|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
kieliszek - pociag do alkoholu :P ksiązka - kariera naukowca rozaniec - droga duchownego pieniadze- bogactwo. Ja wyciagnelam kieliszek Ale mama tlumaczy to tym, ze byl kolorowy.
|
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Nawet nie zauważył mojej nieobecności
Chyba gorzej będzie, jak wrócę na pełne 8 godzin i będzie z dziadkami, a nie z tatusiem ![]() Zdrówka życzę Kochana
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Która pisała o KASZCE JAGLANEJ ?
że daje na kolację ? Robicie sami,czy kupujecie? Kajool o właśnie jeszcze książka, wiem że takie coś robili u mnie i u kuzynki, ale nie wiem co wybrałam. |
|
|
|
#4414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam u pediatry, Lila waży 8kg
![]() Dostałam skierowanie na badania. Kał mam przebadać 3x w odstępie co parę dni. Przy okazji jeszcze zrobimy morfologię. Doktor zdziwiła się skąd u takiego małego dziecka mogłyby być owsiki, i najprawdopodobniej od psów, od razu się zapytała jakie zwierzęta są w domu. Mamy dwa psy, które też leża na dywanie a po nim później pełza Lila ![]() Psy regularnie oczywiście odrobaczamy ale może znowu coś mają i trzeba jechać z nimi do weterynarza. Ciekawa jestem czy Lilce coś wyjdzie czy to moje urojenia były? Cytat:
![]() właśnie nim przepieram śliniaczki po obiedzie i nie przyszło mi do głowy żeby ubranka też im przelecieć ![]() Cytat:
i fotki dawaj! bo dawno Izuni nie pokazywałaś![]() Cytat:
a na Gocławiu to tż się wychowałMarina ja barszczu nie umiem zrobić patik mleko HA - to może spróbuj Bebiko HA nadrabiam dalej...
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jacie dla dzielnej mamy i synka |
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
aaa całuski dla siedmiomiesięcznej Agaty
jacieee z każdym dniem będzie lepiej zobaczysz ![]() jak wracałam do pracy po Filipie to normalnie się pobeczałam przy wyjściu z domu, tak mi szkoda było go zostawiać, ale z czasem wszystko się unormowało, choć zawsze z pracy leciałam jak na skrzydłach do domu
|
#4417 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jajak zwykle z refleksem spacerującego żółwia:
Dziękuję za komplementy dotyczące avatara. Patik, Telik To oczywiście zasługa Filutka ![]() ![]() Nawet nie wiesz jak ja się cieszę, mimo że do przysłowiowego "dobrze" droga daleka to przynajmniej coś się dzieje. Ja słyszałam ostatnio o takiej grze: Kolejka. Rzecz dzieje się w PRL dostaje się kartki i zadania np. zorganizować imieniny. Jak się towary kończą w sklepie można kupować na bazarze. Są też bonusy - np. przyszedł TZ z Twoim dzieckiem- przechodzisz na początek kolejki ![]() Brzmi życiowo. Choć z rodzicami byśmy pewnie nie wygrały ![]() Nie wiem też czy to dla dwojga, ale wydała się ciekawa , więc piszę.Cytat:
pieleszka kciuki za siostre ! Dawaj znać jak tam akcja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, bo też z Tobą przeżywałam ten pierwszy dzien w pracy. Na pewno łatwiej Ci go będzie zostawiać, wiedząc że tego nie przeżywa jakoś bardzo negatywnie. |
||||
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też bez tżta radzę sobie lepiej, dzień mam bardziej poukładany, mam czas na porządki, i pranie i obiad i na kawkę jak dzieciaki razem zasną. A jak jest tż to czasem dzień zleci i nic nie zrobię konkretnego
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
cos ciekawego wyszperałam
skład mleka koziego nie odpowiada potrzebom dziecka. Zawiera ono zbyt wiele składników mineralnych, co nadmiernie obciąża nerki dziecka. Ponadto karmienie mlekiem kozim powoduje niedobory wielu ważnych witamin, takich jak: kwas foliowy, witamina B6, B12, C i D3. Grozi to zaburzeniami prawidłowego rozwoju fizycznego i intelektualnego dziecka. Mleko kozie zastosowane u dziecka z alergią pokarmową może dać poprawę, ale w porównaniu z dostępnymi obecnie preparatami mlekozastępczymi, jest dla dziecka zarówno mniej bezpieczne jak i mniej skuteczne. Zgodnie z aktualnym stanem wiedzy medycznej zalecanie mleka koziego dziecku z objawami alergii na białko mleka krowiego jest błędem w sztuce lekarskiej. http://www.forumpediatryczne.pl/txt/...3#.TxSKGJfwvk8 |
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Brida boska ta gra, poczytałam i od razu chcę ją mieć , tylko ta cena ...
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi sie jako produkt pod kątem marketingowym, bo fajnie ją sprzedawali - też zawiniętą w szary papier i trzeba było odstać w kolejce jak za czasów PRLu ![]() ale wydaje mi się że ona jest więcej niż dla 2 osób fajna
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Polecam! Co prawda filmu jeszcze nie oglądałam ale książkę czytałam i bardzo mi się podobała. Cytat:
W skład wchodzą 3 tomy trylogii: - Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet - Dziewczyna, która igrała z ogniem - Zamek z piasku, który runął Książki super. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- dla Agaty |
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, tak!
dziewczyny, pamiętacie tą moniczke123 ? przeglądałam swoich znajomych na nk i ona była i kliknęłam na nią, a tu pisze, że użytkownik dodał Cię do czarnej listy i jesteś przez niego zablokowany Kurde, źle napisałam - przeglądałam swoje zdjęcia, i ona mi komenta napisała i na nią kliknęłam i pisało jak powyżej
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-16 o 21:49 |
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamiętam...
Nawet nie wiem czy ja ja mam na nk... oby nie, bo jeśli tak to nie wiem, która to była...
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Przyznac sie która zabrała moje dosypiajace do 9 dziecko krystek obudził sie o 5 na szamanko i po spaniu , o 6.30 wstaliśmy bo musialam dziś jechać na badania okresowe do pracy Pielęgniarka która przygotowywała mnie do przeswietlenia płuc strzeliła mi komplementem między oczy - Stoi pani krzywo czy pani jest taka krzywa ? ![]() dla Izuni i Agatki Jacieee myślałam dziś o Tobie bo ja tak za tydzień bede mieć Lili pisałaś że Tz kupił Ci parowar a jaki ? ![]() Elika za badania Dziubek dzielne chlopaki ![]() Natka dobrze ze Domek ma sie lepiej bo żal mi go było biedulka chorego , a Tobie zdrówka życze i zadnych dołków ![]() Pieleszka dla siostry Cośjeszcze miałam pisać ta skleroza ... |
|
|
|
#4426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U nas tylko huczna impreza z tortem i świeczką
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4427 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Tymek dzisiaj chyba po raz pierwszy w całym swoim życiu nie jadł ładnie po kąpieli, przed spaniem. Wił mi się przy piersi i popłakiwał. I jednak brzuszek obstawiam. Chyba ma zaparcie Niby już były dłuższe przerwy z kupie niż 4 dni, ale teraz wyraźnie wije się tak brzuszkowo, ma gazy i brzuszek jest twardy w dotyku. Modlę się, żeby rano powitała mnie niespodzianka w pieluszce ![]() Cytat:
![]() Wielkie brawa za 7-miesięczną Agatulę A do kina może w ramach Mulibabykino Choć teraz grajuą ten nowy film Holland i nową Mission Imposible. Cytat:
Paticzku, wysłałam Ci już te zasłonki. Zaraz napisze PW. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie poddawaj się, nie załamuj. Choroba przejdzie, alergia może też. A nawet jak nie i będziesz musiała zmienić leki, to i tak jesteś i będziesz najlepszą mamą dla Domka. Naprawdę mu się trafiło, że ma właśnie Cibie Cytat:
Cytat:
|
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Izunia i Agatka Stoooo lat Stooo lat ![]() Natko Dziękuję że pytasz Lekarka kazała jeszce przez 3 dni kropić oczko i przemywać i jak to nie pomoże to musimy się pokazać w klinice. Trzymajcie kciuki kochane
|
|
#4429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Szukałam tej gry i niestety nie ma jej nigdzie. Wykupiona. IPN (bo to oni ją wymyślili) planuje nowy dodruk dopiero na maj 2012... Jeszcze na Allegro popatrzę.
A co do ceny, to my teraz kupujemy taką: http://www.rebel.pl/product.php/1,30...-edition-.html Kosztuje UWAGA UWAGA 259 zł Gra planszowa Szczęka mi opadła jak to zobaczyłam. Ale to prezent dla chrześniaka męża na 18-tkę no i trzeba
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Paticzku
Natko bidulko Brumku u nas jest tylko Helios, nie mamy multikina. A poza tym idziemy z mężulem A Agatulą będą się nacieszać moi rodzice ![]() Oby Tymkowi ulżyło. A tą gre kolejka można kupić kiedyś na spodlady.pl (w ogóle fajne rzeczy mają )Marinko No i nie było tak źle z tym wychodzeniem. Jutro musze go lepiej obejżeć ![]() Jeszcze raz dziękuje każdej z osobna w imieniu Agatki |
|
|
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej weź jej napisz czego się na wizażu nie udziela ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To Twój mąż ma takiego "starego" chrześniaka? ![]() może niedługo zostanie dziadkiem chrzestnym ![]() Natka jak Ci mogę pomóc? myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem?- no tym ostatnim może nie. Nie wpadaj w depresję, nie daj się Babonik czarne myśli sio sio a kysz.Idę sobie od Was. Aaaa i za ząbka Agatowego się barwa należą
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-16 o 22:17 |
|||
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ellika
za badanie słuchu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!Cytat:
Piękne, ale dla nas chyba póki co troche za drogie. Cytat:
Ja daje, gotowca, przez smoka. Na 180 wody + mleko + ze 4 miarki kaszki, jest takie akurat zeby przeleciało. Kaszka Holle. |
||
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła!
Zeżarło mi posty Wizaż mi szwankuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Vaniliova taki parowar: http://www.euro.com.pl/parowary/philips-hd9140-90.bhtml |
|
|
|
#4437 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć laski.
)Nadrabiałam zaległości od piątku, miałam tyle postów pozaznaczanych i :pupa: jest tylko kilka dzisiejszych, więc lecę jeszcze z pamięci. Monia, teksty Artura są boskie, nie ma opcji, żeby się nie uśmiechnąć albo posikać. Adasiu (Aani) wszystkiego najlepszego mały mężczyzno. Agatko dla Ciebie też za kolejny miesiąc. Natko, biedni jesteście z tymi chorobami, przesyłam pozytywne fluidy i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. - jakiś cud po prostu )Telik,o nie- biedny Jaś. Mam nadzieję że kanalik się po prostu jeszcze oczyszcza. ![]() 8 miesięcy! Gratulacje Izuniu. To ja w takim razie trzymam już kciuki za Karolcię. ![]() Cytat:
Mi też ostatnio się śniły baaardzo wyraźne ruchy dziecka. I co się okazało? Moja pierworodna córka szczęśliwa i wyspana naparzała mnie po brzuchu. ![]() Cytat:
Cytat:
Uff wreszcie. ![]() Cytat:
Polecam obejrzeć (albo jeszcze lepiej przeczytać ) całą serię Millennium. Jest jeszcze: "Kobieta, która igrała z ogniem." i "Zamek z piasku który runął" Stiega Larssona. Podobno miało wyjść ich więcej, ale niestety autor zmarł.
|
||||
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w szoku, Malwinka usnęła o 20 i do tej pory śpi
, a ja mam czas na . Żeby mi się tylko w nocy na karmienie nie obudziła .Scio buziaki dla Agatonka Dziewczyny, dostałam próbkę kaszki mleczno-ryżowej z Bobovity (z bananami na MM). Czy któraś z Was ma może duże opakowanie tej kaszki? Chodzi mi o sposób przyrządzania. Chciałam dać Malwince na spróbowanie, ale nie chcę dawać od razu całej, a na instrukcji jest napisane jak wykorzystać całą próbkę - 45g na 150 ml wody. Może w instrukcji podają jakieś miarki czy cuś? Możecie mi sprawdzić ?
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-01-16 o 23:12 |
|
|
|
#4439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że humor dopisuje więc chyba nie było tak źle? ![]() Jakie te nasze dzieci zdolne moje ostatnio zakończyło rozmowę z babcią (moją mamą) na skype.![]() Cytat:
Super- gratulacje. ![]() Dzisiaj wreszcie wybraliśmy się na basen- było bosko. (i te przeciągłe ochy i achy w momencie mijania najczęściej grupek starszych babek ) Basen odkryliśmy przypadkowo- bo tż miał w nim...Wigilię firmową i bardzo mu się spodobało, dzisiaj zrozumiałam czemu. Mnóstwo atrakcji- bicze wodne, sztuczna fala, zjeżdżalnie, ścianka wspinaczkowa, brodziki, baseniki, możliwość wypłynięcia na zewnątrz, sauna, jacuzzi itd. Oczywiście nie daliśmy rady skorzystać z tego wszystkiego z Hanią, ale i tak było świetnie. Hania na początku miała wielkie oczy i otwartą buźkę ze zdziwienia, ale później piszczała z radości, a jacuzzi z wielkimi bąbelkami szczególnie przypadło jej do gustu. To co mi si się bardzo spodobało to fakt, że basen jest świetnie przystosowany dla rodzin z dziećmi. Szatnie koedukacyjne,więc byliśmy z tż razem i mogliśmy na zmianę skorzystać z przebieralni czy prysznica bez kombinowania co zrobić z dzieckiem. Pełno przewijaków i duże przestronne kabiny z siedzonkami, gdzie po pływaniu mogłam nakarmić małą. Dodatkowo przy basenowych atrakcjach było właśnie pomieszczenie dla mam z toaleta, krzesełkami, przewijakami i różnymi zabawkami dla dzieci. No i dzieci do 3 lat wchodzą za darmochę. ) Cieszę się, że wybraliśmy się w tygodniu, bo w weekend na pewno mają oblężenie. W drodze do domu Hania momentalnie odpłynęła, a my (aż wstyd się przyznać) uświadomiliśmy sobie, że to był nasz pierwszy wspólny wypad na basen (wcześniej chodziłam sama, bo tż nie chciał- jedynie morze, czy jeziorko,ale nigdy basen). Polecam wszystkim niezdecydowanym- świetna frajda i człowiek zapomina o niedoskonałościach swojego ciała (którymi przejmuje się przed wybraniem się na basen
|
||
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
A my po szczepieniu.
Same Brumkowe (dzięki tak w ogóle) kciuki nie wystarczyły. Radek płakał bidulek ![]() 3 kłucia. W poprzedniej przychodni kuły w rączki i raz w nóżkę a w tej w dwie nóżki i rączka. Na nóżkach bardzo płakał a w rączkę prawie wcale. Mamy skierowanie na krew. Za miesiąc kolejne szczepienie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

już roczek trzeba planować.
Ale mama tlumaczy to tym, ze byl kolorowy.

za lekarza

Niby już były dłuższe przerwy z kupie niż 4 dni, ale teraz wyraźnie wije się tak brzuszkowo, ma gazy i brzuszek jest twardy w dotyku. Modlę się, żeby rano powitała mnie niespodzianka w pieluszce 

Gra planszowa
zębole

...
. Żeby mi się tylko w nocy na karmienie nie obudziła