Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 14:06   #1051
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jestem juz po Ukg serca, wszystko jest w porzadku, wiec kolatania serca ktore miewalam spowodowane sa po prostu ciaza, co wiedzialam od razu, no ale lepiej sie przebadac

Odnosnie nawilzacza, kupilismy z mezem 2 lata temu i jest duza roznica, spi sie duzo lepiej, tak jak mowicie, nie czuc tej suchosci w gardle i nosie.
Super, że badania wyszły

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:07   #1052
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
to ja może dodam coś o podmywaniu domowym

od długiego czasu używam Lactacyd a na podrażnienia i upławy Lactacyd Plus ten niebieski.

A dziś stosując go poczułam delikatne pieczenie nie wiem czemu czy to przez tą infekcje czy przez leki czy co..

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

serducho to ja też mam zawsze na każdej wizycie, ale nic więcej - żadnego USG ani dopochowowego ani brzusznego on sobie tylko maca mój brzuch sprawdza i koniec.
moze Cie podraznil? uzywalam swojego czasu tego pierszego pozniej przeszlam na Ziaje a teraz widze Lactacyd z pompka w promocji wszedzie jak na zlosc
Stary 2012-01-17, 14:10   #1053
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Jako, ze wczoraj stwierdzilismy z mezem ze jeszcze jednak nie kupujemy mebli malej do pokoju to dzisiaj zrobilam miejsce na jej rzeczy w mojej czesci szafy w sypialni - pomiescilo sie walizka w wiekszosci juz spakowana brakuje mi jeszcze jednej koszuli do karmienia, szlafroka i dresu na wyjscie dla mnie
ja jeszcze muszę kupić koszule do karmienia bo nie mam ani jednej tak się zabieram za to długo bo nie wiem za cholere jaki rozmiar kupić
i przypomniałaś mi o dresie mam zamiar sobie również jakiś sprawić bo lubię dresik

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
U nas 9 lat ja mam 23 a TŻ 32 i Jakoś nie odczuwamy tej różnicy. Tak jak napisałaś Miłość nie wybiera

fajnie że badania super wyszły

Dzień dobry tak w ogóle.
Wczoraj już nie chciało mi sie na kompa wchodzić więc dziś napiszę Wam jak po wizycie
A więc co do tych mrowień to mam się nie przejmować bo są one pewnie spowodowane uciskiem. Macica się powiększa, narządy idą ku górze przez to i stąd te mrowienia.
Co do USG to :
Dzidzia w położeniu podłużnym główkowym.
Przewidywana masa to 1060g.
Serce czterojamowe o prawidłowej lokalizacji. Cewa nerwowa na całej długości zamknięta. Narządy jamy brzusznej: żołądek, wątroba, nerki i pęcherz moczowy prawidłowe.
Łożysko na ścianie przedniej.
Maluszek był odwrócony buzią do kręgosłupa więc nie mogliśmy zobaczyć jego twarzyczki.
Lekarz powiedział że nie widzi płci. Jak powiedzieliśmy mu że ostatnio czyli 8 tygodni temu powiedział Nam że będzie chłopak to był zdziwiony. Powiedział że jest to taki czas już że jąderka są wykształcone i widoczne a ich tu nie widać. Na co my się go pytamy czy w takim razie to dziewczynka to powiedział że na dzień dzisiejszy nie chce nam nic sugerować bo nie widzi. Dzidzia nie chce pokazać.
Tak więc może się okazać że jednak zamiast syna spodziewamy się córki. A mieliśmy w tym tygodniu na all licytować ubranka dla chłopaka i w takim razie musimy się wstrzymać do następnego USG.
Wg badania wyszło mi 28+2 tc.
Super, że wizyta udana.
I to Ci niespodzianka, aż się przeraziłam na myśl o sobie dlatego że mi gin powiedział w 22tc że to na 100% chłopak a jak mi wyjdzie dziewczynka??? to się załamie jak ja mam szafe ciuchów dla chłopaka.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:10   #1054
Mravka
Zadomowienie

no to ja juz po wycieczce do mieszkania. Podloga zajechala czeka sobie teraz w duzym pokoju na swoj czas. Powiem Wam,ze wykanczaniem mieszkania mozna samemu siebie wykonczyc. Uwielbiam nieslownych "fachowcow" i proby wciskania kitu. Mam nadzieje,ze za 2 dni przy odbiorze prac bedzie to lepiej wygladalo niz dzisiaj,bo inaczej nie dostana ani $

Cytat:
Może uda Nam się zobaczyć na następnym USG a jak nie to jak już urodzę będzie niespodzianka co

Też na razie mamy uniwersalne rzeczy

Kiedyś ludzie bez GPS sobie radzili to i teraz sobie poradzą Najwyżej stara metoda pytanie przechodniów gdzie jest ta i ta ulica
hehe oczywiscie tyle,ze to jest calkiem nowa ulica i obawiam sie,ze nawet ludzie po drugiej stronie nie wiedza jak sie nazywa,bo brak poki co znaku ., Jednakze trafili,bo juz wczesniej mieli dostawe na ten dziwny adres

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzień doberek, coś nie mogłam się wczoraj wieczorem dostac na wizaż, znowu jakaś awaria?

Ja pamiętam

Nie na Inflanckiej przynajmniej

no właśnie nam mówili wczoraj w szkole rodzenia, że 8mego dnia od wyznaczonej daty biorą na patologię.
Od 38 tyg robią KTG - najpierw co tydzien, w 40 tygodniu lekarz decyduje dalej jaka częstotliwośc następnych badań, w zależności jaka jest potrzeba, ale codziennie, co drugi dzień albo co parę dni.

u mnie też brak zgagi

Aguśka to dobrze, że z serduchem wszystko gra i to tylko przeciążenie spowodowane ciążą.
Też mi czasem kołacze, no ale widzę że to częste i normalne u ciężarówek

U nas chyba gimnastyka nie będzie osobno. A ubranie - wygodne ale były dziewczyny i w jeansach i w legginsach. Ważne by miec wygodne buty na zmianę.

Ostatnio mnie coś kręgosłup boli, i czekam na lekcję, gdzie partnerów będą uczyc jak masowac swoje kobitki

Nikki będziesz miała niespodziankę najważniejsze że wszystko ok z dzidzią!
oo masazyk mila sprawa, u Nas wlasnie byl na 1 zajeciach

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Dzięki Właśnie kupiłam. Taka ciekawostka: ten płyn w Tesco kosztuje 9 zł a w RTV EURO AGD - 15 zł. Niezła różnica

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Super, że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Pytałam gina ostatnio o ten olejek to powiedział, że to tylko reklama. Masować krocze można nawet zwykłą oliwą z oliwek
tak o tej zwyklej oliwie tez mowila ogolnie mowila, ze masowanie pomagac..ale grunt,aby to robic systematycznie. Zreszta prawda jest taka,ze nie zaszkodzi,a skoro moze pomoc to dobrze

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

tempo oczywiście bez zmian wszystkiego jeszcze nie nadrobiłam i nie wiem czy mi się wogóle uda

my już po ost usg jajeczka nie zniknęły nadal mamy chłopaka badanie oczywiście expresowe- nawet nie mamy żadnego zdjęcia którym można by się pochwalić ale nie to najważniejsze przecież. Zresztą już jest tak duży ze ja ledwo co widziałam- przez chwilę tylko malutką stópkę i kręgosłup który wił się jak piskorz
Miałam badaną szyjkę i jest 32 mm wiec w normie chyba.
Najlepsze w tym jest to że waży już 2300 i według lekarza może dobić nawet do 4kg ciekawe jak ja przepchnę takiego kolosa

mi udało się kupić kupić Lovele za 40 zł 3,6 kg kolor + płyn do płukania. mam nadzieję że nie uczuli malucha

właśnie Jolka a na opisie nie ma żadnych wymiarów? mój lekarz pisze takie rzeczy w opisie i dodatkowo jest zdjęcie z tego apartu usg z pomiarami.

prywatne wizyty nie dają Ci gwarancji robienia usg na każdej wizycie, zalezy dużo od lekarza a nawet twojej sytuacji. Ja chodze prywatnie i miałam tylko 3, a w momencie kiedy tak dużo mi twardniał brzuch lekarka też wolała nie ingerować badaniem usg czy jakimkolwiek innym.

moja mama czuła że moja siostra i ja będziemy chłopakami nawet imiona były wybrane tylko męskie

Aguśka a poduszka jest bardzo fajna- oglądałam taką ost w sklepie właśnie tej firmy i też sie do niej przymierzam. u nas kosztuje 50 zł i myślałam że znajdę tańszą ale widzę ze tutaj na jedno wyjdzie.
Ivonka szpital rewelacyjny zazdroszczę warunków

Zaczynam powoli zabierać się za wyprawkę i przygotowanie miejsca dla malucha i chyba za późno się z tym obudziłam wczoraj zaczęłam ogarniać pokój i szafę i chyba trochę sie przeforsowałam wieczorem ledwo sie ruszałam- mało brakowało a pojechałabym do szpitala tak sie przestraszyłam nie ma to tamto już nie mam tyle siły co mi sie wydawało

dzisiaj mam dzień "placka łóżkowego" najgorsze że dalej nic nie zrobione i jakbym miała teraz urodzić to nie wiem jak by to wogóle miało wyglądać- nic nie przygotowane, wszystko w pudłach... zacznę na wszelki wypadek od torby..
mysle,ze mozesz spac spokojnie..ja tez jeszcze jestem w "powijakach". Mysle jednak,ze damy rady i ogarniemy sie z tematem w pore. W koncu w dzisiejszych czasach internetu etc zakupy to juz nie stanie z kartkami w kolejkach

btw.moja mama tez miala przeczucie na chłopca,a tu urodzilam sie ja

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja mojego wale z pięsci, ale czasem nawet to nie pomaga, dzis mu powiedzialam ze jak tak bedzie chrapal to dziecko bedzie budził i zagłuszał karuzelke

u nas w 13 tygodniu gin sugerowal ze cos wystaje miedzy nogami, ale nie wiem czy to mozliwe, pozniej juz tylko potwierdzał, z reszta ja zanim zaszlam w ciaze wiedzialam ze pierwszy bedzie chlopiec

nie wiem czy wy tez tak macie, ale ja ile bym nie sprzatała , nie odkurzała itd to ciagle mi sie wydaje ze w domu nie jst wystarczajaco czysto, dobija mnie to.
oj ja mam na tym pkt hopla, bo tez zawsze sie irytuje jak cos nie jest posprzatane po mojemu zastanawiam sie na ile to jest faktycznie roznica w sprzataniu,a na ile moja chec i przeswiadczenie,ze zrobie to najlepiej Co nie zmienia faktu,ze lubie sprzatac, a zwlaszcza jak jestem sama. z T uwielbiam za to gotowac
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wlasnie dostalam wiadomosc od bliskiej kolezanki,ze poronila

Smutno mi bardzo z jej powodu,to byl 10 tydzien,a ona juz taka szczesliwa.Kurcze no czemu tak sie dzieje.Dziewczyna jak juz zaczela planowac dzidzie,to witaminki,zdrowa dieta,zero alkoholu.To nie jest sprawiedliwe.

Jakis miesiac temu poronila tez kolezanka z pracy.Czemu to tak czesto sie zdarza.Inna kolezanka bardzo chce miec dziecko i od 6 lat nie wychodzi,leczy sie i nic.

Teraz mam dola.
przykre sa takie informacje,bo tak naprawde nie wiadomo co takiej osobie powiedziec

ja dzis zaszalalam i wlasnie wciagam pizze...na cieniutkim ciescie z mojej ulubionej pizzeri mniiaaaaam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:17   #1055
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Witam w nowym wątku

tempo oczywiście bez zmian wszystkiego jeszcze nie nadrobiłam i nie wiem czy mi się wogóle uda

my już po ost usg jajeczka nie zniknęły nadal mamy chłopaka badanie oczywiście expresowe- nawet nie mamy żadnego zdjęcia którym można by się pochwalić ale nie to najważniejsze przecież. Zresztą już jest tak duży ze ja ledwo co widziałam- przez chwilę tylko malutką stópkę i kręgosłup który wił się jak piskorz
Miałam badaną szyjkę i jest 32 mm wiec w normie chyba.
Najlepsze w tym jest to że waży już 2300 i według lekarza może dobić nawet do 4kg ciekawe jak ja przepchnę takiego kolosa
Super, że wizyta udana

a ja też czuję, że będę miała kolosa choć szczerze sama nie wiem. Nie chciałabym aby ważył 4kg tak najlepiej to ok 3,5kg

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
właśnie Jolka a na opisie nie ma żadnych wymiarów? mój lekarz pisze takie rzeczy w opisie i dodatkowo jest zdjęcie z tego apartu usg z pomiarami.

prywatne wizyty nie dają Ci gwarancji robienia usg na każdej wizycie, zalezy dużo od lekarza a nawet twojej sytuacji. Ja chodze prywatnie i miałam tylko 3, a w momencie kiedy tak dużo mi twardniał brzuch lekarka też wolała nie ingerować badaniem usg czy jakimkolwiek innym.
No są wymiary, pomiary itp bo on mi to robił ale w 22tc a teraz już jest 30tc i od tej pory nie miałam USG a dziecko pewnie waży znacznie więcej widzę nawet po brzuchu.

Mi z TŻ doszliśmy do wniosku, że nie będziemy chodzić prywatnie bo każda wizyta to minimum te 100zł a nie szastamy pieniędzmi dopiero udało mi się spłacić kredyt (kiedyś wzięłam) i co miesiąc mamy spore wydatki to rachunki, to paliwo do dwóch aut, to jedzenie, to mamie płacimy do rachunków itp. nie mówiąc o swoich wydatkach typu leki, kosmetyki itp.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:19   #1056
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
no to ja juz po wycieczce do mieszkania. Podloga zajechala czeka sobie teraz w duzym pokoju na swoj czas. Powiem Wam,ze wykanczaniem mieszkania mozna samemu siebie wykonczyc. Uwielbiam nieslownych "fachowcow" i proby wciskania kitu. Mam nadzieje,ze za 2 dni przy odbiorze prac bedzie to lepiej wygladalo niz dzisiaj,bo inaczej nie dostana ani $
Doskonale Cię rozumiem. My zapłaciliśmy majstrowi za pomalowanie ścian, potem przychodzę , patrzę, tu kucha, tam kucha. Wkurzyłam się i mówię, że musi to poprawić bo ja bym chyba sobie lepiej to sama pomalowała. Pomalował, poprawił i co ? I chciał pieniądze za swoje poprawki. Nóż mi się w kieszeni wtedy normalnie otworzył
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:20   #1057
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wlasnie dostalam maile od kolezanek z liceum, mamy 28 stycznia spotkanie z okazji 10 lat po maturze!!!

Kurcze, teraz jak na zlosc....
bardzo bym chciala isc ale nie czuje sie juz na silach
I nie wiem co zrobic
Ja uwielbiam tego typu spotkania ale nie wiem czy na moja szyjke to dobry pomysl....?

W sumie moglabym isc na godzinke, posiedziec pogadac, chociaz nastroju chyba juz teraz nie mam, ten duzy brzuch juz ledwo sie ruszam, sama nie wiem co robic....
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:21   #1058
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

U nas w szpitalu nie trzeba też mieć ubranek. Potrzebne sa dopiero na wyjście. Koleżanka nie wiedziała i przyniosła swoje i ich nie odzyskała już, bo szpital nie pyta się potem czyje, czy ktoś miał własne tylko wysyła do pralni i już się ich nie odzyska.
jak nie odzyskała? przecież mogła je mieć u siebie na sali gdzieś w torbie pod łóżkiem czy w szafce?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:22   #1059
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie dostalam maile od kolezanek z liceum, mamy 28 stycznia spotkanie z okazji 10 lat po maturze!!!

I nie wiem co zrobic
Ja uwielbiam tego typu spotkania ale nie wiem czy na moja szyjke to dobry pomysl....?

W sumie moglabym isc na godzinke, posiedziec pogadac, chociaz nastroju chyba juz teraz nie mam, ten duzy brzuch juz ledwo sie ruszam, sama nie wiem co robic....
Zobaczysz jak będziesz się czuła

Ja za 1,5 roku będę miała 20-lecie matury
Stary 2012-01-17, 14:22   #1060
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wlasnie dostalam wiadomosc od bliskiej kolezanki,ze poronila

Smutno mi bardzo z jej powodu,to byl 10 tydzien,a ona juz taka szczesliwa.Kurcze no czemu tak sie dzieje.Dziewczyna jak juz zaczela planowac dzidzie,to witaminki,zdrowa dieta,zero alkoholu.To nie jest sprawiedliwe.

Jakis miesiac temu poronila tez kolezanka z pracy.Czemu to tak czesto sie zdarza.Inna kolezanka bardzo chce miec dziecko i od 6 lat nie wychodzi,leczy sie i nic.

Teraz mam dola.
Przykro mi
Niestety to czasem jest takie nie sprawiedliwe

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:24   #1061
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Doskonale Cię rozumiem. My zapłaciliśmy majstrowi za pomalowanie ścian, potem przychodzę , patrzę, tu kucha, tam kucha. Wkurzyłam się i mówię, że musi to poprawić bo ja bym chyba sobie lepiej to sama pomalowała. Pomalował, poprawił i co ? I chciał pieniądze za swoje poprawki. Nóż mi się w kieszeni wtedy normalnie otworzył
Właśnie z tego względu mój mąż jest zosią samosią i wszystko chce robić sam, bo twierdzi że "fachowcy" zrobią na odczepnego ale za to każdy remont wykonywany przez męża trwa 3-4 tyg
Stary 2012-01-17, 14:24   #1062
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moze Cie podraznil? uzywalam swojego czasu tego pierszego pozniej przeszlam na Ziaje a teraz widze Lactacyd z pompka w promocji wszedzie jak na zlosc
zawsze był OK i teraz by podrażnił??
więc wychodzi, że mam zmienić? sama nie wiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:24   #1063
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość

lena_mi ja to w ogóle dziwna jestem bo wybrałam jeden z dalszych od swojego domu szpitali
hihi.. no ja mam akurat blisko, ale kusił mnie Madalińskiego i wtedy to już kawałek by był..

negila super że wszystko dobrze Spory chłopczyk w drodze

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja nie stosuję płynów do higieny intymnej, nie lubię. Uzywam tak delikatnych kosmetyków do mycia, że te do intymnej są zbędne.
ja też nie używam, lekarz mi nawet odradził. Polecał coś bardziej naturalnego, chocby szare mydło, albo nawet zwykłą wodę.

Wiecie co, jestem w szoku, byłam w 5 aptekach (swoją drogą w mojej okolicy, jest ich zatrzęsienie..) - szukałam Pharmaton Matruelle (biorę co drugi dzień).
W pierwszej - tej najtańszej gdzie prawie zawsze wszystko kupujemy bo naprawdę się opłaca akurat sprzedali ostatnie opakowanie, ale jutro będą - kosztuje 40 zł, w następnych dwóch aptekach w ogóle nie było, w kolejnej 49zł (!!!) a w jeszcze kolejnejj - 45 zł.. Masakra jakie różnice..
Stary 2012-01-17, 14:25   #1064
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego cieszę się, że moj mąż potrafi zrobić niemal wszystko

Ale znam też robienie remontów od strony fachowców. "Znajomi" zażyczyli sobie, z racji, że zależało im na czasie, abyśmy przychodzili od poniedziałku do niedzieli. Któregoś światecznego dnia (11 listopada), zadzwonili o 9 rano, dlaczego nas jeszcze nie ma i to samo było po Bożym Narodzeniu w niedzielę. Siedzieliśmy tam od 7 rano do 23 wieczorem. Bez łazienki, ciepłej wody. A mieszkanie - generalny remont. Zerwane wszystkie tynki, do zerwania był lepik na podłodze (w całym mieszkaniu!). Tak krzywych ścian jak tam, nie widziałam jeszcze nigdzie. Aby w łazience wyprowadzić ścianę na prosto przy kaflach, w jednym miejscu kleju było "na zero", aby 30 cm wyżej było go prawie 5 cm grubości. Generalnie nie dziwię się, że żadna firma nie chciała się podjąć remontu tej rudery.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:26   #1065
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A z moją poparzoną ręką jest już praktycznie OK widocznie szybko zareagowałam i nie mam żadnych bąbli itp. i mogę spokojnie nią funkcjonować

dziś więc prasowanko pieluch, ale to później jak TŻ pójdzie do pracy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:27   #1066
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:

I nie wiem co zrobic

oj też bym miała dylemat, bo siły nie te i wogóle bym nie wiedziała co na siebie włożyć bo jakoś nie czuje się atrakcyjnie z brzuszkiem
Stary 2012-01-17, 14:28   #1067
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

I nie wiem co zrobic

Aguśka, jak się będziesz dobrze czuła tego dnia to może spróbuj na godzinkę - dwie, zawsze możesz zrezygnowac w ostatniej chwli, jakby samopoczucie nie dopisywało. Ja też lubię takie spotkania Ale z mojego miasta prawie wszyscy wyjechali i trudno zorganizowac takie wyjście kiedyś się udało co prawda ale nie było wielu osób.
10 lecie matury u mnie za rok, to może ktoś coś zorganizuje..
Stary 2012-01-17, 14:30   #1068
mag_99
Rozeznanie

gosia no niestety czasem tak się zdarza... najlepsze co można zrobić w takiej sytuacji to przytulić (o ile ma się taką możliwość) i powiedzieć, że następnym razem na pewno się uda, z doświadczenia wiem, że lepiej nie drążyć tematu tak aby nie rozgrzebywać ran...

Jolkaaa a może jednak wybierzesz się gdzieś jednak na usg prywatnie, żeby zobaczyć czy wszystko w porządku - ja nie mówię tu o 3d, które zazwyczaj jest drogie, ale o zwykłym usg, myślę, że w 100 zł powinnaś się wyrobić spokojnie - a z drugiej strony pomyśl sobie, że odpuścisz sobie jakąś bluzkę/sukienkę czy coś co i tak do końca ciąży założyłabyś już tylko raz czy dwa, a pieniądze przeznaczysz na zbadanie maluszka?

Cytat:

I nie wiem co zrobic

ja myślę, że jak dobrze będziesz się czuć to śmiało się wybieraj, na pewno nie będzie to jakieś absorbujące bardzo spotkanie - tylko jakieś spotkanie na plotki przy kawie, a przynajmniej będziesz miała odskocznię od codzienności i nie zrozum mnie źle - po prostu fajnie jest czasem spotkać kogoś kogo dawno się nie widziało i się odprężyć

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:33   #1069
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

mi się wydaję, że te podrażnienie wcale nie jest od płynu do higieny.
Byłam właśnie posmarować się tam tym kremem czy maścią co on mi zalecił i poczułam pieczenie - to chyba od tej maści mam podrażnienie
i teraz nie wiem czy ją stosować mimo wszystko czy nie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:33   #1070
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze muszę kupić koszule do karmienia bo nie mam ani jednej tak się zabieram za to długo bo nie wiem za cholere jaki rozmiar kupić
i przypomniałaś mi o dresie mam zamiar sobie również jakiś sprawić bo lubię dresik
Ja zamowie sobie jeszcze taka http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 w sobote kupilam w realu tutaj o takim samym kroju, tylko cala granatowa za 12.99 €, a druga zamowie z all bo taniej wychodzi i mi mama przywiezie

A ja sie tak zastanawialam co mam wziac dla siebie na wyjscie, nie wiem jak bede wygladac i jaki rozmiar bede nosic, ale pomyslalam sobie ze dres jest dosyc bezpiecznym wyjsciem taki w ktory teraz sie mieszcze powinien byc ok
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:33   #1071
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

ja też nie używam, lekarz mi nawet odradził. Polecał coś bardziej naturalnego, chocby szare mydło, albo nawet zwykłą wodę.
może i ja kupie szare mydło

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:34   #1072
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

No ja już po obiadku u u Nas dziś tez spaghetti

Martwię się ciągle tym moim stanem...dziś miałam już ok 8 twardnień...a dopiero 14:00 Szyjkę miałam ostatnio 3cm. oby było nadal OK!

Mam dziś zajęcia szkoły rodzenia już chyba 4 czy 5 ale nie dam rady iść...z tymi twardnieniami i w ogóle ciągnie mnie tam na dole... do tego krwawienia z nosa...więc niestety leżę i już!
Mój najkochańszy synek się rozbrykał...i wypina mi chyba piętkę lub kolanko nad pępek już od 10 min

Aguśka Ja bym sobie poszła na spotkanie klasowe super sprawa...ale rozumiem Cię doskonale w tym stanie to nie dałabym już rady! Aga tak doczytałam szyjkę masz już króciutką ... to bezpieczne? ja się moją 3cm martwię hehe

* ale jestem śpiąca... noc miałam fatalną, ciągle się budziłam to na leki, to na siku, to dzidziuś kopa, to za gorąco...masakra!!! więc pewnie dlatego!

idę... prześpię się z godzinkę...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:38   #1073
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość

Jolkaaa a może jednak wybierzesz się gdzieś jednak na usg prywatnie, żeby zobaczyć czy wszystko w porządku - ja nie mówię tu o 3d, które zazwyczaj jest drogie, ale o zwykłym usg, myślę, że w 100 zł powinnaś się wyrobić spokojnie - a z drugiej strony pomyśl sobie, że odpuścisz sobie jakąś bluzkę/sukienkę czy coś co i tak do końca ciąży założyłabyś już tylko raz czy dwa, a pieniądze przeznaczysz na zbadanie maluszka?
Myślałam nad tym, ale sama nie wiem.
teraz ta infekcja itp. więc muszę się wstrzymać z tydzień.

Następną wizyte u swojego mam 8lutego i nie wiem jak bym się zdecydowała na USG prywatnie czy iść przed 8 czy po 8 jak myślicie ?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja zamowie sobie jeszcze taka http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 w sobote kupilam w realu tutaj o takim samym kroju, tylko cala granatowa za 12.99 €, a druga zamowie z all bo taniej wychodzi i mi mama przywiezie

A ja sie tak zastanawialam co mam wziac dla siebie na wyjscie, nie wiem jak bede wygladac i jaki rozmiar bede nosic, ale pomyslalam sobie ze dres jest dosyc bezpiecznym wyjsciem taki w ktory teraz sie mieszcze powinien byc ok
ładna a ja jeszcze nie wiem jakie przeraża mnie ta rozmiarówka mam M a tu są albo S/M albo L/XL a nie chcę wyglądać jak w worku ani żeby była za mała muszę dziś dokładnie pomierzyć może wybiorę coś wkońcu

ja na wyjście też nie wiem co ubiorę na początku myślałam o legginsach i jakieś tunice, a teraz również myślę o jakimś dresie - sama nie wiem.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:44   #1074
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Myślałam nad tym, ale sama nie wiem.
teraz ta infekcja itp. więc muszę się wstrzymać z tydzień.

Następną wizyte u swojego mam 8lutego i nie wiem jak bym się zdecydowała na USG prywatnie czy iść przed 8 czy po 8 jak myślicie ?

ładna a ja jeszcze nie wiem jakie przeraża mnie ta rozmiarówka mam M a tu są albo S/M albo L/XL a nie chcę wyglądać jak w worku ani żeby była za mała muszę dziś dokładnie pomierzyć może wybiorę coś wkońcu

ja na wyjście też nie wiem co ubiorę na początku myślałam o legginsach i jakieś tunice, a teraz również myślę o jakimś dresie - sama nie wiem.
a myślisz, że zrobi Ci 8 lutego usg? może jeszcze zaczekaj do tej wizyty i jak znów nie będziesz miała usg to wtedy idź prywatnie, chociaż do 8 lutego to jeszcze 3 tygodnie....

a co do koszul - ja jestem raczej drobna i zamówiłam wszystkie s/m - no i tak wszystkie są na mój gust duże, jedną to nawet taki worek dostałam powiedziałabym, że to spokojnie L lub XL chociaż na metce jest S

a co do tej koszuli z ostatniego linku, jak dla mnie odpada - bałabym się, że mi cycki wyskoczą nawet np. przekręcając się na łóżku... mimo, że sama w sobie jest śliczna i wzięłabym sobie szarą z różowym :P

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-01-17 o 14:46
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:45   #1075
Aguśkaa83
Zakorzenienie

No wlasnie co do spotkania, to procz tego, ze jestem juz wielka jak slonica, dycham jak piesek, boli mnie wszystko, to wlasnie nie mialabym co na siebie wlozyc.
Jeszcze gdyby to byl wczesniejszy etap ciazy to pewnie bez wahania bym poszla, ale teraz to juz chyba bez sensu
Pojde najwyzej na 20-lecie tylko jaka ja juz bede wtedy pomarszczona bo to 38 lat to juz starsza pani po 30-stce bede hihih

Mravka
no wlasnie tak to wyglada z tymi fachowcami, ale samemu ciezko wiele zrobic, bo po prostu nie ma czasu. Najlepiej jest sporzadzic umowe, co za ile i na kiedy.

aalegna no wlasnie moj maz robil z kolega duzy pokoj, Filip wtedy uczyl sie chodzic a robili sufit podwieszany i te szyny wszedzie, plyty, tak dlugo to trwalo bo kolega nie raz troszke zawalil bo mial przyjsc a nie przyszedl. Poza tym maz pracowal wtedy, ja tez no wiec remont trwal i trwal....
Jeszcze podloge (panele) maz kladl sam, podloga krzywa, wiec musial docinac pianki,ciezko bylo...wiec jak kuchnie juz robilismy to nie bylo opcji jaka zaproponowal maz: ze on z bratem poloza plytki.
To po pierwsze kuchnia, nie bylo gdzie gotowac, po drugie: ja w ciazy i jeszcze Filipek. I dzieki temu, ze sie uparlam i wynajelismy Pana ze tak powiem od wszystkiego, remont trwal 4 dni (podwieszany sufit, zabudowa rurek, wymiana rurek od wody, plytki na scianie i podlodze i w miedzyczasie wyszlo wyrownanie sciany bo odpadla do betonu hihi)
Sami sobie tylko zdarlismy tapety, potem maz sam malowal i zaplacilismy wiecej ale ile czasu zaoszczedzilismy i nerwow. A to bezcenne

lena no ceny rzeczywiscie przerozne...
SZYMONEK

Stary 2012-01-17, 14:48   #1076
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
noo niestety przykre to co teraz powiem, ale opinia,ze to naciagacze w wiekszosci sie sprawdza. U nas ekipie zajelo 2 tyg oszacowanie kosztow remontu...siedzieli w mieszkaniu 2 mc a teraz majster mowi,ze ilosc metrow do szpachlowania wzrosla za 100m do 150m. T sie spytal,czy mieszkanie Nam az tak uroslo, na co On,ze podawal ok 100m. Ok ...ale ok to nie 50m roznicy. proponowalismy gotowe wymiary jakie pobierala projektantka ,ale wtedy On sie uniosl honorem,ze przeciez Oni maja sprzet i sobie zmierza. Aaa szkoda slow, bo naprawde duzo roznych "akcji" ..i chyba ani razu nic nie zrobili w terminie tj bylo powiedziane.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Właśnie z tego względu mój mąż jest zosią samosią i wszystko chce robić sam, bo twierdzi że "fachowcy" zrobią na odczepnego ale za to każdy remont wykonywany przez męża trwa 3-4 tyg
Tomek tez by wiekszosc rzeczy zrobil sam...ale niestety raz,ze nie mielismy tyle czasu..a dwa,ze On normalnie chodzi do pracy. Na cale wykonczenie mieszkania mielismy 2 mc..a weszlismy na puste sciany,stan developerski (przenoszenie instalacji,wyburzanie etc), takze na jedna osobe to robota na pol roku.

Cytat:
hihi.. no ja mam akurat blisko, ale kusił mnie Madalińskiego i wtedy to już kawałek by był..

negila super że wszystko dobrze Spory chłopczyk w drodze

Wiecie co, jestem w szoku, byłam w 5 aptekach (swoją drogą w mojej okolicy, jest ich zatrzęsienie..) - szukałam Pharmaton Matruelle (biorę co drugi dzień).
W pierwszej - tej najtańszej gdzie prawie zawsze wszystko kupujemy bo naprawdę się opłaca akurat sprzedali ostatnie opakowanie, ale jutro będą - kosztuje 40 zł, w następnych dwóch aptekach w ogóle nie było, w kolejnej 49zł (!!!) a w jeszcze kolejnejj - 45 zł.. Masakra jakie różnice..
oj z tymi aptekami to ja kiedys mialam roznice ponad 10zł na leku. Co dziwne w "mojej" tanszej zazwyczaj aptece byl drozszy
ostatnio tez kupowalam jakies witaminy i mnie zdziwilo,ze opakowanie bylo po ponad 40zł
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dlatego cieszę się, że moj mąż potrafi zrobić niemal wszystko

Ale znam też robienie remontów od strony fachowców. "Znajomi" zażyczyli sobie, z racji, że zależało im na czasie, abyśmy przychodzili od poniedziałku do niedzieli. Któregoś światecznego dnia (11 listopada), zadzwonili o 9 rano, dlaczego nas jeszcze nie ma i to samo było po Bożym Narodzeniu w niedzielę. Siedzieliśmy tam od 7 rano do 23 wieczorem. Bez łazienki, ciepłej wody. A mieszkanie - generalny remont. Zerwane wszystkie tynki, do zerwania był lepik na podłodze (w całym mieszkaniu!). Tak krzywych ścian jak tam, nie widziałam jeszcze nigdzie. Aby w łazience wyprowadzić ścianę na prosto przy kaflach, w jednym miejscu kleju było "na zero", aby 30 cm wyżej było go prawie 5 cm grubości. Generalnie nie dziwię się, że żadna firma nie chciała się podjąć remontu tej rudery.
no takie sytuacje tez sa;// niestety. My naprawde nie jestesmy jacys czepialscy, ale jak ktos wciska kit..i komentuje,ze plytki zle to zle. Jasne jak sie sprzetu nie ma to zle. Ja rozumiem,ze ja kupuje usluge i mam w nosie jak i czym oni to zrobia. Kupilismy b.duze plytki do przedpokoju z duzym zapasem i LEDWO starczylo. Rece opadaja poprostu. zastanawiam sie ile bubli znajdziemy po czasie, bo niestety ze starannoscia wykonania to u nich chyba tylko w gebie.Szkoda ,ze przy odbiorze tech.mieszkania czepial sie o 2cm uskoku na scianie,a nie widzial jak sam popelnial bledy.
Cytat:
A z moją poparzoną ręką jest już praktycznie OK widocznie szybko zareagowałam i nie mam żadnych bąbli itp. i mogę spokojnie nią funkcjonować

dziś więc prasowanko pieluch, ale to później jak TŻ pójdzie do pracy
no to raczka jak nowa z tym prasowaniem jak sie rozpedzisz to wpadnij i do mnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:49   #1077
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
mi się wydaję, że te podrażnienie wcale nie jest od płynu do higieny.
Byłam właśnie posmarować się tam tym kremem czy maścią co on mi zalecił i poczułam pieczenie - to chyba od tej maści mam podrażnienie
i teraz nie wiem czy ją stosować mimo wszystko czy nie.
a w ulotce nie pisze o tym, ze moze piec przy nakladaniu tej masci?
Bo wiesz co, tez zel ktorego uzywam, to pisze w ulotce, ze przy aplikowaniu go moze szczypac i szczypie wiec to jest normalne.
SZYMONEK

Stary 2012-01-17, 14:49   #1078
iw32
Rozeznanie

Cytat:
No wlasnie co do spotkania, to procz tego, ze jestem juz wielka jak slonica, dycham jak piesek, boli mnie wszystko, to wlasnie nie mialabym co na siebie wlozyc.
Jeszcze gdyby to byl wczesniejszy etap ciazy to pewnie bez wahania bym poszla, ale teraz to juz chyba bez sensu
Pojde najwyzej na 20-lecie tylko jaka ja juz bede wtedy pomarszczona bo to 38 lat to juz starsza pani po 30-stce bede hihih
Hmmmm .... Kochana, ty mi się tutaj nie narażaj
Stary 2012-01-17, 14:53   #1079
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a myślisz, że zrobi Ci 8 lutego usg? może jeszcze zaczekaj do tej wizyty i jak znów nie będziesz miała usg to wtedy idź prywatnie, chociaż do 8 lutego to jeszcze 3 tygodnie....

a co do koszul - ja jestem raczej drobna i zamówiłam wszystkie s/m - no i tak wszystkie są na mój gust duże, jedną to nawet taki worek dostałam powiedziałabym, że to spokojnie L lub XL chociaż na metce jest S

a co do tej koszuli z ostatniego linku, jak dla mnie odpada - bałabym się, że mi cycki wyskoczą nawet np. przekręcając się na łóżku... mimo, że sama w sobie jest śliczna i wzięłabym sobie szarą z różowym :P
no ja nie wiem czy mi zrobi czy nie ale przez tydzień na bank nigdzie nie pójdę przez tą infekcje.
Muszę pogadać z TŻ co on o tym myśli.

a jakie zamawiałaś?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:

no to raczka jak nowa z tym prasowaniem jak sie rozpedzisz to wpadnij i do mnie
a no praktycznie jak nowa
to podrzuć mi wyprasuje bo lubię

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
a w ulotce nie pisze o tym, ze moze piec przy nakladaniu tej masci?
Bo wiesz co, tez zel ktorego uzywam, to pisze w ulotce, ze przy aplikowaniu go moze szczypac i szczypie wiec to jest normalne.
chyba jest napisane, czytałam wczoraj i zapomniałam z nerwów. dziś przeczytam.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:59   #1080
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

No ja już po obiadku u u Nas dziś tez spaghetti

Martwię się ciągle tym moim stanem...dziś miałam już ok 8 twardnień...a dopiero 14:00 Szyjkę miałam ostatnio 3cm. oby było nadal OK!

Mam dziś zajęcia szkoły rodzenia już chyba 4 czy 5 ale nie dam rady iść...z tymi twardnieniami i w ogóle ciągnie mnie tam na dole... do tego krwawienia z nosa...więc niestety leżę i już!
Mój najkochańszy synek się rozbrykał...i wypina mi chyba piętkę lub kolanko nad pępek już od 10 min

Aguśka Ja bym sobie poszła na spotkanie klasowe super sprawa...ale rozumiem Cię doskonale w tym stanie to nie dałabym już rady! Aga tak doczytałam szyjkę masz już króciutką ... to bezpieczne? ja się moją 3cm martwię hehe

* ale jestem śpiąca... noc miałam fatalną, ciągle się budziłam to na leki, to na siku, to dzidziuś kopa, to za gorąco...masakra!!! więc pewnie dlatego!

idę... prześpię się z godzinkę...
Nie martw sie kochana, wiesz od zamartwiania twardnieje czesciej brzuszek Co do szyjki, no wlasnie ja mialam 4stycznia na wizycie 2,2 cm i tez z tego powodu jestem bardziej na nie z ta impreza klasowa.
Lekarz kazal sie nie martwic na razie, ale mowil, zeby wiecej lezec. Wiec odpoczywam ile moge. Wiadomo, ze musze przy malym cos zrobic, musze obiad zrobic, ale juz praktycznie z domu nie wychodze, jedynie co to tak jak dzis na to ukg, czy jakies badania. Maz robi wszystkie zakupy, no i mama sie do nas wprowadzila, wiec po pracy jak wraca ok 17, 18 to juz bierze Filipa i sie z nim bawi, zajmuje sie nim i wtedy odpoczywam ile moge. No niestety przy dziecku juz tak lezec sie nie da, lekarz o tym wie, wiec mowi to co musze ale nic z nadwyzka. Wiec nawet juz nie sprzatam co bardzo lubie robic
Cytat:
Na pewno nie moga to byc ciuchy sprzed ciazy bo miednica jest jeszcze dosc szeroka po porodzie i nie da rady zalozyc spodni zapinanych np jeansow. Dlatego tak jak napisalas: leginsy super pomysl i dres rowniez. Moga byc tez spodnie ciazowe jeszcze

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Hmmmm .... Kochana, ty mi się tutaj nie narażaj
hihihi wiedzialam ze sie naraze piszac to ale odwazylam sie
Ale przeciez Tobie do 40-stki jeszcze daleko
Cytat:

chyba jest napisane, czytałam wczoraj i zapomniałam z nerwów. dziś przeczytam.
Spokojnie Jola Przeczytaj jeszcze raz, wszystko powinno byc napisane. A jesli bedziesz miala jeszcze jakies watpliwosci, zawsze mozesz do gina zadzwonic i zapytac.
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości