|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
[QUOTE]
A ja nie miałam robionego HIV... Wszystkie miałyście? [/COLOR] ja mialam ale w tym kraju to badanie i na choroby weneryczne robi sie kazdemu bo tu jest sodoma i gomora GB ma najwiekszy wskaznik nastoletnich matek chyba w calej Eu pomimo darmowej antykoncepcji. A tak sie balam ze bede najstarsza na szkole rodzenia ale jednak nie jestem Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-01-20 o 18:37 |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
|
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a hiva zrobiłam w pl bo miałam za darmo inaczej bym nie robiła.
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
Na poczatek gratulacje dla wszstkich mamuś nowo rozpakowanych,ale sie posypalo ![]() My z Nikolą czujemy się dobrze,karmię ja niby sie najada,ale tak naprawdę nie widzę ,zeby leciało jakoś dużo siary.Dziś już waga spadła ,ale to normalne.Jestem trochę zmęczona bo jak odeszły mmi wody o 3 tak dopiero dzis po południu zasnęła na 10-15 min. Bolą mnie brodawki bo mała miała to co córa małej stopki z tym jezyczkiem,ale dzis jej podcieli i mam nadzieje ,że bedzie lepiej.po za tym krocze trochę boli bo niestety mnie nacieli choc starali sie nie.Rodziłam w wodzie ,ale jak parte sie zaczeły zatrzymywać musiałam wyjść,ale to i tak na jakieś 40 min ,a parte miałam 1,40h tyle,ze żadkie,za to te rozwierajace jak dojechałam do szpitalao 4.30 to od razu co 2-3 min. Koncze bo launia się budzi Buziaki i dziekujemy za gratulację
|
#966 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ja nie pamiętam kiedy dokładnie były te pierwsze ruchy. No ale teściowa fajne teorie ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i super że kropelki pomogły ![]() Cytat:
Kolejna z której cesarką tak strasznie długo zwlekali.Cytat:
![]() Dziewczyny staram się nie martwić i wierzyć że będzie ok. Ale ciężko mi jednak, ciągle sprawdzam czy mały się rusza i myślę co dalej. Torba w połowie spakowana, w domu wielki bałagan, a jutro ksiądz chodzi, no a ja sił nie mam na sprzątanie. Ale zajęłam się działalnością twórczą i jakoś mi mija czas
|
|||||||
|
|
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już urodzisz to dopiero wtedy liczysz... inaczej przecież może się nie zgodzić....Cytat:
![]() Laktację można pobudzić, nawet jeśli pokarm chwilowo "zaniknie" czy też właściwie jego ilość się zmniejszy... Najpierw jest siara, potem w sumie często wydaje się że nie ma nic (jak byłam na porodówce to wiele kobiet "nie miało" pokarmu, ale położna pokazywała że jednak jest Ja mam chyba nocnego marka w domku koło 24-1 zawsze ma porę czuwania i nie idzie jej w łóżku utrzymać, bo kupka za kupką się wtedy robią - robię się już od tego zmęczona troszkę, bo w dzień starszy synek też wymaga uwagi (oczywiście mojej a nie Taty, który siedzi w domu na opiece i się nudzi, bo kapcie tylko mama może założyć...)Gratulacje dla Inutil, taki wysyp że zaczyna mi się mieszać której już gratulowałam
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-01-20 o 17:18 |
||
|
|
|
#968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jak trzeźwo pomyślę to też uważam że cesarka jest gorsza. W końcu to poważna operacja na otwartej jamie brzusznej obarczona całą masą możliwych powikłań + ból pooperacyjny. Ale czasami panika górą Cytat:
|
||
|
|
|
#969 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale gratulacje oczywiscie dla mamy i synusia ![]() Cytat:
Cytat:
tak cie straszyc... trzymam kciuki zeby bylo ok juz... ![]() Cytat:
nie mialam nigdy zadnego skurczu a juz 38 tydz leci i nie wiem czy wogole bede miala kiedykolwiejk czy przespie porod bojeee sieeeeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i czekamy na dokladniejsze wiesci ![]() Cytat:
tylko bez takich mi tu.... kazda sie boi ale damy rade, silne kobitki jestesmy wkoncu nie mysl o C bo sie tam do ciebie przejade wiem gdzie mieszkasz, dlugo cie znajde ?? kto sie orientuje ile czasu mija od zlozenia wniosku o becikowe domomentu wplaty na konto?? tak pi razy drzwi ??
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanim nadrobię to:
GRATULACJE dla Intuil i Kamciurki !!! Ja dziś coś podziębiona jestem, mam napady zimna/gorąca, boli mnie bardzo głowa i jestem taka "nie do życia". Synek siedzi i ogląda bajki, a ja nie mogę się zmobilizować żeby mu jakieś efektywne zabawy wymyślać bo nic mi się nie chce. Do porodu zostało mi 9 dni Nie mogę teraz chorować.
|
|
|
|
#971 | ||||
|
Rozeznanie
|
czesc brzuchatki i mamusie
![]() Agawoo, Oluśka, Inutil, Kamciurka gratulacje!!!! Ależ się posypało ![]() Cytat:
Cytat:
przeciez na porodowce mialas byc![]() przy okazji dołączam sie do toastu Cytat:
Cytat:
|
|
#972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kasikzaki nam też pomógł Dentinox , a kupowałas go na recepte czy dostane go tez bez?![]() Kurcze i ja załapałam jakiegos doła na prawie 3 tygodnie po porodzie, chodze rozdrazniona i najchetniej to siadłabym i beczała...
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Boroo
![]() Ostatnio za kazdym razem jak wchodze to jakis nowy dzieciaczek na swiecie jest Wlasnie wybieram posciel dla Lenki, bo mama chciala jej zafundować I musze tez wybrac jeden komplet dla synka mojego brata, az sie nie moge zdecydowac |
|
|
|
#974 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn. wafelki, czekolady, ciastka, ciasta. Do tego cytrusy tez, ale z umiarem. Jedyne czego na pewno nie zjem to produkty zawierajace owoce pestkowe oraz takowe owoce nie jadam w ogóle produktów wzdymajacych dlatego tego nie ujmuje. Cytat:
Bambusiek trzymaj sie kochana, na pewno jutro wyjdziecie Cytat:
Cytat:
Boroo gratulacje dla swiezo upieczonej mamusi i synusia
|
|
#975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba dziś jeszcze go kupię bo wybieram się za chwilę do apteki a ja mam dzisiaj mega doła wróciłam z córką od lekarza i ma początek zapalenia oskrzeli ale to akurat pikuś oprócz tego mąż ma problemy w pracy i nie wiadomo czy od lutego nie zostanie bez pracy i najgorsza wiadomość z dzisiaj mój tata wylądował w szpitalu ;( i oczywiście wszystko potajemnie przede mną dopiero przed chwilą się dowiedziałam bo mi nie mówili żebym się nie stresowała tak choćbym teraz się nie stresowała
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny, apeluję o zachowanie spokoju i nie panikowanie!!!
DAMY RADĘ! Jak nie my, to kto?! ![]() Spójrzmy na nasze rozpakowane mamuśki - żyją ![]() |
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tatą będzie dobrze, zobaczysz podleczą go w szpitalu, przepiszą leki....Córcia też wyzdrowieje szybciej niż myślisz ![]() A z pracą Tż...może nie wszystko przesądzone? może uda się uniknąć zwolnienia? Z kolei mały leniuszek w brzuchu powinien dostać po dupce tak straszyć mamę?![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Ty nie polewaj, tylko przyłącz się do apelu ![]() Ech.... byle okazja do picia Swoją drogą, co tu tak cicho? |
|
|
|
|
#980 | |
|
Rozeznanie
|
Agacia_cz, Czubasek a nie boicie się, że jednak mogłyście się zarazić np. u dentysty? Niby wiadomo, że nie jesteśmy w grupie ryzyka, ale nie wiem czy nie chciałabym sprawdzić...
Cytat:
Faktycznie leciało Mówiła, że zła potem była, bo wszyscy sobie drinkowali a ta z dzieckiem przy cycku wisiała ![]() Dph trzymam kciuki za tatę. A ja się dzisiaj dowiedziałam, że moja mama będzie miała operację w przeciągu miesiąca. Operacja jest na głowę :/ Ona jest chora, leki już nie pomagają i w sumie tylko to zostaje. Niby wierzę w medycynę, ale lęk jest. No i jeszcze chciałam jej powiedzieć coś w stylu, żeby tak miała operację, żeby nie była w szpitalu jak Wojtuś się urodzi a palnęłam głupio, żeby zdążyła zobaczyć Wojtusia... Pewnie wiecie jak to zabrzmiało :/ Potem się tłumaczyłam. |
|
|
|
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie meldujemy się dopiero z Sebą w nowym wątku
![]() postaram się Was nadrobić choć to chyba nie do wykonania, u nas wszystko ok Mały zajmuje mi każdą wolną chwilkę i przez to trochę Was zaniedbalam ![]() Gratuluje wszystkim rozpakowanym Mamusiom maleństw i trzymam kciuki za pozostałe lece nadrabiać |
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam to badanie jakiś rok i pół roku przed zajściem w ciąże na własną rękę.
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-20 o 19:08 |
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cesarki to gdzies czytalam,ze to dla ciala i organizmy porownac mozna do powaznego wypadku samochodowego tez bym nie chciala
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
......ba! żyją, mają się dobrze i są całkiem zadowolone
także nie pękajmy ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Czubasku, Mała się rozkręciła? rusza się? Kiedy się wybierasz do szpitala? bo gdzieś mi umknęło
|
|
|
|
#986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj ja to osiwieje zanim urodzę. ![]() Cytat:
rozkręciła ![]() My z meżem właśnie posprzątaliśmy sypialnie. Normalnie takiego powera dostałam że latam i sprzątam gdzie się da
|
|||
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis zamierzam zmolestowac tż
Jak myslicie seksic sie? ![]() I porobiam kilkanaście przysiadów, hehe kondycji totalnie brak |
|
|
|
#988 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nad pieluszkami bella happy tez wlasnie sie zastanawiam. czy one maja siateczke w srodku?Cytat:
z tego co ja slyszalam to wlasnie jablka mozna bez obaw jesc ja jem kilka dziennieCytat:
Cytat:
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też wypycha się dziś po prawej stronie W przyszłym tygodniu to już będziesz w 37t? eee, to można rodzić ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- a co mówiła położna?! NIE PRZESADZAĆ! cieszyć się sobą i tyle ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- ja też słyszałam, że jabłka tylko gotowane, pieczone albo suszone. Może spróbuj je odstawić na parę dni i zobaczysz jak Mała reaguje? |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie niby jo
Pozatym wszedzie pisza ze po odejsciu czopa poród nastepuje do 2 tygodni, a u mnie ani nawet skurczy nie było, wiec chyba sie poprostu pomyliłam ![]() Ale sie jakos boje ze małej możemy krzywde zrobić, a z drugiej strony to najprzyjemniejszy sposób na wykurzanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

gratulacje jeszcze raz 

i uraczyła mnie 'niezawodnym' sposobem obliczania daty porodu. Niby za' jej czasów ' lekarz kazał liczyć od pierwszego ruchu dziecka , ze to jest skonczony 17tc , i wtedy liczyc do 40tc 

koło 24-1 zawsze ma porę czuwania i nie idzie jej w łóżku utrzymać, bo kupka za kupką się wtedy robią 

Zaczynam wpadać w histerię, dochodzi do tego że myślę o tym żeby załatwić sobie cesarkę
ale gratulacje oczywiscie dla mamy i synusia 

Dobranoc
przeciez na porodowce mialas byc
tzn. wafelki, czekolady, ciastka, ciasta. Do tego cytrusy tez, ale z umiarem. Jedyne czego na pewno nie zjem to produkty zawierajace owoce pestkowe oraz takowe owoce
chyba dziś jeszcze go kupię bo wybieram się za chwilę do apteki