|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53761 | |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Dla tych którzy NIE Lubią swoich loków!
Cytat:
już zapewnie wiesz o czym pisałama prostowanie encanto robi się samodzielnie w domu, kupując gotowe produkty na e-bay ( jest na wizażu cały wątek o tym) |
|
|
|
|
#53762 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
jednak nie wytrzymałam tak długo z olejem jak planowałam, bo wczoraj znajomi mnie wyciągnęli do kolegi, a nie pójdę przecież z olejem na włosach, ale 22 godziny oleju na włosach były
Wchodzę sobie na wątek kilkanaście minut temu i myślę, że zrobię sobie maseczkę z żółtka. Jak pomyślałam tak zrobiłam i teraz siedzę z maseczką (żółtko + olej + miód + kallos placenta) na włosach i popijam drożdże
|
|
|
|
#53763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz szampon się zdał, nie ma oni grama. Zaczęłam taką pielęgnacje w tamtym roku i trwała tylko góra 3 miesiące i odpuściłam sobie na całego.
|
|
#53764 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#53765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53766 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
póki co są tylko zdjęcia :/ muszę opisać całą pielęgnację, ale nie mogę się za to zabrać |
|
|
|
|
#53767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój Tatuś też tak reaguje na słowo odżywka |
|
|
|
|
#53768 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Jeśli nie znalazłaś w TESCO poszukaj w sklepach typu "wszystko po 2,5". Ja właśnie w takich sklepach spotykam produkty tej firmy, i to naprawdę różne. Jeszcze w sklepach zielarskich możesz sprawdzić, w niektórych mają A ja dziś kupiłam sobie 2 joaśki czerwone (do mycia bo najtańsze z joasiek były) i olej OLISANA OMEGA 3-6 (mieszanka olei: winogronowege, z kanoli, z ryżu, kukurydzianego i sezamowego) ciekawa jestem tego czegoś |
|
|
|
|
#53770 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny który składnik z coco maski może uczulać ? Nakładałam dziś koleżance właśnie te maske na włosy. Po takim niedokładnym opłukaniu rąk resztę wtarłam w całe dłonie bo nie miałam kremu do rąk przy sobie po jakiejś godzince na miejscach chorobowych od AZS wyskoczyło mi pełno czerwonych placów trochę wygląda to jak pokrzywka strasznie piecze i swędzi i tak się zastanawiam który składnik mnie uczulił stawiam na ten podkreślony ale nie wiem mogę się mylić Podaje skład Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, propylene glycol, coconut (cocos nucifera) extract, parfum, imidazolidinyl urea, citric acid, glyceryl stearate, PEG-60 hydrogenated castor oil, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-01-22 o 17:55 |
|
|
|
#53771 |
|
Kazar Lady
|
podobnie i jak - masek w ogóle a joaśki tylko miodowa i pokrzywowa.
oo dzieki poszukam może w takich sklepikach. |
|
|
|
#53772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie zła pielęgnacja to spowodowała, a są coraz dłuższe i bardziej wymagające i nie dostarczałam im tego co trzeba. Nie chce zapeszać, ale do tej pory nie mam kołtuna jak to bywało jestem w dobrej myśli. A jeśli chodzi o ścięcie to żal mi by było tyle ścinać jak już zapuszczam.
|
|
#53773 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam dylemat, dawać na noc shea + masło kakaowe i myć szamponem (w tej chwili mam tylko z SCS) czy walnąć coś lżejszego typu Alterra pomarańczowa i spróbować domyć odżywką... W ogóle mam ostatnio problem ze zmywaniem olei, jeszcze niedawno dawałam radę zmyć odżywką nawet maskę z rycyną, a teraz szoruję szoruję a one nadal tłuste, nawet po kokosie
|
|
#53774 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jakie te maski z Bingo spa polecacie? bo wypatrzyłam pare, ale na allgero, z odbiorem osobistym na szczęście, bo tak w sklepach to nie spotkałam :/ i nie chce w ciemną wziąć czegoś niedobrego, bo nie ma tak składu wypisanego nigdzie na stronkach, które są fajne? i czy te ich rzeczy do mycia włosów są dobre? jakieś jedwabne i kolagenowe do mycia włosów?szampon kolagenowy z oliwą z oliwek jest np
![]() Nie wiem czy tak można, ale podam linka: http://allegro.pl/Shop.php/Show?cate...d=22277913&p=2 Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-01-22 o 19:03 |
|
|
|
#53775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#53776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy to było to? http://allegro.pl/bingo-spa-kolagen-...046961051.html Bo ja za pan brat z silikonami, kochamy się i ich używam ->Nunaat silicon, więc potrzebuję czegoś, co mi to zmyje ![]() Co do włosów-ja tak samo myślę jak Ty- ciachnąć zniszczone, niech sobie odżyją i rosną wszystkie piękne Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-01-22 o 19:18 |
|
|
|
|
#53777 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak zrobiłam kilka dni temu. Strasznie mi żal 20 cm długości, ale już nie mogłam na nie patrzeć...
|
|
|
|
#53778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do masek - bierz, co Ci odpowiada, wszystkie są zgodne z CG I poradzę Ci jeszcze zakup w ich sklepie internetowym, może ktoś z Twoich znajomych będzie coś chciał, a od 100 zł wysyłka jest darmo. Najbardziej kocham spirulinę i keratynę, potem elastynę, z proteinami kaszmiru, kolagenem, jedwabiem ( tu są dwie, obie z kaszmirem i w każdej albo kolagen, albo jedwab), i kurację 40 skł. aktywnych. Bingo z shea też super, ale włosy mi się już objadły i trochę mi je obciąża.
|
|
#53779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki Ci bardzo za wypowiedź, na początek wezmę sobie co najmniej jedną maskę od nich do wypróbowania i chyba ten kolagen też wezmę, bo mi się spodobał, jezus maria znowu będę BANKRUTEM! a do domu z tymi siatkami się będę wmykać po cichu jak złodziej, bo znowu będą się ze mnie śmiali i po głowie pukali |
|
|
|
|
#53780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#53781 | |
|
Zakorzenienie
|
wm
Cytat:
W Tesco na Kapelance dostaniesz Bingo z shea i z proteinami kaszmiru i kolagenem za 7,5 zł A na Zamojskiego 43 - najbliżej chyba z Matecznego albo z przystanku Smólki - cała oferta Bingo, coś koło 12 zł
|
|
#53782 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość ciężkie włosy. Po umyciu ładnie się falują, miejscami nawet kręcą, ale po kilku godzinach robią się oklapnięte i krzywe. Rozumiem, że żeby utrzymać efekt fal muszę wgnieść w nie trochę jakiegoś żelu?
|
|
|
|
#53783 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jedyna wada była taka, że te lekko klejące się po myciu włosy były dziwne w dotyku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Juliszko — masz się podobać sobie. To jest najważniejsze. To co sądzą inni, to ich sprawa. Ale to Ty się masz dobrze czuć sama ze sobą. Dlatego nie przejmuj się opiniami innych. Możliwe, że Twoje włosy są teraz w stanie przejściowym, dlatego nie pokazują wszystkiego na co je stać. Tak się zdarza. Ale dbaj o nie dalej, pielęgnuj Cytat:
![]() Cytat:
„imidazolidinyl urea (...) Some people have a contact allergy to imidazolidinyl urea causing dermatitis. Such people are often also allergic to diazolidinyl urea.” http://en.wikipedia.org/wiki/Imidazolidinyl_urea
|
|
#53784 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki za info z tym Tesco, nie bywam tam, ale może jutro się przejadę, taniej 5 zł niż na Zamoyskiego, a dla studenckiej kieszeni to każda piątka się liczy w Teskaczu na Wielickiej nie ma, tam bywam to mam rozeznanie![]() A masz jeszcze jakieś sprawdzone sklepiki? ![]() Cytat:
Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-01-22 o 19:57 |
||
|
|
|
#53785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53786 |
|
Strażnik Wizażu
|
A ja jestem ciekawa jak wyglądają Twoje włosy
miałaś nam foto wkleić
|
|
|
|
#53787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Teskaczu tydzień temu były, brat mi kupił
|
|
#53788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#53789 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Zdjęcie robione w sobotę, przed imprezą. Włosy były jeszcze lekko wilgotne. Samo zdjęcie było robione z delikatną lampą błyskową.
|
|
#53790 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak to możliwe że wczoraj nie zajrzałam tu ani razu?
![]() Secret125 - ośliniłam się Dbaj o ten skarbWystarczy że zapach jest z tych złośliwych ![]() glikol - możliwe, acz on jest wszędzie. Musisz zwrócić na niego uwagę konserwanty są średnie Pożeluj się lnianym i będzei lepiej Nie wzobraam sobie życia bez Bingo shea sucha skóra i włosyCytat:
Złociutkie ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Drugi test żelu ksantanowego (ta sama porcja) - skalp mógłby być bardziej nawilżony ale jest całkiem nieźle włoski lekko spuszone ale bez przesady ;P Na razie na plus ;P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

już zapewnie wiesz o czym pisałam

a o nocach na świeżo czytałam

i tak się zastanawiam który składnik mnie uczulił
stawiam na ten podkreślony ale nie wiem mogę się mylić

BUuuuu!