|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Chociaż myślałam, że ze śmiechu to faktycznie jakichś skurczy dostanę ![]() Cytat:
Uwielbia jazdę po śniegu (najlepiej jakąś szaloną, ale teraz obiecał, że szalał nie będzie ) .. Właśnie, gdzie Boroo?? ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- O widzisz, lecę robić Ja obstawiam, że tak jej się napisało i dalej nic nie wie
|
|
|
#4862 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
jak śmieciowe to trzeba wywalić wszystko![]() wzięłam wczoraj garnki i sie tak umyłam jak za starych czasów a wody ma nic byc do wtorku aż ale tylko czasami- juz rano była więc się właśnie wyprysznicowałam![]() Cytat:
super pierwsze koty za płoty za toba![]() Cytat:
Cytat:
i właśnie - MAŁY?? to już wiadomo że Zajączek?Cytat:
uwielbiam śnieg!!!!oby sie u Ciebie rozkręciło ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- właśnie gdzie Boroo? mamy do niej numer?
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmieciowe to takie, do których wrzuca się wszystko co jest na wierzchu jak się robi porządek (my z tż nieźli bałaganiarze jesteśmy )
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
inutil a to takie- u nas to śmieciowe szuflady ma mój mąż
pewnie jak się Lilka urodzi to wszystkie staną się śmieciowe
|
#4865 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamusie te w dwupaku i nie
zasypało u mnie osiedle ![]() ![]() Cytat:
AGATKU trzymamy mocno kciuki już nie długo będzie wszystko jasne ale się tym faktem podekscytowałam ![]() Życzymy szybkiego i bezbolesnego porodu a ja miałam dzisiaj dziwny sen: Śniło mi się że byłam na spotkaniu z Inutil i Agawoo i zaczęły nam w tym samie czasie wody odchodzić i w trójkę rodziłyśmy byłam przerażona bo tak bardzo chcę żeby TZ zdążył na poród. Tuptuś musi posiedzieć jeszcze 6 dni
|
|
#4866 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
Nie nadrabiam, bo cos mnie leb trzaska i nie mam sily. Czytalam sobie wczoraj Was przed snem troszke, bo bylam pewna, ze ktoras urodzi, a tu cisza. Nikotynko, mam nadzieje, ze jak najpredzej wrocisz do formy, bo az sie serducho kraja, jak czlowiek czyta o Twoich perypetiach Zoska, Twoj to widze zamiast byc coraz madrzejszy, to staje sie coraz glupszy i mniej odpowiedzialny. dla tego pana. Tatus miesiaca ![]() Mijus, roan marita tez mi sie podoba. No to bedziemy zasuwac jasnowozami ![]() Renatko, widze wlasnie, ze Agatek zdradza mnie z Czubaskiem na calej linii. Trudno, skamlec o milosc nie bede... A co z Kamciurka? Juuuhuuuu !! Sandra, za Amelke !!!Klaurencja, oj to wysciskaj mojego Zieciunia od tesciowki ![]() za pepuszekDziewczyny, myslicie, ze bedzie chlopiec u mnie? Ale nawet wczoraj na tej naszej parapetowce jak mowilam, ze Niunio mial powiekszony pecherz, to wszystkie juz mamusie i jeden tatus,ktory robi za mamusie stwierdzili "aaaaa, to dziewczynka"A ja dalej nie mam imienia Parapetowka niby udana, gdyby tz sie nie napierdzielil do granic mozliwosci. Caly tydzien mi gadal, jak on to bedzie delikatnie, tylko od czasu do czasu dla towarzystwa, a pozniej jak poszedl po bandzie, to masakra. A ja w pewnym momencie dostalam takich boli, tak mi sie brzuch zaczal stawiac, ze juz bylam cala w strachu, ze zaraz bede musiala jechac do szpitala. Tak mnie wkur.... tym, ze nie moglam na niego liczyc, ze zostawilam go spiacego na okropnie niewygodnej kanapie i dzisiaj nie zamierzam z nim rozmawiac. Jedyne, co mu moge powiedziec, to jak mnie zawiodl na calej linii. Aaaa...i dostalismy fajne prezenty. Mamy super wypasiona deske do prasowania ( w koncu nie bede chodzila w pogniecionych ciuchach), elektryczny wyciskacz do cytrusow,narzute (ale podobno jeszcze inna niz wybralismy - ma przyjsc w tym tyg.) blender (tutaj maly zawod, bo prosilismy (lam) o taki z wymiennymi koncowkami,zebym mogla robic omlety,nalesniki i racuchy, a jest sam siekacz, ale trudno. Poszukam, moze mozna do niego dokupic koncowki, jakies pojemniki na sol itd, szklanki do latte i kieliszki do wodki. No i pelno flaszek Moze i brzmie, jak skapciala ciotka, ale zla jestem strasznie za ten alkohol. W koncu to moj 9 miesiac i potrzebuje poczucia bezpieczenstwa...Ale sie wyzalilam... ![]() Buziaki, Kochane
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-01-15 o 11:53 |
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
SMS OD AGATKA
![]() Ładnie się zapowiadało ale po siusiuaniu w baseniku ucichło :/ teraz powracają skurcze ale jak na okres i one się nie zapisują jak jakieś ekstra:/ tętno tez już normalne... wiec pewnie mnie nie wezmie od razu, może w nocy albo w ogóle:/ nową dawkę mi dali no i mnie bierze znów. Laska ma skurcze i sapie mi tu że aż mnie boli jak na nią patrze!!! no i mój seksi lekarz jest na dyżurze... Bybelli ginekolog:p Trzymta kciuki przydadzą się !
|
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- a sny macie zabojcze jednej tz walczy z krokodylem, inne urzadzaja sobie zbiorowy porod... Czubasku, widzialam foto kosmitki. Mam jedno prawie identyczne
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
6 dni mówisz?? Pasuje mi to ![]() Cytat:
Ale zachowanie TZta Masz rację, nie odzywaj się Niech sobie przemyśli ... A za ten alkohol też byłabym zła Cytat:
![]() Kaczuszka, zrobiłam już zdjęcia, zaraz wrzucę, tylko rosołek zapodam
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ejjj, ale ja nie czekam Ciekawe jak tam Oluska... |
|
|
|
|
#4873 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() A ja walcze z zaparciami,od 5 dni nico wrrrr...,zjadłam jogurcik ze śliwkami i suszone śliwki i co ? i czekam .... We wtorek idę do szpitala na wywołanie bo to już będzie tydzien po terminie,obawiam się ,że będą chcieli zrobic mi cesarke bo 2 tygodnie temu Bartuś ważył 3.800 więc boje się,że teraz grubaek z niego będzie i właśnie dlatego bedą chcieli cesarke zrobic |
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy Twoje dziecię też sobie upodobało pchanie się pod prawe żebro |
|
|
|
|
#4875 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja myślę że chłopak u Ciebie i u Gagatka i bardzo dobrze że TŻ śpi na niewygodnym ja swojemu zapowiedziałam że ma nie pic do mojego porodu od świąt( no na sylwka troche może) i o dziwo sie trzyma bo jak bedzie chociaz po 1piwie jak zacznę rodzic to go nie chcę widziec nawet na oddziale- i on wie że dotrzymam słowa ![]() a na parapetówke to ludzie właśnie tacy są że wóde przynosza przede wszystkim- ale powiem ci że super prezenty dostaliście a smakowało jedzonko?Cytat:
i nawet nie będzie wiedziała kiedypisać ![]() Cytat:
![]() ja się zbieram z małżem na obiad do mamy- może się tak najem że urodze
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czesto dwiema syrkami rozpycha sie po obu stronach brzucha Agawoo, nie bede gadac z pijaczyna, a co! <tupie.noga>
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka, obiecane fotki
Zdjęcia średnio wyraźne, bo telefonem robione :/ I mały opis Album jest welurowy, ma laserowo wygrawerowany napis na okładce, w środku sztywne kremowe karty. (okropnie trudno było znaleźć album nie przekładany pergaminem, już traciłam nadzieję, że taki znajdę). Tekst i obrazki są wydrukowane na kalce technicznej i kalka jest z jednej strony przyklejona cieniutkim paseczkiem kleju do karty Po drugiej stronie zdjęcia Oczywiście nie wkeiłam wszystkiego - album ma cały przekrój od rodziców, przez nasze narodziny,znaczenie imion, chrzest, dorastanie, nasze poznanie się, zaręczyny, ślub ... trochę tego jest Mam info od Boroo: nie ma kiedy nas nadrobić, bo albo mają gości, albo oni gdzieś wychodzą ![]() Kazała nam zrobić przerwę w pisaniu ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-15 o 13:00 |
|
|
|
#4878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moj tez juz ma nie chlac do porodu,ale wlasnie wczoraj pozwolilam mu zrobic wyjatek, ale DELIKATNIE no i jeszcze sie na mnie zloscil i irytowal, jak mu 100 razy mowilam,ze delikatnie i powiedzial, ze doskonale sobie zdaje sprawe, ze rozumie, ze sie boje i bedzie pil malutko no i jedzonko smakowalo i niewiele zostalo, takze tyle dobrego a Agatek juz mnie nie kocha nawet jednego smsa nie napisala czuje sie taka odrzucona... ![]() juz niedlugo sie dowiemy, kto tam u nas mieszka(ł) - ja mysle jednak, ze u mnie dziewucha ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Agawoo, ojejjjjj, jaka mega sprawa taki album !!! Super
|
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry przyszlam sie zameldowac ze wrocilam ze szkoly i lecimy na spacerek
Agatek
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Najlepsze jest to, że rodzice nie chcieli uwierzyć że zrobiliśmy to sami, myśleli że gdzieś zamówiliśmy gotowe
|
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o karmieniu!
juz myślałam, że coś ze mną nie tak, bo jak rozmawiałam wczoraj z mężem na ten temat, to ten na mnie naskoczył, że to przecież naturalne i że mama moze patrzeć następnym razem wygonię teściową to wtyka nos wszędzie i faktycznie przyjechała i dzieckiem średnio się zajmie ( tzn zostanie jak mała śpi na 2 godz no ale właśnie nawet nie przewinie bo się boi), tylko przyjechała bo jest ciekawska i żeby robić zdjęcia małej. W ogóle rozwaliła mnie dzisiaj kupując swoje zakupy spożywcze, bo jej syn lubi to i to i ona musiała mu kupic z zaopatrywaniem rany to tz wygonił już mamę bo go opieprzyłam, ze nie będzie mi ona oglądac jej, tym bardziej, że już rozniosła w szczegółach co się u nas dzieje na co niespecjalnie miałąm ochotę. Przed chwilą jeszcze chciały przyjechać dwie kuzynki tzta to zakazałam i powiedziaąłm, że najwcześniej za tydzień i nie będą tutaj robić spotkań rodzinnych przy 2 tygodniowym norowodku. Teściowa się skrzywiła i poszła do innego pokoju ale tutaj akurat byłam stanowcza - ode mnie wszyscy tylko czekają, żeby przyjechać ale powiedzieli, ze czekają aż mała skończy miesiąc i ja dam zielone światło, że zapraszamy a od strony tzta to by się nam zwalili na głowę już tydzień temu jak się okazało! ehh tylko się denerwuję przez to i chciałabym, żeby teściowa już pojechała ale pewnie zostanie do jutra... i u nas to mówię wam, ogląda telewizję, poodkurzała mieszkanie i rozwiesza pranie a tak to siedzi i robi zdjęcia dziecku i jeszcze ja mam ją zabawiać rozmową wg męża bo ona czuje się odtrącona... tyle o mnie bo nie chcę Wam truć tutaj o kochanej "mamusi" ![]() kasikzaki mojej pępek odpadł w tamtym tygodniu właściwie to kikut wisiał tak na niteczce i pediatra go zdjęła małej ![]() uska chodzisz już na spacery? jak długie? od kiedy?? i jak długie masz przerwy w karmieniu?Sandra gratulacje dla Amelki wpadnę później do Was i trzymam kciuki za Agatka ! ![]() póki co idę karmić głoda
|
|
|
|
#4882 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tesciowa bym ją chyba odesłała do domu, powiedziala co moje i niech sie obraza. takie widowisko podczas karmienia to jest stresujące dla dziecka i dla Ciebie tymbardziej. Tez sie boje ze wszystkie mądre ciotki, tesciowe i mamusie beda uwazaly to za nic takiego ale juz zapowiedzialam tż ze karmić małą moge tylko w jego obecnosci , wiec jak ktos bedzie chcial popatrzec to jego zadaniem bedzie interweniować i zabrac do innego pokoju. Zobaczymy jak to bedzie![]() Cytat:
Ja ostatnio bylam u kosmetyczki i zdecydowanie lepiej sie czuje , jeszcze w srode ide na pasemka i moge rodzić Cytat:
Cytat:
powodzenia Moja tez tak wygina śmiało ciało Cytat:
![]() Cytat:
Wspolczuje nieodpowiedzialnego faceta. No ale każdy Panem swojego losu. SorryCytat:
siusianiu w baseniku? wtf ![]() A ja dzis bez humoru Okropny jest ten ostatni czas. Kazdy dzien taki sam, pod znakiem zapytania- urodze czy nie a teoretycznie do terminu jeszcze daleko Dziś mój tz jedzie na cały tydzien do szkoły, a ja sie boje ze sie zacznie i nie zdazy dojechaćMamuski rozpakowane czy bierzecie nadal witaminki ciązowe? Bo mi sie skonczyły i zastanawiam sie czy kupowac, czy juz sobie odpuscic Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-01-15 o 13:12 |
|||||||
|
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze pal sześc jakbyś nie miała tych wszystkich problemów z raną, a tak jeszcze do tego wszystkiego musiałabyś się gośćmi zajmować ![]() Tzcik też jest dobry, martwi się jak się czuje mamusia .. to niech się nią zajmie Ale mój jest taki sam - prosiłam -jak zacznę rodzić, nie dzwoń do Towjej mamy, żeby mi na porodówkę nie przyjechała .. to co usłyszałam ze przecież ona też się martwi!!!! Taaaaak, to niech się marwti, ale w domu, a nie na porodówce i strsuje mnie, lekarzy, siebie i wszystkih innych dookoła ( niestety to bardzo hałaśliwa osoba jest). No, ale cóż - zobaczymy, niby najpierw obiecał, że nie zadzwoni, a potem stwierdził, że zadzwoni pod koniec porodu, bo inaczej mamusia się obrazi Cytat:
|
|
|
#4884 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
album jest prześliczny, pięknie wygląda i jest jedyny Pieknie wygląda Cudeńko!!!!!! Już z mam ochotę szukać takiego albumu, tylko że ja to wiecznie mam słomiany zapał
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo bardzo ładny album
i fajnie ze wykonany własnorecznie, dla mnie to by bardzo duzo znaczyło ![]() My dalismy rodzicom takie skrzynki drewniane, z grawerowanymi podziękowaniami a w środku wino i cały osprzęt typu korkociąg termometr itd. Pearl super prezenty dostaliscie. Chyba duza imprezka była co? Ja bym juz na to nie miala siły W ogole wlasnie sobie uświadomiłam ze my nie mielismy parapetówki, a mieszkamy tu prawie 2 lata |
|
|
|
#4886 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej mamuśki
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przemyśl sobie wasz związek wiesz... naprawdę Cytat:
![]() Cytat:
niech się za rodzenie bierze , a nie podniecanie się moim ginem![]() n1kotynka współczuje teściowej <dobrze, że jest wizaż, można się wyżalić > jak może ci tak ludzi zwalać na głowę, to twoja sprawa kiedy i jakich gości będziesz przyjmować. może w końcu ona odjedzie i da ci spokój, co za babsztyl![]() a ja czekam za obiadkiem, tż robi, mam smaka na frytasy z serem, do tego kurczaczek i resztka sałatki greckiej z wczoraj poza tym to standardowo mi się nic nie chce, chyba dzisiaj nigdzie nie wylezę z chaty. ![]()
![]() Edytowane przez bybella Czas edycji: 2012-01-15 o 13:46 |
|||||
|
|
|
#4887 | |||||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Eliza ja malej nie werandowalam tylko od razu na spacerek- najpierw 45min, wczoraj tez byla, ale krocej, bo zimno bylo Cytat:
Cytat:
u nas pepuszek odpadl bardzo szybko w 5dobie. dalej przecieram octeniseptema z tym mlekiem "niebezpiecznym" to nie mam pojecia o co chodzi przyznam szczerze, ze wkleilam ten artykul nie czytajac go do konca ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepszego z okazji 3tygodni!!! ale ten czas leci.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko albumy kupiłam gotowe,resztę robiłam sama. Siedziałam na necie, wyszukiwałam cytatów i obrazków, potem robiłam projekt, drukowałam, kombinowałam z rozmiarem (albumy są mniejsze niż standardowe A4, a na A4 właśnie robiłam projekt - ale w końcu wszystko się ładnie zmieściło), później drukowałam na kalce, na gilotynie w pracy przycinałam tą kalkę, TZcik pomagał mi to tylko poprzyklejać później Ze zdjęciami był mały problem, bo przecież zdjęcia naszych rodziców i naszego dzieciństwa były tylko w formie papierowej, żądnych negatywów ani nic, ale na szczęście znajomy fotograf mojej koleżanki zrobił nam fajną reprodukcję, tak abysmy mogli sobie je wywołać normalnie A inspirację znalazłam na wizażu właśnie, jedna wizażanka robiła coś takiego dawno temu dla swoich rodziców i mi się spodobało Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-15 o 14:08 |
|||
|
|
|
#4889 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() na szczęście mój mąż uważa że nie powinnam karmić nigdzie poza domem i nigdzie wśród ludzi- troche za bardzo w drugą stronę ale co tam Cytat:
![]() właśnie tez o to miałam pytać ale chyba się bierze je tez jak się karmi tak? Cytat:
wiadomo jak moi będą to tż rodzice też mają 100%prawo być
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
SMS OD AGATKA
Lezałam pod ktg 4h i jestem wykończona... Po odłączeniu oxy skurcze ustały. Koleżance przed chwilą wody odeszły. A ja zaraz idę spac na amen. Nocka lipna ![]() Wcześniej pisała że nie zna płci tylko mówi tak od początku ciąży a dziewczyny z pokoju wkręcają hej chłopca bo ma pępek wklęsły a na dziewczynkę jest niby wypukły
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

a tu dopa.
wrrr nienawidze jazdy samochodem w sniegu... odsniezanie, odmrazanie, nawiew w srodku zeby nie zaparowac, powolna jazda w korkach wrrr... chyba sobie odpuszcze dzisiejsze zakupy... moze podskocze tylko do apteki po liscie malin, tantum rosa i koperkową herbatke tak na przyszlosc 
to sie rozrabia 1 saszetke na pol litra wody prawda ? czyli na cala butelke z dziubkiem tak zwanym :p hmmm to 6 chyba powinno styknac...
) .. 

super pierwsze koty za płoty za toba
i właśnie - MAŁY?? to już wiadomo że Zajączek?

za Amelke !!!
no i mnie bierze znów. Laska ma skurcze i sapie mi tu że aż mnie boli jak na nią patrze!!!
no i mój seksi lekarz jest na dyżurze... Bybelli ginekolog:p Trzymta kciuki przydadzą się 

album jest prześliczny, pięknie wygląda i jest jedyny