Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 09:12   #4201
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

eve A widzisz, popatrz, nawet bym nie pomyślała, że mogę zadzwonić po straż ( ja to ogólnie ze wsi jestem, w bloku niedługo mieszkam )
Normalnie się wkurzyłam jak nigdy!
Dobrze, że na darmo z dzieckiem nie zeszłam.
Ale nie ma tego złego - zadzwoniłam po mamę, a niech przyjedzie po mnie chociaż raz .
Ale fajnie, że mi napisałaś, na drugi raz chyba zadzwonię, bo dosłownie mnie zastawił po całości. Avek masz cudny.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:14   #4202
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Bry witam się z Mają na reku

Dla Igiego za siedem miesiączków

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego ząbka

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
a mi nie zalezy na czasie tylko dla siebie. ja bym chciala miec z kim spedzac czas.. i zeby ten ktos chcial swoj wolny czas spedzac ze mna..
i kiedys powiedziałam Marcinowi, znaczy spytałam nawet, czy zechciałby poswiecic tylko mi jeden, tylko jeden, wieczor w tygodniu. usłyszałam, ze po☠☠☠ało mi sie w łbie
Co za tekst

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej

Ja dzisiaj byłam na uczelni.Miałam już pierwsze kolokwium. Zerwałam się wcześniej i byłam z Domkiem u lekarza. Osłuchowo jest jednak całe szczęście czysty, przepisała nam lekarstwa na ten brzydki kaszel. Ma jakieś zmiany skórne, muszę skonsultować się z naszą pediatrą, bo dzisiaj miała jakaś inna dyżur.
Ja się dalej czuję fatalnie, ale trochę lepiej niż wczoraj, więc jest szansa, że przechodzi
oby jak najszybciej przeszło, i Tobie i Domkowi

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witam!
Chcialam do was zagladac wczoraj wieczorem, pochwalic sie, ze Ida wczoraj skonczyla pol roku i co? Pewnie wiecie co, wizaz sie rozsypal. Wydaje mi sie, ze cos czesto maja problemy techniczne.
No to skladam jeszcze zyczenia dla polroczniakow: Krystka Vaniliowej i Domka Natki bo o nich zawsze pamietam (ur 12 i 13 lipca) i poczytam co tam u was jak mi Ida pozwoli. Wlasnie sie obudzila.
My wczoraj w ramach swietowania zjedlismy pol torcika wedlowskiego na pol roczku.
Za pół roczku

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Podpinam się pod pytanie o szpinak.
Mam kilka paczek mrożonego i rozdrobnionego.
Robiłam do ziemniaków i z makaronem.

Robicie jakoś inaczej?
Ja robię naleśniki z piersią z kurczaka i szpinakiem. Piers gotuję, pozniej dziabię na drobne kawałki, posypuję przyprawą gyros, dorzucam do przyprawianego szpinaku, dodaję trochę zółtego sera i wsio

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
pokołysałam w wózku ( ale nie tak buju buju lekko, tylko hard corowo, az mu głowa odskakuje )

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A odnośnie ząbków na 100% Lence się wyrzyna dolna jedynka bo jest kreseczka Dziś na wieczór się dopatrzyłam.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

a teraz KTO CHCE DZIECKO CHODZACE SPAC O POLNOCY?
Nikt

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja nastawiłam się na piątek,13-go z wizażem i nie wypaliło...
Dopiero teraz mam czas nadrobić.
Filutek zjadł no i poczekam chwilę aż uśnie, bo ja w ciągłym strachu przed zakrztuszeniem.

Wstawiłam zdjęcie do klubu prze IS - powiedzcie mi - nie ma tam automatu zmniejszającego zdjęcia - moje się nie chcą ładować, muszę zmniejszać "ręcznie" w jakimś programie

BArdzo pozytywnie na mnie wpływacie - jestem na diecie i zaczęłam działać w sprawie ślubu/wesela. Rosną szanse, ze się odbędzie
Śliczny avatarek i brawa za mobilizację

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Ale jestem wku******.
Byłam odśnieżyć auto, póki Igor śpi, bo mam plan do mamy jechać, i co, dupa, jakiś h** mnie zastawił całkiem. Wrrrrrrrrrrr

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:19   #4203
Bartessa
BAN stały

My dzis noc, super. Maly spał od 21 do 7 rano bez przerwy
Ale rano obudzil nas mega krzykiem, czasem sie boje ze ten krzyk jest spowodowany tym ze zadusza sie. Kiedyś jak go przewijakam zaobserwowalam wlasnie coś takiego, zassal wlasny język i nie mogl zlapac powietrza, zacząl robic się fioletowy, dmuchnęlam mu w trzwal to zalapal, ale krzyku narobil takiego ze masakra.

Telik

Marina, a moze zadzwon po pomoc drogową.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:28   #4204
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
eve A widzisz, popatrz, nawet bym nie pomyślała, że mogę zadzwonić po straż ( ja to ogólnie ze wsi jestem, w bloku niedługo mieszkam )
Normalnie się wkurzyłam jak nigdy!
Dobrze, że na darmo z dzieckiem nie zeszłam.
Ale nie ma tego złego - zadzwoniłam po mamę, a niech przyjedzie po mnie chociaż raz .
Ale fajnie, że mi napisałaś, na drugi raz chyba zadzwonię, bo dosłownie mnie zastawił po całości. Avek masz cudny.
dzieki - na avku to ja jak bylam maluszkiem
masz prawo zadzwonic po straz, bo niewlasciwie zaparkowal. Nauczy sie nastepnym razem baran jeden

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

wlasnie dlatego nie lubie jezdzic do znajomych mieszkajacych w bloku - zastawiaja cie i wez wyjedz. Ale mas ztakie prawo wiec skorzystaj z niego. U mojej mamy to wlasciciel zastawiony trabi trabi a az moze ktos uslyszy i odjedzie, a jak nie dzwonia po straz
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:09   #4205
Shira_83
Zadomowienie

witam się w tę białą niedzielę

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Czekam na tżta bo usypia Filipa i uciekam z W. będziem grali w scrabble - w ramach pracy nad naszym związkiem
tak trzymać

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

łoj, a w jakim czasie? przez ciążę?
jakieś 3 lata, ale tak po prawdzie to poczułam, ze okulary są już za słabe dopiero po urodzeniu Żbika plus jeszcze astygmatyzm no nic mały krecik ze mnie

Cytat:
Idę nakarmię Głodomora mojego kochanego i do spania

Dobranoc
spóźnione, ale szczere dobranoc

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
jakbym o moim łobuzie czytała flachę doi już prawie na śpiąco a za chwilę zaczyna się wariactwo ostatnio mamy ubaw z mężem bo moje dziecko jak śpi to pilnuje łóżeczka zasypia na boku i rączką trzyma się do góry za barierkę, nie ma mowy , żeby puścił jak się obraca na drugi bok to druga rączka ląduje na barierce
no i dobrze chłopak wie, że w Polsce żyję kto wie czy jak puści ktoś mu łóżeczka z pod tyłka nie zakosi!!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
łojoj a to czemu?

My mamy gości, nocują u nas - zaprzyjaźnione małżeństwo. Ukradłam lapka i "usypiam" Kubę, tzn. on już zasnął a ja zamiast zejść, to nadrabiam . Ale już lecę do towarzystwa . Buziaki
chyba byłam niegrzeczna i mnie pokarało a serio mamy to rodzinne moja sis ma -6! hahaha to jest dopiero krecica maxima

aaaa uzależniona!!! na odwyk albo nie idź bo cię kofusiam

Cytat:
a ja mam super meza (dobrze ze niec zyta bo by w piorka obrósł!) bo ostatnio podczas przytulanek powiedzial miz e kocha mnie z wszystkimi moimi niedoskonalosciami i mankamentami (takze fizycznymi). bo mi tak troche niefajnie z moim cialem sflaczalym, grubasnym gdzieniegdzie, z rozstepami, celulitem i innymi niefajnosciami. do tego porody neco mnie tam rozszerzyly, a brak naciecia i szycia zostawil stan mocno zmieniony co jednak zmniejsza nam obu doznania podczas.... fajnie cos takiego uslyszec....

dla super faceta!! ale cicho żeby nie usłyszał!!!!

ooo nie nie nie dziękuję bardzo!!!

Cytat:
zaneta - a prosze bardzo, teksty artura

jak przypadkiem nie zdazy do wc rano i posciel mokra "mamo, spociłem sie"

artur wybudza sie niewiem czemu z placzem i twierdzi że "zniszczył boże narodzenie, tam były znaki ostrzegawcze, w jaskini kubusia puchatka i prosiaczka..."

dzis lezal na podlodze i twierdzil ze nie zyje bo mu psiknelam nasivinem do nosa...

kiedys upieral sie ze niebedzie sam jadl rekoma bo go noga boli...

"mama, nie całuj kigi, ona jest z PLASTIKU!"

podczas jazdy samochodem "mamo, a droga to jest zrobiona z dziur..."

różne dziwaczne przekręcenia:
lafi - było sobie zycie (la vie) - uzywane np."mamo, chce ogladac lafiego"
przekornie o to prosimy - pokornie o to prosimy (fragmnet modlitwy)
módl sie za nami grzecznymi - módl sie za nami grzesznymi (fragment modlitwy)
piękny urodzin - tort
samolot karetkowy - awionetka
golasowe nogi - gołe kolana itd.

ulubiona zabawa - golasowanie (rozbieranie sie do naga i wskakiwanie pod pierzynę)
boskie teksty
ja podobno mówiłam jak się ktoś zapytał a skąd masz taką ładną lalę to mówiłam " mama mi pikała (kupiła) i aniałek mi przyniósł a na ślimaka mówiłam mimi! a jak ktoś kichnął to zamiast na zdrowie mówiłam lablege!!

Żbiczyna zasnął o 19,30 pobudka o 24(czemu on się budzi w godzinie duchów jak mam iść do kuchni robić mleko NO JAK przecież ja zchizolka jestem!!!)- drań!!! a potem pobudka o 5.15 pacyfikacja i sen do 6,40 to 5 dzień ile obstawiacie jeszcze takich pięknych chwil??bo ja niewiele
Stary 2012-01-15, 10:27   #4206
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

Marina, a moze zadzwon po pomoc drogową.
tyle że nic jej to nie da, bo facetowi nic nie zrobią, a jeszcze będzie musiała im zapłacić
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Żbiczyna zasnął o 19,30 pobudka o 24(czemu on się budzi w godzinie duchów jak mam iść do kuchni robić mleko NO JAK przecież ja zchizolka jestem!!!)- drań!!! a potem pobudka o 5.15 pacyfikacja i sen do 6,40 to 5 dzień ile obstawiacie jeszcze takich pięknych chwil??bo ja niewiele

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:28   #4207
83monia
Zakorzenienie

Moje dziecko sie na was sfochowalo ze jej nie chcecie skoro idzie spac O 24 i poszla po 22 ale z karmueniem o 24,1:30, 6. Za to do 9:30 spala.

Poza tym chyba jest uczulona na marchewke. Tylko jablko i msrchew jej podalam (i dwa razy kaszke mleczna) i, wyglada jak tredowata

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:52   #4208
ellika
Rozeznanie

Adasiu 7 miesięcy
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:03   #4209
patik87
Zakorzenienie

Hej
Zdołowana jestem, w☠☠☠☠**, niewyspana i wszystko na raz. Pokłóciłam się tż, ostre słowa poleciały... ( znowu z mojej winy)You
W nocy dziecko chciałam już wystawić na śnieg i się wyspać Nerwy również mi puściły. 2 razy mleko wylewałam, a to grosze nie kosztuje teraz. Dlaczego ona tak źle śpi....

Muszę popracować nad sobą.....

Iustyna na odwyk marsz. U mnie jak ktoś jest w odwiedzinach też myślę tylko żeby na wizaż zajrzeć, i czy dużo piszecie.

You kurcze skąd to się wzięło ? podejrzyj Filipa czy jest "czysto"
Ja kiedyś też miałam owsiki. Do dzisiaj pamiętam widok ...kupy.

Marina wiadomo dlaczego się darł. Teraz będziesz miała jakiś czas spokój.- do następnej akcji: ząb.

Monia Artur the beściak.

Najlepszego dla Adasia

Telik ile on kasuje za taką wizytę ( sory za bezpośredniość)

Bella
próbujecie z innym mlekiem czy nutra nadal?

Shira ja też dzisiaj butle robiłam w godzinie duchów

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Hej
Zdołowana jestem, w☠☠☠☠**, niewyspana i wszystko na raz. Pokłóciłam się tż, ostre słowa poleciały... ( znowu z mojej winy)
W nocy dziecko chciałam już wystawić na śnieg i się wyspać Nerwy również mi puściły. 2 razy mleko wylewałam, a to grosze nie kosztuje teraz. Dlaczego ona tak źle śpi....

Iustyna na odwyk marsz. U mnie jak ktoś jest w odwiedzinach też myślę tylko żeby na wizaż zajrzeć, i czy dużo piszecie.

You kurcze skąd to się wzięło ? podejrzyj Filipa czy jest "czysto"
Ja kiedyś też miałam owsiki. Do dzisiaj pamiętam widok ...kupy.

Marina wiadomo dlaczego się darł. Teraz będziesz miała jakiś czas spokój.- do następnej akcji: ząb.

Monia Artur the beściak.

Najlepszego dla Adasia

Bella
próbujecie z innym mlekiem czy nutra nadal?

Stary 2012-01-15, 11:18   #4210
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Patik narazie nutramigenu mam 15 puszek jeszcze, za tydzień idziemy na szczepienie więc poruszymy ten temat. Może spróbujemy pepti.
A poza tym wczoraj też wylałam mleko na wieczór, i byłam wściekła...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Monia te Arturki maja pomysły, mam brata Artura
Stary 2012-01-15, 11:20   #4211
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki.

Buziaki dla solenizantów:
wczorajszych - Igor
dzisiejszych - Adaś

Jutro o tej porze będę w pracy

Żeby było jeszcze smutniej niż jest dopadło mnie przeziębienie Jak zarażę Dominika sama sobie wtłukę Starczy mu tych chorób.
Poza tym zwróciła mi wczoraj uwagę (!), że nie powinnam z nim jeszcze wychodzić (kataru już nie ma, trochę pokasłuje), więc jakby coś mu było to już widzę jej spojrzenie "aniemówiłam" A byliśmy na godzinę u mojej mamy, więc na dworze był tylko w drodze do samochodu.

No i serce mi coś nawala. Muszę badania zrobić

Źle mi
Kocham Was

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Jak Dominik miał biegunkę, to lekarz za wizytę domową skasował Nas 120zł Myślałam już, że o paragon poproszę

Monia Twój Artur jest przedni

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:26   #4212
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A Adaś dziś kończy 7 miesięcy

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja robię naleśniki z piersią z kurczaka i szpinakiem. Piers gotuję, pozniej dziabię na drobne kawałki, posypuję przyprawą gyros, dorzucam do przyprawianego szpinaku, dodaję trochę zółtego sera i wsio
Ale jak?
Mieszasz to razem?
Smażysz ?
Bo jak czytam naleśniki to mi się wydaje, że to tak trzeba smażyć jak tez zwykłe

Cytat:
Żbiczyna zasnął o 19,30 pobudka o 24(czemu on się budzi w godzinie duchów jak mam iść do kuchni robić mleko NO JAK przecież ja zchizolka jestem!!!)- drań!!!
Mnie bardziej przeraża 3 w nocy
Od razu sobie wszystkie horrory przypominam

Brida, Eveewe super avatarki. U Eveewe myślałam, że to Majka Twoja

Cześć!
Wiecie jaka u nas zima?! Normalnie zamieć !
W piątek to grzmiało nawet

Ja siedzę i przede mną kupeł lodów Manhatan
Troszkę sobie podjem
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:33   #4213
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki.

Buziaki dla solenizantów:
wczorajszych - Igor
dzisiejszych - Adaś

Żeby było jeszcze smutniej niż jest dopadło mnie przeziębienie Jak zarażę Dominika sama sobie wtłukę Starczy mu tych chorób.
Poza tym zwróciła mi wczoraj uwagę (!), że nie powinnam z nim jeszcze wychodzić (kataru już nie ma, trochę pokasłuje), więc jakby coś mu było to już widzę jej spojrzenie "aniemówiłam" A byliśmy na godzinę u mojej mamy, więc na dworze był tylko w drodze do samochodu.

Źle mi
Kocham Was

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Jak Dominik miał biegunkę, to lekarz za wizytę domową skasował Nas 120zł Myślałam już, że o paragon poproszę

Monia Twój Artur jest przedni
o ja pierdzielę...
dobrze że od nas 30km jest przychodnia całodobowa... to znaczy w tygodniu od 18 przez cała noc przyjmuje i weekendy...
Stary 2012-01-15, 12:04   #4214
zanetaa88
Zakorzenienie

Monia więcej więcej takich historii ! zapisujesz to gdzieś?

Patik
a może ząbki? Ja już przyzwyczajona, że wstaje co 3h nie raz co 1h,więc mnie to już legal ile w nocy razy staje...jak czuje się mega zmęczona zamykam oczy na czas kiedy Emilie śpi.Choć od wczoraj marudzi jak cholera,ale to chyba kupsko którego nie umie wycisnąć bo ciśnie i ciśnie a nic nie wychodzi...dostawała 2 dni marchewe z ziemniakiem...no i tez mają wpływ zębiska, bo wiecznie trzyma rękę w buzi a gryzak jak bierze to normalnie aż z niego cieknie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:06   #4215
brumek
Zakorzenienie

Adam, mój ulubieńcu słodki, stoooo laaat!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-01-15, 12:15   #4216
agadus
Wtajemniczenie

witajcie

mi golabki dochodzą, mąż obiera ziemniaczki, Oliwka oglada bajeczki a Natalka jeszcze spi, juz chyba z godzinę
nocka ok, moje samopoczucie ok,
marina u mnie zparkowaniem pod blokiem tez kaplica, malo miejsc a samochodow dużo, a juz nie mowię w niedzielę czy wieczorem w sobotę, masakra

Patik nie smutaj się , będzie dobrze, ja jak jestem zla na Nati, to od razu myślę, że ona nie robi tego specjalnie,( no może oprócz tego,że często na ręce chce), głowa do góry, a z mężęm, hmmm no cóż, szkoda slów, wpuść jednym wypuść drugim,

Jacieeeee jak to z sercem, a co się dzieje??

Adaś 100 latek

cos jeszcze miałam pisać,a
bella z tymi mlekami to macie masakre, to ile teraz kosztują? u Ciebie jeszcze podwójnie idzie, ja dziękuję Bogu,że cysiem karmię, a nie można postarac się o jakieś dofinansowanie z mopsu?? przeciesz Ty teraz nie pracujesz, a was 4, no chyba,że macie przekroczony ten limit, nie pamiętam ile to, ale można popytać

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:40   #4217
ona1010
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny, jestem mamą 15 miesięcznego Filipka, mam do Was pytanko:
mam do sprzedania buciki wiosenno- jesienne Bartek rozm. 20, butki są prawie nowe, mój maluszek miał je na nóżkach kilknaście razy, wtedy dopiero stawiał pierwsze kroczki, wiec wogóle je nie zniszczył, szkoda mi jak leżą one w szafce. Chetnie sprzedam za połowę ceny, którą za nie dałam 90,00
Mam też do sprzedania nowiutki śpiworek roz 74, mój maluch nawet raz pod nim nie spał.
Poza tym mam też inne ubranka chłopięce rozm. 68,74,80- jeansy, bluzki, sweterki, kurteczki, body z krótkim i długim rękawem. Co do ceny, to się dogadamy.
Osoby zainteresowane, proszę o wiadomość na priv, z chęcią wtedy wyślę fotki

Dziekuje za przeczytanie moje posta. Zycze maluszkom dużo zdrówka, a WAM dużo cierpliwości i miłości dla tych naszych kochanym szkrabów
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:47   #4218
zanetaa88
Zakorzenienie

Która pracowała w firmię NG2 ?
może się odezwać na priv
mam sprawę...

Stary 2012-01-15, 12:47   #4219
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Zdołowana jestem, w☠☠☠☠**, niewyspana i wszystko na raz. Pokłóciłam się tż, ostre słowa poleciały... ( znowu z mojej winy)You

Paticzku,
pewnie to marne pocieszenie, ale moja też beznadziejnie śpi już nawet nie zdaję codziennych relacji z godzin pobudek bo już sama się w tym gubię no ale mleka nie muszę wylewać, bo się nie da z cycka

Cytat:
Adasiu 7 miesięcy

Dla Adasia!

Cytat:

Kciuki za pierwszy dzień w pracy i za to, żeby przeziębienie poszło precz

Cytat:

Ale jak?
Mieszasz to razem?
Smażysz ?
Bo jak czytam naleśniki to mi się wydaje, że to tak trzeba smażyć jak tez zwykłe
No naleśniki takie standardowe... w jednym garnuszku robię szpinak na maśle, dodaję sól, pieprz, czosnek. W drugim garnku w wodzie gotuję pierś, póżniej jak przestygnie ją kroję na drobne kawałeczki, przyprawiam gyrosem, wrzucam to do szpinaku mieszam, nakładam ten farsz na naleśnika i zawijam. Oczywiście, można później na patelnie podsmażyć jeszcze, to będą chrupiące. Ale u mnie często znikają wcześniej bo bardzo je lubię

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:59   #4220
madzia1k1
Raczkowanie

Hej!!!

U nas niedziela leniwie leci. Karol kończy naprawiać komputery, Dominik bawi się na macie, mamusia nadrabia wizaż a obiad chyba sam się zrobi
Dalej jest strajk głodowy mlekowy. Na szczęście coś tam zawsze wypija ale mało jak na jego zdolności..

Marinko
za ząbek

Cytat:
Dziękuję Żbikowa Mamo

Podpinam się pod pytanie o szpinak.
Mam kilka paczek mrożonego i rozdrobnionego.
Robiłam do ziemniaków i z makaronem.
A my bardzo często jemy szpinak.
a mamy takie ulubione potrawy:
- makaron ze szpinakiem
- piers z kurczaka ze szpinakiem i serem pleśniowym
- Pstrąg zapiekany ze szpinakiem
- Rolada łososiowa na cieście szpinakowym

Cytat:

Adaś zrobił okropny koncert wieczorem, zaczął się w wannie, gdzie zwykle się śmieje. Płacz na maksa, z wielkimi łzami - czyli coś bolało. Kiedy wreszcie ten ząb wyjdzie....
teraz śpi, ciekawe jak długo....
Biedny Adaś

Cytat:

hejo
Karolina w końcu po godzinie zasnęła. To dziecko ma ADHD, bez kitu, normalnie czasem to nie wiem skąd ma tyle energii a już w nocy to w ogóle- ziewa, trze oczka, to ją kąpiemy, karmię ją, ona powoli odpływa, kładę ją do łóżeczka - i się zaczyna demolka normalnie jakiś diabeł w nią wstępuje, rzuca się, śmieje, szarpie ochraniacze, rozkopuje kołderkę...masakra jakaś! Oj będziemy się my z nią mieli
Oj u nas jest tak samo, przed kąpielą juz Dominik jest zmęczony, przeciera oczka i jest taki mało ruchliwy, a po kąpieli nagle ożywa, śmieje się i rozrabia. Ale potem jak wypije mleczko (ostatnio jest z tym kłopot) to już zasypia..

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hello

Rozumiem, że jest ciężko My, odkąd jesteśmy rodzicami, też nie robimy nic tylko we dwoje. Przy czym na razie zupełnie nam (obojgu - to ważne) tego nie brakuje, bo cała ta sytuacja jest nowa, fascynująca i na razie nas "zaspokaja". Ale zdaję sobie sprawę, że dla dobra związku trzeba się czasem gdzieś wyrwać, bo rutyna zabija i nie jest to żaden slogan, tylko najszczersza prawda!

Marzę o drugim dziecku, ale zdaję sobie sprawę (i trochę się tego boję), że to będzie już zupełnie inna bajka. Koniec celebrowania każdej chwili, tylko zdrowy zachrzan Bo tego czasu, którego i teraz przecież w ogóle nie ma, będzie o połowę mniej. Gdzie tu zmieścić dbanie o związek? Jeśli, o ile w ogóle trafi się jakaś wolna chwilka, to marzysz tylko o drzemce

Pocieszające, że - choć może brzmi naiwnie i głupiutko - prawdziwa miłość powinna przetrwać tych kilka trudnych lat. Oczywiście obie strony muszą tego chcieć i mieć świadomość, że takie warczenie na siebie i kryzysy, to "znak czasów".

A ze Wy jesteście mądrzy i macie tę świadomość ( z tego co piszesz0, To będzie dobrze

Koniec wykładu
Pięknie powiedziane!!!
Tak samo myślę jak Ty Brumku.
Czasami boję się, ze rytuna popsuje zwiazek. Na szczęście na razie u nas jest ok, mamy czas również dla siebie i staramy się przynajmniej raz w tygodniu spędzać wieczór tylko we dwoje. Ze znajomymi tez się spotykamy, bo Dominik nie jest wymagającym dzieckiem, więc nie mamy problemu z wyjściami. Jedynie co się zmieniło to rzadziej wychodzimy na zewnątrz, tzn gdzieś poza miasto. Przedtem to potrafiliśmy w jednej chwili zadecydować, że gdzieś sobie wyjeżdżamy, teraz raczej takie wypady planujemy.
Ale zdaję sobie sprawę, że z dwójka dzieci to już całkiem inna bajka. I mimo, że bardzo byśmy chcieli mieć szybko drugiego maluszka to czasem się boję, ze nie będzie tak kolorowo jak sobie to wyobrażam.

Cytat:
a ja mam super meza (dobrze ze niec zyta bo by w piorka obrósł!) bo ostatnio podczas przytulanek powiedzial miz e kocha mnie z wszystkimi moimi niedoskonalosciami i mankamentami (takze fizycznymi). bo mi tak troche niefajnie z moim cialem sflaczalym, grubasnym gdzieniegdzie, z rozstepami, celulitem i innymi niefajnosciami. do tego porody neco mnie tam rozszerzyly, a brak naciecia i szycia zostawil stan mocno zmieniony co jednak zmniejsza nam obu doznania podczas.... fajnie cos takiego uslyszec....

Brawa dla męża
Karol tez często mi mówi, że mu się podobam, mimo troche wiecej ciałka tu i ówdzie.. A i też mówi, że seksik jest jeszcze fajniejszy bo o dziwo jest tam ciaśniej po porodzie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ile Ci tej kaszki zjada?
Wczoraj zrobiłam 1 łyżkę,zjadła raz dwa.
Dzisiaj 2 i dupa nie zjadła całego

Ja nie chcę.
Ja tez często słyszę, jaka to piękna i idealna jestem.
Codziennie milion razy słyszę, że mnie kocha i nie wyobraża sobie życia beze mnie. Kiedy gotuję przytula się, kiedy wieszam pranie przytula się.Kiedy chodzę w dresie nie umalowana mówi, że pięknie wyglądam.
Kiedy celulit mam na zadku mówi, że zejdzie.Kupuje mi zestawy do ćwiczeń,motywuje,zachęca. .no tak jak u Ciebie chodzący ideał
Ja mówię, że wyglądam jak potworzyca, odpowiada mi : " ale MOJA potworzyca"
i dla Twojego męża!

A jeżeli chodzi o kaszkę to tak różnie zjada, czasem 90ml wody/mleka a czasem 150ml.

Cytat:
zaneta - a prosze bardzo, teksty artura

jak przypadkiem nie zdazy do wc rano i posciel mokra "mamo, spociłem sie"

artur wybudza sie niewiem czemu z placzem i twierdzi że "zniszczył boże narodzenie, tam były znaki ostrzegawcze, w jaskini kubusia puchatka i prosiaczka..."

dzis lezal na podlodze i twierdzil ze nie zyje bo mu psiknelam nasivinem do nosa...

kiedys upieral sie ze niebedzie sam jadl rekoma bo go noga boli...

"mama, nie całuj kigi, ona jest z PLASTIKU!"

podczas jazdy samochodem "mamo, a droga to jest zrobiona z dziur..."

różne dziwaczne przekręcenia:
lafi - było sobie zycie (la vie) - uzywane np."mamo, chce ogladac lafiego"
przekornie o to prosimy - pokornie o to prosimy (fragmnet modlitwy)
módl sie za nami grzecznymi - módl sie za nami grzesznymi (fragment modlitwy)
piękny urodzin - tort
samolot karetkowy - awionetka
golasowe nogi - gołe kolana itd.

ulubiona zabawa - golasowanie (rozbieranie sie do naga i wskakiwanie pod pierzynę)
super teksty

Cytat:
żarcik sytuacyjny z arturem: swego szasu namiętnie wchodzil do duzego kartonu od klockow, siadal w nim i spiewal "swiety swiety swiety, pan bog zastępów..."

Cytat:
Cześć Dziewczynki.

Oj lepiej zrobić badania jak serducho boli..

I jeszcze mi sie przypomniało: Dziubku jeżeli chodzi o ten Twój wynik to TSH to bardzo wysoki jest, więc teraz już na pewno myślę, ze Twoje problemy z waga były z tym związane. I dziwnie, że endokrynolodzy zaprzeczali, że waga nie ma tu nic to rzeczy. Ta dawka, która Ci przepisali to też pewnie będzie za mała. No ale może nie chciała od razy tak dużej dawki przepisywać...Ja teraz biorę 125/137 euthyrox na przemian a wynik TSH miałam w granicach 7.

No i za upór w diecie i wspaniałe wyniki.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A i tu troche szpinakowych przepisów:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:08   #4221
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

no ta znowu się śmieję wyobraź sobie idę sobie w mojej zielonej piżamce w sówki i rozmyślam o Samarze, egzorcyście itd a potem biegusiem do sypialni Żbika bo mam pełno w gaciach

Cytat:
Hej

nerwy czasem puszczają, jak Żbik wstaje po 13 razy to też myślę włożyć go do lodówki czy zanieść do piwnicy biedna ty też Cię Sarka nie oszczędziła dziś

Cytat:

Zdrówka zdrówka!!! oj uwielbiam to "aniemówiłam"
Cytat:

Mnie bardziej przeraża 3 w nocy
Od razu sobie wszystkie horrory przypominam
no właśnie ja też no popapraniec taki ze mnie sama się nakręcam!!

ADASIU STO LAT STO LAT!!!
Stary 2012-01-15, 13:08   #4222
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
masz prawo zadzwonic po straz, bo niewlasciwie zaparkowal. Nauczy sie nastepnym razem baran jeden[COLOR="Silver"]
U mnie kiedyś sąsiadka zadzwoniła na straż, bo auto pod swoją bramką zostawiliśmy na ulicy, a nie wjechaliśmy na posesję...

Cytat:
Mój na szczęście się w nocy rzadko budzi, ale ostatnio oglądnęłam taki film, że się w nocy boję sama do wc iść
Stary 2012-01-15, 13:24   #4223
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

[QUOTE=zapałeczka;31629187]U mnie kiedyś sąsiadka zadzwoniła na straż, bo auto pod swoją bramką zostawiliśmy na ulicy, a nie wjechaliśmy na posesję...
No wiesz co ale bym jej
wiesz ja mowie o jawnym chamstwie, gdzie stajesz prawidlowo a ktos cie zastawi i ch....

Kochane czy ktoras kupuje sloiczki Gerbera??
zauwazylyscie, ze wyszedl nowy smak "rosolek drobiowo-wolowy"po 5 miesiacu i dopiero jak odgrzewalam Marysi doczytalam ze zawiera gluten to taki news jakby ktoras nie wiedziala musze popatzrec czy sa inne smaki, ktore zawieraja gluten. mojej jak na razie sloiczki z hipp nie smakuja, bobovita jeszcze tak a najbardziej gerber

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Sto lat Adasiu !!!!

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

moja wczoraj dzwoni do mnie "czesc w domu jestesacie?? ja mowie, ze nie ja na kawie z kolezankami, tatus siedzi z dzieckiem..... cisza a bo chcialam przyjsc, mowie zadzwon do syna zapytaj, bo jak wychodzilam Marys spala - aha" przychodze i pytam TZ byla "mamusia" - NIE. ha ha ha i wyjasniam - w zwiazku z tym ze moj szanowny malzonek kloci sie wiecznie ze swoja mama, przychodzi ona wtedy do nas jak jestem ja jak jest sam TZ nie przyjdzie, bo zaraz ja opier.... i obrazona wychodzi.

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-01-15 o 13:48
Stary 2012-01-15, 13:31   #4224
aania_20
Zakorzenienie

ellika, jacieeee, patik, Lili83, karolinee1983, Brumeczku, Shira, eveewe bardzo dziękujemy! Adaś przesłał cioteczkom buziaki! Po czym poszedł spać i właśnie sobie kimie słodko

Paticzku, mocno przytulam. Lepiej już z TŻ?
Cytat:
a niech sobie mówi, olej...
Cytat:
Ja siedzę i przede mną kupeł lodów Manhatan
Troszkę sobie podjem
o żesz ty...ale mi narobiłaś ochoty...
Cytat:
no ta znowu się śmieję wyobraź sobie idę sobie w mojej zielonej piżamce w sówki i rozmyślam o Samarze, egzorcyście itd a potem biegusiem do sypialni Żbika bo mam pełno w gaciach
wyobrażam sobie ale żeby nie było że ja taka wredna - sama mam czasem stracha w nocy

Jak się mój łobuz wyśpi to jedziemy w odwiedziny do dziadka (jego pradziadka), a co będę tak w domu siedzieć bez TŻa

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:40   #4225
zanetaa88
Zakorzenienie

Karolineee a próbowałaś te naleśniki jeszcze dac do panierki jak krokiet? kusisz, kusisz...

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Kto robił z Hippa dynie z indykiem Ja piernicze co za smród !

Stary 2012-01-15, 13:45   #4226
agadus
Wtajemniczenie

a my juz na dobre wprowadzilismy gluten, co rano dostawała kaszę mannę, a wczoraj i dzisiaj na obiadek dostała rosołek z kaszka z hippe, a ja nawet nie wiedziałam,że na sloiczkach hippa( z miesiąc temu to przeczytałam)jest napisane, jaka po spożyciu może byc koopka,

Stary 2012-01-15, 13:45   #4227
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Karolineee a próbowałaś te naleśniki jeszcze dac do panierki jak krokiet? kusisz, kusisz...

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

ja dostalam to jako probke i stoi jeszcze nie otwieralam - mowisz ze smierdzi?? hmmm otworze jak faktycznie to wyrzuce - nie bede wciskac malej czegos takiego
Stary 2012-01-15, 13:45   #4228
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam

U nas pobudka o 6 na szamanko i potem Krystkowi odechciało sie spać mamuśka pare razy przysypiała a dzieć nie o 8 Tz wziął go na dół a ja jeszcze zasnęłam , obudził mnie płacz schodze na dół a tu Krystek leży na podłodze a Tżowi sie przysnęło . Ale sie wystraszyłam podniosłam go z podłogi a mamy panele i Krystek przestał płakać niby nic mu nie jest ale sie boje i zastanawiam czy nie podjechać do lekarza

Jacieee ja za tydzień w poniedziałek bede w pracy

Dla Igorka i Adasia za 7 mc
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:48   #4229
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

moja Nati to jadła, i jej smakowało, ale naprawdę nie fajnie pachnie, a jeszcze gorzej danie jakieś z indykiem chyba z bobovity, mami mam i nie daję, bo smierdzi mi

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

a z indykiem, boshe ja doczytalam,że dynia z ziemniakami, a z indykiem to nie, smierdzi jak ...

Stary 2012-01-15, 13:57   #4230
zanetaa88
Zakorzenienie

Powiem Wam, że słoiczki to faktycznie jest pójście na łatwiznę i jak nie ma czasu.
Dzisiaj nie wiedziałam co mam zrobić Emi i wzięłam dynie z indykiem
Nawet nie zjadła całego. SMRÓD wielki smród dla mnie.

Robię listę co mogę podać i gotuje sama.

Scio wiem,że pytanie powielam, ale nie pamiętam...jakie masz słoiczki i czy jak przyrządzisz dla Agatki obiadek to miksujesz dajesz do słoiczków i od razu mrozisz, czy najpierw gotujesz te pełne słoiczki jeszcze? i potem mrożenie.Musiałabym jakieś słoiczki w ogóle zakupić... na te pojedyncze porcje.

Agadus rosołek ooo a wiesz że dzisiaj patrzyłam na ten mój i się zastanawiałam czy Emi może.Kasze manną samą podałaś? Ja póki co bawię się z kaszką mleczno-ryżowo bananową zajada się tym i nawet UU nie chce odkąd wstanie.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Wolę indora kupić sama i coś zrobić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości