|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku naprawiać chyba nie będziemy bo zamierzamy drugie auto kupic ( zdecydowaliśmy jeszcze przed ta stluczka) ale niestety mniej za starego dostaniemy
No i szkoda mi naszego golfika. Ja taka durna jestem ze przywiązuje sie do rzeczy i jak go Dzis zobaczyłam to az mnie zabolalo Dziubku dobranoc |
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Do mojego Mondaska jestem tak przyzwyczajona, że traktuj go jak członka rodziny Mąż czasem przebąkuje, że trzeba by coś nowego mi kupić, bo to struszek. I oczywiście z jednej strony bym chciała,a z drugiej aż się boję pomyśleć, co się wtedy z Mondaskiem stanie Bo na złom w życiu go nie oddam, a trzymać ot tak po prostu nie mam gdzie...
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dobry wieczor
.U mnie tez brak weny. Jestesmy u moich rodzicow, przynajmniej na . Stronczek dobrze, ze nikomu nic sie nie stalo. Monia niezle ma Arturek teksty Marinko Aniu dla Waszych pociech za kolejne miesiace.Natka nie chorujcie |
|
|
|
#4294 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty też biedna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Dobrze, że jej nie mamy .Ps. Dziękuję Brumku, nie będę smęcić
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna wesola noc - TZ dostal po
Ja go jutro ustawie do pionu - chole....wcia!!!! Koniec picia ze znajomymi jak sie nie umie. Od dzis w domu zostaje, albo wozi moja doopke natka zdrowka dla Domka vanillova wazne ze malemu sie nic nie stalo brumek ty malo atrakcyjna - to co ja mam powiedziec?? |
|
|
|
#4296 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kaszle praktycznie tylko w nocy, bo wtedy leży cały czas Taki płacz typowo z bólu...Boję się dzisiejszej nocy, ale nie dlatego że się nie wyśpię, tylko że znowu będzie płakał z bólu ![]() Ta wysypka niestety chyba claririna, od dzisiaj ją odstawiam zobaczymy co się będzie działo ![]() A huśtawka świetna, bardzo mi się podoba! Sama bym się w takiej pobujała ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze, oby Wam przeszło i nie trzeabyło wracać do HA Ale masz rację zdrowie Szymonka najważniejszeCytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- |
|||||
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny - była któraś z Was w Multibabykino? Na tych seansach dla mam z dziećmi o 12 w środy? Monia, Ty nie byłaś kiedyś? Bo poczytałam o tym trochę i się napaliłam Wydaje się, że to świetna opcja dla takich jak my
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilke,
DOBRANOC wszytskim |
|
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro tak mi się przypomniało, jak jeszcze nie mieszkałaś w Polsce, to pisałaś, że masz całkiem fajną
Jednak punkt widzenia zależy od ... miejsca zamieszkanie . Co za dużo, to niezdrowo .
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Największą zaletą idealnej teściowej jest to, że mieszka co najmniej 2000 km od nas
|
|
#4301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zmykam spać. Dobranoc |
|
|
|
|
#4302 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() czyżbym pierwsza była? ![]() zaraz nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- ![]() Cytat:
Cytat:
myślę że to nic złego. U nas też tak jest - jak coś zje, to widać zaraz po kupkach. Dostanie np całą marchew, po troszkę zjada to potem część takich kawałeczków wychodzi drugą stroną Normalne, nie ma czym się przejmować.Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Duuużo zdrówka dla Domka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykra sprawa z tym samochodem.. :Przytul: Cytat:
Mojej chrzestnej zięć zawsze jej mówi że idealna to teściowa na 102 - 100m od domu, 2 w dół....
|
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
mam zmartwienie Jasiowi cały czas jedno oczko ropieje a po nicy ma w kąciku jednego oczka ropę z krwią
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ! ( zamiast hej na początku zrobiłam literówkę h*j, ale by było powitanie )
Adasiu! za 7 miesiąc ( spoznione)Dominiczku zdrowia! i Natko tez zdrowia. Scio ależ Ci zazdorszczę! ja jetem zakupoholiczką. Ale niestety ograniczam się teraz ( w sumie to nie muszę, bo nie mamy kasy wcale )Justynko ![]() ![]() ja też będę się brała powoli za gotowanie (zmalowana ), ale dziś wykorzystam jeszcze ostatni słoiczek ( mam z rybą ).mój dzieć nie chce W OGÓLE pić mleka... ( mamy teraz 3 miarki Hipp i 2 pepti ). Może nie smakuje mu to Hipp. No nic, będzie musiał się przekonać jakoś. Ale nie wkurza ta zasrana zima. Dziubek kurde, mam nadzieję, że przejdziecie na zwykłe mleko z sukcesem. A dawałaś jogurty jakieś, albo kaszki mleczne? ktoś pytał o zwykłe chrupki kukurydziane - w ,,Dziecko" pisze, że ok 7 można bez obaw podawać ( ja mojemu dawałam kilka razy ). eve a wiesz, że u nas Majka mówi się na Maryśkę ? Ja mam ciotkę Marię vel Majkę. ( nie wiem, czy oglądasz czasem ,,pierwsza miłość", tak na maryśkę też mówią majka). ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- dziewczynki pomożecie? ( już pytałam kiedyś, w ciąży, dawno dawno ) Mam żółtawe zęby ( kawa, kiedyś popalałam ...) no i chciałabym wybielić na swoją rękę.( biała perła, blen-da-med paski wybielające ). Problem w tym, że mam bardzo ( naprawdę bardzo) słabe zęby. Boję się, że nabawię się przez to problemów - nadwrażliwości, a co gorsze bólu i psucia... Macie doświadczenia? ( pytałam kiedyś o to, ale nie doczytałam odp. bo miałam drastyczne odcięcie z kompem na długi czas).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Agata jeszcze dosypia. Dziubku szkoda, ze z mlekiem nie wychodzi, ja jeszcze nie próbowałam. Na razie dałam Agacie zamiast oliwki masło do zupki i mi zrobiła po każdym razie taką kupę, że aż wyszła bokiem, tyle ze to mąż z nią siedziała i ja nie mogłam jej odbadać. Dziś dam jej troche kaszki mlecznej i zobaczymy. Ja chrupki kukurydziane daje Agacie chyba juz z miesiąc czasu. Jednego dziennie one nie mają jakieś tam wartości odżywczych, ale uczą gryzienia. Brumku powiem Ci, że u nas te wyprzedarze bez rewelacji. W H&M czapki rękawiczki po 5 - 10 zł. i tyle. Najwięcej chyba było w Kaphallu i Reserved, w c&a też bodziaki przecenione, ale już przebrane. W ogóle w Zarze widziałam takie piękne buciki, pantofelki, botki |
|
|
|
#4306 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej!!!
Ja dzisiaj niewyspana..ale nie z powodu Dominiczka tylko sąsiadów Cytat:
A co do drugiego pytania to tez się podpinam. Cytat:
![]()
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie zimowo
![]() jest tak ślicznie, że nawet poranne ubieranie dzieciaków nie zniechęciło mnie do zimy (choć pewnie niedługo to nastąpi )dzieć do przedszkola odprowadzony w związku z czym od razu spacerek z Haniutkiem zaliczyłyśmy. Uwielbiam jak pada śnieg, takie duże płatki śniegu i wszystko nagle w takim spowolnieniu się wydaje... ![]() oczywiście przez weekend zaległości sobie narobiłam, ale dzieć wzywa..... |
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczęta ja tak na szybko wpadam bo mam urwanie głowy z hanią...moja siostra właśnie rodzi !!!!!! proszę Was o kciuki żeby szybko i pomyślnie poszło!!!!!!!!!!!
a ja jestem zestresowana jakbym znowu to ja rodziła
|
|
|
|
#4309 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
właściwie nie mam o czym pisać ![]() Brumek - ciekawa ta huśtawka, a powiedz mi, jakoś się dziecko do niej mocuje? Bo nie widzę za bardzo na zdjęciu, bo się chyba nie wkłada malego tak tylko i srut ![]() Aania - dzięki za uspokojenie ). Tym bardziej, że od wczoraj daję już mannę zamiast tej kaszki zbożowej (jest jednolita jak zwykła manna) i ilość tych kropek w kupie sukcesywnie się zmniejsza.Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- słyszałyście o tym? ![]() http://www.tvn24.pl/-1,1728171,0,1,n...wiadomosc.html
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
bylam i polecam. zostawiaja to boczne swiatlo wiec wszystko widac. filmy sa spokojne i nie za glosne. dzieci spia w najlepsze w wozkach, gondolach, fotelikach, na mamach... mozna spokojnie nakarmic, chodzić... malo osob u nas bylo ale dzieci spokojne. przed ekranem stoja przewijaki, chusteczki na nich i kazdy rozmiar pieluch. jest tez mata dla leżacych i zabawki dla raczkujaco-chodzacych dzieci.
|
|
|
|
#4312 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym poszła na kontrolę z tym oczkiem, najwyżej się dowiesz,że to normalne jakiś czas po zabiegu i się uspokoisz a jak nie to może jakieś inne kropelki dadzą. Cytat:
boska jesteś Cytat:
no właśnie nie wiem z czego ta biegunka. Była raz wczoraj i na razie spokój, dziś jeszcze nie miał czasu na koopkę nie podawałam nic innego, robię tak jak nam pediatra zaleciła, a kazała spróbować własnie przejść powoli na zwykłe mleko. Poczekam co dziś się będzie działo. Cytat:
!!!!!bry kochane my dziś mieliśmy pobudkę o 7 (moje dziecko zgłodniało ) i nie kładliśmy się już tylko skorzystaliśmy, że jadł o tak dla niego dziwnej porze i pojechaliśmy na badanie krwi .Pierwszy był Szymuś oczywiscie panie pielęgniarki były kupione a on w siódmym niebie bo w centrum uwagi Chciały go zająć czymś , żeby nie płakał więc włączyły jakiegoś spiewającego pieska i tańczyły Szymek jak to zobaczył powiedział : łoooooooo nawet nie poczuł ukłucia w paluszek Potem krew miał pobieraną tatuś (który wyznaje zasadę,że gdyby pobieranie krwi było naturalną rzeczą to Pan Bóg zrobił by odpowiedni otwór w ciele człowieka ,żeby ta krew wypływała -podobnie jak w przypadku innych płynów i nie tylko ) -a tak serio po prostu bardzo się boi i nie lubi pobierania krwi i igieł no ale skoro syn był taki dzielny to tata też godnie poddał się ukłuciu ![]() ![]() teraz łobuz spi -NA BRZUCHU a mama nadrabia wizaż i czeka na swojego lapka
|
|||||
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() pieleszka kciuki za siostre ! ![]() My wczoraj spędziliśmy miły wieczór, pograliśmy w scrabble i musze kupić jakieś inne gry. brumek dzięki za podpowiedzi memo mamy takie dla Filipa i on uwielbia w to grać, dostał na gwiazdkę i szybko załapał o co chodzi i naprawdę nieźle mu idzie ![]() kupię chyba mesterminda, bo kiedyś namiętnie w to grałam z siostrami Cytat:
![]() Natka duuużo zdrówka dla Was
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jenga, karty, kostki, panstwa i miasta. Cytat:
![]() Cytat:
Jak robiłam sama to też na 2 dni. Chrupki już podaję ona sobie je miele. |
|||
|
|
|
#4316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak moja siostra rodziła tez to bardzo przeżywałam. Trzymaj się ![]() dziubek dla dzielnego Szymusia, Tż to rzeczywiście nie miał wyboru, musiał być dzielny
|
|
|
|
|
#4317 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ello.
Pospalysmy do 10, jestem szczesliwa . Mialam jakies glupie sny dzisiaj. Obudzilam sie i mowie do TZta: 'jak mogles!?', on na to 'ale co?' - 'zdradziles mnie we snie' Cytat:
. W zasadzie do mnie . U mnie w domu jest calkiem inaczej, dlatego tak boli mnie ta sytuacja.Cytat:
Cytat:
ojej, oby przeszlo.Cytat:
|
||||
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tvn24.pl/-1,1731552,0,1,s...wiadomosc.html załatwili sprzeet od owsiaka!!!
pisalam tu o szorstkich i czerwonych plamach u kingi po mleku, budyniu itd. kiedys moglam jesc budyn, teraz nie. po kaszce plecznej tez dostala krostki... bedzie problem z mlekiem. chcialam dawac hippa ale chyba jakies ha zaczniemy... |
|
|
|
#4319 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jestem nienormalna ![]() Cytat:
Cytat:
Muszę się wybrać, chć samej mi sie trochę nie chce A jak się rozpłacze dzieć, to normalka, czy będzie obciach? ![]() Cytat:
Cytat:
A nie mówili, ż etak może być po zabiegu? To nie jest normalne, tak? Jeśli nie, to ja bym szła to pokazać.Cytat:
A czy wybieliły? Może ciutkę Ale ja mam dość białe zęby z natury, więc trudno stwierdzić.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiadomo już coś??? Cytat:
Oczywiście rodzic musi przy tym być
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Do mojego Mondaska jestem tak przyzwyczajona, że traktuj go jak członka rodziny
Mąż czasem przebąkuje, że trzeba by coś nowego mi kupić, bo to struszek. I oczywiście z jednej strony bym chciała,a z drugiej aż się boję pomyśleć, co się wtedy z Mondaskiem stanie
.
.
dla Waszych pociech za kolejne miesiace.
Ty też biedna
Bo dziecko leży ZUPEŁNIE na płasko, bo to taka płaska płachta przyczepiana do sufitu:
. Dobrze, że jej nie mamy 

Wyjdziesz za mnie ?