Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 22:47   #4291
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumeczku naprawiać chyba nie będziemy bo zamierzamy drugie auto kupic ( zdecydowaliśmy jeszcze przed ta stluczka) ale niestety mniej za starego dostaniemy
No i szkoda mi naszego golfika. Ja taka durna jestem ze przywiązuje sie do rzeczy i jak go Dzis zobaczyłam to az mnie zabolalo

Dziubku dobranoc
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:57   #4292
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
No i szkoda mi naszego golfika. Ja taka durna jestem ze przywiązuje sie do rzeczy i jak go Dzis zobaczyłam to az mnie zabolalo
Znam to, wierz mi Do mojego Mondaska jestem tak przyzwyczajona, że traktuj go jak członka rodziny Mąż czasem przebąkuje, że trzeba by coś nowego mi kupić, bo to struszek. I oczywiście z jednej strony bym chciała,a z drugiej aż się boję pomyśleć, co się wtedy z Mondaskiem stanie Bo na złom w życiu go nie oddam, a trzymać ot tak po prostu nie mam gdzie...
Stary 2012-01-15, 22:57   #4293
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Dobry wieczor .

U mnie tez brak weny. Jestesmy u moich rodzicow, przynajmniej na nie musze patrzec .

Stronczek dobrze, ze nikomu nic sie nie stalo.

Monia niezle ma Arturek teksty .

Marinko Aniu dla Waszych pociech za kolejne miesiace.

Natka nie chorujcie .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:57   #4294
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Nocka u nas dzisiaj prawie w całości nieprzespana. Domek kszlał i płakał, bo go bolało Cały czas tuliłam, szeptałam, nuciłam kołysanki-troszkę pospał. Po 4 zabrał go mąż, żebym się wyspała, bo rano na uczelnie. Zdrzemnęłam się 20 min i polazłam za nimi, bo tak mi go szkoda było, że tak cierpi
Ja niestety dalej nie czuję się najlepiej
Do tego wszystkiego Domek dostał uczulenia na buzi i brzuszku, stawiamy na claritine
Ale się Wam porobiło, zdrówka dla Domka i dla Ciebie . Biedny maluszek musi się męczyć Ty też biedna

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Lili Patik Dziubek moj Tz jest przemęczonybo pracuje na nocki nie wysypia sie i zdarza mu sie nagle zasnąć wczoraj po pracy spał tylko 4 godziny a potem szliśmy spać o 1 . Dzisiaj było tak ze przysnął doslownie na 5 minut nawet nie wie kiedy i to niestety miało konsekwencje a z Krystkiem ok nic mu sie nie stało , już jak go podnioslam z podłogi to za chwile sie uśmiechał
Kolejny mały kaskader, ale strachu się najedliście

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zapomniałąm się pochwalić, ze kupiliśmy dziś Tymusiowi w Ikei huśtawkę Taką już na teraz. W sumie to na szkole rodzenia fizjoterapeutka ją polecała już od pierwszych dni życia Bo dziecko leży ZUPEŁNIE na płasko, bo to taka płaska płachta przyczepiana do sufitu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40099198/
Tylko sufit trochę trzeba uszkodzić

A i my będziemy się mogli bujać, bo ona ma udźwig do 70 kg
Ale świetna huśtawka. Już widzę, co by Kuba na niej wyprawiał . Dobrze, że jej nie mamy .
Ps. Dziękuję Brumku, nie będę smęcić
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:36   #4295
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

kolejna wesola noc - TZ dostal po a dokladnie po "ryju"
Ja go jutro ustawie do pionu - chole....wcia!!!! Koniec picia ze znajomymi jak sie nie umie. Od dzis w domu zostaje, albo wozi moja doopke

natka zdrowka dla Domka
vanillova wazne ze malemu sie nic nie stalo
brumek ty malo atrakcyjna - to co ja mam powiedziec??
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:43   #4296
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Natko
Kurcze ale biedni jesteście
życzę wam zdrówka

Cytat:
To ciężko macie
Domka to gardziołko tak boli ,tak?

A tej Claritiny jesteście pewni? Może jakieś nowe jedzonko? Szkoda by było jakbyś ją musiała odstawić

Zapomniałąm się pochwalić, ze kupiliśmy dziś Tymusiowi w Ikei huśtawkę Taką już na teraz. W sumie to na szkole rodzenia fizjoterapeutka ją polecała już od pierwszych dni życia Bo dziecko leży ZUPEŁNIE na płasko, bo to taka płaska płachta przyczepiana do sufitu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40099198/
Tylko sufit trochę trzeba uszkodzić

A i my będziemy się mogli bujać, bo ona ma udźwig do 70 kg
Tak, Domka gardełko boli jak kaszle A kaszle praktycznie tylko w nocy, bo wtedy leży cały czas Taki płacz typowo z bólu...
Boję się dzisiejszej nocy, ale nie dlatego że się nie wyśpię, tylko że znowu będzie płakał z bólu

Ta wysypka niestety chyba claririna, od dzisiaj ją odstawiam zobaczymy co się będzie działo

A huśtawka świetna, bardzo mi się podoba! Sama bym się w takiej pobujała

Cytat:
Mężowi nie chce się jej co prawda montować, ale właśnie mu powiedziałam, że jak ją powiesi jutro to ... mu się oddam A jak nie to nici do wielkanocy

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
biedny Domek zdrówka !!!

no ja się właśnie obawiam,że to przez mleko a tak bym chciała,żeby ta głupia skaza minęła no nic jak się jutro powtórzy to wracamy do HA i pustego portfela... zdrowie Szymka najważniejsze !

Kurcze, oby Wam przeszło i nie trzeabyło wracać do HA Ale masz rację zdrowie Szymonka najważniejsze

Cytat:
U nas Dzis tez dzien taki sobie. Moj maz miał stluczke Dzis. Facet mu w bok wjechał. Tylne drzwi wgniecione i porysowane. Listwa odpadła. Będziemy o odszkodowanie występować. Najlepsze to ze gosc najnowszym audi A8 jechał (mówił ze firmowe) Lewe oczko poszłoooo... Ale jak sie nie uważa takie są skutki.
Ojjj to niefajnie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
trzymajcie za nas kciuki- jutro trzecie szczepienie
iwona

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Natka nie chorujcie .

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ale się Wam porobiło, zdrówka dla Domka i dla Ciebie . Biedny maluszek musi się męczyć Ty też biedna

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
natka zdrowka dla Domka
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 00:00   #4297
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Domka gardełko boli jak kaszle A kaszle praktycznie tylko w nocy, bo wtedy leży cały czas Taki płacz typowo z bólu...
Boję się dzisiejszej nocy, ale nie dlatego że się nie wyśpię, tylko że znowu będzie płakał z bólu
Aż przykro czytać

Dziewczyny - była któraś z Was w Multibabykino? Na tych seansach dla mam z dziećmi o 12 w środy? Monia, Ty nie byłaś kiedyś?
Bo poczytałam o tym trochę i się napaliłam Wydaje się, że to świetna opcja dla takich jak my
Stary 2012-01-16, 00:07   #4298
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ja tylko na chwilke,
DOBRANOC wszytskim
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 00:11   #4299
iustyna1
Wtajemniczenie

DaKaro tak mi się przypomniało, jak jeszcze nie mieszkałaś w Polsce, to pisałaś, że masz całkiem fajną . (o ile nic nie pokręciłam)

Jednak punkt widzenia zależy od ... miejsca zamieszkanie . Co za dużo, to niezdrowo .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 00:37   #4300
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak punkt widzenia zależy od ... miejsca zamieszkanie . Co za dużo, to niezdrowo .
Taaa Największą zaletą idealnej teściowej jest to, że mieszka co najmniej 2000 km od nas
Stary 2012-01-16, 00:56   #4301
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Taaa Największą zaletą idealnej teściowej jest to, że mieszka co najmniej 2000 km od nas
Taaaak ja mam taka idealna teściowa

Zmykam spać. Dobranoc
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:35   #4302
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
czyżbym pierwsza była?
zaraz nadrobię

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Adasiu

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile...

u nas baez zmian jezeli chodzi o Tż

i nie zamrozili nam pozyczki wiec odsetk isobie rosna i rosna i juz 2,5 mc
ojjj...współczuję Wam, bardzo niefajna sytuacja
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamuś, które wprowadziły już gluten w postaci kaszek... Odkąd daję małej kaszkę 7 zbóż z glutenem mała robi żółte koopki z kropkami, tak jakby te zboża nie przetrawione były. Dziś pierwszy raz dałam kaszkę manną z bobovity (znalazłam w końcu ) i kupka znów w kropki. Kolorystyka ok - żółta. I tak się zastanawiam (nie ma to jak dobry powód do zastanawiania się ) czy u Waszych pociech było podobnie?

myślę że to nic złego. U nas też tak jest - jak coś zje, to widać zaraz po kupkach. Dostanie np całą marchew, po troszkę zjada to potem część takich kawałeczków wychodzi drugą stroną Normalne, nie ma czym się przejmować.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Chyba zaczyna mi się jakaś tachykardia. Mam ostatnio bardzo wysoki puls. Wczoraj już 121 uderzeń. Mama - piguła podejrzewa tarczycę

Dziewczyny ja głupia jestem. Nie daję rady. Trzęsę się jak osika, płaczę co chwilę. Kocham moją pracę i z jednej strony cieszę się na powrót, ale jak pomyślę ile chwil, ile zdarzeń, ile nowych umiejętności Dominika przejdzie mi między palcami to ....

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hejka
napisze tylko buziaczki dla Adasia

Cytat:
Aniu wielkie buziaki dla Twojego wielkiego mężczyzny - Adaś !

Cytat:
Dobry wieczór

Nocka u nas dzisiaj prawie w całości nieprzespana. Domek kszlał i płakał, bo go bolało Cały czas tuliłam, szeptałam, nuciłam kołysanki-troszkę pospał. Po 4 zabrał go mąż, żebym się wyspała, bo rano na uczelnie. Zdrzemnęłam się 20 min i polazłam za nimi, bo tak mi go szkoda było, że tak cierpi
Do tego wszystkiego Domek dostał uczulenia na buzi i brzuszku, stawiamy na claritine
dla Adasia!!!!

Duuużo zdrówka dla Domka!

Cytat:
Mężowi nie chce się jej co prawda montować, ale właśnie mu powiedziałam, że jak ją powiesi jutro to ... mu się oddam A jak nie to nici do wielkanocy
no, ja myślę że nie ośmieli się jej nie zamontować
Cytat:
Adasiu najlepsze zyczenia

U nas Dzis tez dzien taki sobie. Moj maz miał stluczke Dzis. Facet mu w bok wjechał. Tylne drzwi wgniecione i porysowane. Listwa odpadła. Będziemy o odszkodowanie występować. Najlepsze to ze gosc najnowszym audi A8 jechał (mówił ze firmowe) Lewe oczko poszłoooo... Ale jak sie nie uważa takie są skutki.

Przykra sprawa z tym samochodem.. :Przytul:
Cytat:

Mojej chrzestnej zięć zawsze jej mówi że idealna to teściowa na 102 - 100m od domu, 2 w dół....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:58   #4303
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo

mam zmartwienie Jasiowi cały czas jedno oczko ropieje a po nicy ma w kąciku jednego oczka ropę z krwią
Stary 2012-01-16, 09:05   #4304
Marina1
Zakorzenienie

Hej ! ( zamiast hej na początku zrobiłam literówkę h*j, ale by było powitanie )

Adasiu! za 7 miesiąc ( spoznione)

Dominiczku zdrowia! i Natko tez zdrowia.

Scio ależ Ci zazdorszczę! ja jetem zakupoholiczką. Ale niestety ograniczam się teraz ( w sumie to nie muszę, bo nie mamy kasy wcale )

Justynko

ja też będę się brała powoli za gotowanie (zmalowana), ale dziś wykorzystam jeszcze ostatni słoiczek ( mam z rybą ).

mój dzieć nie chce W OGÓLE pić mleka... ( mamy teraz 3 miarki Hipp i 2 pepti ). Może nie smakuje mu to Hipp. No nic, będzie musiał się przekonać jakoś.
Ale nie wkurza ta zasrana zima.

Dziubek kurde, mam nadzieję, że przejdziecie na zwykłe mleko z sukcesem. A dawałaś jogurty jakieś, albo kaszki mleczne?

ktoś pytał o zwykłe chrupki kukurydziane - w ,,Dziecko" pisze, że ok 7 można bez obaw podawać ( ja mojemu dawałam kilka razy ).

eve a wiesz, że u nas Majka mówi się na Maryśkę ? Ja mam ciotkę Marię vel Majkę.
( nie wiem, czy oglądasz czasem ,,pierwsza miłość", tak na maryśkę też mówią majka).

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

dziewczynki pomożecie?
( już pytałam kiedyś, w ciąży, dawno dawno )
Mam żółtawe zęby ( kawa, kiedyś popalałam ...) no i chciałabym wybielić na swoją rękę.( biała perła, blen-da-med paski wybielające ). Problem w tym, że mam bardzo ( naprawdę bardzo) słabe zęby.
Boję się, że nabawię się przez to problemów - nadwrażliwości, a co gorsze bólu i psucia...
Macie doświadczenia? ( pytałam kiedyś o to, ale nie doczytałam odp. bo miałam drastyczne odcięcie z kompem na długi czas).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:39   #4305
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzień dobry

Agata jeszcze dosypia.

Dziubku szkoda, ze z mlekiem nie wychodzi, ja jeszcze nie próbowałam. Na razie dałam Agacie zamiast oliwki masło do zupki i mi zrobiła po każdym razie taką kupę, że aż wyszła bokiem, tyle ze to mąż z nią siedziała i ja nie mogłam jej odbadać.
Dziś dam jej troche kaszki mlecznej i zobaczymy.

Ja chrupki kukurydziane daje Agacie chyba juz z miesiąc czasu. Jednego dziennie one nie mają jakieś tam wartości odżywczych, ale uczą gryzienia.

Brumku powiem Ci, że u nas te wyprzedarze bez rewelacji. W H&M czapki rękawiczki po 5 - 10 zł. i tyle. Najwięcej chyba było w Kaphallu i Reserved, w c&a też bodziaki przecenione, ale już przebrane. W ogóle w Zarze widziałam takie piękne buciki, pantofelki, botki ale stuknęłam się w łeb, ze to nie praktyczne i nie wygodne i krępuje stópki. Właściwie to szukałam dla Agaty koszulowej tuniki w kratke, ale nie znalazłam.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:45   #4306
madzia1k1
Raczkowanie

Hej!!!

Ja dzisiaj niewyspana..ale nie z powodu Dominiczka tylko sąsiadów. Urządzili sobie jakąś imprezę i zaczęli się kłócić. A do tego o 1 w nocy dwa razy domofon zadzwonił do nas.. Może bym jakoś spała i nie przejmowała się ta imprezą, bo w sypialni aż tak tego nie było słychać, ale tam mieszka mała dziewczynka ok5lat i słychać było, że nie śpi, to od razu zaczęłam sobie ta sytuację wyobrażać, pijani rodzice i do tego się kłócą i dziecko patrzy i słucha

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Co do jedzenia mam pytanie- dajecie już jajko ?
Od kiedy można dać chrupka kukurydzianego ?

Dobranoc
Jajko będę dawała od jutra pół żółtka do obiadku co drugi dzień.
A co do drugiego pytania to tez się podpinam.

Cytat:
Z miłą chęcią

No to chyba nie ma wyjścia co??

dla biednego chorego Domka, niech szybko zdrowieje!!!

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:50   #4307
JustPi
Rozeznanie

Witajcie zimowo
jest tak ślicznie, że nawet poranne ubieranie dzieciaków nie zniechęciło mnie do zimy (choć pewnie niedługo to nastąpi )
dzieć do przedszkola odprowadzony w związku z czym od razu spacerek z Haniutkiem zaliczyłyśmy. Uwielbiam jak pada śnieg, takie duże płatki śniegu i wszystko nagle w takim spowolnieniu się wydaje...

oczywiście przez weekend zaległości sobie narobiłam, ale dzieć wzywa.....
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:50   #4308
pieleszka
Wtajemniczenie

dziewczęta ja tak na szybko wpadam bo mam urwanie głowy z hanią...moja siostra właśnie rodzi !!!!!! proszę Was o kciuki żeby szybko i pomyślnie poszło!!!!!!!!!!!
a ja jestem zestresowana jakbym znowu to ja rodziła

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:01   #4309
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry właściwie nie mam o czym pisać u nas noc jak zwykle, z wieloma pobudkami (bo próbowaliśmy uśpić ją w łóżeczku), dopiero jak wylądowała u nas w łóżku to pobudki co 3h...

Brumek - ciekawa ta huśtawka, a powiedz mi, jakoś się dziecko do niej mocuje? Bo nie widzę za bardzo na zdjęciu, bo się chyba nie wkłada malego tak tylko i srut

Aania - dzięki za uspokojenie, no ja też myślę, że to niestrawione zboża w tej kupce (zwłaszcza, że w tej kaszce są właśnie takie ziarenka, które później idą dołem). Tym bardziej, że od wczoraj daję już mannę zamiast tej kaszki zbożowej (jest jednolita jak zwykła manna) i ilość tych kropek w kupie sukcesywnie się zmniejsza.

Cytat:
Zdrówka chorowitki !

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziewczęta ja tak na szybko wpadam bo mam urwanie głowy z hanią...moja siostra właśnie rodzi !!!!!! proszę Was o kciuki żeby szybko i pomyślnie poszło!!!!!!!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:14   #4310
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj niewyspana..ale nie z powodu Dominiczka tylko sąsiadów. Urządzili sobie jakąś imprezę i zaczęli się kłócić. A do tego o 1 w nocy dwa razy domofon zadzwonił do nas.. Może bym jakoś spała i nie przejmowała się ta imprezą, bo w sypialni aż tak tego nie było słychać, ale tam mieszka mała dziewczynka ok5lat i słychać było, że nie śpi, to od razu zaczęłam sobie ta sytuację wyobrażać, pijani rodzice i do tego się kłócą i dziecko patrzy i słucha
biedna dziewczynka
Cytat:

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

słyszałyście o tym?
http://www.tvn24.pl/-1,1728171,0,1,n...wiadomosc.html

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:21   #4311
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Aż przykro czytać

Dziewczyny - była któraś z Was w Multibabykino? Na tych seansach dla mam z dziećmi o 12 w środy? Monia, Ty nie byłaś kiedyś?
Bo poczytałam o tym trochę i się napaliłam Wydaje się, że to świetna opcja dla takich jak my
bylam i polecam. zostawiaja to boczne swiatlo wiec wszystko widac. filmy sa spokojne i nie za glosne. dzieci spia w najlepsze w wozkach, gondolach, fotelikach, na mamach... mozna spokojnie nakarmic, chodzić... malo osob u nas bylo ale dzieci spokojne. przed ekranem stoja przewijaki, chusteczki na nich i kazdy rozmiar pieluch. jest tez mata dla leżacych i zabawki dla raczkujaco-chodzacych dzieci.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:30   #4312
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Brumeczku naprawiać chyba nie będziemy bo zamierzamy drugie auto kupic ( zdecydowaliśmy jeszcze przed ta stluczka) ale niestety mniej za starego dostaniemy

Dziubku dobranoc

Cytat:
Hejo

mam zmartwienie Jasiowi cały czas jedno oczko ropieje a po nicy ma w kąciku jednego oczka ropę z krwią
kurcze to niedobrze ja bym poszła na kontrolę z tym oczkiem, najwyżej się dowiesz,że to normalne jakiś czas po zabiegu i się uspokoisz
a jak nie to może jakieś inne kropelki dadzą.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej ! ( zamiast hej na początku zrobiłam literówkę h*j, ale by było powitanie )

boska jesteś

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Agata jeszcze dosypia.

Dziubku szkoda, ze z mlekiem nie wychodzi, ja jeszcze nie próbowałam. Na razie dałam Agacie zamiast oliwki masło do zupki i mi zrobiła po każdym razie taką kupę, że aż wyszła bokiem, tyle ze to mąż z nią siedziała i ja nie mogłam jej odbadać.
Dziś dam jej troche kaszki mlecznej i zobaczymy.

no właśnie nie wiem z czego ta biegunka. Była raz wczoraj i na razie spokój, dziś jeszcze nie miał czasu na koopkę
nie podawałam nic innego, robię tak jak nam pediatra zaleciła, a kazała spróbować własnie przejść powoli na zwykłe mleko.
Poczekam co dziś się będzie działo.

Cytat:
!!!!!

bry kochane
my dziś mieliśmy pobudkę o 7 (moje dziecko zgłodniało ) i nie kładliśmy się już tylko skorzystaliśmy, że jadł o tak dla niego dziwnej porze i pojechaliśmy na badanie krwi .

Pierwszy był Szymuś oczywiscie panie pielęgniarki były kupione a on w siódmym niebie bo w centrum uwagi
Chciały go zająć czymś , żeby nie płakał więc włączyły jakiegoś spiewającego pieska i tańczyły Szymek jak to zobaczył powiedział : łoooooooo
nawet nie poczuł ukłucia w paluszek

Potem krew miał pobieraną tatuś (który wyznaje zasadę,że gdyby pobieranie krwi było naturalną rzeczą to Pan Bóg zrobił by odpowiedni otwór w ciele człowieka ,żeby ta krew wypływała -podobnie jak w przypadku innych płynów i nie tylko ) -a tak serio po prostu bardzo się boi i nie lubi pobierania krwi i igieł

no ale skoro syn był taki dzielny to tata też godnie poddał się ukłuciu

teraz łobuz spi -NA BRZUCHU a mama nadrabia wizaż i czeka na swojego lapka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:30   #4313
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry

pieleszka kciuki za siostre !

My wczoraj spędziliśmy miły wieczór, pograliśmy w scrabble i musze kupić jakieś inne gry. brumek dzięki za podpowiedzi
memo mamy takie dla Filipa i on uwielbia w to grać, dostał na gwiazdkę i szybko załapał o co chodzi i naprawdę nieźle mu idzie

kupię chyba mesterminda, bo kiedyś namiętnie w to grałam z siostrami

Cytat:
Też się tak pocieszam. Jak patrzę na Kubę, to sobie myślę jak to będzie pięknie, jak Zuzia będzie w jego wieku. Będę miała 6-latka i 3-latkę
my to z tżtem gadamy że już będzie super jak Lilka będzie miała 2lata a Filip 3

Natka duuużo zdrówka dla Was
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:30   #4314
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam... Mi o tym mówiła znajoma, o tych całych ospa-party... Dla mnie to chore

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:41   #4315
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
I ile dajesz jej tej kaszki manny? samą czy z czymś?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
tak btw możecie polecić jakieś fajne gry planszowe dla dwojga??
Jenga, karty, kostki, panstwa i miasta.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
na 150 ml wody lub mleka daje ze trzy łyzki kaszki i mieszam, do tego dodaje pol sloiczka deserku i maly zjada wszystko

b
Nie pamietam o co pytałam, o kasze manne czy co?

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Telik Ty tak smacznie gotujesz Wyjdziesz za mnie ?

U nas jako tako, górne jedynki będą wychodziły, bo dziąsła mega opuchniete. Zmęczona jestem ociupinke I wygłodniała......:brzyd al:

83monia boskie teksty Artura

A co do gotowania, to ja się zgodze żanetka że słoiczki są wygodne Bo sama przecież korzystałam i teraz też stoją jakieś awaryjne, gdyby nie było czasu czy coś wyskoczyło. Tak jak teraz byłam chora i nie miałam siły gotować więc poszedł słoiczek. Ale odkąd gotuje to po pierwsze- sprawia mi to przyjemność, a po drugie nakupiłam mięsa, pozamrażałam i mam z głowy. Wychodzi dużo taniej. Ja gotuje na dwa dni, żeby było na świeżo i to naprawdę nie zajmuje dużo czasu. Chociaż na początku mi się nie chciało :P Ale fakt faktem, że lubie w kuchni spędzać czas. Ahh no i odkryłam super smak- a mianowicie ziemniak patat (słodki), zupka jest pyszna !!
Co do jedzenia mam pytanie- dajecie już jajko ?
Od kiedy można dać chrupka kukurydzianego ?

Dobranoc
ja kupuje słoiki i robię sama.
Jak robiłam sama to też na 2 dni.
Chrupki już podaję ona sobie je miele.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:58   #4316
JustPi
Rozeznanie

Cytat:

jak moja siostra rodziła tez to bardzo przeżywałam. Trzymaj się

dziubek dla dzielnego Szymusia, Tż to rzeczywiście nie miał wyboru, musiał być dzielny
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:35   #4317
DaKaro
Zadomowienie

Ello.
Pospalysmy do 10, jestem szczesliwa . Mialam jakies glupie sny dzisiaj. Obudzilam sie i mowie do TZta: 'jak mogles!?', on na to 'ale co?' - 'zdradziles mnie we snie' .

Cytat:
DaKaro tak mi się przypomniało, jak jeszcze nie mieszkałaś w Polsce, to pisałaś, że masz całkiem fajną . (o ile nic nie pokręciłam)

Dobrze prawisz . W zasadzie do mnie zlego slowa nie powiedziala, ale nie moge zniesc, gdy caly czas do TZta ma pretensje, nie ma dla wlasnego syna dobrego slowa. Przykre . U mnie w domu jest calkiem inaczej, dlatego tak boli mnie ta sytuacja.

Cytat:
Zgadzam sie.

Cytat:
Hejo

ojej, oby przeszlo.

Cytat:
biedna dziewczynka

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

słyszałyście o tym?
http://www.tvn24.pl/-1,1728171,0,1,n...wiadomosc.html
Mowili o tym w DDTVN nie tak dawno. Specjaliscie bardzo krytykowali takie zachowania, dla mnie to chore, zeby wlasne dziecko celowo narazac na chorobe i cierpienie.

Malwinka
Stary 2012-01-16, 11:36   #4318
83monia
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/-1,1731552,0,1,s...wiadomosc.html załatwili sprzeet od owsiaka!!!

pisalam tu o szorstkich i czerwonych plamach u kingi po mleku, budyniu itd. kiedys moglam jesc budyn, teraz nie. po kaszce plecznej tez dostala krostki... bedzie problem z mlekiem. chcialam dawac hippa ale chyba jakies ha zaczniemy...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:44   #4319
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jestem nienormalna Zamiast chodzić spać jak człowiek, to ja coraz później. Wczoraj się o 3.10 położyliśmy

Cytat:
Niedouczeni kretyni - tak tylko mogę nazwać tych rodziców

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
bylam i polecam. zostawiaja to boczne swiatlo wiec wszystko widac. filmy sa spokojne i nie za glosne. dzieci spia w najlepsze w wozkach, gondolach, fotelikach, na mamach... mozna spokojnie nakarmic, chodzić... malo osob u nas bylo ale dzieci spokojne. przed ekranem stoja przewijaki, chusteczki na nich i kazdy rozmiar pieluch. jest tez mata dla leżacych i zabawki dla raczkujaco-chodzacych dzieci.
Dziękuję Moniu Muszę się wybrać, chć samej mi sie trochę nie chce A jak się rozpłacze dzieć, to normalka, czy będzie obciach?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Pierwszy był Szymuś oczywiscie panie pielęgniarki były kupione a on w siódmym niebie bo w centrum uwagi
Chciały go zająć czymś , żeby nie płakał więc włączyły jakiegoś spiewającego pieska i tańczyły Szymek jak to zobaczył powiedział : łoooooooo
nawet nie poczuł ukłucia w paluszek
Pozazdrościć mądrych pielęgniarek, które wiedzą jak postępować z maluchami

Cytat:
A nie mówili, ż etak może być po zabiegu? To nie jest normalne, tak? Jeśli nie, to ja bym szła to pokazać.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

dziewczynki pomożecie?
( już pytałam kiedyś, w ciąży, dawno dawno )
Mam żółtawe zęby ( kawa, kiedyś popalałam ...) no i chciałabym wybielić na swoją rękę.( biała perła, blen-da-med paski wybielające ). Problem w tym, że mam bardzo ( naprawdę bardzo) słabe zęby.
Boję się, że nabawię się przez to problemów - nadwrażliwości, a co gorsze bólu i psucia...
Macie doświadczenia? ( pytałam kiedyś o to, ale nie doczytałam odp. bo miałam drastyczne odcięcie z kompem na długi czas).
Marinko, ja jeden raz wybielałam tymi paskami wybielającymi. Bałąm się trochę, bo naczytałąm się w necie, że potem bardzo bolą zęby. U mnie nic takiego na szczęście nie było, tylko po 2 i 3 dniu trochę nieprzyjemnie było, ale potem już ok. Ale skoro masz wrażliwe zęby, to niewykluczone że Ciebie by bolało.
A czy wybieliły? Może ciutkę Ale ja mam dość białe zęby z natury, więc trudno stwierdzić.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku powiem Ci, że u nas te wyprzedarze bez rewelacji. W H&M czapki rękawiczki po 5 - 10 zł. i tyle. Najwięcej chyba było w Kaphallu i Reserved, w c&a też bodziaki przecenione, ale już przebrane. W ogóle w Zarze widziałam takie piękne buciki, pantofelki, botki ale stuknęłam się w łeb, ze to nie praktyczne i nie wygodne i krępuje stópki. Właściwie to szukałam dla Agaty koszulowej tuniki w kratke, ale nie znalazłam.
Masz rację Te ciuszki z Zary są prześliczne, takie dorosłe wersje dorosłych ubrań. Zawsze je sobie oglądam i ... nigdy nie kupuję, bo muszą być okropnie niewygodne

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAA, super!

Wiadomo już coś???

Cytat:
Brumek - ciekawa ta huśtawka, a powiedz mi, jakoś się dziecko do niej mocuje? Bo nie widzę za bardzo na zdjęciu, bo się chyba nie wkłada malego tak tylko i srut
Kochana, tam się po prostu dziecko kładzie po środu tego koła, tak na płasko, jak na podłodze. I srut Oczywiście rodzic musi przy tym być
Stary 2012-01-16, 11:49   #4320
DaKaro
Zadomowienie

Pieleszko za siostre.

Malwinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości