Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 11:34   #4861
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

A ja znowu nie przespaną noc zaliczylam,na początku nie mogłam zasnać,poźniej męczyła mnie zgaga,później ból brzucha i tak calą noc ,nie wiem czy w sumie ze 3 godz pospałam.Chyba bardziej bede sie wysypiać jak mała już będzie z nami.W ogóle przez to wczorajsze chodzenie cały dzień myślałam ,ze kręgosłup mi pęknie,normalnie jak kaleka.Wczoraj zaczęłam 38 tydzień wiec niech ten maluch wychodzi,a nie ja mam bóle i już sobie myślę ,ze moze sie zaczyna a tu dopa.
Jeszcze dziś umówiłam sie z koleżankami w centrum ,ale co chwila łapią mnie jakieś krótkie bóle i nie wiem czy dam radę pojechać.Niby jade z meżem bo dziewczyny też będą z facetami,ale jednak nie wiem czy dam rade wysiedzieć
Ja wczoraj się wybrałam z koleżankami do knajpki (tzn. TZ podwiózł mnie pod same drzwi) i wysiedziałam bez problemu (kanapy były wygodne) ..ale ja nie miałam żadnych bóli ...
Chociaż myślałam, że ze śmiechu to faktycznie jakichś skurczy dostanę
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
dzien doberek...
u nas w łodzi w ciagu paru godzin nocnych zrobilo sie dosc bialo no i stracilam wszelka chec wyjscia gdziekolwiek... wrrr nienawidze jazdy samochodem w sniegu... odsniezanie, odmrazanie, nawiew w srodku zeby nie zaparowac, powolna jazda w korkach wrrr... chyba sobie odpuszcze dzisiejsze zakupy... moze podskocze tylko do apteki po liscie malin, tantum rosa i koperkową herbatke tak na przyszlosc
tylko nie wiem ile tych saszetek TR zakupic bo u mnie w aptece są pakowane po 6 albo 10 ... to sie rozrabia 1 saszetke na pol litra wody prawda ? czyli na cala butelke z dziubkiem tak zwanym :p hmmm to 6 chyba powinno styknac...

Niech juz jakas urodzi bo cos nudno na wątku Agaton dawaj
U nas teś posypało trochę ..Ja też nie lubię odśnieżania, ale my się pewnie gdzieś dzisiaj wybierzemy, bo TZcik już ręce zaciera Uwielbia jazdę po śniegu (najlepiej jakąś szaloną, ale teraz obiecał, że szalał nie będzie ) ..
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
BORO a ty gdzie??
miłego dnia laseczki
Właśnie, gdzie Boroo??

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Przypominam się, proszę o foty
O widzisz, lecę robić
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Może doktorek wygadał płeć Agatkowi
Ja obstawiam, że tak jej się napisało i dalej nic nie wie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:37   #4862
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Zmykam spać, padnięta jestem, cały dzień coś, jeszcze przed chwilą zrobiłam porządek w części szuflad śmieciowych w komodzie.

Przed spaniem jeszcze wstawię rzeczy do prania, wybieram wszystkie ciążowe, co do oddania to do oddania, co do wora to do wora... ciekawe czy zmieszczę się w jakieś spodnie przedciążowe

może się oczyszczasz i w nocy się zacznie

Domyślam się jak CI ciężko, ja też sobie nie wyobrażam żeby ktoś przy karmieniu patrzył mi na cycki. Wiem, że karmienie to karmienie i niektórym kobietom nie robi, gdzie i przy kim. Ale dla mnie to jest takie intymne, że wydaje mi się, że będę akceptować jedynie tż...
a oglądania opatrywania rany przez teściową nie będę komentować, bo brak słów

zawsze możesz w pierwszej fazie porodu iść pod prysznic
co to"smieciowe" szuflady? jak śmieciowe to trzeba wywalić wszystko
wzięłam wczoraj garnki i sie tak umyłam jak za starych czasów a wody ma nic byc do wtorku aż ale tylko czasami- juz rano była więc się właśnie wyprysznicowałam- dziwni ci ludzie robia dezynfekcje w zimie
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Tż znowu w pracy do późna Ale jestem z siebie dumna bo sama wykapałam małą

Dzisiaj miała pierwsze wentylowanko w ogródku W poń. jedziemy na szczepienie i ja zarejestrować to musi sie przyzwyczaić

Świetna zmiana, bardzo twarzowo
super pierwsze koty za płoty za toba

Cytat:
Dzień dobry!

spać nie mogę od 6
wstawiłam pranie, jestem po śniadaniu i chyba zabiorę się za porządki w kolejnych śmieciowych szufladach...
a ja pospałam do10 i śniło mi się że mój mąż walczył z krokodylem
Cytat:

Na razie podłączają mnie do oksytocyny i może mnie ruszy w końcu. Mały ma skoki wysokiego tętna - chyba też jest podniecony tym faktem :P Trzymajcie kciuki !

trzymamy!!! i właśnie - MAŁY?? to już wiadomo że Zajączek?
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość

To była moja najcięższa noc dziewczyny, do 3 miałam skurcze co ok 20 min, do tego biegunka, naszykowałam ciuchy, torbę i szczęśliwa że już a tu przeszło, usnęłam i do 8 spałam. Teraz cały czas mnie boli brzuch, może się rozkręci. W końcu Agatek na jutro mnie na listę wpisała
U mnie mega zima, śniegu po pachy

ZOSIA współczuję Ci Twojego faceta, jak czytałam to aż mi się łzy kręciły że tak musiałaś się na stresować Kiedyś sama byłam w takim toksycznym związku, gość różne rzeczy brał i ogólnie podobnie się zachowywał a ja głupia wierzyłam że go zmienię. Jak go w końcu kopnęłam w d.upę, cierpiałam z rok niesamowicie a dużo starsza od ciebie byłam i potem spotkałam cudownego, odpowiedzialnego faceta Wiem że u Ciebie trochę inaczej bo dzidzia w drodze, ale mimo wszystko.....trzymam za Ciebie kciuki!!
u mnie też zima i sypie cały czasuwielbiam śnieg!!!!
oby sie u Ciebie rozkręciło

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

właśnie gdzie Boroo? mamy do niej numer?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:41   #4863
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
co to"smieciowe" szuflady? jak śmieciowe to trzeba wywalić wszystko
wzięłam wczoraj garnki i sie tak umyłam jak za starych czasów a wody ma nic byc do wtorku aż ale tylko czasami- juz rano była więc się właśnie wyprysznicowałam- dziwni ci ludzie robia dezynfekcje w zimie

a ja pospałam do10 i śniło mi się że mój mąż walczył z krokodylem

śmieciowe to takie, do których wrzuca się wszystko co jest na wierzchu jak się robi porządek (my z tż nieźli bałaganiarze jesteśmy )
Stary 2012-01-15, 11:47   #4864
Zadomowienie

inutil a to takie- u nas to śmieciowe szuflady ma mój mąż pewnie jak się Lilka urodzi to wszystkie staną się śmieciowe

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-15, 11:49   #4865
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry mamusie te w dwupaku i nie

zasypało u mnie osiedle

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGATKA

Na razie podłączają mnie do oksytocyny i może mnie ruszy w końcu. Mały ma skoki wysokiego tętna - chyba też jest podniecony tym faktem :P Trzymajcie kciuki !

Więc trzymamy

AGATKU trzymamy mocno kciuki już nie długo będzie wszystko jasne ale się tym faktem podekscytowałam Życzymy szybkiego i bezbolesnego porodu

a ja miałam dzisiaj dziwny sen: Śniło mi się że byłam na spotkaniu z Inutil i Agawoo i zaczęły nam w tym samie czasie wody odchodzić i w trójkę rodziłyśmy w nocy obudziłam się cała mokra i myślałam że faktycznie coś się zaczęło byłam przerażona bo tak bardzo chcę żeby TZ zdążył na poród. Tuptuś musi posiedzieć jeszcze 6 dni

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:51   #4866
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej Kochane

Nie nadrabiam, bo cos mnie leb trzaska i nie mam sily. Czytalam sobie wczoraj Was przed snem troszke, bo bylam pewna, ze ktoras urodzi, a tu cisza.

Nikotynko, mam nadzieje, ze jak najpredzej wrocisz do formy, bo az sie serducho kraja, jak czlowiek czyta o Twoich perypetiach Tesciowa widze tez nie ulatwia zycia. Trysnij jej mlekiem miedzy oczy, jak przy nastepnym karmieniu znowu bedzie miala twarz w cyckach.

Zoska
, Twoj to widze zamiast byc coraz madrzejszy, to staje sie coraz glupszy i mniej odpowiedzialny. dla tego pana. Tatus miesiaca

Mijus, roan marita tez mi sie podoba. No to bedziemy zasuwac jasnowozami

Renatko, widze wlasnie, ze Agatek zdradza mnie z Czubaskiem na calej linii. Trudno, skamlec o milosc nie bede...

A co z Kamciurka? Juuuhuuuu !!

Sandra, za Amelke !!!

Klaurencja, oj to wysciskaj mojego Zieciunia od tesciowki
za pepuszek

Dziewczyny, myslicie, ze bedzie chlopiec u mnie? Ale nawet wczoraj na tej naszej parapetowce jak mowilam, ze Niunio mial powiekszony pecherz, to wszystkie juz mamusie i jeden tatus,ktory robi za mamusie stwierdzili "aaaaa, to dziewczynka"
A ja dalej nie mam imienia

Parapetowka niby udana, gdyby tz sie nie napierdzielil do granic mozliwosci. Caly tydzien mi gadal, jak on to bedzie delikatnie, tylko od czasu do czasu dla towarzystwa, a pozniej jak poszedl po bandzie, to masakra. A ja w pewnym momencie dostalam takich boli, tak mi sie brzuch zaczal stawiac, ze juz bylam cala w strachu, ze zaraz bede musiala jechac do szpitala. Tak mnie wkur.... tym, ze nie moglam na niego liczyc, ze zostawilam go spiacego na okropnie niewygodnej kanapie i dzisiaj nie zamierzam z nim rozmawiac. Jedyne, co mu moge powiedziec, to jak mnie zawiodl na calej linii.

Aaaa...i dostalismy fajne prezenty. Mamy super wypasiona deske do prasowania ( w koncu nie bede chodzila w pogniecionych ciuchach), elektryczny wyciskacz do cytrusow,narzute (ale podobno jeszcze inna niz wybralismy - ma przyjsc w tym tyg.) blender (tutaj maly zawod, bo prosilismy (lam) o taki z wymiennymi koncowkami,zebym mogla robic omlety,nalesniki i racuchy, a jest sam siekacz, ale trudno. Poszukam, moze mozna do niego dokupic koncowki, jakies pojemniki na sol itd, szklanki do latte i kieliszki do wodki. No i pelno flaszek Jak ktos przychodzil z sama flaszka(jakas taka wypasiona, drozsza niz jakis niejeden maly upominek do mieszkania), a tz juz byl narabany, a ja wkurzona, to pytalam sie, czy to dla mnie, czy dla Nietoperka Moze i brzmie, jak skapciala ciotka, ale zla jestem strasznie za ten alkohol. W koncu to moj 9 miesiac i potrzebuje poczucia bezpieczenstwa...

Ale sie wyzalilam...

Buziaki, Kochane

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-01-15 o 11:53
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:53   #4867
czubasek20
Zakorzenienie

SMS OD AGATKA

Ładnie się zapowiadało ale po siusiuaniu w baseniku ucichło :/ teraz powracają skurcze ale jak na okres i one się nie zapisują jak jakieś ekstra:/ tętno tez już normalne... wiec pewnie mnie nie wezmie od razu, może w nocy albo w ogóle:/ nową dawkę mi dali no i mnie bierze znów. Laska ma skurcze i sapie mi tu że aż mnie boli jak na nią patrze!!! no i mój seksi lekarz jest na dyżurze... Bybelli ginekolog:p Trzymta kciuki przydadzą się !

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:57   #4868
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
śmieciowe to takie, do których wrzuca się wszystko co jest na wierzchu jak się robi porządek (my z tż nieźli bałaganiarze jesteśmy )
to ja mam same takie szuflady

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

a sny macie zabojcze
jednej tz walczy z krokodylem, inne urzadzaja sobie zbiorowy porod...

