Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 01:06   #181
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek zostałyśmy same na placu boju. Muszę Cię pożegnać . Gasisz?
Nieee! Paznokcie maluję, a po ciemku nie wyjdą

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku!! Ja podzielam zdanie innych. Jestes idealna kosmitka i wcale nie Jestes jakaś dziwna, mam na mysli to ze nie wpadlas w jakaś czarna rozpacz po porodzie itp. Ja tez nie wpadlam a siostra mojego Tz ( ma teraz syna 2-latka) cały czas mnie dopytuje czy JUZ mam dola ????? Jakby to była norma. Wkurzylam sie. W ogóle jak w ciazy juz byłam to mnie straszyla. Ze cieżko samemu z dzieckiem (nie mam tu żadnej rodziny, a mojej Mamy nie prosiłam by przyjechała) ze Bede miała depresję, ze NAPEWNO NIE DAM RADY SAMA. I co??? Galy jej wylazly na wierzch. Sama sobie poradzialm bez niczyjej pomocy (Tz od 7 do 21 w pracy z przerwa 40 minut na obiad, ktory ja jeszcze miałam mu ugotować, co przy noworodku wg niej jest niewykonalne). Zamiast pocieszyć ciężarną to jej szpile w tyłek.
Stronczusiu - wiem co masz na myśli, bo też nas ciągle wszyscy straszą Znajomi, ludzi w naszym wieku, a nic optymistycznego tylko cały czas "jeszcze zobaczycie..." Najpierw, w ciąży, że teraz ostatnie chwile normalnego życia, bo potem to już kosmos będzie i nieprzespane noce i ciągły płacz. Jak się okazało że dzieć nie płacze dużo, a my o tym mówiliśmy, to szybko było "teraz noworodek, to mały kłopot, ale zobaczycie za parę tygodni kolki itp". Też jakoś się przeżyło, to teraz straszą zębami i buntem dwulatka
Stary 2012-01-20, 01:13   #182
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nieee! Paznokcie maluję, a po ciemku nie wyjdą

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Stronczusiu - wiem co masz na myśli, bo też nas ciągle wszyscy straszą Znajomi, ludzi w naszym wieku, a nic optymistycznego tylko cały czas "jeszcze zobaczycie..." Najpierw, w ciąży, że teraz ostatnie chwile normalnego życia, bo potem to już kosmos będzie i nieprzespane noce i ciągły płacz. Jak się okazało że dzieć nie płacze dużo, a my o tym mówiliśmy, to szybko było "teraz noworodek, to mały kłopot, ale zobaczycie za parę tygodni kolki itp". Też jakoś się przeżyło, to teraz straszą zębami i buntem dwulatka
Eeee Wy to macie jakiś dziwy egzemplarz dziecka, widział kto, żeby dziecko spało do 20.00 do 11.00????!!!! Bez pobudki?!

No tylko Twoje takie znam. Jakby moja tak spała ... To by miała wyspaną i miłą mamusię. A tak ma zołowatą zrzędę .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 01:14   #183
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Wlasnie. A to taka ludzka mentalność. Nikt nie Moze mieć lepiej ode mnie. Postrasze Troche to lżej na duszy Bedzie.

A ja durna dzieciaka na darmo obudzilam. Wiercila sie to myśle: nakarmie to zasnie dalej. Zrobiłam flache a ta nie chce i sie obudziła przez to na dobre. Teraz lezy i sie gapi w TV i nie wiem czy zechce zasnąć oj durna ja durna. Musze sie nauczyć ze póki nie wyje to nie głodna

Edit: Moja to całych nocy nie przesypia ( zdarzyło sie kilka) jedna pobudka jest na bank.

Edit2: ZASNELA

Iustyna a Zuziak śpi czy mantykuje?

I piec miarek mleka poszłoooo w kibel....

Miałam iść spać. Juz nawet w TVN lecą jakieś wróżki. To znak ze trzeba lulu. Dobranoc
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 01:23   #184
brunetka2000
Zakorzenienie

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 01:24   #185
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ooooochooo a kogo ja widze. Brunetka nas odwiedziła. Cierpisz kochana na bezsenność?

Jeszcze Paticzka brakuje :p

Teraz Juz naprawde Ide.... Wygoncie mnie w razie gdybym Tu jeszcze zajrzała. A jutro sie pochwale jakie auto wylicytowalismy i w niedziele jedziemy oglądać.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 01:28   #186
iustyna1
Wtajemniczenie

Zuziak pol godziny temu padla na sen nocny. tak jest codziennie, dopiero o tej porze zasypia twardo. dlatego ja sie wczesniej nie klade, bo nie ma sensu,co 10 minut musialabym wstawac do niej.

widze, ze Ala chyba nie spi
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-20, 01:29   #187
brunetka2000
Zakorzenienie

Znowu jej się coś porobiło i siedzimy sobie
Stary 2012-01-20, 01:31   #188
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee Wy to macie jakiś dziwy egzemplarz dziecka, widział kto, żeby dziecko spało do 20.00 do 11.00????!!!! Bez pobudki?!
Wcale nie - dementuję!!! Mój syn wstaje o północy na jedzonko. Co prawda ja go budzę, ale zakładam że dzięki temu potem śpi to rana, a nie funduje mi pobudki np. o 4

A zołzowatość ma się we krwi a nie z niewyspania

Cytat:
A ja durna dzieciaka na darmo obudzilam. Wiercila sie to myśle: nakarmie to zasnie dalej. Zrobiłam flache a ta nie chce i sie obudziła przez to na dobre. Teraz lezy i sie gapi w TV i nie wiem czy zechce zasnąć oj durna ja durna. Musze sie nauczyć ze póki nie wyje to nie głodna
Mi też się ciężko tego nauczyć
Chociaż akurat na to karmienie o północy to ja go zawsze budzę, ale zjada dużo i chętnie, nie wiem, czy nie najlepiej z całego dnia. Choć jakby przez sen

Dobranoc... Moim paznokciom potrzeba jeszcze kilku minut na doschnięcie i tez idę

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

O, Brunetka
Stary 2012-01-20, 01:32   #189
iustyna1
Wtajemniczenie

u mnie wczoraj tak bylo. pewnie Ala swietuje
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-20, 01:43   #190
brunetka2000
Zakorzenienie

Patik czego jeszcze Cię nie ma ??????

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ----------

Cytat:
u mnie wczoraj tak bylo. pewnie Ala swietuje
Ja jej dam świętowanie

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Dobra to ja zmykam idę ją nakarmić może uśnie
Stary 2012-01-20, 06:03   #191
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Zuziak pol godziny temu padla na sen nocny. tak jest codziennie, dopiero o tej porze zasypia twardo. dlatego ja sie wczesniej nie klade, bo nie ma sensu,co 10 minut musialabym wstawac do niej.

widze, ze Ala chyba nie spi
wspólczuję
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

To ja ostatnio żalę się swojemu tż mówiąc: "Wiesz co tak mnie boli kręgosłup jak nigdy w życiu, tak o tu w tym miejscu-pokazując paluchem. Jak myślisz co to może być?" Na co on dobitnie: Starość!

U nas Hania praktykuje pozycję snow angels.
mnie lekarz rodzinny powiedział, że się rozsypuję po ciąży

a co do pozycji to u nas jazz hands i dog house
Cytat:

A co do pieluszek, to mam od tygodnia niezłą myślówę Otóż pieluszki zaczęły nam przeciekać. Niby nic niezwykłego, ale zdarza się to nawet po kilka razy dziennie, a do tej pory nie zdarzało się nigdy1 W całym życiu przesikał może ze 2-3 razy, a teraz co druga Myślałam że może wyrósł z trójek. Ale z czwórkami jest to samo. I z pampersami i z tymi lidlowymi. No to sobie myślę - ja się uwsteczniłam i nie umiem własnemu dziecku pieluchy założyć. Ale jak mąż go przewinie jest to samo O co chodzi
A wiesz że mamy ten sam problem i próbuję już zapinać je wyżej i na początku to fukałam na T. że to on nie potrafi zakładać pieluch . Do tej pory zachodze w głowę jak to jest możliwe.
Cytat:
Brumku!! Ja podzielam zdanie innych. Jestes idealna kosmitka i wcale nie Jestes jakaś dziwna, mam na mysli to ze nie wpadlas w jakaś czarna rozpacz po porodzie itp. Ja tez nie wpadlam a siostra mojego Tz ( ma teraz syna 2-latka) cały czas mnie dopytuje czy JUZ mam dola ????? Jakby to była norma. Wkurzylam sie. W ogóle jak w ciazy juz byłam to mnie straszyla. Ze cieżko samemu z dzieckiem (nie mam tu żadnej rodziny, a mojej Mamy nie prosiłam by przyjechała) ze Bede miała depresję, ze NAPEWNO NIE DAM RADY SAMA. I co??? Galy jej wylazly na wierzch. Sama sobie poradzialm bez niczyjej pomocy (Tz od 7 do 21 w pracy z przerwa 40 minut na obiad, ktory ja jeszcze miałam mu ugotować, co przy noworodku wg niej jest niewykonalne). Zamiast pocieszyć ciężarną to jej szpile w tyłek.
no właśnie. mnie tez straszono,że nie dam rady. tylko jedna koleżanka, która jest tutaj powiedziała, że ona z pierwszym dzieckiem tez była sama i świetnie dała sobie radę. moja mam wpadła na 4 dni (dłużej pewnie bym jej nie zniosła), a tesciowa na dwa tygodnie, ale to ja jeszcze tesciowej sniadania przygotowywałam, więc żadna pomoc z jej strony to nie była. Ot, tak dla towarzystwa siedziała.

A tak w ogóle to dzień dobry. Odkąd Emil dostaje MM to robi kupki o dziwnych godzinach, np: 4 rano!!! i teraz to mam już je codziennie.

Ale to nic w porównaniu z tym co nam serwuje przez to ząbkowanie. nic nie pomaga oprócz syropu przeciwgorączkowego. a mnie się płakać chce razem z nim. i tylko siedzi na mnie.

A tak przy okazji to waży już 8750 gram i nosi ubranka na 6-9 (to tak od miesiąca) albo od 2 tygodni juz na 9-12 miesięcy!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 06:43   #192
Brida
Rozeznanie

Dzień dobry
Na dwa dni przepadłam i zgubiłam wątek.
Dosłownie.

Zachęcona poczynaniami koleżanek w kwestii organizacji ślubów/wesel ruszyliśmy z przygotowaniami pełną parą dlatego na chwilę zdradziłam wizaż dla forów ślubnych.

Jesteśmy też po szczepieniu (wczoraj)
W przeciwieństwie do pierwszego obyło się bez płaczu. Waga 7300

Jeszcze ze starego wątku:

Vaniliowa nam położna kazała odciągać skórkę, bo robiło się zaczerwienienie. Teraz jak się nie robi to nie odciągam, jak widzę że zaczyna tylko różowieć to odciągam.

Brumek w sprawie misiów - Filip też je łapie i i zatrzymuje karuzelę, ale na przewijaku. Jak Tymek do nich dosięga? Przecież one bardzo wysoko są?

WÓZEK mamy już ciasno w gondoli (jedo fyn 81 cm) - nie wiem co robić, w środku zimy przesiadać się do spacerówki?

Większy problem mam z fotelikiem Jest za krótki - nie w sensie wystających nóg, tylko linii zgięcia kręgosłupa (wiecie o co mi chodzi?)
Te "następne" foteliki są już całkiem siedzące, tak?

A bardziej na bieżąco:

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
witam w nowym watku, i dziękuje za wszystkie kciuKI. ZDAŁAM PRAWKO
Gratulacje
Nie przestawaj jeździć, ja przestałam w teraz musiałabym od nowa się uczyć.

Cytat:

I piec miarek mleka poszłoooo w kibel....
1. Dlatego właśnie teraz grzecznie siedzę i czekam
2. Też wylewam z bólem kieszeni

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A wiesz że mamy ten sam problem i próbuję już zapinać je wyżej i na początku to fukałam na T. że to on nie potrafi zakładać pieluch . Do tej pory zachodze w głowę jak to jest możliwe.
A jaki rozmiar? U nas przesikiwanie zaczęło się ostatnio- od 4, ale 3 byłyjuż ewidentnie za małe (gumki się odciskały)
Tyle, że u Brumka w 2 rodzajach pieluch, więc
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 07:22   #193
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie mamolki

Wstalam na randkę z laktatorem bo mi znowu cycki ześwirowaly

Cytat:
Dziewczyny miło mi, że mój podpis Wam się podoba.

A która zdolniacha wymyśliła nowy
mła
Stary 2012-01-20, 07:25   #194
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Kupiłam też ciasto francuskie Je trzeba wyrabiać jeszcze czy od razu pod wałek?
jeśli takie jak myślę, czyli z chłodni, np. biedronkowe to jest gotowe do użycia
Cytat:
Jezzzzuu! Ja kupiłam ten z zajączkami za 70zł
to jak Cie to pocieszy, z zajączkami już dawno nigdzie nie widziałam. Tylko pojedyncze sztuki żyrafy
Cytat:
Coś chciałam... a wiecie, że my wczoraj mieliśmy 4 rocznicę ślubu a mój mąż zapomniał . Przypominałam mu miesiąc, tydzień i dzień wcześniej. I zapomniał.
Ale ja nie o tym, ja o tym że, UWAGA! - nie strzeliłam focha, tylko zaczęłam się śmiać z niego . Nawet mi się humor przez to nie popsuł . To się nazywa luuuuuuz .
oj tak, mąż niech się cieszy że ma taką żonę wyluzowaną
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
czyli ktoś jeszcze tak to zrozumiał jak ja (nie jestem gupia )

Cytat:
Podziwiam koleżankę Ja się rzadko obrażam i spokojna jestem, ale akurat za rocznicę i urodziny to foch by poszedł jak stąd do Krakowa

Cytat:
o matko , zakochałam sie w typowej pościelówie (czytaj wolnej piosence ) , jakbym brała jeszcze raz ślub to wzięłabym ją na pierwszy taniec
a właśnie jakie wybrałyście piosenki ??
Niebieska piosenka
Cytat:
Ooo, trafiłaś w mój czuły punkt, bo ja kocham naszą ślubną piosenkę i dla mnie jest to TA JEDYNA NAJWSPANIALSZA
O ta: http://www.youtube.com/watch?v=_4X8YsFQRtg
świetna!
Cytat:
Dziewczyny miło mi, że mój podpis Wam się podoba.

A która zdolniacha wymyśliła nowy tytuł?

Brumek zostałyśmy same na placu boju. Muszę Cię pożegnać . Gasisz?
Cytat:

chyba na zasadzie "dlaczego mają mieć lepiej niż ja" - zazdrość przemawia więc próbują Ci czymś tą radość popsuć.
Też słyszałam na początku "Śpi? To super, ciesz się bo niedługo przestanie" i takie tam...
ale mam w nosie.
Nawet jak mam noc z głowy, bo płacze, marudzi i milion pobudek, to rano jeden uśmiech szczery bezzębny wystarczy i zaraz się to zapomina

Cytat:
A zołzowatość ma się we krwi a nie z niewyspania

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 07:57   #195
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

I ja sie przywitam.
Sarenka juz po śniadaniu, mam nadzieje że zaraz pójdziemy jeszcze troche dospać

O 12 mamy wizyte u pediatry bo mamy wyniki troche poniżej norm, zobaczymy co powie na to.

Moje dziecko pełza jak saper po całym mieszkaniu jej głowne cele to:
*moje kapcie
*koła od wózka
*kable od ładowarek do laptopów
*psie miski

Ejjjj musiałam edytować bo zapomniałam

7 miesięcy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2012-01-20 o 08:03
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 08:19   #196
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
wstyd się przyznać ale wciągnęłam sie w polski serial (rezydencja)

co do pogrubionego to jakbym wygladała tak jak Ty , nawet przez myśl by mi dieta nie przeszła
a ja nie czekam na Twój stan uzywalności tylko liczę ,że dzieki Tobie wytrwam

o matko , zakochałam sie w typowej pościelówie (czytaj wolnej piosence ) , jakbym brała jeszcze raz ślub to wzięłabym ją na pierwszy taniec
U nas Savage garden truly madly deeple http://www.youtube.com/watch?v=WQnAxOQxQIU&ob=av3e

Cytat:
Telik - stop!!!
Zaczerwieniłam się jak burak jak to czytałam i zaczęły mnie piec policzki Naprawdę. Dziękuję. Chociaż oczywiście dobrze wiem, że idealna nie jestem. Po prostu kocham najmocniej jak umiem
Tak samo zresztą jak Ty

A co do pieluszek, to mam od tygodnia niezłą myślówę Otóż pieluszki zaczęły nam przeciekać. Niby nic niezwykłego, ale zdarza się to nawet po kilka razy dziennie, a do tej pory nie zdarzało się nigdy1 W całym życiu przesikał może ze 2-3 razy, a teraz co druga Myślałam że może wyrósł z trójek. Ale z czwórkami jest to samo. I z pampersami i z tymi lidlowymi. No to sobie myślę - ja się uwsteczniłam i nie umiem własnemu dziecku pieluchy założyć. Ale jak mąż go przewinie jest to samo O co chodzi

Genialnie! Ma radochę z tego, czy tak normalnie reaguje, jakby całe życie to robił?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Ooo, trafiłaś w mój czuły punkt, bo ja kocham naszą ślubną piosenkę i dla mnie jest to TA JEDYNA NAJWSPANIALSZA
Z pieluszkami nie wiem nam nie przeciekają

Swego czasu mieliśmy tą piosenkę ustawioną na dzwonek w tel. jak zwonił M. albo ja do niego.

Sareneczko sto latek

Ja jestem chora, cherlam jak stary gruźlik. ide do lekarza na dziewiata niech mi coś da od tego kaszlu, bo płuca wypluje.

Agatula wyspana szaleje po łóżku, w ocy mieliśmy pobudke, bo się przekreciła na brzuch i wlazłą głową pod przewijak i jak podniosła głowę to się walnęła

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 08:44   #197
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

ja się pochwalę nieskromnie ..... MAKSIU MA PIERWSZEGO ZĄBKA !!!! .... ach mój mały duży mężczyzna

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dobry wieczór.
Bartessa gratulacje! To gdzie to teraz bedziesz siac postrach na drogach?
W sprawie mleka UU, kolezanka w pracy twierdzi, ze po 6 miesiacu UU juz nie zawiera przeciwcial, ktore chronia dziecko. Wydaje mi się, że to bujda, szukałam w necie, ale nie znalazłam nic na ten temat. W każdym razie ja zamierzam mekolić się z laktatorem do wiosny, ze wzgledu na choroby wlasnie. Kurde przez te moje mleczne cycki to ciezko kupic mi coś na wyprzedazach. Ostatnio taki świetny płaszcz mierzyłam, ale co z tego jak w biuście się nie zapnę??? Rozmiar większy już gdzie indziej odstaje. Mam nadzieje, ze jak skoncze karmic to wroci mi dawny rozmiar. Jak nie to chyba sobie zmniejsze
ja myślałam że Ty już tylko na mm

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
tez tak uwazam ale raz w zyciu zdarzylo mi sie dac klapsa corce kuzynki, bo mnie ugryzla i nie chciala pusic. Tzn. poszlam z nia na spacer, ona nie chciala isc w ta strone, to idziemy w druga, tez zle. Nagle polozyla mi sie na chodniku i w ryk. No to kucam,probuje podniesc a ta chaps mnie za reke i trzyma i nie puszcza. Ja juz placze z bolu a ta dalej trzyma, no to w koncu klepnelam, to puscila. Nie jestem z tego dumna ale strasznie mnie bolalo i chyba czlowiek nie do konca jest swiadomy wtedy.
nikt nie jest z żelaza,- no chyba że Brumek, nerwy czasami puszczą i człowiek robi takie rzeczy mimo że potem żałuje.

Cytat:
to wy tu sobie gadajcie, a ja jutro rano przy kawce poczytam.
Idę czytac Władcę pierścieni- powrót króla. jakoś nigdy nie miałam kiedy. a film mi się bardzo podobał.
Tak więc dobranoc wszystkim. i miłego wieczoru etatowym markom nocnym: Brumkowi, Stronczkowi i Justynie.
a jak z Twoim postanowieniem Noworocznym przeczytania 30 knig? ja dopiero wczoraj drugą zaczęłam, a tą pierwsza miesiąc czytałam- ale miała 600 stron

Cytat:

Coś chciałam... a wiecie, że my wczoraj mieliśmy 4 rocznicę ślubu a mój mąż zapomniał . Przypominałam mu miesiąc, tydzień i dzień wcześniej. I zapomniał.
Ale ja nie o tym, ja o tym że, UWAGA! - nie strzeliłam focha, tylko zaczęłam się śmiać z niego . Nawet mi się humor przez to nie popsuł . To się nazywa luuuuuuz .
to ja Ci chociaż złoże życzenia jak Tż zapomniał
Przespanych nocy, wór pieniążków, spełnienia marzen i pociechy z dzieci no i męża.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ejjjjjj, no coś Ty!
Ja nie widziałam jeszcze parowaru nawet na żywo i co z tego ?
Nie mów tak o sobie
ja też

Cytat:

ee ja nawet nie wiedziałam że jest takie okreslenie "pościelowa"- heheh
My mieliśmy: http://www.youtube.com/watch?v=KNZH-emehxA uwielbiam- i takie piękne tłumaczenie na polski..

Cytat:

piękna...
P.S. Nam tez przeciekają gdzieś bokami

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
oho

dzisiaj dyżur miał tż, ja leżałam ( nie spałam), ale myślałam o Was.
Ale od 5 już na nogach

Nie zacytowało mi wszystkiego.

Zanetaa i co nie spałaś przeze mnie całą noc? Wyłączyłam kompa i poszłam w kime, zmęczyła mnie sytuacja z teściową z wczoraj.
Mdlałam- tak apropo dyskusji o serialach-

Śliczne te Wasze ślubne piosenki. Dobry temat DZIUbeK zarzuciałaś. Każda inna, w inym stylu i guście.
Stary 2012-01-20, 08:47   #198
Marina1
Zakorzenienie

Witajcie kobietki!

Mój mały mnie nie oszczędza, o 6 pobudka. Ehh. No cóż.
Teraz go położyłam o 8, ale słyszę właśnie ruchy dobiegające z wózka.
O, już słychać, że żyjątko się obudziło.

Rozmarzyłam się przez Wasze ślubne piosenki... piękne.

Ja co prawda bez kościelnego, ale zawsze chciałam tą piosenkę, od gówniarza - http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC...=TL_pQ5eVUmRts

idę do żyjątka

Ahhh, a teraz z małym słucham tego - uwielbiam - http://www.youtube.com/watch?v=1w7Og...feature=relmfu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-20 o 08:55
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:11   #199
Brida
Rozeznanie

Brumek wlaśnie kliknęłam Twoją piosenkę, jeżu jak ja się jej kiedyś naszukałam - usłyszałam w reklamie jakiegoś samochodu i żyć mi to nie dawało.
Dalej robi na mnie wrażenie.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:43   #200
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Żaneta gotujesz szpinak w parowarze?

Gotowałam w małym garnuszku,
bo nie opłacało mi się wyciągać cały parowar na brykiet szpinaku
kiedy będę robiła do słoiczków to będę gotować w parowarze razem z innymi warzywami, pomieszam je zrobię rożne menu i blenderem potraktuje.

Na pewno masz instrukcję do parowaru, poczytaj

Agni
moja uwielbia wodę, mimo tego że raz przez nią się zachłysnęła i mocno płakała jak widzi że się leje to tak strasznie mocno się uśmiecha,patrzy na mnie tak jakby chciała zapytać :" już idę się kąpać?"
Ja też jestem zdania, ze rodzice wychowują i wolę aby ktoś mi powiedział, co Emilie zrobiła źle i Ja wytłumaczę że tak nie wolno...

Youyou
dokładnie - myślą, że jak się kiedyś klapsa dawało to teraz też można.Kiedy powiedziałam swoje zdanie na ten temat to zadali mi pytanie :" A Tobie rodzice klapsa nie dawali?" a Ja mówię -" To że mi dawali, nie znaczy że Ja mam dawać mojemu dziecku bo coś przeszkrobała.." to się skrzywili. Zbulwersowało mnie bardziej to, że uważają że taka osoba jak babcia i dziadek to wg nich mają przyzwolenia na klapsy w szoku byłam. No i tak jak piszesz Emilie dokładnie robi tak jak Lilka Ja tam lubię jak się tak ciapra, muszę już fotelik-bujaczek wyprać bo go tak uciaprała

Kajool
w sumie nie miałaś wyjścia tylko że sytuacja o której u mnie była opowiada to pikuś.

Patik wyobrażasz sobie, że wstawałam co 1h? Emilie coś nie umiała mocno spać posmarowałam jej dentinoxem dziąsła to się trochę uspokoiła.

Brunetka Ty to za często buszujesz ostanio w nocy a to co wstaje i nie chce spać?Moja dzisiaj wstała o 4 i się zaczeła bawić swoimi nogami pobawiła się, zaczeła marudzić, wziełam do siebie, przytuliłam, pogruchałam i poszła spać.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:48   #201
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dzień doobry

Witamy się po trochę marudnej nocy.. ale tłumaczę to wczorajszym szczepieniem.. teraz Hania drzemie a ja jak zwykle zamiast położyć się z nią to siedzę i wizażuję

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Muszę sie pochwalić. Dominik turla się na wszytskie strony, potrafi już z pleców na brzuszek i na odwrót, w jednym i drugim kierunku I robi to jak najbardziej świadomie
Rozkładamy mu w całym salonie maty i koce, bo skubany turla się tak wszędzie, gdzie tylko chce po cos sobie sięgnąć to poprostu się tam turla Bosko to wygląda

Cytat:

No tylko Twoje takie znam. Jakby moja tak spała ... To by miała wyspaną i miłą mamusię. A tak ma zołowatą zrzędę .

Cytat:
wspólczuję

mnie lekarz rodzinny powiedział, że się rozsypuję po ciąży

a co do pozycji to u nas jazz hands i dog house

no właśnie. mnie tez straszono,że nie dam rady. tylko jedna koleżanka, która jest tutaj powiedziała, że ona z pierwszym dzieckiem tez była sama i świetnie dała sobie radę. moja mam wpadła na 4 dni (dłużej pewnie bym jej nie zniosła), a tesciowa na dwa tygodnie, ale to ja jeszcze tesciowej sniadania przygotowywałam, więc żadna pomoc z jej strony to nie była. Ot, tak dla towarzystwa siedziała.

A tak w ogóle to dzień dobry. Odkąd Emil dostaje MM to robi kupki o dziwnych godzinach, np: 4 rano!!! i teraz to mam już je codziennie.

Ale to nic w porównaniu z tym co nam serwuje przez to ząbkowanie. nic nie pomaga oprócz syropu przeciwgorączkowego. a mnie się płakać chce razem z nim. i tylko siedzi na mnie.

A tak przy okazji to waży już 8750 gram i nosi ubranka na 6-9 (to tak od miesiąca) albo od 2 tygodni juz na 9-12 miesięcy!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
I ja sie przywitam.
Sarenka juz po śniadaniu, mam nadzieje że zaraz pójdziemy jeszcze troche dospać

O 12 mamy wizyte u pediatry bo mamy wyniki troche poniżej norm, zobaczymy co powie na to.

Moje dziecko pełza jak saper po całym mieszkaniu jej głowne cele to:
*moje kapcie
*koła od wózka
*kable od ładowarek do laptopów
*psie miski

Ejjjj musiałam edytować bo zapomniałam

7 miesięcy
Mała spryciara
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:50   #202
Shira_83
Zadomowienie

dobry

uwaga: 100% sukces ostatnie karmienie Żbika 19! następne 7 rano

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Shira wierci mi się w nocy, smok jej nie uspokaja. Biorę do UU to wcina, więc raczej głodna. Waży 7200g i ma 68 cm, doktorek mówi, że rozwija się pięknie...
kurde nieprawdopodobne mój tak często nie jadł nawet za noworodka

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Ja zjadłam obiad muszę się pochwalić, że od 3 dni mam wyznaczone godziny jedzenia i póki co udaje mi się ich trzymać no i od 3 dni nie zjadłam nic słodkiego Poproszę o
ja nie jem słodyczy już 19 dni

Cytat:
Teliczku kochany skąd ja mam brać motywację skoro do mnie nie dołączasz a obiecałaś
ja się trzymam kochana damy radę!!!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jestem

Laski ale akcja. Już Wam opowiadam ja się prawie posikałam
Dzisiaj kolęda u nas chodziła. I ja poszłam sobie do fryzjera, mama została z Filipem i się położyli w dużym pokoju. My nie przyjmujemy księdza. No, a ja nie zamknęłam drzwi na zamek. Teraz wróciłam i mi mama opowiada. Że nagle śpią i słyszy z przedpokoju "halo halo" A tu ksiądz sobie wszedł No to ona szybko do niego wstała z pokoju i z wejścia mu mówi, że ma być cicho bo dziecko śpi on zdezorientowany podobno stał i wydukał czy przyjmuje kolędę. No to moja mama na to, że niestety nie, ona jest tylko opiekunką do dziecka, a właścicieli mieszkania nie ma
kocham Twoją mamę pogratuluj jej refleksu

Cytat:
witam w nowym watku, i dziękuje za wszystkie kciuKI. ZDAŁAM PRAWKO
no kochana zdolniacha!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
wbiło mnie w fotel. Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać nad wiedza jaką posiadają lekarze
Ale, ale, ale.. z dz i r a
dobrze mówi dać jej piwa
Cytat:
Ej to Shiry tekst , pytała czy może pożyczyć ?
oo mam adwokata i to za darmola

Cytat:
Napisane przez tequila_sunrise25 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny... Czy przyjmujecie "nowe mamusie" czy to krąg zamknięty?
bry pisz pisz nic się nie bój

Cytat:
Że specyficzny to się zgodzę (w pozytywnym sensie of course) Że nie dostrzega - się nie zgodzę: widać, słychać i czuć, że Ty do tego Żbika coś tam jednak czujesz

WOW! Żbiku aleś dzielny

To i ja się przyznam - JA TEŻ

Ale się obśmiałam Z jaką pewnością to piszecie

czuję się zaszczycona tyle razy mnie zacytowano no coś tam czuję troszkę,a le cicho bo jeszcze młody w piórka obrośnie nie wydasz mnie co?
co do pogrubionego to tego jednego jestem pewna tak bardzo jak niczego innego na świecie!!!!

kurde czegoś mi nie zaznaczyło, ale co to było...??

a Marinko smok jednak zdał egzamin to się cieszę!!!!
Stary 2012-01-20, 09:52   #203
Marina1
Zakorzenienie

tak shireczko, dzięki Twojej radzie mój dzieć nie chodzi głodny !!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:02   #204
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Coś chciałam... a wiecie, że my wczoraj mieliśmy 4 rocznicę
[COLOR="Silver"]
To wszystkiego dobrego i wiele, wiele takich rocznic!
Mam na myśli wspólnych nie żeby TŻ zapominał

Cytat:
A jaki masz parowar? Ja też mam, ale mi jakoś nie smakuje z niego jedzenie

http://www.zadowolenie.pl/philips-hd-914000,38041

Cytat:
kochana nie ma się co dołować . Ja mam parowar, faktycznie , robi sie samo, układam jarzynki (posolone) , mięsko (przyprawione) i nastawiam czas .
dzięki.
Widzisz mnie ten czas też zastanawiał, ile mam ustawić.
No w każdym razie będę otwietała pokrywy i próbowała czy miękkie

Cytat:
Pozycje dziecka w łóżku rodziców- ale się uśmiałam.
http://www.joemonster.org/art/19143/...lozku_rodzicow
Fajne!
U nas :
"Booby Trap"
i
"The Dog House"

Cytat:

U nas było to:
http://www.youtube.com/watch?v=B_OxEEOliUk

Wiocha

Cytat:
Mam wrażenie Ale te lidlowskie trójki są idealnie pomiędzy pampersowymi 3 i 4, więc powinno być ok. A tu gucio - te też czasem przeciekną I to wcale nie zalezy od stopnia wypełnienia pieluchy Bo czasem nic w niej praktycznie nie ma, a na zewnątrz mokro. A innym razem pielucha tonę waży, a nie przecieknie. Czary!
Chciałam to dzisiaj napisać!
Od wczoraj Radkowi zakładam i fajne są.
Mniejsze jak Dady 4.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
mła

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas Savage garden truly madly deeple http://www.youtube.com/watch?v=WQnAxOQxQIU&ob=av3e
:

Zdrówka Scio!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:02   #205
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
s.soja i c. cave "w moich ramionach" http://www.youtube.com/watch?v=XrzYs...eature=related

Cytat:
Natka, bosko musi to wyglądać. Moje dziecko jest zaprogramowane na przewrót z pleców na brzuch i robi to wszędzie. W łóżku, na macie, na przewijaku, w wanience... A ja tylko do niej biegam na ratunek, bo na brzuchu leżeć nie chce.
to u nas dokładnie tak samo z Hanią mam od 2 dni

dzień dobry

moje dziecko obudziło się dzisiaj o 6 - przez tatusia i jego budzik no to zaczęłyśmy dzien raniutko, ale przed 8 padła i wstała dopiero teraz dzięki czemu ja dospałam i jestem rześka jak szczygiełek na wiosnę

i wszystko byłoby super gdyby nie śnieg za oknem
śnieg to ja lubię tylko w telewizji!!!!!!!!!!!!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:05   #206
tequila_sunrise25
Raczkowanie

Cytat:
Tequila

Podczytywałaś nas, czy jesteś u nas pierwszy raz?
Troszkę podczytywałam...
Dzisiaj idę do przedszkola na pierwsze przedstawienie w którym występuje mój synuś,ciekawe jak wypadnie???
Stary 2012-01-20, 10:05   #207
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Twój Patryk ma podobną wagę do Dawida (różni ich 5 dni)
na wizycie w ub. tyg. ważył 6690g przy wzroście 75cm
jest baaaaardzo szczupły, taki od początku
jak patrzę na siatki jest w okolicy 15 centyla
jesteśmy na mieszance UU i MM (bebilon comfort 1)
no i od kilku dni wprowadzamy słoiczki

pediatr zleciła nam zrobienie posiewu z moczu, że przy infekcjach dróg moczowych waga tak nie rośnie
zrobiłam - nic nie wyszło

jest zdrowy więc myślę że nie ma co panikować z tą wagą
Ale masz wysokiego synka! Mój ma jakieś 66,5 cm Ale oboje z mężem jesteśmy raczej niscy, więc od dziecka cudów nie oczekuję Patryk urodził się z wagą 2700g, więc już dawno ją podwoił.
Z centylami właśnie też od urodzenia na jednym poziomie.
Dlatego właśnie uparłąm się o te skierowania, bo rozmawiałam z innym pediatrą i tamta powiedziała, że najpierw się robi badania, a potem ewentualnie dokarmia...
Chyba termin porodu miałysmy na jeden dzień? 15 sierpnia?

Cytat:
w ziązku z tym podpisem przypomnialo mi sie. jak kiedyś usypialam Karolka, a starszy Bartek, caly czas biegal i nie dawal mu zasnac, ja w konc mówie do niego: co ty masz ADHD? usiądz przed bajką albo pobaw się. A Bartek pyta: a co to jest ADHD? ja mu na to: nadpobudliwość. A Bartek mówi: to ja chce zeby on mial też adhd
Zabił mnie tym tekstem

Cytat:
A my już po szczepieniu.. no i muszę Wam strasznie podziękować za kciuki bo zdziałały cuda.. Hania zakwiliła tylko przy wkłuciu a potem od razu uśmiech dzielna dziewczyna
Ważymy już 7930g i mamy 66cm.. przybrała 600g w miesiąc..

No i najważniejsze, jak nie pojawi nam się już wysypka na buzi to za miesiąc będziemy mogli zmienić mleko na zwykłe bebiko

Cytat:
Padłam Co za konowałka Mamad, Ty sama dobrze wiesz, że nie ma mało kalorycznego mleka, że po 6 miesiącu nie trzeba dawać MM (przecież i tak wprowadzasz inne pokarmy), że ząbkowanie może mieć gigantyczny wpływ na apetyt! Wiesz to, więc uwierz sobie, bo masz rację. Ty nie ona.
Chcoaiż doskonale rozumiem, że to musiała być bardzo przykra sytuacja. Kiedy Ci wyskoczyła z tym, że to pierwsze dziecko, wytrącając takim wrednym tekstem wszystkie argumenty Choć oczywiście racji nie miała. Mi by się pewnie z miejsca płakać zachciało. Dzielna jesteś że w ogóle z nią próbowałaś polemizować i wywalczyłaś to skierowanie Walczysz jak lwica o swoje dziecko i o UU i ja to podziwiam
Chodzi o to, że ja trochę za bardzo mam bzika na punkcie karmienia UU, żebym sobie dała wmówić takie rzeczy. Wiem, że to wszystko bzdury. Chciałąm tylko zrelacjonować wizytę
A o dziecko faktycznie walczę ja lwica
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:09   #208
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć!

Dzięki dziewczyny, nie spodziewałam się takiego odzewu.
Tak mi się jakoś skumulowało i wylałam żale na wątku...

Ja to taka panikara, bojąca
Zawsze jak mam jechać np samochodem gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam to panika się włącza.
Wszystkie nowe rzeczy mnie przerastają, dopóki nie spróbuję to się ich boję.
A jak spróbuję to stwierdzam, że tak źle nie było.
Mam nadzieję, że wiecie o co mi cho

Dałam wczoraj Radkowi trochę kaszki z bobovity,
tej na wodzie z bananami.
Obsypało go ale wcześniej zjadłam trochę mięsa mielonego i obstawiam, że raczej po tym. Pisałam o tym już?
Dziś też mu dam tej kaszki i będę obserwowała.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:11   #209
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

WÓZEK mamy już ciasno w gondoli (jedo fyn 81 cm) - nie wiem co robić, w środku zimy przesiadać się do spacerówki?
My się przesiadaliśmy

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki!

Mój mały mnie nie oszczędza, o 6 pobudka. Ehh. No cóż.
Teraz go położyłam o 8, ale słyszę właśnie ruchy dobiegające z wózka.
O, już słychać, że żyjątko się obudziło.

Rozmarzyłam się przez Wasze ślubne piosenki... piękne.

Ja co prawda bez kościelnego, ale zawsze chciałam tą piosenkę, od gówniarza - http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC...=TL_pQ5eVUmRts

idę do żyjątka

Ahhh, a teraz z małym słucham tego - uwielbiam - http://www.youtube.com/watch?v=1w7Og...feature=relmfu
Dżizas Marinko !! November rain jedne z moich najukochańszych utworów. Mocno sentymentaly. Wiele wspomnień

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:11   #210
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
Zgadzam się z dziewczynami że Ty Brumciu kosmitką jesteś Co do Pampków to mam tak samo jak Ty i tez 4 wydają mi się za duże a 3 za małe...
Ślubne piosenki my klasycznie Anna Jantar- Przetańczyć z Tobą chcę.
Chociaż teraz napewno wzięłabym coś bardziej oryginalnego
Iustyna podpis świetny
Co do bicia... niech no mi ktoś dotknie Julka nie tak jak trzeba to po prostu gorzko pożałuję, bo ja taki "kogut" skaczący z łąpami jestem trochę, w dzieciństwie uwielbiałam się lać, łamałam kolegom nosy itp
A moje dziecie ma już 2 zęby!
I teraz krzyczy do smoczka.
Wczoraj spadł z łóżka jak ze mną spał...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości