|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
jadę... przygotowana na porażkę. choć maleńkie szanse są... pa
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Madzia ja patrzyłam takie http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...ml_sliwki.html
i tam w składzie jest cukier, grysik ryżowy, skrobia ryżowa... Melduje się z bólem zęba. Do poniedziałku musze wytrzymać, a juz mnie brzuch boli od tablet i antybiotyku |
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec tego czarnowidzenia
Uciekaj ! Dobrze wiemy że dasz rade!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1174 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widze, ze nie tylko moj taki. Jak zlaze z lapka, wchodzi i patrzy o czym piszemy ![]() Cytat:
Dzien dobry!!!! Poszlam spac. Marys obudzila sie o 3.00 na jedzonko i teraz o 8.20 moje kochane dziecko. Pokazecie mezom - ciekawe jak bedziemy mieli drugie jakie bedzie![]() A wiecie co, ja przed ciaza straszny nerwus bylam - bez kija nie pochodz, a w ciazy spokojna, zrownowazna, wiecznie usmiechnieta i teraz Marysia taka jeste. Ale smieszek glownie jest po TZ ![]() Kawe pije?? kto dolacza?? |
|||
|
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe ja dołączam. Siedzę Wlasnie z kubkiem cappucino
Moja corcia nakarmiona ( zakończyła wczoraj strajk głodowy) siedzi w lezaczku i gada ze slonica Halinka Z tymi nerwami w ciazy to chyba Cos w tym jest. Ja z reguły jestem spokojna osoba i w ciazy tez byłam. Moja corcia jest pogodnym dzieckiem. Płacz u niej usłyszeć to święto. Za to piętro wyżej jest chłopiec ( 2 dni starszy od Wiki), ktory płacze średnio co godzinę-dwie. Nie wiem co jemu tam dolega, ale jego mama strasznie mi zazdrości ( zawsze mi mówi ze nigdy Wiki nie słychać, zeby płakała. Ja Odp ze ona nie płacze). Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
15 stron do nadrobienia Poszalałyscie!Ale grunt, że komp naprawiony bez większej kasy i czasu Z tego co widzę, Zanka dzisiaj zdaje! Kuzynka Tż też ma dziś egzamin, drugi raz ![]() Mój mąż się podśmiewa ze mnie i wizażu, raczej pozytywnie. Kiedyś mu wyjaśniłam, ze gdyby nie Wy i forum, nie wiedziałabym masy rzeczy, bo książki ładnie pisane nie oddają rzeczywistości i praktyki przy dziecku, o skuteczności podawanych tu metod też się przekonał, więc nie mam z nim problemu "Kierowczynie", poczytajcie: http://naszolsztyniak.pl/87839,Kradn...-nie-zart.html Nie przeżyłabym, gdyby mi dziecko z wózka porwano, niegdy nie zostawiam jej samej na zewnątrz sklepu czy domu... ![]() Brumek, Ty nadal bez wody? :O Ile zębów się posypało! U nas cisza poza chwilowym marudzeniem..Madziaranew, gartki za przeprowadzkę! Pieleszka, chociaz Tobie się normalna pediatra trafiła, dokarmiac nie kazała ![]() Brida, "w archiwum" no padnę, ale to takie prawdziwe przy nadrabianiu! Koleżanaka idzie na kawkę, uciekam... Miłego dnia! |
|
|
|
#1177 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dasz rade![]() Cytat:
![]() U nas wyszło, że karmiłam wyłącznie piersią do 5.5 miesiąca, bo zaczęłam wprowadzać gluten w kaszkach. No ale myślę, że i tak w miarę zastosowałam się do zaleceń WHO ![]() Dzień dobry dziewuszki ![]() Moja bźdźiągwa ( ) zaczęła się turlać Dzisiaj nad ranem wzięłąm ją do łóżka, nakarmiłam, a ona taka wtulona w moją pierś potem spała ze mną, ależ to było przyjemne Czekam na wypłatę jak na zbawienie, muszę kupić małej kołderkę większą i poszwę, będziemy przenosić ją do pokoju swojego ![]() Możecie polecić jakąś fajną kołderkę i pościel??? Z pościelą to wszystko takie sztywne mi się wydaje, może jakaś flanelka, albo bawełna satynowa? Tylko nic takiego w wersji dziecięcej nie widziałam
|
||
|
|
|
#1178 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tu się nie zgodzę. Brumek czyta bardzo dokładnie. Czytając jej posty widzę, ile rzeczy przeoczyłam. Może jeszcze nie dotarła do tej odpowiedzi ![]() Cytat:
Dzięki![]()
|
|||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy litości nie macie?
4 strony od 21 dnia wczorajszego.Bry. W nocy nie trafiłam do Sary pokoju tylko w futrynę , taka zaspana szłam. Do tego o 6 już wstała, godzinę pilnował ją tż a ja "dosypiałam" słysząc jej kwękanie.Yhhh. Tż siedzi w domu dzisiaj, i już mi brak organizacji na wszystko. Zanka kciuki mega mocne. ![]() i kto tam jeszcze potrzebuje.Elika ja nie polecę, bo sama mam sztywną, ani razu nie użyta bo Sara śpi pod kocykiem, kołdra schowana w szafie o. Brida dobra jesteś " w archiwum"- to chyba w poczekalni, co? ![]() Spaaaaaaććć aaaa
|
#1180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
powiększam grono śpiących z maluchami ostatniej nocy Johny szalony budził się o 1, 3, 4,5,6,itd o 4 skapitulowałam i wziełam do łóżeczka pierwszy raz od kilku miesięcy ale słodko się nam spało Cytat:
2no my w następne wakacje ![]() 3. Biedny Tymek, trzymam kciuki żeby już jak najszybciej się pojawił drugi ząbek Cytat:
za słuszną wagęja wypiłam juz jedną rozważam drugą własnie Jas ma drzemkę wiec lece doprowadzić się do stanu przyzwoitego i jedziemy do mnie do pracy
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
jak Wy to robicie?? ![]() tylko sie pochwalę,że byłam pierwszy raz w tym sezonie na nartach i było wspaniale ![]() życzę Wam też tak miłych rozrywek ![]() życzę miłego dnia
|
|
|
|
#1182 |
|
BAN stały
|
zanka kciuki trzymam
bedzie ok.Dlaczego mam tak gadatliwe dziecko, moj 4letni synek caly czas nawija, chce zeby go sluchac, a jak sie juz go nie slucha to mowi sam do siebie... czasem to mam juz dośc... caly czas nawija, nawet jak ogląda bajke to mi opowiada co w niej jest... czy tj normalne? |
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik ja to chyba nie mam żadnych rozrywek w takim stylu.
Moje rozruwki to: Wy i moje kochane dziecko i książka kilka stron dziennie albo i nie.Do tego wisi nade mną poprawa egzaminu. Ehh. Nie mogę się doczekać wakacji, kiedy to zakończę ERĘ NAUKI w swoim życiu. Jakie macie krzesełka do karmienia ? Takie z regulacją oparcia i wysokości Scio Ty masz jakieś fajne w miare taine chyba?
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Zanka
mocno ściskam Madziulka_17 Sto lat spełnienia marzeń, samych radosnych chwil i pociechy z Twoich mężczyzn ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
i też czekam na wakacje jak na zbawienie z tego samego powodui krzesełka jeszcze nie mam
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
tżta dziś nie będzie cały dzień to może w spokoju będę mogła powizazować ![]() u nas nocka jako tako, pobudka o 1, 5 i wstaliśmy o 7:30. ![]() ja podałam ostatnio taki deser jogurtowy z owocami z Hippa
|
#1186 | |||
|
Rozeznanie
|
łącze sie w bólu.. tż dostałam zrywu i podałam Zuzce kaszke mleczną, w ramach eksprymntu.. i nastepnego dnia suchy brzuch i zgicia łokci i kolan, aż szorstkie. i ni ma mozliwosci zeby to bylo co innego
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z jak cos to sprawdzac kaszkami![]() a 'mój' sie niczego nigdy nie czepial, byleby jmu nie przszkadzac Dzien dobry ![]() Bardzo dziekujemy wszystkim za zyczenia i brawa stalo si cos dziwnego.. w nocy spadl snieg.. i jeszcze nie stopniał i w dodatku swieci nieprzyzwoite slonce
|
|||
|
|
|
#1187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo często pyta co tam na forum ![]() Cytat:
dla dzielnej Hani, nóżki mnie rozbroiły !!Cytat:
![]() bry nocka dla mnie to zagadka jestem tak osłabiona ,że spałam i nic nie zakodowałam. Mąż karmił małego 2 razy i ja nawet nie wiem kiedy go do nas przyniósł ![]() teraz mały drzemie a ja z nim się położyłam. Gdyby nie antybiotyk który musiałam zażyć to pewnie dalej bym z nim spała . Zanka czekam na dobre informacje
|
|||
|
|
|
#1188 |
|
Rozeznanie
|
zanka trzymam kciuki!
you a jak tam Lila? zrobiliscie juz badania? moze pisalas, ale nie doczytalam |
|
|
|
#1189 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój nic nie mówi na temat mojego wizażowania. Po prostu zasiada sam przed komputerem Cytat:
Pieleszka dla Hani! Zazdroszczę pediatry - mi nadal wmawia, że 700g to minimum na miesiąc...Cytat:
|
|||
|
|
|
#1190 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry baby
oj tak pięknie się nosi mój księciunio-grubunio może świetlik pomoże? Cytat:
przekuj przekuj tylko proszę w salonie piercingu ![]() Cytat:
Cytat:
no to właśnie się dzieję trzymam mocne niech moc będzie z Tobą!!!! Cytat:
ja ja właśnie popijam! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będziemy jeszcze powtarzać, bo trzeba 3 razy, czekam tylko aż Lila da próbki
|
|
#1192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnośnie artykułu to dla mnie abstrakcja , ja nigdy nie zostawiam kluczyków w stacyjce Cytat:
my mamy takie : http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...050742607.html prezent na chrzciny , jesli się nie mylę to w biedronce były za połowę ceny. Cytat:
![]() Cytat:
ja też tak mam i żałuję tradycyjnie , co lekarz to opinia. U nas mam nadzieję,że jednak się sprawdziła jej rada ![]() Brumek miałam pisać, biedny Tymek z tym ząbkowaniem, zresztą jak wieksza częsć naszych maluszków. Nie wiem od czego to zależy , ale mój tak nie ma. U niego rzadko jest płacz z tego powodu, więcej marudzenia i rozdrażnienia. A już nam wychodzi lewa , górna jedynka, prawa jest jeszcze ciut wyżej
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-25 o 10:40 |
||||
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
mam wrażenie, że mi nie zacytował czegoś
![]() Kolina chyba prosiła o kciuki to trzymam! a evee od kiedy ta promocja w tesco na kaszki?
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że fanów książek tu nie brakuje. Super - ja niedługo muszę wrócić do czytania, bo ostatnio niezorganizowana jestem pod tym względem. ![]() Kawa wypita - mąż powrócił z pracy, dziecko nakarmione buja się na leżaczku.
|
|
|
|
|
#1195 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() mój też ma krostki czasem na brodzie, ja myślę że Maks ma to od śliny bo ciągle ta broda mokra Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
od jutra promocja na kszki w TESCO
|
|
|
|
#1197 | |
|
Raczkowanie
|
Hejka!!!
Zanka , czekamy na infoCytat:
Cudowna książka i będę tak w kółko powtarzać, aż w końcu ja przeczytacie ![]() A ja mam prośbę poratujcie mnie ![]() Nie chce wyjść na jakąś histeryczkę ale na prawdę bardzo się martwię o Dominika, więc napiszę. Oto co zjadł wczoraj 03:20 MM 100ml 08:20 kaszka 100ml 12:30 jarzynki z szynką 190g 16:00 MM 40ml 20:00 MM 10ml 20:20 kaszka z owocami 100ml 03:00 MM 200 ml 08:15 MM 60ml 08:30 kaszka z owocami 100ml Wczoraj z piciem w dzień to była masakra, przed każdym posiłkiem próbowałam mu dać mleko ale nie chciał, na widok butelki dostawał szału. Przez cały dzień wypił w sumie 60ml! Dobrze, że chociaż w nocy pije.. Pieluszka po dzisiejszej nocy była mało mokra. I oto pytania: 1) Czy to co pije to mu starcza tzn czy nie za mało płynów przyjmuje, bo tym się właśnie martwię. Herbatek, soczków ulubionych też nie chce. 2) czy jak mam kaszkę do której dodaje się wodę, to czy mogę ją i tak zrobić na mleku, tym którego nie chce i wylewam je za każdym razem do zlewu. Czy to będzie za dużo MM. 3)Czy są jakieś inne sposoby podawania płynów? Z kubeczka jeszcze nie pije, bo za szybko mu leci.. Wiem, że to przez ząbki raczej, bo jak samruje żelem do żałośliwie płacze i w przeciągu dnia więcej śpi niż do tej pory. Ma 4 drzemki w ciągu dnia i 2 takie dłuższe 1h-1,5h. Zawsze spał max pół godzinki. Mam nadzieje, że to szybko przejdzie i zacznie pić. Za chwilę jadę z TŻ do Tczewa zarejestrować Dominika do endo. Patik pytałaś się ostatnio dlaczego - Bo robiliśmy wyniki tsh i Dominik jest na górnej granicy, a że ja mam niedoczynność to jest prawdopodobne, że odziedziczył po mnie. pediatra kazała skonsultować się ze specjalistą. Od października już próbuje się zarejestrować i najpierw mówili, że do końca roku nie ma już miejsc, a w styczniu nie mogę się dodzwonić, dlatego osobiście jedziemy.
|
|
#1198 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Moje dziecko obudziło się dzisiaj o 5 30! ![]() Przez chwilę nie wiedziałam co się dzieje, ciężko było dojść do siebie ![]() Teraz turla się po całym mieszkaniu a ja mam chwilkę dla siebie ![]() Muszę jechać na uczelnie dać pracę na zaliczenie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oby szybko przeszłoJa! Koniecznie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mąż się nie złości o wizaż, ale się czasem nabija ze mnie np. ostatnio wybieraliśmy coś do domu, a że nie mogłam się zdecydować to mąż do Pani która doradzała powiedział "no nic, narazie dziękujemy, musimy się skonsultować z dziewczynami z wizazu" |
||||||
|
|
|
#1199 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
http://allegro.pl/krzeselka-do-karmi...039176575.htmldokladnie takie. nie ma absolutnie zadnych funkcji, regulacji siedzenia, tylko blatu. plus jest taki, ze mozna starszemu dzieciakowi zrobic z teho krzeslo i stolik, i wtedy juz dzieciak się cieszy bo ma swoje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no moj mąż tez jak juz slyszy wizaz to ...
|
|||
|
|
|
#1200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Filip od 3 dni przestał ulewać. Nie pisałam wczesniej, bo uwierzyc nie mogłam. Wczoraj od rana do wieczora był w tym samym bodziaku Niech tak zostanie ![]() Natomiast zaczął się wściekać. Jak coś chce to coraz czesciej zamiast płaczu jest taki 'wściek" Gada do siebie w taki specyficzny sposób, z tonu głosu wnioskuję, że to niemowlęce przekleństwa ![]() Wasze smyki też tak robią ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

jadę... przygotowana na porażkę. choć maleńkie szanse są... pa

Uciekaj ! Dobrze wiemy że dasz rade!!!!!!!!!!
zębole

Poszalałyscie!
U nas cisza poza chwilowym marudzeniem..
przeglądówka, bez konkretnych danych...

spełnienia marzeń, samych radosnych chwil i pociechy z Twoich mężczyzn 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Oby szybko przeszło