|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Pokarm dla niemowlakow
Witam,
mam wielka prosbe do wszystkich Mam niemowlakow! Wybaczcie mi na poczatek, ze Wam tutaj przerywam, ale sama nie wiedzialam, gdzie to zamiescic. Jestem studentka biotechnologii medycznej w Szczecinie i pisze prace magisterska nt pokarmow dla niemowlat. Musze przebadac pokarm dla niemowlat - te mleka w proszku (Bebiko, Bebilon, Nan etc.) - jak najwieksza ich ilosc i najlepiej jak najbardziej rozna. Otoz potrzebuje tego zaledwie 20 mg, a jak same wiecie jest to szalenie drogie. I tutaj prosba do Was - potrzebuje te pare mg do pracy od Was. Czy moglybyscie mi odsypac doslownie ciut tego pokarmu jakiego uzywacie do karmienia swoich pociech? Nawet nie jeden gram jest mi potrzebny do analizy, a zaledwie 20 mg... Blagam Was o pomoc, a odwdziecze sie wynikami, ktory pokarm co w sobie ma. Jesli ktoras Mama jest skora do pomocy, to ja podam swoj adres, koszta przeslania mi listu oczywiscie zwracam! Z gory bardzo Wam dziekuje i pozdrawiam! Ala |
|
|
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
ja rosołek ze słoiczka dawałam z hippa-rosołek z kaszka manną, nawet mi przez myśl nie przeszło żebym dała taki swój, musiałabym oddzielnie chyba robić z małą iloscia soli i malo tłusty, ale juz na dobre wprowadziłam gluten, i nic się nie działo, a na słiczku z bobovity cos tam cos tam z kaszą jaglaną, jest napiosane,że produkt bezglutenowy, a myslala,że kasz jaglana to tez gluten
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
No faktycznie zapomniałam o przyprawach.
Ja dzisiaj badam sprawę ze słoikami, jak nigdzie nie znajdę widzę na allegro. Kupuje szpinak, dynie, kuraka i inne warzywa i bawię się w pichcenie. Ten rosół muszę sprawdzić, ponoć z gołąbka jest najlepszy, ale Ja nie mam sumienia na takiego gołąbka. Nie mogłam bym tego Ja robić... |
|
|
|
#4234 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
STO LAT ADASIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
biedna Ty a z serduchem do lekarza marsz !!!! Cytat:
![]() też myślę, że dawka mała ,ale zobaczymy co wyjdzie na następnych badaniach krwi tyle,że Twoja dawka przy mojej to konkret a mój wynik drugi raz tyle , pytanie czy ma to sens...bry popołudniowo u nas po obiadku , zaliczyłam spacerek z małym (piękna zima martwię się o małego, kurcze ma biegunkę i nie wiem czy to przez ząbki czy mu jednak to mleko normalne nie służy nie wiem czy podawać dalej czy jeszcze poczekać
|
|||||
|
|
|
#4235 |
|
Zadomowienie
|
Adasiu
|
|
|
|
#4236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki! Spróbuję jeszcze zrobić w panierce ![]() Cytat:
![]() Zdradzisz jak robisz? Dzięki za stronkę Cytat:
Myślisz, że spadł bądź się zsunął? Dziewczyny ale mam dzisiaj dzień! Normalnie jak odkurzacz chodzę i zmiatam ![]() Radziu ma piękną buźkę, wszystko mu zeszło to ja sobie w Jutro zaś będzie obsypany. A na szczepienie idziemy. |
|||
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwile...
u nas baez zmian jezeli chodzi o Tż i nie zamrozili nam pozyczki wiec odsetk isobie rosna i rosna i juz 2,5 mc z Igim wszystko gra... wrocilismy dzis od rodzicow... oni tez nam nie moga pomoc bo nie maja z czego |
|
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do mamuś, które wprowadziły już gluten w postaci kaszek... Odkąd daję małej kaszkę 7 zbóż z glutenem mała robi żółte koopki z kropkami, tak jakby te zboża nie przetrawione były. Dziś pierwszy raz dałam kaszkę manną z bobovity (znalazłam w końcu ) czy u Waszych pociech było podobnie? Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-01-15 o 16:36 |
|
|
|
|
#4239 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba zaczyna mi się jakaś tachykardia. Mam ostatnio bardzo wysoki puls. Wczoraj już 121 uderzeń. Mama - piguła podejrzewa tarczycę ![]() Cytat:
Dziewczyny ja głupia jestem. Nie daję rady. Trzęsę się jak osika, płaczę co chwilę. Kocham moją pracę i z jednej strony cieszę się na powrót, ale jak pomyślę ile chwil, ile zdarzeń, ile nowych umiejętności Dominika przejdzie mi między palcami to .... ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- No jakoś musimy dać radę
|
|
#4240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- to niedobrze |
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokarm dla niemowlakow
jesli dobrze zalaczylam zdjevie to pokaze jak kinga wyglada. Znalazlam Winowajce suchych plackow - to nie marchewka u niej w obiadku a raczej budyn w mojej diecie...
|
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, co mam zrobić, żeby było dobrze. Nawet pieniędzy na doszkolenie się nie mam. Dziecka nie mam gdzie zostawić. A najważniejsze - nie znajdę żadnej pracy. Rozumiem Cię, ale chętnie bym się zamieniła Zdrówka słońce, przebadaj się!
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki
nie mam czasu popisać, bo Lena ostatnie dnie ma tragiczne, no i noce zresztą też wyje całymi dniami, w nocy co chwilę się budzi i popłakuje, a to wszystko przez zęby druga dolna jedynka wyszła jakieś 3 dni temu, górna lewa jedynka już prześwituje, więc daję jej ze 3 dni max i będzie na wierzchu, górne dziąsła jak balony, biedna Lenka się męczy
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie to pewnie chwilowy stres, potem jak się wdrożę "w to wszystko" to jakoś będzie, a dziś to po prostu mam lęk separacyjny, a nie Dominik. U Ciebie bardziej skomplikowana sytuacja ale wierzę, że też się ułoży za niedługo
|
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4247 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może rzeczywiście z tarczycą coś nie halo? lepiej sprawdzić, wiadomo że z sercem to nie przelewki.To takie niesprawiedliwe że musisz wracać do pracy- ogólnie macierzyński za krótko trwa.. Cytat:
Brida - avatar ![]() Cytat:
Cytat:
Sprawozdanie z dzisiejszej nocy: wstała o północy. Dostała mm- śpi. 0 2 kwęk- wstaję podać smoka 0 3 kwęk- smok 3.20 kwęka, popłakuje- robię mleko- nie chce- zmieniam pieluchę bo mokro- daję smoka- wychodzę 3.25- słyszę jak się kręci za chwilę popłakuje. Wchodzę- śmierdzi kopa - ( jak zwykle w czystego pampka) Przebieram, smok. Kładę się. Za chwilę marudzi. Wyciągnęłam do wózka i bujałam. , 0 4 robiłam drugi raz mleko bo pomyślam że marudzi bo teraz głodna.. zjadłą 30 i reszta do zlewu.Usnęła o 5, o 6 jakieś marudzenie znowu smok i spanie do 8. Sory za szczegółową rozpiskę. ![]() Zauważyłam, że jak jest rozbudzona to za cholerę sama nie uśnie, tylko bujanie w wózku.. Cytat:
![]() Cytat:
Ania z tz już ok. Za pół godz już normalnie gadaliśmy. Karolinee u nas kopa różna, ale takiej jak opisujesz nie zaobserwowałam. Dziubek myślisz że to reakcja na mleko? już jakiś czas dajesz, teraz dostał begunki? może zęby...ile kop na dzień? a przy niedoczynności zawsze są wahania wagi? nie ma chyba reguły? bo u mnie waga nie skacze.. Madzia jakie Ty wykwintne dania ze szpinakiem robisz. A ja nigdy nie jadłam szpinaku. ( zawsze jak chce dodać torbę to mi emotki nie chcą się otworzyć) Ale Sarce kupiłam szpinak. Vanioliova myślisz że spadł Krystian teżetowi? a co mówił ( tż)? Jak o zostawił zanim usnął? Chyba był dobrze zmęczony... Jak zwykle nie zaznaczyło wszystkiego Byliśmy u moich parentsów. Zima przyszłaaaa aaa.
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
pytanko żywieniowe:
-czy Wasze dzieci zjadają po całym dużym 190 g słoiczku dania czy zupki? Sarze dawałam po pół, a wczoraj i dzisiaj zjadła cały. Wychodzi na to, że 125 g będzie mało, bo mam kilka mniejszych właśnie.. Z torbami pójdę, i chyba zacznę się zastanawiać nad gotowaniem
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
laski 10 dni zostało do mojego szpitala liczę na Wasze kciuki
![]() ja już mam steresik
|
|
|
|
#4251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy niedoczynności wiem, że źle metabolizm działa i się tyje a przy nadczynności znowu na odwrót, metabolizm za szybki i się chudnie. a mleko mu na razie mieszamy w proporcjach z HA, dziś dostaje 2 miarki zwykłego do 4 Ha, mleko wsuwa dziś 3 dzień i mam zagwozdkę kupa była na razie jedna ale przeciekła przez pampka na ciuchy co nam się raczej nie zdarza i sama nie wiem teraz. Dałam mu dziś rosołek z ryżem , żeby biegunkę zatrzymać trochę i zobaczę co będzie jutro.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! ja we wtorek do gina ciekawe co mi powie z tym cięciem ...Jacieeee kurcze nie zazdroszczę Vaniliowa i jak tam Krystek?? Wszystko ok ?? Obserwujesz go ?? |
|||
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek ja tez mam niedoczynność. Tsh ponad 9..
aa bo Wy na zwykłym teraz mleku... coś mi się pokićkało że tylko ha dostaje...
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaneta moje doświadczenia z mrożeniem: - mroże w słoikach dzieciowych, bo mam od razu miarke - nie zakręcam słoików, dopiero jak się zamrożą - nie napełniam do pełna - mroziłam w słoikachpo musztrdzie takich zwęzanych i mi rozsadziło słoiki, więc lepsze takie proste. Rogi najlepszego Męzul ogląda właśnie jaką to melodie i Agatula zerka i jak leci jakaś piosenka ona sobie śpiewa (miami miami miami )
|
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja zła siedzę, bo byłam podciąć końcówki u fryzjera (no nie takie końcówki, bo z 10 cm włosów poszło, a w sumie i tak dalej za długie...), wymyłam teraz włosy, patrzę, a z jednej strony mam włosy dłuższe o jakieś 3 cm
|
|
#4255 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jaś dziś marudny cały dzień Zasnął przed 18 i śpi cały czas bez kąpieli bez porządnego karmienia Nie wiem co robić Do tego kręgosłup mi znowu padł Jakiś beznadziejny dzień i wy tez mało piszecie
|
|
#4256 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po p.u.pieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. no wlasnie czy wasze dzieci tez tak na pocztaku jadly? bo Emil nie jest zbyt skory do jedzenia czegos co nie jest moim mlekiem. . rozumiem ze mu niesmakowalo . ale zeby az tak pluc. to co on bedzie jadl? sama nie wiem jak mu rozszerzac ta diete. ja jak mam cos pod reka albo natchnienie to mu daje, ale nic o stalych porach. czy to blad???![]() Cytat:
Cytat:
zycze ci takich wspanialych nocy jak najwiecej, bo mnie one nie sa dane. , ten maly terrorysta wstaje co godzine po polnocy. dzis w nocy zsiusial sie 3 razy poza pampkakto ma chec niech powtarza ze mna: KOCHAM SWOJE DZIECKO! KOCHAM SWOJE DZIECKO!!
|
||||||||
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynko
![]() Obkupiłam dziś Agate. Po szkole poszłam sobie do galerii (zdecydowanie nie lubie takich molochów) i kupiłam Agacie fajne portki w Kaphall (za 20 zł), tunike (na 96 rozm. ale była boska i 15 zł ) i bandamke (jedną za 15 zł i przecenioną na 8 zł), w Zarze bodziaki (5 szt - 39 zł),w reservd leginnsy na dyche i jeszcze bym tyle kupiła bo takie śliczne Sobie tylko rękawiczki Hipp jest w promcji w rossie za 32 zł. |
|
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
youyou ,Iustyna myślę,że jakieś 90% mam dwojga dzieci przechodzi to samo
często sie z moim męzem przez dzieci kłucimy,... może nie przez same dzieci co zmęczenie,rutynę i brak czasu dla siebie...oj też marzę o tym luzie,którego doświadczaliśmy wcześniej...ale jeszcze tylko ze 3 lata i będzie ok kocham moje dzieciaczki,ale brakuje mi przespanych nocy, wyjścia na kolację do restauracji co weekend, spotkań ze znajomymi bez myślenia: rano trzeba wstać, w nocy trzeba karmić etc...Już nie długo 3 lata szybko zlecą |
|
|
|
#4259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do koop to nie wiem. Nie wiem czy przy obiadkach są codziennie kupy czy wyjdzie jak wyjdzie. Cytat:
Ja nie raz mam takie same nowe, ostatnio od kilku dni Emi wstaje o 5 albo 6 i koniec spania i marudzi o 7 ze chce dalej spac a nie umie.Nie nosze,albo zasnie albo bedzie marudzic. Ja jak mam humor wstaje o 7 i zaczynamy dzien albo jeszcze z nia przeleze wyglupiajac sie do 8.I faktycznie jak sie wybudzi w nocy co bardzo rzadko sie zdarza to problem z zasnieciem. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Telik Ja miałam to samo wczoraj z Emilie. Zasneła mi o 19stej z nadzieją że MAX do godziny się obudzi. Ona spała do 22giej - nie wybudzałam ją bo byli goście,pełno wiary i wiem, że potem mogłaby mieć problem z zaśnięciem. Wstała o 22, przebrałam do spania, dałam witaminy, pierś i poszła dalej spać. A bałam się że będzie pełna energii. I dzisiaj tez okropnie marudna. |
||
|
|
|
#4260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://dodomku.pl/produkt/31220/5900...loowocowa.html Wygląda na to, że dziwne kupki Mai przy tych kaszkach to niespotykana rzecz... no nic, będę obserwować, bo poza nimi nic jej nie jest
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

i odwzajemnia 
[/COLOR]
Starczy mu tych chorób.
za upór w diecie i wspaniałe wyniki.
tyle,że Twoja dawka przy mojej to konkret a mój wynik drugi raz tyle
, pytanie czy ma to sens...

i za to, żeby przeziębienie poszło precz 

- ( jak zwykle w czystego pampka) Przebieram, smok. Kładę się. 
ciekawe co mi powie z tym cięciem ...