Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 11:55   #2581
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Gdybyś chciała rzeczywiste wymiary 38, to mogę Ci podać, bo jednak różnią trochę się od tych opisanych w aukcji.
Asos sukienka
Namiętnie szukałam podobnej w innym kolorze, ale uciągliwe sukienki z długim rękawem raczej nie są popularne.
Za króciutka dla mnie. Ta bardziej http://allegro.pl/asos-midi-sukienka...021763563.html Tylko jak ona się ma do brzucha...
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Czemu lepiej się nie najadać przez USG? nic nie słyszałam na ten temat..hmm

Położna mojej siostrze mówiła, że dziecko po urodzeniu jest aktywne właśnie w tych porach, gdy było aktywne w brzuszku, ile w tym prawdy... nie wiem...

Czy Wy też macie taką wrażliwą skórę na brzuchu? Ostatnio prawie wszystko mnie drażni i drapie, jakiś grubszy szew albo nie taki materiał, wszystko mi przeszkadza...
Mi w ogóle wszystko dokucza... Kaszmirowy sweterek właśnie mi się wgryza w skórę...
Stary 2012-01-23, 11:55   #2582
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z USG. Będzie chłopak na dowód lekarz zrobił nam zdjęcie męskości mojego synka. Mój TŻ trochę się zasmucił bo chciał córkę, ale po chwili jego głowa wylądowała w chmurach bo to przecież pierworodny no i nazwisko zostanie zachowany więc i pradziadek się ze szczęścia popłakał.
Imię wybrane - Stanisław
waży całe 300 gram, wszystko zdrowe i na miejscu.

Jestem przedumna a moja depresja zniknęła.
A tyle siły nabrałam ze od rana porządki w firmie zarządziłam i zaganiam wszystkich do pracy
To się remis u mam czerwcowych zrobił
Gratuluję!

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:57   #2583
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
W pierwszym linku ekspert z fotelik.info prezentuje dwa foteliki, prezentuje jakość wykonania, sposób mocowania pasów, prezentuje jak ułożyć i zapiąć dziecko w foteliku.
Maxi cosi w tym przypadku jest fotelikiem atestowanym, ten drugi wypada kiepsko. Sposób mocowania pasów bezpieczeństwa powoduje, że w razie wypadku dziecko właściwie nie ma szans... do tego użyte materiały powodują, że fotelik jest niestabilny i bardzo podatny na uszkodzenia.

USG 3D z nagraniem na płytę możesz zrobić np.
na Wojska Polskiego: http://ginekologiakielce.pl/
Dziękuje Ci bardzo..w takim razie to tylko potwierdza moj wybór wózka który moze mieć to nosidełko Maxi Cosi.
A nie orientujesz sie moze jaka jest cena tego usg??

Ja znowu mam dzisiaj lenia....ehh jakoś nie mogę sie pozbierać po tej chandrze co mi zafundowali ją miesiąc temu nic mnie nie cieszy nawet widok wózeczka które mam przy łózku swoim..ehh mam nadzieje ze to hormony
Stary 2012-01-23, 11:58   #2584
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Dziękuje Ci bardzo..w takim razie to tylko potwierdza moj wybór wózka który moze mieć to nosidełko Maxi Cosi.
A nie orientujesz sie moze jaka jest cena tego usg??

Ja znowu mam dzisiaj lenia....ehh jakoś nie mogę sie pozbierać po tej chandrze co mi zafundowali ją miesiąc temu nic mnie nie cieszy nawet widok wózeczka które mam przy łózku swoim..ehh mam nadzieje ze to hormony
Hormony, hormony Przejdzie

O fotelikach już sporo tu zostało powiedziane. Jeśli możesz sobie pozwolić finansowo na fotelik, który ma dobre oceny w testach, to nie zastanawiaj się ani chwili.
USG z nagraniem na płytę 250 zł.

o
Stary 2012-01-23, 11:59   #2585
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Masz na myśli stelaż do wc podwieszanego?
Jeśli tak to z całego serca namawiam na Geberit lub Grohe, ze wskazaniem na te pierwsze. Wersja Basic lub DuoFix.
Jednak specjalizują się w tym od lat i robią to dobrze.
A jeśli nie o to Ci chodziło, to się wymądrzyłam.
My mamy Geberit, ale na razie jest na etapie montowania.

Cytat:
To będzie loteria. Albo się zepsuje, albo się nie zepsuje
TO jest zakup na lata, jak nie na całe życie Wolę wydać trochę więcej, ale bez strachu siadać na kiblu
Dokładnie, w każdym wynajmowanym mieszkaniu było ciągle coś nie tak z kiblem, a teraz wreszcie będzie można korzystać bez stresu

Cytat:
Właśnie wróciłam z USG. Będzie chłopak na dowód lekarz zrobił nam zdjęcie męskości mojego synka. Mój TŻ trochę się zasmucił bo chciał córkę, ale po chwili jego głowa wylądowała w chmurach bo to przecież pierworodny no i nazwisko zostanie zachowany więc i pradziadek się ze szczęścia popłakał.
Imię wybrane - Stanisław

A tyle siły nabrałam ze od rana porządki w firmie zarządziłam i zaganiam wszystkich do pracy
Gratuluję
Freya_85 jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:59   #2586
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Za króciutka dla mnie. Ta bardziej http://allegro.pl/asos-midi-sukienka...021763563.html Tylko jak ona się ma do brzucha...

Mi w ogóle wszystko dokucza... Kaszmirowy sweterek właśnie mi się wgryza w skórę...
Ja ją noszę do leginsów i przy 175cm spokojnie zasłania co potrzeba
ale tą, którą będę szyć na pewno przedłużę, bo przecież trzeba większy zapas zrobić na wybrzuszenie
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:00   #2587
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Imię wybrane - Stanisław

Super Gratuluję syna

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:01   #2588
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Czemu lepiej się nie najadać przez USG? nic nie słyszałam na ten temat..hmm

Czy Wy też macie taką wrażliwą skórę na brzuchu? Ostatnio prawie wszystko mnie drażni i drapie, jakiś grubszy szew albo nie taki materiał, wszystko mi przeszkadza...
Ja tylko wiem, że do USG dopochwowego trzeba mieć pusty pęcherz, a do "powłokowego" - właśnie pełny. Jak byłam w szpitalu, to lekarka musiała mi robić to drugie USG, bo miałam pełny pęcherz.

Ja na brzuchu nie, ale sumiennie codziennie smaruję się Ziajką, za to piersi mnie tak bolą, że chyba zacznę nosić pancerne staniki, żeby przypadkiem nie dotknąć nimi o coś....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:01   #2589
Tacca
Zakorzenienie

O tym nie pomyślałam. Przecież można włożyć getry. Ja mam 160 i nie wiem czy z brzucholem będzie to dobrze wyglądało, tzn. w tym kroju.
Stary 2012-01-23, 12:06   #2590
8ewus8
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788418]U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.[/QUOTE]

U mnie bardzo buszuje rano, potem po południu śpi chyba i wieczorem znów buszuje. Bardzo też pobudzają go organy w kościele. Co organista zagrał na mszy to on sie ruszał a jak ksiądz mówił to siedział cicho.

My weekend nawet intensywny mieliśmy, odwiedziliśmy babcie, dziadków, wczoraj tak mi dzień minął, że nim się obejrzałam to już 20ta była.
Jeszcze wczoraj net mi szwankował i dopiero wieczorem działał normalnie.
Michalowa79 gratulacje!

Bardzo mi się podoba ta sukienka z żabotem od podanego sprzedawcy.
Będę musiała w maju coś kupić na komunię, bo u męża w rodzinie mamy.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-01-23 o 12:09
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:07   #2591
Konto usunięte

Piękny dekolt ma ta sukienka.
Legginsy są OK, tylko nie długość do połowy łydki, bo to strasznie skraca optycznie sylwetkę. No i najlepiej do obcasów, ale w ciąży to wiadomo...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:10   #2592
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
U mnie bardzo buszuje rano, potem po południu śpi chyba i wieczorem znów buszuje. Bardzo też pobudzają go organy w kościele. Co organista zagrał na mszy to on sie ruszał a jak ksiądz mówił to siedział cicho.

My weekend nawet intensywny mieliśmy, odwiedziliśmy babcie, dziadków, wczoraj tak mi dzień minął, że nim się obejrzałam to już 20ta była.
Jeszcze wczoraj net mi szwankował i dopiero wieczorem działał normalnie.

Bardzo mi się podoba ta sukienka z żabotem od podanego sprzedawcy.
Będę musiała w maju coś kupić na komunię, bo u męża w rodzinie mamy.
Mi też się podobają te kiecki. Muszę znaleźć jakąś narzutkę albo odpowiedni żakiecik... Ja muszę mieć coś na obronę...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31789486]Piękny dekolt ma ta sukienka.
Legginsy są OK, tylko nie długość do połowy łydki, bo to strasznie skraca optycznie sylwetkę. No i najlepiej do obcasów, ale w ciąży to wiadomo...[/QUOTE]
Szkoda tych obcasów, oj szkoda. Mi ostatnio nawet skarpetki przeszkadzają. Niby nie puchnę, ale jakoś tak...
Stary 2012-01-23, 12:11   #2593
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
O tym nie pomyślałam. Przecież można włożyć getry. Ja mam 160 i nie wiem czy z brzucholem będzie to dobrze wyglądało, tzn. w tym kroju.
W wolnej chwili mogę zrobić zdjęcie i przesłać Ci jak wygląda na mnie. Na razie to mój ulubiony strój ciążowy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31789486]Piękny dekolt ma ta sukienka.
Legginsy są OK, tylko nie długość do połowy łydki, bo to strasznie skraca optycznie sylwetkę. No i najlepiej do obcasów, ale w ciąży to wiadomo...[/QUOTE]
Jak otwieram szafkę z butami, to aż łezka się w oku kręci - moje kochane szpileczki leżą bezużyteczne...
Co do legginsów, to naprawdę nie wiem co bym nosiła w ciąży, gdyby nie były teraz modne
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:11   #2594
Tacca
Zakorzenienie

Nie wytrzymam. Idę się przespać z godzinkę. Nic dziś nie zrobiłam moje naczynia w zlewie to już wyją dosłownie...
Stary 2012-01-23, 12:13   #2595
8ewus8
Zadomowienie

Ja w szpilkach w ogóle nie chodze, chyba, ze na jakies imprezy, więc tej straty nie odczuwam zupełnie.
Odezwał się za to mój nałóg, który trwa od 2 tyg czyli dziś dzień dostaw w ciuchach :P zaraz się wybieram coś upolować.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:22   #2596
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość

Dokładnie, w każdym wynajmowanym mieszkaniu było ciągle coś nie tak z kiblem, a teraz wreszcie będzie można korzystać bez stresu

Gratuluję
O widzisz.
Zastanawiałam się rano jak Twój remont idzie... wykańczasz mieszkanie i siebie przy okazji? Czy nie ma tragedii?

o
Stary 2012-01-23, 12:27   #2597
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
O widzisz.
Zastanawiałam się rano jak Twój remont idzie... wykańczasz mieszkanie i siebie przy okazji? Czy nie ma tragedii?
Ekipa od 2 tygodni już wykańcza, byłam w tamtym tyg zobaczyć jak postępy i jeszcze jutro jadę. Nie jest źle. Teraz tylko się martwię, żeby budynek został oddany ddo użytku przed 1marca, bo inaczej pod mostem z kotem zamieszkam
Freya_85 jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:46   #2598
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Oho... Zaczęli wiercić...
Współczuję. U mnie skończyli.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Tak o to właśnie. Bo muszę kupić i słyszałam właśnie o Gebericie, ale ceny mnie trochę przerażają i dlatego pytam, bo później mówili jeszcze o Cersanicie z tych tańszych. Ehh.... ja tam moge tusz do rzęs kupować a nie toaletę
My zdecydowaliśmy sie na cersanit - wersja iryda. Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona no i cena w miarę przystępna.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788418]U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.[/QUOTE]

U mnie z rana tak koło 5-6 rano i wieczorkiem koło 21-22.

Dziewczyny mi lekarz teraz powiedział, ze jakbym miała pełny pecherz to lepiej by było wszystko widać, tylko że ja jestem do tego tluściukta, więc może to przez to??

Ja od jakiegoś tygodnia mam taką energie, że budzę się o 5 i moglabym gory przenosić. Własnie skończyła sprzątać mieszkanie i wstawiłam juz obiad.
Stary 2012-01-23, 12:52   #2599
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dziewczyny mi lekarz teraz powiedział, ze jakbym miała pełny pecherz to lepiej by było wszystko widać, tylko że ja jestem do tego tluściukta, więc może to przez to??

Ja od jakiegoś tygodnia mam taką energie, że budzę się o 5 i moglabym gory przenosić. Własnie skończyła sprzątać mieszkanie i wstawiłam juz obiad.
Tak jak pisałam, na USG przez powłoki warto jest iść z pełnym pęcherzem, u nas w przychodni jest nawet kartka z taką informacją wywieszona I zdaje mi się, że waga nie ma nic do tego.

Zazdroszczę energii....
Stary 2012-01-23, 12:56   #2600
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ekipa od 2 tygodni już wykańcza, byłam w tamtym tyg zobaczyć jak postępy i jeszcze jutro jadę. Nie jest źle. Teraz tylko się martwię, żeby budynek został oddany ddo użytku przed 1marca, bo inaczej pod mostem z kotem zamieszkam
U mnie w bloku już od początku roku babka mieszka.

o
Stary 2012-01-23, 13:06   #2601
lijuana
Raczkowanie

Cytat:

O fotelikach już sporo tu zostało powiedziane. Jeśli możesz sobie pozwolić finansowo na fotelik, który ma dobre oceny w testach, to nie zastanawiaj się ani chwili.
No wole kupic lepszy i dać więcej a oszczedzic na czymś innym ..dzięki za info..dzisiaj dwonie i sie umawiam

Cytat:
W wolnej chwili mogę zrobić zdjęcie i przesłać Ci jak wygląda na mnie. Na razie to mój ulubiony strój ciążowy

Jak otwieram szafkę z butami, to aż łezka się w oku kręci - moje kochane szpileczki leżą bezużyteczne...
Co do legginsów, to naprawdę nie wiem co bym nosiła w ciąży, gdyby nie były teraz modne
U mnie też szpileczki leżą a buty to moja choroba mój maż się śmieje że jak będziemy robić garderobe to jedną ściane będzie musiał przeznaczyć na moje buty teraz obecnie cały czas od pażdziernika chodze w górskich butach..a dzisiaj rano pierwszy raz spuchły mi nogi tak że nie mogłam w ciapki domowe ich włożyć
Stary 2012-01-23, 13:06   #2602
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola2546 Pokaż wiadomość
Kochana a wiesz co to było! Tort czekoladowy taki domowy z wiśniami! Poprosyu cudo dla podniebienia!!
no co za złośliwe stworzenie tak tak teraz to dopiero mam smaka i to na co? na tort czekoladowy - a byłam w Lidlu i mogłam sobie kupić...ach

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość

he he dobrze jak ci narobią ochoty szybciej pójdziesz na spacerek
no i nabrałam takiej że kupiłam sobie lody, ciastka i więcej ciastek...a mogłam jeszcze kupić sobie tort no i co mam iść drugi raz?

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Malo pisze, bo jakos nie mam weny, ale nie ominelam w czytaniu ani jednej strony
I dzis tez sie nie bede rozpisywala, bo ide na spacerek, Napisze tylko, ze zaczynamy 26tydzien! <ja i maluch>
brzuch juz spory, zero zachcianek, ale przez ostatnie noce nie moge spac, a w dzien usypiam na siedziaco, w dzien jestem padnieta i nie mysle. A za tydzien zdaje prawko....;/ Nie licze, ze zdam, ale przyznaje ze bardzo chcialabym juz to miec za soba.
I moje dwie kolezanki ciazowki, jedna 23 tydz, druga to juz trzydziesty ktorys... w szpitalu...
Ja tylko sie tak zastanawiam.... one wiedzialy za kazdym razem, ze cos jest nie tak, mialy wskazania do lezenia boi lekarz iom to powiedzial, bo je badal dopochwowo sprawdzajac szyjke.
Ja bylam przez mojego gina badana bodajze dwa razy w 6 tyg ciazy i pozniej 12
Teraz tylko maca mi brzuszek i sprawdza tetno malego. W sumie jakby mi sie skraala jakos ta szyjka albo cos to ja nawet nie bede wiedziala:P?
Zycie w niewiedzy jest spoko, zero stresow :P
Moj lekarz jest chwalony w calym miescie, ale w sumie to taka troche na kazdej wizycie-olewka- co ma byc to bedzie.
Jak sie sama nie wypytam i nie dowiem to to on mi nic nie powie ;]
na przyszlej wizycie planuje juz sie wypytac o porod....
w tym tyg musze isc zrobic glukoze i wszytskie badania ble;/
witaj w moim klubie - żyję w nieświadomości bo tutaj nie mogę uzyskać żadnych informacji nie mam badań ginekologicznych bo tutaj stawia się na naturę, bicie serca dziecka mam sprawdzane co 6 tygodni więc karzę R co chwile przykładać ucho i sprawdzać czy słyszy bicie

Cytat:
Ja też
ale staram się wypijać 2l wody dziennie.
Mam stałe pory sikania - szczególnie w nocy. Chyba mój pęcherz lubi Wołoszańskiego
hahahahhah.....dobre - ale chociaż wiesz kiedy pójdziesz siku

Cytat:
Imię wybrane - Stanisław

Gratulacje - takie wieści to super wieści
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:09   #2603
niunia32
Zakorzenienie

buuu i dzisiaj lasagne nie będzie. bo najpierw trzeba podłączyć piekarnik i go na godz odpalić. takim sposobem obiad jedlibyśmy wieczorem... a ja idę na basen a mąż na angielski. także jutro będzie.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:13   #2604
onething
Zadomowienie

Cytat:
Ile wyniósł cię cały komplet? (jeśli to nie tajemnica)
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Współczuję. U mnie skończyli.

My zdecydowaliśmy sie na cersanit - wersja iryda. Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona no i cena w miarę przystępna.
A od kiedy masz tą Cersanitkę?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:16   #2605
Konto usunięte

Zazdroszczę Wam tego planowania i projektowania...
Ja niestety remontuję swoje mieszkanie, jednocześnie w nim mieszkając, więc niestety wiele rozwiązań przyjmujemy, żeby było szybciej. Bo mieszkanie w remoncie to jeden wielki koszmar. Chciałabym zrobić jeszcze duży pokój przed narodzinami dziecka, ale zwyczajnie nie dałabym rady. Trzeba przenieść wszystkie meble (podłoga do wymiany), a potem to sprzątanie i ten pył w całym mieszkaniu - to nie na moje obecne siły.
Stary 2012-01-23, 13:22   #2606
niunia32
Zakorzenienie

my też będziemy remontować i mieszkać w tym bałaganie.
na pierwszy ogień idzie kuchnia. bo nie widzi mi się cały czas gotować w takich warunkach.
do lodówki chodzić do drugiego pokoju. tak samo po część talerzy.
na czas remontu kuchnia będzie w pokoju gdzie jest lodówka. tam mi mąż ustawi blat i płytę elektryczną dwupalnikową.

ale jak na złość nie mogę sobie nic upiec jak mam ochotę, bo piekarrnik leży w pokoju.

no i pokój by trzeba było zrobić.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:25   #2607
karola2546
Raczkowanie

Cytat:
Imię wybrane - Stanisław

Gratulacje! U nas też synek i też Stasiu jest w planach Ale połówkowe 10.II więc wtedy będą ostateczne decyzje

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31789368]Ja tylko wiem, że do USG dopochwowego trzeba mieć pusty pęcherz, a do "powłokowego" - właśnie pełny. Jak byłam w szpitalu, to lekarka musiała mi robić to drugie USG, bo miałam pełny pęcherz.
Hmmm jakoś mój gin nigdy nie mówił mi nic o pęcherzu i nie narzekam na widoki na usg

Ja na brzuchu nie, ale sumiennie codziennie smaruję się Ziajką, za to piersi mnie tak bolą, że chyba zacznę nosić pancerne staniki, żeby przypadkiem nie dotknąć nimi o coś....[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja w szpilkach w ogóle nie chodze, chyba, ze na jakies imprezy, więc tej straty nie odczuwam zupełnie.
Odezwał się za to mój nałóg, który trwa od 2 tyg czyli dziś dzień dostaw w ciuchach :P zaraz się wybieram coś upolować.
Ja już dzisiaj upolowałam kurteczkę, bluze i spodenki dla synka a dla siebie jeansy ciążowe. Wszystko za prawie 50 zł
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:28   #2608
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31790956]Zazdroszczę Wam tego planowania i projektowania...
Ja niestety remontuję swoje mieszkanie, jednocześnie w nim mieszkając, więc niestety wiele rozwiązań przyjmujemy, żeby było szybciej. Bo mieszkanie w remoncie to jeden wielki koszmar. Chciałabym zrobić jeszcze duży pokój przed narodzinami dziecka, ale zwyczajnie nie dałabym rady. Trzeba przenieść wszystkie meble (podłoga do wymiany), a potem to sprzątanie i ten pył w całym mieszkaniu - to nie na moje obecne siły.[/QUOTE]

wiesz że potem będzie gorzej i już na pewno nic nie zrobisz? może warto przetrwać to trochę i wykończyć to co Ci się marzy inaczej utkniesz na trochę
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:28   #2609
Konto usunięte

Ja też zaczęłam od kuchni i ten koszmar trwał pół roku, bo stwierdziłam, że nie ma co pakować sprzętów do kuchni w bloku ze starymi pionami, więc postarałam się najpierw o wymianę pionu przez administrację. Pół roku mieszkałam na placu budowy. Lodówkę miałam w dużym pokoju, co docenili tylko goście na parapetówie Jak sobie o tym przypomnę, jak i o sprzątaniu po kolejnym remoncie, to mi się płakać chce i nic więcej nie mam ochoty tu ruszać, ale mam nieładny duży pokój, potem już tylko łazienka (ale jest w miarę OK, cała w kafelkach) i już wszystko będzie moje. Ale to tak potem jest, że jak robimy jedno, to wyskakuje drugie, koszta rosną, czas remontu też... Nie, zdecydowanie remont to straszna rzecz
Stary 2012-01-23, 13:30   #2610
karola2546
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
my też będziemy remontować i mieszkać w tym bałaganie.
na pierwszy ogień idzie kuchnia. bo nie widzi mi się cały czas gotować w takich warunkach.
do lodówki chodzić do drugiego pokoju. tak samo po część talerzy.
na czas remontu kuchnia będzie w pokoju gdzie jest lodówka. tam mi mąż ustawi blat i płytę elektryczną dwupalnikową.

ale jak na złość nie mogę sobie nic upiec jak mam ochotę, bo piekarrnik leży w pokoju.

no i pokój by trzeba było zrobić.
Ja na szczęście ma w piwnicy kuchnie która sluży nam latem przy okazji podwórkowych imprez także przeniose sie tam na czas remontu. No ale czeka mnie bieganie po schodach. Chociaż na upartego mogłabym mieszkać w piwnicy bo całą mamy mieskalną z pokojami i łazienką. Ale wolę u siebie. Mam nadzieje że remont pójdzie sprawnie. No a sprzatnie to już jakoś bede musiała potem ogarnąć
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości