Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 21:01   #2281
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
No to my 37 dni...
na pewno 37? za tyle to jest 29. lutego, a termin masz po mnie... mi zostalo jeszcze 41 dni

A tak wo ogole to dobry wieczor

ja ostatnio chodze juz polamana, miesnie brzucha mnie ciagna, miewam skurcze (widoczne juz tez na ktg), przy ktorych czuje, ze brzuch mi sie obniza, no i mloda naciska na szyjke... grrrr.. nie lubie tego uczucia, zwlaszcza, ze to boli

i jestem tez w podlym nastroju... nie mam ochoty na zadne spotkania, jak juz jestem z ludzmi, to tez jakos niespecjalnie ciagnie mnie do bycia dusza towarzystwa i ogolnie nie mam na nic ochoty, pogoda tez nie jest zachecajaca... najchetniej bym spala calymi dniami

hehe... to sobie pomarudzilam
Stary 2012-01-23, 21:10   #2282
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

hej

ja dzis zanioslam siuski do laboratorium, pani miala dzwonic jakby cos bylo nie tak, ale nie dzwoniła, wiec chyab wszystko w porzadku

dzis bylismy na szkole rodzenia, mimo moich zatok troche sie pogimnastykowalam i dowiedzialam sie co dokladnie musze miec w torbie do porodu i w szpitalu daja te duze podpaski, ale swoje i tak wezme co by sie w razie czego nie prosic, podkladów tych na lozko tez jest pod dostatkiem no i daja ubranka swoje dla dzieci, wiec ja zabieram tylko ubranka na wyjscie, a i jeszcze musze miec swoje opakowanie vitaminum D dla małego.

Odwiedziny tylko dla tatusiow, chyba ze jakas wyjatkowa sytuacja, co mnie bardzo cieszy, nie bede sie musiala chetnym mnie odwiedzic tlumaczyc.

ja tez krocza masowac nie bede, jakos nie wiem jak bym sie miala do tego zabrac, po za tym ja mam sklonnosci do infekcji ,wiec wole sobie tam nie gmerac

w ogole ciesze sie ze zdecydowalismy sie na ta szkole rodzenia, jakos uspokajaja mnie te spotkania i tak pozytywnie nastawiaja, poza tym kontakt z innymi ciezarnymi tez mi sprzyja

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:14   #2283
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Ja bym może to wytłumaczyła nie tak, że ludzie są słabsi czy bardziej chorowici, ale w ten sposób, że mamy skuteczną antykoncepcję - ludzie decydują się np na 2 -3 dzieci i koniec, jakie by te dzieci nie były, bo medycyna jest tak zaawansowana,że jednostki słabe i chorowite się podtrzymuje i leczy - kiedyś takie chorowite dzieci umierały szybko, natura sama się pozbywała "wadliwych" osobników. Teraz leczy się i ratuje nawet najsłabszych, żyją, rodzice na więcej dzieci się nie decydują i stąd mamy odsetek chorowitków kilkakrotnie większy...
Ale nie zgodziłabym się ze stwierdzeniem, że zdrowych, nie do zdarcia ludzi już nie ma. Znam wielu, którzy nawet kataru raz na rok nie mają. Po prostu chorych jest więcej
Oszukaliśmy naturalną selekcję i takie są konsekwencje.
Myślę,że jednak mimo wszystko "tamte" kobiety były silniejsze, sprawniejsze itd.Ja np. nie byłam ani z podtrzymywanej ciąży ani nic z tych rzeczy, a nie wyobrażam sobie,żebym mogła ogarnąć 11 dzieci, rodzić na polu w czasie żniw itd.A to że my teraz jesteśmy bardziej "wydelikacone" to jednak moim zdaniem nie wynik tego,że jesteśmy jakieś chorowite w skutek kombinowania przy naturalnej selekcji , a wynik stylu życia
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:16   #2284
karolca
Zakorzenienie

Przez chwilę bałam się, że mała wyskoczy mi przez pępek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:17   #2285
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja spróbuję Was nadrobić bo czekam na męża który pojechał do szpitala z ciotką bo po wuja przyjechała karetka i go reanimowali 20 minut i w końcu zabrali go do szpitala

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:20   #2286
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
co ty nie powiesz
ja czasem mam wrazenie, ze mloda chce wylezc mi bokiem... ale nie tedy droga

Nowaken, zdrowka dla wuja
Stary 2012-01-23, 21:20   #2287
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zjadłam pół tubki mleczka ale dobre z przyjemnością zjadłabym drugie pół

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:22   #2288
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

ja spróbuję Was nadrobić bo czekam na męża który pojechał do szpitala z ciotką bo po wuja przyjechała karetka i go reanimowali 20 minut i w końcu zabrali go do szpitala
oby z Wujem było wszystko dobrze
Stary 2012-01-23, 21:32   #2289
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
oby z Wujem było wszystko dobrze
No mam nadzieję że będzie dobrze bo to taki bliski wuja mieszkają parę domów obok nas i nie mają dzieci i zawsze tż i jego braci traktowali jak swoje dzieci.

A ja nie wiem co to jest nie przespana noc dzisiaj nawet tak dobrze spałam, że nie wiem kiedy Antek przyszedł do nas w nocy i położyl się między nas tż też się zdziwił że mamy towarzystwo

Stary 2012-01-23, 21:33   #2290
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

oby wszystko bylo ok
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
co ty nie powiesz
ja czasem mam wrazenie, ze mloda chce wylezc mi bokiem... ale nie tedy droga

Nowaken, zdrowka dla wuja
u mnie tak samo jak mi noge wypnie to czasem mam wrazenie ze skora peknie
Stary 2012-01-23, 21:36   #2291
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja też tego nie rozumiem ale tak chyba być musiało , Oni nie pojmą naszego stylu życia, ba, nawet czasem to mówią, np. moja Babcia z Ciotką

dzisiaj jadę do nich na kawę to się zapytam jak to One wtedy robiły

wypytalas jak to robily?
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Byłam dziś rano na wizycie u GP, dzidzia już ułożona główką w dół i nie mam już infekcji
to super
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
No nie jest łatwo zwłaszcza jak się z nimi mieszka. Bo jak widzisz sama teściowa z klatki obok więc nie wszystko musi wiedzieć i widzieć a ja to niestety nic nie zrobię bez ich wiedzy. No ale mam nadzieję, że w końcu nabiorę tą siłę żeby im wytłumaczyć a jak nie to nawet się wykłócić. Mój mąż z kolei jest po mojej stronie ale często staje po środku, mam nadzieję, że jak będzie tym razem powtórka z rozrywki to jednak weźmię moją stronę i wytłumaczy co i jak. Zwłaszcza, że jak on postawi na swoim to jest koniec i kropka
Nie mam lekko , ale poza tymi czynnikami to moja teściowa jest osobą sympatyczną, da się z nią o wszystkim pogadać, pomoże, doradzi jak coś spytam. Sama też jej nie raz pomogę i dlatego to tak jest. Wiem, że ona mnie lubi bo jak z kimś gada to tylko Roksana to, Roksana tamto. Czasem mi nawet coś z ubrań kupi bo sama się stroić lubi, chodź ja nie proszę i nie wymagam. Ale jak chce to chyba widać, że jestem przez nią lubiana. Tylko ten jeden ogromny minus to kwestia wychowania. Szkoda, że akurat to.
Mam nadzieję, że tym razem zobaczy, że ja już bogatsza w doświadczenia świetnie sobię poradzę i nie będzie się niepotrzebnie narzucać. Oby
Dlatego rozumiem, ze nie chcesz sie klocic, obrazac itd. Bo jednak fajnie razem Wam sie zyje. Ale mysle, ze mozesz sprobowac delikatnie ja podejsc, pewnie bedzie mowila swoje ale Ty stawiaj na swoim!
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Hello U mnie 57 dni ... lekarz mówi żebym wytrzymała do 21 lutego i będzie super! Myślę, że spokojnie damy radę

Ja już po wizycie i wygląda na to, ze wszystko gra... szyjka się nie skraca... ładnie trzyma więc.. Synek waży 2040gr. i ładnie się rozwija... a dziś szaleje w brzuszku...czasami aż boli...

mam dużo leżeć, oszczędzać się... i na pogrzeb lepiej nie iść... lekarz nie dał mi zielonego światła na spacery i wychodzenie... tylko na zajęcia ze szkoły mogę chodzić ale bez ćwiczeń...tylko na samą teorię tak napisał na zaświadczeniu no cóż... za dwa tyg mam się zgłosić na kontrolę, KTG i na badanie obecności paciorkowców... strasznie mi ciężko...chodzić, oddychać i stać... więc i tak pewnie wychodzenie gdziekolwiek by odpadło!
cieszę się ulżyło mi... Trzymam kciuki za Wasze wizyty..
to super!!! Bardzo sie ciesze ze szyjka ladnie trzyma
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej laseczki,
tyle ostatnio poruszalyscie ciekawych tematow! Wszystko czytalam choc nic nie pisalam bo mialam gosci. Duzo sie ruszalam - spacerki, zwiedzanie, latanie po miescie. Fajna odmiana od mojego pracowo-kanapowego stylu zycia ostanio. Na szczescie super sie czuje, brzucho duzy i pewnie dobijam +10kg na wadze. Dzis zaczelam 30 tygdzien. Ania wariuje tak jak wasze - coraz mocniej i rozleglej

Aguskaa, wyslij mi pare placuszkow plisss!
Wysle, ale ktorych? tych z posypka z maki ziemniaczanej?
hihih nie no zartuje
A pokaz swoj brzucholek dawno nie pokazywalas
Cytat:
Hej,

Oj co sie stalo wujkowi ?;/
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Dziewuszki ciagle kusicie tym mleczkiem, w srode jak sie wyrwe z domu to kupie sobie tez 10 tubek
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:39   #2292
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Hej,

zdrówka dla wuja!

Hej!

Zrobiłam rundkę po mieście i stwierdziłam, że tą resztę rzeczy też kupię przez allegro, bo na jednym komplecie pościeli jest przebitka nawet 30 zł są owszem tańsze, po około 40-50zł ale jak to wzięłam z mamą do ręki to się przeraziłyśmy. Materiał taki, że pewnie po pierwszym praniu wyszłyby dziury, a po kolorze nie zostałoby nic...

dlatego zdecydowałam się na którąś z tych
http://allegro.pl/2ele-posciel-z-haf...049913331.html
http://allegro.pl/2ele-posciel-pasec...066098461.html

wanienkę ze stelażem i materac też kupimy na allegro, bo tutaj kolejnych kilka złotych różnicy.

Zamówiłam wstępnie łóżeczko i nosidełko czekam tylko na wiadomość odnośnie wysyłki, bo to od jednego sprzedawcy i zamawiam

to tyle z dzisiejszych załatwień

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2012-01-23 o 21:43
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:47   #2293
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

wypytalas jak to robily?

to super

Dlatego rozumiem, ze nie chcesz sie klocic, obrazac itd. Bo jednak fajnie razem Wam sie zyje. Ale mysle, ze mozesz sprobowac delikatnie ja podejsc, pewnie bedzie mowila swoje ale Ty stawiaj na swoim!

to super!!! Bardzo sie ciesze ze szyjka ladnie trzyma

hihih nie no zartuje

Dziewuszki ciagle kusicie tym mleczkiem, w srode jak sie wyrwe z domu to kupie sobie tez 10 tubek
No więc zapytałam, odpowiedź, a co mieli robić , innych rozrywek nie mieli niby żart , ale brzmiało dość przekonująco, tv nie było, nie wiedzieli jak robić ,żeby nie zrobić poza tym jedno dziecko chowało drugie, ta Babcia co chciała brata kłódką załatwić to w tamtej chwili miała 7 lat, a była tak zła ,że jest kolejne dziecko, bo juz się zajmowała siostrzenicą 4 miesięczną...Babcia wspominała :tam był taki fajny lasek z brzozami ,wszyscy się tam bawili, a ja się musiałam tymi dzieciokami zajmować, ale miały siostry metodę na chwilę odpoczynku od dzieci, dość sadystyczną, parę klapsów, zmęczone płaczem dzieci zasypiały....

Ten prapradziadek co owdowiał i się ożenił z tą młodą dziewczyną , która przyszła na 10 dzieci to miał w chwili ślubu 40 lat, a Ona 21
On miał dużą gospodarkę , a wtedy to się bardzo liczyło....dużą gospodarkę i 17 dzieci

Moja Babcia od strony Mamy to mi mówiła, Ona już poszła mieszkać do miasta i miała tylko dwójkę dzieci, ale zawsze się powtarzało,że dobrze mieć rodzinę na wsi

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-23 o 21:49
Stary 2012-01-23, 21:47   #2294
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Moja rano wypiela pupe na jednym moim boczku, upodobala sobie prawy. Maz nie mogl sie napatrzec, zdjecie zrobil, ale na zdjeciu slabo to widac. A w ogole co dzien rano klade sie za jego plecami, zeby mala i jego pokopala Dzis tez jak zwykle pokazala co potrafi i maz mowi "dzien dobry" haha My sie czasem czujemy jakby ona juz byla z nami, na glowy nam pada

nowaken
Mala dasz rade w koncu wszystkie trzymamy kciuki, a wiadomo w kupie sila
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:47   #2295
karolca
Zakorzenienie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-23, 21:55   #2296
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

No mąż pisał że jest na intensywnej terapii nie jest dobrze w domu go reanimowali czekam na dalsze informacje

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Karolca super filmik

Stary 2012-01-23, 21:56   #2297
rybka13
Zakorzenienie

hahaha jakbym siebie widziala
Moze nasze dzidzie jeszcze maja sporo miejsca skoro tak nas okladaja?
karolca czy dobrze przyuwazylam, ze masz tak czasem, ze dzidzia tak jakby drzala? takie dziwne uczucie jakby motylek trzepotal skrzydelkami? Bo ja tak mam czasem i zdawalo mi sie ze widzialam to u Ciebie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:58   #2298
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karolca ale słodko
Stary 2012-01-23, 21:58   #2299
Karo89
Zakorzenienie

Karolca Malutka daje czadu myślałam, że to moja chce mi skórę rozerwać, ale jednak po tym filmiku muszę przyznać, że Twoja ją wyprzedza w tym 'wyścigu'
bo też się wierci jakby zaraz miała pępkiem wyskoczyć, z tym, że czasem więcej to czuć niż widać

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:59   #2300
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Wiecie, jak mi sie mala obrocila to trudno, najwyzej bedzie cc jak do konca nie odwroci sie porzadnie, tylko moim problemem jest ten moj brzuch teraz, taki smieszny jest w dotyku oczywiscie. Az sie nie moge doczekac przyszlego wtorku i tego co mi ginek powie

lece sie ogarniac i jedziemy do tesciowki na obiad... a zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce........
A ja po doświadczeniach z Antkiem nie wiem czy chciałabym aby ktoś mi teraz Anię obracał dlatego, że dzieci z położenia miednicowego nie mają przy bioderkach pozamykanych panewek (w większości) i tak jak Antek miał zwichnięte bioderka dlatego ja mam urojenia na temat jego nóżek. I jeżeli Ania ułoży się tak jak Antek poddam się cesarce tak i tak w 50% mi ona grozi.

Stary 2012-01-23, 22:00   #2301
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
karolca czy dobrze przyuwazylam, ze masz tak czasem, ze dzidzia tak jakby drzala? takie dziwne uczucie jakby motylek trzepotal skrzydelkami? Bo ja tak mam czasem i zdawalo mi sie ze widzialam to u Ciebie
Moja tez tak ma czasem, może się tak otrząsa jak siusiu robi , a może się przeciągają i tak robią , moja Nina robi tak teraz też jak leje w pieluchę

Karolca fajna ta dyskoteka
Stary 2012-01-23, 22:01   #2302
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak mam
Stary 2012-01-23, 22:04   #2303
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
takie szybkie, częste drgania odczuwam, zwłaszcza w okolicy pachwin. Ale jest całkowicie bezbolesne i niedokuczliwe. I tylko jak leżę na lewym boku. Jakby mi mięśnie się zmęczyły.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Karolca ale słodko

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Karolca Malutka daje czadu myślałam, że to moja chce mi skórę rozerwać, ale jednak po tym filmiku muszę przyznać, że Twoja ją wyprzedza w tym 'wyścigu'
bo też się wierci jakby zaraz miała pępkiem wyskoczyć, z tym, że czasem więcej to czuć niż widać
Dziś jest wyjatkowo aktywna. cały dzien daje popisy jak nie wiem co no i u mnie jak czuc to i widać

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Moja tez tak ma czasem, może się tak otrząsa jak siusiu robi , a może się przeciągają i tak robią , moja Nina robi tak teraz też jak leje w pieluchę

Karolca fajna ta dyskoteka
bardzo charakterystycznie to wygląda. po tym zawsze wiedzieliśmy, że u siostrzeńca czas na zmianę pieluchy bo "otrząsał się" po siusianiu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-23, 22:10   #2304
aalegna
Wtajemniczenie

karolca ale ci malutka szaleje

ja wróciłam z maratonu w szkole rodzenia, dziś 2,5 godz nas pani trzymała nadrobiłam was pobieżnie.
Z nowinek ze sr to sie dziś dowiedziałam że dziecko po narodzinach ok 2 godz ponoć nie śpi i że mamy położnej powiedzieć że chcemy dziecko bo chcemy karmić piersią i żeby już sobie possał, bo z tego co mówiła to potem jak mały zaśnie to śpi śpi i trzeba zwlekać z tym karmieniem. Bardzo mi się podoba to że mówi jak wyglądają realia w naszym szpitalu, mówiła że położne już są starszej daty i trzymają się starych nawyków, zabierają dziecko że niby matka zmęczona i ma wypocząć ale mamy sie o nie upominać
Stary 2012-01-23, 22:14   #2305
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

hihih nie no zartuje
Faktycznie, lata temu wysylalam zdjecia. Przed chwila wrzucialam dwa - jedne moimi urodzinowymi kwiatuchami a drugie sprzed chwili - zmotywowalas mnie do wyjscia spod koldry :P

Karolca, Ewelinka faktycznie niesamowicie sie rusza Moja Ania pewnie wstydzioch po mamie, zastyga jak tlyko zlapie za telefon

Wogole to dzis mam jeden ze slabszych wieczorow poz wzgledem nieobjadania sie - od 18 zjadlam obiad (schabowy, ziemniaki, brukselka), miske mleka z czekoladowymi platkami, banana, 3 kiwi i puszke kukurydzy
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:25   #2306
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Zia i MoniqW super wyglądacie
Stary 2012-01-23, 22:33   #2307
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
doswiadczone mamusie, czy to faktycznie tak jest, ze jak wracasz do domu z maluszkiem to jest taki zamet ze nie sie czasu nawet na wypicie herbaty?? bo wczoraj z tz bratem na skypie rozmawialismy i on mowil ze oni we dwoje z zona nie wiedzieli jak sie nazywaja i we dwie osoby nawet jest przeokropnie ciezko, bo co 2h karmienie i pieluch zmiana 12-14x/dobe.
podczytuje mamusie styczniowo-lutowe i tam dziewczyny maja te malestwa ale znajduja czas aby wejsc na forum i opisuja te pierwsze tygodnie przewaznie jako wspaniale, pisza ze sa zmeczone, ale taka radosc z nich bije mimo wszystko.

wiem ze to zalezy wszystko od dziecka glownie, ale od rodzicow tez, bo szwagier z zona kupowali wszystko jak juz sie mala urodzila a torbe pakowali jak jechali do szpitala (urodzila w 38 tc), nie mieli nic, to juz troche zametu mieli po powrocie tak czy inaczej.
ja sie oczywiscie nie nastawiam na slodka i przyjemna opieke nad dzidzia, ale tak mnie to zastanawia, bo moje przyjaciolki znajdowaly czas opisac mi porod, odpisac na maila itd.
no i szwagier mowi ze ''pamietajcie'' ze dziecko na poczatku musi spac owiniete, bo wteedy czuje sie bezpieczne, mala dawala im tak popalic ze tro brak slow, i mowia ze musiala spac owinieta bo inaczej machala raczkami strasznie no to co/ dziecko nie moze machac raczkami? w ''jezyku niemowlat'' jest mowa o tym , ze nie kazde diecko lubi byc owiniete, ze niektore tego nie znosza, no ale to trzeba chyba rozpoznac.
Nie wiem ja czegoś takiego nie miałam, zawsze wypijałam kawę zawsze miałan ugotowany obiad, zrobione zakupy. Do mnie przychodziła jeszcze koleżanka z córeczką o dwa miesiące młodszą od Antka żebym jej zrobiła kawę bo ona nie miała jak sobie zrobić.A w dzień kiedy wróciłam do domu czekali na nas rodzice i moja siostra która ugotowała obiad powitalny dla mnie. Nakarmiłam Antka i położyłam spać a sama się delektowałam jedzonkiem. Moim zdaniem wszytsko zależy od organizacji samej siebie

Stary 2012-01-23, 22:33   #2308
ivonka7
Rozeznanie

Karolca fajnie się malutka rozpycha...ale jeśli to są szaleństwa -to wole żebyście nie wdziały co dzieje się w mojej macicy

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
na pewno 37? za tyle to jest 29. lutego, a termin masz po mnie... mi zostalo jeszcze 41 dni
Tak Gucia, bo 29 lutego to mój termin porodu.
Jaki pisałam w pierwszym wątku jeszcze tą datę to dopisałam że jest to termin z mojej owulacji. Wg. lekarza jest on inny -ale nie będę uaktualniała terminu za każdym razem jak coś się zmieni
Z lekarzem ustaliłam 3 prawdopodobne: 29 lutego(USG), 4 marca(ostatnia miesiączka),7 marca (owulacja).
Ale z moimi skurczami jestem spakowana do szpitala już dzisiaj Ale oby chociaż te 37 dni wytrzymać

Dobrej nocki mamuśki i brzuszki
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:35   #2309
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:

WOW! oglądałam z opadniętą szczęką! Aż się moja rozkopała!

Cytat:
No mąż pisał że jest na intensywnej terapii nie jest dobrze w domu go reanimowali czekam na dalsze informacje
trzymam kciuki!
postaraj się nie denerwować...
Stary 2012-01-23, 22:48   #2310
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dzisiaj wstał o 7. Ciekawe, o której pójdzie spać. Ja go właśnie uczę tego, że nie zawsze mamy czas dla niego zwłaszcza ja bo tak to teściowa gotuje czy coś, ale ona też już jest schorowana, często do lekarza i inne sprawy wtedy wszystkim zajmuję się ja. I tak jeszcze trochę wszystkie domowe sprawy spadną całkowicie na mnie, ale synek musi wiedzieć, że nie zawsze przy nim będę. Zwłaszcza, że w marcu na świat przyjdzie Basia i nie będę mogła mu poświęcać tyle czasu. Nie chcem żeby tym razem teściowa latała i mi ciągle dziecko z rąk wyjmowała. Chcę mała od początku nauczyć, że nie musi być non stop na rękach. Nie chcem i nie mam zamiaru dopuścić do tego by ( Nie daj Boże!) dała dziecku coś na przepojenie bo już raz mi oderwała dziecko od piersi. Może nie specjalnie, ale jak się nie wie to się pyta a nie zaraz mi się panoszy. A z nią i z teściem to jest tak, że oni myślą,że wiedzą najlepiej i jak wyraże swoję odmienne zdanie to zaraz takie gadanie na mnie. Wtedy wychodzę na kompeltną idiotkę. Pluje sobie w twarz, że muszę się męczyć w ten sposób z nimi. Gdybym mieszkała sama to jednak mój syn by był bardziej ułożonym dzieckiem i z pewnością już bym go dawno smoczka oduczyła, a tak gdy za każdym razem próbuję to robić słyszę tylko, że się na dziecku wyrzywam i żebym mu dała być dzieckiem.

Przepraszam, że tak się żalę ale niestety jestem w takiej sytuacji, że nie ma mowy o tym,żeby pójść na osobno zwłaszcza, że to mieszkanie i cały dobytek został przepisany na męża, a oni mają dożywocie w swoim małym pokoiku. Ale czasem mam dość. Ogólnie potrafią być fajni i wyrozumiali czasem bardziej niż moi rodzice. Ale ja uważam, że oni wychowali swoje dzieci i na tym koniec, bo my z TŻ powinniśmy swoje sami wychować. Ewentualnie oni powinni pomóc, doradzić ale oczywiście w tą dobrą stronę, a nie od razu narzucać swoje zdanie i doświadczenia. Nie we wszystkim się z nimi zgadzam. Oni dobrze wychowali 4 swoich dzieci, ale jakoś te ich metody wychowawcze nie sprawdzają się przy wnukach, albo zwyczajnie już nie znają słowa ''upór i konsekwencja"
Mysle,ze zawsze jest ciezko jak mieszka sie z kims innym niz maz i dzieci,chocby ten ktos byl najkochanszy.Ja probowalam mieszkac z tesciowa kiedys i wytrzymalam pol roku.Byl to bardzo ciezki czas.Musisz starac sie wytlumaczyc,ze wlasne dzieci chcesz wychowac po swojemu i trzeba byc w tym konsekwentnym.Wiem,ze to trudne.

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Aguśka pomyśl jaką wtedy te kobiety miały świadomość- czy to swojego ciała, płodności. To wtedy nie było istotne. Po drugie -co miały do gadania. Bardzo brzydko to ujmując i w dużym skrócie myślowym- "Chłopu się chciało-to mu dawały". Poza tym było wiele czynników środowiskowych, to było normalne wtedy. Teraz normą stało się coś innego. I to z jednej strony dobrze że decydujemy o tym w jakich warunkach wychowa się nasze potomstwo -z drugiej- jesteśmy wymierającym narodem-bo z takim przyrostem naturalnym to daleko nie zajedziemy
No bo jak ma byc przyrost naturalny,jak panstwo stosuje polityke antyrodzinna.Nawet glupie rodzinne to smieszne pieniadze sa i dostepne tylko dla naprawde biednych.

Cytat:
Dokladnie. Poza tym dzieci latały i robiły swoje a rodzice swoje, nie nianczylo sie tak dzieci. Jednak patrzac na mojego malego synka, nie wyobrazam sobie zostawic go na podworku bez opieki, a wtedy tak sie robilo, bo nie bylo wyjscia. Jedne dzieci zajmowaly sie drugimi, tymi mlodszymi.
A swiadomosc jest inna tak, jednak jestesmy madrzejsi niz nasze starsze pokolenia
Moze i jestesmy madrzejsi,ale jednak nasze dzicinstwo chyba bylo lepsze niz naszych dzieci.Zal mi,ze moja corka nie zazna tego co ja zaznalam bedac dzieckiem.Cale dnie na dworze,zabawy rozne.I jak dzieci potrafily sie cieszyc wszystkim,bo wiele rzeczy bylo niedostepnych na codzien.Sama chodzilam do szkoly jak mialam 7 lat.Chcialabym,zeby te czasy wrocily.

Cytat:

a babcia powiedziała mi, że mam się więcej ruszać - bo ciężko mi będzie urodzić
Jesli nie masz przeciwwskazan to ruch na pewno ci nie zaszkodzi.Ja zawsze bylam z tych ruchliwych i w ciazy taka samo za dlugo w miejscu nie usiedze.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Witam się
Jeszcze 50 dni zostało.. Jutro zaczynam 34 tydzień
W końcu mamy gaz i ciepłą wodę, właśnie wzięłam kąpiel
Idę poczytać "język niemowląt" i trochę posiedzę z tż bo już w domku jest
Byłam dziś rano na wizycie u GP, dzidzia już ułożona główką w dół i nie mam już infekcji
To super wiadomosci!

U mnie jeszcze 76 dni do porodu.

Karolca super filmik,ale daje czadu malutka

Ja po kolacji wlasnie,zjadlam sloik sledzi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości