze 4 kartony małych ciuchów + 3 rożki + dwa ochraniacze i baldachim + okrycie kąpielowe I tym o to sposobem mam kolejne chyba z 5 prań a ja się już cieszyłam że mam wszystko poprane i poukładane. No i jutro musimy jechać z mężem po drugą komodę do sypialni - dobrze że mam dużą sypialnię No ale nie muszę już nic kupować oprócz niani, karuzeli (chociaż się zastanawiam czy też nie kupować a nie powiedzieć komuś żeby kupił) i laktatora.
Stary 2012-01-14, 20:35   #4825
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

czułam, że tak będzie co za dziad
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:38   #4826
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

heloł

dzisiaj od rana robiłyśmy z mamą porządki w kuchni... potem zakupy i takie tam...

Mały chyba ani myśli wychodzić. Tż boi się mnie tknąć, więc chyba czeka mnie poniedziałek i wywoływanie...

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Inutil tu masz moje foto co byś mnie poznała na porodówce mogę wyglądać troszke mniej wyjściowo:P niestety nie umiem
Noo, telefon sobie spisałam w razie co nie wiem czy w amoku Cię poznam, najwyżej będę chodzić po salach i pytać Ola? Ola? jak zobaczysz takiego dziwoląga to ja

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Hej mamusie!...
kurcze, dobrze, że z małą lepiej. Mam nadzieję, że szybko się wykaraskasz z tych powikłań

Cytat:
ooo Inutil bedziesz miała konkurencje w konkursie na miss porodówki
noo, muszę sobie make-up zrobić przed wyjazdem

Cytat:
Stary 2012-01-14, 20:55   #4827
n1kotynka
Zadomowienie

Heeej

aż bym Was chciała wszystkie pocytować i poprzesyłać buziaki no ale się nie da niestety
Kochane jesteście

teściowa dalej daje w czapę, nerwy mi puszczają już. Dzisiaj się wybraliśmy na chwilę do sklepu kupić kołyskę małej bo teraz śpi z nami, a małżonek nie mógł się sam zdecydować no i tz zwrócił mi uwagę aż, że jestem burcząca dla jego mamy, ale ja już mam jej dość. We wszystkim dogaduje, jak karmię to chcę być z nia sama bo dla mnie to jest bardzo intymna czynność i nie chcę żeby ktoś w tym czasie się na nas gapił i dogadywał
mało tego, usłyszałam przez telefon jak teściowa plotkuje z ciotką o mojej ranie, choć wolałam, żeby o niej wiedziało jak najmniej osób bo to nie jest przyjemna sprawa a tu słyszę jak w salonie opowiada o moich cewnikach i jeszcze przychodzi jak mnie tz opatruje i się przygląda bo przecież ona jest lekarz! ( jest psychiatrą) więc masakra. Powiedziałam mężowi, że sobie nie życzę i ze mama nie będzie uczestniczych w zmianach opatrunku bo nie zna się na tym, tz został nauczony w szpitalu co robic i to wystarczy i nie potrzebuje widowni jak lezę bez majtek i powiedziałam mu, że on też by się czuł niekomfortowo gdybym ja mu coś robiła w takich miejsach w obecności mojej mamy
no i generalnie wolałabym być sama z tym wszystkim, ale przez ranę nie dam rady, bo nie mogę tylu rzeczy robić, że ktoś musi być w domu.
ehhh tyle mojego wyżalania się, choć jestem wkurzona bo wolę moją mamę, której nie będę wstydziła się powiedzieć, żeby zostawiła mnie w pokoju bo chce byc sama z córką a tutaj zaraz jest, że teściowa czuje się odtrącona n o i moja mama jakoś ma większe doświadczenie w opiece nad dziećmi a teściowa boi się nawet małą na ręce wziać a jak zostawiliśmy Natalkę z nią to jej nie przewijała bo się bała. Choc z drugiej strony o tyle dobrze, że się za nic nie zabierała bo by jeszcze malutkiej coś zrobiła ehh generalnie będę się trzymać zasady, że odwiedziny dzidziusia to po skończeniu 1 miesiąca można zaczynać

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nikotynka, trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej doszły do siebie
Współczuję przeżyć, naprawdę
My też za Tobą tęsknimy