Czubasku
, widzialam foto kosmitki. Mam jedno prawie identyczne Normalnie nie moglam uwierzyc, jak to zobaczylam, ale widze, ze nie tylko moje Bejbi jest takie zdolne

Stary 2012-01-15, 11:58   #4869
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

też mam takie szuflady. Sprzątam je od czasu do czasu ale po tyg jest to samo

Stary 2012-01-15, 12:00   #4870
pearpearl
Wtajemniczenie

No i wiadomix, ze trzymam kciuki za te zdradzaczke- Agatka

Stary 2012-01-15, 12:07   #4871
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

właśnie gdzie Boroo? mamy do niej numer?
Mamy Pisać??
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

a ja miałam dzisiaj dziwny sen: Śniło mi się że byłam na spotkaniu z Inutil i Agawoo i zaczęły nam w tym samie czasie wody odchodzić i w trójkę rodziłyśmy w nocy obudziłam się cała mokra i myślałam że faktycznie coś się zaczęło byłam przerażona bo tak bardzo chcę żeby TZ zdążył na poród. Tuptuś musi posiedzieć jeszcze 6 dni
No my mamy prawie identyczny termin, więc kto wie
6 dni mówisz?? Pasuje mi to
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Parapetowka niby udana, gdyby tz sie nie napierdzielil do granic mozliwosci. Caly tydzien mi gadal, jak on to bedzie delikatnie, tylko od czasu do czasu dla towarzystwa, a pozniej jak poszedl po bandzie, to masakra. A ja w pewnym momencie dostalam takich boli, tak mi sie brzuch zaczal stawiac, ze juz bylam cala w strachu, ze zaraz bede musiala jechac do szpitala. Tak mnie wkur.... tym, ze nie moglam na niego liczyc, ze zostawilam go spiacego na okropnie niewygodnej kanapie i dzisiaj nie zamierzam z nim rozmawiac. Jedyne, co mu moge powiedziec, to jak mnie zawiodl na calej linii.

Aaaa...i dostalismy fajne prezenty. Mamy super wypasiona deske do prasowania ( w koncu nie bede chodzila w pogniecionych ciuchach), elektryczny wyciskacz do cytrusow,narzute (ale podobno jeszcze inna niz wybralismy - ma przyjsc w tym tyg.) blender (tutaj maly zawod, bo prosilismy (lam) o taki z wymiennymi koncowkami,zebym mogla robic omlety,nalesniki i racuchy, a jest sam siekacz, ale trudno. Poszukam, moze mozna do niego dokupic koncowki, jakies pojemniki na sol itd, szklanki do latte i kieliszki do wodki. No i pelno flaszek Jak ktos przychodzil z sama flaszka(jakas taka wypasiona, drozsza niz jakis niejeden maly upominek do mieszkania), a tz juz byl narabany, a ja wkurzona, to pytalam sie, czy to dla mnie, czy dla Nietoperka Moze i brzmie, jak skapciala ciotka, ale zla jestem strasznie za ten alkohol. W koncu to moj 9 miesiac i potrzebuje poczucia bezpieczenstwa...

Ale sie wyzalilam...

Buziaki, Kochane
Prezenty super
Ale zachowanie TZta Masz rację, nie odzywaj się Niech sobie przemyśli ...
A za ten alkohol też byłabym zła
Cytat:
SMS OD AGATKA

Ładnie się zapowiadało ale po siusiuaniu w baseniku ucichło :/ teraz powracają skurcze ale jak na okres i one się nie zapisują jak jakieś ekstra:/ tętno tez już normalne... wiec pewnie mnie nie wezmie od razu, może w nocy albo w ogóle:/ nową dawkę mi dali no i mnie bierze znów. Laska ma skurcze i sapie mi tu że aż mnie boli jak na nią patrze!!! no i mój seksi lekarz jest na dyżurze... Bybelli ginekolog:p Trzymta kciuki przydadzą się !
No to kciuki, żeby się ruszyło

Kaczuszka, zrobiłam już zdjęcia, zaraz wrzucę, tylko rosołek zapodam

Stary 2012-01-15, 12:15   #4872
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Mamy Pisać??

No my mamy prawie identyczny termin, więc kto wie
6 dni mówisz?? Pasuje mi to
pisać

ejjj, ale ja nie czekam nie ma mowy.

Ciekawe jak tam Oluska...
Stary 2012-01-15, 12:16   #4873
NataliaM1103
Rozeznanie

witam

A ja walcze z zaparciami,od 5 dni nico wrrrr...,zjadłam jogurcik ze śliwkami i suszone śliwki i co ? i czekam ....

We wtorek idę do szpitala na wywołanie bo to już będzie tydzien po terminie,obawiam się ,że będą chcieli zrobic mi cesarke bo 2 tygodnie temu Bartuś ważył 3.800 więc boje się,że teraz grubaek z niego będzie i właśnie dlatego bedą chcieli cesarke zrobic
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:17   #4874
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
to ja mam same takie szuflady

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

a sny macie zabojcze
jednej tz walczy z krokodylem, inne urzadzaja sobie zbiorowy porod...

Czubasku
, widzialam foto kosmitki. Mam jedno prawie identyczne Normalnie nie moglam uwierzyc, jak to zobaczylam, ale widze, ze nie tylko moje Bejbi jest takie zdolne

A czy Twoje dziecię też sobie upodobało pchanie się pod prawe żebro

Stary 2012-01-15, 12:30   #4875
Zadomowienie

Cytat:
Renatko, widze wlasnie, ze Agatek zdradza mnie z Czubaskiem na calej linii. Trudno, skamlec o milosc nie bede...

Dziewczyny, myslicie, ze bedzie chlopiec u mnie? Ale nawet wczoraj na tej naszej parapetowce jak mowilam, ze Niunio mial powiekszony pecherz, to wszystkie juz mamusie i jeden tatus,ktory robi za mamusie stwierdzili "aaaaa, to dziewczynka"

Ale sie wyzalilam...

Buziaki, Kochane
pearl no Agatek taka flirciara ale pewnie tylko chce żebyś zwróciła na nią uwagę - pisała wczoraj że kocha tylko Ciebie
ja myślę że chłopak u Ciebie i u Gagatkaz tym że moje przeczucia to są takie nijakie...u siebie też byłam pewna że chłopiec a tu siusiak nie wyrósł

i bardzo dobrze że TŻ śpi na niewygodnymja swojemu zapowiedziałam że ma nie pic do mojego porodu od świąt( no na sylwka troche może) i o dziwo sie trzyma bo jak bedzie chociaz po 1piwie jak zacznę rodzic to go nie chcę widziec nawet na oddziale- i on wie że dotrzymam słowa
a na parapetówke to ludzie właśnie tacy są że wóde przynosza przede wszystkim- ale powiem ci że super prezenty dostaliściea smakowało jedzonko?
Cytat:

nie znasz dnia ani godziny- może jej się zacznie tak szybciutko i nawet nie będzie wiedziała kiedy
Cytat:
Mamy Pisać??
pisać
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam

A ja walcze z zaparciami,od 5 dni nico wrrrr...,zjadłam jogurcik ze śliwkami i suszone śliwki i co ? i czekam ....

We wtorek idę do szpitala na wywołanie bo to już będzie tydzien po terminie,obawiam się ,że będą chcieli zrobic mi cesarke bo 2 tygodnie temu Bartuś ważył 3.800 więc boje się,że teraz grubaek z niego będzie i właśnie dlatego bedą chcieli cesarke zrobic
może nie będa robili cc...w niektórych szpitalach robią dopiero od 4.500 i to zalezy jak kobieta też wygląda jakie ma wymiary itdbedzie dobrze

ja się zbieram z małżem na obiad do mamy- może się tak najem że urodze

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-15, 12:36   #4876
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
A czy Twoje dziecię też sobie upodobało pchanie się pod prawe żebro
pod prawe lubi najbardziej...
ale czesto dwiema syrkami rozpycha sie po obu stronach brzucha

Agawoo, nie bede gadac z pijaczyna, a co! <tupie.noga>

Stary 2012-01-15, 12:38   #4877
agawoo
Zakorzenienie

Kaczuszka, obiecane fotkiZdjęcia średnio wyraźne, bo telefonem robione :/
I mały opis
Album jest welurowy, ma laserowo wygrawerowany napis na okładce, w środku sztywne kremowe karty. (okropnie trudno było znaleźć album nie przekładany pergaminem, już traciłam nadzieję, że taki znajdę).
Tekst i obrazki są wydrukowane na kalce technicznej i kalka jest z jednej strony przyklejona cieniutkim paseczkiem kleju do karty Po drugiej stronie zdjęcia Oczywiście nie wkeiłam wszystkiego - album ma cały przekrój od rodziców, przez nasze narodziny,znaczenie imion, chrzest, dorastanie, nasze poznanie się, zaręczyny, ślub ... trochę tego jest

Mam info od
Boroo:
nie ma kiedy nas nadrobić, bo albo mają gości, albo oni gdzieś wychodzą
Kazała nam zrobić przerwę w pisaniu

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0035.jpg (112,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0038.jpg (85,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0039_x.jpg (60,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0041.jpg (74,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0042_x.jpg (65,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0043.jpg (100,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0045_x.jpg (50,4 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-15 o 13:00
Stary 2012-01-15, 12:44   #4878
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
pearl no Agatek taka flirciara ale pewnie tylko chce żebyś zwróciła na nią uwagę - pisała wczoraj że kocha tylko Ciebie
ja myślę że chłopak u Ciebie i u Gagatkaz tym że moje przeczucia to są takie nijakie...u siebie też byłam pewna że chłopiec a tu siusiak nie wyrósł

i bardzo dobrze że TŻ śpi na niewygodnymja swojemu zapowiedziałam że ma nie pic do mojego porodu od świąt( no na sylwka troche może) i o dziwo sie trzyma bo jak bedzie chociaz po 1piwie jak zacznę rodzic to go nie chcę widziec nawet na oddziale- i on wie że dotrzymam słowa
a na parapetówke to ludzie właśnie tacy są że wóde przynosza przede wszystkim- ale powiem ci że super prezenty dostaliściea smakowało jedzonko?
z ta woda do ciezarnej to troche lipa, bo co ja niby sobie z nia zrobie? a przeciez to tez moje mieszkanie i moja impreza, wiec nie wiem,czemu tylko tz ma korzystac
moj tez juz ma nie chlac do porodu,ale wlasnie wczoraj pozwolilam mu zrobic wyjatek, ale DELIKATNIE
no i jeszcze sie na mnie zloscil i irytowal, jak mu 100 razy mowilam,ze delikatnie i powiedzial, ze doskonale sobie zdaje sprawe, ze rozumie, ze sie boje i bedzie pil malutko
no i ...
jedzonko smakowalo i niewiele zostalo, takze tyle dobrego

a Agatek juz mnie nie kocha
nawet jednego smsa nie napisala
czuje sie taka odrzucona...

juz niedlugo sie dowiemy, kto tam u nas mieszka(ł) - ja mysle jednak, ze u mnie dziewucha

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Agawoo, ojejjjjj, jaka mega sprawa taki album !!! Super

Stary 2012-01-15, 12:50   #4879
uska000
Zadomowienie

Dzien dobry przyszlam sie zameldowac ze wrocilam ze szkoly i lecimy na spacerek

Agatek

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:59   #4880
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
jedzonko smakowalo i niewiele zostalo, takze tyle dobrego

[...]
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Agawoo, ojejjjjj, jaka mega sprawa taki album !!! Super
A co w końcu było robiłaś do jedzenia?

Dziękuję Chcieliśmy coś innego, niż tylko kwiaty dla rodziców, stwierdziliśmy, że cosik takiego będzie miłą pamiątką

Najlepsze jest to, że rodzice nie chcieli uwierzyć że zrobiliśmy to sami, myśleli że gdzieś zamówiliśmy gotowe

Stary 2012-01-15, 13:09   #4881
n1kotynka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o karmieniu!

juz myślałam, że coś ze mną nie tak, bo jak rozmawiałam wczoraj z mężem na ten temat, to ten na mnie naskoczył, że to przecież naturalne i że mama moze patrzeć
następnym razem wygonię teściową to wtyka nos wszędzie i faktycznie przyjechała i dzieckiem średnio się zajmie ( tzn zostanie jak mała śpi na 2 godz no ale właśnie nawet nie przewinie bo się boi), tylko przyjechała bo jest ciekawska i żeby robić zdjęcia małej.

W ogóle rozwaliła mnie dzisiaj kupując swoje zakupy spożywcze, bo jej syn lubi to i to i ona musiała mu kupic a mamy pełną lodówkę bo zrobiłam zakupy przez internet, ale nie, ona musi miec swoje..
z zaopatrywaniem rany to tz wygonił już mamę bo go opieprzyłam, ze nie będzie mi ona oglądac jej, tym bardziej, że już rozniosła w szczegółach co się u nas dzieje na co niespecjalnie miałąm ochotę.
Przed chwilą jeszcze chciały przyjechać dwie kuzynki tzta to zakazałam i powiedziaąłm, że najwcześniej za tydzień i nie będą tutaj robić spotkań rodzinnych przy 2 tygodniowym norowodku. Teściowa się skrzywiła i poszła do innego pokoju ale tutaj akurat byłam stanowcza - ode mnie wszyscy tylko czekają, żeby przyjechać ale powiedzieli, ze czekają aż mała skończy miesiąc i ja dam zielone światło, że zapraszamy a od strony tzta to by się nam zwalili na głowę już tydzień temu jak się okazało!

ehh tylko się denerwuję przez to i chciałabym, żeby teściowa już pojechała ale pewnie zostanie do jutra...
i u nas to mówię wam, ogląda telewizję, poodkurzała mieszkanie i rozwiesza pranie a tak to siedzi i robi zdjęcia dziecku i jeszcze ja mam ją zabawiać rozmową wg męża bo ona czuje się odtrącona...

tyle o mnie bo nie chcę Wam truć tutaj o kochanej "mamusi"

kasikzaki mojej pępek odpadł w tamtym tygodniu właściwie to kikut wisiał tak na niteczce i pediatra go zdjęła małej

uska chodzisz już na spacery? jak długie? od kiedy?? i jak długie masz przerwy w karmieniu?

Sandra gratulacje dla Amelki jak ten czas leci !!

wpadnę później do Was

i trzymam kciuki za Agatka !

póki co idę karmić głoda
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:10   #4882
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

i tęskni mi się za Wami, ale nowa sytuacja jest dla nas ciężka do okiełznania no i te wszystkie komplikacje nas wykańczają, jak nie z małą były problemy to ze mną sie zaczęły i cały czas po lekarzach jeździmy ;/ smutne to ale trzeba swoje przejść, grunt, żeby mi się ta rana teraz szybko zagoiła nic nie jestem w stanie zrobić no i boli jak fix..

przesyłamy buziaki z Natalką
Witaj Biedna masz cały czas wiatr w oczy, ale juz za chwile wszystko się wyprostuje i bedziecie wkoncu mogli cieszyc sie szczesliwą rodzinką

A tesciowa bym ją chyba odesłała do domu, powiedziala co moje i niech sie obraza. takie widowisko podczas karmienia to jest stresujące dla dziecka i dla Ciebie tymbardziej. Tez sie boje ze wszystkie mądre ciotki, tesciowe i mamusie beda uwazaly to za nic takiego ale juz zapowiedzialam tż ze karmić małą moge tylko w jego obecnosci , wiec jak ktos bedzie chcial popatrzec to jego zadaniem bedzie interweniować i zabrac do innego pokoju. Zobaczymy jak to bedzie

Cytat:

-----------------------------

ale se dzis zabalowałam ;p
bylam u kosmetyczki na hennie brwi i rzes, na oczyszczaniu buzki i u fryzjera hyhyhy i zrobilam tam wszystko co mozliwe czyli z dlugich blond falowanych wlosow zrobilam krotsze, z baleyagem i grzywka w dodatku potraktowane prostownica haha mąż mnie w domu nie poznal ;p a jak zapowiedzialam mu molestowanie wieczorne to stwierdzil ze w trakcie BEDZIE SIE CZUŁ JAKBY MNIE ZDRADZAŁ Z INNĄ KOBIETĄ hahahah WaZON z niego
ale od razu czlowiek czuje sie inaczej ech.... kobieta byc ;p

wrzucam porownanie mojej okropnej geby
prosze o opinie bo ja nie moge sie zdecydowac gdzie lepiej a w ogloe to jeszcze patrze w lustro jakbym to nie byla ja ahahahha
Nooo ale laska Ja ostatnio bylam u kosmetyczki i zdecydowanie lepiej sie czuje , jeszcze w srode ide na pasemka i moge rodzić

Cytat:
[CENTER]Urodziłam o 17.15 Igor jest zdrowy waży 3320 i ma 55cm [SIZE=6]
witamy IGORKA

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jutro idę do szpitala wszystko wskazuje na to, że już tam zostanę przez kilka dni
Zaraz biorę się za resztę pakowania, bo wczoraj po 10 minutach brzuch mnie tak bolał, że nie dałam rady
powodzenia

Cytat:
Mam w brzuchu kosmitkę
Moja tez tak wygina śmiało ciało

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej !

Przyszlam was wszystkie zaprosic na toast z okazji tego, ze Amelka konczy dzis 2 miesiace
No i to jest okazja zeby sie napić po kielonku

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wydzwaniałam na policję, do szpitali, do kumpli, wszędzie!!
Nagle zaczęły bić dzwony w kościele w taki sposób jak ktoś umiera, odchodziłam tu od zmysłów.

I co? Dostaję telefon, że ojciec mojego dziecka zasiedział się w nowej pizzeri i ma kapę taką jak nigdy. Dzwonił jego kolega tylko mnie poinformować, że muszą go do domu dowieźć , bo sam nie dojdzie.

Jedno jest pewne, miarka sie przebrała. Nigdy, nigdy tak się o niego nie bałam!! Nie chce go na żadnym porodzie, na wesele tez nie pójdę z nim.

