|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
już niebawem będziesz miała swoją dzidzię Dziewczyny, ja nie chcę iść ot tak do szpitala i czekać na nie wiadomo co zastanawiam się dlaczego tak wcześniej mam iść do szpitala skoro na jutro mam termin, chyba powinnam za tydzień dopiero iść
|
|
#872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
ale szybko się wszystko rozwinęło oczywiście ogromne gratulacje dla Agawoo i córeczki
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE ROZPAKOWANYM MAMUSIOM
![]() uff ledwo nadrobiłam tak się rozpisałyście ![]() bybella chorujesz na tarczycę?? bo ja mam hashimoto ale wyniki w normie. Czego sie naczytałaś?? a mi dziś paczuszka z pościelą przyszła a wczoraj wanienka i inne drobne akcesoria i mogę powiedzieć że mam już prawie wszystko koszuli nie mam do porodu, soli fizjologicznej no i nadal brak nosidełka/fotelika do samochodu...
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis byla u mnie tesciowa
i uraczyła mnie 'niezawodnym' sposobem obliczania daty porodu. Niby za' jej czasów ' lekarz kazał liczyć od pierwszego ruchu dziecka , ze to jest skonczony 17tc , i wtedy liczyc do 40tc ![]() I tak wlasnie z ciekawosci sobie policzyłam, i wyszło ze z tym niezawodnym sposobem powinnam miec 2 tygodniowego niemowlaka w domu |
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
Haniula Macię się z tymi teściowymi
Moja jest w porządku na szczęście ja ruchy czułam "dopiero" w 20 tygodniu jak ktoś jest kolejny raz w ciąży to podobno czuć wcześniej. nie ma to jak "dobre" rady
|
#876 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
Dark lady powiedz mi ten octenisept to dokładnie na co jest? Bo ja się zastanawiałam czy kupić czy nie bo widziałam że to jest spore a na sam pępek jakby mi miało zostać i nie wiem do czego mogłabym to użyć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet w torbie która nie jest nawet w połowie spakowana ![]() Cytat:
gratuluję!!!Cytat:
gratuluję również, Inutil powodzenia oby się wszystko szybko rozkęciłoCytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...041816069.html o taka kupiłam wzór miś z motylkiem
a drugi komplet teściowa obiecała uszyć bo od cioci krawcowej dostałam milutką flanelę białą w roboty takie śmieszne i wyjdzie z tego materiały duży komplet dla mnie i męża i dla dzidzi taki sam malutki jak bedzie uszyty to pokażę
|
#878 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aaaa, GRATULACJE Cytat:
Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2012-01-19 o 20:57 |
|||||||||
|
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM
A my mielismy wychodne z mężem, babcia przyjechała w odwiedziny a my wybyliśmy do galerii i kupiłam sobie parę rzeczy z przecen, oczywiście w rozm L
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co około 6 minut stawia mi się brzuch i trzyma około 20-30 sekund, lekko pobolewa dół brzuch i krzyż ale to naprawdę minimalnie. Jak myślicie mam wędrować po pokoju w te i z powrotem
co ja w sumie powinnam robić, leżeć, chodzić siedzieć, dobrze by było jak już by się akcja rozkręciła....
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2012-01-19 o 21:09 |
|
|
|
#881 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
No chciałabym tak w nocy z 24 na 25 stycznia, bo 24 mały ma przedstawienie w żłobku na dzień babci i dziadka, i chciałabym zobaczyć.
Cytat:
Nie martw się, teraz jesteś pod dobrą opieką i na pewno dobrze się Tobą zajmą. Ja trzymam kciuki. Cytat:
Cytat:
I kciuki za Intuil. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będę trzymać kciuki Ja czekam na tż az wróci z pracy, muszę zaraz synka uspać... Udało mi się dzisiaj w końcu w szafach posprzątać, poukładać, więc jestem z siebie dumna. Umyłam też podłogę, łaziłam po mieście,goniłam za synkiem, a tu cisza ![]() Zrobiłam nawet chyba z 5 przysiadów Ja tak strasznie nie chcę się przeterminować, bo wiem jakie to czekanie jest okropne, z synkiem musiałam tak tydzień czekać. Muszę jutro sobie jakieś zadania powymyślać, żeby urodzić do końca przyszłego tygodnia.A najbardziej denerwuje mnie to że nie mogę nigdzie kupić herbaty z liści malin.... Ado zielarskiego mi nie po drodze. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#882 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od jutra zaczynam ![]() Cytat:
W każdym bądź razie trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam was nadrobić ale pojechaliśmy z mężem do babci bo potem nie będzie kiedy. A jak wróciliśmy to zaczęliśmy grać w karty
Teraz tz poszedł się ogolić a ja objadam się lodami czekoladowymi algidy gratuluję wszystkim rozpakowanym MAMUSIOM
|
|
|
|
#884 | |
|
Raczkowanie
|
Robię jakieś niby przysiady, z nóżki na nóżkę i czekam. Dziękuję za informację
Cytat:
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też strasznie bym się nie chciała przeterminować
ważne tylko żeby wytrzymać do soboty rana bo wtedy tz wraca z delegacji ![]()
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
kaczuszka
zeby sie rozkręciło !Moze weź prysznic taki 30min, jak to poród to powinny sie nasilić skurcze ![]() Małgosia ja tez mam w planie urodzic do konca przyszłego tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
i strach ze jak do 29 nie urodze to znowu tydzien nie bedzie tż |
|
|
|
|
#887 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych Mamuś i ich Maluszków Ciężko Was nadrobić ale staram się jak mogę. Mi jeden termin z ostatniego USG minął (17.01) teraz czekamy na termin z OM na 23.01 - zobaczymy czy coś się rozkręci na razie cisza, ani żadnych skurczy, żadnego odejścia / sączenie wód, kompletnie nic nie wskazuje na to aby to miało być już niedługo No nic czekamy z niecierpliwością na Weronisię Czytałam że zachwalałyście Sab Simplex na kolki można wiedzieć gdzie je dostałyście ? Ja znalazłam tylko takie 2 stronki: http://www.sabsimplex.pl/zamowienie.php http://www.sabsimplex.info.pl/sklep czy któraś z Was zamawiała z nich może? |
|
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Użyłam Dentinox colic drops
Cytat:
|
|
#889 |
|
BAN stały
|
To co dziś nie pijemy?
A więc wznoszę toast za nowonarodzone dzieciaczki Brzuchatkom przespanych nocy a mamuskom bezkolkowych Dobranoc![]() Aha no i za te co w szpitalu się męcząEdytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-01-19 o 22:49 |
|
|
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
i ja zaraz uciekam spać
Dobranoc wszystkim i powodzenia rodzącym
|
#891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Kasik nam dzis pediatra tez to przepisal i mamy nie zapeszajac spi poki co, a tak to od 18 do 23 byla tragedia
wiec miejmy nadzieje, ze bedzie działało, tylko u nas Nikos nie bardzo chce to przełknać, chyba mu nie smakuje
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam !
U nas dzisiaj zaczyna się 38 tydzień więc spokojnie możemy juz rodzić ![]() Mnie co raz bardziej boli podbrzusze jak na miesiączkę, ciągnie w pachwinach, a nawet sprawia mi ból w nocy obracanie z jednego boku na drugi. Wczoraj miałam ktg, wyszło dobre i jeden skurczybyk na 50, jak byłam w szpitalu w 35tc to miałam nawet do 80, a ten był mniejszy, ale bardziej treściwy (czułam go mocniej). A teraz pytanie do mam rozpakowanych : Mamuśki, które rodziły sn, miałyście znieczulenie ? Pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia ![]() P.S. Upiekłabym jakieś ciasto, ale nie mam pomysłu. Macie jakiś pomysł ?
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski ja z dwiema dobrymi wiadomosciami
1. sms od Kamciurki ![]() Alex jest juz na swiecie jest piekny podobny do tatusia wazy 3300 i ma 50cm. urodzil sie o 5,50 ![]() a to ci ranny ptaszek ![]() a druga ze moje dziecko jak zaneslo kolo 20 to wstalo o 1 zjadlo pogadalo ze mna i przed 2 bylo juz w lozeczku teraz wstalo przed 6 zjadlo i spi ja sie umylam wkoncu dokladnie a nie na szybko bo sie drze;p;p wyprasowalam tone jego ciuchow i tetr.. i teraz pije kawke i mam czas na wizaz i wszytskie zaleglosci![]() tej nocy uzylam kropli Infacol pomogly
|
#896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a inspiracje ciastowe znajdziesz tu... http://mojewypieki.blox.pl/html Cytat:
no i brawa dla ciebie fajnie jest miec chwilke czasu
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() OLUŚKA, AGAWOO, KAMCIURKA GRATULACJE!!!! a jak BORO???? Ktoś coś wie?? ja wczoraj miałam koszmar jakiś. Od 11 zaczęły mi się skurcze, znaczy brzuch sięstawiał w taki stozek i ciągneło w dół i tak co równe 20 min. Potem pojawiło się delikatne plamienie i mały wogóle się nie ruszał. Spanikowałam więc i pojechałam na IP, tam się okazało że te skurcze to przepowiadacze takie (trwały od 11 do 21 co 20 min ) a plamienie bo się szyjka rozwiera i przygotowuje do porodu. Lekarz zawyrokował że do poniedziałku powinno się zakończyć porodem. No zobaczymy, Brzuch mnie cały czas teraz ciągnie jak na okres....mam nadzieję że to się szybko rozkręci. AgaMilli jakoś czuję że my razem urodzimy Miłego dzionka kochane! |
|
|
|
#898 |
|
Rozeznanie
|
Kamciurka gratulacje !!! Kawał chłopa urodziłaś przed terminem
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
i kolejny bobas z nami
Kamciurka GRATULACJE u mnie dzisiaj piękna pogoda za oknem wszystko białe i ośnieżone szkoda tylko że ślisko:/ siadam zaraz do nauki bo we wtorek zalicznie mam w szkole a nic nie umiem ... a to matematyczny przedmiot i już mnie stres lekki łapie że nie zdażę...Kawka dla wszystkich na dobry początek dnia oczywiście słabiutka
|
#900 | ||
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Budzę się kawą bo na tą ranną wizytę wstałam, normalnie to bym jeszcze spała . Tż i Mili śpią jeszcze.Cytat:
![]() Uska super że nocka taka udana ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

już niebawem będziesz miała swoją dzidzię
zastanawiam się dlaczego tak wcześniej mam iść do szpitala skoro na jutro mam termin, chyba powinnam za tydzień dopiero iść
Zapraszam do mnie... 
ale szybko się wszystko rozwinęło oczywiście ogromne gratulacje dla Agawoo i córeczki 

i uraczyła mnie 'niezawodnym' sposobem obliczania daty porodu. Niby za' jej czasów ' lekarz kazał liczyć od pierwszego ruchu dziecka , ze to jest skonczony 17tc , i wtedy liczyc do 40tc 
Agawoo widze, ze pisze kochana
trzymajcie wiec kciuki, bo jestem przerazona! 

gratuluję!!!

musi być 60
w sferze marzeń 58