Współczuję zachowania teściowej Ale to jest nieuniknione niestety, szkoda tylko że jest u Was 24 h /dobę, bo mogłabyś odpocząć od jej gadania, a tak nie da rady
A Twoja mama też jest u Was?
moja mama dojeżdża w poniedziałek i będzie sajgon jak będę miała 2 mamy sama w domu
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Oj to się porobiło. Dpbrze że jakoś sobie radzicie, mam nadzieję że wszystko szybko się ułoży, a teściowa mogłaby sobie darować. Ale to pewnie jedna z tych co wszystko wiedzą najlepiej (tak jak moja, ale jak to ona mówi "nie to że chce się wtrącać, ale")
no własnie od tego zaczyna, ja nie chce sie wtrącać ale uważam, że... powininniście.. musicie.. itd..
co do GBSa to mi nie chcieli nic robić w szpitalu bez wyników i dzwoniłam kilka razy dziennie do kliniki czy już mają wyniki i wszystkich poganiałam. Suma sumarum jak trzeba było ciąć to dali mi penicylinę na zaś a po porodzie okazało się, że nie mam paciora
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Nikotynka bardzo Ci wspolczuje obys szybko wrocila do zdrowia. A jesli chodzi o brak snu w nocy: pociesz sie tym, ze inni maja gorzej moja w nocy budzi sie co 2-3godz i siedze z nia srednio 1,5h, czasami jest to 3h, a raz meczylam sie z nia od 4h do 8h bo nie chciala zasnac. dzis pozwolila mi wkoncu troszke odpoczac. Fakt, ze nie spala ciagiem dluzej niz 3h (spala liczac od 20h- 3h, 3h, 2h, 2h), ale karmilam ja najdluzej 1h
ja moją karmię i półtorej godziny nawet i to w nocy też!
na szczęście po takim długim karmieniu i po kąpieli to by spała i spała aż potem muszę ją wybudzać bo nie chcę robić przerw większych niż 4 godz. A dzisiaj w nocy bestia nie spała od 3 w nocy do 8.30 rano aż ją dałam mężowi żeby mnie zmienił bo już ledwo na oczy widziałam
Cytat:
Już samo pojawienie się dziecka na świecie komplikuje życie a tu u Was jeszcze dodatkowe kłody :/ Miejmy nadzieję, że tylko te początku będą trudne a potem to już będzie super
Buziaki dla Was
Ja się boję, że moja mama będzie tak gadać
Jak na to reagujesz? Do kiedy teściowa zostaje u Was?
oj ciężko z teściową, nerwy mi puszczają a ta zostaje do poniedziałku i potem przyjeżdża moja mama.... tyle, że mamie to powiem bez ogródek ze czegoś nie chcę a tej to się krępuję trochę
[QUOTE=dph;31619209]Nikotynka bardzo Ci współczuję powikłań i podziwiam Cię za Twoją postawę ja to bym już chyba depresji się nabawiła po tylu komplikacjach
Co do teściowych to ja mam fajną. Ale z perspektywy czasu to pamiętam jak po porodzie mnie wkurzała. Ja myślę że one tak na prawdę nie chcą dla nas źle tylko trochę to "dobrze robienie" im nie wychodzi jeśli wiecie o co mi chodzi W każdym razie my też jesteśmy naładowane hormonami po porodzie i też nie jesteśmy bez winy
/QUOTE]
oj Kochana depresji to mało brakowało bym dostała bo w szpitalu za drugim razem to nocami płakałam w poduszkę, ale potem zaczęłam sobie powtarzać, że muszę być silna by wykarmić małą no i też mąż mi bardzo pomaga. Dzięki niemu się trzymam ale on też ledwo daje radę i wrócił do palenia
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:05   #4828
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

juz myslalam ze cos sie ruszylo. przespalam sie i spalam do jakiejs 19... no i po kilku min dostalam straszne bolesci brzucha... z tym ze bardzo dlugie to byly skurcze. no i nie przechodzily. poszlam do lazienki i wzielam kapiel, ale tez nie przechodzilo, ja juz w glebi duszy uradowana ze chyba sie zaczelo, ale zwijalam sie z bolu. no i siedze sobie na kanapie i mowie do meza ze zaraz chyba baka puszcze, i w ostatnim momencie rozpoznalam ze to nie baczek tylko jednak rozwolnienie. pobieglam wiec do kibelka... posiedzialam i zrobilo sie lzej skurcze minely, ale teraz znow mnie pobolewa od jakiegos czasu brzuszek... i umierac bede z nudow bo maz chcial ze mna jechac do kolegow ale ze nie zbyt sie czuje to nie mialam ochoty nigdzie wyjsc... to poszedl beze mnie a ja zostalam sama...
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:05   #4829
dph
Rozeznanie

[QUOTE=n1kotynka;31619949]Heeej

aż bym Was chciała wszystkie pocytować i poprzesyłać buziaki no ale się nie da niestety
Kochane jesteście

teściowa dalej daje w czapę, nerwy mi puszczają już. Dzisiaj się wybraliśmy na chwilę do sklepu kupić kołyskę małej bo teraz śpi z nami, a małżonek nie mógł się sam zdecydować no i tz zwrócił mi uwagę aż, że jestem burcząca dla jego mamy, ale ja już mam jej dość. We wszystkim dogaduje, jak karmię to chcę być z nia sama bo dla mnie to jest bardzo intymna czynność i nie chcę żeby ktoś w tym czasie się na nas gapił i dogadywał
mało tego, usłyszałam przez telefon jak teściowa plotkuje z ciotką o mojej ranie, choć wolałam, żeby o niej wiedziało jak najmniej osób bo to nie jest przyjemna sprawa a tu słyszę jak w salonie opowiada o moich cewnikach i jeszcze przychodzi jak mnie tz opatruje i się przygląda bo przecież ona jest lekarz! ( jest psychiatrą) więc masakra. Powiedziałam mężowi, że sobie nie życzę i ze mama nie będzie uczestniczych w zmianach opatrunku bo nie zna się na tym, tz został nauczony w szpitalu co robic i to wystarczy i nie potrzebuje widowni jak lezę bez majtek i powiedziałam mu, że on też by się czuł niekomfortowo gdybym ja mu coś robiła w takich miejsach w obecności mojej mamy
no i generalnie wolałabym być sama z tym wszystkim, ale przez ranę nie dam rady, bo nie mogę tylu rzeczy robić, że ktoś musi być w domu.
ehhh tyle mojego wyżalania się, choć jestem wkurzona bo wolę moją mamę, której nie będę wstydziła się powiedzieć, żeby zostawiła mnie w pokoju bo chce byc sama z córką a tutaj zaraz jest, że teściowa czuje się odtrącona n o i moja mama jakoś ma większe doświadczenie w opiece nad dziećmi a teściowa boi się nawet małą na ręce wziać a jak zostawiliśmy Natalkę z nią to jej nie przewijała bo się bała. Choc z drugiej strony o tyle dobrze, że się za nic nie zabierała bo by jeszcze malutkiej coś zrobiła ehh generalnie będę się trzymać zasady, że odwiedziny dzidziusia to po skończeniu 1 miesiąca można zaczynać

moja mama dojeżdża w poniedziałek i będzie sajgon jak będę miała 2 mamy sama w domu

no własnie od tego zaczyna, ja nie chce sie wtrącać ale uważam, że... powininniście.. musicie.. itd..
co do GBSa to mi nie chcieli nic robić w szpitalu bez wyników i dzwoniłam kilka razy dziennie do kliniki czy już mają wyniki i wszystkich poganiałam. Suma sumarum jak trzeba było ciąć to dali mi penicylinę na zaś a po porodzie okazało się, że nie mam paciora

ja moją karmię i półtorej godziny nawet i to w nocy też!
na szczęście po takim długim karmieniu i po kąpieli to by spała i spała aż potem muszę ją wybudzać bo nie chcę robić przerw większych niż 4 godz. A dzisiaj w nocy bestia nie spała od 3 w nocy do 8.30 rano aż ją dałam mężowi żeby mnie zmienił bo już ledwo na oczy widziałam

oj ciężko z teściową, nerwy mi puszczają a ta zostaje do poniedziałku i potem przyjeżdża moja mama.... tyle, że mamie to powiem bez ogródek ze czegoś nie chcę a tej to się krępuję trochę
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Nikotynka bardzo Ci współczuję powikłań i podziwiam Cię za Twoją postawę ja to bym już chyba depresji się nabawiła po tylu komplikacjach
/QUOTE]
oj Kochana depresji to mało brakowało bym dostała bo w szpitalu za drugim razem to nocami płakałam w poduszkę, ale potem zaczęłam sobie powtarzać, że muszę być silna by wykarmić małą no i też mąż mi bardzo pomaga. Dzięki niemu się trzymam ale on też ledwo daje radę i wrócił do palenia
No i właśnie dlatego kobietom przyznano macierzyństwo bo są silniejsze psychicznie No masz jazdy z tą teściową kurcze a może jej po prostu powiedz żeby nie patrzyła się i nie siedziała przy tobie jak karmisz małą bo Cię to krępuje.
Stary 2012-01-14, 21:11   #4830
uska000
Zadomowienie

moje uczucia? wyszlam z domu i plakalam pod klatka z 15 minut zanim do auta wsiadlam..

dzwonilam 2 razy tylko bo spali nie chcialam ich budzic

jutro znowu

ide spac, tzt usypia malego

dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości