|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Witam babolki!
Jednak jestem, ale tak jak pisalam, maz w domu - ja kompletnie niezorganizowana. Pod wielkim znakiem zapytania dzisiejsze szczepienie. Katar wiekszy niz wczoraj, no i odkaszluje. Mam nadzieje, ze mnie lekarka nie zdzieli przez leb za przychodzenie na zdrowa strona z takim dzieckiem. Tym ktorzy juz trzymaja kciuki, prosze o nie puszczanie, a tych, ktorzy jeszcze nie trzymaja, prosze o trzymanie! Aniu ja chyba sprobuje takiej smietanowo-maskarponowej z malinami, bo mam od lata zamrozone. Mialam go w weekend wyprobowac, ale chyba jednak gdy przyjdzie czas, zrobie go w ciemno. |
|
|
|
#4922 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynko jestem z Toba.
![]() AgaG kciuki tez dla Was ![]()
|
|
|
|
#4923 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
AgaG trzymam
|
|
|
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wczoraj wieczorem wgrywała mi sie jakas aktualizacja i wizaz powoli chodził Musze sie do czegoś przyznać wiem należy mi sie i bede tak siedzieć aż zęby wyjdą czyli do 11 mc Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące ![]() Mamad raczej średni kawałek chłopa za wage Patryczka trzymam mocne kciuki Marzena ja jeszcze Krystka upycham do gondoli , ale chyba na dniach zmienie na spacerówke , mam tako rozkładaną na płasko . ale kupiłam już na później x landera x go Któraś pytała o witaminy ja daje D i jak był synek chory to juvit Mamusie chłopczyków pomocy !!!! wiem że już o tym było pisane i żeby tego nie robić , ale lekarka kazała odciągac skórkę na Krystkowym siusiaczku no i co robić
|
|
|
|
#4925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w bialym bylismy.kciuki za age i za blondynke |
|
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamad kciuki za wagę
Myślałam dzisiaj po nocy o Tobie i apropo Natka ta krewka to pewnie podrażniona śluzówka od odciągania, myślę że t nic poważnego. Dobrze czytać, że wracasz do żywych, i na zakupy nawet jedziesz Editka smutne to bardzo, współczucia dla znajomych. Cytat:
![]() hehe to co Ty tam widziałaś?Kciuki Aga G ![]() Rozwalony dzień mam. ( znowu ) Nie wiem jak rozplanować czas, co zrobić..Jutro szkoła, dwa zaliczenia a ja co? olałam naukę po raz kolejny Liczę na Wasze kciuki
|
|
#4928 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Joł!
Dziewczyny! 4 strony od wczoraj wieczorem???Dobre jesteście Cytat:
Miksujesz później tylko z ziemniakami? Mam sporo szpinaku mrożonego, rozdrobnionego... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki!
Strasznie długo mnie tu nie było i nie dam rady nadrobić. Shira no to się odzywam U nas wszystko w jak najlepszym porządku Natan rośnie jak na drożdżach, a ja powoli szykuję się do powrotu do pracy. Stąd deficyt czasu - staram się go jak najwięcej poświęcić młodemu. Od poniedziałku zacznie chodzić do żłoba a ja już mam problemy ze snem przez to A Nataniel umie już pięknie sam siedzieć wyprostowany jak struna, zaczyna też sam próbować siadać z pozycji leżącej. Kula się na wszystkie strony po tapczanie i sięga po wszystko co go interesuje! Trzeba już mieć oczy naokoło głowy, bo jeszcze z tapczanu zleci ![]() Dietę też powoli rozszerzamy i jak dotąd jesteśmy przy daniach powyżej 4 miesiąca, ale musimy zacząć wprowadzać też mięso, bo w żłobku już mi powiedzieli że na obiad dzieci dostają zupę jarzynową z mięskiem drobiowym. No i czekamy na ząbki, którym się jakoś nie spieszy... A Natan biedaczek ślini się strasznie, gryzie wszystko co mu w rękę wpadnie i strasznie żałośnie płacze wieczorami ![]() A na koniec jeszcze wspomnę, że osiągnął wagę 8400 i wzrost 75 cm A teraz chociaż troszkę podczytam... Może jak wrócę do pracy to będę miała więcej czasu na wizaż w przerwie śniadaniowej
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Lili Ja wczoraj zrobiłam Emilie szpinak z ziemniakiem.Kupiłam szpina mrożony w brykietach ( tak to się piszę?) i wzięłam jeden odmroziłam, ugotowałam i ziemniaka osobno ugotowałam,bo szpinak się szybciej zrobi niż ziemniak, no i z ziemniaków wylewam wodę, łączę i blenderuję. Dzisiaj poszła zielona szpinakowa kupka
Sygnie do prywatnego idzie czy państwowy ? 3mam kciuki aby wszystko się udało
|
|
|
|
#4931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O! Dzięki, zaraz będę szukała
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wodaqua gotuję właśnie "TWOJE" ziemniaki Jadę później do Lidla to kupię ciasto francuskie na danie Brumka. Z tym kurczaczkiem mniam, mniam. Brumek które to ciasto mam kupić? Nie znam się... Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-01-19 o 11:30 |
||||
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
nie sluchac albo poprosic o pokazanie lekarke badz jakiegos domowego faceta. ja tam nie wiem jak to sie robi wiec robil to mąż. ja takiego sprzetu nie posiadam to sie nie znam...
|
|
|
|
#4933 |
|
Zadomowienie
|
Idzie do państwowego. Zresztą w Lesznie nie za bardzo mam wybór a i ten w wielkich bólach załatwiony dzięki temu że mama od 20 lat w oświacie pracuje... Mamy w mieście trzy żłobki - jeden państwowy (na szczęście z bardzo dobrymi opiniami) i dwa prywatne - jeden kosztuje 900 zł z własnym jedzeniem i pieluchami i za każdą dodatkową godzinę powyżej 9 dodatkowo płatne (i słyszałam o nim kiepskie opinie), a drugi fajny, kosztuje 480 plus własne jedzenie i pieluchy, ale miejsca brak minimum do końca 2012 roku, a pierwszeństwo mają dzieciaczki, których rodzeństwo już tam było...
|
#4934 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Chociaż nie idealny, bo nie ma wody ![]() Cytat:
Badania naukowe na podstawie których nasi pediatrzy zmienili zalecenia pochodzą tylko z 1 europejskiego kraju. Tymczasem cała masa innych badań, zleconych przez WHO, nie potwierdza tezy, że wczesne podawanie glutenu zapobiega ryzyku celiakii Nie zaprzeczają również, no ale nie potwierdzają.I gdzie nie popatrzeć na zagranicznych stronach, to o czymś takim jak ekspozycja na gluten nikt nie słyszał. Lekarze za granicą nie mają pojęcia o co chodzi i po co to ![]() W ogóle ten polski schemat, który zaleca gluten w 5-6 miesiącu, został oprotestowany przez jakąś tam międzynarodową organizację. Poza tymi argumentami powyżej dodają jeszcze, że celiakia dotyczy ok. 1% populacji i niedopuszczalne jest zmienianie całego schematu żywienia wszystkich dzieci z powodu tak małej grupy ryzyka. Oczywiście wszystko to dotyczy dzieci karmionych tylko UU. Po tym przydługim wstępie chciałam napisać że w związku z tym ... jestem głupia i nie wiem jeszcze co zrobię ![]() Cytat:
Cytat:
Niby ma wymówkę, że zapomnieliśmy kupić haka do powieszenia, a to musi być taki wielki i solidny, a fakt pozostaje faktem - nie wisi ![]() Cytat:
Po prostu tak Cię kocha że cały czas chce z Tobą być. Urocze dziecko Miłego Cytat:
![]() Cytat:
za lekarza i buziaki dla Ciebie i Saawki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak badanie Blondynki
|
|
#4935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo współczuję tej mamie. Cytat:
Ja nigdy nie kupuję mrożonego, tylko takie co leży w lodówkach. To z lidla jest bardzo dobre, z biedronki zresztą też
|
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka, Agadus najlepszego dla waszych maleństw
|
#4937 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kocham moją córeczkę...[QUOTE=Naataaszkaa;3171049 0]Witamy się z rana nie śpimy od 6/QUOTE] ![]() [QUOTE=mamad1;31710960] Dziewczyny, ja Was podziwiam, że takie ciężary dźwigacie ![]() My dziś idziemy do kontroli wagowej - nieśmiało proszę o kciuki, żeby się lekarka znowu nie czepiała (na pewno przybrał na wadze - pytanie "ile?")/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
na pewno będzie dobrze!!!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() witajcie kochane!!!! Hanusia śpi to udało mi się nadrobić..wczoraj nie miałam jak pisać bo podobnie jak Telik walczyłam 2 godziny z prasowaniem...i też wygrałam ![]() miałam się Wam pochwalić - Hanka w końcu wczoraj załapała i przewraca się z plecków na brzuszek cudny to widok, ale trochę już męczące bo nie umie w drugą stronę i mama musi za każdym razem pomóc wrócić do wyjściowej pozycji...a jak się spóźnię z pomocą to Hanka krzyczy na cały dom, bo na brzuchu leżeć nie lubi ![]() co do wózków to my się nadal wozimy w gondoli - mamy roana Maritę i gondola jest duża i jszcze mi sie w niej dzieć mieści...a spacerówkę planujemy kupić niebawem, bo mąż juz rozpoczął nowe trningi biegowe przed maratonem i chce nabyć wózek do joggingu
|
|||||
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry.....
hehe wstyd sie przyznac ale mi dopiero po sniadaniu.... Igi drzema a ja koncze pic herbatke........ .......co dzis macie na obiad????? Pieleszka - dla HaniBrunetka, Agdus -
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-01-19 o 11:44 |
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Sygnie Boże jaka rozbieżność w kwocie w tych prywatnych
mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku i wszyscy będą zdrowi. Ja do państwowego nawet nie zapisywałam Emi, ale ze względu na to że na bank się by nie dostała na już... a czekanie mnie wykończy w sumie i tak czekam, ale wiem że lada dzień będzie otwarty. Powodzenia
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet - ja na obiad nie mam nic, bo nawet nie mam wody, żeby go ugotować
I mam pytanko - czy używacie jeszcze karuzelek do łóżeczka? Bo Tymek cały czas bardzo lubi swoją, tylko niestety zaczął ją łapać w biegu Oczywiście pękam z dumy, ale z drugiej strony, jak tak złapie za zawieszkę, to karuzela przestaje się kręcić, warczy i charczy i pewnie się popsuje przez to ![]() Macie czy zdemontowałyście?
|
#4941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ona jeszcze nie dosięga bo ma łóżeczko trochę opuszczone
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc wyjdzie około 300 zł miesięcznie i jest git. Ja Natana zapisałam do tego żłoba jak byłam jeszcze w ciąży, ale jak później poszłam żeby się umówić od kiedy przyjść to mi powiedzieli że nie ma miejsc. Więc poszłam do mojej mamuśki i poprosiłam żeby na głowie stanęła ale załatwiła mi ten żłobek no i się udało. Nagle się miejsce bez problemu znalazło
|
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
A my dziś po szczepieniu
Mój bohater nie płakał w ogóle na szczęście Boję się tylko żeby gorączki nie miał, tak jak po ostatnim szczepieniu![]() Zmęczona jestem po pchaniu wózka po tym śniegu, bo u nas ludzie lenie i chodników odśnieżyć nie potrafią ;/
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mogłam zapisać Emilie jak byłam w ciąży. Od razu chcieli pesel i tylko jak się urodzi zapisać na listę rezerwowych, na których było i pewnie nadal jest 50 dzieci.Ja będę płaciła 1 miesiąc 650zł i w tym jest wyżywienie,ale Ja pewnie i tak będę swoje słoiki przynosiła, a od marca będzie za 500zł bo dostali dofinansowanie od miasta,więc się cieszę.Dobrze, że chociaż mogłaś pokombinować, bo u mnie nic by się nie dało zrobić, zero znajomości z tej branży.
|
|
|
|
|
#4945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeszcze mam chociaz Igor juz zlamal ja w dwoch miejscach.... ale jeszcze dziala po reanimacji on kocha swoje misie i ttylko jak slyszy muzyczke dostaje szalu Cytat:
dla dzielnego chlopca ![]() Co do pchania wozka to jest ....tragedia ja wole na balkon wystawic niz sie meczyc na dworze ...wczoraj jak jechalismy na szczepienie to maz sie jak mysz spocil od tego wirazu po sniegu dupki nawet odrobiny nie odśnieżyli
|
||
|
|
|
#4946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakbym do szkoły małą zapisywała... paranoja jakaś..nawet jak się dostanie - w co wątpię bo mamy jako normalna, jednodzietna rodzina minimalne szanse- to co mam zrobić z małą do września skoro wracam do pracy w lutym???? mnie jeszcze w miarę stać na żłobek prywatny, ale co z ludźmi których na to kategorycznie nie stać??? u nas też rozbieżności w tej kwestii-od 500-1000 zł....
|
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus
Alicja dziękuje wszystkim ciociom za życzenia półroczne |
|
|
|
#4948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też nie mam znajomości w branży....
|
|
|
|
|
#4949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a moja Julcia kończy dziś 5 miesięcy Cytat:
DZIEŃ DOBRY!!!! Moja maruda własnie zasypia, bo ostatnio to nic nie robi aby marudzi....mam nadzieję, że to zęby następne. |
||||
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

dla Was!

wiem należy mi sie
i bede tak siedzieć aż zęby wyjdą czyli do 11 mc
za wage Patryczka trzymam mocne kciuki
no i co robić
w bialym bylismy.

(na pewno przybrał na wadze - pytanie "ile?")