|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Nieee! Paznokcie maluję, a po ciemku nie wyjdą
---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
Znajomi, ludzi w naszym wieku, a nic optymistycznego tylko cały czas "jeszcze zobaczycie..." Najpierw, w ciąży, że teraz ostatnie chwile normalnego życia, bo potem to już kosmos będzie i nieprzespane noce i ciągły płacz. Jak się okazało że dzieć nie płacze dużo, a my o tym mówiliśmy, to szybko było "teraz noworodek, to mały kłopot, ale zobaczycie za parę tygodni kolki itp". Też jakoś się przeżyło, to teraz straszą zębami i buntem dwulatka
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
No tylko Twoje takie znam. Jakby moja tak spała ... To by miała wyspaną i miłą mamusię. A tak ma zołowatą zrzędę
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie. A to taka ludzka mentalność. Nikt nie Moze mieć lepiej ode mnie. Postrasze Troche to lżej na duszy Bedzie.
A ja durna dzieciaka na darmo obudzilam. Wiercila sie to myśle: nakarmie to zasnie dalej. Zrobiłam flache a ta nie chce i sie obudziła przez to na dobre. Teraz lezy i sie gapi w TV i nie wiem czy zechce zasnąć ![]() Edit: Moja to całych nocy nie przesypia ( zdarzyło sie kilka) jedna pobudka jest na bank. Edit2: ZASNELA Iustyna a Zuziak śpi czy mantykuje? I piec miarek mleka poszłoooo w kibel.... ![]() Miałam iść spać. Juz nawet w TVN lecą jakieś wróżki. To znak ze trzeba lulu. Dobranoc |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooooochooo a kogo ja widze. Brunetka nas odwiedziła. Cierpisz kochana na bezsenność?
Jeszcze Paticzka brakuje :p Teraz Juz naprawde Ide.... Wygoncie mnie w razie gdybym Tu jeszcze zajrzała. A jutro sie pochwale jakie auto wylicytowalismy i w niedziele jedziemy oglądać. |
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziak pol godziny temu padla na sen nocny. tak jest codziennie, dopiero o tej porze zasypia twardo. dlatego ja sie wczesniej nie klade, bo nie ma sensu,co 10 minut musialabym wstawac do niej.
widze, ze Ala chyba nie spi
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu jej się coś porobiło i siedzimy sobie
|
|
|
|
#188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zołzowatość ma się we krwi a nie z niewyspania Cytat:
![]() Chociaż akurat na to karmienie o północy to ja go zawsze budzę, ale zjada dużo i chętnie, nie wiem, czy nie najlepiej z całego dnia. Choć jakby przez sen ![]() Dobranoc... Moim paznokciom potrzeba jeszcze kilku minut na doschnięcie i tez idę ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- O, Brunetka
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie wczoraj tak bylo. pewnie Ala swietuje
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Patik czego jeszcze Cię nie ma ??????
---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Ja jej dam świętowanie ![]() ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Dobra to ja zmykam idę ją nakarmić może uśnie
|
|
|
|
#191 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do pozycji to u nas jazz hands i dog house ![]() Cytat:
. Do tej pory zachodze w głowę jak to jest możliwe.![]() Cytat:
), a tesciowa na dwa tygodnie, ale to ja jeszcze tesciowej sniadania przygotowywałam, więc żadna pomoc z jej strony to nie była. Ot, tak dla towarzystwa siedziała.![]() A tak w ogóle to dzień dobry. Odkąd Emil dostaje MM to robi kupki o dziwnych godzinach, np: 4 rano!!! i teraz to mam już je codziennie. Ale to nic w porównaniu z tym co nam serwuje przez to ząbkowanie. nic nie pomaga oprócz syropu przeciwgorączkowego. a mnie się płakać chce razem z nim. i tylko siedzi na mnie. A tak przy okazji to waży już 8750 gram i nosi ubranka na 6-9 (to tak od miesiąca) albo od 2 tygodni juz na 9-12 miesięcy! |
||||
|
|
|
