|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Lulciu dzięki, sms będzie
Asik Sonia kciuki i fluidki od nas. I proszę się odwdzięczyć tym samym ![]() ![]() Dobra wpadnę po ginesie, może już dzis mi zrobi zabieg i nie musiałabym się kłaść do szpitala?
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kcikaski za lekarza oczywiscie
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Lau kciuki za wizyte
Asia marcelek wymiata z tym spaniem herbatke chciałas dac to wolał zasnąc na brzuszku polozyłas to zamiast cwiczyc tez wolała spac no i teraz ty tanczysz i spiewasz a on znudzony zasypia
|
|
#935 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam TT i styropianowe chyba canpol. Oba trzymaja tak sobie tzn mleko musi byc duzo cieplejsze, a nie takie akurat. Cytat:
![]() Ja szykuje gotowa butle z mlekiem, woda cieplejsza niz normalnie, zeby nie wystyglo za bardzo. A karmilam juz w roznych miejscach - w samochodzie, w autobusie miejskim, na laweczce w galerii handlowej. Cytat:
|
|
|
#936 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Chcę iść na spacer, ale mi auto zasypało, a w aucie wózek
![]() Cytat:
Bo wiesz.... ![]() Cytat:
Biedna Olivka... Może coś przepisze..maśc jakąś... Padłam Uwielbiam Cię ![]() Cytat:
Cytat:
dzielny zuch. Jeszcze 3 razy i na narty ![]() Cytat:
Na canpolowe uważaj bo nie wszystkie butelki wchodzą. Ja kupiłam termis 0,75l. Do suchej butli mleko wsypie, a wodę mam w termosie. Cytat:
Jeszcze z dwójką dzieci.
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, wysiadam. Na 12 mamy lekarza a filip łapie, wypluwa cycka i tak w kółko. Jak nie jest przy cycku to marudzi. Normalnie
I pewnie powiem o tym pediatrze to mi nic nie doradzi- i gdzie ja mam z tym iść. Przecież zapowietrzanie się terylion razy to nie jest normalne. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
tez tak robie
odsypuje mleczko do takiego małego pojemniczkaCytat:
![]() zmykamy na spacerek zimno jest ale nie wieje to trzeba skorzystać
|
|
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Sonik a dla was mnostwo kciukow za dzisiejsze wizyty
|
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może na wiosnę gdzieś po środku się spotkamy w łodzi czy gdzieś
|
|
#941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
si si ![]() Cytat:
![]() Sonia i dla was ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Patent jest bo bym tej kolubryny nie dała rady na IIp. wtargać. Jeszcze z Kwilonem w środku.
Kurde nawet nie wiesz jak bym chciała ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Ale co? Że Łodź nie jest pośrodku? Bo nie bylam pewna
|
#943 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one jest do fotelików bo ma taką dziurke na pasy, ale do wózka też się srawdza, a pod spód tak normalnie rajstopki, spodnie, body, bluzka a ogólnie ubierania to masakra, chyba cały bldok wteyd słyszy moje dziecie a zakładanie czapeczki to w ogóle ![]() Natalka też uwielbia tą zabawke tyle że ja ją kupiłam zaraz na początku więc cena ponad 2 razy wyższa, ale co tam, nie będe dziecku żałować ![]() Cytat:
zdolna mamuska! własnie równieśnik rówiesnikowi nie równy, każde dziecko rozwija się po swojemu i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas tak chyba normalnie, na pewno bliżej siebie a nie dalej od siebie jesteśmy zakochuje się w tż na nowo gdy patrze jak się zajmuje Natalcią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam takie ktore było do wózka w torbie, trzyma tak sobie i właśnie musiałabyć coś lepszego kupić ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
natka, a jak my jedziemy? Bo szczerze to ja nawet nie wiem którędy jest nabliżej czy od Ciebie czy z Rybnika czy jak nigdy nie jechałam w tamte strony
|
|||||||
|
|
|
#944 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Za Chiny Ludowe nie będe na bieżąco
![]() Caltea- teraz dopiero w jakis cytowania ch widziałam Twój post Objaw Raynauda oby nie Cytat:
![]() a czemu napyskowałaś ![]() Cytat:
Z kumpelą w ogólniaku dużo jeździłam właśnie tak w ciemno, stopem. Super wakacje Cytat:
ale tez i z pieczarkami Cytat:
Cytat:
u nas zimy brak Cytat:
![]() Poczekaj poczekaj - dalej nie wiem- my ślub braliśmy po 9 latach bycia razem Cytat:
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-01-16 o 12:13 |
|||||||
|
|
|
#945 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
zima pełną gęba ![]() mogę Ci kupić, ale z przesyłką to duzo taniej by nie wyszło a skąd jesteś Monia?? chyba że poczekasz, może zrobią jeszcze większą wyprzedaż![]() Cytat:
![]() Monia przed Tobą nic się nie da ukryć ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() [QUOTE=kaileight;31647147 Ałł... Ja kiedyś upuściłam rurkę od odkurzacza na palec izłamałam paluch w 3 miejscach ![]() A na randkę też bym jakąś poszła- muszę to zgłosić mężowi [/QUOTE]współczuję ![]() muszę też męza gdzieś wyciągnąć a co ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Archi kochana zaglądaj jak tylko możesz i opowiadaj co u Ciebie ja też mam ostatnio czas że najczęsciej jestem wieczorem jak nikogo nie ma i tylko poodpisuje i spadam bo ze sobą nie będę gadać![]() Chciałam wyjść na spacer, a BArtuś po wypiciu mleczka o 11tej śpi sobie na brzuszku aż miło pójdziemy jak się obudzi, a sypie pięknie na dworze
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2012-01-16 o 12:36 |
|||||
|
|
|
#946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj tam oj tam, cale nie wypadasz za to wpadaj kiedy tylko możesz i pisz co u Was ![]() widocznie sobie pan prowadzący zasłużył że mu Ancia pojechała ![]() randka, randka my ostatnią miliśmy jak się wybraliśmy po świętach kupić telewizor w dwójke Cytat:
![]() maaaaarzy mi się koniec sesji! Ale narazie to tylko marzenia trzeba przetrwac, niema lekko ![]() My też pylamy na spacerek jak tylko się Talka obudzi
|
||
|
|
|
#947 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
moja córa się naprawia w końcu po Polsce wczoraj zaczęłam cytować..to najpierw nadrobię a potem dzisiaj ponadrabiam Cytat:
Cytat:
ale mi sie zaraz wydawałoby,że balsam mój,czy cokolwiek jest w tej wodzie .. no i wogóle jakoś tak.. jak to organizujecie? ty się najpierw kąpiesz? a potem nalewasz wody z Olivki płynami itd? no ale to moja opinia..ważne,że skutkuje i że Olivce jest dobrze a no trochę przetarłam moje cacko... nic strasznego. już się naprawia. ważne,że Nam się nic nie stało ![]() ja bym kupiła 3 maxi. a jakich używacie?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tą starą babę potem niech Ona sobie goni rówieśników.. jeeezuuu jak jak nie cierpię takich lekarzy wryyyyyyy,to już słysze któryś przypadek z pl z nieuzasadnionymi zmyślonymi chorobami/wadami.. a potem się dobrze skończy- tylko po co oni denerwują rodziców!!Cytat:
![]() super,że zaliczone wszystko!!Cytat:
idem nadrabiać dalej...
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
lau
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Monia co do tych pieluszek to są 3 midi i maxi i 4 midi i maxi? Ja to myślałam że 3 to są midi, a 4 maxi ot tak po prostu nazewnictwo słowne a nie cyfrowe
![]() a moja mama chciała być dobrą babcią i kupić Natalce Pampersy, bo ja wyrodna matka kupuje Dady mamie się nie dziwie, bo angielskiego nie zna ale że ja od razu tego nie zauwazyłam to aż wstyd no ale nic, nosi Natka majtaski i tez fajnie leża, tylko rano jej nie zakładam bo rano jest kuuuuuupa zawsze a to by się źle ściągało
|
|
|
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Ja mam takie z ikea, co było z komplecie z podróżną matą do przewijania, ale nie trzyma ciepła za dobrze...
Cytat:
Robienie cieplejszego mleka też nie wchodziło w grę, bo w instrukcji przygotowania mleka pisało, żeby nie robić z woda cieplejszą niż 60st. C. Ostatecznie kupiłam malutki termos 0,3l, specjalnie na wodę do mleka.
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Ancia i pyskowanie ?
![]() Aaaa wróciłam od pediatry i Filip się spiął i podniósł tak główkę ( leżąc na plecach), że babka powiedziała, że ma zaliczone do 6 miesiąca. ![]() ![]() Nie powiedziała mi nic o pokarmach a jak spytałam to dała gazetkę gerbera i powiedziała, żeby wg niej wprowadzać amciu- bardziej dla poznania smaku bo do 6 m-ca cysiek, ale już cała zadowolona kombinuję skąd tu dobre jabłko i marchewkę wykombinować W ogóle w tej ulotce jest napisane, że można kleik ryżowy, soki i mus - pamiętam, że ktoś pisał o kleiku, ale jak z sokami np?---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
cotka, super wieści!
dla silnego Filipka! a z sokami to pytasz skąd wziąć? Ja póki co kupuje no bo robić 100 ml soczku to ciężko.No własnie to jest pytanie skąd wziac dobre warzywka podobno nawet w ekologicznych sklepach się zdarza że sprzedają takie zwykłe jak w każdym innym sklepie, tyle że droższe
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście tak sobie dumam- bo nie wiem . No cóż, chyba pozostają te chemiczne w końcu muszą się maleństwa przyzywczajać, że jak swojego ogródka się nie ma to takie już do końca się będzie jadło ![]() A sok to właśnie widziałam te kupne takie, co sama je lubię I jak dużo wypija mała Acelineczka? ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- I niby brokuły można podawać... dajecie? |
|
|
|
|
#954 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my tak robimy.. jak małą z wanny się wyciąga..od razu w ręcznik i do pokoju.tam ją ubieramy Cytat:
noooo poczekajcie aż My przylecimy do Pl latem. to z Sarą też do wrocka podskoczymy.daleko nie mamy zjadło mi cytaty...co do termoopakowań... to My mamy AVENTU torbę.. mieszczą się tam 2 butelki mi.i jest ok. wlewam wrzątek i po 3-4h nadaje się do picia.. teraz zima..więc jak potrzebuje szybciej to szybko ostygnie.. ale nie ma to jak poczciwy mały termos ale ja wam ziimy zazdraszczam... u Nas wiosennie niemalże
|
|
#955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja już niedługo będe sama robiła jedzonko, a słoiczki tylko te czego akurat nie ma, np. owoce leśne teraz ![]() ja jeszcze nie dawałam akurat brokuł, ale były ziemniaczki ze szpinakiem (nie lubimy) i ziemniaczki z dynią (mniam mniam) ![]() ja soczki mało kiedy daje, ale jablkowy jest mnia "Złote jabłka" się nazywa chyba bobovity, tera mamy jakiś marchewkowy przecierowy też z bobovity ale jeszcze nie piła go ![]() a wypija różnie tak 60-80 ml nie chce jej za bardzo tym faszerować bo w końcu nadal główne karmienie to cycek, wiec jak dostaje jakiś słoiczek to soczku już nie daje w tym dniu Cytat:
![]() ja się chętnie zamienie, mi zima nie jest do niczego potrzebna, zime to ja chciałam na święta
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-16 o 13:31 |
||
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Monik dopiero zobaczylam ze pytalas o karmienie, ja biore zazwyczaj wode goraca i akurat jak jest poraa na mleko to jest ok raz mi sie zdarzylo ze za ciepla byla to w wc pod zimna woda studziłam
a i ja nie karmiecyckiem laski to co ta po 13 ? |
|
|
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Filipka ja daje kleik... do butli z mlekiem..wprowadzałam stopniowo raz jedną łyżeczkę a potem więcej i więcej soków nie daje.. daje herbatki różne rodzaje już
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko w takim razie co z Tuśką? ![]() W sobote w szkole sobie popatrzałam w lustro i sie przeraziłam jak ja wyglądam
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-16 o 13:47 |
|
|
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
hej....
tak na szybko.... wrocilysmy od lekarza...... szkoda gadac.... ![]() poki swieci sloneczko skorzystamy i pedzimy na spacerek.... ![]() Stokrotko kapie sie w plynie dla malej.... ja mam na sobie zalozony stroj kapielowy ale tylko dol..... nalewam wode juz plynem dla Olivki ....ja wchodze pierwsza a tz mi ja podaje... potem ja wyciagamy on ja kremuje a ja koncze swoje kapanie..... wazne ze mala nie placze.Ale tak jak piszesz kazdy robi jak chce....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-01-16 o 14:21 |
|
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do kapieli to ja za jakis czas tez zamierzam sie kapac z małym
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

mąż mówi ze topewnie dlatego ze spiewam i mały ma dosc wiec woli spac
my sie wybieramy w okolice Zadar -Sibenik zeby nie było za daleko a juz Dalmacja 

oby nie