|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#1053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i przypomniałaś mi o dresie mam zamiar sobie również jakiś sprawić bo lubię dresik ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
I to Ci niespodzianka, aż się przeraziłam na myśl o sobie dlatego że mi gin powiedział w 22tc że to na 100% chłopak a jak mi wyjdzie dziewczynka??? to się załamie jak ja mam szafe ciuchów dla chłopaka.
|
||
|
|
|
#1054 | ||||||
|
Zadomowienie
|
no to ja juz po wycieczce do mieszkania. Podloga zajechala
czeka sobie teraz w duzym pokoju na swoj czas. Powiem Wam,ze wykanczaniem mieszkania mozna samemu siebie wykonczyc. Uwielbiam nieslownych "fachowcow" i proby wciskania kitu . Mam nadzieje,ze za 2 dni przy odbiorze prac bedzie to lepiej wygladalo niz dzisiaj,bo inaczej nie dostana ani $Cytat:
tyle,ze to jest calkiem nowa ulica i obawiam sie,ze nawet ludzie po drugiej stronie nie wiedza jak sie nazywa,bo brak poki co znaku ., Jednakze trafili,bo juz wczesniej mieli dostawe na ten dziwny adres![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Mysle jednak,ze damy rady i ogarniemy sie z tematem w pore. W koncu w dzisiejszych czasach internetu etc zakupy to juz nie stanie z kartkami w kolejkach ![]() btw.moja mama tez miala przeczucie na chłopca,a tu urodzilam sie ja Cytat:
zastanawiam sie na ile to jest faktycznie roznica w sprzataniu,a na ile moja chec i przeswiadczenie,ze zrobie to najlepiej Co nie zmienia faktu,ze lubie sprzatac, a zwlaszcza jak jestem sama. z T uwielbiam za to gotowac![]() Cytat:
ja dzis zaszalalam i wlasnie wciagam pizze...na cieniutkim ciescie z mojej ulubionej pizzeri mniiaaaaam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja też czuję, że będę miała kolosa choć szczerze sama nie wiem. Nie chciałabym aby ważył 4kg tak najlepiej to ok 3,5kg ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Mi z TŻ doszliśmy do wniosku, że nie będziemy chodzić prywatnie bo każda wizyta to minimum te 100zł a nie szastamy pieniędzmi dopiero udało mi się spłacić kredyt (kiedyś wzięłam) i co miesiąc mamy spore wydatki to rachunki, to paliwo do dwóch aut, to jedzenie, to mamie płacimy do rachunków itp. nie mówiąc o swoich wydatkach typu leki, kosmetyki itp. |
||
|
|
|
#1056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dostalam maile od kolezanek z liceum, mamy 28 stycznia spotkanie z okazji 10 lat po maturze!!!
Kurcze, teraz jak na zlosc.... bardzo bym chciala isc ale nie czuje sie juz na silach ![]() I nie wiem co zrobic ![]() Ja uwielbiam tego typu spotkania ale nie wiem czy na moja szyjke to dobry pomysl....? W sumie moglabym isc na godzinke, posiedziec pogadac, chociaz nastroju chyba juz teraz nie mam, ten duzy brzuch juz ledwo sie ruszam, sama nie wiem co robic....
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie odzyskała? przecież mogła je mieć u siebie na sali gdzieś w torbie pod łóżkiem czy w szafce?
|
|
|
|
#1059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja za 1,5 roku będę miała 20-lecie matury |
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety to czasem jest takie nie sprawiedliwe
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale za to każdy remont wykonywany przez męża trwa 3-4 tyg
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc wychodzi, że mam zmienić? sama nie wiem |
|
|
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi.. no ja mam akurat blisko, ale kusił mnie Madalińskiego i wtedy to już kawałek by był..![]() negila super że wszystko dobrze Spory chłopczyk w drodze![]() Cytat:
Wiecie co, jestem w szoku, byłam w 5 aptekach (swoją drogą w mojej okolicy, jest ich zatrzęsienie..) - szukałam Pharmaton Matruelle (biorę co drugi dzień). W pierwszej - tej najtańszej gdzie prawie zawsze wszystko kupujemy bo naprawdę się opłaca akurat sprzedali ostatnie opakowanie, ale jutro będą - kosztuje 40 zł, w następnych dwóch aptekach w ogóle nie było, w kolejnej 49zł (!!!) a w jeszcze kolejnejj - 45 zł.. Masakra jakie różnice.. |
||
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znam też robienie remontów od strony fachowców. "Znajomi" zażyczyli sobie, z racji, że zależało im na czasie, abyśmy przychodzili od poniedziałku do niedzieli. Któregoś światecznego dnia (11 listopada), zadzwonili o 9 rano, dlaczego nas jeszcze nie ma i to samo było po Bożym Narodzeniu w niedzielę. Siedzieliśmy tam od 7 rano do 23 wieczorem. Bez łazienki, ciepłej wody. A mieszkanie - generalny remont. Zerwane wszystkie tynki, do zerwania był lepik na podłodze (w całym mieszkaniu!). Tak krzywych ścian jak tam, nie widziałam jeszcze nigdzie. Aby w łazience wyprowadzić ścianę na prosto przy kaflach, w jednym miejscu kleju było "na zero", aby 30 cm wyżej było go prawie 5 cm grubości. Generalnie nie dziwię się, że żadna firma nie chciała się podjąć remontu tej rudery.
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
A z moją poparzoną ręką jest już praktycznie OK widocznie szybko zareagowałam i nie mam żadnych bąbli itp. i mogę spokojnie nią funkcjonować
![]() dziś więc prasowanko pieluch, ale to później jak TŻ pójdzie do pracy
|
|
|
|
#1066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jakoś nie czuje się atrakcyjnie z brzuszkiem
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z mojego miasta prawie wszyscy wyjechali i trudno zorganizowac takie wyjście kiedyś się udało co prawda ale nie było wielu osób. 10 lecie matury u mnie za rok, to może ktoś coś zorganizuje..
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
Rozeznanie
|
gosia no niestety czasem tak się zdarza... najlepsze co można zrobić w takiej sytuacji to przytulić (o ile ma się taką możliwość) i powiedzieć, że następnym razem na pewno się uda, z doświadczenia wiem, że lepiej nie drążyć tematu tak aby nie rozgrzebywać ran...
Jolkaaa a może jednak wybierzesz się gdzieś jednak na usg prywatnie, żeby zobaczyć czy wszystko w porządku - ja nie mówię tu o 3d, które zazwyczaj jest drogie, ale o zwykłym usg, myślę, że w 100 zł powinnaś się wyrobić spokojnie - a z drugiej strony pomyśl sobie, że odpuścisz sobie jakąś bluzkę/sukienkę czy coś co i tak do końca ciąży założyłabyś już tylko raz czy dwa, a pieniądze przeznaczysz na zbadanie maluszka? Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaję, że te podrażnienie wcale nie jest od płynu do higieny.
Byłam właśnie posmarować się tam tym kremem czy maścią co on mi zalecił i poczułam pieczenie - to chyba od tej maści mam podrażnienie ![]() i teraz nie wiem czy ją stosować mimo wszystko czy nie. |
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie tak zastanawialam co mam wziac dla siebie na wyjscie, nie wiem jak bede wygladac i jaki rozmiar bede nosic, ale pomyslalam sobie ze dres jest dosyc bezpiecznym wyjsciem taki w ktory teraz sie mieszcze powinien byc ok
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() No ja już po obiadku u u Nas dziś tez spaghetti ![]() Martwię się ciągle tym moim stanem...dziś miałam już ok 8 twardnień...a dopiero 14:00 Szyjkę miałam ostatnio 3cm. oby było nadal OK! Mam dziś zajęcia szkoły rodzenia już chyba 4 czy 5 ale nie dam rady iść...z tymi twardnieniami i w ogóle ciągnie mnie tam na dole... do tego krwawienia z nosa...więc niestety leżę i już! Mój najkochańszy synek się rozbrykał...i wypina mi chyba piętkę lub kolanko nad pępek już od 10 min ![]() Aguśka Ja bym sobie poszła na spotkanie klasowe super sprawa...ale rozumiem Cię doskonale w tym stanie to nie dałabym już rady! Aga tak doczytałam szyjkę masz już króciutką ... to bezpieczne? ja się moją 3cm martwię hehe* ale jestem śpiąca... noc miałam fatalną, ciągle się budziłam to na leki, to na siku, to dzidziuś kopa, to za gorąco...masakra!!! więc pewnie dlatego! idę... prześpię się z godzinkę...
|
#1073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ta infekcja itp. więc muszę się wstrzymać z tydzień. Następną wizyte u swojego mam 8lutego i nie wiem jak bym się zdecydowała na USG prywatnie czy iść przed 8 czy po 8 jak myślicie ? ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
a ja jeszcze nie wiem jakie przeraża mnie ta rozmiarówka mam M a tu są albo S/M albo L/XL a nie chcę wyglądać jak w worku ani żeby była za mała muszę dziś dokładnie pomierzyć może wybiorę coś wkońcu ![]() ja na wyjście też nie wiem co ubiorę na początku myślałam o legginsach i jakieś tunice, a teraz również myślę o jakimś dresie - sama nie wiem. |
||
|
|
|
#1074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do koszul - ja jestem raczej drobna i zamówiłam wszystkie s/m - no i tak wszystkie są na mój gust duże, jedną to nawet taki worek dostałam powiedziałabym, że to spokojnie L lub XL chociaż na metce jest S a co do tej koszuli z ostatniego linku, jak dla mnie odpada - bałabym się, że mi cycki wyskoczą nawet np. przekręcając się na łóżku... mimo, że sama w sobie jest śliczna i wzięłabym sobie szarą z różowym :P Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-17 o 14:46 |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie co do spotkania, to procz tego, ze jestem juz wielka jak slonica, dycham jak piesek, boli mnie wszystko, to wlasnie nie mialabym co na siebie wlozyc.
![]() Jeszcze gdyby to byl wczesniejszy etap ciazy to pewnie bez wahania bym poszla, ale teraz to juz chyba bez sensu ![]() Pojde najwyzej na 20-lecie bo to 38 lat to juz starsza pani po 30-stce bede hihihMravka no wlasnie tak to wyglada z tymi fachowcami, ale samemu ciezko wiele zrobic, bo po prostu nie ma czasu. Najlepiej jest sporzadzic umowe, co za ile i na kiedy. aalegna no wlasnie moj maz robil z kolega duzy pokoj, Filip wtedy uczyl sie chodzic a robili sufit podwieszany i te szyny wszedzie, plyty, tak dlugo to trwalo bo kolega nie raz troszke zawalil bo mial przyjsc a nie przyszedl. Poza tym maz pracowal wtedy, ja tez no wiec remont trwal i trwal.... ![]() Jeszcze podloge (panele) maz kladl sam, podloga krzywa, wiec musial docinac pianki,ciezko bylo...wiec jak kuchnie juz robilismy to nie bylo opcji jaka zaproponowal maz: ze on z bratem poloza plytki. To po pierwsze kuchnia, nie bylo gdzie gotowac, po drugie: ja w ciazy i jeszcze Filipek. I dzieki temu, ze sie uparlam i wynajelismy Pana ze tak powiem od wszystkiego, remont trwal 4 dni (podwieszany sufit, zabudowa rurek, wymiana rurek od wody, plytki na scianie i podlodze i w miedzyczasie wyszlo wyrownanie sciany bo odpadla do betonu hihi) Sami sobie tylko zdarlismy tapety, potem maz sam malowal i zaplacilismy wiecej ale ile czasu zaoszczedzilismy i nerwow. A to bezcenne ![]() lena no ceny rzeczywiscie przerozne...
|
#1076 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() T sie spytal,czy mieszkanie Nam az tak uroslo , na co On,ze podawal ok 100m. Ok ...ale ok to nie 50m roznicy. proponowalismy gotowe wymiary jakie pobierala projektantka ,ale wtedy On sie uniosl honorem,ze przeciez Oni maja sprzet i sobie zmierza. Aaa szkoda slow, bo naprawde duzo roznych "akcji" ..i chyba ani razu nic nie zrobili w terminie tj bylo powiedziane.Cytat:
Cytat:
![]() ostatnio tez kupowalam jakies witaminy i mnie zdziwilo,ze opakowanie bylo po ponad 40zł ![]() Cytat:
Cytat:
z tym prasowaniem jak sie rozpedzisz to wpadnij i do mnie![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiesz co, tez zel ktorego uzywam, to pisze w ulotce, ze przy aplikowaniu go moze szczypac i szczypie wiec to jest normalne.
|
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przez tydzień na bank nigdzie nie pójdę przez tą infekcje. Muszę pogadać z TŻ co on o tym myśli. a jakie zamawiałaś? ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() to podrzuć mi wyprasuje bo lubię ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
z nerwów. dziś przeczytam.
|
|||
|
|
|
#1080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz kazal sie nie martwic na razie, ale mowil, zeby wiecej lezec. Wiec odpoczywam ile moge. Wiadomo, ze musze przy malym cos zrobic, musze obiad zrobic, ale juz praktycznie z domu nie wychodze, jedynie co to tak jak dzis na to ukg, czy jakies badania. Maz robi wszystkie zakupy, no i mama sie do nas wprowadzila, wiec po pracy jak wraca ok 17, 18 to juz bierze Filipa i sie z nim bawi, zajmuje sie nim i wtedy odpoczywam ile moge. No niestety przy dziecku juz tak lezec sie nie da, lekarz o tym wie, wiec mowi to co musze ale nic z nadwyzka. Wiec nawet juz nie sprzatam co bardzo lubie robic Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- hihihi wiedzialam ze sie naraze piszac to ale odwazylam sie Ale przeciez Tobie do 40-stki jeszcze daleko Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz, wszystko powinno byc napisane. A jesli bedziesz miala jeszcze jakies watpliwosci, zawsze mozesz do gina zadzwonic i zapytac.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

fajnie że badania super wyszły
. A mieliśmy w tym tygodniu na all licytować ubranka dla chłopaka i w takim razie musimy się wstrzymać do następnego USG.
. Mam nadzieje,ze za 2 dni przy odbiorze prac bedzie to lepiej wygladalo niz dzisiaj,bo inaczej nie dostana ani $