#192 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Na dwa dni przepadłam i zgubiłam wątek. Dosłownie. Zachęcona poczynaniami koleżanek w kwestii organizacji ślubów/wesel ruszyliśmy z przygotowaniami pełną parą dlatego na chwilę zdradziłam wizaż dla forów ślubnych. Jesteśmy też po szczepieniu (wczoraj) W przeciwieństwie do pierwszego obyło się bez płaczu. Waga 7300 ![]() Jeszcze ze starego wątku: Vaniliowa nam położna kazała odciągać skórkę, bo robiło się zaczerwienienie. Teraz jak się nie robi to nie odciągam, jak widzę że zaczyna tylko różowieć to odciągam. Brumek w sprawie misiów - Filip też je łapie i i zatrzymuje karuzelę, ale na przewijaku. Jak Tymek do nich dosięga? Przecież one bardzo wysoko są? WÓZEK mamy już ciasno w gondoli (jedo fyn 81 cm) - nie wiem co robić, w środku zimy przesiadać się do spacerówki? Większy problem mam z fotelikiem Jest za krótki - nie w sensie wystających nóg, tylko linii zgięcia kręgosłupa (wiecie o co mi chodzi?) Te "następne" foteliki są już całkiem siedzące, tak? A bardziej na bieżąco: Gratulacje ![]() Nie przestawaj jeździć, ja przestałam w teraz musiałabym od nowa się uczyć. Cytat:
![]() 2. Też wylewam z bólem kieszeni ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
Tyle, że u Brumka w 2 rodzajach pieluch, więc
|
||
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamolki
Wstalam na randkę z laktatorem bo mi znowu cycki ześwirowaly Cytat:
|
|
#194 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
to jak Cie to pocieszy, z zajączkami już dawno nigdzie nie widziałam. Tylko pojedyncze sztuki żyrafy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba na zasadzie "dlaczego mają mieć lepiej niż ja" - zazdrość przemawia więc próbują Ci czymś tą radość popsuć. Też słyszałam na początku "Śpi? To super, ciesz się bo niedługo przestanie" i takie tam... ale mam w nosie. Nawet jak mam noc z głowy, bo płacze, marudzi i milion pobudek, to rano jeden uśmiech szczery bezzębny wystarczy i zaraz się to zapomina
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie przywitam.
Sarenka juz po śniadaniu, mam nadzieje że zaraz pójdziemy jeszcze troche dospać ![]() O 12 mamy wizyte u pediatry bo mamy wyniki troche poniżej norm, zobaczymy co powie na to. Moje dziecko pełza jak saper po całym mieszkaniu jej głowne cele to: *moje kapcie *koła od wózka *kable od ładowarek do laptopów *psie miski ![]() Ejjjj musiałam edytować bo zapomniałam ![]() 7 miesięcy
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2012-01-20 o 08:03 |
|
|
|
#196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nam nie przeciekają Swego czasu mieliśmy tą piosenkę ustawioną na dzwonek w tel. jak zwonił M. albo ja do niego. Sareneczko sto latek ![]() Ja jestem chora, cherlam jak stary gruźlik. ide do lekarza na dziewiata niech mi coś da od tego kaszlu, bo płuca wypluje. Agatula wyspana szaleje po łóżku, w ocy mieliśmy pobudke, bo się przekreciła na brzuch i wlazłą głową pod przewijak i jak podniosła głowę to się walnęła
|
||
|
|
|
#197 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, nerwy czasami puszczą i człowiek robi takie rzeczy mimo że potem żałuje.Cytat:
- ale miała 600 stronCytat:
Przespanych nocy, wór pieniążków, spełnienia marzen i pociechy z dzieci no i męża. Cytat:
Cytat:
My mieliśmy: http://www.youtube.com/watch?v=KNZH-emehxA uwielbiam- i takie piękne tłumaczenie na polski.. Cytat:
P.S. Nam tez przeciekają gdzieś bokami ![]() oho ![]() dzisiaj dyżur miał tż, ja leżałam ( nie spałam), ale myślałam o Was. Ale od 5 już na nogach Nie zacytowało mi wszystkiego. Zanetaa i co nie spałaś przeze mnie całą noc? Wyłączyłam kompa i poszłam w kime, zmęczyła mnie sytuacja z teściową z wczoraj.Mdlałam- tak apropo dyskusji o serialach- ![]() Śliczne te Wasze ślubne piosenki. Dobry temat DZIUbeK zarzuciałaś. Każda inna, w inym stylu i guście.
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki!
Mój mały mnie nie oszczędza, o 6 pobudka. Ehh. No cóż. Teraz go położyłam o 8, ale słyszę właśnie ruchy dobiegające z wózka. O, już słychać, że żyjątko się obudziło. Rozmarzyłam się przez Wasze ślubne piosenki... piękne. Ja co prawda bez kościelnego, ale zawsze chciałam tą piosenkę, od gówniarza - http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC...=TL_pQ5eVUmRts idę do żyjątka ![]() Ahhh, a teraz z małym słucham tego - uwielbiam - http://www.youtube.com/watch?v=1w7Og...feature=relmfu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-20 o 08:55 |
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Brumek wlaśnie kliknęłam Twoją piosenkę, jeżu jak ja się jej kiedyś naszukałam - usłyszałam w reklamie jakiegoś samochodu i żyć mi to nie dawało.
Dalej robi na mnie wrażenie. |
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Gotowałam w małym garnuszku, bo nie opłacało mi się wyciągać cały parowar na brykiet szpinaku ![]() kiedy będę robiła do słoiczków to będę gotować w parowarze razem z innymi warzywami, pomieszam je zrobię rożne menu i blenderem potraktuje. Na pewno masz instrukcję do parowaru, poczytaj Agni moja uwielbia wodę, mimo tego że raz przez nią się zachłysnęła i mocno płakała jak widzi że się leje to tak strasznie mocno się uśmiecha,patrzy na mnie tak jakby chciała zapytać :" już idę się kąpać?"Ja też jestem zdania, ze rodzice wychowują i wolę aby ktoś mi powiedział, co Emilie zrobiła źle i Ja wytłumaczę że tak nie wolno... Youyou dokładnie - myślą, że jak się kiedyś klapsa dawało to teraz też można.Kiedy powiedziałam swoje zdanie na ten temat to zadali mi pytanie :" A Tobie rodzice klapsa nie dawali?" a Ja mówię -" To że mi dawali, nie znaczy że Ja mam dawać mojemu dziecku bo coś przeszkrobała.." to się skrzywili. Zbulwersowało mnie bardziej to, że uważają że taka osoba jak babcia i dziadek to wg nich mają przyzwolenia na klapsy w szoku byłam. No i tak jak piszesz Emilie dokładnie robi tak jak Lilka ![]() Kajool w sumie nie miałaś wyjścia Patik wyobrażasz sobie, że wstawałam co 1h? Emilie coś nie umiała mocno spać posmarowałam jej dentinoxem dziąsła to się trochę uspokoiła. Brunetka Ty to za często buszujesz ostanio w nocy a to co wstaje i nie chce spać?Moja dzisiaj wstała o 4 i się zaczeła bawić swoimi nogami pobawiła się, zaczeła marudzić, wziełam do siebie, przytuliłam, pogruchałam i poszła spać.
|
|
|
|
#201 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień doobry
![]() Witamy się po trochę marudnej nocy.. ale tłumaczę to wczorajszym szczepieniem.. teraz Hania drzemie a ja jak zwykle zamiast położyć się z nią to siedzę i wizażuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#202 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dobry
uwaga: 100% sukces ostatnie karmienie Żbika 19! następne 7 rano Cytat:
![]() Cytat:
ja nie jem słodyczy już 19 dniCytat:
Cytat:
![]() ![]() no kochana zdolniacha!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czuję się zaszczycona tyle razy mnie zacytowano no coś tam czuję troszkę,a le cicho bo jeszcze młody w piórka obrośnie nie wydasz mnie co?![]() co do pogrubionego to tego jednego jestem pewna tak bardzo jak niczego innego na świecie!!!! ![]() kurde czegoś mi nie zaznaczyło, ale co to było...?? a Marinko smok jednak zdał egzamin to się cieszę!!!!
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
tak shireczko, dzięki Twojej radzie mój dzieć nie chodzi głodny !!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#204 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na myśli wspólnych ![]() Cytat:
http://www.zadowolenie.pl/philips-hd-914000,38041 Cytat:
Widzisz mnie ten czas też zastanawiał, ile mam ustawić. No w każdym razie będę otwietała pokrywy i próbowała czy miękkie ![]() Cytat:
U nas : "Booby Trap" i "The Dog House" ![]() Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=B_OxEEOliUk ![]() Wiocha Cytat:
Od wczoraj Radkowi zakładam i fajne są. Mniejsze jak Dady 4. ![]() Cytat:
Zdrówka Scio! |
|||||||
|
|
|
#205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry ![]() moje dziecko obudziło się dzisiaj o 6 - przez tatusia i jego budzik ![]() i wszystko byłoby super gdyby nie śnieg za oknem śnieg to ja lubię tylko w telewizji!!!!!!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Troszkę podczytywałam...
Dzisiaj idę do przedszkola na pierwsze przedstawienie w którym występuje mój synuś,ciekawe jak wypadnie???
"Uśmiecham się co rano.Jestem dobrą dziewczyną,tylko ludzie mnie wku * wiają.Bóg mnie stworzył,diabeł-opętał.Na zawsze więc pozostanę grzeszna i święta" "Nie dość,że nie mam się w co ubrać,to jeszcze szafa pęka mi w szwach!"
|
|
|
|
#207 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale oboje z mężem jesteśmy raczej niscy, więc od dziecka cudów nie oczekuję Patryk urodził się z wagą 2700g, więc już dawno ją podwoił.Z centylami właśnie też od urodzenia na jednym poziomie. Dlatego właśnie uparłąm się o te skierowania, bo rozmawiałam z innym pediatrą i tamta powiedziała, że najpierw się robi badania, a potem ewentualnie dokarmia... Chyba termin porodu miałysmy na jeden dzień? 15 sierpnia? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o dziecko faktycznie walczę ja lwica
|
||||
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dzięki dziewczyny, nie spodziewałam się takiego odzewu. Tak mi się jakoś skumulowało i wylałam żale na wątku... Ja to taka panikara, bojąca Zawsze jak mam jechać np samochodem gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam to panika się włącza. Wszystkie nowe rzeczy mnie przerastają, dopóki nie spróbuję to się ich boję. A jak spróbuję to stwierdzam, że tak źle nie było. Mam nadzieję, że wiecie o co mi cho ![]() Dałam wczoraj Radkowi trochę kaszki z bobovity, tej na wodzie z bananami. Obsypało go ale wcześniej zjadłam trochę mięsa mielonego i obstawiam, że raczej po tym. Pisałam o tym już? ![]() Dziś też mu dam tej kaszki i będę obserwowała. |
|
|
|
#209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Zgadzam się z dziewczynami że Ty Brumciu kosmitką jesteś ![]() Co do Pampków to mam tak samo jak Ty i tez 4 wydają mi się za duże a 3 za małe... Ślubne piosenki my klasycznie Anna Jantar- Przetańczyć z Tobą chcę. Chociaż teraz napewno wzięłabym coś bardziej oryginalnego ![]() Iustyna podpis świetny ![]() Co do bicia... niech no mi ktoś dotknie Julka nie tak jak trzeba to po prostu gorzko pożałuję, bo ja taki "kogut" skaczący z łąpami jestem trochę, w dzieciństwie uwielbiałam się lać, łamałam kolegom nosy itp ![]() A moje dziecie ma już 2 zęby! I teraz krzyczy do smoczka. Wczoraj spadł z łóżka jak ze mną spał...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Znajomi, ludzi w naszym wieku, a nic optymistycznego tylko cały czas "jeszcze zobaczycie..." Najpierw, w ciąży, że teraz ostatnie chwile normalnego życia, bo potem to już kosmos będzie i nieprzespane noce i ciągły płacz. Jak się okazało że dzieć nie płacze dużo, a my o tym mówiliśmy, to szybko było "teraz noworodek, to mały kłopot, ale zobaczycie za parę tygodni kolki itp". Też jakoś się przeżyło, to teraz straszą zębami i buntem dwulatka

... To by miała wyspaną i miłą mamusię. A tak ma zołowatą zrzędę 

Otóż pieluszki zaczęły nam przeciekać. Niby nic niezwykłego, ale zdarza się to nawet po kilka razy dziennie, a do tej pory nie zdarzało się nigdy1 W całym życiu przesikał może ze 2-3 razy, a teraz co druga
Myślałam że może wyrósł z trójek. Ale z czwórkami jest to samo. I z pampersami i z tymi lidlowymi. No to sobie myślę - ja się uwsteczniłam i nie umiem własnemu dziecku pieluchy założyć. Ale jak mąż go przewinie jest to samo 

Ja się rzadko obrażam i spokojna jestem, ale akurat za rocznicę i urodziny to foch by poszedł jak stąd do Krakowa 
zębole
(rezydencja)
Naprawdę. Dziękuję. Chociaż oczywiście dobrze wiem, że idealna nie jestem. Po prostu kocham najmocniej jak umiem

jak widzi że się leje to tak strasznie mocno się uśmiecha,patrzy na mnie tak jakby chciała zapytać :" już idę się kąpać?"