Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 11:15   #931
kaileight
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
oo dzięki, właśnie te canpolowe widzę wszędzie. A powiedz mi jeszcze- jak wychodzicie to szykujesz gotowe mleko czy osobno wodę osobno odmierzone mleko?
Zabieram samą wodę. Potem dosypuję albo mm albo herbatki
Stary 2012-01-16, 11:17   #932
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Lulciu dzięki, sms będzie Ja teraz znikam bo muszę zrobic podwozie.
Asik To ja nie wiem co Ty za nudne zabawy wymyślasz ze Marcelek spi
Sonia kciuki i fluidki od nas. I proszę się odwdzięczyć tym samym

Dobra wpadnę po ginesie, może już dzis mi zrobi zabieg i nie musiałabym się kłaść do szpitala?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:19   #933
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

Dobra wpadnę po ginesie, może już dzis mi zrobi zabieg i nie musiałabym się kłaść do szpitala?
no wiesz nudne wcale nie !!! spiewanko i tańczenie chyba jest ok
kcikaski za lekarza oczywiscie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:23   #934
tusia872
Zadomowienie

Lau kciuki za wizyte

Asia marcelek wymiata z tym spaniem herbatke chciałas dac to wolał zasnąc na brzuszku polozyłas to zamiast cwiczyc tez wolała spac no i teraz ty tanczysz i spiewasz a on znudzony zasypia

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:28   #935
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

Sharifa: oj to faktycznie Nadia dziubie jak księżniczka. Może jej nie smakuje to mleko?
Mleko ma takie samo od zawsze wiec nie powinna marudzic, na moje moglaby sie krzywic, ale tez jej zawsze smakowalo niezaleznie od tego co jadlam. Dzisiaj wracam do smoka i rumianku, zeby ja w dzien przetrzymywac do 3h.

Cytat:

jakie macie termoopakowania na butelki? jak długo trzymają ciepło?
Ja mam TT i styropianowe chyba canpol. Oba trzymaja tak sobie tzn mleko musi byc duzo cieplejsze, a nie takie akurat.

Cytat:

oo dzięki, właśnie te canpolowe widzę wszędzie. A powiedz mi jeszcze- jak wychodzicie to szykujesz gotowe mleko czy osobno wodę osobno odmierzone mleko?
Asia Ty tak chyba w markecie karmiłaś?Jak to miałaś zrobione?

edit: dupa ze mnie a raczej disel przecież Ty karmisz piersią
To nie do mnie, ale odpowiem
Ja szykuje gotowa butle z mlekiem, woda cieplejsza niz normalnie, zeby nie wystyglo za bardzo. A karmilam juz w roznych miejscach - w samochodzie, w autobusie miejskim, na laweczce w galerii handlowej.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ciekawe ci Mikki na to

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

moje dziecko jak chce sie z nuim bawic to zasypia, dzis pósciłam puszka okruszka , wziełam go na rece chce tanczyc patrze a on odpływa mąż mówi ze topewnie dlatego ze spiewam i mały ma dosc wiec woli spac
Stary 2012-01-16, 11:29   #936
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Chcę iść na spacer, ale mi auto zasypało, a w aucie wózek

Cytat:
Małgosia a w jaki rejon sie wybieracie do Cro? bo my tez planujemy początek września, może sie spotkamy my sie wybieramy w okolice Zadar -Sibenik zeby nie było za daleko a juz Dalmacja
Jeszcze nie wiemy, ale gdzieś nie daleko właśnie. Napewno Makarska odpada. Bo wiesz....

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
żyje!

PS czy u Was też tak zima, zima?

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Malgos1983 wy tez do Chorwacji? Super. Moze jakos sie spotkamy

A my chyba znowu musimy sie udac do lekarza bo mala sie drapie przy tej skazie.... zwlaszcza w nocy....
Kurde ale by było
Biedna Olivka... Może coś przepisze..maśc jakąś...

Cytat:
melduję się
Padłam
Uwielbiam Cię

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
hej hej
a koleżanka się przedstawiała czy mi coś umknęło?

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane jestem dzisiaj jakas rozbita wiec bez odpisywania

Cytat:
Marcelku my zasypani śniegiem a wczoraj K. pierwszy raz w życiu zjeżdżał na saneczkach z górki
dzielny zuch. Jeszcze 3 razy i na narty

Cytat:
wszędzie dookoła, czyha pokusa goła

Na canpolowe uważaj bo nie wszystkie butelki wchodzą.
Ja kupiłam termis 0,75l. Do suchej butli mleko wsypie, a wodę mam w termosie.

Cytat:
heja
witam se w piekny zimowy i biały dzionek

Laski ślązaczki na która sie umawiamy na środe????
Ja się dostosuję do dziewczyn z Rybnika. Po Sonię jadę jeszcze więc do niej też się dopasuje. Wogóle to mam pewne obawy bo auto będę miała z napędem na tył, a takim to nie bardzo potrafię po śliskim.... Jeszcze z dwójką dzieci.
Stary 2012-01-16, 11:34   #937
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Masakra, wysiadam. Na 12 mamy lekarza a filip łapie, wypluwa cycka i tak w kółko. Jak nie jest przy cycku to marudzi. Normalnie .
I pewnie powiem o tym pediatrze to mi nic nie doradzi- i gdzie ja mam z tym iść. Przecież zapowietrzanie się terylion razy to nie jest normalne.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja się dostosuję do dziewczyn z Rybnika. Po Sonię jadę jeszcze więc do niej też się dopasuje. Wogóle to mam pewne obawy bo auto będę miała z napędem na tył, a takim to nie bardzo potrafię po śliskim.... Jeszcze z dwójką dzieci.
Ale wam fajnie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:36   #938
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Zabieram samą wodę. Potem dosypuję albo mm albo herbatki
tez tak robie odsypuje mleczko do takiego małego pojemniczka

Cytat:
no wiesz nudne wcale nie !!! spiewanko i tańczenie chyba jest ok
kcikaski za lekarza oczywiscie
twój syn jest wymagający poprostu

zmykamy na spacerek zimno jest ale nie wieje to trzeba skorzystać
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:44   #939
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko bedzie dobrze trzymam mocno!!!!

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Masakra, wysiadam. Na 12 mamy lekarza a filip łapie, wypluwa cycka i tak w kółko. Jak nie jest przy cycku to marudzi. Normalnie .
I pewnie powiem o tym pediatrze to mi nic nie doradzi- i gdzie ja mam z tym iść. Przecież zapowietrzanie się terylion razy to nie jest normalne.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Ale wam fajnie
O kurcze, a moze skok

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Sonik a dla was mnostwo kciukow za dzisiejsze wizyty
Stary 2012-01-16, 11:45   #940
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale wam fajnie
Do Wro też nie mamy daleko a4 i za max 2h jesteśmy
A może na wiosnę gdzieś po środku się spotkamy w łodzi czy gdzieś
Stary 2012-01-16, 11:47   #941
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę iść na spacer, ale mi auto zasypało, a w aucie wózek

ojoj to faktycznie kłopot...ale spoko macie patent z tym trzymaniem wózka w aucie

Jeszcze nie wiemy, ale gdzieś nie daleko właśnie. Napewno Makarska odpada. Bo wiesz....

si si to spotykamy sie w Zadarze

Cytat:
oby coś poradził

Sonia i dla was

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
hahaha
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:51   #942
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
si si to spotykamy sie w Zadarze
Patent jest bo bym tej kolubryny nie dała rady na IIp. wtargać. Jeszcze z Kwilonem w środku.

Kurde nawet nie wiesz jak bym chciała

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:

hahaha
Ale co? Że Łodź nie jest pośrodku? Bo nie bylam pewna
Stary 2012-01-16, 12:09   #943
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Na wstępie chciałam podziękować dziewczynie, która zwróciła uwagę na promocję w Biedronce na interaktywne zabawki Byliśmy, kupiliśmy słonia... no cudo Olek się w nim po prostu zakochał. To światełko na grzbiecie go hipnotyzuje... funkcja nagrywania naszych wygłupów bomba... no i nawet samemu uda mu się pociągnąć za ogonek. Świetna zabawka! I to za jaką cenę...

Co do ubierania się to my też już kombinowaliśmy jak go ubierać w tą zimo-wiosnę. Na początku z racji pory roku był kombinezon, ale mały tak się pocił, że szybko z niego zrezygnowaliśmy. Po prostu ubieramy go na cebulkę. Polar, ciepłe spodnie na to i kocyk. Wczoraj pierwszy raz miał na sobie uzasadniony kombinezon zimowy Widać było mu w tym ciepło... ale w sklepie żeby go rozebrać, ubrać... horror!
Wasze pociechy też nie cierpią się tak ubierać?
ja ubierałam w taki cienki kombinezonik z lidla one jest do fotelików bo ma taką dziurke na pasy, ale do wózka też się srawdza, a pod spód tak normalnie rajstopki, spodnie, body, bluzka
a ogólnie ubierania to masakra, chyba cały bldok wteyd słyszy moje dziecie a zakładanie czapeczki to w ogóle

Natalka też uwielbia tą zabawke tyle że ja ją kupiłam zaraz na początku więc cena ponad 2 razy wyższa, ale co tam, nie będe dziecku żałować

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak nie dogania rówieśników??? Jakaś bzdura totalna. To co by powiedziała o Franiu. Ale wiesz, u nas też czepnęli się tego, że on ma jakąś niby asymetrię, bo na jedną stronę się patrzy, i tych piąstek zaciśniętych, akurat były zaciśnięte na rehabilitacji. Wszystko mu przeszło z wiekiem i tyle.

Ponieważ wstałam o 3 w nocy, pojechałam do szkoły, zaliczyłam ( ), napyskowałam prowadzącemu, to chyba mogę oddalić się na zasłużony odpoczynek?
supeeer zdolna mamuska!

własnie równieśnik rówiesnikowi nie równy, każde dziecko rozwija się po swojemu i tyle
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
no dobra, opowiem Wam..może będzie mi lżej..
w przyszłym pokoju Leosia zepsuł się niedawno zamek i klamka nie chodziła tak jak powinna. tż miał wczoraj naprawić ale mu się nie cchiało. Wolał grać na komputerze..
Ja dzisiaj chciałam wybrać się z małym na spacer, zaczęłam Go przebierać, była pora karmienia więc poszłam do kuchni po butlę (małego zostawiłam w sypialni na kanapie). W drodzę powrotnej z kuchni zahaczyłam o "żółty pokój"bo chciałam wziąść już kombinezonik dla małego. Wchodząc tam, zamknęły się za mną drzwi i usłysząłm tylko jak coś "skrzypnęło". Jak się okazało klamka się poluzowała i za nic nie mogłam otworzyć drzwi. Nie wiedziałam co zrobić. telefon został w kuchni. Mały zaczął płakać w drugim pokoju. a ja zamknięta... O mało nie zwariowałam gdy mały rozryczał się na dobre a potem nagle zamilkł. Wpadłam w panikę , otworzyłam okno i zaczęłam się drzeć i wołać o pomoc licząc że ktoś sąsiadów mnie usłyszy. Trwało to jakiś 10 minut, gardło mi zaczęło już wysiadać...Wkońcu sąsiadka wyszła do ogródka to mnie usłyszałą. podałam jej nr tż aże on w pracy 40km od domu miał skombinować że przyjedzie teść z zapasowymi kluczami. Ale że syt była niepewna malż z sąsiadami zadzwonili po strażaków...
co ja przeżywałam słyszac jak jadą do mnie na sygnale...
szybko rozciągnęli drabinę i weszli do mieszkania, po paru minutach otworzyli mi zablokowane drzwi a aj pobiegłam do synka...
spał.. na szczęśćie...
Boże.. nikomu czegoś takiego nie życzę...
a i się nastanawiam kiedy mnie życie przestanie tak doświadczać...

pisząc to znowu się popłakałam... i lżej mi się zrobiło.. jak dobrze że jesteście
ojejciu ale musiałam się nastresować, biedna, dobrze że tak zareagowałas, ja na bank bym spanikowała.
Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
My mieliśmy tak z dwa tygodnie temu jak była u nas teściowa. Śmialiśmy się, że chodzimy znowu na randki Pierwszy raz od ponad 4 miesięcy. Byliśmy w kinie, na basenie... Mmm miód, cud i orzeszki Czekam aż znowu dziadki nas wyręczą na chwilkę

A jak dziewczyny po porodzie relacje z Waszymi tż? Zacieśniliście więzi? Oddaliliście się od siebie? Jak poród i dziecko wpłynęły na Wasz związek? My stanowimy rodzinę jak z obrazka, jest super... Noo tylko jeszcze te moje wahania nastrojów, ciąża to był pikuś Chyba chronię swojego terytorium i małego ssaka
My wczoraj mieliśmy się wybrac do kina, ale nie wyszło bo za późno wróciłam z uczelni

u nas tak chyba normalnie, na pewno bliżej siebie a nie dalej od siebie jesteśmy zakochuje się w tż na nowo gdy patrze jak się zajmuje Natalcią jest super
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nie ma szans, kopie, rękami macha na wszystkie strony,gada, zaczepia mnie, a jak nie zwracam na niego uwagi to zaczyna piszczeć i nie ma zmiłuj trzeba wstawać A jak już wstanę i widzi, że się ubieram to leży i się cieszy cwaniaczek mały
cwaniakko
Cytat:

ooooooo to widzę z Was takie ludki jak moja kumpela- też Indie na własną rękę, Tajlandia, wyspy Andamańskie itp. wszystko sami teraz planują Amerykę Płd

też mam taką odważną znajomą, ostatnio sobie sama poleciała do Zimbabwe bo się jej tak zamarzyło

ja mam takie ktore było do wózka w torbie, trzyma tak sobie i właśnie musiałabyć coś lepszego kupić

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
nooo, do Wrocka też by się szło kiedyś wybrać

natka, a jak my jedziemy? Bo szczerze to ja nawet nie wiem którędy jest nabliżej czy od Ciebie czy z Rybnika czy jak nigdy nie jechałam w tamte strony
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:11   #944
archinta
Zakorzenienie

Za Chiny Ludowe nie będe na bieżąco jakoś czuję ,ze wypadam

Caltea
- teraz dopiero w jakis cytowania ch widziałam Twój post Objaw Raynauda oby nie A u ginesa byłaś z tymi piersiami??

Cytat:
Napisane przez anciaahk;31641274[COLOR=Silver
][/COLOR]Ponieważ wstałam o 3 w nocy, pojechałam do szkoły, zaliczyłam ( ), napyskowałam prowadzącemu, to chyba mogę oddalić się na zasłużony odpoczynek?

a czemu napyskowałaś
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Oj ja mam podobne doświadczenia. My to nawet Indie zwiedzaliśmy na własną rękę, z ustalonym tylko z grubsza planem podróży. Tylko ze my nawet bardziej hardcorowo, bo nawet noclegów nigdy nie rezerwujemy- jedziemy i na miejscu czegoś szukamy. Fakt, że rzadko w jednym miejscu śpimy dłużej niż 2-3 noce.
ach tez mi sie marzyły takie wypada- ale mój TŻ to tylko Pl - no chyba ze Czechy/Słowacja- do sklepu po piwo

Z kumpelą w ogólniaku dużo jeździłam właśnie tak w ciemno, stopem. Super wakacje

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W końcu się najesz mamuśka
Bogisu bym się bała, ale czekoladę już wcinam. Ja też w zasadzie jem już prawie wszystko poza fasolą, kapustą i grzybami (nawet pieczarek nie ruszam). A tych ostatnich bardzo mi brakuje. Marzy mi się zupa kurkowa
Też wczo jadłam pizzę z "bezpiecznymi dodatkami" ale tez i z pieczarkami w wigilie jadłam grzybki w krokietach i uszkach i było okis
Cytat:

Cytat:
oj Cotka- Tobie się jakiś medal należy za tego cycomana-marudera!!!!!!!!!!
Cytat:

U nas zima totalna
u nas zimy brak
Cytat:
czeeee
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
My dziś bioderka i potem pedi.... aż mnie muli ze stresa

Cytat:
To na co się chodziło przed ślubem
Poczekaj poczekaj - dalej nie wiem- my ślub braliśmy po 9 latach bycia razem wiec niestety nie czaję o co cho szczęściaro
Cytat:

Cytat:
moja sobie sama naciąga pieluchę tak, żeby mieć całą buzię zasłoniętą jak ma w dzień spać, ja jej odciągam a ona naciąga. Ale, że zwykle pod mją kontrolą to jej pozwalam, zresztą pieluszka ma dziurki
Pieluszka to też mi sie wydaje taka bezpieczna- tam na foto był kocyk

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-01-16 o 12:13
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:27   #945
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
żyje!

zima pełną gęba
Cytat:

Martuś, dzięki, u nas stoją po 50zł na normalnym stoisku :/
mogę Ci kupić, ale z przesyłką to duzo taniej by nie wyszłoa skąd jesteś Monia?? chyba że poczekasz, może zrobią jeszcze większą wyprzedaż
Cytat:
dzień dobry
Cytat:

Martusia nic sie nie chwaliłaś
Monia przed Tobą nic się nie da ukryć

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
n

Lulcia jeszcze Cię trzyma? :/ Ja dziś mam trudny dzien, godzina zero o 13:36. Boję się jak cholera

[QUOTE=kaileight;31647147
Ałł... Ja kiedyś upuściłam rurkę od odkurzacza na palec izłamałam paluch w 3 miejscach

A na randkę też bym jakąś poszła- muszę to zgłosić mężowi[/QUOTE]
współczuję
muszę też męza gdzieś wyciągnąć a co
Cytat:

Asia Ty tak chyba w markecie karmiłaś?Jak to miałaś zrobione?

edit: dupa ze mnie a raczej disel przecież Ty karmisz piersią
ja wkładam butelkę z gotowym mlekiem, ale rzeczywiście że za bardzo nie trzyma, trzeba by dużo cieplejsze włożyć, a nawet nie wiem co to za firma, chyba canpol bo wysokie podłużne butelki wchodzą
Cytat:
a w ogóle mówie mu ze w środe przyjedzie do niego ekipa a on na mnei dziwnei patrzy, potm mu mówie (bo jeszcze nie wiedziałam że bedzie druga laseczka) że bedzie mała Natlacia i mówiłam mu zeby nie stratował do niej bo za mały no i poza tym bedzie innych kandydatów duzo wiec zeby bijatyki nie było a on co? najpierw pierd a potem diabelski usmiech cwaniak cos kombinuje

-
to Ci Marcelek spioszek
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

My dziś bioderka i potem pedi.... aż mnie muli ze stresa

Cytat:

Ale wam fajnie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Archi kochana zaglądaj jak tylko możesz i opowiadaj co u Ciebie ja też mam ostatnio czas że najczęsciej jestem wieczorem jak nikogo nie ma i tylko poodpisuje i spadam bo ze sobą nie będę gadać

Chciałam wyjść na spacer, a BArtuś po wypiciu mleczka o 11tej śpi sobie na brzuszku aż miło pójdziemy jak się obudzi, a sypie pięknie na dworze

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2012-01-16 o 12:36
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:34   #946
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

a czemu napyskowałaś

Poczekaj poczekaj - dalej nie wiem- my ślub braliśmy po 9 latach bycia razem wiec niestety nie czaję o co cho szczęściaro

Pieluszka to też mi sie wydaje taka bezpieczna- tam na foto był kocyk
ja oddychanie przez pieluszke sama testowałam matka-wariatka

oj tam oj tam, cale nie wypadasz za to wpadaj kiedy tylko możesz i pisz co u Was

widocznie sobie pan prowadzący zasłużył że mu Ancia pojechała

randka, randka my ostatnią miliśmy jak się wybraliśmy po świętach kupić telewizor w dwójke
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

zima pełną gęba

Chciałam wyjść na spacer, a BArtuś po wypiciu mleczka o 11tej śpi sobie na brzuszku aż miło pójdziemy jak się obudzi, a sypie pięknie na dworze
też się cieszę

maaaaarzy mi się koniec sesji! Ale narazie to tylko marzenia trzeba przetrwac, niema lekko

My też pylamy na spacerek jak tylko się Talka obudzi
Stary 2012-01-16, 12:43   #947
stokrotka_
Zadomowienie

dzień dobry

moja córa się naprawia w końcu po Polsce dziś spałyśmy od 20-7.50 i po butli do 9.30 a teraz u nas jest 11.30 i już poszła na drzemkę

wczoraj zaczęłam cytować..to najpierw nadrobię a potem dzisiaj ponadrabiam

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
witam mamusie

melduje sie po ciezkim weekendzie w szkole i tygodniu pełnym nauki

nie nadrobie nie ma szans

hej tusia. mam nadzieję,że wszystko dobrze poszło ?

Cytat:

2. kapiemy sie w duzej wannie.... najpierw ja w chodze i tz mi mala podaje.Ona jest u mnie na kolanach.... chwile sie pobawimy , myjemy sie i wychodzimy....mamy kaczuszki w wodzie i kolorowe literki..... ( nic innego nie moglam znalezc dla takich maluszkow ) .......w ogole nie placze....

Stokrotko co znaczy ze uszkodzilas autko ??

Bylam na zakupach z zamiarem kupienia wiekszych pampkow.... i co ... zglupialam....
nie wiem jaki rozmiar kupic..... ona nosi teraz 3 midi a nie widzialam 3 maxi.... nastepne to 4 maxi...wiec chyba beda za duze.... .... i teraz nie wiem jakie kupic
co do kąpieli...to ja nie krytykuje...ale jakoś nigdy mi się nie podobało takie kąpanie razem.. nie wiem ,może ja jestem inne.. ale mi sie zaraz wydawałoby,że balsam mój,czy cokolwiek jest w tej wodzie .. no i wogóle jakoś tak.. jak to organizujecie? ty się najpierw kąpiesz? a potem nalewasz wody z Olivki płynami itd?
no ale to moja opinia..ważne,że skutkuje i że Olivce jest dobrze a co do zabawek,to w smythsie mają maszynkę do robienia baniek

a no trochę przetarłam moje cacko... nic strasznego. już się naprawia. ważne,że Nam się nic nie stało

ja bym kupiła 3 maxi. a jakich używacie??

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
czy miałyście problem z plesniawkami?
u mnie cała buzia (tzn u małego )
kiedyś kellysss pisała,że przemywała Alankowi buzię pieluszką namoczoną ciepłą przegotowaną wodą.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
eee no ja mam nadzieję, że wrócimy do starego systemu spania
oby ten stary system szybko powrócił

Cytat:

Jestem jestem. W szkole byłam. Franek strajkował i nie jadł z butli, łącznie od 4 rano do 4 wieczorem. Przez ten czas mama wmusiła w niego raz jakieś 50 gram i drugi raz jakieś 80 gram. Macie pojęcie?
.
zadziwił mnie Twój syn... kurcze,że On tyle bez jedzenia wytrzymał... szok normalnie

Cytat:
Ancia no własnei trzyma w czwartek umówiłam sie na wizyte do tej pediatry co dała skierowanie do tej neurolog i zsatanawiam sie co powie jak jej opowiem przebieg wizyty..... zreszta powiem jej tez z e teraz od razu mam mi dac skierowanie do kardiologa i zrobic morfologie... ja chce sparwdzic wszystko, a i na rehabilitacje jej powiem ze ma mi dac skierowanie bo bardziej wierze ze osoba która wiecej czasu popatrzy na małego moze stwierdzic czy faktycznie jste cos nie tak niz kobita która zerkała na niego przez 10 minut)

a jak tam u was?
posprawdzaj kochana jak masz możliwość..uspokoisz się bynajmniej,że wszystko w porządku jest z Marcelkiem
a tą starą babę potem niech Ona sobie goni rówieśników.. jeeezuuu jak jak nie cierpię takich lekarzy wryyyyyyy,to już słysze któryś przypadek z pl z nieuzasadnionymi zmyślonymi chorobami/wadami.. a potem się dobrze skończy- tylko po co oni denerwują rodziców!!

Cytat:

Ponieważ wstałam o 3 w nocy, pojechałam do szkoły, zaliczyłam ( ), napyskowałam prowadzącemu, to chyba mogę oddalić się na zasłużony odpoczynek?

Kolorowych!
super,że zaliczone wszystko!!

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość

no dobra, opowiem Wam..może będzie mi lżej..
w przyszłym pokoju Leosia zepsuł się niedawno zamek i klamka nie chodziła tak jak powinna. tż miał wczoraj naprawić ale mu się nie cchiało. Wolał grać na komputerze..
Ja dzisiaj chciałam wybrać się z małym na spacer, zaczęłam Go przebierać, była pora karmienia więc poszłam do kuchni po butlę (małego zostawiłam w sypialni na kanapie). W drodzę powrotnej z kuchni zahaczyłam o "żółty pokój"bo chciałam wziąść już kombinezonik dla małego. Wchodząc tam, zamknęły się za mną drzwi i usłysząłm tylko jak coś "skrzypnęło". Jak się okazało klamka się poluzowała i za nic nie mogłam otworzyć drzwi. Nie wiedziałam co zrobić. telefon został w kuchni. Mały zaczął płakać w drugim pokoju. a ja zamknięta... O mało nie zwariowałam gdy mały rozryczał się na dobre a potem nagle zamilkł. Wpadłam w panikę , otworzyłam okno i zaczęłam się drzeć i wołać o pomoc licząc że ktoś sąsiadów mnie usłyszy. Trwało to jakiś 10 minut, gardło mi zaczęło już wysiadać...Wkońcu sąsiadka wyszła do ogródka to mnie usłyszałą. podałam jej nr tż aże on w pracy 40km od domu miał skombinować że przyjedzie teść z zapasowymi kluczami. Ale że syt była niepewna malż z sąsiadami zadzwonili po strażaków...
co ja przeżywałam słyszac jak jadą do mnie na sygnale...
szybko rozciągnęli drabinę i weszli do mieszkania, po paru minutach otworzyli mi zablokowane drzwi a aj pobiegłam do synka...
spał.. na szczęśćie...
Boże.. nikomu czegoś takiego nie życzę...
a i się nastanawiam kiedy mnie życie przestanie tak doświadczać...

pisząc to znowu się popłakałam... i lżej mi się zrobiło.. jak dobrze że jesteście
jezu....ja bym chyba na zawał padła,albo prędzej rozwaliła te drzwi,wybiła szybę jeśli tam jest itd.. dobrze,że wszystko się tak szczęśliwie potem potoczyło i Leoś cały i zdrowy

idem nadrabiać dalej...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:49   #948
SONIA004
Zadomowienie

lau kciuki i fluidki:mag ia:
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:54   #949
acelinka
Zakorzenienie

Monia co do tych pieluszek to są 3 midi i maxi i 4 midi i maxi? Ja to myślałam że 3 to są midi, a 4 maxi ot tak po prostu nazewnictwo słowne a nie cyfrowe

a moja mama chciała być dobrą babcią i kupić Natalce Pampersy, bo ja wyrodna matka kupuje Dady i przyniosła paczke i patrze jakieś ładne opakowanie z różowym i pisze że jakiś wzorek dla dziewczynek z kucykiem Pony, myśle sobie fajnie, otwieram a tam pieluchomajtki Patrze jeszcze raz na opakowanie a tam jak byk napisane że to majtasy, ale po angielsku mamie się nie dziwie, bo angielskiego nie zna ale że ja od razu tego nie zauwazyłam to aż wstyd no ale nic, nosi Natka majtaski i tez fajnie leża, tylko rano jej nie zakładam bo rano jest kuuuuuupa zawsze a to by się źle ściągało
Stary 2012-01-16, 12:57   #950
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam takie z ikea, co było z komplecie z podróżną matą do przewijania, ale nie trzyma ciepła za dobrze...

Cytat:
w
Ja wodę osobno i mleko osobno, gotowego mleka nie można trzymać dłużej niż godzinę...potem do wylania. A godzinę to dziecię spokojnie bez jedzenia da radę, problem jest przy dłuższych wyjściach.
Robienie cieplejszego mleka też nie wchodziło w grę, bo w instrukcji przygotowania mleka pisało, żeby nie robić z woda cieplejszą niż 60st. C.
Ostatecznie kupiłam malutki termos 0,3l, specjalnie na wodę do mleka.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:00   #951
cotynato
Zakorzenienie

Ancia i pyskowanie ?

Aaaa wróciłam od pediatry i Filip się spiął i podniósł tak główkę ( leżąc na plecach), że babka powiedziała, że ma zaliczone do 6 miesiąca. I była w szoku, że tak szybko nadgonił a ja dumna- bo ogólnie zrobił to lepiej niż w domu
Nie powiedziała mi nic o pokarmach a jak spytałam to dała gazetkę gerbera i powiedziała, żeby wg niej wprowadzać amciu- bardziej dla poznania smaku bo do 6 m-ca cysiek, ale już cała zadowolona kombinuję skąd tu dobre jabłko i marchewkę wykombinować W ogóle w tej ulotce jest napisane, że można kleik ryżowy, soki i mus - pamiętam, że ktoś pisał o kleiku, ale jak z sokami np?

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Ja mam takie z ikea, co było z komplecie z podróżną matą do przewijania, ale nie trzyma ciepła za dobrze...

Ja wodę osobno i mleko osobno, gotowego mleka nie można trzymać dłużej niż godzinę...potem do wylania. A godzinę to dziecię spokojnie bez jedzenia da radę, problem jest przy dłuższych wyjściach.
Robienie cieplejszego mleka też nie wchodziło w grę, bo w instrukcji przygotowania mleka pisało, żeby nie robić z woda cieplejszą niż 60st. C.
Ostatecznie kupiłam malutki termos 0,3l, specjalnie na wodę do mleka.
Kurcze ciągle zapominam kupić mały termosik wg waszych rad. Ja co prawda mleko robię od święta, ale często robimy też na wszelki i już tak pół puszki zmarnowaliśmy bo się robiło a mały zasnął i nie jadł.

Wymianka.
Stary 2012-01-16, 13:03   #952
acelinka
Zakorzenienie

cotka, super wieści! dla silnego Filipka!
a z sokami to pytasz skąd wziąć? Ja póki co kupuje no bo robić 100 ml soczku to ciężko.
No własnie to jest pytanie skąd wziac dobre warzywka podobno nawet w ekologicznych sklepach się zdarza że sprzedają takie zwykłe jak w każdym innym sklepie, tyle że droższe
Stary 2012-01-16, 13:20   #953
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
cotka, super wieści! dla silnego Filipka!
a z sokami to pytasz skąd wziąć? Ja póki co kupuje no bo robić 100 ml soczku to ciężko.
No własnie to jest pytanie skąd wziac dobre warzywka podobno nawet w ekologicznych sklepach się zdarza że sprzedają takie zwykłe jak w każdym innym sklepie, tyle że droższe
Ale pewnie w słoiczkach te same, albo i gorsze skoro nie widać jak wyglądają to można i odpady zmielić oczywiście tak sobie dumam- bo nie wiem . No cóż, chyba pozostają te chemiczne w końcu muszą się maleństwa przyzywczajać, że jak swojego ogródka się nie ma to takie już do końca się będzie jadło

A sok to właśnie widziałam te kupne takie, co sama je lubię I jak dużo wypija mała Acelineczka?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

I niby brokuły można podawać... dajecie?

Wymianka.
Stary 2012-01-16, 13:21   #954
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
melduję się

Cytat:

Cytat:
hihi, doborowe towarzystwo a od kiedy tak z K. się kąpiecie? wiem, wiem

ciekawa jestem jak by się te nasze dziewczyny zachowały pod prysznicem.? gdzieś to przeczytałam, że ktoś się tak kąpie i mi utknęło w głowie. A jakby zaraz po, mąż ją zabrał w ręczniku to może tam jej gdzieś nie podwiało do przemyślenia
moja średnio lubi jak jej wodę do wanienki dolewam... więc nie wiem czy by wypaliło z prysznicem...
my tak robimy.. jak małą z wanny się wyciąga..od razu w ręcznik i do pokoju.tam ją ubieramy

Cytat:

a w ogóle mówie mu ze w środe przyjedzie do niego ekipa a on na mnei dziwnei patrzy, potm mu mówie (bo jeszcze nie wiedziałam że bedzie druga laseczka) że bedzie mała Natlacia i mówiłam mu zeby nie stratował do niej bo za mały no i poza tym bedzie innych kandydatów duzo wiec zeby bijatyki nie było a on co? najpierw pierd a potem diabelski usmiech cwaniak cos kombinuje
padłam hahahha

Cytat:

nooo, do Wrocka też by się szło kiedyś wybrać

noooo poczekajcie aż My przylecimy do Pl latem. to z Sarą też do wrocka podskoczymy.daleko nie mamy ale by było spotkanie

zjadło mi cytaty...co do termoopakowań... to My mamy AVENTU torbę.. mieszczą się tam 2 butelki mi.i jest ok. wlewam wrzątek i po 3-4h nadaje się do picia.. teraz zima..więc jak potrzebuje szybciej to szybko ostygnie..
ale nie ma to jak poczciwy mały termos w jedną butelkę zimną wodę.. w termosie wrzątek i idealna na życzenie jest

ale ja wam ziimy zazdraszczam... u Nas wiosennie niemalże

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2012-01-16, 13:28   #955
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pewnie w słoiczkach te same, albo i gorsze skoro nie widać jak wyglądają to można i odpady zmielić oczywiście tak sobie dumam- bo nie wiem . No cóż, chyba pozostają te chemiczne w końcu muszą się maleństwa przyzywczajać, że jak swojego ogródka się nie ma to takie już do końca się będzie jadło

A sok to właśnie widziałam te kupne takie, co sama je lubię I jak dużo wypija mała Acelineczka?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

I niby brokuły można podawać... dajecie?
no właśnie nie wiadomo co tam mają. No ale niby słoiczki mają te atesty, testy, jakieś pozwolenia to chyba jakiś strasznych rzeczy tam nie dawają ale ja już niedługo będe sama robiła jedzonko, a słoiczki tylko te czego akurat nie ma, np. owoce leśne teraz

ja jeszcze nie dawałam akurat brokuł, ale były ziemniaczki ze szpinakiem (nie lubimy) i ziemniaczki z dynią (mniam mniam)

ja soczki mało kiedy daje, ale jablkowy jest mnia "Złote jabłka" się nazywa chyba bobovity, tera mamy jakiś marchewkowy przecierowy też z bobovity ale jeszcze nie piła go
a wypija różnie tak 60-80 ml nie chce jej za bardzo tym faszerować bo w końcu nadal główne karmienie to cycek, wiec jak dostaje jakiś słoiczek to soczku już nie daje w tym dniu

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

noooo poczekajcie aż My przylecimy do Pl latem. to z Sarą też do wrocka podskoczymy.daleko nie mamy ale by było spotkanie

ale ja wam ziimy zazdraszczam... u Nas wiosennie niemalże

ja się chętnie zamienie, mi zima nie jest do niczego potrzebna, zime to ja chciałam na święta

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-01-16 o 13:31
Stary 2012-01-16, 13:29   #956
aa2
Zakorzenienie

Monik dopiero zobaczylam ze pytalas o karmienie, ja biore zazwyczaj wode goraca i akurat jak jest poraa na mleko to jest ok raz mi sie zdarzylo ze za ciepla byla to w wc pod zimna woda studziłam a i ja nie karmiecyckiem

laski to co ta po 13 ?
Stary 2012-01-16, 13:30   #957
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Ancia i pyskowanie ?

Aaaa wróciłam od pediatry i Filip się spiął i podniósł tak główkę ( leżąc na plecach), że babka powiedziała, że ma zaliczone do 6 miesiąca. I była w szoku, że tak szybko nadgonił a ja dumna- bo ogólnie zrobił to lepiej niż w domu
Nie powiedziała mi nic o pokarmach a jak spytałam to dała gazetkę gerbera i powiedziała, żeby wg niej wprowadzać amciu- bardziej dla poznania smaku bo do 6 m-ca cysiek, ale już cała zadowolona kombinuję skąd tu dobre jabłko i marchewkę wykombinować W ogóle w tej ulotce jest napisane, że można kleik ryżowy, soki i mus - pamiętam, że ktoś pisał o kleiku, ale jak z sokami np?

.
dla Filipka

ja daje kleik... do butli z mlekiem..wprowadzałam stopniowo raz jedną łyżeczkę a potem więcej i więcej

soków nie daje.. daje herbatki różne rodzaje już

Stary 2012-01-16, 13:38   #958
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Monik dopiero zobaczylam ze pytalas o karmienie, ja biore zazwyczaj wode goraca i akurat jak jest poraa na mleko to jest ok raz mi sie zdarzylo ze za ciepla byla to w wc pod zimna woda studziłam a i ja nie karmiecyckiem

laski to co ta po 13 ?
mnie pasuje taka godzina jak najbardziej
Tylko w takim razie co z Tuśką?

W sobote w szkole sobie popatrzałam w lustro i sie przeraziłam jak ja wyglądam i od razu za telefon i halo do mamy czy ma jeszcze moją farbe do włosów, bo ja musze koniecznie we wtorek zafarbować i podciąć, bo w środe spotkanie i musze wyglądać

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-01-16 o 13:47
Stary 2012-01-16, 14:12   #959
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

hej....

tak na szybko.... wrocilysmy od lekarza...... szkoda gadac....
poki swieci sloneczko skorzystamy i pedzimy na spacerek....

Stokrotko kapie sie w plynie dla malej.... ja mam na sobie zalozony stroj kapielowy ale tylko dol.....
nalewam wode juz plynem dla Olivki ....ja wchodze pierwsza a tz mi ja podaje... potem ja wyciagamy on ja kremuje a ja koncze swoje kapanie..... wazne ze mala nie placze.Ale tak jak piszesz kazdy robi jak chce....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-01-16 o 14:21
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:25   #960
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
mnie pasuje taka godzina jak najbardziej
Tylko w takim razie co z Tuśką?

W sobote w szkole sobie popatrzałam w lustro i sie przeraziłam jak ja wyglądam i od razu za telefon i halo do mamy czy ma jeszcze moją farbe do włosów, bo ja musze koniecznie we wtorek zafarbować i podciąć, bo w środe spotkanie i musze wyglądać
ejjjjjj weźźź co tylko ja bede źle wygladac, wszystki epo fryzjerach itd a ja z odrostem bo ni echciałam robic teraz tylko przed chrztem

Cytat:
hej....

tak na szybko.... wrocilysmy od lekarza...... szkoda gadac....
poki swieci sloneczko skorzystamy i pedzimy na spacerek....

Stokrotko kapie sie w plynie dla malej.... ja mam na sobie zalozony stroj kapielowy ale tylko dol.....
nalewam wode juz plynem dla Olivki ....ja wchodze pierwsza a tz mi ja podaje... potem ja wyciagamy on ja kremuje a ja koncze swoje kapanie..... wazne ze mala nie placze.Ale tak jak piszesz kazdy robi jak chce....
co z lekarzem?

a co do kapieli to ja za jakis czas tez zamierzam sie kapac z małym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości