Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1792 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 10:16   #53731
Secret125
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Juliszka Miło mi Ja uważam, że są bardzo zniszczone. Miesiące smażenia je na prostownicy i nakładanie farby zrobiły swoje

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108

Edytowane przez Secret125
Czas edycji: 2012-01-22 o 10:18
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:25   #53732
kasieni887
Wtajemniczenie

Dot.: Dla tych którzy NIE Lubią swoich loków!

gdybys przeczytala poczciwie pigulke i faq oraz dalej zaglebila sie w temat sama bys sie dowiedziala i zapewne szybciej niz jak czekasz az ktos Ci wszystko pieknie poda troszke wysilku

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:25   #53733
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja Cie przepraszam ale gdzie ty tu widzisz agresję.? Napisałam co myślę po prostu. Taki mam harakter mowię to co myślę, coś w tym złego?
Nie znam tych kosmetyków i ogólnie się na składach nie znam pozatym nie są pisane po polsku tylko chybą jakąś łaciną czy czymś takim. I Tego wcałego silikonu nie ma w moich szamponach i odzywkach
Nie chce mi się wałkować tego całego wątka o pielęgnacji. Od samego patrzenia mnie oczy bolą. Proszę tylko o radę konkretnie jakich szczotem mam uzywac i jaka odzywka by byla najlepsza do puszenia się i tyle. Nie odsyłacie mnie do jakiś Faków ani tabletek bo juz to maglowałam tak jest cała masa tego ja sie w tym gubię mi wystarczy jeden produkt nie potrzebuje całego rossmana
PS:
Jeszcze o włosowych mordercach
Najważniejszym działaniem jest zabezpieczanie włosów przed utratą wilgoci, dlatego też warto pamiąteć o 4 podstawowych czynnikach degradujących loki i fale:
- zwykły szampon
- czesanie szczotką i grzebieniem na sucho
- ekspozycja na słońce
- suszenie gorącym powietrzem
To znaczy ze mam czesać cały czas mocząc włosy? to nie ma sensu bo one jak wyschną to się bedą puszyć jeszcze bardziej.
Na słońce? to znaczy że mam uciekać przed słońcem, nosić kapelusze czy jak?
zwykły szampon? czyli jaki..?
To samo, co mówisz, można jednak przekazać w milszy sposób.
FAQ ma 2 strony, Pigułka jedną, czytania może na jakieś 15 minut. Sam wątek o pielęgnacji nie jest Ci musowo potrzebny.
Włosy kręcone czesze się tylko, gdy jest na nich odżywka do spłukiwania - czyli myjesz włosy, nakładasz odżywkę, łapiesz za grzebień, czeszesz, spłukujesz i już więcej włosów nie czeszesz, do kolejnego mycia
Nie musisz znać się na składach, wystarczy Ci nazwa: szampon Babydream z Rosmanna, produkty Alterra - też z Rossmanna. A tych swoich szamponów i odżywek składy możesz dodać, zobaczymy, czy faktycznie nie mają silikonowo/parafinowo/alkoholowych "dobrodziejstw". Słońce - filtry UV, ja tam swoich włosów nie ukrywam w wakacje, no chyba, że spędzam cały dzień na plaży Zwykły szampon - bez silikonów. I jeden produkt z całą pewnością Ci nie wystarczy :p

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-01-22 o 10:27
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:32   #53734
Agulinka18
Raczkowanie

Dot.: Suche loczki

Każda farba niszczy włosy;P najlepiej farbuj włosy henną
A jak masz suche włosy i do tego kręcone to radę Ci przeczytać trochę na ich temat : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 i może byś stosowała metodę CG jest świetna;P i boskie efekty po niej
Agulinka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:38   #53735
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
I zrobiłam tak jak mi doradziliście, czyli czesałam włosy jak miałam odżywkę ds na głowie i faktycznie loczki są bardziej sprężyste i jak na razie nie ma kołtuna
Dodaję zdjęcie:
1 zdjęcie - 2 lata temu, zrobiłam zdjęcie tuż po powrocie od fryzjera, kiedy ścięłam włosy prawie sięgające do łokci na taką długość jaka jest na zdjęciu i od tego momentu zaczęło się prostowanie
2 - rok później, odstawiłam prostownicę, puch i zero loków
3- w małym odstępie czasu, z tym że w lepszym świetle moje włosy wyglądały jeszcze gorzej
4- po powrocie od fryzjera, włosy już w lepszej kondycji, nie wiem jak długo trwała ta pielęgnacja, góra dwa miesiące i odpuściłam, czyli przestałam olejować, ale nie powróciłam do prostowania
5- zdjęcie z dzisiaj i powracam do pielęgnacji
duuża zmiana

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Do szału to bardzo, bardzo dużo brakuje
To ja właśnie specjalnie chodzie do fryzjera, aby ująć gęstość bo wytrzymać się nie da, jeśli bym miała proste włosy to nie były by takie gęste.
Moje koleżanki też narzekają na grube włosy, chociaż mają proste-nie rozumiem ich..

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Nie wszystkie z nas przestrzegają ściśle zasad CG. W blogu Małgosi możesz znaleźć spis produktów zgodnych z CG. A w wątku analizowym analizy składów z informacją czy są zgodne.

Juliszka. Jeśli jesteś w stanie, to wytrzymaj. Wiem, ze to trydne, gdy wszyscy wokół krytykują... Widziałam Twoje włoski w codzienniku. Na pewno są dużo ładniejsze niż niejedne zniszczone prostowane. Niestety dekada lansowania idealnie prostych zrobiła swoje. Zakorzeniło się w świadomości, że proste jest piekne. (Ja sama szczerze przyznaję, że czasem tesknie spoglądam na gładkie, lśniące proste włosy-pod warunkiem,że nie są suche i zniszczone). Ale cieszmy się, bo fale i loki zaczynają być modne. Popatrz choćby na reklamy-coraz mniej w nich lasek z prostowanymi. Więc jest nadzieja dla kręconych, że zaczna sie podobać masie. Mnie początkowo też raczej z krzywą miną twarzy pytano: "Trwałą zrobiłaś"
Teraz raczej się dziwią, jak to robię, że tak błyszczą. Fakt,że zachwyt budzę raczej u pań po 50 Po prostu młode pokolenie na innych standardach wychowane (dla nich wsjo musi być proste jak drut)-i przepraszam za uogólnienie, wiem,że na szczęście są chlubne wyjatki!(niech żyją!!!)
Zgadzam się z Tobą całkowicie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

zdjęcia moich loko-fali wstawiłam na bloga wizażowego

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:44   #53736
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To samo, co mówisz, można jednak przekazać w milszy sposób.
FAQ ma 2 strony, Pigułka jedną, czytania może na jakieś 15 minut. Sam wątek o pielęgnacji nie jest Ci musowo potrzebny.
Włosy kręcone czesze się tylko, gdy jest na nich odżywka do spłukiwania - czyli myjesz włosy, nakładasz odżywkę, łapiesz za grzebień, czeszesz, spłukujesz i już więcej włosów nie czeszesz, do kolejnego mycia
Nie musisz znać się na składach, wystarczy Ci nazwa: szampon Babydream z Rosmanna, produkty Alterra - też z Rossmanna. A tych swoich szamponów i odżywek składy możesz dodać, zobaczymy, czy faktycznie nie mają silikonowo/parafinowo/alkoholowych "dobrodziejstw". Słońce - filtry UV, ja tam swoich włosów nie ukrywam w wakacje, no chyba, że spędzam cały dzień na plaży Zwykły szampon - bez silikonów. I jeden produkt z całą pewnością Ci nie wystarczy :p
No właśnie juz prawie wszystko przeczytałam
strasznie duzo tam skrutów różnych
co do odzywek ja mam te:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ko.html&next=1

http://www.codecheck.info/kosmetisch...ttungsbalm.pro
do tego mam maske tą
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ca.html&next=1
z tego co tam pisalo to ta isany moze być.
A szampon ma Wella Pro series.
Ale popatrze na te z Alterry albo z DM z tej firmy moze..? z tej firmy są dobre produkty
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...em.html&next=1
Stary 2012-01-22, 10:49   #53737
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Popatrz sobie na włosy Meg Ryan, ona chodiz nieuczesana a wiele kobiet chciałoby wygladac jak ona Niech sie wiec schowaja te, co je"krowa polizała po włosach"- tak mowi mój maz na te co uzywaja prostownicy
hehehe, ale się uśmiałam z rana, jak miło czytać takie wypowiedzi
ja uważam, że kręciołki są cudowne i za nic bym się nie zamieniła na proste włosy, amen

Juliuszka, trzymaj się, będzie lepiej!!!
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:52   #53738
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie juz prawie wszystko przeczytałam
strasznie duzo tam skrutów różnych
co do odzywek ja mam te:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ko.html&next=1

http://www.codecheck.info/kosmetisch...ttungsbalm.pro
do tego mam maske tą
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ca.html&next=1
z tego co tam pisalo to ta isany moze być.
A szampon ma Wella Pro series.
Ale popatrze na te z Alterry albo z DM z tej firmy moze..? z tej firmy są dobre produkty
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...em.html&next=1
Balei nie znam, tej odżywki z Isany w Polszy nie widziałam Ale z Isany używamy tej z olejem babassu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1
Alverde może być, tak samo i Alterra, ale rozglądnij się w Rossie za Babydreamem - jest około 2 razy tańszy Szampon z Welli na 99,9 procent ma silikony, i mocny slsowy detergent - czyli wysusza włosy, a tego nie chcesz, skoro walczysz z puchem.
Swój stosunek do tej maski Dove już przedstawiłam, nie będę się powtarzać
I widzisz, dało się milej?
Tak btw całą tą dyskusję można było przeprowadzić na pielęgnacyjnym, nikt by Cię nie pogonił.

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-01-22 o 10:55
Stary 2012-01-22, 10:53   #53739
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
śmiechowe uczucie, niedawno miałam to samo
uroki henny dzisiaj na noc nałożę shea + masło kakaowe na włosy, bo już nie moge z tym sianem
Cytat:
Miss, jakby moja rodzina otworzyła moją szafkę w domu to oddałaby mnie do zakładu

Zdjęcia - włosy nie do końca dogniecione, i w ogóle pojedyncze zaraz spacyfikuje Ale jeśli chce ktoś wizualnie pogrubić włosy - płukanka z cysteiną
Otóż to, dlatego się kryję

Kusisz tą cysteiną, kusisz
Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za słowa wsparcia, przespałam się i już mi lepiej, chociaż ostatnio dostaję po tyłku za dużo w porównaniu do moich możliwości: sport mi nie idzie (przez dietę? ale mam bardzo rozsądną i nawet trener kazał mi schudnąć przecież) - mam koszmarne czasy, zdycham po treningu i generalnie już wyleciałam z dobrej reprezentacji; włosy mi nie idą; doktorat mi nie idzie - mam zastój od kilku miesięcy z pracą naukową taki, że chce mi się wyć. Pewnie dlatego też bardziej biorę do siebie wszelkie niewinne z pozoru "docinki". Obie koleżanki prostowłose, nawet bardzo. No nic, lecę na trening.
W takim razie trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało i kryzys przeszedł

Porzuciłam drożdże, bo ostatnio ciągle o nich zapominałam i kupiłam Vitapil Do drożdży wrócę na pewno, ale chwilowo mam dość. Ciekawa jestem efektów tabletkowej suplementacji.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:55   #53740
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Zdjęcia - włosy nie do końca dogniecione, i w ogóle pojedyncze zaraz spacyfikuje Ale jeśli chce ktoś wizualnie pogrubić włosy - płukanka z cysteiną
to mój nr 1 na liście

super lokaski klask i:

Cytat:
o rzeszzzzzz
ale zmiana jakie lokaski

Cytat:
To normalne, że lokowane wydają się gęstsze Jakbym miała proste to chyba zrobiłabym trwałą, bo gęstość marna, i prześwity
u mnie na początku lokaski były marne, prześwity większe niż po wałkach, którymi prostowałam włosy, od niedawna dopiero mam większą objętość

dziś umyłam włoski odżyweczką, płukanka lniana sie odbyła, włoski mi się podobają
aha - będę chwalić hennę pod niebiosa - dziś pierwszy raz od jakiegoś czasu leciała mi niezafarbowana woda podczas mycia włosów, po castingu wiecznie czarno/brudna leciała
i kolor taki jakiś ładny i błyszczącę włosy
wpadam w samozachwyt

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
uroki henny dzisiaj na noc nałożę shea + masło kakaowe na włosy, bo już nie moge z tym sianem
u mnie po 2 myciu wróciły do siebie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:03   #53741
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Balei nie znam, tej odżywki z Isany w Polszy nie widziałam Ale z Isany używamy tej z olejem babassu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1
Alverde może być, tak samo i Alterra, ale rozglądnij się w Rossie za Babydreamem - jest około 2 razy tańszy Szampon z Welli na 99,9 procent ma silikony, i mocny slsowy detergent - czyli wysusza włosy, a tego nie chcesz, skoro walczysz z puchem.
Swój stosunek do tej maski Dove już przedstawiłam, nie będę się powtarzać
I widzisz, dało się milej?
Tak btw całą tą dyskusję można było przeprowadzić na pielęgnacyjnym, nikt by Cię nie pogonił.
Aha hmm czyli wella i dove do sprzedania? a na ich miejsce coś naturalnego? i nie będą tak suche? z babydream probowałam bo mojemu synkowi go kupowalam. mialam po nim wlosy bardziej suche niz wczesniej.;/
dobra robie tak: jutro sie ide do dm i rossmana rozejżeć za szamponem i maską a ten Balea i Isana zostawie sobie . isana dobrze dziala na moje włosy co do balei dopiero dziś 1 raz uzylam.
to jest jej skład:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonieum Chloride, Isopropyl Palmitate, Panthenol, Parfum, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Isopropyl Alcohol, Niacinamide, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Citric Acid, Glycerin, Benzophenone-4, Hydrolyzed Milk Protein, Cocos Nucifera Fruit Extract, Lactis Lipida, Sodium Benzoate, Tocopherol, Methylparaben, Benzyl Benzoate, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben
Tą isanę to widziałam to jest to samo co ja mam tylko że ja mam bez spłukiwania.
Tak można milej bo się uspokoiłam. Denewuje mnie że nic nie wiem na ten temat i nic nie umiem zrobić.
Jescze jedno pytanie. Co z farbowaniem. Tzn czy te szampony naturalnie nie wypłuczą mi szybciej koloru?
Stary 2012-01-22, 11:11   #53742
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Aha hmm czyli wella i dove do sprzedania? a na ich miejsce coś naturalnego? i nie będą tak suche? z babydream probowałam bo mojemu synkowi go kupowalam. mialam po nim wlosy bardziej suche niz wczesniej.;/
dobra robie tak: jutro sie ide do dm i rossmana rozejżeć za szamponem i maską a ten Balea i Isana zostawie sobie . isana dobrze dziala na moje włosy co do balei dopiero dziś 1 raz uzylam.
to jest jej skład:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonieum Chloride, Isopropyl Palmitate, Panthenol, Parfum, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Isopropyl Alcohol, Niacinamide, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Citric Acid, Glycerin, Benzophenone-4, Hydrolyzed Milk Protein, Cocos Nucifera Fruit Extract, Lactis Lipida, Sodium Benzoate, Tocopherol, Methylparaben, Benzyl Benzoate, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben
Tą isanę to widziałam to jest to samo co ja mam tylko że ja mam bez spłukiwania.
Tak można milej bo się uspokoiłam. Denewuje mnie że nic nie wiem na ten temat i nic nie umiem zrobić.
Jescze jedno pytanie. Co z farbowaniem. Tzn czy te szampony naturalnie nie wypłuczą mi szybciej koloru?
To są silikony Przy Babydreamie wydają Ci się suche, bo nie ma silikonów, a to one dają po myciu wrażenie nawilżenia, błysku i poślizgu, ale to tylko złudzenie, makijaż. Jeśli dasz po nim odżywkę to nie ma opcji żeby były bardziej suche niż były.
Co do wypłukiwania farby - myślę, że delikatniejszy szampon będzie wypłukiwał wolniej, bo nie ma tak ostrych substancji myjących
No i zdziebko cierpliwości - nie będzie spektakularnego efektu po pierwszym razie. Ale myślę, że po miesiącu - dwóch będzie się czym pochwalić Chodź na pielęgnacyjny, spróbuj drugi raz
Stary 2012-01-22, 11:39   #53743
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
BUuuuu!

A więc: wszystko zaczęło się w zeszły weekend. Zobaczyła mnie przyjaciółka, która nie widziała mnie od prawie dwóch lat. Kazała mi włosy uczesać, umyć (a miałam świeżo umyte odżywką, ledwo dosuszone), potem "blagać" mnie, żebym umyła, bo wyglądam okropnie. Powiedziałam, że są czyste, wyglądają ok, czy mam je spiąć (skręt był taki sobie), na co powiedziała mi, że jedyne, co może mnie uratować, to worek na głowę. Taką mamy relację: prosto z mostu, czasem "ostra" krytyka pół-żartem, pół serio, zrobiłam warkocz i wyglądałam całkiem ok i jej się też "w miarę podobało".

Ale dzisiaj widziałam się z inną koleżanką, taką słodką, do rany przyłóż. Powiedziała, że muszę koniecznie iść do fryzjera, albo coś ze sobą zrobić, bo wyglądam okropnie. Mój chłopak potwierdził, że moje włosy wyglądają od jakiegoś czasu po prostu źle.

Nie wiem co robić, mi się wydaje że jest lepiej, że dbam, poświęcam na to tyle czasu i energii, a może to po prostu wszystko o d... potrzaskał

Mam dosyć wszystkiego wizażowego. Miałam mieć piękną buzię po kwasach, mam łuszczącą się skórę i jakieś czerwone plamy na policzkach, obrzydliwe włosy i cholera wie co jeszcze... Niech mnie ktoś przytuli, albo kopnie w d...
:przutul:

Cytat:
I zrobiłam tak jak mi doradziliście, czyli czesałam włosy jak miałam odżywkę ds na głowie i faktycznie loczki są bardziej sprężyste i jak na razie nie ma kołtuna
Dodaję zdjęcie:
1 zdjęcie - 2 lata temu, zrobiłam zdjęcie tuż po powrocie od fryzjera, kiedy ścięłam włosy prawie sięgające do łokci na taką długość jaka jest na zdjęciu i od tego momentu zaczęło się prostowanie
3- w małym odstępie czasu, z tym że w lepszym świetle moje włosy wyglądały jeszcze gorzej
4- po powrocie od fryzjera, włosy już w lepszej kondycji, nie wiem jak długo trwała ta pielęgnacja, góra dwa miesiące i odpuściłam, czyli przestałam olejować, ale nie powróciłam do prostowania
Jakie loczki! Bardzo fajne

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:44   #53744
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Odpisuję tu bo w tamtym innym wątku nie ma sensu
No racja zobaczymy jutro się wybiorę i kupię szampon i maskę z tych o tktórych pisałyśmy zobacze co mają.
A ja słyszałam o odzywkach wygładzających z Gliss Kura czy któraś stosowała?
Stary 2012-01-22, 11:47   #53745
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Sugar, dokończ najpierw to co masz, a potem powoli kup coś innego. Nie musisz się pozbywać, jeśli nie masz co zrobić z szamponami i odżywkami. A resztę już Ci dziewczyny doradziły.
Poza tym w Niemczech jest bardzo dobry wybór kosmetyków. Na forum były dziewczyny z Niemiec. Mamy też kosmetyki w Liście analizowanych kosmetyków z zagranicy.
Nie wszystko naraz, powoli i nie zrażaj się. A jeśli będziesz chciała pielęgnować loki, zapraszamy na zakręcony wątek. Jak mówią dziewczyny, wcale nie musisz go całego czytać. Wystarczy redakcyjne wątki.

Pozdrawiam

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:50   #53746
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Sugar, dokończ najpierw to co masz, a potem powoli kup coś innego. Nie musisz się pozbywać, jeśli nie masz co zrobić z szamponami i odżywkami. A resztę już Ci dziewczyny doradziły.
Poza tym w Niemczech jest bardzo dobry wybór kosmetyków. Na forum były dziewczyny z Niemiec. Mamy też kosmetyki w Liście analizowanych kosmetyków z zagranicy.
Nie wszystko naraz, powoli i nie zrażaj się. A jeśli będziesz chciała pielęgnować loki, zapraszamy na zakręcony wątek. Jak mówią dziewczyny, wcale nie musisz go całego czytać. Wystarczy redakcyjne wątki.

Pozdrawiam
No juz tam się przeniosłam. POżyjemy zobaczymy.
Kosmetyki wystawiłam na ebay kleinanzeigen moze ktoś kupi
Stary 2012-01-22, 11:52   #53747
Rabarba
Raczkowanie

Dostałam takie rybki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...twist-off.html
i zamierzam je używać do włosów - tzn będę dodawała do odżywek i masek gotowych, albo bezpośrednio na włosy, myślicie że się sprawdzą?
Stary 2012-01-22, 12:01   #53748
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Odpisuję tu bo w tamtym innym wątku nie ma sensu
No racja zobaczymy jutro się wybiorę i kupię szampon i maskę z tych o tktórych pisałyśmy zobacze co mają.
A ja słyszałam o odzywkach wygładzających z Gliss Kura czy któraś stosowała?
Też silikon. Wiesz, przyzwyczaj się, że my tu rzadko zwracamy uwagę na obietnice producenta (wygładzi, nawilży, wypierze, posprząta i ugotuje). Za to stosujemy rzeczy dziwne dla "normalnego" obywatela (moja współlokatorka o mało nie zadzwoniła po pogotowie, jak powiedziałam, że nakładam krem do rąk na włosy, a niektóre z nas myją włosy żelem do mycia miejsc intymnych ). Radziłam Ci już spróbować bezsilikonowej, zgodnej z CG pielęgnacji, i olejów Z czasem zaakceptujesz przez to włoski, bo po co z nimi tyle czasu walczyć.

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Dostałam takie rybki:
i zamierzam je używać do włosów - tzn będę dodawała do odżywek i masek gotowych, albo bezpośrednio na włosy, myślicie że się sprawdzą?
A pewnie, że testuj, fajnie brzmi, może odkryjesz nowe cudeńko
Stary 2012-01-22, 12:12   #53749
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
BUuuuu!
Niech mnie ktoś przytuli, albo kopnie w d...
Przytulę Cię Nie przejmuj się tak. Mnie też na początku mówili, żebym się uczesała albo coś zrobiła z włosami bo nie wyglądam dobrze. Ale akurat ja zawsze miałam pierdzielnikus na głowie więc te zmiany/kryzysy aż tak bardzo mnie nie raziły. Zobaczysz, że w miarę pielęgnacji zaczną się zachwycać Twoimi włosami. Koleżankami się nie przejmuj. To, że one mają włosy proste nie znaczy, że Ty również musisz takie mieć. Utarło się, że włosy proste są zdrowe a wcale tak nie musi być. Pewnie zniszczenia są ukrywane pod toną silikonów i kamuflowane dzięki prostownicy. Głowa do góry i pielęgnuj dalej a zobaczysz, że oczy im wyjdą na wierzch

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
A babunia chyba też ma proteiny?
Ma ale po niej nie leci kolorowa woda

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
ales się uwzięła
dzięks

Cytat:
Ładniuchno

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Teraz raczej się dziwią, jak to robię, że tak błyszczą. Fakt,że zachwyt budzę raczej u pań po 50 Po prostu młode pokolenie na innych standardach wychowane (dla nich wsjo musi być proste jak drut)-i przepraszam za uogólnienie, wiem,że na szczęscie są chlubne wyjatki!(niech żyją!!!)
Moja koleżanka jest zachwycona Twoimi falami, kolorem, ogólnie całokształtem I nie jest po 50

Cytat:
Ale zmiana!! super jakie gęste

Cytat:
t
dziś umyłam włoski odżyweczką, płukanka lniana sie odbyła, włoski mi się podobają
aha - będę chwalić hennę pod niebiosa - dziś pierwszy raz od jakiegoś czasu leciała mi niezafarbowana woda podczas mycia włosów, po castingu wiecznie czarno/brudna leciała
i kolor taki jakiś ładny i błyszczącę włosy
wpadam w samozachwyt
Gdzie są zdjęcia?
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:30   #53750
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam takie rybki:
Wypróbuj, może akurat się sprawdzą Tylko wiedz, ze tak naprawdę nie ma tam keratyny
I daj znać

Stary 2012-01-22, 12:35   #53751
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Wypróbuj, może akurat się sprawdzą Tylko wiedz, ze tak naprawdę nie ma tam keratyny
I daj znać
ciekawe czemu to tak oszukańczo nazwali, co? olejki są i chyba w miarę fajny skład, bez brzydkich rzeczy, nie?
Stary 2012-01-22, 12:42   #53752
Secret125
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny Jesteście kochane

W tym tygodniu muszę się wybrać do fryzjera, bo ciężko mi wiącać włosy w kucyk, ale długość zostawiam bo zapuszczam

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108

Edytowane przez Secret125
Czas edycji: 2012-01-22 o 12:44
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:43   #53753
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe czemu to tak oszukańczo nazwali, co? olejki są i chyba w miarę fajny skład, bez brzydkich rzeczy, nie?
No ciekawe, ciekawe
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=898 <- tutaj masz analizę

Stary 2012-01-22, 13:36   #53754
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
dla mnie hitem była "odżywka keratynowa" chi w której ani grama keratyny nie było

nie kupiłam oleju weszłam do tesco po olej wyszłam z dwiema joaśkami pokrzywowo herbacianymi ( jaki zapach)
i wciaz nie mam oleju słonecznikowego

Boze spuśc bombę na te trąbę

Stary 2012-01-22, 14:06   #53755
pannanika
Zakorzenienie

Dziewczyny, nasunęło mi się kilka pytań ostatnio, na które nie znalazłam bezpośredniej odpowiedzi w pigułkach z pierwszego posta:
1. W którym momencie nakładać odżywkę b/s? Aktualnie robię tak, że po ostatnim płukaniu ściągam nadmiar wody ręką z włosów, zawijam je w tshirt i jak trochę przeschną nakładam odżywkę przeszczesując włosy palcami. Potem kokos na końcówki i dalej sobie schną. Dobrze robie?
2. Co robicie z falami na noc? Do tej pory wiązałam włosy w warkocz,a le nie wydaje mi się, żeby to sprzyjało formowaniu się naturalnych fal, raczej wygniata takie 'warkoczowe'
3. Jeżeli fal nie można czesać na sucho to jak radzicie sobie z nimi rano po wstaniu?
Stary 2012-01-22, 14:19   #53756
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nasunęło mi się kilka pytań ostatnio, na które nie znalazłam bezpośredniej odpowiedzi w pigułkach z pierwszego posta:
1. W którym momencie nakładać odżywkę b/s? Aktualnie robię tak, że po ostatnim płukaniu ściągam nadmiar wody ręką z włosów, zawijam je w tshirt i jak trochę przeschną nakładam odżywkę przeszczesując włosy palcami. Potem kokos na końcówki i dalej sobie schną. Dobrze robie?
2. Co robicie z falami na noc? Do tej pory wiązałam włosy w warkocz,a le nie wydaje mi się, żeby to sprzyjało formowaniu się naturalnych fal, raczej wygniata takie 'warkoczowe'
3. Jeżeli fal nie można czesać na sucho to jak radzicie sobie z nimi rano po wstaniu?
1.ja odżywkę b/s nakładam na mokre włosy ( odcisniete tylko rekami) dopiero potem zawijam w t-shirt
2. FAQ
3. FAQ
ja rano psikam wodą, żelem lnianym lub jantarem z wodą

Stary 2012-01-22, 14:31   #53757
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
1.ja odżywkę b/s nakładam na mokre włosy ( odcisniete tylko rekami) dopiero potem zawijam w t-shirt
2. FAQ
3. FAQ
ja rano psikam wodą, żelem lnianym lub jantarem z wodą
Dziękuje bardzo Nie wiem dlaczego nie zwróciłam na to uwagi w FAQ

Cieszę się, że tu trafiłam, bo moja siostra przyrodnia ma śliczne loczki a nie dba o nie tak jak trzeba. Jak tylko się zobaczę z nią i jej mamą to przekażę co trzeba robić, żeby o nie dbać. Może tatę nakręcę, bo on by się nadawał na Curly Boy'a
Stary 2012-01-22, 14:34   #53758
Maciek007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Maciek007 Pokaż wiadomość
Tu i ówdzie widzę że wizażanki podają "grubość włosów: coarse". Czyli po polsku "grubość włosów: szorstkie" Oo

Skąd to się bierzę? Czy może o czymś niewiem...?
Podbijam pytanie
Maciek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:38   #53759
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo Nie wiem dlaczego nie zwróciłam na to uwagi w FAQ
ja codziennie odkrywam nowe zagadnienia w faq a o nocach na świeżo czytałam

Stary 2012-01-22, 14:44   #53760
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
BUuuuu!

A więc: wszystko zaczęło się w zeszły weekend. Zobaczyła mnie przyjaciółka, która nie widziała mnie od prawie dwóch lat. Kazała mi włosy uczesać, umyć (a miałam świeżo umyte odżywką, ledwo dosuszone), potem "blagać" mnie, żebym umyła, bo wyglądam okropnie. Powiedziałam, że są czyste, wyglądają ok, czy mam je spiąć (skręt był taki sobie), na co powiedziała mi, że jedyne, co może mnie uratować, to worek na głowę. Taką mamy relację: prosto z mostu, czasem "ostra" krytyka pół-żartem, pół serio, zrobiłam warkocz i wyglądałam całkiem ok i jej się też "w miarę podobało".

Ale dzisiaj widziałam się z inną koleżanką, taką słodką, do rany przyłóż. Powiedziała, że muszę koniecznie iść do fryzjera, albo coś ze sobą zrobić, bo wyglądam okropnie. Mój chłopak potwierdził, że moje włosy wyglądają od jakiegoś czasu po prostu źle.

Nie wiem co robić, mi się wydaje że jest lepiej, że dbam, poświęcam na to tyle czasu i energii, a może to po prostu wszystko o d... potrzaskał

Mam dosyć wszystkiego wizażowego. Miałam mieć piękną buzię po kwasach, mam łuszczącą się skórę i jakieś czerwone plamy na policzkach, obrzydliwe włosy i cholera wie co jeszcze... Niech mnie ktoś przytuli, albo kopnie w d...
Jedyna osoba, ktorej zaufalabym w tej ocenie na Twoim miejscu jest Twoj chlopak. Kolezanki prostowlose pewnie maja dodatkowo utarte przekonanie, ze wlosy krecone gdy sie blyszcza, swieca, a nie pusza, to wymagaja umycia Tak jak dziewczyny pisaly, moze wloski sa przekarmione i to spowodowalo kryzys? SLS a pozniej OMO w programie minimum powinny pomoc. I choc rozumiem ze to musialo byc przykre, to nie zrazaj sie, jak tak czytam to kazda z dziewczyn ma czasem gorszy wlosowy czas (nie wypowiadam sie o sobie bo ja dbam o wlosy dopiero od niedawna, poza tym rzadko myje sama odzywka). Bedzie lepiej, w kazdej dziedzinie - po burzy zawsze wychodzi slonce

Cytat:
Dodaję zdjęcie:
Ale skret!!! Jest super A bedzie jeszcze piekniej! Fajnie ze nasze rady pomogly

Maciek - tu masz wyjasnienie co to "coarse" http://homepage.mac.com/annsofie.hen...ersonal27.html

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-01-22 o 14:46
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości