Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 13:04   #3241
karo_z
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Dzień dobry!

Ja na szczęście noce przesypiam bez problemów...raz tylko się budzę o 6.00 na fenoterol i siku potem ładnie zasypiam dalej...choć dziś trochę się pomęczyłam zanim zasnęłam z powrotem...

Piję właśnie kawkę a potem lecę do apteki po zestaw tabletek...luteina, no-spa forte, globulki...
Wczoraj na wizycie dowiedziałam się że po zmianie przepisów luteina na ryczałt (za 14zł - tyle płaciłam 3 tygodnie temu) należy się do 20tc...po tym tygodniu ciąży nie ma refundacji....czyli zamiast 3 zł jak w zeszłym roku, muszę zapłacić 30 a opakowanie starcza mi na tydzień!
mam nadzieję że niedługo będę ją odstawiać...

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Na dzień dobry witam nowe mamuśki

Moja noc upłynęła na chodzeniu co godzinę do kibelka siQ a od pierwszej dziecię tak się dawało we znaki i kopało po boczkach głównie co i bolało i łaskotało i tak dziwnie w ogóle aż do 4 o 4 zasnęłam do tego wszystkiego przez te kilka godzin tż tak niszczył powietrze sypialni że myślałam że wykituję

dzisiaj zamierzam sobie ładnie posprzątac bo tż oczywiście spiernicza do roboty jutro a i dzisiaj późno wróci także jutro przed pracą ma za zadanie wycziścic kibelek a ja jak posprzątam to sobie jakies filmy pooglądam

ostatnio widziałam "zamianę ciał" i " bracia" świetne filmy ale tą komedie zamiana cial polecam rewelka a uśmiałam się najlepszy jest samiutenki początek akcja z bliźniakami

a ja nadal z wyprawki nie mam nic czy jestem sama? czy tylko ja mam kilka ciuszków i jedną grzechotkę? ale myślę że trzeba będzie niedługo zacząc kompletowac
Ja też do niedawna nic nie miałam oprócz ciuszków otrzymanych od siostry, ale w końcu się za to zabrałam...brakuje mi jeszcze wózka i kosmetyków...narazie mam tylko próbki no i pieluch...trzeba jakąś promocję wychaczyć...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Mały mnie tak kopie czy pcha czy wierci, że zaraz wyjdzie lewym bokiem

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

a ja J&J mam próbki podwójne i zamierzam je chyba też wykorzystać
W moim szptalu używa się do kąpania tego płynu 3w1 J&J także mam nadzieję, że nie będzie reakcji alergicznej, bo też chcę wykorzystać te próbki...

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Hej przyszłe mamusie
Tydzień minął świetnie, mieszkam u TŻta przyjechałam dzisiaj mamę odwiedzić, popłakała się że nie chce być po porodzie u niej bo sobie nie poradzę że ona by mi pomogła kąpać itd.. mówię że nie tylko ja będę matką i poradzę sobie poza tym mam wsparcie TŻta i nie zrezygnuje także z jej pomocy ale chce sama się zająć moim dzieckiem. Doszło, ale swoje zdążyła powiedzieć o ślubie itd.. Miałam być u niej do popołudnia ale chyba godziny nie dam rady :/ bo chodzi i nagaduje..
W ogóle przykra sprawa bo moja znajoma miała wypadek, wjechała pod tira na prostym odcinku drogi.. Kolega pracujący w straży powiedział że będąc na miejscu zdarzenia musiał pierw zwymiotować później wziąć się do pracy do ciało istna galaretka :/.. auto zmasakrowane wracała od swojego chłopaka.. w tym roku miałaby 20 lat.. No ale już po pogrzebie, nie byłam bo w ciąży bym nie ustała..

http://kalisz.naszemiasto.pl/artykul...adku,id,t.html

Co do maluszka wierci się niesamowicie cały czas dosłownie, ale czuje że już mam mało miejsca.. brzuszek już mi się obniżył, lepiej mi się oddycha, kolejna wizyta 17 lutego.. Ostatnio Tżta kopał po plecach jak się do niego obróciłam ) Wczoraj tż dotykał brzuszka i czuł kopniaki i się śmiał "Co tam jest ?!"=D tak to wszystko się układa i cieszę się że u was też wszystko w porządku co do ręki jest lepiej ale same palce drętwieją :/
Witamy z powrotem fajnie że ci się udał tydzien u tż-ta...a mama się na pewno pogodzi i zrozumie, że chcesz sama spełnić się w roli matki...jej pewnie też jest trudno...jej córeczka się usamodzielnia!

Przykro mi z powodu koleżanki...te zdjęcia...straszne
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:08   #3242
agnes99
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
w czesci przypadkow to jedna wielka sciema bo ludzie nie maja slubu po prostu, sama takich znam

ja to wiem, i nie powiem wkurza mnie to bardzo
bo tu nie chodzi tylko o miejsce żłobku, ale także o miejsca w przedszkolach itd.

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-27 o 13:24
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:15   #3243
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
o spadanie spodni to sie nie boj, bo po porodzie zawsze jest troche brzuszka (rozciagnieta skora, miesnie itd), wyglada sie troche jak w 4-6 miesiacu
a do torby zawsze mozesz spakowac i jedno i drugie... getry w koncu tyle miejsca nie zajmuja
no w sumie racja

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
u nas meldunek, to nie problem, bo oboje od dziecka jesteśmy zameldowani w Warszawie, mój mąż to nawet dzielnicy ani razu nie zmienił
bo ja to już ze 3 razy się przemeldowywałam w obrębie miasta

ale co z tego jak pierwszeństwo mają rodziny wielodzietne lub ubogie, osoby samotnie wychowujące dzieci i takie małżeństwa, nad którymi wisi kutator
czy to jest normalne?
u nas pierwsze co to meldunek, potem właśnie tak jak piszesz pierwszeństwo mając samotne matki, rodziny wielodzietne albo te co mają już jakieś dziecko w żłobku itp. do tego dochody itp.
porażka

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:21   #3244
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
są przyznawane punkty za rózne rzeczy (podeślę Ci linka za chwilę) i jak sie okazuje my (mówie tu o sobie i małzu) znajdziemy sie na szarym ogonie, bo jesteśmy małżeństwem z jednym dzieckiem, bez patoligicznych problemów
dziękuję
no to my mamy podobny "problem"

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Aaaaaa! No nie wiem, czy to dobry pomysł pokazywać takie poranione piersi, przecież to może nas źle nastawić psychicznie do karmienia...
ja wolę wiedziec jak takie rzeczy wyglądają, dzięki temu wiadomo kiedy i jak reagowac.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A ja od kilku dni szukam nawilżacza powietrza...zupełnie się nie znam na tym...: czym one wszystkie się różnią?
*i jaki jest najlepszy?
*najcichszy?
*najzdrowszy?
*i niepowodujący pleśni?
Czytam i nadal nic nie wiem...
też planuję zakup nawilżącza, ale na razie nie mam pojęcia co i jak;/
Stary 2012-01-27, 13:30   #3245
Etnula
Raczkowanie

Cześc Dziewczyny...
Niedługo zaczynamy 32 tc. Planowany termin porodu 31.03,2012.
Etnula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:37   #3246
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
ja też słyszałam że J&J często uczulają. i kupiłam wszystko z Bambino.
A ja właśnie od "świeżych" mam wiem że są dobre i nie słyszałam o uczuleniach z J&J. Sama uwielbiam ich kosmetyki. Na początku zużyje próbki jakie mi się nazbierały (nivea, j&j, mustela) i wtedy podejmiemy decyzje.

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Gratuluję negatywnego wyniku Od kiedy zaczniecie się starać o żłobek ? Czy w Warszawie jest łatwo dostać miejsce bo w Poznaniu to raczej kiepściuchno
My zaczniemy starać się o miejsce w żłobku jak tylko będziemy mieli wszystkie dokumenty do tego konieczne. W Krakowie ze żłobkami państwowymi nie jest ciekawie z tego co wiem, ale do tego wybranego przez nas mozna składać podania cały rok-więc zobaczymy. Dawniej to jeszcze pracownicy oświaty mogli liczyć na jakieś "względy" a teraz to tylko liczyć na łaskę Pani dyrektor zostało :P

Cytat:
co do infekcji jak mnie mąż pyta czemu tak mam, czemu znowu itp. to już nie wiem co odpowiadać bo skąd ja mogę wiedzieć czemu
jak brałam tabletki anty to nie wiedziałam nawet co to jest infekcja bo w sumie wogóle nie przychodziła do mnie, a teraz masakra po przestaniu z tabletkami miałam ją dość często a w ciąży troszkę mniej, ale jednak się pojawia...
Podatność na infekcje w ciąży jest zupełnie naturalna i uwarunkowana zmianami hormonalnymi. To bardzo prosto wytłumaczyć. U mnie to niekończąca się opowieść w ciąży-ale ani lekarza ani tż to zupełnie nie dziwi. Jak coś się dzieje, albo wychodzi w wymazie-to globulki i już-są bezpieczne bo nie przenikają do dzidziusia.

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
No i widzę, że jako jedyna chyba zamiast Sudocremu kupiłam polecany przez moją siostrę Sofeo (tańszy a podobno łagodniejszy).
My zamierzamy stosować Bepanthen w maści. Przydaje się do różnych części ciała maleństwa i mamy też.

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o pieluchomajtkach po porodzie???wczoraj polożna na sr mówiła ze są niezastąpione ale ja jakoś sie w tych majtkach nie widze
A to dziwne... na oddziale gdzie chcemy rodzic podobno nie wolno w ogóle leżeć w majtkach-tylko z podpaską i na podkładzie. Dopiero jak trzeba gdzieś iść to można założyć jakieś np. siatkowe.
Ale tam łazienki są w pokojach więc nie trzeba długich wycieczek robić.Nam tłukli do głowy że krocze ma się wietrzyć jak najdłużej.

Cytat:
Dziewczyny czuje się przerażona tym że nie będę pewnie wiedzieć kiedy poród się rozpocznie, czy to będzie mocno boleć.. Mam takie obawy że szkoda gadać.. czy któraś z was jest już spakowana do szpitala?
Będzie boleć, bo ból jest potrzebny do tego żeby urodzić- dlatego na pewno rozpoznasz ten moment.
U mnie torba spakowana ale jutro zaczynam 36 tydzień...
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:37   #3247
gosica502
Wtajemniczenie

[QUOTE=19claudia91;3188041 2]Hej przyszłe mamusie
QUOTE]
Hej claudia Fajnie że tydzień udany

Cytat:
no ja tyle ważyłam 65kg czasem 64kg a nawet i do 68kg dochodziło maksymalnie i mimo tego byłam średnia bo ani chuda ani gruba, ale tłusta troszkę tak
Jolka to na tłuszczyk tu i ówdzie i sflaczałe ciałko to byś się mogła raz kiedyś na jakiś fitness wybrac Ja też tak miałam, później przez rok chodziłam na zumbę i naprawdę ciało nie to samo Wszystko twarde i eleganckie
Ja mam 168 i normalnie wpodnie noszę 40 a bluzki 38/m i myślę że szczupła ze mnie dziewczyna, nie jestem kościotrupem ale ładną mam figurę i wyglądam kobieco a nie jak 16 latka tzn takie wymiary to przed ciążą

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
też planuję zakup nawilżącza, ale na razie nie mam pojęcia co i jak;/
My kupiliśmy taki http://allegro.pl/ultradzwiekowy-naw...967719957.html i póki co ok Mąż wybierał

Cytat:
Napisane przez Etnula Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczyny...
WItaj
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:44   #3248
Etnula
Raczkowanie

Dziewczyny... w którym tyg ciąży dowiedziałyście się jakiej płci jest Wasz Skarb?
Ja mimo 31 tc nadal nie wiem.......... Bubek podczas trzech ostatnich badań USG miał pępowinę między nóżkami. Także noszę nadal małą zagadkę. Ostatnio lekarz powiedział że to raczej dziewczynka, co zgadzałoby się z moimi wszystkimi przeczuciami.
Tak na prawdę nie ma dla mnie róznicy kto to bedzie, nie wiem tylko jakiego koloru rzeczy kupowac. Nasz Szkrab bedzie miał wszystko unisex

Powiedzcie też czy od razu zdecydowaliście o imieniu Dziecka? My mamy kilka propozycji ale chyba z ostateczną decyzją zaczekamy aż do porodu.
Będziemy wybierac z:
Chłopiec- Antek, Klemens
Dziewczynka- Aniela, Jagoda, Otylia, Stefania, Jagna, Dagna, Zoya
To chyba tyle
Stary 2012-01-27, 13:49   #3249
lena_mi
Zakorzenienie

nie wiem już jak to z tymi żłobkami.. Czy wszystkie zaczynają się od września? bezsensu;(
Załóżmy że chciałabym by dzieciątko poszło do żłobka od kwietnia 2013 roku.. Ale tak się nie da? I muszę czekac do września (a i tak nie wiadomo czy przyjmą?)

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

My kupiliśmy taki http://allegro.pl/ultradzwiekowy-naw...967719957.html i póki co ok Mąż wybierał
dzięki gosiu zapisałam sobie w ulubionych, niedługo zacznę czytac więcej na ten temat, bo jak na razie to jestem zielona

Entula witaj!
Stary 2012-01-27, 13:53   #3250
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
A ja właśnie od "świeżych" mam wiem że są dobre i nie słyszałam o uczuleniach z J&J. Sama uwielbiam ich kosmetyki. Na początku zużyje próbki jakie mi się nazbierały (nivea, j&j, mustela) i wtedy podejmiemy decyzje.

Czy coś uczula czy nie dowiecie się dopiero wtedy jak zaczniecie używać i "testować" na swoich dzieciach. Musimy pamiętać że to co uczula jedno dziecko nie koniecznie uczula drugie. Ja stosowałam J&J od początku dla Antka i nic go nie uczuliło i do dzisiaj stosujemy

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:00   #3251
Etnula
Raczkowanie

Cytat:

.
Ja wczoraj zakupiłam wyprawkę kosmetykową na allegro. Wybrałam ziajkę.
Naczytałam się na forach wielu pozytywnych opinii na temat tych kosmetyków dla dzieci. Sama używam praktycznie tylko preparatów z Ziaji. Poza tym cena też jest przystępna, to polskie kosmetyki.
Stary 2012-01-27, 14:01   #3252
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny... w którym tyg ciąży dowiedziałyście się jakiej płci jest Wasz Skarb?
Ja mimo 31 tc nadal nie wiem.......... Bubek podczas trzech ostatnich badań USG miał pępowinę między nóżkami.
Chłopiec- Antek, Klemens
To chyba tyle
był chyba 23-24 tydzień - poprzednie usg nie wychodziły,bo mała albo wypinała pupsko, albo pępowina szła między nogi, albo leżała na boku, albo wręcz zasłaniała rączkami Udało się fuksem!
Co do imion, to nie moja sprawa, ale odradzałabym Zoyę - tu w okolicy dużo psów się tak wabi. Niby nadawanie ludzkich imion zwierzom to głupota właściciela, ale jak się potem czuje takie dziecko?
Spotkałam się z psami Heniami, Stefkami, Karolami, suczkami Sonia, Zuzia, Zoya, Lilka. A co do kotów - Sebastian i Zuzia.
Nie nadałabym tak dziecku na imię właśnie z tego względu.
Stary 2012-01-27, 14:13   #3253
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mimo 31 tc nadal nie wiem.......... Bubek podczas trzech ostatnich badań USG miał pępowinę między nóżkami. Także noszę nadal małą zagadkę. Ostatnio lekarz powiedział że to raczej dziewczynka, co zgadzałoby się z moimi wszystkimi przeczuciami.
Tak na prawdę nie ma dla mnie róznicy kto to bedzie, nie wiem tylko jakiego koloru rzeczy kupowac. Nasz Szkrab bedzie miał wszystko unisex

Powiedzcie też czy od razu zdecydowaliście o imieniu Dziecka? My mamy kilka propozycji ale chyba z ostateczną decyzją zaczekamy aż do porodu.
Będziemy wybierac z:
Chłopiec- Antek, Klemens
To chyba tyle

ja własnie zaczełam 35 tydz. i też nadal nie znam na 100% płci naszego malucha i już do rozwiazania nie bedę sie od lekarza domagała sprawdzania
ciuszki mam głównie neutralne - zielone, zółte, białe, kremowe... ale też są w takie, które są niebieskie i różowe
myslę, że małemu dziecku kolor ubranek, szczególnie na początku bedzie naprawde obojętny
Stary 2012-01-27, 14:14   #3254
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Będziemy wybierac z:
Chłopiec- Antek, Klemens
To chyba tyle
witaj
ja dowiedzialam sie ze bede miec syna na usg polowkowym i 2 miesiace pozniej wybralismy ostatecznie imie
Stary 2012-01-27, 14:31   #3255
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
O popatrz, ja oliwek po prostu nie lubię ale o tej parafinie itp to nie miałam pojęcia! Dzięki za linki!
Olejek migdałowy mam, ale dla małej myślę, że w przypadku ciemieniuchy bedę go mieszkała np. z oliwą z oliwek albo olejem winogronowym.
O magnezie też nie wiedziałam - może dlatego nie czuję skurczów B-H?
oliwa z oliwek jest jednak dosc "ciezka", a sam olej migdalowy lekko sie wchlania, jest "lekki" i ma wlasciwosci lagodzace, rowniez troche przeciwalergiczne

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Ja na szczęście noce przesypiam bez problemów...raz tylko się budzę o 6.00 na fenoterol i siku potem ładnie zasypiam dalej...choć dziś trochę się pomęczyłam zanim zasnęłam z powrotem...
zazdroszcze
ja mam problemy z zasypianiem... zarowno z poczatku jak i kiedy sie przebudze w srodku nocy

i jak tu sie wyspac na zapas?

Stary 2012-01-27, 14:37   #3256
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
oliwa z oliwek jest jednak dosc "ciezka", a sam olej migdalowy lekko sie wchlania, jest "lekki" i ma wlasciwosci lagodzace, rowniez troche przeciwalergiczne

zazdroszcze
ja mam problemy z zasypianiem... zarowno z poczatku jak i kiedy sie przebudze w srodku nocy

Jak ja się cieszę ze moge spać. Zasypiam już na fotelu a potem sie przenoszę do łóżka i spię tak mocno że nie słyszę jak Antek woła żeby do niego przyjść

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:38   #3257
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

zazdroszcze

tez bym chciała przespać cala noc a najchętniej wyspać sie na zapas tez
Stary 2012-01-27, 14:40   #3258
Mała!
Zakorzenienie

Karo a ile fenoterolu bierzesz czy nadal masz twardnienia przy lekach? ile razy?, przepraszam, ale nie pamiętam wszystkich fenoterolowych historii dlatego jeśli możesz przypomnij mi swoją?
Ja budzę się 2 razy w nocy na fenoterol i czasami ładnie zasnę a czasami się męczę ...a biorę 8x1/2 ( czasami jakaś opuszczę ) i nadal mam bardzo dużo twardnień OK 20x a dziś to już w ogóle miałam z 15x

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:45   #3259
karo_z
Rozeznanie

[QUOTE=gosica502;31883685]
Cytat:
Hej przyszłe mamusie
QUOTE]
Hej claudia Fajnie że tydzień udany

Jolka to na tłuszczyk tu i ówdzie i sflaczałe ciałko to byś się mogła raz kiedyś na jakiś fitness wybrac Ja też tak miałam, później przez rok chodziłam na zumbę i naprawdę ciało nie to samo Wszystko twarde i eleganckie
Ja mam 168 i normalnie wpodnie noszę 40 a bluzki 38/m i myślę że szczupła ze mnie dziewczyna, nie jestem kościotrupem ale ładną mam figurę i wyglądam kobieco a nie jak 16 latka tzn takie wymiary to przed ciążą

WItaj
O tak ZUMBA - nic nie spala kalori tak jak ZUMBA...
Chodziłam parę miesięcy przed zajściem w ciążę i wkręciłam się tak, że teraz bardzo mi jej brakuje...

Stary 2012-01-27, 14:49   #3260
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześc Dziewczyny...
Kolejna nowa mamusia dzisiaj
Witaj
Ja dowiedzialam sie w 18 tygodniu na usg 3d ale na 80%, pozniej moj gin 2 razy potwierdzil tez nie na 100%,a ostatnie usg w srode w 29 tygodniu juz bez watpienia dziewczynka
Imie mielismy juz w sumie wybrane od kiedy bylam w ciazy z adasiem, Viktoria
Osobiscie z Twoich typow bardzo podoba mi sie Antek, byl to moj wybor jesli bylby chlopiec a dla dziewczynki ladne jest Jagoda

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-27 o 14:59
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:49   #3261
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Karo a ile fenoterolu bierzesz czy nadal masz twardnienia przy lekach? ile razy?, przepraszam, ale nie pamiętam wszystkich fenoterolowych historii dlatego jeśli możesz przypomnij mi swoją?
Ja budzę się 2 razy w nocy na fenoterol i czasami ładnie zasnę a czasami się męczę ...a biorę 8x1/2 ( czasami jakaś opuszczę ) i nadal mam bardzo dużo twardnień OK 20x a dziś to już w ogóle miałam z 15x
ja biorę 4x 1/2 miałam bardzo często twardnienia 6-8 razy dziennie, wystarczyło, że dotknęłam brzucha i już się stawiał, ale odkąd oprócz fenoterolu biorę 3x1 nospę forte to się trochę uspokoiło. Nadal brzuch się stawia, ale tylko kilka razy dziennie i nie tak mocno...
Ty bierzesz oprócz fenoterolu magnez i nospę??

Stary 2012-01-27, 15:13   #3262
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
gucia, a czy ten olejek migdałowy można na ciemieniuszkę tez stosowac?

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Co do imion, to nie moja sprawa, ale odradzałabym Zoyę - tu w okolicy dużo psów się tak wabi. Niby nadawanie ludzkich imion zwierzom to głupota właściciela, ale jak się potem czuje takie dziecko?
Spotkałam się z psami Heniami, Stefkami, Karolami, suczkami Sonia, Zuzia, Zoya, Lilka. A co do kotów - Sebastian i Zuzia.
Nie nadałabym tak dziecku na imię właśnie z tego względu.
w każdej okolicy może byc inna moda na imiona dla zwierzątek, więc chyba nie ma się co sugerowac. Teraz to prawie każde imię "ludzkie" można przypisac pieskowi czy kotkowi
Stary 2012-01-27, 15:18   #3263
cziqua
Zadomowienie

[QUOTE=karo_z;31885238]
Cytat:

O tak ZUMBA - nic nie spala kalori tak jak ZUMBA...
Chodziłam parę miesięcy przed zajściem w ciążę i wkręciłam się tak, że teraz bardzo mi jej brakuje...

oj zgodzę się z tym że ja z chomika ściągnęłam filmy z zumbą i strasznie mi tego brakuje także jak dzidziuś już będzie na świecie zamierzam znowu w domu wylewac siódme poty po okresie połogu oczywiście szczerze godzinka dziennie z filmem i w ciągu miesiąca 3 kg mniej ale za to ciało faktycznie zupełnie inne mimo iż na wadze szału nie było za to po ciuchach strasznie było widac a ściągnęłam te filmiki

http://www.youtube.com/watch?v=oOpXuHL9RM4

Beto Perez to w ogóle mój idol zumby i jak się rusza

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

i szczerze ściągnęłąm też wiele innych z Zumbą ale zawsze powracałam do tych z Perezem jakoś inne nie wyciskały ze mnie takich potów i nie bawiłam się tak dobrze

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:29   #3264
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
ja biorę 4x 1/2 miałam bardzo często twardnienia 6-8 razy dziennie, wystarczyło, że dotknęłam brzucha i już się stawiał, ale odkąd oprócz fenoterolu biorę 3x1 nospę forte to się trochę uspokoiło. Nadal brzuch się stawia, ale tylko kilka razy dziennie i nie tak mocno...
Ty bierzesz oprócz fenoterolu magnez i nospę??
Ja biorę fenoterol 8x1/2 , isoptin, magne B6 2x, i nospę doraźnie do 3x razy dziennie jak mam dużo twardnień!, i luteinę i dupa mimo to nadal mam... i to nie 6-8 razy, bo tyle miałam przy lekach z miesiąc temu... potem się pogorszyło...i tak już zostało dziś miałam dużo ponad 15 razy (raz przez godzinę miałam 5-6x ) ...może nawet więcej bo za każdym przy wstawaniu z łóżka lub zmianie pozycji mam jak stoję i chodzę to często, a jak stoję i coś robię to zapominam o liczeniu...
Ale dużo za dużo jak dla mnie dziś ponad 15...a jeszcze połowa dnia przede mną

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:38   #3265
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Ratunku!!! od 4dni nie mogę się załatwić i nawet się nie zanosi

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 15:39   #3266
iw32
Rozeznanie

Cytat:

My zaczniemy starać się o miejsce w żłobku jak tylko będziemy mieli wszystkie dokumenty do tego konieczne. W Krakowie ze żłobkami państwowymi nie jest ciekawie z tego co wiem, ale do tego wybranego przez nas mozna składać podania cały rok-więc zobaczymy. Dawniej to jeszcze pracownicy oświaty mogli liczyć na jakieś "względy" a teraz to tylko liczyć na łaskę Pani dyrektor zostało :P

.
No właśnie. Kiedyś żyłam złudzeniami, że tak nadal jest ale się niestety pozmieniało.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:40   #3267
desia888
Wtajemniczenie

Dziewczyny a cizeka jest ta zumba? tzn jak ktos ma cienka koordynacje wszytskich czesci ciala to da sobie rade?
Bo ja raczej do tanca stworzona nie zostalam

A mialam Wam jeszcze napisac odnosnie spania, Adas bardzo chce aby dzidzius dzielil z nim pokoj a ja mowie ze z poczatku bedzie lozeczko u mamy i taty w sypialni bo jak bedzie mleczko Viki pila to nie bede tak duzo biegac po nocy po nia co chwile, to wiecie co? adas sie zaoferowal ze On bedzie mi dzidziusia w takim razie na karmienia przynosil
No normalnie mnie rozczulil
Ale juz to widze 7-o latek noszacy na spiku niemowlaka
Moj brat w ten sposob zlamal mi reke jak mialam 2 latka

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:40   #3268
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witam! My dziś zaczynamy 33 t.

Jakoś od rana ( w sumie od wczoraj ) znowu bardziej mi twardnieje brzusio...męczące to i niby już się pozytywnie nastawiłam, ale i tak mnie to martwi!

* Ja chyba też na początku będę "kąpać" dzidziusia na sucho... zobaczę czy się będę bała wanienki

Ale właśnie Mamusie napiszcie mi proszę jakie kosmetyki kupiłyście??? do kąpieli, do ciałka i buzi po kąpieli i co do pupy na co dzień?

Ja mam Płyn do mycia ciała i włosków 3 w 1 z Johnsona , mleczko intensywnie pielęgnujące do ciałka z J, Oliwkę, Sudocrem i Bepanten...
*ale nie wiem czy np. do buzi ma być coś specjalnego? i czy kupujecie puder do pupci?

PS: A wiecie co zapomniałam się wczoraj pochwalić... wysłałam męża na zakupy...kupił wszystko ładnie... i jeszcze zastałam w wazonie bukiet czerwonych tulipanów Piękne są
Ja z Johnsona ten plyn uzywalam przy corce i nie uczulal,chociaz duzo jest takich opini.Trzeba wyprobowac poprostu.Pudru nie kupuje,za duzo z nim balaganu,a przy dziewczynkach to w ogole jest nie polecany.Do buzi mam z Perfecty krem na kazda pogode.

Cytat:
dziewczyny, a do kiedy się bierze magnez? do końca ciąży czy po ciąży też ?
Ja wcale nie biore.Tzn cos tam jest magnezu w witaminach,ktore laykam.

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość

Też mam z J&J płyn do mycia 3w1, po kąpieli kojące mleczko też z J&J, do buzi krem BAMBINO, do pupy Sudocrem (dopiero teraz sie od Was dowiedzialam ze nie powinno sie go uzywac na codzien), w razie czego mam probke z NIVEA krem przeciw odparzeniom.Do pępka kupiłam OCTENISEPT.
Ja sudocrem uzywalam na codzien i bylam bardzo zadowolona.Zreszta jest polecany nie tylko leczniczo,ale tez zapobiegawczo,do skory ktora jest narazona na mocz,kal i wrazliwa.Jak mloda byla starsza to przeszlam na linomag i nic sie tez nie dzialo.Jak masz kupiony ten Sudocrem,to ja bym go uzywala i zdecydowala sama czy bedzie mi pasowal.W sklepie w ktorym pracowalam co druga matka kupujac wyprawke brala sudocrem,wiec cieszy sie powodzeniem.

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość

dziewczyny co myślicie o pieluchomajtkach po porodzie???wczoraj polożna na sr mówiła ze są niezastąpione ale ja jakoś sie w tych majtkach nie widze
Tez sie nad tym zastanawiam i chyba kupie do szpitala.Nikt sie na pewno nie bedzie dziwil i przygladal,ze masz pieluche,gorzej jak bedziesz lezec w brudnym lozku,bo ci poprzecieka.

Cytat:
dzięki
my wniosek złożymy za raz po porodzie do żłobka, który od 4 miesiąca juz maluchy przyjmuje, ale dziecko poszłoby tam dopiero od września lub października
z miejscami jest do państwowych złobków jest kiepsko, do tego zmienili przepisy dot. naboru, które są paranoiczne, ale próbowac będziemy...
wczoraj udało mi się dowiedzieć jak wyglada ilosciowo sprawa juz złozonych wniosków i sie okazało, że naszej okolicy (mieszkamy prawie w centrum) jeszcze nie ma tragedii (może spełnimy warunki, które nas zakfalifikują, ale było by prościej gdybyśmy np. sie rozwiedli )
najgorzej jest w tzw. sypialnianych dzielnicach

lena_mi a wytypowaliście już jakieś 3 żłobki, które by Was interesowały
O ja zlobek wspominam bardzo zle.I nie ja jedna skarzylam sie na zlobek do ktorego mloda chodzila.Nie to,ze straszyc chce,tylko moze najpierw sprawdzic opinie o danym zlobku,moze znasz kogos kto tam dziecko zostawial.Jak dla mnie przedszkole to fajna sprawa,a zlobek ostatecznosc.

Cytat:
o spadanie spodni to sie nie boj, bo po porodzie zawsze jest troche brzuszka (rozciagnieta skora, miesnie itd), wyglada sie troche jak w 4-6 miesiacu
a do torby zawsze mozesz spakowac i jedno i drugie... getry w koncu tyle miejsca nie zajmuja
Ja wracalam w ciazowych do domu i wlasnie mi spadaly,zebralam gumka material i zwiazalam,bo inaczej by mi spadly i bym w gaciach szla.Ja do teraz (30 tydz) mam zakladki porobione w spodniach ciazowych,bo sa mi za duze,a to najmniejszy rozmiar.Ja bym wybrala jakies legginsy.
Stary 2012-01-27, 15:40   #3269
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
chodziłam na fitness właśnie jak byłam nie co puszysta i udało mi się zrzucić pare kg ale ciało nadal takie same tzn tłuszczyk. a teraz przy dziecku ja nie będę miała czasu na fitness niestety

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 15:41   #3270
iw32
Rozeznanie

Cytat:

Będziemy wybierac z:
Chłopiec- Antek, Klemens
To chyba tyle
Witaj

Ja dowiedziałam się o płci w 23 tygodniu ( to było 5 USG). Będzie chłopiec ale na razie bezimienny
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości