|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
telik w sumie to niewiem czym to sie objawia tak do konca,one ja tam powywracaja na wszelkie strony i tak stwierdzaja,mniedzy innymi ,ze mowia ze powinna juz lezac na brzuszku podnosci sie na sztywnych raczkach ze dajac jej palce powinna do siadu sie posrywac, tyle z tego zrozumialam,a oczka juz dobrze czasem jakas ropka sie zdarzy ale juz niewiele tego, a u Jasia tez juz dobrze?
|
|
|
|
#483 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla forumowych Agnieszek!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My mamy ten do 18 kg, ale Hania jeszcze nie robi takich wygibasów na nim.Cytat:
A tam przecież 4 paski są, z których też i szelki się robią.Cytat:
, ja bym przypomniała i walnęła focha.
|
||||||
|
|
|
#484 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za zaliczenie ![]() Cytat:
A potem jakieś wierszyki wymyśliliśmy, na okładkę przykleiłam jego zdjęcia i koniec ![]() Cytat:
![]() Sto lat Saruniu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Grunt że obyło sie bez szkód ![]() Cytat:
Cytat:
Denerwujecie tylko człowieka ![]() U mnie tych chodzików albo nie ma, albo są po 4 dychy ![]() A co tam wyrabiacie? ![]() Cytat:
![]() A my dziś byliśmy u mojej mamy na obiedzie, ale wcale nie z okazji dnia babci, tylko żeby pokazać Tymka czwórce takich znajomych, którzy go jeszcze nie widzieli. Zachwycali się, więc miło mi było, a dzieć wrócił z całą masą prezentów. A ja z bolącym ze śmiechu brzuchem, tak było wesoło ![]() (Mój jeden wujek wszedł do domu i na widok psa mojej mamy mówi: Rany boskie, kanapa do mnie idzie A żeby coraz bliżej. I niestety dokuczają. Jeść chce tylko gdy ok. godzinę wcześniej posmaruję żelem, inaczej nie wykręca. I chyyyyyba już coś tam widzę Jeszcze nie na zewnątrz, ale wyraźnie COŚ jest.
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Poszperałam troche co u naszych aniołkowych mam z poczekalni i...
kasiahexe(Kasia,27l,UK)......................... ........Livia ur.21.01.12 (tp.13.02.12) 2740g 50cm. inutil(Asia,25l,Bydgoszcz).........................Julian ur.20.01.12 (tp.09.01.12) cc 3900g 61cm. ![]() |
|
|
|
#486 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poprawila ![]() na komorke ucze Szymka raczkowac :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wodaqua nie zacytowalo mi ciebie. Nie ma mnie tak czesto, bo korzystam z ostatnich dni z Szymonkiem. Za tydzien do pluga wracam, takze na wizazu jestem tylko wieczorem. ![]() Uwaga, uwaga znalazlam portfel Ale nawalil mi samochod. Zawsze cos. dziec spi wiec i ja zaraz zmykam
|
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka co do tego nieszczęsnego krzesełka to my chcieliśmy to białe Ikea, ale teraz na ich stronie jest info ze pasy cos za dobrze nie trzymaja i jeśli ktos kupił to może oddać, więc zrezygnujemy z nieego. Zwłaszcza dziś jak Sarenka odwaliła lądowanie Wrony z bujaczkiem
, to z takim wysokim krzrsełkim nie chce ryzykować.Z Chicco nie za bardzo mi sie kolory widza... Natka podała kiedys linka do ślicznych FP, tylko drogie cholernie... no ale może teściówka cos dorzuci
|
|
|
|
#490 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale ta kasiahexe to nie byla ta dziewczyna co kilka klonów miala, czy mi juz się pokrecilo ?? |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam jeszcze raz za miłe słowa
Nie poodpisuje, bo ledwo co na oczy widze, już mam takie załzawione i jeszcze jak kicham to mnie ząb zaczyna boleć
|
|
|
|
#492 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zrobiłam głupote. Chcialam kupić aparat i coś poklikałam i kupiłam dwa ![]() Tyle co pamiętam: Bartessa klon to była kashia czy coś takiego z domestosem niezły patent Brumku ja tam zębów u Aguli nie wyczaiłam dopiero jak poczułam podpalcem to się zorientowałam Brunetko Agata dostała od moich rodziców Arti Cosmo Alice (czy jakoś tak) ale nie bardzo lubi w nim siedzieć, próbuje przegryźć szelki My tez obecnie używamy TT z smoczkiem wieloprzepływowym, do kaszki canpolu. Ale powoli przechodzimy na 2 posiłki butlą 3 łyżką Kajol super ze portfel się znalazł Zaneta ja o 17 robie Agacie taki posiłek: pół słoiczka owoców + pół słoiczka wody mieszam z kaszką (jaglaną, kukurydzianą albo ryżową) A moje dziecko makaroniara jak mama. Dziś jej ugotowałam kalafiorową z makaronem i az mruczała Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-01-21 o 22:52 |
|
|
|
|
#494 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i zostal
|
|
|
|
|
#495 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. No to zaraz będziecie świętować wyjście białego potwora. U nas dzisiaj niestety podobnie, ewidentnie zęby dają się znowu we znaki- tylko nie wiem który drań chce teraz ujrzeć światło dzienne i profilaktycznie całe dziąsła posmarowałam. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.sadistic.pl/dziecko-ninja-vt100140.htm .
|
||||
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trzymam nadal Sarę w foteliku do 9kg, a ona waży już 8400... i nie przyszłoby mi do głowy, że ona może się tak na bok "hytnąć". Cytat:
ja jakiś czas temu ( ciąża) znalazłam portfel w markecie w koszyku, dużo kasy tam było. Idiotka oddałam ochronie, ale nie wiem czy oni nie zabrali dla siebie Brumek pies jest cudowny, no rzeczywiście kanapa
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
na krociutko, krociutenko
![]() Zachorowalam na wyciskarke do sokow. I od trzech dni zbieram sie z telefonem do ksiedza. Dzisiaj zadzwonilam i nikt nie odebral
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Scio muszę najpierw znaleźć kasze jaglana, kupię jeszcze kleik ryzowy i kukurydziany i ziarna amarantusa.Te kaszki masz na wodzie rozumiem?
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale możesz się z tego wycofać, czy będzie fotki na dwa fronty teraz cykać?
|
|
#500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazl sie w wozku, tzn wlozylam za podszewke i za Chiny nie moglam znalezc
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za zyczenia bardzo bardzo
a mężowi to jeszcze wypomnę
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
podpisuje sie pod tym - vanish odpada.
A ja dziewczynki sacze piwko - uzalezniona jestem. Bratowa - dramat byla w szpitalu dali jej kroplówkę i trzymali 7 h i za ten czas lekarz nawet do niej nie zajrzał bo nie miał czasu. Wypisała się na własne żądanie - dziecko w domu samo tylko z babcią a bez mamy wiecie jak jest. W poniedziałek ma iść sprawdzą czy hcg wzrasta, jeśli nie dostanie zastrzyk i samo się "oczyści" jeśli nie operacja, a operacja to wyrok - bo to druga jej ciąża pozamaciczna i przy takim czymś usuwają część jajowodu i nie będzie mogła więcej mieć dzieci.a |
|
|
|
#503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,że tak miło spędziliście dzień ![]() no i czekamy na te ząbki !!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
zapomniałam aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a Patik sto lat dla Sarci !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-21 o 23:14 |
||||
|
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Mam prośbę. Może któraś pokazać jak wygląda ten chodzik/ jeździk z Biedronki?
![]() Może też bym się wybrała na polowanie, jeśli fajne to to. |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczynki za mile slowa i wsparcie
|
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiehexe i Inutil bardzo dobrze pamietam. Jedna urodziła wczoraj a druga Dzis
Gratulacje
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- To procha i pod pierzynę!!!
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)- Te króliki fajowe.Cytat:
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-21 o 23:23 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

trzeba chwile go zostawic

6 tydzien i polecialo. Kur.w..a

My mamy ten do 18 kg, ale Hania jeszcze nie robi takich wygibasów na nim.
, ja bym przypomniała i walnęła focha.

zębole