|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
gosia261282, Aguśkaa83, evvcia_ , Flowerbombka, Jolkaaa, Cytrynka_Wawa dziękuję dziewczyny za miłe słowa o moim brzuszku, to moje pierwsze zdjęcie w ciąży cieszę się, że je zrobiłam - będzie pamiatka i na pewno bede robiła kolejne, moze tym razem się ubiorę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Heja, mnie trochę nie było bo w sumie od świąt jestem podziębiona i więcej śpię, niż robię cokolwiek innego, ale już wracam do świata żywych.
Aguśkaa83 U nas dziś też pomidorówka, wczoraj rosół, a więc na drugi dzień tradycją już jest barwienie go na czerwono. Tylko nie przepadam za pomidorówką ze śmietaną, wolę bez. Dziewczyny nie przejmujcie się co mówią inni, dotyczy to każdej sfery życia. Moja mama od dziecka wpajała mi, że jak spotkam na swojej drodze wampira energetycznego (czyt. fałszywą koleżankę, która będzie zatruwała mi głowę) to mam jednym uchem wpuszczać, a drugim wypuszczać, a po skończonej rozmowie delikatnie splunąć za siebie, na znak, że wyrzucam z głowy te złe słowa. Ludzie jacy są tacy są, z doświadczenia wiem, że koleżanki, które w towarzystwie brylują, i dowalają innym, same mają różnego typu problemy (zwłaszcza emocjonalne), i ich zachowanie to maska, jakaś poza obronna. Ja mimo tego, że jestem raczej mocnym charakterem, i wolę słuchać niż "gadać" (dlatego mało pisze na forum ), też czasami przeżywam teksty pseudokoleżanek, prawie wszystkie mają dzieci i aktualnie, wszystkie mają "dobre" rady dla mnie, o niebo gorszej od nich bo dopiero będę miała dziecko.Np. w sobotę na imprezce, moje koleżaneczki (na szczęści mam kilka sprawdzonych przyjaciółek, na które zawsze mogę liczyć) skrytykowały mnie, że prawie od początku ciąży jestem na L4, i dowalały tekstami, czy mi się nie nudzi, bo one zanudziłby się na śmierć, padały teksty, jak to one nie pracowały w czasie ciąży i w ogóle. Nie powiem trochę przykro mi się zrobiło. Przypomniałam im fakt, że przed ciążą pracowałam na prawie 3 etatach, mam ogromne problemy z kręgosłupem (mój ortopeda wskazał na ciążę leżącą), poza tym mam swoje lata, a praca, którą wykonywałam jest tak stresująca, że nie chciałam ryzykować zdrowiem swojego dziecka. Trochę się panny zamknęły, ale generalnie po ich wypowiedziach było widać, że mój przypadek jest szeroko komentowany: zwłaszcza gdy mnie nie ma, po prostu obgadują mnie ile wlezie. Ale dziewczyny, to jest nasze życie, i naprawdę niech sobie ludzie gadają co chcą, to świadczy tylko o nich. Mądrzy ludzie potrafią zrozumieć każda sytuację i nie komentują głupio kwestii dotyczących zdrowia, imienia, statusu społecznego itp, bo wiedzą, że to może sprawić komuś przykrość. Sorki za przydługi post, ale tak mi się jakoś zebrało. Dziewczyny niech moc będzie z nami, za niedługo będziemy miały na świecie małą istotkę, dla której będziemy najważniejsi na świecie, i tylko tow tej chwili się liczy!!! |
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
cześć
ja jak zwykle na bieżąco ale się nie odzywająca dziękuję wszystkim dziewczynom za słowa wsparcia, ale ja wcale nie czuje się silna i dzielna, raczej wiecznie narzekająca i stękająca. Zauważyłam że coraz częściej ogarnia tu co po niektóre panika przed porodem bo już coraz bliżej. Ale powiem wam, że same nie wiecie jak bardzo jesteście silne i jak dużo jesteście w stanie wytrzymać... serio! Dacie radę, bo co innego zrobicie? Przypomnę tylko, że po nieudanej próbie przetkania mi moczowodu na żywca, jak mnie wywozili na wózku, poinformowali mnie że na następny dzień mam mieć zabieg pod znieczuleniem, a ja rozpacz i w płacz że nie wytrzymam tego bólu do jutra. Okazało się że zabieg miałam 2 dni później i nie miałam wyjścia: musiałam wytrzymać i wytrzymałam. I tak samo każda z was na pewno by też wytrzymała. Cały czas powtarzałam sobie: każdy ból w końcu mija, już niedługo, a za tydzień to już mnie nic nie będzie bolało! I po zabiegu ból minął a ja doceniłam jak piękny jest świat bez bólu. Dlatego sobie myślę, jak dobrze że przy porodzie między skurczami są przerwy (choć wiem że pod koniec to ich już praktycznie nie ma ale to znak że już niedługo do końca). Tak w ogóle to jadę dziś zawieźć siuśki na posiew, choć jazda samochodem to męka (jako pasażer oczywiście jadę). Bardzo boli mnie pęcherz ale mam tak cały czas od wyjścia ze szpitala. Dominik rozrabia i wcale mi tym nie pomaga, ale to nie jego wina bo nie wie że zadaje mi tym ból i powoduje krwawienie z pęcherza. Ale już niedługo bo dziś 32+5 tc. W środę do ginka do kliniki, zrobi USG, zobaczymy czy mi sie cewnik nie przesunął.
|
#784 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ahh nalesniki tez lubie z seremCytat:
Cytat:
![]() Podczas porzadkow szafkowych znalazlam ksiazke "pieczone specjaly" chyba zaczne wyprobowywac przepisy na ciasteczka...takie swoje to bardziej smakuja
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#785 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() Trzymaj się, będzie dobrze ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#786 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama się chwali i obnosi z tym, jaka to ona nie jest idealna i sympatyczna, ale tak naprawdę jest złośliwa i musi być najważniejsza w towarzystwie, ja to widzę, a inni zakładają, że "ona po prostu taka jest" i akceptują ją. Chwali się rzeczami naprawdę głupimi, np w jaki sposób i w jakiej kolejności sprząta, co na obiad było i jak to zrobiła, czy osiągnięciami w nauce (aczkolwiek w prywatnej szkółce, której to jeszcze nikt nie oblał...) Tak jak piszesz, nie dyskutuję z nią na tematy drażliwe i prywatne, kiwam głową i zapominam. Ale wiem, że jest najgłupsza z towarzystwa i ma potrzebę wykazania się, często kosztem innych, więc niech sobie poużywa a w domku płacze nad swoją osobą. Cytat:
Co prawda nie rodziłam, ale znam dziewczynę którea rodziła i dziecko i ogromny kamień nerkowy i powiedziała ona, cytuję "WOLĘ RODZIĆ DZIECKO PIĘCIOKILOWE BEZ ZNIECZULENIA NIŻ JEDNEGO KAMYKA!" także optymistycznie dziewczęta, będzie łatwo! |
||
|
|
|
#787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz jak sie u niego pojawiłam stwierdził - widać tak było trzeba
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak patrzę, na znajomych, to dzieci bezproblemowo pojawiały się w związkach, w których nie było tzw. parcia na dziecko. Natomiast w związkach, w których bardzo mocno starano się o dziecko, trudności z zajściem były/są. |
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z tych co "zaskakują "
bardzo łatwo,obydwie ciążę w pierwszym miesiącu starań, (29 lat i 31) to że płodność z wiekiem kobiet maleje to jest to jest fakt biologiczny, ale oczywiście jest jeszcze milion czynników wpływających na płodność np. stan zdrowia szeroko pojęty Na bank źle działa stres, niezależnie od przyczyn ( organizm jakby się broni przed ciążą gdy jest niesprzyjający klimat , więc jak ktoś się stresuje nieudanymi próbami to się kółko nakręca
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 28 lat i rok czasu sie staraliśmy
|
|
|
|
#793 | ||
|
Gang Iren
|
Wrocilam od lekarza.Mam zwolnienie na 2 tygodnie
Oby przeszlo przez ten czas.I dostalam masc zamiast paracetamolu o dziwo.Cytat:
Cytat:
Ja przy pierwszym dziecku...od pierwszego razu,kiedy guma pekla Przy drugim po dwoch m-cach.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-01-16 o 14:46 |
||
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
miałam dzisiaj wizytę, ale bez USG i nie wiem ile mój maluch waży ![]() poza tym wynik z glukozy jak najbardziej wporządku ale niestety mam jakąś infekcje lekarz przepisał mi globulki 2 razy dziennie i maść też 2 razy dziennie masakra ![]() co do kg przytyłam od ostatniej wizyty 1kg wcześniej miałam 70kg a dziś 71kg cieszy mnie to szukałam na mieście jakiś koszul, ale nic nie mogę znaleźć więc jednak zamawiam z allegro. Na obiadek miałam ochotę na zapiekane, ale miałam mały wypadek poparzyłam sobie całą prawą rękę dotknęłam blachy z piekarnika (nagrzany był do 200stopni) piecze mnie jak cholera ledwo pisze i z tego wszystkiego zjadłam ją zimną bo wystygła z nerwów i wogóle ![]() idę Was nadrabiać, ale nie wiem czy da radę pisać najwyżej lewą |
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() internet tak samo jak lekarz ![]() a ja sama według obliczeń mam dziś 29tc1dzień |
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i wspolczuje wypadku z reka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka trzymam kciuki za szybkie wyleczenie infekcji ! Dobrze, że z glukozą ok
![]() A łapkę koniecznie pod zimną wodę, albo zimne okłady.. Oj ja nie znoszę oparzeń, jako dziecko byłam w szpitalu od poparzenia i do tej pory mam uraz;/ |
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do poparzonej reki, to wlozylas ja pod zimna wode na jakies 10min po poparzeniu?? |
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda ,że z tą ręką jeszcze nie jest ok, ale w sumie lepiej to teraz porządnie wyleczyć , bo przy dziecku tez ręce się męczą |
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, Jolka, MoniqW śliczne spore brzuszki
))a balbinka Ty za to masz malutki i pewnie dzięki temu Ci wygodniej! nie martw się rozstępami, chyba prawie każdą z nas to czeka..---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- oo pranko się szykuje? ![]() na mnie czeka prasowanie...;0 gosia mam nadzieję, że uda Ci się wyleczyć łapkę jak najszybciej? A bardzo jeszcze boli? uciążliwe to jest? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-16 o 15:01 |
|
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
to się jeszcze pochwalę że przyszły mi właśnie 2 pieluszki wielorazowe z allegro o takie:
http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...057963277.html i jestem bardzo zadowolona, bo wyglądają na porządne. No i są bambusowe w środku a na zewnątrz milusi PUL (minkee) czyli oddychający ale nie przepuszczający wilgoci materiał. No i do środka zamiast tej wkładki można zakładać tetrę. Nie żebym była jakąś ekofanatyczką (co do końca nie jest takie złe tylko okropnie meczące i kosztowne) ale chcę spróbować jak takie pieluszki będą się sprawować a poza tym są takie milusie że sama bym sobie w takiej bieliźnie pochodziła ![]() No i ponieważ mama mnie ubezpieczyła dodatkowo w PZU to przyszło mi 360 zł za 8 dni szpitala i karta apteczna na 200 zł (niech sobie ta kasę trzymają, ja wole być zdrowa - ale skoro się należy ...) no i się już zwróciło co mama na mnie łoży (od października po 50 zł, bez karencji). A karta apteczna nie powiem przyda się, a mamie może coś kupię za to że za mnie to wszystko załatwia.
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
położna powiedziała, że waga jest super a ja na to, że pewnie przy końcu podskoczy jak cholera
![]() a z ręką masakra tak piecze ![]() ja to wogóle dzisiaj mam jakiegoś pecha 3razy się potknęłam, ziemniaki jak odcedzałam to wyleciały mi wszystkie do zlewu...;/
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie znosze oparzeń rękę wsadziłam pod zimną wodą ale ileż można trzymałam dosyć długo.---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() tak włożyłam ulga była, ale teraz dalej piecze i jest moment że jest ok a za chwile piecze jak skurczybyk ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

to rozumiecie co wtedy czuje matka, to tak jakby kogoś z zezem czy inną wadą spytać kiedy to minie itd. I jak tu lubić takie osoby?Ja rozumiem szczerość, ale jeśli widać ,ze to jakaś przypadłość medyczna to kuźwa można pomyśleć trochę, tym bardziej że troski w tym pytaniu nie było słychać 

Oby przeszlo przez ten czas.I dostalam masc zamiast paracetamolu o dziwo.
i spytala czy napewno, jak zobaczyla tylko moj wzrok to zaczela wykrecac, ze nie ze ladne imie i w ogole ale ona by tak nie nazwala....
każda wie ile dostaje chorobowego i jakbyśmy pracowały to jednak na dużo leków by te pieniądze starczyły ....

za Twego TŻ i jego rozmowę 
też czytam, ale prenumeraty nie zamawiałam...