|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
darklady - kciukasy zaciśnięte Cytat:
zaprezentuj się
|
|
|
#1502 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Wkurza mnie też jak ludzie zadają idiotyczne pytania i do tego wzbudzają poczucie winy. Większość mam po porodzie przeżywa trudne chwile , to jeszcze ludzie muszą nas bardziej dołować. Wampirom energetycznym mówimy NIE!
|
||
|
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze termin wybralas, pozazdroscic
|
|
#1504 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do nawału, to też odciągam, bo jak nie, to robię plamy ![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam i gratuluję ![]() Cytat:
______________________ Bry ![]() U nas nocka spokojna - Tybudził się 3 razy, najadł i momentalnie zasypiał tylko problem był taki, że ja też zasypiałam przy karmieniuKurcze... nadrobiłam, młody zaczął marudzić i znów jestem do tyłu
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Kamciurka nie mozesz tak myslec.. ja tez jestem wyrodna matka bo przekarmiam moje dziecko bo mam za duzo pokarmu.. takie to wlasnie jest durne jedna ma masakre i az mnie cycki bola.. a druga nie ma pokarmu..
siwy dym!!! bylismy na spacerze to sie maly wyspal teraz sie najadl i zajal swoja reka;p czyzby dipiero zauwazyl ze ma??
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Darklady
zaciśnięte ![]() lucy wybrałas taki termin jaki mi wychodził z OM Ja po kolejnym badanku. Wszystko stoi w miejscu czemu w sumie się nie dziwię bo od 9 do 14.30 nie miałam boli (przynajmniej się wyspalam) a teraz znów zaczynają się te z krzyża. Idę chyba przysiady porobić. Dziewczyny w rydygierze jest tragedia z miejscami. Wszystko jest zapełnione na maksa. Na przedporodowej leżą dziewczyny które powinny być na ginekologii bo nie ma miejsc. |
|
|
|
#1507 |
|
BAN stały
|
Czy was tez zameczaja ludzie telefonami? Pytam mamusie rozpakowane. Ja jestem 3 dni po porodzie i juz ze 100 telefonow od kolezanek, szefowej i znajomych mialam
. A dzien pozniej nastepna koleznka, dzis juz kolejne, szefowa . Zwlaszcza ze nie mamna nic czasu bo maly marudzi gdy tylko chce siku, jesc albo sie myc : a juz na pewno nie mam czasu na pogaduchy Jeszcze zawsze jak karmie albo przebieram malego toMilena cos chce, i nie rozumie ze jestem zajeta. Czuje powoli frustracje. Tz pojechal rano na szkolenie a ja rano myslam ze zwariuje, 2 godziny na cycu, milena glodna, nie ubrana i marudzila ze chce bajki. Dobrze ze mama przyjechala to zrobila sniadanie, pomyla gary, nastawila rosol i jeszcze mi kawe podala. Ale byla tylko godzinke. Teraz jestesmy sami, maly spi a ja odpoczywam. Szwy mnie dzis bola i musze sobie rozrobic tantum rosa. Nie wiecie czy to w goracej wodzie trzeba rozpuscic czy letniej przegotowanej? I jaka ilosc na wody na 1 saszetke? Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-01-25 o 15:08 |
|
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
hej mamuśki
próbuje was nadrobić ale ciężko idzie znam problem małej ilości pokarmu bo sama na początku przez to przechodziłam,ale teraz jest już ok piję 2-3 razy dziennie herbatkę na laktację i można pić piwo karmi już mi to kilku pediatrów mówiło ja od kilku dni próbuję z karmi i faktycznie pokarmu jak by było więcej.Mam pytanie odnośnie diety karmiącej mamy czy można pić sok karotkę bo niby piszą na różnych stronach ze soki warzywne można ale jak to jest może wy coś wiecie??? |
|
|
|
#1509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ci znajomi co mają małe bobo mają o wiele większe wyczucie. Mój Gad wczoraj o 19 miał kąpiel i po niej nie spał do północy! Na pogaduchy i gapienie mu się zebrało. Ale potem się zlitował nade mną i spał do 5:30, zjadł 120 ml mojego mleczka i znowu spał do 9:30. O 23.30 zagroziłam mu że go zaraz wystawię na Allegro na aukcję jak nie uśnie! i chyba się przestraszył ![]() Dziś chyba Ciężaróweczka ma cc
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
Agamili tantum rosa rozrabia się w 500 ml wody-letniej,przegotowanej, o tu masz : http://www.rodzinko.pl/biore-leki/44...egliwo-ci.html
|
|
|
|
#1511 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej hej
Cytat:
![]() jesli chodzi o usypianie, to czasem zasypia przy jedzeniu, a jak nie to potem po odbiciu mocno przytulona do mnie albo tż-ta, a czasem własnie na rączkach nie może usnąć, dopiero jak ja odłoże do łózeczka, zatkam smokiem to się uspokaja, chwile popatrzy i zasypia ![]() Cytat:
i zaglądaj do nas częściej Cytat:
współczuje...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale pasa nie zazdroszcze...Cytat:
![]() a z tym, ze ci pokarm zaniknie to bzdura totalna, ja Ige karmiłam własnie tak, ze sciągałam pokarm i piła z butli, czasem troche z cyca, ale to dosłownie kilka łyków, bo zaraz dostawała wściekłości i wyrywała mi sutka i karmiłam tak przez pół roku i pokarm cały czas był ![]() za Czubaska i Dark Ladywiecie co się dzisiaj dowiedziałam... jak byłam jeszcze w szpitalu to moja córcia z męzulem byli na imieninach u ciotki i ciocia się pyta Igi czy słodzi herbate, a ta na to : "w gościach 4 łyżeczki, w domu 1" a ja mam zlew |
||||||||
|
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja myślę, że tu chodzi o to, że mała dobrze się orientuje, że cukier drogi jest, wiec w domu przyoszczędza
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Widzę, że Lucy podała Wam wiadomość o tym, że 17.01 o 22:22 urodziła się Julcia ![]() Waga 4160, dł. 57 cm ![]() Poród 2w1 można powiedzieć... Jedna próba oxy do kitu, drugi dzień wywoływanie oxy na porodówce bez skutku, po 2óch kolejnych wywołanie oxy - skurcze słabe nie czulam ich i zrobiono amniotomię (przebicie pęcherza)... wtedy się zaczęło ohohoho... ale szyjka wooooooolno się skracała... od 9 do 22 byłam na sali porodowej ;/ przy 9 cm lekarz zdecydował o CC z powodu wysokiego pionowego stania główki czy coś takiego......... Ale warto było przejść te męki ![]() Teraz jest gorzej, bo ciężko dochodzę do siebie po cięciu... Rana zaczęła się wczoraj paprać, coś z niej wypływa kontaktowałam się z lekarzem, mam to wyciskać bo być może to jest jakiś wewnętrzny krwiaczek. Dzisiaj miedzy 18:30-19:30 mam iść do niego by obejrzał. Mam nadzieję, ze to nic poważnego... On to robił więc niech mi teraz pomoże z tym ;/ Miałam farta, że mój lekarz miał tego dnia dyżur i decydował o wszystkim.A no i dołączam foteczkę Juleńki
"W życiu nie chodzi o to jak mocno możesz uderzyć, ale o to jak mocno możesz dostać i dalej iść do przodu." 25.02.2011 [*] Aniołek Edytowane przez sofciaa Czas edycji: 2012-01-25 o 16:23 |
|
|
|
#1514 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Chyba nie wytrzymam z tym moim głodomorem......Co prawda ładnie dzisiaj w nocy spała ale od 11 do teraz cały czas na rekach i cycu no i sie butlą skończyło..... Sama nie mam czasu zjeść, przebrałam jej pampę i z płaczem położyłam zeby chociaż na zupe nastawić(cholerka jak mam jej dać swój pokarm jak nawet nie mam czasu nic sobie do jedzenia zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nnoooo i juz sie drzeeeee.....
|
|
#1515 | ||
|
Zadomowienie
|
HEllo kochane
my od przed wczorajszego wieczoru jestemy juz w domciu z młoda jest wszytko oki a ja w koncu przewalczyłam i karmie piersia w dzien a w nocy peirsia i dokarmiam butla z moim pokarmem zeby miec pewnoc ze napweno sie naje i pospi mi troche dłuzej 19mała83, Aga Mili, Broo GRATULACJE~!!!!!!!!!!! Cytat:
jejciu ale sie nacierpiałassssssssssss to ja teraz sttwerdzam ze ja nie wiem co to znaczy poród :// pamietam tylko kilka bardzo bolesnych skórczy i to ze ucpalam sie gazem i tyleeeee... Cytat:
Buzioleeeeeeeeeee ******8
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
no tak, wzielam na rece i cisza......
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zadomowienie
|
pisze jedna reka......
dziekuje za odpowiedzi w sprawie tych prosaków mala_stopka roznie ztym odbijaniem, czsami lrzy mi na cyckach a czsami przekładam przez ramie. teraz tylko przez ramie bede przekladac Cytat:
![]() to raczej napewno prosaki bo ona sie znimi urodzila i na nacie ogladalam zdjecia i wyglada identyko. No i nie wiem jak potówki ale te biale kuleczki normalnie odpadaja
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
wyobraź sobie, że dzwoniłam po trzydziestu chyba sklepach medycznych w mieście i nigdzie nie ma tego cholernego pasa!!
W NFZ jest z tym jakiś przekręt, bo od 2004r. nie zmieniali refundacji w % i limitu cenowego min. na ten asortyment... Tym samym limit jest dużo niższy, pasy są droższe, sklepom nie opłaca się tego sprowadzać ![]() Mogę kupić w internecie.....za 120zł minimum.... Chyba się wykończę z tymi pieniędzmi A pas wygląda tak http://www.medekspert.com.pl/Pas_na_...owego-464.htmlNie tak źle, nie? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do problemu z karmieniem, to niestety czesty problem.....ja juz psychicznie troche lepiej ale dalej mam nerwa ze nie moge tylko cycem
|
|
#1521 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajna data ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sofcia śliczną masz córeczkę ![]() A ja się dzisiaj znowu obijam Zrobiłam tylko obiad i w sumie tyle. Za to zamówiłam sobie ostatnio zestaw do henny i postanowiłam, że nauczę się ją robić. A to wszystko dlatego, że ta moja sąsiadka mnie wkurzyła. Po jakichś 2 tygodnia śladu po hennie już nie mam, a ta stwierdziła, że zrobi mi teraz mocniejszą, to do porodu będę miała, a poród planowo za miesiąc :/ No i siostra do mnie dzwoniła, że jej sąsiadka przygotowała mnie dla jeszcze laktator, leżaczek (ale nie wiem, czy nie kupię nowego, bo to po 3 dzieci już jest) i jakieś ciuszki Jutro ma mi przywieźć, to sobie zobaczę
|
|||
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam depresje przedporodową chyba... dzisiaj źle się czuję, jak zwykle niedospana, zmęczona ciążą - płakać mi się chce ;(
A co z naszą Zośką ?
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
ja tez najcześciej pisze jedną ręką, jak karmie małą, bo wtedy mam czas zeby Was nadrobić.... dlatego wybaczcie, że często bez polskich liter...
![]() NataliaM głowa do góry, nie smutaj się trzymaj sie kochana |
|
|
|
#1524 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
Rozumiem Twój problem z ogarnięciem wszystkiego .... Ja mam problem przy jednym dziecku, a przy dwóch to sobie nie wyobrażam ... Mili jest zazdrosna, bo pewnie inaczej sobie to wszystko wyobrażała. Do tej pory miała mamę tylko dla siebie, a teraz Marcelek absorbuje mamę i ona czuje się na drugim planie ... Cytat:
Cytat:
Ja cały czas się boję, żeby się tam nic nie porobiło ...Mam nadzieję, że szybko się zagoi ... Na razie jeszcze boli trochę .... Dobrze, że miałaś na dyżurze swojego lekarza
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze całe popołudnie prasowąłam
tzn z przerwami jak mały nie płakał ze chce jeść... bo dzisiaj mu się niezłe ssanie załączyło... co 2godziny albo i częściej... je jak szalony... teraz dostał herbatke koperkową i śpiiiiii... zonbaczymy jak w nocy bedzie bo dzisiaj było pięknie spał cały czas tylko pobudki na jedzenie i znow spac
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tantum rosa w 500 ml ciepłej wody rozrób Cytat:
![]() Moja niunia ,ma żółtacze,tylko pożozna weszła i od razu uuu żółtaczka ,musimy ją dostawiać do okna na światło dzienne,a jak nie przejdzie to w piątek do lekarza z samego rana,mam nadzieje ,że przejdzie bo nie chcę do szpitala .Zastanawi am się czy nie zamówić prywatnego lekarza do domu,mój szef jakoegoś polecił ,ze niby super ,ale znowu kasa pójdzie ,zreszta kasa nie ważna ,tylko ,zeby małe przeszło.A i wróciłam już do wagi sprzed porodu tzn zostało mi 200g,jupi
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nawet nie wiem ile ważę bo nie mam wagi tu u siebie... musiałabym mamie powiedziec zeby przyniosła.... kurcze nawet nie mam czasu Was ponadrabiac i cytowac :/ wybaczcie... licze na to, ze powoli sie zorganizuje lepiej... chociaz dzisiaj juz troche w domu porobiłam...bo tak do tej pory nic........... |
|
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
uwaga
dzis o 7 rano przez ccna swiat przyszedl Wiktorek maly jest przekochany wazy 3kg i ma 56cm. Mamusia narazie obolala strasznie ale daje rade, wiecej napisze jak sie ogarnie. Pozdrawia Was i Caluje
|
#1529 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ultra gratki dla Ciebie i Wiktorka
|
|
#1530 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ważne żeby pomógłCytat:
trzymam kciuki za małaCytat:
a ja muszę się odseparowywać od tż bo go pozarażali i mi tu smarcze i kicha i w ogóle masakra
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

chyba nie wygląda jak pas cnoty?
zaprezentuj się

Dzięki za gratki 

Z tego powodu mam zalecony pas ortopedyczny, by nie chodzić jak kaczka.... no i Emilka przyjdzie na świat poprzez cesarskie cięcie 
zaciśnięte 

aaa tak chciałabym karmić go piersią, więc przed butlą daję mu cyce, potem jak się już wkurza to idzie butla w ruch, ale w dzień zjada cyca i spi, więc nie wiem, boję się żeby mi za bardzo na wadze nie spadł i jakoś tak mi smutno przez to, co prawda jak tylko patrzę na niego to humor wraca, jest tylko ten jeden minus karmienie
a ja mam zlew 

) do wc, tam na klopie poczułam parcie 

Zrobiłam tylko obiad i w sumie tyle. Za to zamówiłam sobie ostatnio zestaw do henny i postanowiłam, że nauczę się ją robić. A to wszystko dlatego, że ta moja sąsiadka mnie wkurzyła. Po jakichś 2 tygodnia śladu po hennie już nie mam, a ta stwierdziła, że zrobi mi teraz mocniejszą, to do porodu będę miała, a poród planowo za miesiąc :/