Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 14:08   #4231
Ala_1988
Raczkowanie

Pokarm dla niemowlakow

Witam,
mam wielka prosbe do wszystkich Mam niemowlakow!
Wybaczcie mi na poczatek, ze Wam tutaj przerywam, ale sama nie wiedzialam, gdzie to zamiescic.
Jestem studentka biotechnologii medycznej w Szczecinie i pisze prace magisterska nt pokarmow dla niemowlat. Musze przebadac pokarm dla niemowlat - te mleka w proszku (Bebiko, Bebilon, Nan etc.) - jak najwieksza ich ilosc i najlepiej jak najbardziej rozna.
Otoz potrzebuje tego zaledwie 20 mg, a jak same wiecie jest to szalenie drogie. I tutaj prosba do Was - potrzebuje te pare mg do pracy od Was. Czy moglybyscie mi odsypac doslownie ciut tego pokarmu jakiego uzywacie do karmienia swoich pociech? Nawet nie jeden gram jest mi potrzebny do analizy, a zaledwie 20 mg... Blagam Was o pomoc, a odwdziecze sie wynikami, ktory pokarm co w sobie ma. Jesli ktoras Mama jest skora do pomocy, to ja podam swoj adres, koszta przeslania mi listu oczywiscie zwracam! Z gory bardzo Wam dziekuje i pozdrawiam! Ala
Ala_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 14:12   #4232
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

ja rosołek ze słoiczka dawałam z hippa-rosołek z kaszka manną, nawet mi przez myśl nie przeszło żebym dała taki swój, musiałabym oddzielnie chyba robić z małą iloscia soli i malo tłusty, ale juz na dobre wprowadziłam gluten, i nic się nie działo, a na słiczku z bobovity cos tam cos tam z kaszą jaglaną, jest napiosane,że produkt bezglutenowy, a myslala,że kasz jaglana to tez gluten

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 14:16   #4233
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

No faktycznie zapomniałam o przyprawach.
Ja dzisiaj badam sprawę ze słoikami,
jak nigdzie nie znajdę widzę na allegro.
Kupuje szpinak, dynie, kuraka i inne warzywa i bawię się w pichcenie.

Ten rosół muszę sprawdzić,
ponoć z gołąbka jest najlepszy,
ale Ja nie mam sumienia na takiego gołąbka.
Nie mogłam bym tego Ja robić...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 15:03   #4234
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

bardzo miło mu się zrobiło i odwzajemnia
A Adaś dziś kończy 7 miesięcy [/COLOR]

STO LAT ADASIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ale jestem wku******.
Byłam odśnieżyć auto, póki Igor śpi, bo mam plan do mamy jechać, i co, dupa, jakiś h** mnie zastawił całkiem. Wrrrrrrrrrrr
co za głąby, faktycznie następnym razem dzwoń na straż

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no i dobrze chłopak wie, że w Polsce żyję kto wie czy jak puści ktoś mu łóżeczka z pod tyłka nie zakosi!!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Żeby było jeszcze smutniej niż jest dopadło mnie przeziębienie Jak zarażę Dominika sama sobie wtłukę Starczy mu tych chorób.
Poza tym zwróciła mi wczoraj uwagę (!), że nie powinnam z nim jeszcze wychodzić (kataru już nie ma, trochę pokasłuje), więc jakby coś mu było to już widzę jej spojrzenie "aniemówiłam" A byliśmy na godzinę u mojej mamy, więc na dworze był tylko w drodze do samochodu.

No i serce mi coś nawala. Muszę badania zrobić

Źle mi
Kocham Was

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Jak Dominik miał biegunkę, to lekarz za wizytę domową skasował Nas 120zł Myślałam już, że o paragon poproszę

Monia Twój Artur jest przedni

biedna Ty zdrówka i oby nie było okazji do " a niemówiłam"
a z serduchem do lekarza marsz !!!!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
I jeszcze mi sie przypomniało: Dziubku jeżeli chodzi o ten Twój wynik to TSH to bardzo wysoki jest, więc teraz już na pewno myślę, ze Twoje problemy z waga były z tym związane. I dziwnie, że endokrynolodzy zaprzeczali, że waga nie ma tu nic to rzeczy. Ta dawka, która Ci przepisali to też pewnie będzie za mała. No ale może nie chciała od razy tak dużej dawki przepisywać...Ja teraz biorę 125/137 euthyrox na przemian a wynik TSH miałam w granicach 7.

No i za upór w diecie i wspaniałe wyniki.
no widzisz mnie się też to dziwne wydawało , teraz mam dowód, szkoda ,że tak późno bo teraz bedzie bardzo cieżko taki nadmiar zrzucić
też myślę, że dawka mała ,ale zobaczymy co wyjdzie na następnych badaniach krwi tyle,że Twoja dawka przy mojej to konkret a mój wynik drugi raz tyle , pytanie czy ma to sens...

bry popołudniowo
u nas po obiadku , zaliczyłam spacerek z małym (piękna zima ) , zakupy do drugiej fazy diety

martwię się o małego, kurcze ma biegunkę i nie wiem czy to przez ząbki czy mu jednak to mleko normalne nie służy nie wiem czy podawać dalej czy jeszcze poczekać
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 15:19   #4235
CrazyMachine
Zadomowienie

Adasiu
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 15:47   #4236
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No naleśniki takie standardowe... w jednym garnuszku robię szpinak na maśle, dodaję sól, pieprz, czosnek. W drugim garnku w wodzie gotuję pierś, póżniej jak przestygnie ją kroję na drobne kawałeczki, przyprawiam gyrosem, wrzucam to do szpinaku mieszam, nakładam ten farsz na naleśnika i zawijam. Oczywiście, można później na patelnie podsmażyć jeszcze, to będą chrupiące. Ale u mnie często znikają wcześniej bo bardzo je lubię

Dzięki!
Spróbuję jeszcze zrobić w panierce

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
- Rolada łososiowa na cieście szpinakowym

[/COLOR]A i tu troche szpinakowych przepisów:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html
Ooo, apetycznie brzmi ta rolada
Zdradzisz jak robisz?

Dzięki za stronkę Przyda się.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam

U nas pobudka o 6 na szamanko i potem Krystkowi odechciało sie spać mamuśka pare razy przysypiała a dzieć nie o 8 Tz wziął go na dół a ja jeszcze zasnęłam , obudził mnie płacz schodze na dół a tu Krystek leży na podłodze a Tżowi sie przysnęło . Ale sie wystraszyłam podniosłam go z podłogi a mamy panele i Krystek przestał płakać niby nic mu nie jest ale sie boje i zastanawiam czy nie podjechać do lekarza
Może Tż zostawił go na panelach?
Myślisz, że spadł bądź się zsunął?

Dziewczyny ale mam dzisiaj dzień!
Normalnie jak odkurzacz chodzę i zmiatam

Radziu ma piękną buźkę, wszystko mu zeszło to ja sobie w dałam.
Jutro zaś będzie obsypany.
A na szczepienie idziemy.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:27   #4237
SweetAngel1984
Zadomowienie

Ja tylko na chwile...

u nas baez zmian jezeli chodzi o Tż

i nie zamrozili nam pozyczki wiec odsetk isobie rosna i rosna i juz 2,5 mc

z Igim wszystko gra... wrocilismy dzis od rodzicow... oni tez nam nie moga pomoc bo nie maja z czego
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:34   #4238
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Karolineee a próbowałaś te naleśniki jeszcze dac do panierki jak krokiet? kusisz, kusisz...
Można w panierce jak najbardziej mnie się po prostu nigdy nie chciało

Mam pytanie do mamuś, które wprowadziły już gluten w postaci kaszek... Odkąd daję małej kaszkę 7 zbóż z glutenem mała robi żółte koopki z kropkami, tak jakby te zboża nie przetrawione były. Dziś pierwszy raz dałam kaszkę manną z bobovity (znalazłam w końcu ) i kupka znów w kropki. Kolorystyka ok - żółta. I tak się zastanawiam (nie ma to jak dobry powód do zastanawiania się ) czy u Waszych pociech było podobnie?

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-01-15 o 16:36
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:46   #4239
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Kciuki za pierwszy dzień w pracy i za to, żeby przeziębienie poszło precz
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

Jacieeeee jak to z sercem, a co się dzieje??
Chyba zaczyna mi się jakaś tachykardia. Mam ostatnio bardzo wysoki puls. Wczoraj już 121 uderzeń. Mama - piguła podejrzewa tarczycę

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

biedna Ty zdrówka i oby nie było okazji do " a niemówiłam"
a z serduchem do lekarza marsz !!!!

Dziewczyny ja głupia jestem. Nie daję rady. Trzęsę się jak osika, płaczę co chwilę. Kocham moją pracę i z jednej strony cieszę się na powrót, ale jak pomyślę ile chwil, ile zdarzeń, ile nowych umiejętności Dominika przejdzie mi między palcami to ....

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:

Zdrówka zdrówka!!! oj uwielbiam to "aniemówiłam"

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Jacieee ja za tydzień w poniedziałek bede w pracy
No jakoś musimy dać radę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:49   #4240
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Można w panierce jak najbardziej mnie się po prostu nigdy nie chciało

Mam pytanie do mamuś, które wprowadziły już gluten w postaci kaszek... Odkąd daję małej kaszkę 7 zbóż z glutenem mała robi żółte koopki z kropkami, tak jakby te zboża nie przetrawione były. Dziś pierwszy raz dałam kaszkę manną z bobovity (znalazłam w końcu ) i kupka znów w kropki. Kolorystyka ok - żółta. I tak się zastanawiam (nie ma to jak dobry powód do zastanawiania się ) czy u Waszych pociech było podobnie?

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:

Chyba zaczyna mi się jakaś tachykardia. Mam ostatnio bardzo wysoki puls. Wczoraj już 121 uderzeń. Mama - piguła podejrzewa tarczycę

to niedobrze

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:11   #4241
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Pokarm dla niemowlakow

jesli dobrze zalaczylam zdjevie to pokaze jak kinga wyglada. Znalazlam Winowajce suchych plackow - to nie marchewka u niej w obiadku a raczej budyn w mojej diecie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201201151181_1.jpg (128,5 KB, 57 załadowań)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:38   #4242
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny ja głupia jestem. Nie daję rady. Trzęsę się jak osika, płaczę co chwilę. Kocham moją pracę i z jednej strony cieszę się na powrót, ale jak pomyślę ile chwil, ile zdarzeń, ile nowych umiejętności Dominika przejdzie mi między palcami to ....
Ty płaczesz, bo idziesz do pracy a ja od kilku dni płaczę, bo nie mam pracy. Żadne argumenty typu:" jesteś mamą i to Twoja praca" i tym podobne bzdury mnie nie przekonują. Jestem w czarnej . Wiesz, jak się czuję? Jak 0 (słownie zero).

Nie wiem, co mam zrobić, żeby było dobrze. Nawet pieniędzy na doszkolenie się nie mam. Dziecka nie mam gdzie zostawić. A najważniejsze - nie znajdę żadnej pracy.

Rozumiem Cię, ale chętnie bym się zamieniła .

Zdrówka słońce, przebadaj się!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:38   #4243
zanka205
Zakorzenienie

hej Mamuśki
nie mam czasu popisać, bo Lena ostatnie dnie ma tragiczne, no i noce zresztą też
wyje całymi dniami, w nocy co chwilę się budzi i popłakuje, a to wszystko przez zęby
druga dolna jedynka wyszła jakieś 3 dni temu, górna lewa jedynka już prześwituje, więc daję jej ze 3 dni max i będzie na wierzchu, górne dziąsła jak balony, biedna Lenka się męczy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:45   #4244
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ty płaczesz, bo idziesz do pracy a ja od kilku dni płaczę, bo nie mam pracy. Żadne argumenty typu:" jesteś mamą i to Twoja praca" i tym podobne bzdury mnie nie przekonują. Jestem w czarnej . Wiesz, jak się czuję? Jak 0 (słownie zero).

Nie wiem, co mam zrobić, żeby było dobrze. Nawet pieniędzy na doszkolenie się nie mam. Dziecka nie mam gdzie zostawić. A najważniejsze - nie znajdę żadnej pracy.

Rozumiem Cię, ale chętnie bym się zamieniła .

Zdrówka słońce, przebadaj się!
Wiem, wiem Bo to jest sytuacja gdzie tak źle i tak niedobrze U mnie to pewnie chwilowy stres, potem jak się wdrożę "w to wszystko" to jakoś będzie, a dziś to po prostu mam lęk separacyjny, a nie Dominik.
U Ciebie bardziej skomplikowana sytuacja ale wierzę, że też się ułoży za niedługo

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:47   #4245
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, wiem Bo to jest sytuacja gdzie tak źle i tak niedobrze U mnie to pewnie chwilowy stres, potem jak się wdrożę "w to wszystko" to jakoś będzie, a dziś to po prostu mam lęk separacyjny, a nie Dominik.
U Ciebie bardziej skomplikowana sytuacja ale wierzę, że też się ułoży za niedługo
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:52   #4246
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witajcie

mi golabki dochodzą, mąż obiera ziemniaczki, Oliwka oglada bajeczki a Natalka jeszcze spi, juz chyba z godzinę
nocka ok, moje samopoczucie ok,
marina u mnie zparkowaniem pod blokiem tez kaplica, malo miejsc a samochodow dużo, a juz nie mowię w niedzielę czy wieczorem w sobotę, masakra

Patik nie smutaj się , będzie dobrze, ja jak jestem zla na Nati, to od razu myślę, że ona nie robi tego specjalnie,( no może oprócz tego,że często na ręce chce), głowa do góry, a z mężęm, hmmm no cóż, szkoda slów, wpuść jednym wypuść drugim,

Jacieeeee jak to z sercem, a co się dzieje??

Adaś 100 latek

cos jeszcze miałam pisać,a
bella z tymi mlekami to macie masakre, to ile teraz kosztują? u Ciebie jeszcze podwójnie idzie, ja dziękuję Bogu,że cysiem karmię, a nie można postarac się o jakieś dofinansowanie z mopsu?? przeciesz Ty teraz nie pracujesz, a was 4, no chyba,że macie przekroczony ten limit, nie pamiętam ile to, ale można popytać
Wiesz co nam się rodzinne nawet nie należy bo mamy za dużo ziemi, nie mówiąc o zasiłku. No jakby była trójka dzieci to tak a tak to d...
Stary 2012-01-15, 17:53   #4247
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Żeby było jeszcze smutniej niż jest dopadło mnie przeziębienie Jak zarażę Dominika sama sobie wtłukę Starczy mu tych chorób.
Poza tym zwróciła mi wczoraj uwagę (!), że nie powinnam z nim jeszcze wychodzić (kataru już nie ma, trochę pokasłuje), więc jakby coś mu było to już widzę jej spojrzenie "aniemówiłam" A byliśmy na godzinę u mojej mamy, więc na dworze był tylko w drodze do samochodu.

No i serce mi coś nawala. Muszę badania zrobić

Źle mi
Kocham Was

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Jak Dominik miał biegunkę, to lekarz za wizytę domową skasował Nas 120zł Myślałam już, że o paragon poproszę
jaciee doczytałam, że tachykardia może rzeczywiście z tarczycą coś nie halo? lepiej sprawdzić, wiadomo że z sercem to nie przelewki.
To takie niesprawiedliwe że musisz wracać do pracy- ogólnie macierzyński za krótko trwa..

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Brida, Eveewe super avatarki. U Eveewe myślałam, że to Majka Twoja

Cześć!
Wiecie jaka u nas zima?! Normalnie zamieć !
W piątek to grzmiało nawet

Ja siedzę i przede mną kupeł lodów Manhatan
Troszkę sobie podjem
ja też pomyślałam że Evee to Majka. Taka podobna. Szok.
Brida - avatar Cieszę się, że wszystko się zaczyna układać.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
o ja pierdzielę...
dobrze że od nas 30km jest przychodnia całodobowa... to znaczy w tygodniu od 18 przez cała noc przyjmuje i weekendy...
wydaje mi się że wszędzie tzn. w każdym powiecie jest obok izby przyjęć taka przychodnia. U nas jest. Przyjmują właśnie w święta czy w nocy, kiedy nie ma dostępu do swojego lekarza. Dwa razy już zaliczyliśmy taką wizytę.

Cytat:

Patik
a może ząbki? Ja już przyzwyczajona, że wstaje co 3h nie raz co 1h,więc mnie to już legal ile w nocy razy staje...jak czuje się mega zmęczona zamykam oczy na czas kiedy Emilie śpi.Choć od wczoraj marudzi jak cholera,ale to chyba kupsko którego nie umie wycisnąć bo ciśnie i ciśnie a nic nie wychodzi...dostawała 2 dni marchewe z ziemniakiem...no i tez mają wpływ zębiska, bo wiecznie trzyma rękę w buzi a gryzak jak bierze to normalnie aż z niego cieknie.
zanetaa ząbki? nie wiem sama. Wyć nie wyje, tylko marudzi, kręci się, daje smoka to wypluwa i tak chodzę po 5 razy na godzinę.
Sprawozdanie z dzisiejszej nocy: wstała o północy. Dostała mm- śpi.
0 2 kwęk- wstaję podać smoka
0 3 kwęk- smok
3.20 kwęka, popłakuje- robię mleko- nie chce- zmieniam pieluchę bo mokro- daję smoka- wychodzę
3.25- słyszę jak się kręci za chwilę popłakuje. Wchodzę- śmierdzi kopa- ( jak zwykle w czystego pampka) Przebieram, smok. Kładę się.
Za chwilę marudzi.
Wyciągnęłam do wózka i bujałam. , 0 4 robiłam drugi raz mleko bo pomyślam że marudzi bo teraz głodna.. zjadłą 30 i reszta do zlewu.Usnęła o 5, o 6 jakieś marudzenie znowu smok i spanie do 8.
Sory za szczegółową rozpiskę.
Zauważyłam, że jak jest rozbudzona to za cholerę sama nie uśnie, tylko bujanie w wózku..

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, jestem mamą 15 miesięcznego Filipka, mam do Was pytanko:
mam do sprzedania buciki wiosenno- jesienne Bartek rozm. 20, butki są prawie nowe, mój maluszek miał je na nóżkach kilknaście razy, wtedy dopiero stawiał pierwsze kroczki, wiec wogóle je nie zniszczył, szkoda mi jak leżą one w szafce. Chetnie sprzedam za połowę ceny, którą za nie dałam 90,00
Mam też do sprzedania nowiutki śpiworek roz 74, mój maluch nawet raz pod nim nie spał.
Poza tym mam też inne ubranka chłopięce rozm. 68,74,80- jeansy, bluzki, sweterki, kurteczki, body z krótkim i długim rękawem. Co do ceny, to się dogadamy.
Osoby zainteresowane, proszę o wiadomość na priv, z chęcią wtedy wyślę fotki

Dziekuje za przeczytanie moje posta. Zycze maluszkom dużo zdrówka, a WAM dużo cierpliwości i miłości dla tych naszych kochanym szkrabów
będzie kolejne ostrzeżenie

Cytat:
Która pracowała w firmię NG2 ?
może się odezwać na priv
mam sprawę...
z tego co pamiętam to cookie.

Ania
z tz już ok. Za pół godz już normalnie gadaliśmy.

Karolinee u nas kopa różna, ale takiej jak opisujesz nie zaobserwowałam.

Dziubek myślisz że to reakcja na mleko? już jakiś czas dajesz, teraz dostał begunki? może zęby...ile kop na dzień?
a przy niedoczynności zawsze są wahania wagi? nie ma chyba reguły? bo u mnie waga nie skacze..

Madzia
jakie Ty wykwintne dania ze szpinakiem robisz. A ja nigdy nie jadłam szpinaku. ( zawsze jak chce dodać torbę to mi emotki nie chcą się otworzyć) Ale Sarce kupiłam szpinak.

Vanioliova myślisz że spadł Krystian teżetowi? a co mówił ( tż)?
Jak o zostawił zanim usnął? Chyba był dobrze zmęczony...

Jak zwykle nie zaznaczyło wszystkiego
Byliśmy u moich parentsów.
Zima przyszłaaaa aaa.
Stary 2012-01-15, 17:56   #4248
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
No faktycznie zapomniałam o przyprawach.
Ja dzisiaj badam sprawę ze słoikami,
jak nigdzie nie znajdę widzę na allegro.
Kupuje szpinak, dynie, kuraka i inne warzywa i bawię się w pichcenie.

Ten rosół muszę sprawdzić,
ponoć z gołąbka jest najlepszy,
ale Ja nie mam sumienia na takiego gołąbka.
Nie mogłam bym tego Ja robić...
u nas tatuś gołąbki trach... i mięsko jest pycha (nawet mnie smakuje) , i dziewczyny lubią, dziś wciągały po około 160 gram zupki z mięskiem...
Stary 2012-01-15, 18:10   #4249
patik87
Zakorzenienie

pytanko żywieniowe:
-czy Wasze dzieci zjadają po całym dużym 190 g słoiczku dania czy zupki?
Sarze dawałam po pół, a wczoraj i dzisiaj zjadła cały.
Wychodzi na to, że 125 g będzie mało, bo mam kilka mniejszych właśnie..
Z torbami pójdę, i chyba zacznę się zastanawiać nad gotowaniem
Stary 2012-01-15, 18:31   #4250
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski 10 dni zostało do mojego szpitala liczę na Wasze kciuki
ja już mam steresik
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 18:36   #4251
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Dziubek myślisz że to reakcja na mleko? już jakiś czas dajesz, teraz dostał begunki? może zęby...ile kop na dzień?
a przy niedoczynności zawsze są wahania wagi? nie ma chyba reguły? bo u mnie waga nie skacze..

przy niedoczynności wiem, że źle metabolizm działa i się tyje a przy nadczynności znowu na odwrót, metabolizm za szybki i się chudnie.

a mleko mu na razie mieszamy w proporcjach z HA, dziś dostaje 2 miarki zwykłego do 4 Ha, mleko wsuwa dziś 3 dzień i mam zagwozdkę kupa była na razie jedna ale przeciekła przez pampka na ciuchy co nam się raczej nie zdarza i sama nie wiem teraz. Dałam mu dziś rosołek z ryżem , żeby biegunkę zatrzymać trochę i zobaczę co będzie jutro.

Cytat:
pytanko żywieniowe:
mój wsuwa całe 190 i czasem mam wrażenie , że mu mało

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja już mam steresik
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

ja we wtorek do gina ciekawe co mi powie z tym cięciem ...

Jacieeee kurcze nie zazdroszczę ale myślę, że tylko pierwsze dni będą najtrudniejsze a potem oboje z Dominikiem się przyzwyczaicie i będzie ok

Vaniliowa i jak tam Krystek?? Wszystko ok ?? Obserwujesz go ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 18:37   #4252
patik87
Zakorzenienie

dziubek ja tez mam niedoczynność. Tsh ponad 9..
aa bo Wy na zwykłym teraz mleku... coś mi się pokićkało że tylko ha dostaje...
Stary 2012-01-15, 18:46   #4253
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
pytanko żywieniowe:
dlatego gotuje jej sama

Zaneta moje doświadczenia z mrożeniem:
- mroże w słoikach dzieciowych, bo mam od razu miarke
- nie zakręcam słoików, dopiero jak się zamrożą
- nie napełniam do pełna
- mroziłam w słoikachpo musztrdzie takich zwęzanych i mi rozsadziło słoiki, więc lepsze takie proste.

Rogi najlepszego

Męzul ogląda właśnie jaką to melodie i Agatula zerka i jak leci jakaś piosenka ona sobie śpiewa (miami miami miami )

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 18:55   #4254
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
ja już mam steresik

A ja zła siedzę, bo byłam podciąć końcówki u fryzjera (no nie takie końcówki, bo z 10 cm włosów poszło, a w sumie i tak dalej za długie...), wymyłam teraz włosy, patrzę, a z jednej strony mam włosy dłuższe o jakieś 3 cm No ślepy by mnie równiej obciął
Stary 2012-01-15, 19:42   #4255
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

Telik ile on kasuje za taką wizytę ( sory za bezpośredniość)
[B]

[SIZE=1]-------------
aż boli pisać 100 zł

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
nie mam czasu popisać, bo Lena ostatnie dnie ma tragiczne, no i noce zresztą też
wyje całymi dniami, w nocy co chwilę się budzi i popłakuje, a to wszystko przez zęby
druga dolna jedynka wyszła jakieś 3 dni temu, górna lewa jedynka już prześwituje, więc daję jej ze 3 dni max i będzie na wierzchu, górne dziąsła jak balony, biedna Lenka się męczy
życzę żeby szybko i bezboleśnie się pojawiły zabki
Cytat:
ja już mam steresik

Jaś dziś marudny cały dzień
Zasnął przed 18 i śpi cały czas bez kąpieli bez porządnego karmienia

Nie wiem co robić

Do tego kręgosłup mi znowu padł
Jakiś beznadziejny dzień i wy tez mało piszecie
Stary 2012-01-15, 19:53   #4256
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
a mi nie zalezy na czasie tylko dla siebie. ja bym chciala miec z kim spedzac czas.. i zeby ten ktos chcial swoj wolny czas spedzac ze mna..
i kiedys powiedziałam Marcinowi, znaczy spytałam nawet, czy zechciałby poswiecic tylko mi jeden, tylko jeden, wieczor w tygodniu. usłyszałam, ze po☠☠☠ało mi sie w łbie
no brak slow ta tego czlowieka. jego tylko po p.u.pie
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zaneta - a prosze bardzo, teksty artura

jak przypadkiem nie zdazy do wc rano i posciel mokra "mamo, spociłem sie"

artur wybudza sie niewiem czemu z placzem i twierdzi że "zniszczył boże narodzenie, tam były znaki ostrzegawcze, w jaskini kubusia puchatka i prosiaczka..."

dzis lezal na podlodze i twierdzil ze nie zyje bo mu psiknelam nasivinem do nosa...

kiedys upieral sie ze niebedzie sam jadl rekoma bo go noga boli...

"mama, nie całuj kigi, ona jest z PLASTIKU!"

podczas jazdy samochodem "mamo, a droga to jest zrobiona z dziur..."

różne dziwaczne przekręcenia:
lafi - było sobie zycie (la vie) - uzywane np."mamo, chce ogladac lafiego"
przekornie o to prosimy - pokornie o to prosimy (fragmnet modlitwy)
módl sie za nami grzecznymi - módl sie za nami grzesznymi (fragment modlitwy)
piękny urodzin - tort
samolot karetkowy - awionetka
golasowe nogi - gołe kolana itd.

ulubiona zabawa - golasowanie (rozbieranie sie do naga i wskakiwanie pod pierzynę)
dobry numerant

Cytat:
Ja nie chcę.
Ja tez często słyszę, jaka to piękna i idealna jestem.
Codziennie milion razy słyszę, że mnie kocha i nie wyobraża sobie życia beze mnie. Kiedy gotuję przytula się, kiedy wieszam pranie przytula się.Kiedy chodzę w dresie nie umalowana mówi, że pięknie wyglądam.
Kiedy celulit mam na zadku mówi, że zejdzie.Kupuje mi zestawy do ćwiczeń,motywuje,zachęca. .no tak jak u Ciebie chodzący ideał
Ja mówię, że wyglądam jak potworzyca, odpowiada mi : " ale MOJA potworzyca"
no i to sie nazywa milosc
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

hejo
Karolina w końcu po godzinie zasnęła. To dziecko ma ADHD, bez kitu, normalnie czasem to nie wiem skąd ma tyle energii a już w nocy to w ogóle- ziewa, trze oczka, to ją kąpiemy, karmię ją, ona powoli odpływa, kładę ją do łóżeczka - i się zaczyna demolka normalnie jakiś diabeł w nią wstępuje, rzuca się, śmieje, szarpie ochraniacze, rozkopuje kołderkę...masakra jakaś! Oj będziemy się my z nią mieli
moj jak je to skacze nogami. tez sie zastanawiam czy z nim wszystko ok. kupilismy te szelki do skakania - to moze sie wyskacze w koncu.
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aa ja dziś odkryłam dlaczego Lila tak źle ostatnio sypia
mianowicie robiła dziś kupę, rozpięłam jej pampersa i dostrzegłam w kupie jedną niteczkę owsika
idę z nią w poniedziałek do pediatry, to da nam lek.
Przechodziłam to już kiedyś z Filipem, po leku jak ręką odjął. Tylko zastanawia mnie skąd złapała to dziadostwo? może na basenie? albo od psów? bo my wszyscy zdrowi, żadnych objawów.
musze jej zrobić badania , Filipa też przebadam dla pewności
Powymieniałam pościele, prześcieradła, ręczniki etc
ech

sory za taki temacik
jejciu. to i ja zaczne ogladac zawartosc, bo moze dlatego on sie tak wierci
Cytat:
pytanko żywieniowe:
u nas to tylko 3 lyzeczki.

no wlasnie czy wasze dzieci tez tak na pocztaku jadly? bo Emil nie jest zbyt skory do jedzenia czegos co nie jest moim mlekiem.a tak chcialam go po malu odstawiac od piersi i dawac normalne jedzenie. jablka pomemlal w buzi, marchewka tez jako tako, ale ryzowe deserki i kaszka z bananmi z bobowity wyplul mi na twarz. rozumiem ze mu niesmakowalo. ale zeby az tak pluc. to co on bedzie jadl? sama nie wiem jak mu rozszerzac ta diete. ja jak mam cos pod reka albo natchnienie to mu daje, ale nic o stalych porach. czy to blad???
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
biedulka

Cytat:
Żbiczyna zasnął o 19,30 pobudka o 24(czemu on się budzi w godzinie duchów jak mam iść do kuchni robić mleko NO JAK przecież ja zchizolka jestem!!!)- drań!!! a potem pobudka o 5.15 pacyfikacja i sen do 6,40 to 5 dzień ile obstawiacie jeszcze takich pięknych chwil??bo ja niewiele
docen to co pisze - bo nie latwo mi to przychodzi. zycze ci takich wspanialych nocy jak najwiecej, bo mnie one nie sa dane., ten maly terrorysta wstaje co godzine po polnocy. dzis w nocy zsiusial sie 3 razy poza pampka i trzeba bylo zmieniac. potem zeby. a potem... a potem to bya 4:30 i on gotowy do zabaw porannych

kto ma chec niech powtarza ze mna: KOCHAM SWOJE DZIECKO! KOCHAM SWOJE DZIECKO!!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 20:00   #4257
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Blondynko

Obkupiłam dziś Agate. Po szkole poszłam sobie do galerii (zdecydowanie nie lubie takich molochów) i kupiłam Agacie fajne portki w Kaphall (za 20 zł), tunike (na 96 rozm. ale była boska i 15 zł) i bandamke (jedną za 15 zł i przecenioną na 8 zł), w Zarze bodziaki (5 szt - 39 zł),w reservd leginnsy na dyche i jeszcze bym tyle kupiła bo takie śliczne
Sobie tylko rękawiczki
Hipp jest w promcji w rossie za 32 zł.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 20:19   #4258
BABONIK
Zadomowienie

youyou ,Iustyna myślę,że jakieś 90% mam dwojga dzieci przechodzi to samo często sie z moim męzem przez dzieci kłucimy,... może nie przez same dzieci co zmęczenie,rutynę i brak czasu dla siebie...oj też marzę o tym luzie,którego doświadczaliśmy wcześniej...ale jeszcze tylko ze 3 lata i będzie ok kocham moje dzieciaczki,ale brakuje mi przespanych nocy, wyjścia na kolację do restauracji co weekend, spotkań ze znajomymi bez myślenia: rano trzeba wstać, w nocy trzeba karmić etc...

Już nie długo 3 lata szybko zlecą

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 20:27   #4259
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Ta z bobovity ma jakiś smak?pokaż opakowanie

A co do koop to nie wiem. Nie wiem czy przy obiadkach są codziennie kupy czy wyjdzie jak wyjdzie.

Cytat:
dziubek ja tez mam niedoczynność. Tsh ponad 9..
aa bo Wy na zwykłym teraz mleku... coś mi się pokićkało że tylko ha dostaje...
Ja piernicze moze mój bas rośnie bo mam niedoczynność.
Ja nie raz mam takie same nowe, ostatnio od kilku dni Emi wstaje o 5 albo 6 i koniec spania i marudzi o 7 ze chce dalej spac a nie umie.Nie nosze,albo zasnie albo bedzie marudzic. Ja jak mam humor wstaje o 7 i zaczynamy dzien albo jeszcze z nia przeleze wyglupiajac sie do 8.I faktycznie jak sie wybudzi w nocy co bardzo rzadko sie zdarza to problem z zasnieciem.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Telik Ja miałam to samo wczoraj z Emilie.
Zasneła mi o 19stej z nadzieją że MAX do godziny się obudzi.
Ona spała do 22giej - nie wybudzałam ją bo byli goście,
pełno wiary i wiem, że potem mogłaby mieć problem z zaśnięciem.
Wstała o 22, przebrałam do spania, dałam witaminy, pierś i poszła dalej spać.
A bałam się że będzie pełna energii.

I dzisiaj tez okropnie marudna.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 20:29   #4260
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
ja już mam steresik

Cytat:
Ta z bobovity ma jakiś smak?pokaż opakowanie

A co do koop to nie wiem. Nie wiem czy przy obiadkach są codziennie kupy czy wyjdzie jak wyjdzie.
O ta:

http://dodomku.pl/produkt/31220/5900...loowocowa.html

Wygląda na to, że dziwne kupki Mai przy tych kaszkach to niespotykana rzecz... no nic, będę obserwować, bo poza nimi nic jej nie jest

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości