|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Ta bardziej http://allegro.pl/asos-midi-sukienka...021763563.html Tylko jak ona się ma do brzucha... Cytat:
|
||
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Gratuluję!
|
|
|
#2583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie orientujesz sie moze jaka jest cena tego usg?? Ja znowu mam dzisiaj lenia....ehh jakoś nie mogę sie pozbierać po tej chandrze co mi zafundowali ją miesiąc temu nic mnie nie cieszy nawet widok wózeczka które mam przy łózku swoim..ehh mam nadzieje ze to hormony
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejdzie ![]() O fotelikach już sporo tu zostało powiedziane. Jeśli możesz sobie pozwolić finansowo na fotelik, który ma dobre oceny w testach, to nie zastanawiaj się ani chwili. USG z nagraniem na płytę 250 zł.
|
|
|
#2585 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale tą, którą będę szyć na pewno przedłużę, bo przecież trzeba większy zapas zrobić na wybrzuszenie
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- właśnie pełny. Jak byłam w szpitalu, to lekarka musiała mi robić to drugie USG, bo miałam pełny pęcherz. Ja na brzuchu nie, ale sumiennie codziennie smaruję się Ziajką, za to piersi mnie tak bolą, że chyba zacznę nosić pancerne staniki, żeby przypadkiem nie dotknąć nimi o coś.... |
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
O tym nie pomyślałam.
Przecież można włożyć getry. Ja mam 160 i nie wiem czy z brzucholem będzie to dobrze wyglądało, tzn. w tym kroju.
|
|
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788418]U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.[/QUOTE]
U mnie bardzo buszuje rano, potem po południu śpi chyba i wieczorem znów buszuje. Bardzo też pobudzają go organy w kościele. Co organista zagrał na mszy to on sie ruszał a jak ksiądz mówił to siedział cicho. My weekend nawet intensywny mieliśmy, odwiedziliśmy babcie, dziadków, wczoraj tak mi dzień minął, że nim się obejrzałam to już 20ta była. Jeszcze wczoraj net mi szwankował i dopiero wieczorem działał normalnie. Michalowa79 gratulacje! Bardzo mi się podoba ta sukienka z żabotem od podanego sprzedawcy. Będę musiała w maju coś kupić na komunię, bo u męża w rodzinie mamy. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-01-23 o 12:09 |
|
|
|
#2591 |
|
Konto usunięte
|
Piękny dekolt ma ta sukienka.
Legginsy są OK, tylko nie długość do połowy łydki, bo to strasznie skraca optycznie sylwetkę. No i najlepiej do obcasów, ale w ciąży to wiadomo... |
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31789486]Piękny dekolt ma ta sukienka. Legginsy są OK, tylko nie długość do połowy łydki, bo to strasznie skraca optycznie sylwetkę. No i najlepiej do obcasów, ale w ciąży to wiadomo...[/QUOTE] Szkoda tych obcasów, oj szkoda. Mi ostatnio nawet skarpetki przeszkadzają. Niby nie puchnę, ale jakoś tak...
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31789486]Piękny dekolt ma ta sukienka. Legginsy są OK, tylko nie długość do połowy łydki, bo to strasznie skraca optycznie sylwetkę. No i najlepiej do obcasów, ale w ciąży to wiadomo...[/QUOTE] Jak otwieram szafkę z butami, to aż łezka się w oku kręci - moje kochane szpileczki leżą bezużyteczne... Co do legginsów, to naprawdę nie wiem co bym nosiła w ciąży, gdyby nie były teraz modne
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wytrzymam. Idę się przespać z godzinkę. Nic dziś nie zrobiłam moje naczynia w zlewie to już wyją dosłownie...
|
|
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Ja w szpilkach w ogóle nie chodze, chyba, ze na jakies imprezy, więc tej straty nie odczuwam zupełnie.
Odezwał się za to mój nałóg, który trwa od 2 tyg czyli dziś dzień dostaw w ciuchach :P zaraz się wybieram coś upolować. |
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się rano jak Twój remont idzie... wykańczasz mieszkanie i siebie przy okazji? Czy nie ma tragedii?
|
|
|
#2597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
Współczuję. U mnie skończyli.
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788418]U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.[/QUOTE] U mnie z rana tak koło 5-6 rano i wieczorkiem koło 21-22. Dziewczyny mi lekarz teraz powiedział, ze jakbym miała pełny pecherz to lepiej by było wszystko widać, tylko że ja jestem do tego tluściukta, więc może to przez to?? Ja od jakiegoś tygodnia mam taką energie, że budzę się o 5 i moglabym gory przenosić. Własnie skończyła sprzątać mieszkanie i wstawiłam juz obiad.
|
|
#2599 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I zdaje mi się, że waga nie ma nic do tego. Zazdroszczę energii.... |
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2601 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz obecnie cały czas od pażdziernika chodze w górskich butach..a dzisiaj rano pierwszy raz spuchły mi nogi tak że nie mogłam w ciapki domowe ich włożyć
|
|
#2602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak teraz to dopiero mam smaka i to na co? na tort czekoladowy - a byłam w Lidlu i mogłam sobie kupić...achno i nabrałam takiej że kupiłam sobie lody, ciastka i więcej ciastek...a mogłam jeszcze kupić sobie tort no i co mam iść drugi raz? ![]() Cytat:
nie mam badań ginekologicznych bo tutaj stawia się na naturę, bicie serca dziecka mam sprawdzane co 6 tygodni więc karzę R co chwile przykładać ucho i sprawdzać czy słyszy bicie Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje - takie wieści to super wieści |
||||
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
buuu i dzisiaj lasagne nie będzie. bo najpierw trzeba podłączyć piekarnik i go na godz odpalić. takim sposobem obiad jedlibyśmy wieczorem... a ja idę na basen a mąż na angielski. także jutro będzie.
|
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Ile wyniósł cię cały komplet? (jeśli to nie tajemnica
)A od kiedy masz tą Cersanitkę? |
|
|
|
#2605 |
|
Konto usunięte
|
Zazdroszczę Wam tego planowania i projektowania...
Ja niestety remontuję swoje mieszkanie, jednocześnie w nim mieszkając, więc niestety wiele rozwiązań przyjmujemy, żeby było szybciej. Bo mieszkanie w remoncie to jeden wielki koszmar. Chciałabym zrobić jeszcze duży pokój przed narodzinami dziecka, ale zwyczajnie nie dałabym rady. Trzeba przenieść wszystkie meble (podłoga do wymiany), a potem to sprzątanie i ten pył w całym mieszkaniu - to nie na moje obecne siły. |
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
my też będziemy remontować i mieszkać w tym bałaganie.
na pierwszy ogień idzie kuchnia. bo nie widzi mi się cały czas gotować w takich warunkach. do lodówki chodzić do drugiego pokoju. tak samo po część talerzy. na czas remontu kuchnia będzie w pokoju gdzie jest lodówka. tam mi mąż ustawi blat i płytę elektryczną dwupalnikową. ale jak na złość nie mogę sobie nic upiec jak mam ochotę, bo piekarrnik leży w pokoju. no i pokój by trzeba było zrobić. |
|
|
|
#2607 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
- właśnie pełny. Jak byłam w szpitalu, to lekarka musiała mi robić to drugie USG, bo miałam pełny pęcherz. Hmmm jakoś mój gin nigdy nie mówił mi nic o pęcherzu i nie narzekam na widoki na usg ![]() Ja na brzuchu nie, ale sumiennie codziennie smaruję się Ziajką, za to piersi mnie tak bolą, że chyba zacznę nosić pancerne staniki, żeby przypadkiem nie dotknąć nimi o coś....[/QUOTE] Cytat:
|
|||
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31790956]Zazdroszczę Wam tego planowania i projektowania...
Ja niestety remontuję swoje mieszkanie, jednocześnie w nim mieszkając, więc niestety wiele rozwiązań przyjmujemy, żeby było szybciej. Bo mieszkanie w remoncie to jeden wielki koszmar. Chciałabym zrobić jeszcze duży pokój przed narodzinami dziecka, ale zwyczajnie nie dałabym rady. Trzeba przenieść wszystkie meble (podłoga do wymiany), a potem to sprzątanie i ten pył w całym mieszkaniu - to nie na moje obecne siły.[/QUOTE] wiesz że potem będzie gorzej i już na pewno nic nie zrobisz? może warto przetrwać to trochę i wykończyć to co Ci się marzy inaczej utkniesz na trochę
|
|
|
|
#2609 |
|
Konto usunięte
|
Ja też zaczęłam od kuchni i ten koszmar trwał pół roku, bo stwierdziłam, że nie ma co pakować sprzętów do kuchni w bloku ze starymi pionami, więc postarałam się najpierw o wymianę pionu przez administrację. Pół roku mieszkałam na placu budowy. Lodówkę miałam w dużym pokoju, co docenili tylko goście na parapetówie
Jak sobie o tym przypomnę, jak i o sprzątaniu po kolejnym remoncie, to mi się płakać chce i nic więcej nie mam ochoty tu ruszać, ale mam nieładny duży pokój, potem już tylko łazienka (ale jest w miarę OK, cała w kafelkach) i już wszystko będzie moje. Ale to tak potem jest, że jak robimy jedno, to wyskakuje drugie, koszta rosną, czas remontu też... Nie, zdecydowanie remont to straszna rzecz
|
|
|
|
#2610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Ta bardziej 

nic mnie nie cieszy nawet widok wózeczka które mam przy łózku swoim..ehh mam nadzieje ze to hormony
Przejdzie

Przecież można włożyć getry.

!