Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 12:45   #1501
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Wlasnie bylam w wc i sie wystraszylam, bo na wkladce i papierze świeża krew.
Na szczescie to nic z środka, a z cholernego żylaka podkrwawiam. Ale nie duzo i na szczescie nie z tego z środka a z tego zewnetrznego.
Oj co my sie nacierpimy w tej ciazy i nastresujemy

A to co przyszlo, okazalo sie, ze nie rogal do karmienia, a poduszka pod pupe. Chwile na niej posiedzialam no i nawet wygodnie Zobaczymy jak bedzie po porodzie.

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Wspolczuje czekania w kolejce, mam wrazenie ze z kultura jest coraz gorzej. I smiac mi sie chce jak ludzie troszke starsi mowi "jaka to jest dzisiejsza mlodziez", bo sami nie sa lepsi, najlepeij wszystkim wychodzi odwracanie glowy w druga stronei udawanie ze sie nei widzi.
Ja tez sie z Wami zgadzam w 100%. Generalnie mam kochanego meza, ale wielu rzeczy niestety z domu nie wyniosl. Ale po troszku, tak jak mowisz, troche placzem, troche krzykiem widze ze sie zmienia. A tez ciezko miec wielkie pretensje, jesli mamusia nie wpoila pewnych rzeczy. Moj tz np starsznei sie dziwil ze jak jedziemy do kogos na grilla to chcialam zawsze cos ze soba zabrac (obojetnie czy miecho, czy ciasto czy cokolwiek innego), wiele razy slyszalam ze mam sie wyluzowac u nie robic problemow, tak samo jak jedziemy do zanjomych ktorzy maja dziecko zawsze jakis drobiazg kupuje dla dziecka (to tez bylo dziwne). A teraz jak gdzies jedziemy to nieraz sam pyta, co kupujemy?Tu ewidentnie mama nawalila. A ostatnio mnie rozwalil jak go poprosilam, zeby uprasowal swoje koszule bo mi ciezko.... Uprasowal 3, po czym powiedzial ze ma dosc i zawiezie je do prasowania swojej mamusi
A jeszcze kontunuujac: w tym roku przed wigilja poklocilismy sie, ze nie mysli o prezentach dla swoich rodzicow, ze to chyba nei wypada itd, byl mocmo urazony ze przesadzam. Po czym wigija byla u nas, narobilam sie jak wol, do tego bylam przeziebiona (tesciowa nawet nie zapytala czy w czymkolwiek pomoc, a co lepsze dzien przed wigija oczekiwala ze moj tz bedzie jej jakies kanapy wozil, a ja mialam sama robic pierogi) nawet nie dostalismy od jego rodziców zlamanej czekolady. Wiec co sie dziwic ze chlop pewnych rzeczy nie zrozumie.
I tez mam nadzieje, ze uda mi sie synka wychowac, aby rozumial pewne wartosci i potrzeby innych ludzi...
faceci niby tacy silni, ale w takich prostych sytuacjach a tacy slabi i rady sobie nie moga dac
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

nie mam ostatnio siły Was nadrobić poprostu tak szybko piszecie, że padam na twarz.

U mnie wszystko w porządku. W poniedziałek byłam na wizycie:Ania jest nadal Anią Szyjka w porządku, rozwarcia nie ma, upławy to normalka w ciąży, z Anią wszystko w porządku. Ogólnie przytyłam tylko 5 kg więc bardzo sie cieszę, może nie pobiję 9 kg które przytyłam z Antkiem. Cukier w porządku, badania krwi i moczu też w porządku następna wizyta 10 lutego.

Ostatnio też zakomunikowałam w pracy szefowi że jak dam radę to będę chodzić do pracy do końca lutego a potem idę na l4.

Mam nadzieję że u Was wszystko ok spróbuję Was nadrobić w domu
No super ze Ania ma sie dobrze i Ty tez chudzinko
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Do prasowania marsz ....ale tak sobie sprytnie urządziłam prasowalnie ,że mogę na kompa zerkać
hehe czego to my nie wymyslimy zeby sobie ulatwic zycie
Ja w poprzedniej ciazy wymyslilam pastowanie na duzej szczotce zeby nie na kolanach Zawijam na szczotke jednorazowa reklamowke na to scierke i pastuje
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 12:50   #1502
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

A z chrzestnymi to ja mam problem.. Tzn. konkretniej z chrzestnym - nasz "kandydat" nie ma bierzmowania, a mieszka za granicą (w PL był ochrzczony, potem jeszcze specjalnie na komunię tu przyjechali, ale na tym koniec).

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Hej,

nie mam ostatnio siły Was nadrobić poprostu tak szybko piszecie, że padam na twarz.

U mnie wszystko w porządku. W poniedziałek byłam na wizycie:Ania jest nadal Anią Szyjka w porządku, rozwarcia nie ma, upławy to normalka w ciąży, z Anią wszystko w porządku. Ogólnie przytyłam tylko 5 kg więc bardzo sie cieszę, może nie pobiję 9 kg które przytyłam z Antkiem. Cukier w porządku, badania krwi i moczu też w porządku następna wizyta 10 lutego.

Ostatnio też zakomunikowałam w pracy szefowi że jak dam radę to będę chodzić do pracy do końca lutego a potem idę na l4.

to piękne wiadomości!
Przez całą ciążę przytyłaś jak na razie 5 kg? woow!

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
mam takie babskie pytanie, uzywacie odzywek do wlosow bez splukiwania np w sprayu , albo jakichs olejków? , chcialabym cos kupic , bo po porodzie moze nie byc czas na uzywanie odzywek i masek ze splukiwanie, ale sama nie wiem co.
ja nic nie używam więc nie pomogę. Moja skóra głowy nie akceptuje żadnych kosmetyków - od razu reaguje wysuszeniem i zaczerwienieniem. Także tylko szampon nawilżający..
Stary 2012-01-19, 12:52   #1503
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Hej,

zazdroszczę ci bardzo
może jeszcze będę kiedyś w takiej ciąży że też się będę mogła nią nacieszyć

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 12:57   #1504
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Witam

W wolnej chwili spróbuję nadrobić

U mnie masakra. Każda noc to koszmar...... jak tak dalej pójdzie to będę chodzić jak zombi.... Przeklęta rwa kulszowa Łażę w nocy po domu, budzę się z bólem co 2 godziny
Mam nadzieję, że u was lepiej
Znam ten bol...mialam go w prawym posladku a ostatnio w lewym.
Ale teraz dzidzia przestala uciskac na nerw i chwilowo mam spokoj
Sprobuj przykladac (jesli masz) termofor z ciepla woda, troszke powinno ulzyc.
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
dokładnie wiem co masz na myśli.. I przykre jest to że nawet jak Twoja Mama się aż tak starała to nie została i tak doceniona..
Ja całe życie sobie w głowie układałam, że u mnie w małżeństwie będzie inaczej.. I na szczęście jest inaczej. Po prostu po partnersku. Raz ja, raz On, niektóre rzeczy z przyzwyczajenia zawsze robię ja, niektóre On, ale w razie czego wiemy że zawsze możemy się zastąpic, pomóc sobie i nikt nie będzie robił problemu i się kłócił czy marudził.
Wiesz co najdziwniejsze, mój mąż jest jedynakiem, jego mama nie pracowałą po jego urodzeniu i w sumie też niewiele robił w domu rodzinnym, nawet jak był starszy - bo jego mama wszystkim się zajmowała. I teraz teściowa nadziwic się nie może skąd on to wszystko umie
A nauczył się jak sam mówi przez obserwacje
Wyprowadził się z domu jak jeszcze nie byliśmy razem i sam wszystko potrafił zrobic wokół siebie. Miał po prostu chęci.
I tak zostało jak zaczęliśmy się spotykac to bardzo mi się podobało, że jest w stanie wszystko sam ogarnąc - wiedziałam, że nie zrzuci wszystkiego na moje barki.
No widzisz, bo duzo zalezy od samego czlowieka.
Super ze istnieja jeszcze tacy faceci
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
niestety panuje wszechobecna obojetnosc i znieczulica, i wielu mysli sobie "a czemu takiej/takiemu mialoby byc lepiej niz mnie?"

ja ostatnio tez miala sytuacje na parkingu przed sklepem. Bylam z Sandra to zaparkowalam na miejscu przeznaczonym dla rodzicow z dzieckiem.
Obok na miejscu tez dla rodzicow z dzieckiem stal samochod, do ktorego facet pakowal sprawunki. Widze, ze jest sam, w samochodzie zadnego fotelika, to mu mowie, ze te miejsca sa zarezerwowane dla ludzi przyjezdzajacych z dziecmi. To mi zacza klama, ze jego zona z dzieckiem jest jeszcze w sklepie ... a jak odjezdzalam to widzialam, ze wsiada do samochodu z jakas babcia i zadnego dziecka wkolo nie ma... to sie zatrzymalam, otworzylam okno i zapytalam, gdzie zona z dzieckiem
Mam nadzieje, ze chociaz glupio mu bylo... chociaz watpie, bo chamstwo tez rozpowszechnione i raczej nieuleczalne jest
Ja jak jestem gdzies z brzuszkiem cos zalatwiac, to odnosze wrazenie, ze ludzie mysla: zrobilas se babo brzuch to sie teraz mecz.
Najwiecej kultury spotykam u dziadziusiow takich starszawych. Oni jeszcze maja w sobie z tych dawnych lat kulturalne gesty.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:08   #1505
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dzien Dobry Dziewczynki,

wczoraj mialam kryzys wieczorem, poryczalam sie strasznie, Tz mnie tylko przytulal i powiedzial ze on tak sie nie boi tych bezsennych nocy i kapieli malutkiej jak tych moich problemow z chodzeniem, bo wczoraj bylo marnie. ale przespapalam prawie cala noc, no wiadomo wstawanie na siusiu ale tylko raz, obracanie z boku na bok nawet ni ebylo tak klopotliwe. jak juz troszke rano pochodzilam to troche mniej komfortowo sie zrobilo, ale wstaje od biurka co pol godziny jak przykazala polozna i sie krzatam po biurze i oznajmilam szefowi ze jednak nie moge pracowac do konca lutego , bo siedzenie dlugie mi nie sluzy, wiec jutro mamy rozmowe o moim odejsciu na urlop, a jeszcze mam tyle do przygotowania - najwyzej bede to robic ze swojej sypialni.
aaaga dobrze ze trafilas na empatycznego lekarza.

konia Ty masz problemy ze spojeniem - czy uwazasz ze pas ciazowy pomoglby troszke - tzn. zmniejszylby chociaz minimalnie dyskomfort?

po porodzie powinno przejsc kochana, choc jak ja pamietam to mnie podczas pracy plecy i biodra bolaly okropnie, tez duzo siedzialam. Mysle ze poki pracujesz to niestety bedziesz sie tak meczyc, chyba ze na te ostatnie chwile pracy zafundujesz sobie pilke zamiast krzesla - ja polecam, bo jest ogromna roznica.
Cytat:
Emigra, a probowalas rossmanowskiego olejku babydream dla mam? Mam i krem i olejek, i wg mnie olejek jest lepszy (poza uzyciem, bo tu zdecydowanie przyjemniejszy w zastosowaniu jest balsam), jak sobie smaruje wieczorek brzuszek to po nocy czuje dalej lekko natluszczona skore. Zreszta ma fantastyczny sklad, pamietam ze na watku dla kreconowlosych byl bardzo polecany do stosowania na wlosy ze wzgledu wlasnie na bardzo bogaty sklad. A Hippa nigdy nie widzialam dla mam, musze sie rozejzec.
Nie probowalam, chcialam w sumie teraz jak mi sie balsam skonczy kupic oliwke, ale balsamu mam jeszcze polowe opakowania, a rossmanna mam daleko i dzisiaj kupilam ta oliwke z Hipp (http://www.hipp.de/index.php?id=236) ona ma w skladzie olejek migdalowy, tez stosuje na noc (do tej pory mialam probke w takiej malusiej buteleczce ale na k 5 uzyc mi starczyla) i skora jest zdecydowanie lepsza niz po balsamach. Ale z babydream napewno jeszcze sprobuje
Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Miałam już wczoraj Wam napisać,ale jakoś mi zleciało prawde mówiąc... Byłam u położnej. Pobadała pomierzyła i stwierdziła (nie wiem po czym,ech szamanki...) że albo moje dziecko jest tak wielkie,albo oni się machnęli przy wyliczaniu daty tp... i powiedziała mi,że być może już na początku marca urodzę niby na 1 skanie tp wyszedł na 13.03 ale oni wzięli pod uwagę datę OM i wynik skanu nr 2 i na podstawie tego ustalili ten 19... i teraz mam zagwozdkę. Ale i cieszę się że być może już tak niewiele mi zostało (z tych samych powodów co Emigra). Stan błogosławiony jest OK ale TYLKO do pewnego momentu-póki nie zaczyna się kobieta czuć jak bańka-wstańka... ja nie mogę znieść tego,że wielu czynności bez czyjejś pomocy nie jestem w stanie wykonać i jeszcze te kłopoty z oddychaniem,ten ucisk,no masakra...
a no i mam dostać skierowanie na badanie wzroku. położna powiedziała,że może to nie jest nic groźnego,że nie będzie uniemożliwiało porodu SN,ale trzeba to sprawdzić.... Wiec,proszę,trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok...
no i dziś zaczynamy 33tc... no i +20kg mamy... też płakać mi się chce,ale co na to poradze-widocznie taka już uroda moja jest...no i geny;/
zmieniliśmy jednak mieszkanie i bierzemy inne niż to o którym pisałam. jakbyście je zobaczyły to gwarantuję że z krzeseł byście pozlatywały ja przez cały czas oglądania chodziłam z otwartą buzią jak ta lampa cena ta sama a różnica nieziemska. no i mam bliżej do szpitala w razie W. tylko że musimy do Walentynek czekac na wprowadzkę i to jedyny minus. fajnie się to zbiegło z przylotem mojej siostry- jej facet będzie mógł nam pomóc przy przenosinach....
no to tyle u mnie. teraz wracam i zobaczę coście tam naprodukowały
No to moze bedziemy rodzic razem widze ze jednak nie tylko ja nosze juz balast +20 kg ...
a mieszkanko sliczne ma ten angielski klimat
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Emigra, nie przejmuj się! Mam kilka koleżanek co przytyły po ok 30 kg, przed ciążą szczuplutenkie, nie minęło poł roku znów są takie same. Przecież z tego co pisałaś odżywiałąś się zdrowo, więc ta waga to waga ciąży plus kilka kg tłuszczyku bo wiadomo, musi się zmagazynować do karmienia plus na pewno dużo wody w tkankach. Czasem przez noc potrafi mi zejść nawet 1,5 kg i to na pewno woda bo dużo i często chodzę siusiać. Także spokojnie kochana, wrócisz do swojej figurki zobaczysz!
dziekuje za slowa otuchy kochana

trzymam kciuki za wizyte
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
problem polega na tym że to przez ciążę mi się te nerki posypały, bo dziecko na nie mocno naciska i moczowody są rozpulchnione przez hormony ciążowe i się zwężają i robią sie niedrożne, a nerki pracują ale mocz ma utrudniony odpływ i nerki się powiekszają, puchną i bolą i robią się zastoje moczu. dlatego zdecydowali się założyć cewnik do lewego moczowodu żeby ułatwic przepływ moczu z nerki do pęcherza. jednak taki cewnik powoduje szereg innych dolegliwości i marze już żeby mi go wyjęli, a zrobią to dopiero jak się zgłoszę po porodzie bo wolą nie ryzykować. dlatego pisałam że ten ginek wczoraj dał mi nadzieję że w razie braku poprawy obecnego stanu skróci moje męki i zrobi cesarkę. Ale muszę jeszcze miesiąc wytrzymać bo to dopiero 1szy dzień 34tygodnia. Nie wyobrażam sobie naturalnego porodu z tym cewnikiem, choć już tyle wytrzymałam to i to bym na pewno wytrzymała.

Jeśli chodzi o chrzestnych to i u ciebie taka sytuacja jak i u mnie...
Kochana Ty powinnas medal dostac za to wszystko co znosisz podczas ciazy, miejmy nadzieje ze po porosdzi dolegliwosci znikna calkowicie i bedziesz mogla sie juz tylko synkiem cieszyc
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Do prasowania marsz ....ale tak sobie sprytnie urządziłam prasowalnie ,że mogę na kompa zerkać
A ja wczoraj poprasowalam wszystko do tej pory obojetnie czy prasowalam na stojaco czy na siedzaco i obojetnie jak dlugo to pozniej pol dnia musialam lezec z bolem bioder, a wczoraj sprobowalam siedzac na pilce do cwiczen i nic moglam dalej funkcjonowac
Cytat:
Witam

U mnie masakra. Każda noc to koszmar...... jak tak dalej pójdzie to będę chodzić jak zombi.... Przeklęta rwa kulszowa Łażę w nocy po domu, budzę się z bólem co 2 godziny
bidulko

Wrocilam z zakupow, bylam z kolezanka i jej synkiem 2,5 rocznym ... jakie te dziecko jest marudne nie umiem go zniesc znowu ostatnio ... nie wie czego chce, marudzi potwornie, krzyczy i piszczy bez powodu
Kupilam sobie majty i stanik (zwykly ale miekki taki, wiec przyda sie tez do karmienia)m no i olejek. Bylysmy tez na spozywczych zakupach, wiec prawdopodobnie w sobote nie bede musiala ich robic nalazilam sie, brzuch mnie kilka razy dosyc mocno zaklul, ale nie byl twardy. Teraz poodpoczywam sobie troche, potem odkurze i wstawie pranie i bede czekac na meza

Co do tematu mam - moja jest kochana, zawsze moge z nia pogadac o wszystkim, nie musze owijac w bawelne, jest szczera i pomaga jak moze, a odkad jestem w ciazy to by mnie chyba na rekach najchetniej nosila szkoda ze mam ja tak daleko

A jesli hcodzi o mezow to moj potrafi zrobic wszystko, bo mieszkajac w polsce babcia go ''wykorzystywala''do sprzatania, mycia podlog, okien, wiec potrafi, ale zwyczajnie nie ma czasu, bo ciagle pracuje. Natomiast jak wieczorem sie rozbierze to wsadzi brudne rzeczy do kosza na pranie- nawet i moje i ogolnie pomaga mi gdy o to po prosze, bo sam niestety niedomyslny, ale wiekszosc facetow tak chyba ma
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:09   #1506
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Znam ten bol...mialam go w prawym posladku a ostatnio w lewym.
Ale teraz dzidzia przestala uciskac na nerw i chwilowo mam spokoj
Sprobuj przykladac (jesli masz) termofor z ciepla woda, troszke powinno ulzyc.

Ja jak jestem gdzies z brzuszkiem cos zalatwiac, to odnosze wrazenie, ze ludzie mysla: zrobilas se babo brzuch to sie teraz mecz.
Najwiecej kultury spotykam u dziadziusiow takich starszawych. Oni jeszcze maja w sobie z tych dawnych lat kulturalne gesty.
Aguśka dzięki za radę spróbuję

Ja się za to miło rozczarowuję co do ludzi. Odkąd widać brzuszek dużo osób przepuszcza mnie w supermarkecie przy kasie, kierowcy zatrzymują się przed przejściem (wcześniej to rzadkość była), ludzie w urzędach miło patrzą
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:12   #1507
emigra
Zakorzenienie

Mnie ostatnio zaskoczyla dziewczyna w markecie bo jak tylko zobaczyla ze ustawiam sie za nia to odrazu kazala mi isc przed siebie w kolejke. Milo mi bylo aczkolwiek to jedyna taka sytuacja odkad jestem w ciazy, wiekszosc ludzi patrzy jak na UFO i udaje ze nie widzi
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-19, 13:12   #1508
rybka13
Zakorzenienie

hej mamuski
Ja z wami na biezaco, ale w dzien nie bardzo mam kiedy pisac, bo albo spie albo maz wraca z pracy i z nim siedze, potem w nocy was czytam i tak wkolko
ona10101 wstrzymaj sie kochana jeszcze z porodem, trzymam kciuki zeby sie dalo
aaagga Ty sie chyba bidulko najbardziej z nas wszystkich nacierpisz, ale juz tak duzo nie zostalo na pewno dasz rade Naprawde wspolczuje tych wszystkich boli
Balbinka wynajmujecie przez agencje i mozecie tak zmieniac mieszkanie kiedy chcecie? My musimy dac miesiac wypowiedzenia, bo inaczej nie zwroca depozytu
Nie wiem co jeszcze mialam napisac bo oczywiscie zapomnialam...
Ja tez mam dzis wizyte z polozna, wiec zaraz ide sie szykowac, ciekawe jak moje wyniki krwi.
To ja tymczasem lece, milego dzionka
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:20   #1509
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio zaskoczyla dziewczyna w markecie bo jak tylko zobaczyla ze ustawiam sie za nia to odrazu kazala mi isc przed siebie w kolejke. Milo mi bylo aczkolwiek to jedyna taka sytuacja odkad jestem w ciazy, wiekszosc ludzi patrzy jak na UFO i udaje ze nie widzi
serio? a ja na okrągło słucham jaka to kultura panuje za granicą, że się samochody zatrzymują przed przejściem jak widzą czekającego pieszego i w ogóle że tylko Polacy to takie niewychowane buraki, a mówią to ludzie pracujący w Niemczech

Stary 2012-01-19, 13:23   #1510
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Mnie we wtorek u gina dziewczyna przepuściła przed siebie mimo że przyszłam później niz ona. A jak powiedziałam że spokojnie poczekam - to mówi do mnie czy nie mam co w domu robić? Że przecież w ciąży jestem a ona nie więc może poczekać...Takze tez miło mi było
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:25   #1511
agnes99
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za wsparcie - w sumie to tylko jedna wizyty w tego lekarza mi do załatwienia zostanie (powinien mi tylko dać skierowanie ma morfologię, mocz i wypisac zwolnienie + taki kwitek do szpitala o robienie badań ktg od 37 tc ze wzgledu na cukrzycę), a potem szpital bedzie miał na mnie oko

lena_mi, evvcia niestety nie dała bo jak napisałam wyzej w sumie nie ma co kombinować, jak bedzie fikał, to zadzwonię do tej mojej lekarki i niech mysli co dalej z tym można zrobić
ja mam taki wypasiony pakiet w pracy w luxmedzie, więc nie powinno być problemu ze znalezieniem normalnego lekarza

Cytat:
Nie placi sie, ale mozna dostac jedynie ze wskazan lekarza, a nie na zyczenie. Jako standard sa leki znieczlajace i rozkurczowe m.in. ten lek pochodzenia od morfiny, o ktorym byla mowa ze jest szkodliwy dla dziecka, doralgan jesli dobrze pamietam. Zaczynam sie coraz bardziej bac tego wszystkiego.

to co piszesz nie jest do końca prawdą, bo dolargan podawany jest w bielańskim w ostateczności, wiem to od położej tam pracującej
prędzej dadzą Ci tam znieczulenie niż to świństwo

ps wczoraj na ćwiczeniach w szkole rodzenia ćwiczyliśmy masaż kręgosłupa na odcinku lędźwiowym, a że żadna z dziewczyn nie chciała być plecami pokazowymi, to ja sie zgłosiłam i zaliczyłam profesjonalny masaż plecków od pani prowadzącej i (co mnie bardzo cieszy) przespałam dziś rewelacyjnie cała noc, nic mnie nie bolało
Stary 2012-01-19, 13:27   #1512
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
skad ja to znam

Emigra, w koncu my jestesmy jednak bardzo mlodymi mamami jak na Niemcow. Tutaj zazwyczaj na pierwsze dziecko kobiety decyduja sie po 35 roku zycia

Cytat:
serio? a ja na okrągło słucham jaka to kultura panuje za granicą, że się samochody zatrzymują przed przejściem jak widzą czekającego pieszego i w ogóle że tylko Polacy to takie niewychowane buraki, a mówią to ludzie pracujący w Niemczech
owszem na pasach sie zatrzymuja, bo jest to uwzglednione w tutejszym kodeksie drogowym... jednym slowem jest wymog, a jesli nie, to mozna mandat dostac
Stary 2012-01-19, 13:38   #1513
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
To masz fajniejsza szkole rodzenia mi tez sie masazyk podoba, ale TZ przestrzega odstepow, mialam miec dzis wieczorem ale bidok musi zostac w pracy i bede stratna
A w ogole dzis nam pani dr na zajeciach mowila, ze to jednak tylko w Bielanskim nei ma znieczulenia platnego, bo bylo za duzo skarg na oplaty, a poniewaz nie stac ich na bezplatne dla wszystkich do Pani dyrektor wprowadzila takie zarzadzenie. Nie powiem jakie slowa cisna mi sie na usta dla tych kobiet co najpierw skorzystaly odplatnie, a pozniej zlozyly skarge! I powiem szczerze ze moja pewnosc, ze chce rodzic w Bielanskim nieco zmalala. Podobno Madalinskiego, Solec i Inflancka maja znieczulenie

ale dokładnie na takich samych zasadach w tych szpitalach wymienionych przez Ciebie jak w bielańskim jest to znieczulenie, to lekarz decyduje tam czy Ci je poda czy nie

Cytat:
Ja do niedawna mieszkałam na Zoliborzu, ale przeprowadzilismy sie na Bialoleke (wrony tu zawracaja), ale na szczescie jestem zmotoryzowana, wiec damy rade.

A w ogole ta ciaza rzuca mi sie juz na glowe. Kilka dni temu pisalam Wam, ze jak urodze to bede miala 27 lat (urodziny mam w lipcu), ale moj tez mnei uswiadomil ze mam 28, i beda 29 urodzinki. Gdzies mi roczek uciekl

to może i ja do Was dołacze bo zmotoryzowana jestem, a mieszkam w sumie na granicy śródmieścia i woli

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-19 o 13:42
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:41   #1514
MoniqW
Raczkowanie

monika_krk Przejazałam troche przepisow Dukanowych i ogolnie faktycznie sa troche monotonne tzn ogolne polaczenia warzyw z miesem bardzo mi sie podobaja ale zastepowanie oliwy - wodą czy sera zoltego -bialym serem to troche jednak dla mnie dziwne, podoba mi sie kilka pomyslow i na pewno ich sprobuje ale z uzyciem normalnej mąki i tłuszczów Jak wyjdzie cos fajnego to sie podziele - lubie gotować i probowac nowosci.

aaagga bardzo Cię podziwiam tyle się musisz wycierpiec - jestes bardzo dzielna Trzymam kciukżeby wszytsko poszło po twojej myśli.

emigra Ja mam teraz wizję zimy w kwietniu, a ze mieszkam na wsi to wiaodmo jak z drogami i sniegiem, czasami bywa ciezko z wyjazdem. Wyobrazam sobie, ze siedze sama w domu, wody mi odchodzą wiec pakuje się do samochodu i jade sobie powolutku do szpitala a mam tylko jakies 8 km ale ze zima to zaspy i przejechac sie nie da wiec z łoptą w bagazniku modle się żeby nigdzie nie stanać w zaspie na razie się śmieje z tej mojej wizji ale w duchu mam nadzieje, że będzie wiosna
A, że mój TZ jeżdzi w ciągu dnia po Wrocławiu i okolicach czasami i godzinka mu zejdzie na dojazd do domu w sumie to i tak duzo czasu powinnam miec ale roznie to bywa a wyobraznia pracuje

balbinka20 Ślicznie mieszkanko !

Aguśkaa83 J tez popieram twoje podejscie i na szczescie udalo nam sie z TZ wypracować kompromis bez płaczu i kłótni on jest po prostu bardzo ugodowy i rozsadny ma oczywiscie swoje za uszami ale kto nie ma. Ja w porownaniun z nim to byłam nerwus z czasem sie wyciszylam taki ma na mnie zbawienny wpływ W domu bardzo duzo robi moze nie doskonale ale nie krytykuje zeby sie nie zniechecil, jednak gotowanie to juz dla niego za duzo hihi odgrzac potrafi ale sam to arczej nic nie zrobi. Ale sprzatanie, pranie, naczynia, remonty zawsze moge na niego liczyc i teraz tez jest dla mnie bardzo wyrozumialy wrecz goni mnie zebym odpoczela bo ja na tylku usiedziec nie umiem. A gotowac bardzo lubie i mam frajde jak zrobie dla niego cos dobrego

agator74 Ja najmniejsze body staram sie kupować kopertowe na zatrzaski, jak juz nie raz wspominalam nie mam doswiadczenia z dziecmi i troche sie boje czy sobie poradze przy obsludze noworodka wiec staram sie kupowac takie ciuszki ktore nie beda utrudniac ubierania. Pajace tez rozpianane, choc mam troche ciuszkow rozpiananych w kroku zobaczymy moze nie bedzie tak zle

A teraz zmykam bo łazienka mnie straszy
Stary 2012-01-19, 13:46   #1515
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
to może i ja do Was dołacze bo zmotoryzowana jestem, a mieszkam w sumie na granicy śródmieścia i woli
pewnie!
Stary 2012-01-19, 13:47   #1516
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Dzięki dziewczynki za komplementy pod adresem mieszkanka
a co do pyt Rybki to syt wygląda tak,że po prostu powiedziałam tamtemu facetowi że rezygnuję z jego oferty i tyle. bo jeszcze żadnej kaucji ani referencji nie płaciliśmy więc mieliśmy prawo zmienić zdanie. czułam,że cos się wydarzy i dlatego nie dawałam im zadnej kasy. i dobrze zrobiłam. a to już dziś rano "zaklepałam", zapłaciłam i mamy jutro jechać podpisać umowę a 14 się wprowadzić.

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:47   #1517
MoniqW
Raczkowanie

Zapomniałam dodać

Aduśkaa babcia trzyma się super ! a brzuszek slicznie zapakowany tez planuje takie zdjeica ale poczelam jeszcze na wiekszy brzuchol.

kazo_z usmiałąm się, mój brzuch podobnie sie zachowuje, widac ze maluchy maja tam jeszcze duzo miejsca.

tikki, Mravka sliczne brzuszki, Mravka mobolizujesz mnie do spaceru z psami ale przez ten snieg bardzo mi sie nie chce wychodzic gdzies dalej, wiec biegaja tylko po naszym ogrodzie.
Stary 2012-01-19, 13:54   #1518
aaagga
Raczkowanie

i przypomniałam sobie jeszcze że dostałam w sumie około 100 sztukkaftaników i pajaców w rozmiarze 56 od mojej cioci (urodziła rok temu) wszystko prawie jak nowe, a niektóre wcale nie używane i pięknie poprane, poprasowane i spakowane. Podobno wszystko dostali nowe od rodziny.

Raczej nawet nie zdążę we wszystko ubrać, zobaczymy jaki się Dominik urodzi. Najwyżej potem przekażę siostrze - ona rodzi w lipcu ale nikt z rodziny poza naszymi rodzicami jeszcze nie wie

Edytowane przez aaagga
Czas edycji: 2012-01-19 o 13:58
Stary 2012-01-19, 13:56   #1519
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
pewnie!

może jeszcze przed porodami uda nam sie na jakis soczek wybrać
Stary 2012-01-19, 13:59   #1520
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
bo sie zatrzymuja... bo tu piesi nie patrza tylko wchodza na droge, tak samo rowerzysci, a to kierowca samochodu zawsze dostanie mandat lub bedzie obwiniany jesli cos sie stanie a jesli chodzi o inne zachowania typu puszczenie kogos w kolejce czy ustapienie miejsca w autobusie to nie rozni sie niczym od Polski
Cytat:
skad ja to znam

Emigra, w koncu my jestesmy jednak bardzo mlodymi mamami jak na Niemcow. Tutaj zazwyczaj na pierwsze dziecko kobiety decyduja sie po 35 roku zycia

owszem na pasach sie zatrzymuja, bo jest to uwzglednione w tutejszym kodeksie drogowym... jednym slowem jest wymog, a jesli nie, to mozna mandat dostac
wlasnie wczoraj dyskutowalismy z mezem na temat wieku kobiet ktore decyduja sie na dziecko, bo sa dwie skrajnosci - jak jest mloda dziewczyna, to znaczy ze wpadla, ma najczescie 16-18 lat i zero wyksztalcenia i zadnych szans na nie, lub kobiety wlasnie po 30-35 roku zycia, ktore juz swiadomie sie decyduja na dzieci. Ja mam lat prawie 23 wiec podciagaja mnie pod kategorie malolaty ktora wpadla i teraz ''musi'' sie meczyc z brzuchem ... ale jakos mi to wisi co ludzie mysla najwazniejsze ze ja wiem ze dziecko bylo planowane i chciane

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
i przypomniałam sobie jeszcze że dostałam w sumie około 100 sztukkaftaników i pajaców w rozmiarze 56 od mojej cioci (urodziła rok temu) wszystko prawie jak nowe, a niektóre wcale nie używane i pięknie poprane, poprasowane i spakowane. Podobno wszystko dostali nowe od rodziny.

Raczej nawet nie zdążę we wszystko ubrać, zobaczymy jaki się Dominik urodzi. Najwyżej potem przekażę siostrze - ona rodzi w lipcu ale nikt z rodziny poza naszymi rodzicami jeszcze nie wie
ale fajnie
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-19, 14:05   #1521
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
I się trochę "załamałam" bo... nie mam spodni. Założyłam na siebie ostatnie ciążowe dżinsy. A tak tylko leginsy i dres.
Mam ten sam problem

Cytat:
jak się tylko dotoczę to jestem za

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:07   #1522
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

mam takie babskie pytanie, uzywacie odzywek do wlosow bez splukiwania np w sprayu , albo jakichs olejków? , chcialabym cos kupic , bo po porodzie moze nie byc czas na uzywanie odzywek i masek ze splukiwanie, ale sama nie wiem co.
ja uzywam olejkow na noc, przed myciem. Dzieki temu nie jest to czasochłonne, a troszke wspiera włoski. Uzywam tylko na włosy, nie na skore, bo niestety mam zbyt wrazliwa.

Cytat:

to co piszesz nie jest do końca prawdą, bo dolargan podawany jest w bielańskim w ostateczności, wiem to od położej tam pracującej
prędzej dadzą Ci tam znieczulenie niż to świństwo
NO to super, troszke mnie uspokoilas. Zdaje sobie sprawe ze na tak krotkich zajeciach w SR pewne informacje przekazywane sa skrotowo, bardzo mnie cieszy ze nie jest to standard!

Cytat:
Ale super 100 sztuk to rzeczywiscie bardzo pokazna ilosc

Cytat:
Jestem za!
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:15   #1523
agnes99
Zakorzenienie

monika83 Ty chyba też do SR w bielańskim chodzisz? a jakie dni?

evvcia my Cie poturlamy

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-19 o 14:16
Stary 2012-01-19, 14:18   #1524
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
yyy ... a skad ta teoria?
ja sama dawalam smoka corze, znam mnostwo dziewczyn, ktore tez mialy smoczkowe dzieci i jakos zadna z nas nie miala ani problemow z karmieniem, ani dzieciaki nie obgryzaly sutkow

i tylko do 3 miesiaca zycia? tez pierwsze slysze, tym bardziej, ze odrusch ssania, ktory dziecko wykorzystuje do uspokajania zanika dopiero w okolicach 1 roku zycia...

to wszystko raczej zalezy od samego dziecka, bo tak jak piszesz, sa maluchy, ktore nie chca smoczka
Gucia ta teoria to dokładnie z logopedii- jestem nauczycielem więc jestem na bierząco. Dziecko ssąc pierś ma zupełnie inny układ niż ssąc smoczek - ja nie mówię że każde dziecko przeniesie ten układ na pierś -ale jest to jedno z wielu zagrożeń smoczka.

A odnośnie zanikania odruchu ssania(jako odruch wrodzony) to również psychologia rozwojowa mówi bezlitośnie że trwa do zakończenia 3 miesiąca życia. Wiem czego się nauczyłam, a uczyłam się długo i pilnie żeby być pedagogiem i doradcą życia rodzinnego. Bo takie tytuły obecnie posiadam i staram się pisać tylko to czego jestem pewna

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Ja najmniejsze body staram sie kupować kopertowe na zatrzaski, jak juz nie raz wspominalam nie mam doswiadczenia z dziecmi i troche sie boje czy sobie poradze przy obsludze noworodka wiec staram sie kupowac takie ciuszki ktore nie beda utrudniac ubierania. Pajace tez rozpianane, choc mam troche ciuszkow rozpiananych w kroku zobaczymy moze nie bedzie tak zle
Ja na szkole rodzenia testowałam właśnie super bodziaki -rozpinane kopertowo -i wydają się dużo prostsze w obsłudze w pierwszych tygodniach. Tylko rączki przełozyć, a omija się moment przekładania przez główkę-którego dzieci tak nie lubią. Także my chyba te bodziaki z długim rękawkiem + śpiochy. Ale głównie zamierzam zainwestować w pajace-są najbardziej praktyczne. Ubranek mamy dużo, ale w rozmiarze 0-3, brakuje mi jeszcze newborn'ów i będę już spokojna
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:18   #1525
monika83
Raczkowanie

w pn. na 19.30 i srody na 17, a Ty?
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:19   #1526
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
jak się tylko dotoczę to jestem za
hehe no ja również chętnie, szkoda, że teraz tyle śniegu - toczyc się ciężej
Stary 2012-01-19, 14:24   #1527
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Gucia ta teoria to dokładnie z logopedii- jestem nauczycielem więc jestem na bierząco. Dziecko ssąc pierś ma zupełnie inny układ niż ssąc smoczek - ja nie mówię że każde dziecko przeniesie ten układ na pierś -ale jest to jedno z wielu zagrożeń smoczka.
Dodatkowo ssąc pierś dziecko musi się bardziej wysilić, przy smoczku ma łatwiej
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:24   #1528
karo_z
Rozeznanie

Dzień doberek

Właśnie wróciłam z wizyty w lumpiku i się obłowiłam
było dziś wszystko za 4 zł i kupiłam 9 rzeczy dla mojego synka w sumie.
Po drodze do domu zatrzymałam się jeszcze w jednym i śliczną koszulkę kupiłam za 1 zł

Teraz idę szykować obiadek...dziś bez szału...makaron z gotowym sosem grzybowym i kurczakiem
A na 16 jadę na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia...będzie temat karmienie piersią...

Jak wrócę to Was będę nadrabiać!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:26   #1529
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
w pn. na 19.30 i srody na 17, a Ty?
we wtorki na 19 (wykłady) i srody na 18.30 (ćwiczenia)

czy Was też już nawiedziała ta pani z banku krwi pępowinowej?

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-19 o 14:29
Stary 2012-01-19, 14:36   #1530
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Witam

Może lekkie ćwiczenia na kręgosłup jakieś rozciągajace moglyby pomóc? Ja na szczęscie zapomniałam co to rwa, od kiedy nie pracuję, może tylko raz mnie złapało od tego czasu!

A teraz relacja z wizyty! A więc odczekaliśmy swoje w kolejce, mimo, ze ustalają rzekomo terminy np na 11...Zmierzyli ciśnienie, ph z próbki moczu, posłuchali bicia serduszka i dali skierowanie na pobranie krwii. Od razu powiedziałm o cukrzycy, zdziwili się, ze robiłam to badanie w Polsce i w ogole po co je robiłam? Odpowiedziałm, że w Polsce robi się to standardowo. Byli zdziwieni. Pokazałm im wynkiki tej glukozy, okazało się, że stosują inne miary-mole, i poszli przeliczać. Potwierdzili, że faktycznie trochę za wysokie, i zapytali jak badanie było robione. To mówię, że na czczo. Ale czy piłam wodę? Mówię, że tak w nocy zawsze biorę parę łyków wody mineralnej. To im nie przypasowało, kazali mi badanie powtórzyć-idę jutro na po 9. Od 12 w nocy mam zakaz picia czegokolwiek z wodą włącznie, jedzenia, zucia gumy etc. Mam ze sobą zabrać 2 butelki lucozade, a oni mi dadzą glukozę do wypicia na miejscu. Nie wiem, po co mi te 2 butelki z napojem energetycznym, zawsze unikałam takich wynalazków????

Idę poodpoczywać, bo własnie ledwo co wróciłam z tego szpitala i bardzo się objadłam
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości