|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
eve A widzisz, popatrz, nawet bym nie pomyślała, że mogę zadzwonić po straż ( ja to ogólnie ze wsi jestem, w bloku niedługo mieszkam )
Normalnie się wkurzyłam jak nigdy! Dobrze, że na darmo z dzieckiem nie zeszłam. Ale nie ma tego złego - zadzwoniłam po mamę, a niech przyjedzie po mnie chociaż raz .Ale fajnie, że mi napisałaś, na drugi raz chyba zadzwonię, bo dosłownie mnie zastawił po całości. Avek masz cudny.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4202 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Bry
witam się z Mają na reku Dla Igiego za siedem miesiączków ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby jak najszybciej przeszło, i Tobie i Domkowi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nikt Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4203 |
|
BAN stały
|
My dzis noc, super. Maly spał od 21 do 7 rano bez przerwy
Ale rano obudzil nas mega krzykiem, czasem sie boje ze ten krzyk jest spowodowany tym ze zadusza sie. Kiedyś jak go przewijakam zaobserwowalam wlasnie coś takiego, zassal wlasny język i nie mogl zlapac powietrza, zacząl robic się fioletowy, dmuchnęlam mu w trzwal to zalapal, ale krzyku narobil takiego ze masakra. Telik ![]() Marina, a moze zadzwon po pomoc drogową. |
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz prawo zadzwonic po straz, bo niewlasciwie zaparkowal. Nauczy sie nastepnym razem baran jeden ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- wlasnie dlatego nie lubie jezdzic do znajomych mieszkajacych w bloku - zastawiaja cie i wez wyjedz. Ale mas ztakie prawo wiec skorzystaj z niego. U mojej mamy to wlasciciel zastawiony trabi trabi a az moze ktos uslyszy i odjedzie, a jak nie dzwonia po straz |
|
|
|
|
#4205 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam się w tę białą niedzielę
Cytat:
tak trzymaćjakieś 3 lata, ale tak po prawdzie to poczułam, ze okulary są już za słabe dopiero po urodzeniu Żbika plus jeszcze astygmatyzm no nic mały krecik ze mnie ![]() spóźnione, ale szczere dobranoc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaa uzależniona!!! na odwyk Cytat:
dla super faceta!! ale cicho żeby nie usłyszał!!!!ooo nie nie nie dziękuję bardzo!!! Cytat:
![]() ja podobno mówiłam jak się ktoś zapytał a skąd masz taką ładną lalę to mówiłam " mama mi pikała (kupiła) i aniałek mi przyniósł a na ślimaka mówiłam mimi! a jak ktoś kichnął to zamiast na zdrowie mówiłam lablege!! Żbiczyna zasnął o 19,30 pobudka o 24(czemu on się budzi w godzinie duchów jak mam iść do kuchni robić mleko NO JAK przecież ja zchizolka jestem!!!)- drań!!! a potem pobudka o 5.15 pacyfikacja i sen do 6,40 to 5 dzień ile obstawiacie jeszcze takich pięknych chwil??bo ja niewiele
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
tyle że nic jej to nie da, bo facetowi nic nie zrobią, a jeszcze będzie musiała im zapłacić
Cytat:
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko sie na was sfochowalo ze jej nie chcecie skoro idzie spac O 24 i poszla po 22 ale z karmueniem o 24,1:30, 6. Za to do 9:30 spala.
Poza tym chyba jest uczulona na marchewke. Tylko jablko i msrchew jej podalam (i dwa razy kaszke mleczna) i, wyglada jak tredowata |
|
|
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
Adasiu 7 miesięcy
![]()
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zdołowana jestem, w☠☠☠☠**, niewyspana i wszystko na raz. Pokłóciłam się tż, ostre słowa poleciały... ( znowu z mojej winy) W nocy dziecko chciałam już wystawić na śnieg i się wyspać Muszę popracować nad sobą..... Iustyna na odwyk marsz. U mnie jak ktoś jest w odwiedzinach też myślę tylko żeby na wizaż zajrzeć, i czy dużo piszecie. You kurcze skąd to się wzięło ? podejrzyj Filipa czy jest "czysto" Ja kiedyś też miałam owsiki. Do dzisiaj pamiętam widok ...kupy. Marina wiadomo dlaczego się darł. Teraz będziesz miała jakiś czas spokój.- do następnej akcji: ząb. Monia Artur the beściak. Najlepszego dla Adasia ![]() Telik ile on kasuje za taką wizytę ( sory za bezpośredniość )Bella próbujecie z innym mlekiem czy nutra nadal? Shira ja też dzisiaj butle robiłam w godzinie duchów ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Hej ![]() Zdołowana jestem, w☠☠☠☠**, niewyspana i wszystko na raz. Pokłóciłam się tż, ostre słowa poleciały... ( znowu z mojej winy) W nocy dziecko chciałam już wystawić na śnieg i się wyspać Muszę popracować nad sobą..... Iustyna na odwyk marsz. U mnie jak ktoś jest w odwiedzinach też myślę tylko żeby na wizaż zajrzeć, i czy dużo piszecie. You kurcze skąd to się wzięło ? podejrzyj Filipa czy jest "czysto" Ja kiedyś też miałam owsiki. Do dzisiaj pamiętam widok ...kupy. Marina wiadomo dlaczego się darł. Teraz będziesz miała jakiś czas spokój.- do następnej akcji: ząb. Monia Artur the beściak. Najlepszego dla Adasia ![]() Telik ile on kasuje za taką wizytę ( sory za bezpośredniość )Bella próbujecie z innym mlekiem czy nutra nadal? Shira ja też dzisiaj butle robiłam w godzinie duchów
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Patik narazie nutramigenu mam 15 puszek jeszcze, za tydzień idziemy na szczepienie więc poruszymy ten temat. Może spróbujemy pepti.
A poza tym wczoraj też wylałam mleko na wieczór, i byłam wściekła... ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Monia te Arturki maja pomysły, mam brata Artura
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki.
Buziaki dla solenizantów: wczorajszych - Igor dzisiejszych - Adaś Jutro o tej porze będę w pracy ![]() Żeby było jeszcze smutniej niż jest dopadło mnie przeziębienie Starczy mu tych chorób.Poza tym No i serce mi coś nawala. Muszę badania zrobić Źle mi Kocham Was ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Jak Dominik miał biegunkę, to lekarz za wizytę domową skasował Nas 120zł Monia Twój Artur jest przedni
|
#4212 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mieszasz to razem? Smażysz ? Bo jak czytam naleśniki to mi się wydaje, że to tak trzeba smażyć jak tez zwykłe ![]() Cytat:
Mnie bardziej przeraża 3 w nocy ![]() Od razu sobie wszystkie horrory przypominam ![]() Brida, Eveewe super avatarki. U Eveewe myślałam, że to Majka Twoja ![]() Cześć! Wiecie jaka u nas zima?! Normalnie zamieć ! W piątek to grzmiało nawet Ja siedzę i przede mną kupeł lodów Manhatan ![]() Troszkę sobie podjem
|
||
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że od nas 30km jest przychodnia całodobowa... to znaczy w tygodniu od 18 przez cała noc przyjmuje i weekendy...
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Monia
![]() Patik a może ząbki? Ja już przyzwyczajona, że wstaje co 3h nie raz co 1h,więc mnie to już legal ile w nocy razy staje...jak czuje się mega zmęczona zamykam oczy na czas kiedy Emilie śpi.Choć od wczoraj marudzi jak cholera,ale to chyba kupsko którego nie umie wycisnąć bo ciśnie i ciśnie a nic nie wychodzi...dostawała 2 dni marchewe z ziemniakiem...no i tez mają wpływ zębiska, bo wiecznie trzyma rękę w buzi a gryzak jak bierze to normalnie aż z niego cieknie. |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Adam, mój ulubieńcu słodki, stoooo laaat!!!!!!!!!!!!!
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
mi golabki dochodzą, mąż obiera ziemniaczki, Oliwka oglada bajeczki a Natalka jeszcze spi, juz chyba z godzinę nocka ok, moje samopoczucie ok, marina u mnie zparkowaniem pod blokiem tez kaplica, malo miejsc a samochodow dużo, a juz nie mowię w niedzielę czy wieczorem w sobotę, masakra Patik nie smutaj się Jacieeeee jak to z sercem, a co się dzieje?? Adaś 100 latek cos jeszcze miałam pisać,a bella z tymi mlekami to macie masakre, to ile teraz kosztują? u Ciebie jeszcze podwójnie idzie, ja dziękuję Bogu,że cysiem karmię, a nie można postarac się o jakieś dofinansowanie z mopsu?? przeciesz Ty teraz nie pracujesz, a was 4, no chyba,że macie przekroczony ten limit, nie pamiętam ile to, ale można popytać |
|
|
|
#4217 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny, jestem mamą 15 miesięcznego Filipka, mam do Was pytanko:
mam do sprzedania buciki wiosenno- jesienne Bartek rozm. 20, butki są prawie nowe, mój maluszek miał je na nóżkach kilknaście razy, wtedy dopiero stawiał pierwsze kroczki, wiec wogóle je nie zniszczył, szkoda mi jak leżą one w szafce. Chetnie sprzedam za połowę ceny, którą za nie dałam 90,00 Mam też do sprzedania nowiutki śpiworek roz 74, mój maluch nawet raz pod nim nie spał. Poza tym mam też inne ubranka chłopięce rozm. 68,74,80- jeansy, bluzki, sweterki, kurteczki, body z krótkim i długim rękawem. Co do ceny, to się dogadamy. Osoby zainteresowane, proszę o wiadomość na priv, z chęcią wtedy wyślę fotki ![]() Dziekuje za przeczytanie moje posta. Zycze maluszkom dużo zdrówka, a WAM dużo cierpliwości i miłości dla tych naszych kochanym szkrabów
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Która pracowała w firmię NG2 ?
może się odezwać na priv ![]() mam sprawę... |
|
|
|
#4219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paticzku, pewnie to marne pocieszenie, ale moja też beznadziejnie śpi no ale mleka nie muszę wylewać, bo się nie da z cycka ![]() Dla Adasia! ![]() Kciuki za pierwszy dzień w pracy i za to, żeby przeziębienie poszło precz Cytat:
|
||
|
|
|
#4220 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Hej!!!
U nas niedziela leniwie leci. Karol kończy naprawiać komputery, Dominik bawi się na macie, mamusia nadrabia wizaż a obiad chyba sam się zrobi Dalej jest strajk głodowy mlekowy. Na szczęście coś tam zawsze wypija ale mało jak na jego zdolności.. Marinko za ząbekCytat:
a mamy takie ulubione potrawy: - makaron ze szpinakiem - piers z kurczaka ze szpinakiem i serem pleśniowym - Pstrąg zapiekany ze szpinakiem - Rolada łososiowa na cieście szpinakowym Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak samo myślę jak Ty Brumku. Czasami boję się, ze rytuna popsuje zwiazek. Na szczęście na razie u nas jest ok, mamy czas również dla siebie i staramy się przynajmniej raz w tygodniu spędzać wieczór tylko we dwoje. Ze znajomymi tez się spotykamy, bo Dominik nie jest wymagającym dzieckiem, więc nie mamy problemu z wyjściami. Jedynie co się zmieniło to rzadziej wychodzimy na zewnątrz, tzn gdzieś poza miasto. Przedtem to potrafiliśmy w jednej chwili zadecydować, że gdzieś sobie wyjeżdżamy, teraz raczej takie wypady planujemy. Ale zdaję sobie sprawę, że z dwójka dzieci to już całkiem inna bajka. I mimo, że bardzo byśmy chcieli mieć szybko drugiego maluszka to czasem się boję, ze nie będzie tak kolorowo jak sobie to wyobrażam. Cytat:
![]() Karol tez często mi mówi, że mu się podobam, mimo troche wiecej ciałka tu i ówdzie.. A i też mówi, że seksik jest jeszcze fajniejszy bo o dziwo jest tam ciaśniej po porodzie Cytat:
i dla Twojego męża!A jeżeli chodzi o kaszkę to tak różnie zjada, czasem 90ml wody/mleka a czasem 150ml. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jeszcze mi sie przypomniało: Dziubku jeżeli chodzi o ten Twój wynik to TSH to bardzo wysoki jest, więc teraz już na pewno myślę, ze Twoje problemy z waga były z tym związane. I dziwnie, że endokrynolodzy zaprzeczali, że waga nie ma tu nic to rzeczy. Ta dawka, która Ci przepisali to też pewnie będzie za mała. No ale może nie chciała od razy tak dużej dawki przepisywać...Ja teraz biorę 125/137 euthyrox na przemian a wynik TSH miałam w granicach 7. No i za upór w diecie i wspaniałe wyniki.---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- A i tu troche szpinakowych przepisów: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html
|
|
#4221 | |||
|
Zadomowienie
|
no ta znowu się śmieję wyobraź sobie idę sobie w mojej zielonej piżamce w sówki i rozmyślam o Samarze, egzorcyście itd a potem biegusiem do sypialni Żbika bo mam pełno w gaciach
![]() Cytat:
biedna ty też Cię Sarka nie oszczędziła dziśCytat:
Cytat:
ADASIU STO LAT STO LAT!!! ![]()
|
|
#4222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zapałeczka;31629187]U mnie kiedyś sąsiadka zadzwoniła na straż, bo auto pod swoją bramką zostawiliśmy na ulicy, a nie wjechaliśmy na posesję...
![]() No wiesz co ale bym jej wiesz ja mowie o jawnym chamstwie, gdzie stajesz prawidlowo a ktos cie zastawi i ch.... Kochane czy ktoras kupuje sloiczki Gerbera?? zauwazylyscie, ze wyszedl nowy smak "rosolek drobiowo-wolowy"po 5 miesiacu i dopiero jak odgrzewalam Marysi doczytalam ze zawiera gluten to taki news jakby ktoras nie wiedziala musze popatzrec czy sa inne smaki, ktore zawieraja gluten. mojej jak na razie sloiczki z hipp nie smakuja, bobovita jeszcze tak a najbardziej gerber---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Sto lat Adasiu !!!! ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- moja jak jest sam TZ nie przyjdzie, bo zaraz ja opier.... i obrazona wychodzi.
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-15 o 13:48 |
|
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
ellika, jacieeee, patik, Lili83, karolinee1983, Brumeczku, Shira, eveewe bardzo dziękujemy!
Adaś przesłał cioteczkom buziaki! Po czym poszedł spać i właśnie sobie kimie słodko ![]() ![]() Paticzku, mocno przytulam. Lepiej już z TŻ? ![]() Cytat:
![]() o żesz ty...ale mi narobiłaś ochoty... ![]() Cytat:
ale żeby nie było że ja taka wredna - sama mam czasem stracha w nocy ![]() Jak się mój łobuz wyśpi to jedziemy w odwiedziny do dziadka (jego pradziadka), a co będę tak w domu siedzieć bez TŻa
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Karolineee a próbowałaś te naleśniki jeszcze dac do panierki jak krokiet? kusisz, kusisz...
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Kto robił z Hippa dynie z indykiem Ja piernicze co za smród !
|
|
|
|
#4226 |
|
Wtajemniczenie
|
a my juz na dobre wprowadzilismy gluten, co rano dostawała kaszę mannę, a wczoraj i dzisiaj na obiadek dostała rosołek z kaszka z hippe, a ja nawet nie wiedziałam,że na sloiczkach hippa( z miesiąc temu to przeczytałam)jest napisane, jaka po spożyciu może byc koopka,
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostalam to jako probke i stoi jeszcze nie otwieralam - mowisz ze smierdzi?? hmmm otworze jak faktycznie to wyrzuce - nie bede wciskac malej czegos takiego
|
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
Witam
U nas pobudka o 6 na szamanko i potem Krystkowi odechciało sie spać mamuśka pare razy przysypiała a dzieć nie o 8 Tz wziął go na dół a ja jeszcze zasnęłam , obudził mnie płacz schodze na dół a tu Krystek leży na podłodze a Tżowi sie przysnęło . Ale sie wystraszyłam podniosłam go z podłogi a mamy panele i Krystek przestał płakać niby nic mu nie jest ale sie boje i zastanawiam czy nie podjechać do lekarza ![]() ![]() ![]() Jacieee ![]() Dla Igorka i Adasia za 7 mc
|
|
|
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- a z indykiem, boshe ja doczytalam,że dynia z ziemniakami, a z indykiem to nie, smierdzi jak ... |
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że słoiczki to faktycznie jest pójście na łatwiznę i jak nie ma czasu.
Dzisiaj nie wiedziałam co mam zrobić Emi i wzięłam dynie z indykiem ![]() Nawet nie zjadła całego. SMRÓD wielki smród dla mnie. Robię listę co mogę podać i gotuje sama. Scio wiem,że pytanie powielam, ale nie pamiętam...jakie masz słoiczki i czy jak przyrządzisz dla Agatki obiadek to miksujesz dajesz do słoiczków i od razu mrozisz, czy najpierw gotujesz te pełne słoiczki jeszcze? i potem mrożenie.Musiałabym jakieś słoiczki w ogóle zakupić... na te pojedyncze porcje. Agadus rosołek ooo a wiesz że dzisiaj patrzyłam na ten mój i się zastanawiałam czy Emi może.Kasze manną samą podałaś? Ja póki co bawię się z kaszką mleczno-ryżowo bananową zajada się tym i nawet UU nie chce odkąd wstanie.---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Wolę indora kupić sama i coś zrobić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

- zadzwoniłam po mamę, a niech przyjedzie po mnie chociaż raz .
witam się z Mają na reku

oby jak najszybciej przeszło, i Tobie i Domkowi

to 5 dzień ile obstawiacie jeszcze takich pięknych chwil??bo ja niewiele

Starczy mu tych chorób.

ale żeby nie było że ja taka wredna - sama mam czasem stracha w nocy
Ja piernicze co za smród !
podniosłam go z podłogi a mamy panele i Krystek przestał płakać niby nic mu nie jest ale sie boje i zastanawiam czy nie podjechać do lekarza 
zajada się tym i nawet UU nie chce odkąd wstanie.