Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 09:18   #2911
samaraNW
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII

witam

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
a widzisz u mnie się dopiero pojawiły mam ja też, niedługo wypróbuję
u mnie też się znowu pojawiły oczywiście kupiłam sobie kilka opakowań porzeczkowej

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
i nie znalazlam w tesco reddsa zurawinowego;/
w tesco ich nie ma, a przynajmniej nigdy ich tam nie widziałam. ja mam na szczęście do nich stały dostęp, bo sprzedają je w sklepie koło mojego bloku

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Ja jadę do Hospicjum do babci.
A zawsze w tym dniu gdzieś do kawiarni chodziłyśmy.
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 09:24   #2912
samaraNW
Zakorzenienie

wrzucam zdjęcie marynarki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1180017.jpg (58,5 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-01-21, 10:25   #2913
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
witam
dziś mam 100dniówkę, więc prawie cały dzień poświęcam przygotowaniom
mam nadzieję, że się udała
Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
śliczna jest

dziewczyny polecicie jakiś szampon bez silikonów do włosów przetłuszczających?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 10:28   #2914
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj bylam, mam nie po drodze wiec poki co nie planuje isc, moze w carrefourze sprawdze. i nie znalazlam w tesco reddsa zurawinowego;/
W carrefourze raczej nie ma, w e'leclercu są na pewno, ja zawsze tam się zaopatrzam
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 10:31   #2915
karolcia198506
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pospałam dziś trochę a teraz ogarniam pokój i robię pranie a po południu do Tż
Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
U mnie dziś podstawy(balsamowanie po prysznicu, rano i wieczorem krem na stopy, krem na ręce w ciągu dnia) plus wieczorem olej na włosy i peeling enzymatyczny na noc.
Do wtorku planuję nigdzie nie wychodzić więc zrobię sobie weekend SPA (minimum 2 dni, gdzie zadbam o siebie od A do Z, oprócz włosów, z których olej planuję zmyć dopiero we wtorek, chociaż boję się, że przedobrzę z tym olejem). Przy okazji dam buzi od makijażu odpocząć, bo jak nigdzie nie wychodzę to nie będę się malować.
I muszę się w końcu do ćwiczeń zmobilizować bo marzy mi się idealne ciałko
A zaraz planuję zrobić moim łapkom i skórkom przy paznokciach oraz paznokciom masaż moim "specyfikiem" zmieszanym z maścią z witaminą A, później bawełniane rękawiczki i spaciu
Dobranoc
Też muszę ćwiczyćale jak wracam z pracy to już nic mi się nie chce
Cytat:
W Carrefourze nie patrzyłam. Ja też nigdzie nie umiałam znaleźć Reddsa żurawinowego, jak gdzieś znajdziesz to daj znać.
U mnie jest w delikatesach centrum i w Tesco też widziałam ale dawno
Cytat:
Trzymaj się kochana
Cytat:
Fajna chciałabym sobie też jakąś jasną kupić na wiosnę

Dziś wypróbuję maseczkę z avonu chyba błotną
Stary 2012-01-21, 10:35   #2916
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
nie chce typowo slubnych bialych, po 1 nie podobaja mi sie a po 2 nie chce wydac kase na 1 raz bo mi szkoda po prostu dlatego chcialabym albo jakies ecru albo kolorowe ale na czasie, zeby potem normalnie w nich chodzic, nie takie czuby czy typowo slubne no a jest kilka stronek na zamowienie, ale ja sie troche boje zamawiac stamtad, bo jednak wole wczesniej przymierzyc, nie wszytskir butki nawet drogie sa wygodne... dlatego nie chcialabym zadnych z neta, ewentualnie w ostatecznosci... np takie mi sie podobaja klik a dzis mierzylam te 35 i super, ale odrobinke moglyby byc mniejsze... no i byly tylko czerwone, a byly tez ecru ze skorki a nie z zamszu ale nie bylo rozmiaru
Te jasne są śliczne
Czerwone mi się nie podobją
Stary 2012-01-21, 10:36   #2917
samaraNW
Zakorzenienie

w końcu mam trochę wolnego czasu, więc wrzuciłam zdjęcie włosów do albumu, a zaraz zabieram się za paznokcie, bo mam mega długie i już mi okropnie przeszkadzają.
Stary 2012-01-21, 10:47   #2918
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
w końcu mam trochę wolnego czasu, więc wrzuciłam zdjęcie włosów do albumu, a zaraz zabieram się za paznokcie, bo mam mega długie i już mi okropnie przeszkadzają.
Sporo Ci włosy urosły w porównaniu ze zdjęciem z maja

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Zgadzam się w 100%.
Ja kiedyś też uważałam, że nie jestem ładna i nie lubiłam siebie. Kilka lat temu zaakceptowałam siebie taką, jaką jestem i zauważyłam, że faceci co chwile się za mną oglądają.
Pierwszym krokiem do powodzenia u płci przeciwnej jest akceptacja i pewność siebie

Przepraszam, że tak stare posty odgrzebuję, ale mam trochę czasu to nadrobię, bo mam jeszcze trochę do nadrobienia
Stary 2012-01-21, 10:51   #2919
Kalpana
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziewczyny, które używają olejów do włosów, a nie wypróbowały jeszcze tego z alterry- koniecznie spróbujcie! Ja jestem nim zachwycona. Jeśli zawsze daje takie efekty, to nigdy się z nim nie rozstanę. W składzie same oleje. Trzymałam go tylko ok.3 godziny, bo miałam wyjazd i musiałam zmyć, ale i tak efekty rewelacyjne- włosy gładkie i sypkie jak nigdy dotąd. Nawet po amli nie są w tak świetnej formie. To nie jest tylko moja opinia, bo nawet TŻ stwierdził, że są mięciutkie i milusie, a jak facet coś zauważy, to musi to być prawda

Zaraz nałożę amlę, bo dzisiaj nigdzie nie wychodzę.
Pytanie do blondynek- amla nie wpływa negatywnie na kolor włosów? Czytałam gdzieś, że przez nią jasne włosy mogą przybrać lekko zielonkawy odcień....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 10:51   #2920
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

Mrs Potters z arniką mnie uratował
Stary 2012-01-21, 10:52   #2921
kobietasukcesu
zawsze mam racje

kalpana: ja nie cierpię cichych dni, tzn nie mam cichych dni ale i cichce godziny mnie dobijają

Jak coś do siebie ludzie mają to powinni albo się już powydzierać na siebie i mieć spokój albo porozmawiać i dojść do porozumienia- takie moje zdanie, nic mi bardziej na nerwy nie działa niż foch i mówienie 'nic się nie syało' jak się stało

A znowu tż uważa, że jak się u siebie zamknę w celu nie wiem poczytania gazet, obejrzenia serialu czy zastanowienia się jakie pędzelki do oczu kupić to już jest foch, co mnie niezmiennie bawi

snow: zazdroszczę figury Pewnie większość ubrań na Tobie leży, nie to co na mnie. Chyba, że się mylę?
Podobają mi się szczupłe dziewczyny, ale sama dziwnie bym się czuła - chyab dlarego, że nie jestem do tego przyzwyczajona

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 11:01   #2922
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
To ja mam jakiś dziwny żołądek bo spokojnie wypije 5-7 piw na dłuższej imprezie
Też tak mam. A chuda jestem i nie za wysoka. W dodatku ja mam bardzo mocną głowę i na imrezach jestem "nieekonomiczna":brzy dal:

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Niedawno wstałam. Teraz siedzę z kawką w ręce i materiałami bo trzeba w końcu zacząć działać z licencjatem
Dziękuję Wam Dziewczyny za słowa otuchy W jakis taki dołek wczoraj wpadłam....
A co do młodego wyglądu to czasem mnie to wkurza jak ludzie traktują mnie jako taką gówniarę

Kitka super łowy
Jak zaczną Ci dodawać lat to pożałujesz, że kiedyś tak myślałaś
Stary 2012-01-21, 11:02   #2923
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:

Sporo Ci włosy urosły w porównaniu ze zdjęciem z maja
no, widać sporą różnicę, a były też w tym czasie podcinane o kilka cm, gdzieś o ok. 5

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny, które używają olejów do włosów, a nie wypróbowały jeszcze tego z alterry- koniecznie spróbujcie! Ja jestem nim zachwycona. Jeśli zawsze daje takie efekty, to nigdy się z nim nie rozstanę. W składzie same oleje. Trzymałam go tylko ok.3 godziny, bo miałam wyjazd i musiałam zmyć, ale i tak efekty rewelacyjne- włosy gładkie i sypkie jak nigdy dotąd. Nawet po amli nie są w tak świetnej formie. To nie jest tylko moja opinia, bo nawet TŻ stwierdził, że są mięciutkie i milusie, a jak facet coś zauważy, to musi to być prawda
właśnie mam zamiar wybrać się po te olejki alterry podobno są teraz w promocji który masz?
Stary 2012-01-21, 11:02   #2924
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Dzień dobry

Pytanie do blondynek- amla nie wpływa negatywnie na kolor włosów? Czytałam gdzieś, że przez nią jasne włosy mogą przybrać lekko zielonkawy odcień....
też mam ten olejek z alterry, ale jakoś nie złożyło się żebym go jeszcze nałożyła.

jestem wkurzona na maksa, no ja piernicze [taka cenzura w moim wykonaniu to nowość, chociaż na foruym się powstrzymam] Muszę iść na gwałt do mojego ginekologa, a on pierwszy wolny termin ma dopiero za tydzien. a ja dzisiaj pol nocy nie spałam bo mnie tak bolalo podbrzusze [pewnie wina pecherza, bo i nerki solidnie bola] No szok, szok. I na dodatek nawet nie mam bolacego gardła ani kataru, ani w sumie nic, a wrz z takowym 'atakiem bolu' przychodzi goraczka. Nie wiem jak jak wytrzymam do piatku, naprawde...
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 11:17   #2925
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Kitka ładny sweterek i ta czerwona tunika

Cześć!

ja niedawno wstałam , korzystałam bo jutro już idę na zajęcia
Umyłam włosy, zaraz idę spłukać odżywkę..

Mam pytanko bo chce kupić sobie na all : Glorię, Kallosa, Bingo no i nie wiem na którą maskę się zdecydować Co polecacie na początek ?
Glorii nie używałam, więc się nie wypowiem
Z Bingo byłam bardzo zadowolona, ale ona dla mnie raczej jako odżywka d/s niż maska
Kallosa Latte używam od jakichś 3 tygodni i się w nim zakochałam Chyba najlepsza maska jakiej używałam do tej pory, dla mnie lepsza od les karites, a wcześniej byłam w niej zakochana (niestała w uczuciach jestem jeśli chodzi o maski do włosów) Teraz w kolejce czeka kallos placenta do wypróbowania. Jak wypróbuję, to za jakiś miesiąc porównam, która lepsza kallos, czy placenta

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

Mi na przetłuszczanie pomogło mycie odżywką

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Myślę właśnie nad jakimś olejem do włosów, może właśnie na alerrę się skuszę. Chociaż widziałam w sklepie taką mieszankę kilku olei (oliwa z oliwek, winogronowy, ryżowy, kukurydziany i coś jeszcze na pewno, minimum 6 ich było)taki w pół litrowych butelkach, w cenie około 12 zł, omega cośtam. Wiecie może o co mi chodzi? Używała może któraś z Was
Stary 2012-01-21, 11:18   #2926
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
W Carrefourze nie patrzyłam. Ja też nigdzie nie umiałam znaleźć Reddsa żurawinowego, jak gdzieś znajdziesz to daj znać.
Cytat:
Glorii nie używałam, więc się nie wypowiem
Z Bingo byłam bardzo zadowolona, ale ona dla mnie raczej jako odżywka d/s niż maska
Kallosa Latte używam od jakichś 3 tygodni i się w nim zakochałam Chyba najlepsza maska jakiej używałam do tej pory, dla mnie lepsza od les karites, a wcześniej byłam w niej zakochana (niestała w uczuciach jestem jeśli chodzi o maski do włosów) Teraz w kolejce czeka kallos placenta do wypróbowania. Jak wypróbuję, to za jakiś miesiąc porównam, która lepsza kallos, czy placenta

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Mi na przetłuszczanie pomogło mycie odżywką
Już kupiłam Kallosa

Cześć!

Niedawno wstałam, zjadłam śniadanie i idę się kąpać a potem na miasto..

Reddsa żurawinowego można dostać w Żabce
Stary 2012-01-21, 11:35   #2927
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Dziękuję Hmm.... Myślę nad dove bo kiedyś pomógł mi na przesuszone włosy.... sama nie wiem.... kusi mnie ten szampon
Kiedyś używałam DOVE, ale to było jeszcze w czasach gimnazjum/liceum i był to wtedy mój ulubiony szampon
Później odkryłam, że mam kręcone włosy, zaczęłam używać produktów do kręconych (nivea itp), szampon, odżywką, pianka, lakier - wszystko do loków. Później zaczęłam intensywną walkę o przyspieszenie wzrostu włosów połączone z kupnem prostownicy. I dziwiłam się , że włosy mi ie rosną
A później odkryłam WIZAŻ

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez tillavanilla Pokaż wiadomość
Czesc,od niedawna mam internet i moge nadrabiac zaleglosci,choc juz teraz wiem,ze bedzie ciezko Nowy rok przyniosl wiele zmian m.in rozstalam sie z tztem,ja jakos sie trzymam,ale moj synek choc nie do konca to rozumie to bardzo brakuje mu taty,datego tez poswiecam mu caly swoj czas,by nie odczul tak dotkliwei naszej rozlaki Calkowicie zaniedbalam olejowanie wlosow i ogolnie dbanie o siebie,ale postanawiam sie ogarnac,pierwsza zmiana bedzie nowa fryzura,wlosy ma dosc dlugie(do piersi),ale chce je sciac tak do ramion musze tylko znalezc odpowiednia fryzure i fryzjera oczywiscie,kolejnym postanowieniem jest dieta i cwiczenia Z wami bedzie mi latwiej systematycznie dbac o siebie i dotrzymac postanowien,wiec zamierzam tu zostac na dobre

Trzymaj się
Współczuję rozstania, też jakiś czas temu przez to przechodziłam. Wizyta u fryzjera to dobry pomysł, ja tak zrobiłam po rozstaniu, same pozytywy, bo nie dość, że zmiana dla mnie to jeszcze pozbyłam się wszystkiego co miało nawet najmniejszy ślad zniszczenia

A napiszę Ci, że życie potrafi zaskoczyć i to bardzo w najmniej spodziewanym momencie

Edytowane przez Lenka_1987
Czas edycji: 2012-01-21 o 11:27
Stary 2012-01-21, 11:40   #2928
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne robią Ci się loczki.

Śliczny ten sweterek.

A ja dzisiaj kupiłam w Biedronce sól do kąpieli (za 3,75) i termofor czerwony z pingwinem.

Cytat:
cudowne rzeczy, niektore sukienki swietne

snow bardzo ladny ten sweterek

ja juz po zabiegu, bylam w nowym gabinecie i za drobna oplata zamiast mikro pani zrobila mi zabieg na tradzik, bo mam niestety stany zapalne caly czas.. zrobila mi taki zabieg w stylu kwasow Comodex, bardzo antybakteryny, zluszczajacy, momentami niezbyt przyjemny ale czulam ze dziala. Wiec teraz czekam na efekty za 2 tyg mam nastepna wizyte, zobaczymy co wtedy. Poki co za namowa tej pani kosmetyczki kupilam masc antybakteryjna, sciagajaca na te stany zapalne i bede smarowala na noc. Polecala mi tez bardzo krem z kwasem pirogronowym 3% i 10% kwasem azelainowym Clarena czyli w sumie ma 13% a kwasy u kosmetyczki robi sie wrazliwcom 15% stezeniem wiec w sumie bardzo silny krem, zastanawiam sie czy sprobowac niestety troche drogi, no ale moze zadziala...

mam nadzieję, że teraz się polepszy z Twoją cerą

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
Snow wysłaam Ci zapka
też chyba zbiera mnie na chorobe. no i mojego TŻ'ta tez;/

\w ogole dzisiaj TŻ namowil mnie doslownie na kilka chipsow, glupia sie skusiłam a teraz chyba umre z powodu bolu brzucha, ehhh...

ide do lozka, jutro rano jade do babci na cmentarz dobranoc
już przyjęłam

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
świetny jest!

Cytat:

Cytat:
ale świetnie leży

Cytat:
śliczne i rosną, rosną

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

snow: zazdroszczę figury Pewnie większość ubrań na Tobie leży, nie to co na mnie. Chyba, że się mylę?
Podobają mi się szczupłe dziewczyny, ale sama dziwnie bym się czuła - chyab dlarego, że nie jestem do tego przyzwyczajona
dziękuję powiem Ci, że nie mam problemu z ubraniami, chyba, że czasem trafię na jakiś rękaw za krótki (mam długie ręce dość ) no i z tymi spodniami ale to już moja schiza, że muszę mieć wszystko pięknie dopasowane

Cytat:
też mam ten olejek z alterry, ale jakoś nie złożyło się żebym go jeszcze nałożyła.

jestem wkurzona na maksa, no ja piernicze [taka cenzura w moim wykonaniu to nowość, chociaż na foruym się powstrzymam] Muszę iść na gwałt do mojego ginekologa, a on pierwszy wolny termin ma dopiero za tydzien. a ja dzisiaj pol nocy nie spałam bo mnie tak bolalo podbrzusze [pewnie wina pecherza, bo i nerki solidnie bola] No szok, szok. I na dodatek nawet nie mam bolacego gardła ani kataru, ani w sumie nic, a wrz z takowym 'atakiem bolu' przychodzi goraczka. Nie wiem jak jak wytrzymam do piatku, naprawde...
ale co podejrzewasz, że coś z nerkami? jak tak to migiem na ostry dyżur! ja przechodziłam to już tyle razy, że nawet nie zliczę jest weekend a więc rodzinny odpada ale nie możesz czekać do piątku na gina, pojedź do szpitala, zrobią Ci mocz, krew, usg i będzie wiadomo

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:01   #2929
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:

ja to ztymi testerami i tak nigdy nie trafiam - a wsyztsko rpzez zdradliwe swiatlo w drogeriach - zawsze biorę na wyczucie ;D
Pamiętam raz w naturze testuję jakiś puder na ręku... OK kolor to biorę. Jeszcze go dobrze nie przyniosłam do domu wpada do mnie współlokatorka, żebym pożyczyła jej pudru, bo ma randkę, spieszy jej się, a nie może swojego znaleźć. Dałam jej mój nowy nabytek. Dziewczyna się wypudrowała, zrobiła makijaż, wypudrowała jeszcze raz. Wzięła lusterko, żeby się obejrzeć przy dziennym świetle przy oknie i myślałam, że mnie zabije okazało się, że ten puder był rozświetlający, pełen drobinek brokatu a koleżanka wyglądała jakby szła na imprezę karnawałową
Nie zostało jej nic innego, jak zmyć makijaż, pomalować się od nowa i iść bez pudru...

A tak co do niej jeszcze, to ja nie rozumiem dziewczyn (większość moich znajomych), które malują się po ciemku. Ja to muszę mieć idealne oświetlenie, albo naturalne, a jak maluję się wieczorem, albo dzień jest pochmurny, to nie dość, że górne światło zapalam, to jeszcze lampkę, a znam wiele dziewczyn, które malują się w pochmurny dzień w głębi pokoju bez dodatkowego oświetlenia...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:

dziękuję powiem Ci, że nie mam problemu z ubraniami, chyba, że czasem trafię na jakiś rękaw za krótki (mam długie ręce dość ) no i z tymi spodniami ale to już moja schiza, że muszę mieć wszystko pięknie dopasowane
Mam tak samo ze spodniami. Muszą być idealnie dopasowane, zwłaszcza w tyłku i udach
Stary 2012-01-21, 12:05   #2930
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
kalpana: ja nie cierpię cichych dni, tzn nie mam cichych dni ale i cichce godziny mnie dobijają

Jak coś do siebie ludzie mają to powinni albo się już powydzierać na siebie i mieć spokój albo porozmawiać i dojść do porozumienia- takie moje zdanie, nic mi bardziej na nerwy nie działa niż foch i mówienie 'nic się nie syało' jak się stało

A znowu tż uważa, że jak się u siebie zamknę w celu nie wiem poczytania gazet, obejrzenia serialu czy zastanowienia się jakie pędzelki do oczu kupić to już jest foch, co mnie niezmiennie bawi
Też bardzo nie lubię tzw. "cichych dni". W naszym przypadku najdłuższy czas to 24 godziny, ale to chyba tylko raz albo dwa. Zazwyczaj TŻ mnie rozśmiesza i wszystko wraca do normy. Również jestem tego zdania, że lepiej wyjaśnić sobie wszystko, niż się do siebie nie odzywać, ale mój TŻ niestety nie lubi rozmawiać o problemach i nie mogę go nigdy do tego zmusić :/
Też czasem tak mam, że chcę chwilę sama pobyć, albo nie odpowiem na jakieś pytanie, a T. mówi, że już się fochnęłam
Cytat:
właśnie mam zamiar wybrać się po te olejki alterry podobno są teraz w promocji który masz?
Ja mam ten do masażu z migdałami i papają. Brałam w ciemno, bez wąchania i jestem zadowolona. Pachnie słodko- jak wszystkie produkty tej firmy, trochę jakby mandarynką
Cytat:

Koniecznie wypróbuj olejek
A nie możesz iść do innego, albo prywatnie? Albo zadzwonić, że bardzo Cię boli i czy możesz przyjść jak najszybciej? Przecież zdarzają się takie nagłe przypadki i co wtedy?
Cytat:
Myślę właśnie nad jakimś olejem do włosów, może właśnie na alerrę się skuszę. Chociaż widziałam w sklepie taką mieszankę kilku olei (oliwa z oliwek, winogronowy, ryżowy, kukurydziany i coś jeszcze na pewno, minimum 6 ich było)taki w pół litrowych butelkach, w cenie około 12 zł, omega cośtam. Wiecie może o co mi chodzi? Używała może któraś z Was
W tym moim olejki jest 12 rodzai olejów (z tego co się doczytałam), w tym 11 na samej górze te z alterry mają pojemność 100ml.

K

Sz
Stary 2012-01-21, 12:18   #2931
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie znalazłam info o tym oleju:

Bringraj (Eclipta alba) (może być też pisane Bhringraj)

Olej z zioła zwanego królem ziół zaparzanych w oleju.
Wspomaga porost włosów. Używany jest, aby zapobiec przedwczesnemu łysieniu i pomaga zregenerować włosy po szkodliwym działaniu słońca oraz farbowaniu. Należy zastosować masaż skóry głowy.

Gdyby to co piszą było prawdą, to bardzo fajny olej na porost włosów Może chociaż trochę by moje zakola zagęścił
Kochana jak masz zakola to polecam Ci ALPECIN C1, WAXa zagranicznego, pokrzywę + skrzyp do picia i jeszcze drożdże do picia. Mi to pomogło na zakola Mam mnóstwo coraz dłuższych baby hair na zakolach (tam najlepiej to widać) a jak byłam u fryzjerki ostatnio to spytała mnie ona, czy jakiś czas wcześniej nie wypadały mi bardzo włosy. Powiedziałam jej, że nie (bo mi po kilka włosów na dobę wypada, ogólnie bardzo mało) pytam, czemu mi to pytanie zadała. Fryzjerka na to, że mam dużo nowych, kilkucentymetrowych włosów na całej głowie, tak jakby mi wypadały bardzo jakiś czas temu a teraz odrastają. Druga rzecz, kiedyś przyszedł do mnie brat, akurat myłam twarz i miałam opaskę na głowie, a brat tak na mnie patrzy i pyta co zrobiłam, że nie mam już zakoli. Więc coś w tym musi być. Warto spróbować
Stary 2012-01-21, 12:32   #2932
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
ale świetnie leży

śliczne i rosną, rosną

Cytat:
Też bardzo nie lubię tzw. "cichych dni". W naszym przypadku najdłuższy czas to 24 godziny, ale to chyba tylko raz albo dwa. Zazwyczaj TŻ mnie rozśmiesza i wszystko wraca do normy. Również jestem tego zdania, że lepiej wyjaśnić sobie wszystko, niż się do siebie nie odzywać, ale mój TŻ niestety nie lubi rozmawiać o problemach i nie mogę go nigdy do tego zmusić :/
Też czasem tak mam, że chcę chwilę sama pobyć, albo nie odpowiem na jakieś pytanie, a T. mówi, że już się fochnęłam

Ja mam ten do masażu z migdałami i papają. Brałam w ciemno, bez wąchania i jestem zadowolona. Pachnie słodko- jak wszystkie produkty tej firmy, trochę jakby mandarynką
kiedyś też miałam ciche dni z TŻem, teraz sobie wszystko wyjaśniamy i jest ok. generalnie rzadko się kłócimy, prawie wcale, ale mimo wszystko bardzo tego nie lubię i cieszę się, że potrafiliśmy się dopasować nawet pod tym względem

ja myślałam o tym z avacado i granatem, ale może wezmę też jeszcze ten co masz
Stary 2012-01-21, 12:41   #2933
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny polećcie jakiś tusz do rzęs baaaardzo wydłużający. Miałam z essence i źle nie było, ale może jakiś jeszcze lepszy? Pamiętam że chyba Caate chwaliła jakiś tusz, chyba z vipery, ale nie mogę znaleźć
najtańszy rimmel https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1
Stary 2012-01-21, 12:50   #2934
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jak masz zakola to polecam Ci ALPECIN C1, WAXa zagranicznego, pokrzywę + skrzyp do picia i jeszcze drożdże do picia. Mi to pomogło na zakola Mam mnóstwo coraz dłuższych baby hair na zakolach (tam najlepiej to widać) a jak byłam u fryzjerki ostatnio to spytała mnie ona, czy jakiś czas wcześniej nie wypadały mi bardzo włosy. Powiedziałam jej, że nie (bo mi po kilka włosów na dobę wypada, ogólnie bardzo mało) pytam, czemu mi to pytanie zadała. Fryzjerka na to, że mam dużo nowych, kilkucentymetrowych włosów na całej głowie, tak jakby mi wypadały bardzo jakiś czas temu a teraz odrastają. Druga rzecz, kiedyś przyszedł do mnie brat, akurat myłam twarz i miałam opaskę na głowie, a brat tak na mnie patrzy i pyta co zrobiłam, że nie mam już zakoli. Więc coś w tym musi być. Warto spróbować
Dziękuję kochana Ten alpecin, to szampon, tak? Waxa mam, ale polskiego, a skrzyp i pokrzywę piłam jakiś czas temu i pod tym względem nie podziałało Teraz stosuję suboradin, który poleciła mi Dianula, jeśli ten szampon jest faktycznie dobry, to może i on pomoże A waxa kupię, jak tylko skończę polskiego, a już niedużo zostało

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Samara chyba nikt nie lubi tego czasu... Wiadomo, trzeba ochłonąć, ale potem najlepiej pogadać i powiedzieć co leży na sercu. Ja nie wiem jak przekonać TŻta, żeby mówił i wyjaśniał ze mną pewne sprawy. On z natury ma trudny charakter i rzadko dzieli się z innymi tym co myśli.... :/
Wydaje mi się, że obydwa olejki są tak samo dobre. no przynajmniej z ocen na KWC i opisów blogierek tak wynika Myślę, że różnią się tylko zapachem, ale pewna nie jestem, bo tamtego nie miałam Na avocado się nie zdecydowałam, bo z tej serii mam już odżywkę i szampon i chciałam coś innego, ale kto wie, może następnym razem kupię ten. Jedno jest pewne-z olejków z tej serii nie zrezygnuję.

Lenka dzięki za link do tuszu Wow, 25x jako hit....

K

Sz
Stary 2012-01-21, 13:00   #2935
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:

mam nadzieję, że teraz się polepszy z Twoją cerą

już przyjęłam

ale świetnie leży

śliczne i rosną, rosną

ale co podejrzewasz, że coś z nerkami? jak tak to migiem na ostry dyżur! ja przechodziłam to już tyle razy, że nawet nie zliczę jest weekend a więc rodzinny odpada ale nie możesz czekać do piątku na gina, pojedź do szpitala, zrobią Ci mocz, krew, usg i będzie wiadomo
supcio ten sweterek, zazdroszcze <3 i masz pieknego psiaka ile ma latek ? no ja mam tak, że mnie to wsyztsko odbija się na układ rodny, ale to juz w ogole porazka, bo lekarze nie wiedzieli co mi jest, jeden mowil ze wyrostek robaczkowy, jeden ze zapalenie kanalikow nerkowych a 3 ze angina a okazalo sie, ze u mnie jest tak, ze pocztkowo chwyta mnie za nerki, pecherz, boli kilka dni, a pozniej szybko rpzeskakuje na uklad rodny. no i niestety. mama powiedziala babce z rejestracji, ze to pilne i w razie gdyby jakas babka zrezygnowała to wtedy mnie wcisna.
Cytat:
Pamiętam raz w naturze testuję jakiś puder na ręku... OK kolor to biorę. Jeszcze go dobrze nie przyniosłam do domu wpada do mnie współlokatorka, żebym pożyczyła jej pudru, bo ma randkę, spieszy jej się, a nie może swojego znaleźć. Dałam jej mój nowy nabytek. Dziewczyna się wypudrowała, zrobiła makijaż, wypudrowała jeszcze raz. Wzięła lusterko, żeby się obejrzeć przy dziennym świetle przy oknie i myślałam, że mnie zabije okazało się, że ten puder był rozświetlający, pełen drobinek brokatu a koleżanka wyglądała jakby szła na imprezę karnawałową
Nie zostało jej nic innego, jak zmyć makijaż, pomalować się od nowa i iść bez pudru...

A tak co do niej jeszcze, to ja nie rozumiem dziewczyn (większość moich znajomych), które malują się po ciemku. Ja to muszę mieć idealne oświetlenie, albo naturalne, a jak maluję się wieczorem, albo dzień jest pochmurny, to nie dość, że górne światło zapalam, to jeszcze lampkę, a znam wiele dziewczyn, które malują się w pochmurny dzień w głębi pokoju bez dodatkowego oświetlenia...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Mam tak samo ze spodniami. Muszą być idealnie dopasowane, zwłaszcza w tyłku i udach
też nie wiem jak mozna malowac się po cieku, znaczy jak mam nalozyc powiedzmy tylko tusz, eyeliner i blyszczyk to luzik daje rade, ale normalnie cien, roz, bronzer czy podklad - plama na plamie, nierownosc na nierownosci
Cytat:

Koniecznie wypróbuj olejek
A nie możesz iść do innego, albo prywatnie? Albo zadzwonić, że bardzo Cię boli i czy możesz przyjść jak najszybciej? Przecież zdarzają się takie nagłe przypadki i co wtedy?

W tym moim olejki jest 12 rodzai olejów (z tego co się doczytałam), w tym 11 na samej górze
te z alterry mają pojemność 100ml.
te olejki alterry są chyba teraz w promocji za dychę? ja kupowałam tydzien temu w piatek i placilam 14 zł ale zaczne sie tym 'bawic' po poneidzialku, bo bede miec wolne
to jest lekarz prywatny, ma swoja przychodnie czy cos w tym stylu[prywatna] a jest bardzo dobry wtym co robi i ma multum pacjentek. no jakos poczekam, do innego nie chce isc, bo mam zle doswiadczenia z ginekologami

na pocieszenie kupiłam sobie butki z f&f peirwszy raz rozmiar był na mnie idealnie dobry
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:14   #2936
Lenka_1987
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą lub brały tabletki anty. Dziś biorę ostatnią tabletkę z pierwszego opakowania. Przez całe opakowanie miałam plamienia. Jutro będzie pierwszy dzień przerwy (czyli czas, kiedy powinnam dostać @), a ja dziś okresu dostałam. Czy to normalne? Wczoraj byłam u ginekologa z tymi plamieniami i babka mi powiedziała, że to normalne, ale czy normalne jest, że dziś dostałam @ skoro odstawiam jutro?
Stary 2012-01-21, 13:17   #2937
kobietasukcesu
zawsze mam racje

kalapana: ja to zmienna jestem ogólnie i dziwna , więc ciężko rozszyfrować o co mi chodzi czasami w moim zachowaniu

lenka: wax zagraniczny czyli który konkretnie? bo jest więcej niż jeden zagraniczy wax jak dobrze pamiętam

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
te olejki alterry są chyba teraz w promocji za dychę? ja kupowałam tydzien temu w piatek i placilam 14 zł ale zaczne sie tym 'bawic' po
tak, są
oprócz tego pomarańczowo-brzozowego

Kusiły mnie, ale się oparłam, kupiłam w większości co trzeba, kupiłam jedynie 3 saszetki soli i 4 maseczki, ale to ekspresem zniknie.
Polecam maseczkę dermiki- alabaster Jedna z nielicznych, która mnie nie zapycha i do tego działa dobrze, mam gładką wypoczętą buzię po niej.

czarna-mamba: bo chyba Ty pisałaś o tym toniku z kwasem migdałowym. z czym nie wolno kwasów łączyć? z witaminą c na raz jak dobrze pamiętam. z czym jeszcze?
a takie coś coś da? http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Glukonolakton/89
dostałam ostatnio gratis do zamówienia, muszę tylko papierki dokupić i jakieś naczynie, w którym to lekko podgrzeje

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-01-21 o 13:22
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:39   #2938
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Party w mojej okolicy jest sklep Ryłko, są tam też mała rozmiary butów, może u Ciebie w okolicy też byłby ten sklep?

Kalpana na zamkniętego Tż polecam pare kieliszków wódki po nich mówi wszystko

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:02   #2939
Kalpana
Zakorzenienie

E.J. tak wiem, ale żeby mój TŻ zaczął się otwierać, to musiałabym go baaardzo dobrze napoić alkoholami

K

Sz
Stary 2012-01-21, 15:39   #2940
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nieidealna91 Pokaż wiadomość

Ja się obudziłam, zaraz zjem śniadanko i uczę się mechaniki, wytrzymałości materiałów i materiałoznawstwa...
Z ciekawości -> co studiujesz?

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Dziękuję kochana Ten alpecin, to szampon, tak? Waxa mam, ale polskiego, a skrzyp i pokrzywę piłam jakiś czas temu i pod tym względem nie podziałało Teraz stosuję suboradin, który poleciła mi Dianula, jeśli ten szampon jest faktycznie dobry, to może i on pomoże A waxa kupię, jak tylko skończę polskiego, a już niedużo zostało

.
Tak, szampon, a o WAX tego mi chodzi https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:

lenka: wax zagraniczny czyli który konkretnie? bo jest więcej niż jeden zagraniczy wax jak dobrze pamiętam

-
Ten uniwersalny, czyli do ciemnych włosów: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości