Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 20:45   #4261
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dziubek ja tez mam niedoczynność. Tsh ponad 9..
aa bo Wy na zwykłym teraz mleku... coś mi się pokićkało że tylko ha dostaje...

noo to też wysoki wynik !!

no przechodzimy powoli na zwykłe

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

O ta:

http://dodomku.pl/produkt/31220/5900...loowocowa.html

Wygląda na to, że dziwne kupki Mai przy tych kaszkach to niespotykana rzecz... no nic, będę obserwować, bo poza nimi nic jej nie jest
u nas też nie było takich objawów jak podawałam tą kaszkę

Telik

jakie menu na jutro??
ja właśnie kopiuję przepisy ale na 2 fazie więcej słodkości znajduję niż propozycji na obiad
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 20:55   #4262
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

hejka
napisze tylko buziaczki dla Adasia

wszystko nadrobiłam ale sie nie odniose bo dzis drugi wieczór ze scrabble

tak btw możecie polecić jakieś fajne gry planszowe dla dwojga??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 20:57   #4263
brumek
Zakorzenienie

Paticzku - kupiłam Ci te zasłonki
Stary 2012-01-15, 21:00   #4264
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Brumku jakie zasłonki?
Stary 2012-01-15, 21:01   #4265
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
youyou ,Iustyna myślę,że jakieś 90% mam dwojga dzieci przechodzi to samo często sie z moim męzem przez dzieci kłucimy,... może nie przez same dzieci co zmęczenie,rutynę i brak czasu dla siebie...oj też marzę o tym luzie,którego doświadczaliśmy wcześniej...ale jeszcze tylko ze 3 lata i będzie ok kocham moje dzieciaczki,ale brakuje mi przespanych nocy, wyjścia na kolację do restauracji co weekend, spotkań ze znajomymi bez myślenia: rano trzeba wstać, w nocy trzeba karmić etc...

Już nie długo 3 lata szybko zlecą
tylko 3? ja to z 10 liczę!!! bo jakos przy samym arturze mialam tak samo jak teraz, moze nawet gorzej... wyjscia do restauracji tylko z dziecmi, a wyjscia bez martwienia sie o poranne wstawanie to nie mialam od 5 lat...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:02   #4266
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
youyou ,Iustyna myślę,że jakieś 90% mam dwojga dzieci przechodzi to samo często sie z moim męzem przez dzieci kłucimy,... może nie przez same dzieci co zmęczenie,rutynę i brak czasu dla siebie...oj też marzę o tym luzie,którego doświadczaliśmy wcześniej...ale jeszcze tylko ze 3 lata i będzie ok kocham moje dzieciaczki,ale brakuje mi przespanych nocy, wyjścia na kolację do restauracji co weekend, spotkań ze znajomymi bez myślenia: rano trzeba wstać, w nocy trzeba karmić etc...

Już nie długo 3 lata szybko zlecą
Też się tak pocieszam. Jak patrzę na Kubę, to sobie myślę jak to będzie pięknie, jak Zuzia będzie w jego wieku. Będę miała 6-latka i 3-latkę

Aniu wielkie buziaki dla Twojego wielkiego mężczyzny - Adaś !
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:09   #4267
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Paticzku - kupiłam Ci te zasłonki

kocham Cię
Zaraz napiszę na priv.

Oddalam się w objęcia Morfeusza. Nie wiadomo jak długo pośpię...
Stary 2012-01-15, 21:18   #4268
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ile Ci tej kaszki zjada?
Wczoraj zrobiłam 1 łyżkę,zjadła raz dwa.
Dzisiaj 2 i dupa nie zjadła całego

będę w kupe teraz zagladała chyba z lumpą

na 150 ml wody lub mleka daje ze trzy łyzki kaszki i mieszam, do tego dodaje pol sloiczka deserku i maly zjada wszystko

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jesli dobrze zalaczylam zdjevie to pokaze jak kinga wyglada. Znalazlam Winowajce suchych plackow - to nie marchewka u niej w obiadku a raczej budyn w mojej diecie...
bidulka. My jutro idziemy z naszymi policzkami

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wiem, wiem Bo to jest sytuacja gdzie tak źle i tak niedobrze U mnie to pewnie chwilowy stres, potem jak się wdrożę "w to wszystko" to jakoś będzie, a dziś to po prostu mam lęk separacyjny, a nie Dominik.
U Ciebie bardziej skomplikowana sytuacja ale wierzę, że też się ułoży za niedługo
jacieeee ja tez przezywam i tez mam lek separacyjny i nie moge, ze juz nigdy mi sie nie powtorzy tyle czasu spedzonego z Szymkiem i zaraz znowu chyba sie porycze

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski 10 dni zostało do mojego szpitala liczę na Wasze kciuki
ja już mam steresik
juz zaciskam

Cytat:
kocham Cię
Zaraz napiszę na priv.

Oddalam się w objęcia Morfeusza. Nie wiadomo jak długo pośpię...
masz priva patiku

Czesc laski, co tam u was?? Spac mi sie chce straszliwie. Jutro mykam do lekarza z Szymkiem niech sprawdzi te liszaje.
Stary 2012-01-15, 21:22   #4269
zanka205
Zakorzenienie

ja teraz daję Lenie Bebiko 2R, bo ta moja córka czasem nawet 150 ml nie wypije i dlatego taka chudzinka, a to gęściejsze mleko nawet lepiej jej smakuje niż zwykłe

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:28   #4270
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Telik Ja miałam to samo wczoraj z Emilie.
Zasneła mi o 19stej z nadzieją że MAX do godziny się obudzi.
Ona spała do 22giej - nie wybudzałam ją bo byli goście,
pełno wiary i wiem, że potem mogłaby mieć problem z zaśnięciem.
Wstała o 22, przebrałam do spania, dałam witaminy, pierś i poszła dalej spać.
A bałam się że będzie pełna energii.

I dzisiaj tez okropnie marudna.
a my w koncu obudziliśmy Jasia
i na poprawę humoru Tz poszedł z nim się kąmpać... pod prysznic

Boskie uśmiechy mieli oboje

potem mleczko przytulanki i do łóżeczka
i śpi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
noo to też wysoki wynik !!

no przechodzimy powoli na zwykłe

u nas też nie było takich objawów jak podawałam tą kaszkę

Telik

jakie menu na jutro??
ja właśnie kopiuję przepisy ale na 2 fazie więcej słodkości znajduję niż propozycji na obiad
ja mam taki plan

z tym ze u mnie kolacja większa niz obiad bo z tztem jemy
pasta jajeczna+bułka orkiszowa
jogurt naturalny+ kiwi
sałarka z suszonymi pomidorami i łososiem+ kromka chleba
serek wiejski i paski papryki
pieczony pstrąg surówka z kiszonej kapusty

a u Ciebie ?
Stary 2012-01-15, 21:43   #4271
Zmalowana
Zakorzenienie

Telik Ty tak smacznie gotujesz Wyjdziesz za mnie ?

U nas jako tako, górne jedynki będą wychodziły, bo dziąsła mega opuchniete. Zmęczona jestem ociupinke I wygłodniała......:brzyd al:

83monia boskie teksty Artura

A co do gotowania, to ja się zgodze żanetka że słoiczki są wygodne Bo sama przecież korzystałam i teraz też stoją jakieś awaryjne, gdyby nie było czasu czy coś wyskoczyło. Tak jak teraz byłam chora i nie miałam siły gotować więc poszedł słoiczek. Ale odkąd gotuje to po pierwsze- sprawia mi to przyjemność, a po drugie nakupiłam mięsa, pozamrażałam i mam z głowy. Wychodzi dużo taniej. Ja gotuje na dwa dni, żeby było na świeżo i to naprawdę nie zajmuje dużo czasu. Chociaż na początku mi się nie chciało :P Ale fakt faktem, że lubie w kuchni spędzać czas. Ahh no i odkryłam super smak- a mianowicie ziemniak patat (słodki), zupka jest pyszna !!
Co do jedzenia mam pytanie- dajecie już jajko ?
Od kiedy można dać chrupka kukurydzianego ?

Dobranoc

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:47   #4272
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Zmalowana
a rybka Ci wyszła?

ja nie moge sie doczekać az bede mogła gotować Jasiowi
ale nie wyrzekam się słoiczków
myślę że awaryjnie jakies w lodówce bedą
Stary 2012-01-15, 21:57   #4273
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Nocka u nas dzisiaj prawie w całości nieprzespana. Domek kszlał i płakał, bo go bolało Cały czas tuliłam, szeptałam, nuciłam kołysanki-troszkę pospał. Po 4 zabrał go mąż, żebym się wyspała, bo rano na uczelnie. Zdrzemnęłam się 20 min i polazłam za nimi, bo tak mi go szkoda było, że tak cierpi
Ja niestety dalej nie czuję się najlepiej
Do tego wszystkiego Domek dostał uczulenia na buzi i brzuszku, stawiamy na claritine

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A Adaś dziś kończy 7 miesięcy
dla Adasia!!!!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no ta znowu się śmieję wyobraź sobie idę sobie w mojej zielonej piżamce w sówki i rozmyślam o Samarze, egzorcyście itd a potem biegusiem do sypialni Żbika bo mam pełno w gaciach

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam

U nas pobudka o 6 na szamanko i potem Krystkowi odechciało sie spać mamuśka pare razy przysypiała a dzieć nie o 8 Tz wziął go na dół a ja jeszcze zasnęłam , obudził mnie płacz schodze na dół a tu Krystek leży na podłodze a Tżowi sie przysnęło . Ale sie wystraszyłam podniosłam go z podłogi a mamy panele i Krystek przestał płakać niby nic mu nie jest ale sie boje i zastanawiam czy nie podjechać do lekarza
Ojjj I jak wszystko wporządku?

Cytat:
Chyba zaczyna mi się jakaś tachykardia. Mam ostatnio bardzo wysoki puls. Wczoraj już 121 uderzeń. Mama - piguła podejrzewa tarczycę
Dziewczyny ja głupia jestem. Nie daję rady. Trzęsę się jak osika, płaczę co chwilę. Kocham moją pracę i z jednej strony cieszę się na powrót, ale jak pomyślę ile chwil, ile zdarzeń, ile nowych umiejętności Dominika przejdzie mi między palcami to ....
Do lekarza, koniecznie.
A z pracą współczuję Jednak szybko się przyzwyczaisz, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ty płaczesz, bo idziesz do pracy a ja od kilku dni płaczę, bo nie mam pracy. Żadne argumenty typu:" jesteś mamą i to Twoja praca" i tym podobne bzdury mnie nie przekonują. Jestem w czarnej . Wiesz, jak się czuję? Jak 0 (słownie zero).

Nie wiem, co mam zrobić, żeby było dobrze. Nawet pieniędzy na doszkolenie się nie mam. Dziecka nie mam gdzie zostawić. A najważniejsze - nie znajdę żadnej pracy.

Rozumiem Cię, ale chętnie bym się zamieniła .

Zdrówka słońce, przebadaj się!

Chyba Cię dopadła jakaś deprecha, co?

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
nie mam czasu popisać, bo Lena ostatnie dnie ma tragiczne, no i noce zresztą też
wyje całymi dniami, w nocy co chwilę się budzi i popłakuje, a to wszystko przez zęby
druga dolna jedynka wyszła jakieś 3 dni temu, górna lewa jedynka już prześwituje, więc daję jej ze 3 dni max i będzie na wierzchu, górne dziąsła jak balony, biedna Lenka się męczy
To trzymamy kciuki, żeby szybko się ukazały

Cytat:
ja już mam steresik

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Do tego kręgosłup mi znowu padł
Jakiś beznadziejny dzień i wy tez mało piszecie
Buu

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
wszystko nadrobiłam ale sie nie odniose bo dzis drugi wieczór ze scrabble

Fajnie, że pracujecie nad związkiem, podoba mi się to Miłego wieczorku

Dziubku może być, że ta biegunka to od zmiany mleka, taka reakcja... Mam nadzieję, że minie!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:01   #4274
Vaniliova11
Zadomowienie

Lili Patik Dziubek moj Tz jest przemęczonybo pracuje na nocki nie wysypia sie i zdarza mu sie nagle zasnąć wczoraj po pracy spał tylko 4 godziny a potem szliśmy spać o 1 . Dzisiaj było tak ze przysnął doslownie na 5 minut nawet nie wie kiedy i to niestety miało konsekwencje a z Krystkiem ok nic mu sie nie stało , już jak go podnioslam z podłogi to za chwile sie uśmiechał
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:06   #4275
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Natko
Kurcze ale biedni jesteście
życzę wam zdrówka

Brumeczka
brakuje

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:10
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:10   #4276
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Wczoraj jak ją rozebrałam do kąpieli to tak słodko stópki zażerała palucha od stopy jak zaciągnęła to ino furczało
Cudny obrazek

Cytat:
Też słyszałam taką opinie i wydała mi się dość ...niedorzeczna. Ale kiedy mocniej się zastanowić to jest prawda bo:
-dziecko kiedyś dorośnie i pójdzie sobie swoją drogą a my dwoje zostaniemy i musimy mieć życie poza sprawami dot. dziecka
-dzieci intensywnie przyglądają się nam i wdrażają te wzorce w swoję życie
Dokałdnie tak!!! Oba punkty to najszczersza prawda. Choć ciężko nie kochać dziecka najmocniej na świecie. Ale z drugiej strony są to tak różne rodzaje miłości, że trudno mi je porównywać.

Cytat:
Żeby było jeszcze smutniej niż jest dopadło mnie przeziębienie. Jak zarażę Dominika sama sobie wtłukę Starczy mu tych chorób.
Poza tym zwróciła mi wczoraj uwagę (!), że nie powinnam z nim jeszcze wychodzić (kataru już nie ma, trochę pokasłuje), więc jakby coś mu było to już widzę jej spojrzenie "aniemówiłam" A byliśmy na godzinę u mojej mamy, więc na dworze był tylko w drodze do samochodu.
Biedna jesteś. A teściówka niech się nie wymądrza, bo każdy lekarz zaleca spacery z dzieckiem nawet gdy jest przeziębione. Przeciwwskazaniem jest dopiero gorączka.

Cytat:
Dziewczyny ja głupia jestem. Nie daję rady. Trzęsę się jak osika, płaczę co chwilę. Kocham moją pracę i z jednej strony cieszę się na powrót, ale jak pomyślę ile chwil, ile zdarzeń, ile nowych umiejętności Dominika przejdzie mi między palcami to ....
Doskonale Cię rozumiem

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Tak samo myślę jak Ty Brumku.
Czasami boję się, ze rytuna popsuje zwiazek. Na szczęście na razie u nas jest ok, mamy czas również dla siebie i staramy się przynajmniej raz w tygodniu spędzać wieczór tylko we dwoje. Ze znajomymi tez się spotykamy, bo Dominik nie jest wymagającym dzieckiem, więc nie mamy problemu z wyjściami. Jedynie co się zmieniło to rzadziej wychodzimy na zewnątrz, tzn gdzieś poza miasto. Przedtem to potrafiliśmy w jednej chwili zadecydować, że gdzieś sobie wyjeżdżamy, teraz raczej takie wypady planujemy.
Ale zdaję sobie sprawę, że z dwójka dzieci to już całkiem inna bajka. I mimo, że bardzo byśmy chcieli mieć szybko drugiego maluszka to czasem się boję, ze nie będzie tak kolorowo jak sobie to wyobrażam.
Ale wiesz co? Mi się wydaje, że świadomość tego (pogrubione), to już połowa sukcesu Jeśli nie żyjesz z jakimś idealistycznym obrazem sielskiej rodzinki z dwójką słodkich, wiecznie uśmiechniętych bobasów, to nie przeżyjesz szoku, rozczarowania, czy jak to zwał

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jesli dobrze zalaczylam zdjevie to pokaze jak kinga wyglada. Znalazlam Winowajce suchych plackow - to nie marchewka u niej w obiadku a raczej budyn w mojej diecie...
Biduleczka Ale buzia pod tymi plackami śliczna
A wcześniej budyniu nie jadałaś, czy dopiero teraz ją uczulił?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ty płaczesz, bo idziesz do pracy a ja od kilku dni płaczę, bo nie mam pracy. Żadne argumenty typu:" jesteś mamą i to Twoja praca" i tym podobne bzdury mnie nie przekonują. Jestem w czarnej . Wiesz, jak się czuję? Jak 0 (słownie zero).
Nie wiem, co mam zrobić, żeby było dobrze. Nawet pieniędzy na doszkolenie się nie mam. Dziecka nie mam gdzie zostawić. A najważniejsze - nie znajdę żadnej pracy.
Rozumiem Cię, ale chętnie bym się zamieniła .
Justyna, widzę że tu trzeba wkroczyć, bo z dnia na dzień Twój dołek jakby głębszy się robi KONIEC! Jesteś blond laska, masz dwójkę fajnych dzieci, dom z widokiem jak z bajki i męża, co wygrywa konkursy No i cały czas jesteś jeszcze dwudziestoparolatką, więc masz czas na wszytko: i na znalezienie pracy, i na dokształcanie się, i na odkrycie jakiejś pasji (o czym zresztą ja też marzę ).

I zapamiętaj to sobie, bo nie będę powtarzać!!!

...i co tam jeszcze ładnego się wstawia...

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
nie mam czasu popisać, bo Lena ostatnie dnie ma tragiczne, no i noce zresztą też
wyje całymi dniami, w nocy co chwilę się budzi i popłakuje, a to wszystko przez zęby
druga dolna jedynka wyszła jakieś 3 dni temu, górna lewa jedynka już prześwituje, więc daję jej ze 3 dni max i będzie na wierzchu, górne dziąsła jak balony, biedna Lenka się męczy
Cześć Zaneczko

Cytat:
ja już mam steresik
No to już ściskam

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja we wtorek do gina ciekawe co mi powie z tym cięciem ...
O, to też ściskam Ciekawa jestem co powie...

Cytat:
Do tego kręgosłup mi znowu padł
Jakiś beznadziejny dzień i wy tez mało piszecie
Mój Teliczku kochany, ale Cię dopadło Myślisz że to przez częste dźwiganie, czy miałaś już wcześniej jakieś kłopoty?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Obkupiłam dziś Agate. Po szkole poszłam sobie do galerii (zdecydowanie nie lubie takich molochów) i kupiłam Agacie fajne portki w Kaphall (za 20 zł), tunike (na 96 rozm. ale była boska i 15 zł) i bandamke (jedną za 15 zł i przecenioną na 8 zł), w Zarze bodziaki (5 szt - 39 zł),w reservd leginnsy na dyche i jeszcze bym tyle kupiła bo takie śliczne
Ale czad Od razu mi sie lekka zazdrość włączyła i chyba też gdzieś skoczę w tym tygodniu

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam MEMORY - takie coś, że masz karty z parami obrazków, rozkłada się je tak, że nie widać tych obrazków, a potem odkrywa i próbuje znaleźć parę. Ćwiczy pamięć I niby banalne, ale jak sie ma wersję z 164 parami, to można grać godzinami
Jest jeszcze taka gierka Mistrz Słowa, coś podobnego do scrabble, bo układa sie słowa, ale jednak trochę inna. W Monopoly też grywaliśmy, ale jednak we dwie osoby to nudne.
Fajna nawet ta - Zombiaki (http://www.gamesfanatic.pl/2004/05/19/zombiaki/). No i jest słynny Mastermind: http://pl.wikipedia.org/wiki/Masterm...a_planszowa%29 (choć ja nie lubię), Kolonix (http://www.zabawkii.pl/p,pl,5203,gra...a+kolonix.html - coś podobnego do MM, też taka czysto logiczna gra, ja tam wolę jakieś z fabuła .
No i wiesz, są jeszcze erotyczne palnszówki

A jak tam pupka małej? Były jakieś nowe "znaleziska?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Brumku jakie zasłonki?
A takie z Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10070262/

Cytat:
kocham Cię
Zaraz napiszę na priv.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Czesc laski, co tam u was?? Spac mi sie chce straszliwie. Jutro mykam do lekarza z Szymkiem niech sprawdzi te liszaje.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A na szczepienie idziemy.
Stary 2012-01-15, 22:12   #4277
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Telik Ty tak smacznie gotujesz Wyjdziesz za mnie ?

U nas jako tako, górne jedynki będą wychodziły, bo dziąsła mega opuchniete. Zmęczona jestem ociupinke I wygłodniała......:brzyd al:

83monia boskie teksty Artura

A co do gotowania, to ja się zgodze żanetka że słoiczki są wygodne Bo sama przecież korzystałam i teraz też stoją jakieś awaryjne, gdyby nie było czasu czy coś wyskoczyło. Tak jak teraz byłam chora i nie miałam siły gotować więc poszedł słoiczek. Ale odkąd gotuje to po pierwsze- sprawia mi to przyjemność, a po drugie nakupiłam mięsa, pozamrażałam i mam z głowy. Wychodzi dużo taniej. Ja gotuje na dwa dni, żeby było na świeżo i to naprawdę nie zajmuje dużo czasu. Chociaż na początku mi się nie chciało :P Ale fakt faktem, że lubie w kuchni spędzać czas. Ahh no i odkryłam super smak- a mianowicie ziemniak patat (słodki), zupka jest pyszna !!
Co do jedzenia mam pytanie- dajecie już jajko ?
Od kiedy można dać chrupka kukurydzianego ?

Dobranoc
ja nielubie batatow :P

A co do sloikow, na razie podaje li wylacznie sloiczki malemu. Jak bedzie cos wiecej jadl, to mu bede gotowac. Jajka jeszcze nie daje. Chrupki owszem chociaz teraz przystopowalam. Odkrylam za to cos fajnego wafelki ryzowe z Hippa, superanckie. Tylko to dopiero po 7 miesiacu.
Stary 2012-01-15, 22:15   #4278
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
a my w koncu obudziliśmy Jasia
i na poprawę humoru Tz poszedł z nim się kąmpać... pod prysznic

Boskie uśmiechy mieli oboje

potem mleczko przytulanki i do łóżeczka
i śpi

ja mam taki plan

z tym ze u mnie kolacja większa niz obiad bo z tztem jemy
pasta jajeczna+bułka orkiszowa
jogurt naturalny+ kiwi
sałarka z suszonymi pomidorami i łososiem+ kromka chleba
serek wiejski i paski papryki
pieczony pstrąg surówka z kiszonej kapusty

a u Ciebie ?
oo proszę jakie ciekawe jedzonko

u mnie jutro śniadanko-jajecznica+chlebek żytni
jabłko albo gruszka
roladki z kurczaka (z serkiem nisko tłuszczowym,papryką i ogórkiem kiszonym)
serek wiejski
i na kolację muszę coś wymyśleć
Stary 2012-01-15, 22:16   #4279
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nocka u nas dzisiaj prawie w całości nieprzespana. Domek kszlał i płakał, bo go bolało Cały czas tuliłam, szeptałam, nuciłam kołysanki-troszkę pospał. Po 4 zabrał go mąż, żebym się wyspała, bo rano na uczelnie. Zdrzemnęłam się 20 min i polazłam za nimi, bo tak mi go szkoda było, że tak cierpi
Do tego wszystkiego Domek dostał uczulenia na buzi i brzuszku, stawiamy na claritine
To ciężko macie
Domka to gardziołko tak boli ,tak?

A tej Claritiny jesteście pewni? Może jakieś nowe jedzonko? Szkoda by było jakbyś ją musiała odstawić

Cytat:

Brumeczka
brakuje
Matko, jak ja Cię uwielbiam, kobieto!

Zapomniałąm się pochwalić, ze kupiliśmy dziś Tymusiowi w Ikei huśtawkę Taką już na teraz. W sumie to na szkole rodzenia fizjoterapeutka ją polecała już od pierwszych dni życia Bo dziecko leży ZUPEŁNIE na płasko, bo to taka płaska płachta przyczepiana do sufitu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40099198/
Tylko sufit trochę trzeba uszkodzić

A i my będziemy się mogli bujać, bo ona ma udźwig do 70 kg

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:19
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:18   #4280
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Brumku pochwalisz się jak zamontujecie ta huśtawkę? oczywiście z Tymkiem
Stary 2012-01-15, 22:21   #4281
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku pochwalisz się jak zamontujecie ta huśtawkę? oczywiście z Tymkiem
Z miłą chęcią

Mężowi nie chce się jej co prawda montować, ale właśnie mu powiedziałam, że jak ją powiesi jutro to ... mu się oddam A jak nie to nici do wielkanocy

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:22
Stary 2012-01-15, 22:22   #4282
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Lili Patik Dziubek moj Tz jest przemęczonybo pracuje na nocki nie wysypia sie i zdarza mu sie nagle zasnąć wczoraj po pracy spał tylko 4 godziny a potem szliśmy spać o 1 . Dzisiaj było tak ze przysnął doslownie na 5 minut nawet nie wie kiedy i to niestety miało konsekwencje a z Krystkiem ok nic mu sie nie stało , już jak go podnioslam z podłogi to za chwile sie uśmiechał

no to faktycznie ciężko ma facet. Dobrze ,że z Krystkiem wsio ok

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Dziubku może być, że ta biegunka to od zmiany mleka, taka reakcja... Mam nadzieję, że minie!
biedny Domek zdrówka !!!

no ja się właśnie obawiam,że to przez mleko a tak bym chciała,żeby ta głupia skaza minęła no nic jak się jutro powtórzy to wracamy do HA i pustego portfela... zdrowie Szymka najważniejsze !
Stary 2012-01-15, 22:24   #4283
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Lili i Patik moja corcia to Maria nie Maja - a faktycznie podobna jest do mnie. Szkoda, ze nie zarejestrowalam wczoraj miny mojego TZ na widok mojego zdjecia. Ale dzis wszystkim powtarzal, ze corka miala byc podobna do niego. W takim razie syn jak bedzie w przyszlosci musi byc do niego podobny.
brumku to ja na taka sie nie lapeale swietna jest
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:25   #4284
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Z miłą chęcią

Mężowi nie chce się jej co prawda montować, ale właśnie mu powiedziałam, że jak ją powiesi jutro to ... mu się oddam A jak nie to nici do wielkanocy
Nie ma to jak mały szantażyk
Stary 2012-01-15, 22:30   #4285
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Nie ma to jak mały szantażyk
szantaz nie szantaz ale pewnie skuteczny
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:31   #4286
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobry wieczór.

Iustyna nie smutaj sie. Brumek dobrze napisała. Podpisuje sie pod tym dwoma ręcoma.

Zaneczko witaj

Corcia Eveewe ma na imie Marysia a nie Majka

Adasiu najlepsze zyczenia

U nas Dzis tez dzien taki sobie. Moj maz miał stluczke Dzis. Facet mu w bok wjechał. Tylne drzwi wgniecione i porysowane. Listwa odpadła. Będziemy o odszkodowanie występować. Najlepsze to ze gosc najnowszym audi A8 jechał (mówił ze firmowe) Lewe oczko poszłoooo... Ale jak sie nie uważa takie są skutki.

Wczoraj zabralam sie i ja za gotowanie dla dziecka. Na parze ugotowalam ziemniaki, marchewke i brokuly. Zblendowalam ziemniak i marchew, oraz oddzielnie ziemniak i brokuly. Wyszły dwa smaki. W sumie 6 sloiczkow do zamrozenia i na dwa dni w lodówce. Wiki smakowalo. Nie robiłam deserkow i chyba nie Bede. Taniej wyjdzie kupic gotowy sloiczek chyba.

Edit: Eveewe Juz sprostowala
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:33   #4287
iwonap79
Raczkowanie

cześć laseczki
dostałam @buuuuuuuuuuuuuuuuuuu

nie było jej 16 miesięcy

nie mam veny...;((((

buziaki dla Was
trzymajcie za nas kciuki- jutro trzecie szczepienie
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:35   #4288
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Przykra sytuacja i biedny Twój mąż

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:36
Stary 2012-01-15, 22:35   #4289
dziubek79
Zakorzenienie

zmykam spać, take jestem śpiąca ,że szok !!
pewnie dlatego,że moje kochane dziecko machnęło o 7 rano koopkę i już było po spaniu
no i mężuś tęskni za swoim laptopem
ale jutro już mój wraca z naprawy
będę Was miała na wyłączność

kolorowych snów kochane
Stary 2012-01-15, 22:39   #4290
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
szantaz nie szantaz ale pewnie skuteczny
Czy zadziała to zobaczymy jutro Jak nie to poczuję sie mało atrakcyjna

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
U nas Dzis tez dzien taki sobie. Moj maz miał stluczke Dzis. Facet mu w bok wjechał. Tylne drzwi wgniecione i porysowane. Listwa odpadła. Będziemy o odszkodowanie występować. Najlepsze to ze gosc najnowszym audi A8 jechał (mówił ze firmowe) Lewe oczko poszłoooo... Ale jak sie nie uważa takie są skutki.
Ojej Współczuję, bo z czyjej winy by to nie było, to zawsze przykra i stresując sytuacja. Nie mówiąc o tym, ile zachodu jest z załatwianiem naprawy i kasy z ubezpieczenia.

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
trzymajcie za nas kciuki- jutro trzecie szczepienie
iwona

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości