|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Dzień dobry!
Ja na szczęście noce przesypiam bez problemów...raz tylko się budzę o 6.00 na fenoterol i siku potem ładnie zasypiam dalej...choć dziś trochę się pomęczyłam zanim zasnęłam z powrotem...Piję właśnie kawkę a potem lecę do apteki po zestaw tabletek...luteina, no-spa forte, globulki... Wczoraj na wizycie dowiedziałam się że po zmianie przepisów luteina na ryczałt (za 14zł - tyle płaciłam 3 tygodnie temu) należy się do 20tc...po tym tygodniu ciąży nie ma refundacji....czyli zamiast 3 zł jak w zeszłym roku, muszę zapłacić 30 mam nadzieję że niedługo będę ją odstawiać... Cytat:
no i pieluch...trzeba jakąś promocję wychaczyć...Cytat:
Cytat:
fajnie że ci się udał tydzien u tż-ta...a mama się na pewno pogodzi i zrozumie, że chcesz sama spełnić się w roli matki...jej pewnie też jest trudno...jej córeczka się usamodzielnia!Przykro mi z powodu koleżanki...te zdjęcia...straszne
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
ja to wiem, i nie powiem wkurza mnie to bardzo bo tu nie chodzi tylko o miejsce żłobku, ale także o miejsca w przedszkolach itd. Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-27 o 13:24 |
|
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
porażka
|
||
|
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to my mamy podobny "problem" ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- też planuję zakup nawilżącza, ale na razie nie mam pojęcia co i jak;/ |
||
|
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
Cześc Dziewczyny...
Niedługo zaczynamy 32 tc. Planowany termin porodu 31.03,2012. |
|
|
|
#3246 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
maleństwa i mamy też.Cytat:
Ale tam łazienki są w pokojach więc nie trzeba długich wycieczek robić.Nam tłukli do głowy że krocze ma się wietrzyć jak najdłużej. Cytat:
U mnie torba spakowana ale jutro zaczynam 36 tydzień... |
||||||
|
|
|
#3247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=19claudia91;3188041 2]Hej przyszłe mamusie
![]() QUOTE] Hej claudia Fajnie że tydzień udany ![]() Cytat:
Ja też tak miałam, później przez rok chodziłam na zumbę i naprawdę ciało nie to samo Wszystko twarde i eleganckie Ja mam 168 i normalnie wpodnie noszę 40 a bluzki 38/m i myślę że szczupła ze mnie dziewczyna, nie jestem kościotrupem ale ładną mam figurę i wyglądam kobieco a nie jak 16 latka tzn takie wymiary to przed ciążą ![]() My kupiliśmy taki http://allegro.pl/ultradzwiekowy-naw...967719957.html i póki co ok Mąż wybierał ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... w którym tyg ciąży dowiedziałyście się jakiej płci jest Wasz Skarb?
Ja mimo 31 tc nadal nie wiem.......... Bubek podczas trzech ostatnich badań USG miał pępowinę między nóżkami. Także noszę nadal małą zagadkę. Ostatnio lekarz powiedział że to raczej dziewczynka, co zgadzałoby się z moimi wszystkimi przeczuciami. Tak na prawdę nie ma dla mnie róznicy kto to bedzie, nie wiem tylko jakiego koloru rzeczy kupowac. Nasz Szkrab bedzie miał wszystko unisex ![]() Powiedzcie też czy od razu zdecydowaliście o imieniu Dziecka? My mamy kilka propozycji ale chyba z ostateczną decyzją zaczekamy aż do porodu. Będziemy wybierac z: Chłopiec- Antek, Klemens Dziewczynka- Aniela, Jagoda, Otylia, Stefania, Jagna, Dagna, Zoya To chyba tyle
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem już jak to z tymi żłobkami.. Czy wszystkie zaczynają się od września? bezsensu;(
Załóżmy że chciałabym by dzieciątko poszło do żłobka od kwietnia 2013 roku.. Ale tak się nie da? I muszę czekac do września (a i tak nie wiadomo czy przyjmą?) ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
zapisałam sobie w ulubionych, niedługo zacznę czytac więcej na ten temat, bo jak na razie to jestem zielona![]() Entula witaj! |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy coś uczula czy nie dowiecie się dopiero wtedy jak zaczniecie używać i "testować" na swoich dzieciach. Musimy pamiętać że to co uczula jedno dziecko nie koniecznie uczula drugie. Ja stosowałam J&J od początku dla Antka i nic go nie uczuliło i do dzisiaj stosujemy
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naczytałam się na forach wielu pozytywnych opinii na temat tych kosmetyków dla dzieci. Sama używam praktycznie tylko preparatów z Ziaji. Poza tym cena też jest przystępna, to polskie kosmetyki. |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Udało się fuksem! Co do imion, to nie moja sprawa, ale odradzałabym Zoyę - tu w okolicy dużo psów się tak wabi. Niby nadawanie ludzkich imion zwierzom to głupota właściciela, ale jak się potem czuje takie dziecko? Spotkałam się z psami Heniami, Stefkami, Karolami, suczkami Sonia, Zuzia, Zoya, Lilka. A co do kotów - Sebastian i Zuzia. Nie nadałabym tak dziecku na imię właśnie z tego względu. |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie zaczełam 35 tydz. i też nadal nie znam na 100% płci naszego malucha i już do rozwiazania nie bedę sie od lekarza domagała sprawdzania ciuszki mam głównie neutralne - zielone, zółte, białe, kremowe... ale też są w takie, które są niebieskie i różowe myslę, że małemu dziecku kolor ubranek, szczególnie na początku bedzie naprawde obojętny |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dowiedzialam sie ze bede miec syna na usg polowkowym i 2 miesiace pozniej wybralismy ostatecznie imie
|
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam problemy z zasypianiem... zarowno z poczatku jak i kiedy sie przebudze w srodku nocy i jak tu sie wyspac na zapas? ![]()
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Karo a ile fenoterolu bierzesz czy nadal masz twardnienia przy lekach? ile razy?, przepraszam, ale nie pamiętam wszystkich fenoterolowych historii dlatego jeśli możesz przypomnij mi swoją?
Ja budzę się 2 razy w nocy na fenoterol i czasami ładnie zasnę a czasami się męczę
|
#3259 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=gosica502;31883685]
Cytat:
![]() Chodziłam parę miesięcy przed zajściem w ciążę i wkręciłam się tak, że teraz bardzo mi jej brakuje...
|
|
#3260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witaj Ja dowiedzialam sie w 18 tygodniu na usg 3d ale na 80%, pozniej moj gin 2 razy potwierdzil tez nie na 100%,a ostatnie usg w srode w 29 tygodniu juz bez watpienia dziewczynka Imie mielismy juz w sumie wybrane od kiedy bylam w ciazy z adasiem, Viktoria Osobiscie z Twoich typow bardzo podoba mi sie Antek, byl to moj wybor jesli bylby chlopiec a dla dziewczynki ladne jest Jagoda
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-27 o 14:59 |
|
|
|
|
#3261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty bierzesz oprócz fenoterolu magnez i nospę??
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=karo_z;31885238]
Cytat:
oj zgodzę się z tym że ja z chomika ściągnęłam filmy z zumbą i strasznie mi tego brakuje także jak dzidziuś już będzie na świecie zamierzam znowu w domu wylewac siódme poty po okresie połogu oczywiście szczerze godzinka dziennie z filmem i w ciągu miesiąca 3 kg mniej ale za to ciało faktycznie zupełnie inne mimo iż na wadze szału nie było za to po ciuchach strasznie było widac a ściągnęłam te filmiki http://www.youtube.com/watch?v=oOpXuHL9RM4 Beto Perez to w ogóle mój idol zumby i jak się rusza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- i szczerze ściągnęłąm też wiele innych z Zumbą ale zawsze powracałam do tych z Perezem jakoś inne nie wyciskały ze mnie takich potów i nie bawiłam się tak dobrze
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dużo za dużo jak dla mnie dziś ponad 15...a jeszcze połowa dnia przede mną
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Ratunku!!! od 4dni nie mogę się załatwić
i nawet się nie zanosi
|
|
|
|
#3266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a cizeka jest ta zumba? tzn jak ktos ma cienka koordynacje wszytskich czesci ciala to da sobie rade?
![]() Bo ja raczej do tanca stworzona nie zostalam A mialam Wam jeszcze napisac odnosnie spania, Adas bardzo chce aby dzidzius dzielil z nim pokoj a ja mowie ze z poczatku bedzie lozeczko u mamy i taty w sypialni bo jak bedzie mleczko Viki pila to nie bede tak duzo biegac po nocy po nia co chwile, to wiecie co? adas sie zaoferowal ze On bedzie mi dzidziusia w takim razie na karmienia przynosil No normalnie mnie rozczulil Ale juz to widze 7-o latek noszacy na spiku niemowlaka ![]() Moj brat w ten sposob zlamal mi reke jak mialam 2 latka
|
#3268 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wracalam w ciazowych do domu i wlasnie mi spadaly,zebralam gumka material i zwiazalam,bo inaczej by mi spadly i bym w gaciach szla.Ja do teraz (30 tydz) mam zakladki porobione w spodniach ciazowych,bo sa mi za duze,a to najmniejszy rozmiar.Ja bym wybrala jakies legginsy.
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dowiedziałam się o płci w 23 tygodniu ( to było 5 USG). Będzie chłopiec ale na razie bezimienny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

potem ładnie zasypiam dalej...choć dziś trochę się pomęczyłam zanim zasnęłam z powrotem...

Od kiedy zaczniecie się starać o żłobek ? Czy w Warszawie jest łatwo dostać miejsce bo w Poznaniu to raczej kiepściuchno