Potraktował mnie w najgorszy sposób na jaki go stać...
a potem bedzie po staremu Wspolczuje nieodpowiedzialnego faceta. No ale każdy Panem swojego losu. Sorry

Cytat:
SMS OD AGATKA

3mam kciuki za rozwój wydarzen
siusianiu w baseniku? wtf

A ja dzis bez humoru Okropny jest ten ostatni czas. Kazdy dzien taki sam, pod znakiem zapytania- urodze czy nie a teoretycznie do terminu jeszcze daleko Dziś mój tz jedzie na cały tydzien do szkoły, a ja sie boje ze sie zacznie i nie zdazy dojechać bo to jednak 3-4h drogi, a w taka pogode to wiecej I juz z tych nerwów dzis w nocy miałam skurcze. Niby rodzice beda w gotowości gdyby co ale nie potrafie sobie wyobrazić sytuacji w której tż nie widzi/przytula pierwszy naszej córki

Mamuski rozpakowane czy bierzecie nadal witaminki ciązowe? Bo mi sie skonczyły i zastanawiam sie czy kupowac, czy juz sobie odpuscic

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-01-15 o 13:12
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:30   #4883
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

juz myślałam, że coś ze mną nie tak, bo jak rozmawiałam wczoraj z mężem na ten temat, to ten na mnie naskoczył, że to przecież naturalne i że mama moze patrzeć
następnym razem wygonię teściową to wtyka nos wszędzie i faktycznie przyjechała i dzieckiem średnio się zajmie ( tzn zostanie jak mała śpi na 2 godz no ale właśnie nawet nie przewinie bo się boi), tylko przyjechała bo jest ciekawska i żeby robić zdjęcia małej.

W ogóle rozwaliła mnie dzisiaj kupując swoje zakupy spożywcze, bo jej syn lubi to i to i ona musiała mu kupic a mamy pełną lodówkę bo zrobiłam zakupy przez internet, ale nie, ona musi miec swoje..
z zaopatrywaniem rany to tz wygonił już mamę bo go opieprzyłam, ze nie będzie mi ona oglądac jej, tym bardziej, że już rozniosła w szczegółach co się u nas dzieje na co niespecjalnie miałąm ochotę.
Przed chwilą jeszcze chciały przyjechać dwie kuzynki tzta to zakazałam i powiedziaąłm, że najwcześniej za tydzień i nie będą tutaj robić spotkań rodzinnych przy 2 tygodniowym norowodku. Teściowa się skrzywiła i poszła do innego pokoju ale tutaj akurat byłam stanowcza - ode mnie wszyscy tylko czekają, żeby przyjechać ale powiedzieli, ze czekają aż mała skończy miesiąc i ja dam zielone światło, że zapraszamy a od strony tzta to by się nam zwalili na głowę już tydzień temu jak się okazało!

ehh tylko się denerwuję przez to i chciałabym, żeby teściowa już pojechała ale pewnie zostanie do jutra...
i u nas to mówię wam, ogląda telewizję, poodkurzała mieszkanie i rozwiesza pranie a tak to siedzi i robi zdjęcia dziecku i jeszcze ja mam ją zabawiać rozmową wg męża bo ona czuje się odtrącona...

kasikzaki mojej pępek odpadł w tamtym tygodniu właściwie to kikut wisiał tak na niteczce i pediatra go zdjęła małej
Nikotynka, ludzie to nie mają za grosz wyczucia i taktu ..
Jeszcze pal sześc jakbyś nie miała tych wszystkich problemów z raną, a tak jeszcze do tego wszystkiego musiałabyś się gośćmi zajmować

Tzcik też jest dobry, martwi się jak się czuje mamusia .. to niech się nią zajmie

Ale mój jest taki sam - prosiłam -jak zacznę rodzić, nie dzwoń do Towjej mamy, żeby mi na porodówkę nie przyjechała .. to co usłyszałam ze przecież ona też się martwi!!!! Taaaaak, to niech się marwti, ale w domu, a nie na porodówce i strsuje mnie, lekarzy, siebie i wszystkih innych dookoła ( niestety to bardzo hałaśliwa osoba jest).
No, ale cóż - zobaczymy, niby najpierw obiecał, że nie zadzwoni, a potem stwierdził, że zadzwoni pod koniec porodu, bo inaczej mamusia się obrazi
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

A ja dzis bez humoru Okropny jest ten ostatni czas. Kazdy dzien taki sam, pod znakiem zapytania- urodze czy nie a teoretycznie do terminu jeszcze daleko Dziś mój tz jedzie na cały tydzien do szkoły, a ja sie boje ze sie zacznie i nie zdazy dojechać bo to jednak 3-4h drogi, a w taka pogode to wiecej I juz z tych nerwów dzis w nocy miałam skurcze. Niby rodzice beda w gotowości gdyby co ale nie potrafie sobie wyobrazić sytuacji w której tż nie widzi/przytula pierwszy naszej córki
Haniula, nie martw się, na pewno zdąży dojechać na czas

Stary 2012-01-15, 13:34   #4884
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
SMS OD AGATKA

Czekamy, czekamy i kciuki zaciśnięte mamy

Cytat:
Kaczuszka, obiecane fotkiZdjęcia średnio wyraźne, bo telefonem robione :/
I mały opis
Album jest welurowy, ma laserowo wygrawerowany napis na okładce, w środku sztywne kremowe karty. (okropnie trudno było znaleźć album nie przekładany pergaminem, już traciłam nadzieję, że taki znajdę).
Tekst i obrazki są wydrukowane na kalce technicznej i kalka jest z jednej strony przyklejona cieniutkim paseczkiem kleju do karty Po drugiej stronie zdjęcia Oczywiście nie wkeiłam wszystkiego - album ma cały przekrój od rodziców, przez nasze narodziny,znaczenie imion, chrzest, dorastanie, nasze poznanie się, zaręczyny, ślub ... trochę tego jest [/B]
Dziękuję bardzo album jest prześliczny, pięknie wygląda i jest jedyny Pieknie wygląda A powiedz mi ktoś Ci pomagał, czy w domciu robiłaś wszystko Cudeńko!!!!!! Już z mam ochotę szukać takiego albumu, tylko że ja to wiecznie mam słomiany zapał
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:44   #4885
Haniula
Zakorzenienie

Agawoo bardzo ładny album i fajnie ze wykonany własnorecznie, dla mnie to by bardzo duzo znaczyło
My dalismy rodzicom takie skrzynki drewniane, z grawerowanymi podziękowaniami a w środku wino i cały osprzęt typu korkociąg termometr itd.

Pearl super prezenty dostaliscie. Chyba duza imprezka była co? Ja bym juz na to nie miala siły W ogole wlasnie sobie uświadomiłam ze my nie mielismy parapetówki, a mieszkamy tu prawie 2 lata
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:44   #4886
bybella
Wtajemniczenie

hej hej mamuśki

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej !

Przyszlam was wszystkie zaprosic na toast z okazji tego, ze Amelka konczy dzis 2 miesiace
to piję, spóźniony, ale zawsze
Cytat:

ale tu dzisiaj cisza superancko tak otwierac wizaz bez obawy ze 10 stron przez 2 godz naskrobane
ooj tak też mi sie to podoba, przynajmniej jestem w stanie ogarnąć to wszystko
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
I co? Dostaję telefon, że ojciec mojego dziecka zasiedział się w nowej pizzeri i ma kapę taką jak nigdy. Dzwonił jego kolega tylko mnie poinformować, że muszą go do domu dowieźć , bo sam nie dojdzie.
wiesz co, nie mam słów na tego gościa. olewa cie i traktuje jak zero, nie wiem jak ty to wytrzymujesz. ja bym nie zniosła takiego zachowania dłuzej, tym bardziej, ze teraz musisz martwić się przede wszystkim o dziecko, a nie o dorosłego nieodpowiedzialnego człowieka!
przemyśl sobie wasz związek wiesz... naprawdę

Cytat:
ja tak myślę
Cytat:
SMS OD AGATKA
oj cały nasz gagatek niech się za rodzenie bierze , a nie podniecanie się moim ginem

n1kotynka współczuje teściowej <dobrze, że jest wizaż, można się wyżalić> jak może ci tak ludzi zwalać na głowę, to twoja sprawa kiedy i jakich gości będziesz przyjmować. może w końcu ona odjedzie i da ci spokój, co za babsztyl

a ja czekam za obiadkiem, tż robi, mam smaka na frytasy z serem, do tego kurczaczek i resztka sałatki greckiej z wczoraj już mi ślinka leci poza tym to standardowo mi się nic nie chce, chyba dzisiaj nigdzie nie wylezę z chaty.

Edytowane przez bybella
Czas edycji: 2012-01-15 o 13:46
bybella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:51   #4887
magda1804
Rozeznanie

dzien dobry

Cytat:
A nie musiałąs werandować?Spała Lenka ładnie?
Eliza ja malej nie werandowalam tylko od razu na spacerek- najpierw 45min, wczoraj tez byla, ale krocej, bo zimno bylo

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn ,które mają już swoje kruszynki,w czym śpią Wasze pociechy?w rożku ,śpiworku,pod kocykiem???
czasem ownieta kocykiem, czasem w rozku- wazne zeby nie spala bez niczego, bo boje sie,ze sie przekreci (moje dziecie bardzo lubi sie wiercic)

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej

Tż znowu w pracy do późna Ale jestem z siebie dumna bo sama wykapałam małą

Dzisiaj miała pierwsze wentylowanko w ogródku W poń. jedziemy na szczepienie i ja zarejestrować to musi sie przyzwyczaić
Magda ja cos pokręciłam bo Blanszor sie pytała o medela mini elektrik bo ja taki mam i mi sie wydawało ze to Ty go polecałaś Teraz to już nie wiem kto, ale to leciało jakos tak" z czystym sumieniem mogę polecić medela mini elektric"
A o co chodzi z tym ostatnim zdaniem Jest jakieś niebezpieczne mleko? wiem ze na początku leci siara ale to normalne, nie?

[/COLOR]Dziewczyny a jak pępuszki Waszyk szkrabów ??, Milenka ma 10 dni a kikut jeszcze nie odpadł
Kasik super, ze sama wykapalas mala u nas pepuszek odpadl bardzo szybko w 5dobie. dalej przecieram octeniseptem
a z tym mlekiem "niebezpiecznym" to nie mam pojecia o co chodzi przyznam szczerze, ze wkleilam ten artykul nie czytajac go do konca

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Witam ponownie
Jestem już w domku - wróciłam wczoraj niestety do kompa nie doszłam, bo mam teściową w domku i do tego byłam tak padnięta, że jak tylko okoliczności pozwoliły to przespałam całe popołudnie i wieczór i na szczęście, bo mała sobie zrobił imprezkę kupkowo-jedzeniową pomiędzy 1-3 w nocy
Przestałam słać smsy wcześniej, bo mi się kasa na komórce skończyła, a nie było jak doładować - mąż zapominał kupić a z naszych kont się nie da, bo zmieniłam sieć zachowując numer i system głupieje.....
Z małą wszystko w porządku jak się wydaje, we wtorek mają mi zdjąć szwy, wczoraj po południu nie brałam tabletek już, to dziś się zwlec z łóźka nie mogłam jednak ranka po cięciu trochę boli jak człowiek trochę więcej pochodzi Mam nadzieję że jak zdejmą szwy, to chociaż przestanie ciągnąć....
fajnie, ze juz w domku

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hejka
Gratulacje dla Amelki, alez ten czas leci
Nasza Glodomorra ma od dzisiaj oficjalne 3 tygodnie

nam pepuszek odpadl jakis tydzien temu
Najlepszego z okazji 3tygodni!!!

ale ten czas leci....

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGATKA

Więc trzymamy
O jejku Agatek to juz teraz nie ma odwrotu, tzrymamy kciuki za szybki i bezbolesny porod

Cytat:
N1kotynko dla mnie karmienie też widzę jak nie tylko mi kojarzy sie z czymś bardzo intymnym i tez nie będe chciała ,zeby mi ktos siedział przy cycku i patrzył, no chyba ,ze to będzie siostra bo ona przy mnie karmiła ,moze mama i maz nie będzie mi przeszkadzał,a tak inni won.Jestem bojowo nastawiona ,ale nie wiem jak to będzie.A z ta pielęgnacją rany przy teściowej to juz wogóle,co za baba wścibska .smieszne to ,ze boi sie wziać przewinać mała ,a siedzi u was.Ciekawe po co ona u was.
ja tez jestem zdania co Eliza i uwazam, ze karmienie piersia to bardzo intymna sprawa i tez nie jestem za tym by afiszowac sie z tym i swiecic cyckami przed ludzmi

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzień dobry

u nas dzis calkiem ładna nocka była mały budził si ezjadał i spowrotem spać takze nie wstawałam na dłuzej niz 30 min
Teraz tez juz po sniadanku spi spowrotem, a mamusia odpoczywa i podczytuje e-ciotki
WOW! Paula oby nie zapeszyc, ale bardzo grzeczny synus

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 14:06   #4888
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo album jest prześliczny, pięknie wygląda i jest jedyny Pieknie wygląda A powiedz mi ktoś Ci pomagał, czy w domciu robiłaś wszystko Cudeńko!!!!!! Już z mam ochotę szukać takiego albumu, tylko że ja to wiecznie mam słomiany zapał
Cytat:
Agawoo bardzo ładny album i fajnie ze wykonany własnorecznie, dla mnie to by bardzo duzo znaczyło
My dalismy rodzicom takie skrzynki drewniane, z grawerowanymi podziękowaniami a w środku wino i cały osprzęt typu korkociąg termometr itd.
Dziękuję dziewczynki

Tylko albumy kupiłam gotowe,resztę robiłam sama. Siedziałam na necie, wyszukiwałam cytatów i obrazków, potem robiłam projekt, drukowałam, kombinowałam z rozmiarem (albumy są mniejsze niż standardowe A4, a na A4 właśnie robiłam projekt - ale w końcu wszystko się ładnie zmieściło), później drukowałam na kalce, na gilotynie w pracy przycinałam tą kalkę, TZcik pomagał mi to tylko poprzyklejać później
Ze zdjęciami był mały problem, bo przecież zdjęcia naszych rodziców i naszego dzieciństwa były tylko w formie papierowej, żądnych negatywów ani nic, ale na szczęście znajomy fotograf mojej koleżanki zrobił nam fajną reprodukcję, tak abysmy mogli sobie je wywołać normalnie

A inspirację znalazłam na wizażu właśnie, jedna wizażanka robiła coś takiego dawno temu dla swoich rodziców i mi się spodobało
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

a ja czekam za obiadkiem, tż robi, mam smaka na frytasy z serem, do tego kurczaczek i resztka sałatki greckiej z wczoraj już mi ślinka leci poza tym to standardowo mi się nic nie chce, chyba dzisiaj nigdzie nie wylezę z chaty.
A ja miałam robić drugie danie, ale TZcik coś dzisiaj słabawy i usnął - więc czekam z nastawieniem ziemniaków

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-15 o 14:08
Stary 2012-01-15, 14:20   #4889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Dzien dobry przyszlam sie zameldowac ze wrocilam ze szkoly i lecimy na spacerek

Agatek
zazdroszcze spacerkuteż już bym chciała z moja córczką spacerować!!- pewnie niedługo będę marudzić że mi się nie chce ale co tam
Cytat:

bardzo dobrze powiedzialaś nie dośc że mamusia to jeszcze kuznki- może niech wszyscy goście którzy byli na weselu się zajdą mam nadzieje ze u nas tak nie bedzie bo inaczej wyskocze i zatłuke
na szczęście mój mąż uważa że nie powinnam karmić nigdzie poza domem i nigdzie wśród ludzi- troche za bardzo w drugą stronę ale co tam
Cytat:

A tesciowa bym ją chyba odesłała do domu, powiedziala co moje i niech sie obraza. takie widowisko podczas karmienia to jest stresujące dla dziecka i dla Ciebie tymbardziej. Tez sie boje ze wszystkie mądre ciotki, tesciowe i mamusie beda uwazaly to za nic takiego ale juz zapowiedzialam tż ze karmić małą moge tylko w jego obecnosci , wiec jak ktos bedzie chcial popatrzec to jego zadaniem bedzie interweniować i zabrac do innego pokoju. Zobaczymy jak to bedzie

Mamuski rozpakowane czy bierzecie nadal witaminki ciązowe? Bo mi sie skonczyły i zastanawiam sie czy kupowac, czy juz sobie odpuscic
to oby tż zdarzył jak juz cos sie zacznie dziać
właśnie tez o to miałam pytać ale chyba się bierze je tez jak się karmi tak?
Cytat:
Nikotynka, ludzie to nie mają za grosz wyczucia i taktu ..
Jeszcze pal sześc jakbyś nie miała tych wszystkich problemów z raną, a tak jeszcze do tego wszystkiego musiałabyś się gośćmi zajmować

Tzcik też jest dobry, martwi się jak się czuje mamusia .. to niech się nią zajmie

Ale mój jest taki sam - prosiłam -jak zacznę rodzić, nie dzwoń do Towjej mamy, żeby mi na porodówkę nie przyjechała .. to co usłyszałam ze przecież ona też się martwi!!!! Taaaaak, to niech się marwti, ale w domu, a nie na porodówce i strsuje mnie, lekarzy, siebie i wszystkih innych dookoła ( niestety to bardzo hałaśliwa osoba jest).
No, ale cóż - zobaczymy, niby najpierw obiecał, że nie zadzwoni, a potem stwierdził, że zadzwoni pod koniec porodu, bo inaczej mamusia się obrazi

Haniula, nie martw się, na pewno zdąży dojechać na czas
hmm a twoja mama bedzie? bo wiesz ja myślę że u nas przyjdą rodzice i moi i męża- z tym że oni raczej nie są jacys nadpobudliwi i będą czekać w sumie to sama tego chce- żeby mieć obstawewiadomo jak moi będą to tż rodzice też mają 100%prawo być

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-15, 14:47   #4890
czubasek20
Zakorzenienie

SMS OD AGATKA

Lezałam pod ktg 4h i jestem wykończona... Po odłączeniu oxy skurcze ustały. Koleżance przed chwilą wody odeszły. A ja zaraz idę spac na amen. Nocka lipna

Wcześniej pisała że nie zna płci tylko mówi tak od początku ciąży a dziewczyny z pokoju wkręcają hej chłopca bo ma pępek wklęsły a na dziewczynkę jest niby wypukły

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości