|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
ja też
![]() Cytat:
![]() Brumciu wczoraj pisałam o HGB Julki żebyś się wypowiedziała, bo Tymek miał anemię 10,9 to mało?? Dziewczyny mówią, że w dolnej normie, a dzisiaj do lekarza się nie dostałam. Jeszcze jedno mam do Ciebie pytanko-jakiego laptopa polecasz??Bo z tego co pamietam, to Ty zanim kupisz, to dokładnie sprawdzisz, więc wpadki Ci obce ![]() Dzisiaj Julka daje czadu Uciekam. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-01-18 o 17:57 |
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Dzieki dziewczyny Dzieki za cynk o wyprzedarzy w biedrze, mam jedną pod blokiem i od razu poleciałam. Kupiłam Agatuli klocki pluszowe - bardzo fajne. Podobał mi się jeszcze taki stoliczek edukacyjny ale juz sobie darowałam i te drewniane jeździki tez po 20 zeta były
|
|
|
|
|
#4773 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my juz po szczepienie thx za all kciuki cmoook wielkiIgus tylko sie skrzywil przy wkluciu ale bylo cicho ![]() waga : 8825 g wzrost: 73 cm ogolnie wszystko w porzadku gluten mowila zeby wprowadzac po 6 mc wiec juz sama nie wiem ![]() :conf used:
|
||
|
|
|
#4774 | ||||
|
Rozeznanie
|
wróciliśmy od lekarza
na szczęście osłuchowo Haniutek ok małż wysłał się do sklepu po zakupy, większy dzieć ogląda baję, mniejszy udaje, że śpi, więc póki mogę: karolinee, wodaqua, brumek, AgaGuernsey, Lili 83 dziękuję Wam baaaardzo ![]() Cytat:
Cytat:
zdrówka dla Zuzi i oby szczepienie jutrzejsze doszło do skutku Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2012-01-18 o 18:40 |
||||
|
|
|
#4775 |
|
Wtajemniczenie
|
Chol.erna sonda! Znowu przerzuca mnie na sam koniec! wrrr
![]() Moja mała strajkuje i je cały dzień tylko mleko. Kaszkę wylałam, zupkę wylałam. Wracam do krzaków - Dziubek, Wodaqua posuńcie swoje Szanowne
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sweetAngel widze ze nasze dzieciaki podobna wage maja
|
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet rano gotowałam mannę na wodzie,żeby łyżeczką dostały... ![]() to ząbkowanie mnie dobija..,.
|
|
#4778 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz po jeździe, było suuuper, na poczatku troche bałam się bo kilka miesięcy przerwy, a prawko mam troche ponad rok, i jeszcze zaczęło sypac śniegiem, ale sniegu sie nie bałam bo uczyłam się w zimie jeździc, ale sie podjarałam, teraz bedę częściej jeździć, ale fajnie, tylko się nie smiac
![]() Cytat:
Shira, a dziekuję poszedł sobie gnojek dzisiaj ok południa, nakopałam mu w żyć i mam nadzieje,że nie wróci Sweet no to super, ładnie waży i mierzy ![]() Justi 100 lat |
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Słuszna waga Dzieciaczki niektóre ciężko znoszą szczepienia
|
|
|
|
|
#4780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
JustPi sto lat Dziubek Dominik też się rozleniwił bardzo Patik teraz mi się fajnie pracuje, bo przed 14 jestem w domu. Mam okazję się wyrwać, a i z dzieckiem posiedzę. Ale jak wrócę na 8h to będzie armagedon. W domu codziennie przed 18ta Dziś pierwszy raz kąpaliśmy Dominika w brodziku (podczas wczorajszej kąpieli w wanience, cała woda została wychlapana na panele w sypialni). Ale miał radochę
|
|
#4781 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam asusa prawie 5 lat i strasznie mnie denerwowała bardzo głośna praca wiatraków,normalnie jakby miał wystartować tak buczał ![]() staram się nie przejmować ale średnio wychodzi ![]() ![]() Cytat:
tak sobie tłumaczę,że może musi mieć czas na nowe rzeczy a mały już z etapu gwizdania przeszedł na mówienie " łoooooooooo" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może ![]() a dietka trwa choć waga stoi ![]() Cytat:
wszystko się zgadza ale mój łobuz w sobotę zacznie dopiero 30 tydzień ![]() Cytat:
no niby nasza pediatra-neonatolog nie zauważyła nieprawidłowości. Myślę, że jeszcze poczekam troszkę Cytat:
hanysy tak mają ?? Cytat:
no tak mi w głowie siedzi ten 9 miesiąc , ale to mi się wydaje tak jakoś późno ![]() na ten o którym pisała Sweet trochę za wcześnie ![]() Cytat:
kupiłam polskie , całkowicie zmywalne. Pomalowaliśmy pędzęlkiem stópkę i rączkę i docisnęłam do przyłożonej kartki jakoś się udało, nie idealnie ale to własnie ma takie być . To pierwsza laurka więc nie może być od linijki ![]() No tak sobie myśle,że może ma teraz czas odpoczynku , poczekam skoro lekarka nic niepokojącego nie zauważyła |
|||||||||
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Lili
|
|
|
|
#4783 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja chciałam z Tobą , mogę ?? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no chyba po prostu musisz próbować i się nie poddawać, Sara się pewnie już przyzwyczaiła. Cytat:
Cytat:
za to byś więcej nie poległa
|
|||||||
|
|
|
#4784 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja jestem ciekawa ile moja kluska waży, jutro idziemy się szczepić to się okaże.. pewnie też coś koło 8 jużCytat:
![]() ![]() Cytat:
za piękne wymiaryCytat:
A my już po kąpieli i Hania od pół godz śpi.. odwiedziłyśmy dziś mojego brata.. biedny załamany szuka pracy i coś mu nie idzie.. i się nudzi w tygodniu, bo w weekendy szkoła.. niby duże miasto a te oferty jakieś takie beznadziejne... A dzisiaj Ugotowani na tvn.. oglądacie? Ja się tak wciągnęłam, że nawet teraz jak puszczają powtórki to i tak siedzę podekscytowana
|
|||||
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki nie wiem czy wiecie ale Bebiko 2 500 g w biedronie podrożało do 18.99 zl :/
|
#4786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba faktycznie zbyt wiele oczekuję od mojego synka , muszę dać sobie na wstrzymanie ![]() Cytat:
dobrze ,że z tatą ok !!! Cytat:
Cytat:
zdrówka kochana !! |
||||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4788 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pociesza nie ze względu, że Sarcia czegos nie robi , tylko ze względu na to,że ma jeszcze czas. Cytat:
a dietka trwa , ale juz 2 faza więc łatwiej Cytat:
dla dzielnej Malwinki Cytat:
Cytat:
czyli wszystkie dzieci są w normie Brumeczku dla dzielnego Tymka
|
|||||
|
|
|
#4789 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4791 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my też mamy braki w garderobie, spodnie za krótkie itd. Tez rozmiar 80 jest na bieżąco ![]() Cytat:
Cytat:
też kawał chłopa Cytat:
Cytat:
co te nasze dzieci takie lenie ??? u nas zawsze panele pływają ![]() co do prawka , robiłam wieki temu za całe 500 zł plus egzamin kocham jeździć, nie wyobrażam sobie bez tego życia geny kierowcy mam po tatusiu od małego z nim jeździłam zdałam za 1 razem
|
||||||
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W rossmanie promocja na pampki-46 (z groszami) i obiadki bobovita -2 + 1 gratis. |
|
|
|
|
#4794 |
|
Wtajemniczenie
|
zanetko
nawet nie myśl o jakiś dziwnych suplementachBrumeczku Kochany wybacz Pani a właściwie poproś Tymonka o wybaczenie za gafę z tym imieniem ![]() JustPi Stoooo lat ![]() Marysia i Igor brawa za słuszne wymiary ![]() Jasi wysypany na łokciach i kolankach czerwona pokrzywka ale skóra nie jest sucha podejrzewam że przesadziłam z płynem do płukania
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Boże to tak pięknie brzmi
![]() ach, naszła mnie chandra, bom żech maciora, ale nie mogę bo karmię. |
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta ja tez nie wierze w tabletki cud
|
|
|
|
#4797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Patik paczka poszla.
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wierze, ale jakoś mnie naszło.
Rzeczywiście za pięknie brzmi... Po raz kolejny łeb mi pęka. |
|
|
|
#4800 |
|
Wtajemniczenie
|
Bałabym się wziąć do ust taką tabletkę, nie wiadomo co do środka pakują. Nie wierzę w tabletki, które za nas wykonają całą robotę.
Eeee zgłodniałam, idę coś zjeść. Mam ochotę na wielką czekoladę z orzechami - ja, ta która nie lubi słodyczy...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

cmoook wielki

No wiec mojej malej nie mierza - nie wiem czemu u nas w przychodni tak jest, ale niedawno (w zeszlym tyg)ja mierzylam 70 cm i 

kaszle jak stary gruźlik i oczka jej ropieją. Idziemy po południu do lekarza. Majka tez coś czuję, że jutro do przedszkola nie pójdzie.....