Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1793 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 14:50   #53761
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Dla tych którzy NIE Lubią swoich loków!

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Miska- wybacz nie znam waszych CG OMO itp.. pozatym nie stać mnie na wizyty u fryzjera ktory by mi je "wyprostował" tak czy siak.
dobrze, że już sie przeniosłaś już zapewnie wiesz o czym pisałam
a prostowanie encanto robi się samodzielnie w domu, kupując gotowe produkty na e-bay ( jest na wizażu cały wątek o tym)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:53   #53762
Lenka_1987
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

jednak nie wytrzymałam tak długo z olejem jak planowałam, bo wczoraj znajomi mnie wyciągnęli do kolegi, a nie pójdę przecież z olejem na włosach, ale 22 godziny oleju na włosach były
Wchodzę sobie na wątek kilkanaście minut temu i myślę, że zrobię sobie maseczkę z żółtka. Jak pomyślałam tak zrobiłam i teraz siedzę z maseczką (żółtko + olej + miód + kallos placenta) na włosach i popijam drożdże
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:56   #53763
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Ale skret!!! Jest super A bedzie jeszcze piekniej! Fajnie ze nasze rady pomogly
Żałuję, że nie kontynuowałam pięlegnacji, bo jestem pewna że po roku olejowania i dbania o nie by były w rewelacyjnym stanie. Zraziłam się przez te niedomyte włosy, jak musiałam rano nad kranem stać i domywać
Teraz szampon się zdał, nie ma oni grama. Zaczęłam taką pielęgnacje w tamtym roku i trwała tylko góra 3 miesiące i odpuściłam sobie na całego.

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:17   #53764
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja codziennie odkrywam nowe zagadnienia w faq a o nocach na świeżo czytałam
mi wreszcie udało się te rodzaje skrętów znaleźć i ustaliłam się na 3b
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:49   #53765
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie pisałam, że jem mniej(odmawiam sobie jedzenie) i nie wiem dlaczego takie stwierdzenie. Nie wiem dlaczego dieta musi się kojarzyć z głodówką, ja w każdym razie takiej nie stosuję. Mogę nawet powiedzieć, że jem więcej i zdrowiej. Zmieniam swoje stare nawyki gdzie z trzech wielkich posiłków zrobiłam 5 mniejszych i w ogóle nie jestem głodna. A kiedy jadłam te 3 posiłki to tak bywało. Dam przykład swoje drugie śniadanie zwykle do był rogalik 7days lub "nic" zamieniłam na bułkę pełnoziarnistą, śniadanie z kanapki z pasztetem lub serkiem topionym na płatki pełnoziarniste z mlekiem. A jeśli chodzi o ruch to się ruszam, nie tylko na wf ale też w domu jeśli mam niedosyt. Może nie w takich ilościach, ale to zawsze coś

No i włoski już umyte, mam nadzieję, że domyłam to cholerstwo z głowy Dzisiaj już chyba nie zdążę zrobić zdjęc, bo zanim mi wyschną to trochę minie. Zrobiłam tak jak mi doradziliście czyli po nałożeniu odżywki ds rozczesałam włosy, wziełam jakąś starą bluzkę i zawinęłam, potem dałam odżywkę bs i już ni nie ruszałam. Ale czesanie było tragiczne, takie kołtuny miałam od spodu, że idzie zwariować. Może jak się wezmę za odpowiednią pielęgnację to przestaną się plątać, a i znalazłam satynową bluzę i założyłam na poduszkę
Mi też kiedyś się włosy strasznie kołtuniły. Teraz np. mogę czesać włosy raz na 2 tygodnie, a tak to po myciu przeczesać palcami i jest OK. Ja najpierw wyeliminowałam silikony (w sumie to już dość dawno) wprowadziłam oleje około pół roku temu, ale myłam cały czas szamponami z SLS. Obcięłam zniszczone, rozjaśniane włosy (ze 20 cm jak nie więcej poszło) na początku października. Po obcięciu włosy przestały mi się całkowicie plątać, nawet po umyciu szamponem z SLSesem bez żadnej odżywki rozczesywały się idealnie i idealnie rozczesują się do teraz. Teraz moja pielęgnacja wygląda tak, że silikonów wcale nie używam. Olejuję włosy prawie przed każdym myciem, myję tylko odżywką (od miesiąca raz szamponu użyłam), po umyciu zazwyczaj daję maskę albo w cieple na dłużej, albo chociaż na chwilę zamiast odżywki d/s. Nie suszę, nie prostuję, czeszę raz na 2 tygodnie, a moje włosy nie są nawet odrobinę splątane, a mam nieźle kręcone (wrzuciłam zdjęcia kilka stron temu), za to są coraz ładniejsze, coraz bardziej się kręcą
Stary 2012-01-22, 16:01   #53766
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Mozesz sobie zajrzec do mojego blogu, tam masz djecia od czego zaczynałam moje falki A juz szczegolnie polecam blog DMKi, bo ona przeszła totalną metamorfoze.
Ojej! póki co są tylko zdjęcia :/ muszę opisać całą pielęgnację, ale nie mogę się za to zabrać

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 16:01   #53767
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
O !
nie kuś! jakbym spotkała je u siebie w tak niskiej cenie to 3 na bank bym kupiła ale 5 chyba nie bo jakby mnie w domu z 5-cioma odżywkami zobaczyli to gadanie by było cały dzień u mnie w domu na słowo ODŻYWKA wszyscy reagują jak czerwona płachta na byka
Ja 6 wtedy kupiłam 3 zółte i 3 niebieskie
A mój Tatuś też tak reaguje na słowo odżywka
Stary 2012-01-22, 16:01   #53768
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Zainspirowana Waszymi NATURIOWYMI zdobyczami, kupiłam w piątek Naturię z lnem i drugą z makiem. Strasznie się cieszę, bo polowałam na nie, ale dopiero teraz się udało - kupiłam w TESCO (chyba były wszystkie). Miałam tylko z miodem, ale dla mnie nic ciekawego, więc nie mogę się doczekać poznania efektów po tych 2 nowych.
A ja nie mogę ich dorwać...a masek Bingo nigdzie nie widziałam

Stary 2012-01-22, 16:43   #53769
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Juliszka, przede wszystkim się nie poddawaj. Może np. twoje włosy są zbyt obciążone przy myciu odżywką i warto by przestawić się na OMO? A może po prostu twoi znajomi mają taką opinię o lokach jak większość społeczeństwa czyli kręcone włosy = susz i busz, a jak nie to znaczy że tłuste?
Coś w tym musi być. Jak ja mam ładnie zbite loczki (cos jak na zdjęciach które wstawiłam) to mój Tata zawsze mi podaje grzebyk i mówi "weź się uczesz"

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jeśli nie znalazłaś w TESCO poszukaj w sklepach typu "wszystko po 2,5". Ja właśnie w takich sklepach spotykam produkty tej firmy, i to naprawdę różne. Jeszcze w sklepach zielarskich możesz sprawdzić, w niektórych mają

A ja dziś kupiłam sobie 2 joaśki czerwone (do mycia bo najtańsze z joasiek były) i olej OLISANA OMEGA 3-6 (mieszanka olei: winogronowege, z kanoli, z ryżu, kukurydzianego i sezamowego) ciekawa jestem tego czegoś
Stary 2012-01-22, 17:54   #53770
milena798
Rozeznanie

Dziewczyny który składnik z coco maski może uczulać ? Nakładałam dziś koleżance właśnie te maske na włosy. Po takim niedokładnym opłukaniu rąk resztę wtarłam w całe dłonie bo nie miałam kremu do rąk przy sobie po jakiejś godzince na miejscach chorobowych od AZS wyskoczyło mi pełno czerwonych placów trochę wygląda to jak pokrzywka strasznie piecze i swędzi i tak się zastanawiam który składnik mnie uczulił stawiam na ten podkreślony ale nie wiem mogę się mylić

Podaje skład

Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, propylene glycol, coconut (cocos nucifera) extract, parfum, imidazolidinyl urea, citric acid, glyceryl stearate, PEG-60 hydrogenated castor oil, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-01-22 o 17:55
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 18:16   #53771
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
podobnie i jak - masek w ogóle a joaśki tylko miodowa i pokrzywowa.
Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość

Jeśli nie znalazłaś w TESCO poszukaj w sklepach typu "wszystko po 2,5". Ja właśnie w takich sklepach spotykam produkty tej firmy, i to naprawdę różne. Jeszcze w sklepach zielarskich możesz sprawdzić, w niektórych mają

oo dzieki poszukam może w takich sklepikach.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 18:31   #53772
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Mi też kiedyś się włosy strasznie kołtuniły. Teraz np. mogę czesać włosy raz na 2 tygodnie, a tak to po myciu przeczesać palcami i jest OK. Ja najpierw wyeliminowałam silikony (w sumie to już dość dawno) wprowadziłam oleje około pół roku temu, ale myłam cały czas szamponami z SLS. Obcięłam zniszczone, rozjaśniane włosy (ze 20 cm jak nie więcej poszło) na początku października. Po obcięciu włosy przestały mi się całkowicie plątać, nawet po umyciu szamponem z SLSesem bez żadnej odżywki rozczesywały się idealnie i idealnie rozczesują się do teraz. Teraz moja pielęgnacja wygląda tak, że silikonów wcale nie używam. Olejuję włosy prawie przed każdym myciem, myję tylko odżywką (od miesiąca raz szamponu użyłam), po umyciu zazwyczaj daję maskę albo w cieple na dłużej, albo chociaż na chwilę zamiast odżywki d/s. Nie suszę, nie prostuję, czeszę raz na 2 tygodnie, a moje włosy nie są nawet odrobinę splątane, a mam nieźle kręcone (wrzuciłam zdjęcia kilka stron temu), za to są coraz ładniejsze, coraz bardziej się kręcą
Ale ci zazdroszczę, u mnie to była tragedia z tym plątaniem, już po jednej nocy włosy były okropnie Pewnie zła pielęgnacja to spowodowała, a są coraz dłuższe i bardziej wymagające i nie dostarczałam im tego co trzeba. Nie chce zapeszać, ale do tej pory nie mam kołtuna jak to bywało jestem w dobrej myśli. A jeśli chodzi o ścięcie to żal mi by było tyle ścinać jak już zapuszczam.

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 18:45   #53773
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja codziennie odkrywam nowe zagadnienia w faq a o nocach na świeżo czytałam
Ja też ciągle znajduję tam nowe rzeczy, a przecież zaglądam tam już od pół roku.
Cytat:
jednak nie wytrzymałam tak długo z olejem jak planowałam, bo wczoraj znajomi mnie wyciągnęli do kolegi, a nie pójdę przecież z olejem na włosach, ale 22 godziny oleju na włosach były
Wchodzę sobie na wątek kilkanaście minut temu i myślę, że zrobię sobie maseczkę z żółtka. Jak pomyślałam tak zrobiłam i teraz siedzę z maseczką (żółtko + olej + miód + kallos placenta) na włosach i popijam drożdże
O widzę że dzień dobroci dla włosów
Cytat:
Coś w tym musi być. Jak ja mam ładnie zbite loczki (cos jak na zdjęciach które wstawiłam) to mój Tata zawsze mi podaje grzebyk i mówi "weź się uczesz"
Taak, ja też już parę razy słyszałam "ładnie ci się włosy błyszczą, ale chyba trochę tłuste takie polepione strąki" jak miałam akurat pięknie zdefiniowane błyszczące fale

Mam dylemat, dawać na noc shea + masło kakaowe i myć szamponem (w tej chwili mam tylko z SCS) czy walnąć coś lżejszego typu Alterra pomarańczowa i spróbować domyć odżywką... W ogóle mam ostatnio problem ze zmywaniem olei, jeszcze niedawno dawałam radę zmyć odżywką nawet maskę z rycyną, a teraz szoruję szoruję a one nadal tłuste, nawet po kokosie

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 18:59   #53774
Rabarba
Raczkowanie

Dziewczyny, a jakie te maski z Bingo spa polecacie? bo wypatrzyłam pare, ale na allgero, z odbiorem osobistym na szczęście, bo tak w sklepach to nie spotkałam :/ i nie chce w ciemną wziąć czegoś niedobrego, bo nie ma tak składu wypisanego nigdzie na stronkach, które są fajne? i czy te ich rzeczy do mycia włosów są dobre? jakieś jedwabne i kolagenowe do mycia włosów?szampon kolagenowy z oliwą z oliwek jest np
Nie wiem czy tak można, ale podam linka:
http://allegro.pl/Shop.php/Show?cate...d=22277913&p=2

Edytowane przez Rabarba
Czas edycji: 2012-01-22 o 19:03
Stary 2012-01-22, 19:09   #53775
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ale ci zazdroszczę, u mnie to była tragedia z tym plątaniem, już po jednej nocy włosy były okropnie Pewnie zła pielęgnacja to spowodowała, a są coraz dłuższe i bardziej wymagające i nie dostarczałam im tego co trzeba. Nie chce zapeszać, ale do tej pory nie mam kołtuna jak to bywało jestem w dobrej myśli. A jeśli chodzi o ścięcie to żal mi by było tyle ścinać jak już zapuszczam.
Mi z jednej strony szkoda było ściąć, bo też zapuszczam, ale z drugiej strony co za sens zapuszczać zniszczone, spalone prostownicą i rozjaśniaczem włosy. Doszłam do wniosku, że lepiej obciąć wszystko co zniszczone i zacząć zapuszczać od nowa.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie te maski z Bingo spa polecacie? bo wypatrzyłam pare, ale na allgero, z odbiorem osobistym na szczęście, bo tak w sklepach to nie spotkałam :/ i nie chce w ciemną wziąć czegoś niedobrego, bo nie ma tak składu wypisanego nigdzie na stronkach, które są fajne? i czy te ich rzeczy do mycia włosów są dobre? jakieś jedwabne i kolagenowe do mycia włosów?szampon kolagenowy z oliwą z oliwek jest np
Ja miałam kolagen do mycia i pielęgnacji włosów kiedyś i byłam bardzo zadowolona. Bardzo wydajny, świetnie mył włosy, bez problemu domywał oleje (nawet z rycynowym nie miał problemu) nie wysuszał włosów. Polecam Jedwab i czekolada z pomarańczą też fajne
Stary 2012-01-22, 19:15   #53776
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Mi z jednej strony szkoda było ściąć, bo też zapuszczam, ale z drugiej strony co za sens zapuszczać zniszczone, spalone prostownicą i rozjaśniaczem włosy. Doszłam do wniosku, że lepiej obciąć wszystko co zniszczone i zacząć zapuszczać od nowa.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Ja miałam kolagen do mycia i pielęgnacji włosów kiedyś i byłam bardzo zadowolona. Bardzo wydajny, świetnie mył włosy, bez problemu domywał oleje (nawet z rycynowym nie miał problemu) nie wysuszał włosów. Polecam Jedwab i czekolada z pomarańczą też fajne
to było takie serum małe kolagenowe(150ml), czy szampon kolagenowy z czymś? bo jest i takie i takie
Czy to było to? http://allegro.pl/bingo-spa-kolagen-...046961051.html
Bo ja za pan brat z silikonami, kochamy się i ich używam ->Nunaat silicon, więc potrzebuję czegoś, co mi to zmyje

Co do włosów-ja tak samo myślę jak Ty- ciachnąć zniszczone, niech sobie odżyją i rosną wszystkie piękne

Edytowane przez Rabarba
Czas edycji: 2012-01-22 o 19:18
Stary 2012-01-22, 19:18   #53777
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak zrobiłam kilka dni temu. Strasznie mi żal 20 cm długości, ale już nie mogłam na nie patrzeć...
Stary 2012-01-22, 19:20   #53778
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Co do szamponów wiedzę mam zerową, ale możliwe, że jakiś SLS w składzie się znajdzie...
Co do masek - bierz, co Ci odpowiada, wszystkie są zgodne z CG I poradzę Ci jeszcze zakup w ich sklepie internetowym, może ktoś z Twoich znajomych będzie coś chciał, a od 100 zł wysyłka jest darmo. Najbardziej kocham spirulinę i keratynę, potem elastynę, z proteinami kaszmiru, kolagenem, jedwabiem ( tu są dwie, obie z kaszmirem i w każdej albo kolagen, albo jedwab), i kurację 40 skł. aktywnych. Bingo z shea też super, ale włosy mi się już objadły i trochę mi je obciąża.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 19:28   #53779
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Co do szamponów wiedzę mam zerową, ale możliwe, że jakiś SLS w składzie się znajdzie...
Co do masek - bierz, co Ci odpowiada, wszystkie są zgodne z CG I poradzę Ci jeszcze zakup w ich sklepie internetowym, może ktoś z Twoich znajomych będzie coś chciał, a od 100 zł wysyłka jest darmo. Najbardziej kocham spirulinę i keratynę, potem elastynę, z proteinami kaszmiru, kolagenem, jedwabiem ( tu są dwie, obie z kaszmirem i w każdej albo kolagen, albo jedwab), i kurację 40 skł. aktywnych. Bingo z shea też super, ale włosy mi się już objadły i trochę mi je obciąża.
Muszę sprawdzić jak się mają ceny sklepowe do tych z allegro, odbierałabym osobiście w Krk, więc koszt wysyłki by odpadał
Dzięki Ci bardzo za wypowiedź, na początek wezmę sobie co najmniej jedną maskę od nich do wypróbowania i chyba ten kolagen też wezmę, bo mi się spodobał, jezus maria znowu będę BANKRUTEM! a do domu z tymi siatkami się będę wmykać po cichu jak złodziej, bo znowu będą się ze mnie śmiali i po głowie pukali
Stary 2012-01-22, 19:32   #53780
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
a do domu z tymi siatkami się będę wmykać po cichu jak złodziej, bo znowu będą się ze mnie śmiali i po głowie pukali
Ja już wszystkie przesyłki kosmetyczne biorę na poste restante, bo te awiza w skrzynce doprowadzają moją mamę do pasji mimo że wydaję na to własną kasę

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 19:40   #53781
kascysko
Zakorzenienie

wm
Cytat:
Muszę sprawdzić jak się mają ceny sklepowe do tych z allegro, odbierałabym osobiście w Krk, więc koszt wysyłki by odpadał
Dzięki Ci bardzo za wypowiedź, na początek wezmę sobie co najmniej jedną maskę od nich do wypróbowania i chyba ten kolagen też wezmę, bo mi się spodobał, jezus maria znowu będę BANKRUTEM! a do domu z tymi siatkami się będę wmykać po cichu jak złodziej, bo znowu będą się ze mnie śmiali i po głowie pukali
Kochana, to mów, że z Krakowa W Tesco na Kapelance dostaniesz Bingo z shea i z proteinami kaszmiru i kolagenem za 7,5 zł A na Zamojskiego 43 - najbliżej chyba z Matecznego albo z przystanku Smólki - cała oferta Bingo, coś koło 12 zł
Stary 2012-01-22, 19:42   #53782
pannanika
Zakorzenienie

Mam dość ciężkie włosy. Po umyciu ładnie się falują, miejscami nawet kręcą, ale po kilku godzinach robią się oklapnięte i krzywe. Rozumiem, że żeby utrzymać efekt fal muszę wgnieść w nie trochę jakiegoś żelu?
Stary 2012-01-22, 19:49   #53783
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
cześć tak się ostatnio zastanawiałam - a gdyby potraktować włosy sokiem aloesowym? jak płukankę np?
Robiłam tak kiedyś z sokiem aloesowym OKF King. Miałam po nim fajne włosy, takie lekko klejące się. Przez to skręt się fajnie trzymał. No i miałam po nim tak jak po żelu — jak włosy wyschły, to miałam co odgniatać. Zmniejszał też przetłuszczanie.
Jedyna wada była taka, że te lekko klejące się po myciu włosy były dziwne w dotyku.

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Jaką pigułkę?
Odżywki używam aktualnie Isany GlattungsBalm
I maskę Dove do farbowanych włosów
Do tego mam szampon z Wella proffesional do Farbowanych.
Proszę fotki. tu są i strasze i nowsze.
Dodam wam że nie lubie swoich loków bo strasznie się puszą po myciu i po czesaniu w ogóle nie chcą się układać jak rano wstaje masakra..
Niestety ciężko jes "wyprostować" odzywkami..
Świetne włosy masz. I ten kolor

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Edit: mogłabym nakładać to na włosy? http://www.sklep.mydelko.pl/product_...roducts_id/411
Sama jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
BUuuuu!

A więc: wszystko zaczęło się w zeszły weekend. Zobaczyła mnie przyjaciółka, która nie widziała mnie od prawie dwóch lat. Kazała mi włosy uczesać, umyć (a miałam świeżo umyte odżywką, ledwo dosuszone), potem "blagać" mnie, żebym umyła, bo wyglądam okropnie. Powiedziałam, że są czyste, wyglądają ok, czy mam je spiąć (skręt był taki sobie), na co powiedziała mi, że jedyne, co może mnie uratować, to worek na głowę. Taką mamy relację: prosto z mostu, czasem "ostra" krytyka pół-żartem, pół serio, zrobiłam warkocz i wyglądałam całkiem ok i jej się też "w miarę podobało".

Ale dzisiaj widziałam się z inną koleżanką, taką słodką, do rany przyłóż. Powiedziała, że muszę koniecznie iść do fryzjera, albo coś ze sobą zrobić, bo wyglądam okropnie. Mój chłopak potwierdził, że moje włosy wyglądają od jakiegoś czasu po prostu źle.

Nie wiem co robić, mi się wydaje że jest lepiej, że dbam, poświęcam na to tyle czasu i energii, a może to po prostu wszystko o d... potrzaskał

Mam dosyć wszystkiego wizażowego. Miałam mieć piękną buzię po kwasach, mam łuszczącą się skórę i jakieś czerwone plamy na policzkach, obrzydliwe włosy i cholera wie co jeszcze... Niech mnie ktoś przytuli, albo kopnie w d...
Co za koleżanki
Juliszkomasz się podobać sobie. To jest najważniejsze. To co sądzą inni, to ich sprawa. Ale to Ty się masz dobrze czuć sama ze sobą.
Dlatego nie przejmuj się opiniami innych. Możliwe, że Twoje włosy są teraz w stanie przejściowym, dlatego nie pokazują wszystkiego na co je stać. Tak się zdarza.
Ale dbaj o nie dalej, pielęgnuj

Cytat:
I zrobiłam tak jak mi doradziliście, czyli czesałam włosy jak miałam odżywkę ds na głowie i faktycznie loczki są bardziej sprężyste i jak na razie nie ma kołtuna
Dodaję zdjęcie:
1 zdjęcie - 2 lata temu, zrobiłam zdjęcie tuż po powrocie od fryzjera, kiedy ścięłam włosy prawie sięgające do łokci na taką długość jaka jest na zdjęciu i od tego momentu zaczęło się prostowanie
2 - rok później, odstawiłam prostownicę, puch i zero loków
3- w małym odstępie czasu, z tym że w lepszym świetle moje włosy wyglądały jeszcze gorzej
4- po powrocie od fryzjera, włosy już w lepszej kondycji, nie wiem jak długo trwała ta pielęgnacja, góra dwa miesiące i odpuściłam, czyli przestałam olejować, ale nie powróciłam do prostowania
5- zdjęcie z dzisiaj i powracam do pielęgnacji
Jaka zmiana Kolosalna

Cytat:

Dziewczyny który składnik z coco maski może uczulać ? Nakładałam dziś koleżance właśnie te maske na włosy. Po takim niedokładnym opłukaniu rąk resztę wtarłam w całe dłonie bo nie miałam kremu do rąk przy sobie po jakiejś godzince na miejscach chorobowych od AZS wyskoczyło mi pełno czerwonych placów trochę wygląda to jak pokrzywka strasznie piecze i swędzi i tak się zastanawiam który składnik mnie uczulił stawiam na ten podkreślony ale nie wiem mogę się mylić

Podaje skład

Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, propylene glycol, coconut (cocos nucifera) extract, parfum, imidazolidinyl urea, citric acid, glyceryl stearate, PEG-60 hydrogenated castor oil, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne
Na dobrą sprawę uczulać może wszystko. Stawiałabym na kokosa, zapach albo imidazolidinyl urea.

imidazolidinyl urea (...) Some people have a contact allergy to imidazolidinyl urea causing dermatitis. Such people are often also allergic to diazolidinyl urea.
http://en.wikipedia.org/wiki/Imidazolidinyl_urea
Stary 2012-01-22, 19:55   #53784
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
wm
Kochana, to mów, że z Krakowa W Tesco na Kapelance dostaniesz Bingo z shea i z proteinami kaszmiru i kolagenem za 7,5 zł A na Zamojskiego 43 - najbliżej chyba z Matecznego albo z przystanku Smólki - cała oferta Bingo, coś koło 12 zł
no własnie te linki z allegro to sklep na zamoyskiego
dzięki za info z tym Tesco, nie bywam tam, ale może jutro się przejadę, taniej 5 zł niż na Zamoyskiego, a dla studenckiej kieszeni to każda piątka się liczy w Teskaczu na Wielickiej nie ma, tam bywam to mam rozeznanie

A masz jeszcze jakieś sprawdzone sklepiki?

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Robiłam tak kiedyś z sokiem aloesowym OKF King. Miałam po nim fajne włosy, takie lekko klejące się. Przez to skręt się fajnie trzymał. No i miałam po nim tak jak po żelu — jak włosy wyschły, to miałam co odgniatać. Zmniejszał też przetłuszczanie.
Jedyna wada była taka, że te lekko klejące się po myciu włosy były dziwne w dotyku.
właśnie szukałam jakiegoś preparatu z aloesem, żeby do włosów zastosować i w moim sklepie ze zdrową żywnością pani tylko sok miała i tak się zastanawiałam, czy się nada do czegoś

Edytowane przez Rabarba
Czas edycji: 2012-01-22 o 19:57
Stary 2012-01-22, 20:02   #53785
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
to było takie serum małe kolagenowe(150ml), czy szampon kolagenowy z czymś? bo jest i takie i takie
Czy to było to? http://allegro.pl/bingo-spa-kolagen-...046961051.html
Bo ja za pan brat z silikonami, kochamy się i ich używam ->Nunaat silicon, więc potrzebuję czegoś, co mi to zmyje

Co do włosów-ja tak samo myślę jak Ty- ciachnąć zniszczone, niech sobie odżyją i rosną wszystkie piękne
http://allegro.pl/bingo-spa-kolagen-...020371534.html to miałam. Tylko tu 19 zł kosztuje, a ja za 10 kupiłam
Stary 2012-01-22, 20:14   #53786
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Sama jestem ciekawa
A ja jestem ciekawa jak wyglądają Twoje włosy miałaś nam foto wkleić i co teraz?

Stary 2012-01-22, 20:22   #53787
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie te linki z allegro to sklep na zamoyskiego
dzięki za info z tym Tesco, nie bywam tam, ale może jutro się przejadę, taniej 5 zł niż na Zamoyskiego, a dla studenckiej kieszeni to każda piątka się liczy w Teskaczu na Wielickiej nie ma, tam bywam to mam rozeznanie

A masz jeszcze jakieś sprawdzone sklepiki?
Drogeria Firlit na Karmelickiej - Jantar W Teskaczu tydzień temu były, brat mi kupił
Stary 2012-01-22, 21:18   #53788
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam z shea i sobie chwale Dodaje do niej czesto keratyne, pantenol, witamine A, kropelke oleju np. lnianego (jako maska ds). Nie obciaza mi to wlosow, pewnie dlatego ze gdy zaczelam pielegnacje 2,5 miesiaca temu to byly bardzo suche i zniszczone

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 00:14   #53789
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
właśnie szukałam jakiegoś preparatu z aloesem, żeby do włosów zastosować i w moim sklepie ze zdrową żywnością pani tylko sok miała i tak się zastanawiałam, czy się nada do czegoś
Ja nie wiem jak by taki sok zadziałał, to jest taki sok-suplement diety. A ja miałam taki normalny sok aloeosowo-winogronowy do picia...

Cytat:
A ja jestem ciekawa jak wyglądają Twoje włosy miałaś nam foto wkleić i co teraz?
Wrzuciłam jako załącznik.
Zdjęcie robione w sobotę, przed imprezą. Włosy były jeszcze lekko wilgotne. Samo zdjęcie było robione z delikatną lampą błyskową.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21.01.2012.jpg (46,5 KB, 83 załadowań)
Stary 2012-01-23, 07:44   #53790
AjriszMarta
Zakorzenienie

Jak to możliwe że wczoraj nie zajrzałam tu ani razu?

Secret125 - ośliniłam się Dbaj o ten skarb
Cytat:
Dziewczyny który składnik z coco maski może uczulać ?
Wystarczy że zapach jest z tych złośliwych
glikol - możliwe, acz on jest wszędzie. Musisz zwrócić na niego uwagę
konserwanty są średnie
Pożeluj się lnianym i będzei lepiej
Cytat:
Dziewczyny, a jakie te maski z Bingo spa polecacie?
Nie wzobraam sobie życia bez Bingo shea sucha skóra i włosy
Cytat:
Wrzuciłam jako załącznik.
Zdjęcie robione w sobotę, przed imprezą. Włosy były jeszcze lekko wilgotne. Samo zdjęcie było robione z delikatną lampą błyskową.
Iha ha włosy Chatul! Złociutkie

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Drugi test żelu ksantanowego (ta sama porcja) - skalp mógłby być bardziej nawilżony ale jest całkiem nieźle włoski lekko spuszone ale bez przesady ;P Na razie na plus ;P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości