|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Juliszka Miło mi
Zapuszczam włosy ![]() Moje fotografie, moje spojrzenie na świat https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108 Edytowane przez Secret125 Czas edycji: 2012-01-22 o 10:18 |
|
|
|
#53732 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dla tych którzy NIE Lubią swoich loków!
gdybys przeczytala poczciwie pigulke i faq oraz dalej zaglebila sie w temat sama bys sie dowiedziala i zapewne szybciej niz jak czekasz az ktos Ci wszystko pieknie poda
troszke wysilku
|
#53733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FAQ ma 2 strony, Pigułka jedną, czytania może na jakieś 15 minut. Sam wątek o pielęgnacji nie jest Ci musowo potrzebny. Włosy kręcone czesze się tylko, gdy jest na nich odżywka do spłukiwania - czyli myjesz włosy, nakładasz odżywkę, łapiesz za grzebień, czeszesz, spłukujesz i już więcej włosów nie czeszesz, do kolejnego mycia ![]() Nie musisz znać się na składach, wystarczy Ci nazwa: szampon Babydream z Rosmanna, produkty Alterra - też z Rossmanna. A tych swoich szamponów i odżywek składy możesz dodać, zobaczymy, czy faktycznie nie mają silikonowo/parafinowo/alkoholowych "dobrodziejstw". Słońce - filtry UV, ja tam swoich włosów nie ukrywam w wakacje, no chyba, że spędzam cały dzień na plaży Zwykły szampon - bez silikonów. I jeden produkt z całą pewnością Ci nie wystarczy :p
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-01-22 o 10:27 |
|
|
|
|
#53734 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suche loczki
Każda farba niszczy włosy;P najlepiej farbuj włosy henną
![]() A jak masz suche włosy i do tego kręcone to radę Ci przeczytać trochę na ich temat : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 i może byś stosowała metodę CG jest świetna;P i boskie efekty po niej
|
|
|
|
#53735 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- zdjęcia moich loko-fali wstawiłam na bloga wizażowego
|
|
|
#53736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie duzo tam skrutów różnych co do odzywek ja mam te: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ko.html&next=1 http://www.codecheck.info/kosmetisch...ttungsbalm.pro do tego mam maske tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ca.html&next=1 z tego co tam pisalo to ta isany moze być. A szampon ma Wella Pro series. Ale popatrze na te z Alterry albo z DM z tej firmy moze..? z tej firmy są dobre produkty https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...em.html&next=1
|
|
#53737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja uważam, że kręciołki są cudowne i za nic bym się nie zamieniła na proste włosy, amen ![]() Juliuszka, trzymaj się, będzie lepiej!!!
|
|
|
|
|
#53738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z Isany używamy tej z olejem babassu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1Alverde może być, tak samo i Alterra, ale rozglądnij się w Rossie za Babydreamem - jest około 2 razy tańszy Szampon z Welli na 99,9 procent ma silikony, i mocny slsowy detergent - czyli wysusza włosy, a tego nie chcesz, skoro walczysz z puchem.Swój stosunek do tej maski Dove już przedstawiłam, nie będę się powtarzać ![]() I widzisz, dało się milej? ![]() Tak btw całą tą dyskusję można było przeprowadzić na pielęgnacyjnym, nikt by Cię nie pogonił.
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-01-22 o 10:55 |
|
|
|
|
#53739 | ||
|
Zadomowienie
|
uroki henny
dzisiaj na noc nałożę shea + masło kakaowe na włosy, bo już nie moge z tym sianem Cytat:
Kusisz tą cysteiną, kusisz ![]() Cytat:
![]() Porzuciłam drożdże, bo ostatnio ciągle o nich zapominałam i kupiłam Vitapil Do drożdży wrócę na pewno, ale chwilowo mam dość. Ciekawa jestem efektów tabletkowej suplementacji.
|
|
#53740 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() super lokaski ![]() ![]() klask i:o rzeszzzzzz ale zmiana jakie lokaski Cytat:
![]() dziś umyłam włoski odżyweczką, płukanka lniana sie odbyła, włoski mi się podobają aha - będę chwalić hennę pod niebiosa - dziś pierwszy raz od jakiegoś czasu leciała mi niezafarbowana woda podczas mycia włosów, po castingu wiecznie czarno/brudna leciała i kolor taki jakiś ładny i błyszczącę włosy wpadam w samozachwyt ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#53741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra robie tak: jutro sie ide do dm i rossmana rozejżeć za szamponem i maską a ten Balea i Isana zostawie sobie . isana dobrze dziala na moje włosy co do balei dopiero dziś 1 raz uzylam. to jest jej skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonieum Chloride, Isopropyl Palmitate, Panthenol, Parfum, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Isopropyl Alcohol, Niacinamide, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Citric Acid, Glycerin, Benzophenone-4, Hydrolyzed Milk Protein, Cocos Nucifera Fruit Extract, Lactis Lipida, Sodium Benzoate, Tocopherol, Methylparaben, Benzyl Benzoate, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben Tą isanę to widziałam to jest to samo co ja mam tylko że ja mam bez spłukiwania. Tak można milej bo się uspokoiłam. Denewuje mnie że nic nie wiem na ten temat i nic nie umiem zrobić.Jescze jedno pytanie. Co z farbowaniem. Tzn czy te szampony naturalnie nie wypłuczą mi szybciej koloru?
|
|
#53742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy Babydreamie wydają Ci się suche, bo nie ma silikonów, a to one dają po myciu wrażenie nawilżenia, błysku i poślizgu, ale to tylko złudzenie, makijaż. Jeśli dasz po nim odżywkę to nie ma opcji żeby były bardziej suche niż były.Co do wypłukiwania farby - myślę, że delikatniejszy szampon będzie wypłukiwał wolniej, bo nie ma tak ostrych substancji myjących No i zdziebko cierpliwości - nie będzie spektakularnego efektu po pierwszym razie. Ale myślę, że po miesiącu - dwóch będzie się czym pochwalić Chodź na pielęgnacyjny, spróbuj drugi raz
|
|
#53743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo fajne
|
|
#53744 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisuję tu bo w tamtym innym wątku nie ma sensu
![]() No racja zobaczymy jutro się wybiorę i kupię szampon i maskę z tych o tktórych pisałyśmy zobacze co mają. A ja słyszałam o odzywkach wygładzających z Gliss Kura czy któraś stosowała?
|
#53745 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Sugar, dokończ najpierw to co masz, a potem powoli kup coś innego. Nie musisz się pozbywać, jeśli nie masz co zrobić z szamponami i odżywkami. A resztę już Ci dziewczyny doradziły.
Poza tym w Niemczech jest bardzo dobry wybór kosmetyków. Na forum były dziewczyny z Niemiec. Mamy też kosmetyki w Liście analizowanych kosmetyków z zagranicy. Nie wszystko naraz, powoli i nie zrażaj się. A jeśli będziesz chciała pielęgnować loki, zapraszamy na zakręcony wątek. Jak mówią dziewczyny, wcale nie musisz go całego czytać. Wystarczy redakcyjne wątki. Pozdrawiam
|
|
|
|
#53746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyki wystawiłam na ebay kleinanzeigen moze ktoś kupi
|
|
#53747 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam takie rybki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...twist-off.html i zamierzam je używać do włosów - tzn będę dodawała do odżywek i masek gotowych, albo bezpośrednio na włosy, myślicie że się sprawdzą?
|
|
|
|
#53748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czasem zaakceptujesz przez to włoski, bo po co z nimi tyle czasu walczyć.Cytat:
|
|
#53749 | |||
|
Rozeznanie
|
Przytulę Cię
Nie przejmuj się tak. Mnie też na początku mówili, żebym się uczesała albo coś zrobiła z włosami bo nie wyglądam dobrze. Ale akurat ja zawsze miałam pierdzielnikus na głowie więc te zmiany/kryzysy aż tak bardzo mnie nie raziły. Zobaczysz, że w miarę pielęgnacji zaczną się zachwycać Twoimi włosami. Koleżankami się nie przejmuj. To, że one mają włosy proste nie znaczy, że Ty również musisz takie mieć. Utarło się, że włosy proste są zdrowe a wcale tak nie musi być. Pewnie zniszczenia są ukrywane pod toną silikonów i kamuflowane dzięki prostownicy. Głowa do góry i pielęgnuj dalej a zobaczysz, że oczy im wyjdą na wierzch![]() Ma ale po niej nie leci kolorowa woda![]() ![]() Cytat:
Cytat:
I nie jest po 50Ale zmiana!! super jakie gęsteCytat:
|
|||
|
|
|
#53750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wiedz, ze tak naprawdę nie ma tam keratyny ![]() I daj znać
|
|
#53751 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#53752 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() W tym tygodniu muszę się wybrać do fryzjera, bo ciężko mi wiącać włosy w kucyk, ale długość zostawiam bo zapuszczam
Zapuszczam włosy ![]() Moje fotografie, moje spojrzenie na świat https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108 Edytowane przez Secret125 Czas edycji: 2012-01-22 o 12:44 |
|
|
|
#53753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=898 <- tutaj masz analizę
|
|
#53754 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() nie kupiłam oleju i wciaz nie mam oleju słonecznikowego Boze spuśc bombę na te trąbę ![]()
|
|
|
|
|
#53755 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nasunęło mi się kilka pytań ostatnio, na które nie znalazłam bezpośredniej odpowiedzi w pigułkach z pierwszego posta:
1. W którym momencie nakładać odżywkę b/s? Aktualnie robię tak, że po ostatnim płukaniu ściągam nadmiar wody ręką z włosów, zawijam je w tshirt i jak trochę przeschną nakładam odżywkę przeszczesując włosy palcami. Potem kokos na końcówki i dalej sobie schną. Dobrze robie? 2. Co robicie z falami na noc? Do tej pory wiązałam włosy w warkocz,a le nie wydaje mi się, żeby to sprzyjało formowaniu się naturalnych fal, raczej wygniata takie 'warkoczowe' ![]() 3. Jeżeli fal nie można czesać na sucho to jak radzicie sobie z nimi rano po wstaniu? |
|
|
|
#53756 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
2. FAQ 3. FAQ ja rano psikam wodą, żelem lnianym lub jantarem z wodą |
|
|
|
|
#53757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego nie zwróciłam na to uwagi w FAQ ![]() Cieszę się, że tu trafiłam, bo moja siostra przyrodnia ma śliczne loczki a nie dba o nie tak jak trzeba. Jak tylko się zobaczę z nią i jej mamą to przekażę co trzeba robić, żeby o nie dbać. Może tatę nakręcę, bo on by się nadawał na Curly Boy'a
|
|
|
|
|
#53758 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#53759 |
|
Kazar Lady
|
ja codziennie odkrywam nowe zagadnienia w faq
a o nocach na świeżo czytałam |
|
|
|
#53760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak dziewczyny pisaly, moze wloski sa przekarmione i to spowodowalo kryzys? SLS a pozniej OMO w programie minimum powinny pomoc. I choc rozumiem ze to musialo byc przykre, to nie zrazaj sie, jak tak czytam to kazda z dziewczyn ma czasem gorszy wlosowy czas (nie wypowiadam sie o sobie bo ja dbam o wlosy dopiero od niedawna, poza tym rzadko myje sama odzywka). Bedzie lepiej, w kazdej dziedzinie - po burzy zawsze wychodzi slonce Cytat:
![]() Maciek - tu masz wyjasnienie co to "coarse" http://homepage.mac.com/annsofie.hen...ersonal27.html
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-01-22 o 14:46 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

troszke wysilku

Zwykły szampon - bez silikonów. I jeden produkt z całą pewnością Ci nie wystarczy :p

Po prostu młode pokolenie na innych standardach wychowane (dla nich wsjo musi być proste jak drut)-i przepraszam za uogólnienie, wiem,że na szczęście są chlubne wyjatki!(niech żyją!!!)

klask i:

BUuuuu!
Nie przejmuj się tak. Mnie też na początku mówili, żebym się uczesała albo coś zrobiła z włosami bo nie wyglądam dobrze. Ale akurat ja zawsze miałam pierdzielnikus na głowie więc te zmiany/kryzysy aż tak bardzo mnie nie raziły. Zobaczysz, że w miarę pielęgnacji zaczną się zachwycać Twoimi włosami. Koleżankami się nie przejmuj. To, że one mają włosy proste nie znaczy, że Ty również musisz takie mieć. Utarło się, że włosy proste są zdrowe a wcale tak nie musi być. Pewnie zniszczenia są ukrywane pod toną silikonów i kamuflowane dzięki prostownicy. Głowa do góry i pielęgnuj dalej a zobaczysz, że oczy im wyjdą na wierzch