|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Wlasnie bylam w wc i sie wystraszylam, bo na wkladce i papierze świeża krew.
Na szczescie to nic z środka, a z cholernego żylaka podkrwawiam. Ale nie duzo i na szczescie nie z tego z środka a z tego zewnetrznego. Oj co my sie nacierpimy w tej ciazy i nastresujemy ![]() A to co przyszlo, okazalo sie, ze nie rogal do karmienia, a poduszka pod pupe. Chwile na niej posiedzialam no i nawet wygodnie Zobaczymy jak bedzie po porodzie.![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w poprzedniej ciazy wymyslilam pastowanie na duzej szczotce zeby nie na kolanach Zawijam na szczotke jednorazowa reklamowke na to scierke i pastuje
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
A z chrzestnymi to ja mam problem.. Tzn. konkretniej z chrzestnym - nasz "kandydat" nie ma bierzmowania, a mieszka za granicą (w PL był ochrzczony, potem jeszcze specjalnie na komunię tu przyjechali, ale na tym koniec).
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
to piękne wiadomości! Przez całą ciążę przytyłaś jak na razie 5 kg? woow! ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- ja nic nie używam więc nie pomogę. Moja skóra głowy nie akceptuje żadnych kosmetyków - od razu reaguje wysuszeniem i zaczerwienieniem. Także tylko szampon nawilżający.. |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może jeszcze będę kiedyś w takiej ciąży że też się będę mogła nią nacieszyć ![]()
|
|
#1504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz dzidzia przestala uciskac na nerw i chwilowo mam spokoj ![]() Sprobuj przykladac (jesli masz) termofor z ciepla woda, troszke powinno ulzyc. Cytat:
Super ze istnieja jeszcze tacy faceci ![]() Cytat:
Najwiecej kultury spotykam u dziadziusiow takich starszawych. Oni jeszcze maja w sobie z tych dawnych lat kulturalne gesty.
|
|
#1505 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodzie powinno przejsc kochana, choc jak ja pamietam to mnie podczas pracy plecy i biodra bolaly okropnie, tez duzo siedzialam. Mysle ze poki pracujesz to niestety bedziesz sie tak meczyc, chyba ze na te ostatnie chwile pracy zafundujesz sobie pilke zamiast krzesla - ja polecam, bo jest ogromna roznica. Cytat:
) i skora jest zdecydowanie lepsza niz po balsamach. Ale z babydream napewno jeszcze sprobuje ![]() Cytat:
widze ze jednak nie tylko ja nosze juz balast +20 kg ... a mieszkanko sliczne Cytat:
trzymam kciuki za wizyte ![]() Cytat:
Cytat:
do tej pory obojetnie czy prasowalam na stojaco czy na siedzaco i obojetnie jak dlugo to pozniej pol dnia musialam lezec z bolem bioder, a wczoraj sprobowalam siedzac na pilce do cwiczen i nic Cytat:
Wrocilam z zakupow, bylam z kolezanka i jej synkiem 2,5 rocznym ... jakie te dziecko jest marudne Kupilam sobie majty i stanik (zwykly ale miekki taki, wiec przyda sie tez do karmienia)m no i olejek. Bylysmy tez na spozywczych zakupach, wiec prawdopodobnie w sobote nie bede musiala ich robic nalazilam sie, brzuch mnie kilka razy dosyc mocno zaklul, ale nie byl twardy. Teraz poodpoczywam sobie troche, potem odkurze i wstawie pranie i bede czekac na meza Co do tematu mam - moja jest kochana, zawsze moge z nia pogadac o wszystkim, nie musze owijac w bawelne, jest szczera i pomaga jak moze, a odkad jestem w ciazy to by mnie chyba na rekach najchetniej nosila szkoda ze mam ja tak daleko ![]() A jesli hcodzi o mezow to moj potrafi zrobic wszystko, bo mieszkajac w polsce babcia go ''wykorzystywala''do sprzatania, mycia podlog, okien, wiec potrafi, ale zwyczajnie nie ma czasu, bo ciagle pracuje. Natomiast jak wieczorem sie rozbierze to wsadzi brudne rzeczy do kosza na pranie- nawet i moje i ogolnie pomaga mi gdy o to po prosze, bo sam niestety niedomyslny, ale wiekszosc facetow tak chyba ma
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się za to miło rozczarowuję co do ludzi. Odkąd widać brzuszek dużo osób przepuszcza mnie w supermarkecie przy kasie, kierowcy zatrzymują się przed przejściem (wcześniej to rzadkość była), ludzie w urzędach miło patrzą
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio zaskoczyla dziewczyna w markecie bo jak tylko zobaczyla ze ustawiam sie za nia to odrazu kazala mi isc przed siebie w kolejke. Milo mi bylo
aczkolwiek to jedyna taka sytuacja odkad jestem w ciazy, wiekszosc ludzi patrzy jak na UFO i udaje ze nie widzi
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() Ja z wami na biezaco, ale w dzien nie bardzo mam kiedy pisac, bo albo spie albo maz wraca z pracy i z nim siedze, potem w nocy was czytam i tak wkolko ![]() ona10101 wstrzymaj sie kochana jeszcze z porodem, trzymam kciuki zeby sie dalo aaagga Ty sie chyba bidulko najbardziej z nas wszystkich nacierpisz, ale juz tak duzo nie zostalo na pewno dasz rade ![]() Balbinka wynajmujecie przez agencje i mozecie tak zmieniac mieszkanie kiedy chcecie? My musimy dac miesiac wypowiedzenia, bo inaczej nie zwroca depozytu Nie wiem co jeszcze mialam napisac bo oczywiscie zapomnialam... ![]() Ja tez mam dzis wizyte z polozna, wiec zaraz ide sie szykowac, ciekawe jak moje wyniki krwi. To ja tymczasem lece, milego dzionka |
|
|
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
serio? a ja na okrągło słucham jaka to kultura panuje za granicą, że się samochody zatrzymują przed przejściem jak widzą czekającego pieszego i w ogóle że tylko Polacy to takie niewychowane buraki, a mówią to ludzie pracujący w Niemczech
|
#1510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za wsparcie - w sumie to tylko jedna wizyty w tego lekarza mi do załatwienia zostanie (powinien mi tylko dać skierowanie ma morfologię, mocz i wypisac zwolnienie + taki kwitek do szpitala o robienie badań ktg od 37 tc ze wzgledu na cukrzycę), a potem szpital bedzie miał na mnie oko
lena_mi, evvcia niestety nie dała bo jak napisałam wyzej w sumie nie ma co kombinować, jak bedzie fikał, to zadzwonię do tej mojej lekarki i niech mysli co dalej z tym można zrobić ja mam taki wypasiony pakiet w pracy w luxmedzie, więc nie powinno być problemu ze znalezieniem normalnego lekarza Cytat:
to co piszesz nie jest do końca prawdą, bo dolargan podawany jest w bielańskim w ostateczności, wiem to od położej tam pracującej prędzej dadzą Ci tam znieczulenie niż to świństwo ps wczoraj na ćwiczeniach w szkole rodzenia ćwiczyliśmy masaż kręgosłupa na odcinku lędźwiowym, a że żadna z dziewczyn nie chciała być plecami pokazowymi, to ja sie zgłosiłam i zaliczyłam profesjonalny masaż plecków od pani prowadzącej i (co mnie bardzo cieszy) przespałam dziś rewelacyjnie cała noc, nic mnie nie bolało |
|
|
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emigra, w koncu my jestesmy jednak bardzo mlodymi mamami jak na Niemcow. Tutaj zazwyczaj na pierwsze dziecko kobiety decyduja sie po 35 roku zycia ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dokładnie na takich samych zasadach w tych szpitalach wymienionych przez Ciebie jak w bielańskim jest to znieczulenie, to lekarz decyduje tam czy Ci je poda czy nie Cytat:
to może i ja do Was dołacze bo zmotoryzowana jestem, a mieszkam w sumie na granicy śródmieścia i woli Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-19 o 13:42 |
||
|
|
|
#1514 |
|
Raczkowanie
|
monika_krk Przejazałam troche przepisow Dukanowych i ogolnie faktycznie sa troche monotonne tzn ogolne polaczenia warzyw z miesem bardzo mi sie podobaja ale zastepowanie oliwy - wodą czy sera zoltego -bialym serem to troche jednak dla mnie dziwne, podoba mi sie kilka pomyslow i na pewno ich sprobuje ale z uzyciem normalnej mąki i tłuszczów
Jak wyjdzie cos fajnego to sie podziele - lubie gotować i probowac nowosci. aaagga bardzo Cię podziwiam emigra Ja mam teraz wizję zimy w kwietniu, a ze mieszkam na wsi to wiaodmo jak z drogami i sniegiem, czasami bywa ciezko z wyjazdem. Wyobrazam sobie, ze siedze sama w domu, wody mi odchodzą wiec pakuje się do samochodu i jade sobie powolutku do szpitala a mam tylko jakies 8 km ale ze zima to zaspy i przejechac sie nie da wiec z łoptą w bagazniku modle się żeby nigdzie nie stanać w zaspie ![]() A, że mój TZ jeżdzi w ciągu dnia po Wrocławiu i okolicach czasami i godzinka mu zejdzie na dojazd do domu w sumie to i tak duzo czasu powinnam miec ale roznie to bywa a wyobraznia pracuje ![]() balbinka20 Ślicznie mieszkanko ! Aguśkaa83 J tez popieram twoje podejscie i na szczescie udalo nam sie z TZ wypracować kompromis bez płaczu i kłótni on jest po prostu bardzo ugodowy i rozsadny ma oczywiscie swoje za uszami ale kto nie ma. Ja w porownaniun z nim to byłam nerwus z czasem sie wyciszylam taki ma na mnie zbawienny wpływ W domu bardzo duzo robi moze nie doskonale ale nie krytykuje zeby sie nie zniechecil, jednak gotowanie to juz dla niego za duzo hihi odgrzac potrafi ale sam to arczej nic nie zrobi. Ale sprzatanie, pranie, naczynia, remonty zawsze moge na niego liczyc i teraz tez jest dla mnie bardzo wyrozumialy wrecz goni mnie zebym odpoczela bo ja na tylku usiedziec nie umiem. A gotowac bardzo lubie i mam frajde jak zrobie dla niego cos dobrego ![]() agator74 Ja najmniejsze body staram sie kupować kopertowe na zatrzaski, jak juz nie raz wspominalam nie mam doswiadczenia z dziecmi i troche sie boje czy sobie poradze przy obsludze noworodka wiec staram sie kupowac takie ciuszki ktore nie beda utrudniac ubierania. Pajace tez rozpianane, choc mam troche ciuszkow rozpiananych w kroku zobaczymy moze nie bedzie tak zle ![]() A teraz zmykam bo łazienka mnie straszy
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki za komplementy pod adresem mieszkanka
a co do pyt Rybki to syt wygląda tak,że po prostu powiedziałam tamtemu facetowi że rezygnuję z jego oferty i tyle. bo jeszcze żadnej kaucji ani referencji nie płaciliśmy więc mieliśmy prawo zmienić zdanie. czułam,że cos się wydarzy i dlatego nie dawałam im zadnej kasy. i dobrze zrobiłam. a to już dziś rano "zaklepałam", zapłaciłam i mamy jutro jechać podpisać umowę a 14 się wprowadzić.
|
#1517 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam dodać
Aduśkaa babcia trzyma się super ! a brzuszek slicznie zapakowany tez planuje takie zdjeica ale poczelam jeszcze na wiekszy brzuchol. kazo_z usmiałąm się, mój brzuch podobnie sie zachowuje, widac ze maluchy maja tam jeszcze duzo miejsca. tikki, Mravka sliczne brzuszki, Mravka mobolizujesz mnie do spaceru z psami ale przez ten snieg bardzo mi sie nie chce wychodzic gdzies dalej, wiec biegaja tylko po naszym ogrodzie. |
|
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
i przypomniałam sobie jeszcze że dostałam w sumie około 100 sztuk
kaftaników i pajaców w rozmiarze 56 od mojej cioci (urodziła rok temu) wszystko prawie jak nowe, a niektóre wcale nie używane i pięknie poprane, poprasowane i spakowane. Podobno wszystko dostali nowe od rodziny. Raczej nawet nie zdążę we wszystko ubrać, zobaczymy jaki się Dominik urodzi. Najwyżej potem przekażę siostrze - ona rodzi w lipcu ale nikt z rodziny poza naszymi rodzicami jeszcze nie wie
Dominik na świecie! Mój chłopczyk!!! Edytowane przez aaagga Czas edycji: 2012-01-19 o 13:58 |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
może jeszcze przed porodami uda nam sie na jakis soczek wybrać |
|
|
|
#1520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najwazniejsze ze ja wiem ze dziecko bylo planowane i chciane ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak się tylko dotoczę to jestem za
|
|
#1522 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem za! |
|||
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
monika83 Ty chyba też do SR w bielańskim chodzisz? a jakie dni?
evvcia my Cie poturlamy
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-19 o 14:16 |
|
|
|
#1524 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A odnośnie zanikania odruchu ssania(jako odruch wrodzony) to również psychologia rozwojowa mówi bezlitośnie że trwa do zakończenia 3 miesiąca życia. Wiem czego się nauczyłam, a uczyłam się długo i pilnie żeby być pedagogiem i doradcą życia rodzinnego. Bo takie tytuły obecnie posiadam i staram się pisać tylko to czego jestem pewna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
w pn. na 19.30 i srody na 17, a Ty?
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
no ja również chętnie, szkoda, że teraz tyle śniegu - toczyc się ciężej
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Dodatkowo ssąc pierś dziecko musi się bardziej wysilić, przy smoczku ma łatwiej
|
|
|
|
#1528 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Właśnie wróciłam z wizyty w lumpiku i się obłowiłam ![]() było dziś wszystko za 4 zł i kupiłam 9 rzeczy dla mojego synka w sumie. Po drodze do domu zatrzymałam się jeszcze w jednym i śliczną koszulkę kupiłam za 1 zł ![]() Teraz idę szykować obiadek...dziś bez szału...makaron z gotowym sosem grzybowym i kurczakiem ![]() A na 16 jadę na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia...będzie temat karmienie piersią... ![]() Jak wrócę to Was będę nadrabiać!
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
we wtorki na 19 (wykłady) i srody na 18.30 (ćwiczenia)
czy Was też już nawiedziała ta pani z banku krwi pępowinowej? Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-19 o 14:29 |
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A teraz relacja z wizyty! A więc odczekaliśmy swoje w kolejce, mimo, ze ustalają rzekomo terminy np na 11...Zmierzyli ciśnienie, ph z próbki moczu, posłuchali bicia serduszka i dali skierowanie na pobranie krwii. Od razu powiedziałm o cukrzycy, zdziwili się, ze robiłam to badanie w Polsce i w ogole po co je robiłam? Odpowiedziałm, że w Polsce robi się to standardowo. Byli zdziwieni. Pokazałm im wynkiki tej glukozy, okazało się, że stosują inne miary-mole, i poszli przeliczać. Potwierdzili, że faktycznie trochę za wysokie, i zapytali jak badanie było robione. To mówię, że na czczo. Ale czy piłam wodę? Mówię, że tak w nocy zawsze biorę parę łyków wody mineralnej. To im nie przypasowało, kazali mi badanie powtórzyć-idę jutro na po 9. Od 12 w nocy mam zakaz picia czegokolwiek z wodą włącznie, jedzenia, zucia gumy etc. Mam ze sobą zabrać 2 butelki lucozade, a oni mi dadzą glukozę do wypicia na miejscu. Nie wiem, po co mi te 2 butelki z napojem energetycznym, zawsze unikałam takich wynalazków???? Idę poodpoczywać, bo własnie ledwo co wróciłam z tego szpitala i bardzo się objadłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Zobaczymy jak bedzie po porodzie.

Szyjka w porządku, rozwarcia nie ma, upławy to normalka w ciąży, z Anią wszystko w porządku. Ogólnie przytyłam tylko 5 kg
to piękne wiadomości!
Łażę w nocy po domu, budzę się z bólem co 2 godziny

niby na 1 skanie tp wyszedł na 13.03 ale oni wzięli pod uwagę datę OM i wynik skanu nr 2 i na podstawie tego ustalili ten 19... i teraz mam zagwozdkę. Ale i cieszę się że być może już tak niewiele mi zostało (z tych samych powodów co Emigra). Stan błogosławiony jest OK ale TYLKO do pewnego momentu-póki nie zaczyna się kobieta czuć jak bańka-wstańka... ja nie mogę znieść tego,że wielu czynności bez czyjejś pomocy nie jestem w stanie wykonać

kaftaników i pajaców w rozmiarze 56 od mojej cioci (urodziła rok temu) wszystko prawie jak nowe, a niektóre wcale nie używane i pięknie poprane, poprasowane i spakowane. Podobno wszystko dostali nowe od rodziny.