|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
|
|
|
|
#1712 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Zakupienie całego tego typu sprzętu jest drogie, ale można fajne zestawy znaleźć na allegro za fajną cenę. Ja mam wszystko aventu - od butelek, przez smoczki, pojemniki na pokarm i właśnie po sterylizator i laktator itp. Wszystko jest kompatybilne i bardzo ułatwia życie. Na szczęście musiałam zakupić tylko podgrzewacz i butelki, a resztę pożyczyłam od rodzinki i znajomych. Wiadomo, że sterylizator potrzebny jest max pół roku, więc fajnie jest go pożyczyć i potem komuś zwrócić.
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie go wysterylizowalam i tak bym sie zastanowila nad calym zestawem bo tutaj u nas mozna na ebay kupic doslownie na pare groszy, albo na wyprzedazach garazowych tzw car boot sale jak sie trafi takze jak znajde to kupie pozniej tez odsprzedam za pare groszy |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() słodkie te wasze maluszki ja sie dzis czuje paskudnie, jakos nie mam sily na nic, najlepiej bym spała tylko, po wczorajszych gosciach jestem wykonczona w dodatku strasznie boli mnie spojenie łonowe, az ledwo chodze pierwszy raz tak mam:/dzis jst termin jaki wyszedł na ostatnim usg nic sie nie zapowiada ![]() Angelika sto lat ![]() |
|
|
|
#1715 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lecę się przespac bo Nikolcia śpi i się naswietla przy oknie,a TŻ już się położył 100 lat Angelika
|
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim nowym mamusią
![]() Zapakowanym życze szybkiego rozwiązania ![]() Niestety nie jestem w stanie ani nadrobić ani być na bierząco za bardzo mały jest strasznie żarłoczny i jak nie dostanie cyca od razu to awantura wybucha w domu dziś położna zdjeła mi pozostałe 2 szwy 2 wcześniej same mi wypadły rana powiedziała ze super żadnego zasinienie i pięknie zszyta zobaczymy w praniu jak to bedzie![]() Mijus położne super przez ten cały tydzień to tylko jedna miała troche muchy w nosie ale nawet z nią szło pogadać. Lekarze jak lekarze dr Małek jest od pon do pt od 7 do 14 to ten co kazał nam kroplówki odłączyć bo porodówki pełne były i 2 rodzące po korytarzu chodziły ale bada tak delikatnie że mu to wybaczam bo ten co mnie przyjmował w niedziele nie znam nazwiska taki stary wysoki z wielkim nosem to strasznie badał myślałam że go kopne Ale w gruncie rzeczy opieka jest dobra pielęgniarki z neonatologi jak maluch płacze w nocy to same przychodzą nawet nie trzeba dzwonić ale i tak położne są najlepsze jak masz jeszcze jakieś pytania to najlepiej na pv bo moge nie wychwycićA to Mikuś zaraz po urodzeniu Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2012-01-27 o 16:14 |
|
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1718 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i smoczus Cytat:
kiwi nie jadlam i nie bede jem jablka i banany Cytat:
a na sterylizator mikrofalowy czekam, kupilam na all, bo mam dosc gotowania wrzatku i zalewania i calego tego babrania sie, mam juz tak poparzone lapy ze szok Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
ja siedze na koleczku nadal, najgorzej jest mi wstac po karmieniu jeszcze z malym na reku uuuu jak boli espumisanu daje w dzien kolo godz 12 15 kropelek i wiecziorem kolo 21-22 tyle samo, oczywiscie cos tam wypluje badz wyleci Cytat:
ktora lecze tormentiolem plus zasypka alantan albo ma
|
|
|
#1719 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Angelika, stooooo laaaaaattt !!!!!!!
bezolesny mialo byc ![]() lyknij sobie olejku rycynowego, bo istnieje ryzyko Cytat:
jeden tydzien u Ciebie, drugi u mnie w koncu trzeba ich jakos zeswatac, sluchaj... ![]() Cytat:
tutaj tez jest fajny artykul, tylko nie wiem, czy do konca obiektywny jakos bardziej ufam mamuskom na forach, ale poczytac warto Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie za goracu mu? ![]() ja to chyba nie powinnam byc matka, bo pewnie bym swoje dziecko wychlodzila Cytat:
Dostalismy dzisiaj od tesciow zamiast tego kojca bujaczek --->o taki. W podziekowaniu nasmazylam racuszkow i tz im zawiozl. Wlasnie dostalam smsa od tesciowki, ze byly pyszne ![]() No i Mama dzwonila, jak tam u lekarza - podobno juz od wczoraj Tato chodzil po domu i sie denerwowal, ze jutro wizyta i ciekawe, czy Nietopik przyjdzie wczesniej czy nie. Mama w szoku, ja jeszcze w wiekszym, bo moj Tato nigdy sie takimi rzeczami raczej nie interesowal, a tutaj przezywa podobno strasznie Mama mowi, ze chyba w takim razie po urodzeniu Nietopka Tate do mnie wysle, zeby sie dzieckiem zajmowal i mnie przyuczyl
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeesc
![]() chciałam sie pochwalic, ze kończymy dzisiaj 2 tygodnie (tzn dokładnie za godzinke) i odpadł nam wreszcie pępek ![]() kurka ja jescze nie werandowałam małego...jakos sie boje :/ ze sie przeziebi... tym bardziej ze u nas dzisiaj w dzień -10 było... |
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
pearl, zaraz kogoś wyślę do sklepu po olejek, bo przecież nie mogę urodzić po terminie!
|
#1722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobno lepiej, jak jest mrozno,ale ladnie niz cieplej, ale plucha tyle z teorii ![]() Cytat:
nameczysz sie niepotrzebnie i bedzie Cie dobijac to czekanie i niepewnosc jak urodze, zapraszam do swojej pipidowki... niby dzielnicy warszawy,ale dla mnie to juz oddzielna wies ![]() mamy aquapark 3 minuty piechotka od domu
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakieś dziwne myśli mnie nachodzą... poproszę o lanie
![]() Cieszę się bardzo na tą cesarkę, bo dzięki temu mogę uniknąć poważnego urazu (spojenie), poza tym wiem, kiedy Moja Córcia pojawi się na świecie... ..ale no właśnie... . Do głowy przychodzą mi różne myśli..., np. że nigdy nie będę wiedziała na czym polegają skurcze, o których tyle piszecie, o wielkiej radości i amnezji, która następuje po wielogodzinnym rodzeniu siłami natury..., o odchodzącym czopie, odejściu wód...,że tak naprawdę nie będę wiedziała, o czym mówicie... . Że coś mnie ominie... Wiem, głupia jestem... Ale te myśli przychodzą do mnie mimowolnie ![]() Postawcie mnie do pionu... |
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sama nie mam pojecia, co, jak, gdzie i dlaczego, wiec podpatruje ![]() ale wydaje mi sie, tak jak patrzylam na swoja siostre i mojego chrzesniaka, ze nie ma co sie bac werandowania, a pozniej spacerkow, nawet, jak troche przymrozi, bo to tylko hartuje dzidzie o ile sie nie zeschizuje jak juz urodze , to planuje wlasnie szybko wprowadzic werandowanie, pozniej spacerki, basen juz od 3 miesiecy i chcialabym uniknac sterylnego chowaniaale to wiadomo, wszystko zalezy od kondycji malucha i warunkow
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz wielogodzinny poród to tez nie leżenie na plaży a radosć z narodzin mysle ze jest tak samo wielka po sn jak i cc ![]() kobito...pomysl ile jest dziewczyn, które proszą o cc.... |
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za słowa uznania dla malutkiej
Buziaki cioteczki Nie cytuję każdej z osobna, bo muszę się iść zdrzemnać, na wypadek gdyby dzisiejsza noc wygladała tak jak poprzednia Eliza, super opis porodu, bardzo pozytywny Cytat:
![]() Sliczne chłopaki Cytat:
Nie smutaj się
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
Dziewczyny, czy któraś wie co oznacza: szyjka macicy 2.1.1 ? Ponoć mam rozwarcie na 1 palec, ale lekarka tak zapisała w karcie ciąży a ja nie zapytałam
|
|
|
|
#1729 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za informację, spróbuje zebrać pytania kłębiące się w głowie i jak coś to wyślę na priv Cytat:
kochana dostaniesz w tyłek! Co Ty wypisujesz! Pewnie jak już będziesz po cc i przeczytasz tego swojego posta to sama się pukniesz w głowę Najważniejsze jest to, że będziesz miała swoje maleństwo przy sobie całe i zdrowe i że mamusia też nie będzie narażona na żadne komplikacje! Głowa do góry kochana
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasik 5 kropelek rano i wieczorem ![]() Agawooo no spisalas sie!! sliczna ta narzeczona mojego Igorka
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny , które jeszcze nie urodziły, albo które urodziły to mam pytanie. Czy macie albo miałyście takie kłucie w pochwie?? Co to może oznaczać??
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1734 | |||||
|
Zadomowienie
|
Inutil słodziak z Twojego Julianka
Cytat:
![]() Cytat:
witamy kolejnego słodziaka Eliza opis porodu bardzo pozytywny... ![]() i żółwik też mnie rozwalił witaj Cytat:
i gratulacje udanej nocki ![]() a pierwsze szczepienie (nie liczac tych co robili w szpitalu) wydaje mi się, że jest po ukonczeniu 6 tygodnia... lepiej sprawdź Cytat:
a z warzyw oprócz tych zupowych to jeszcze buraczki gotowane, cukinia, jadlam tez fasolke żółta i było ok ![]() Cytat:
![]() ale to dobrze, bo przynajmniej ćwiczy mięśnie i ładnie uciska na brzuszek i jelitka a jak chce zeby dłużej poleżała na brzuszku, to czekam aż uśnie i dopiero wtedy ja przekręcam
|
|||||
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
INUTIL jak by mi moje dziecko podmienili z twoim to chyba bym się nawet nie zorientowała taki podobny do mojego Michasiia , i pomyśleć że też miał być Julian ale zostaliśmy przy Michałku
mój niuniek właśnie śpi w moich ramionach klkikam jedną ręką była wczoraj ostatni raz położna koraliczek way 5kg jeszcze do wczoraj miał straszne pleśniawki na jezyczku, podniebieniu i policzkach kupiłam w aptece aftin cxzy jakoś tak to się nazywa troszke pomogło ale dodatkowo musiałam brac pieluche moczyć w wodzie i nałożoną na palec tak mu w buzi grzebać by zetrzeć ten nalot bardzo mały tego nie lubił i płakał przy tym strasznie a wczoraj szłam na spacerek i po drodze weszłam do przychodni do lekarza bo mały zaczął coś mi pokasływać - położna rano jak była mówiła że z katarkiem tylko nie mam co iść bo mi nic lekarz nie poradzi te kasłanie to może być to że mu leci katarek do gardła i podrażnia ale że byłam blisko ośrodka to weszłam by chociaż małemu płucka osłuchał czy się nic nie dzieje naszczęście nie są czyściutkie , mały ma [pełno krostek na buzi jednak to nie skaza tylko trądzik niemowlęcy a na pleśniawki przepisał lekarz nystatyne wczoraj małemu 2razy zrobiłam i dziś rano patrze a koraliczek ma czyściutenką bużke w środku ani jednej plamki pleśniawki jednak przez kilka dni będe mu jeszcze tym czyścić by się nie nawróciło a my dziś prawie cały dzień przespaliśmy ja się też zle czuję od 2 dni bardzo mnie gardło boli dziś dostałam katar mały też go jeszcze ma dziś już 5 dzień ale widze że ma już mniejszy codziennie wychodze z nim na 30min spacery by się dtlenił nawet położna mi wczoraj powiedziała że jak ma katar to żeby z nim na powietrze wychodzić a więc tak sobie dreptamy po troszku idę małemu mleko szykować bo już się wierci
|
#1736 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a podgrzewam w kąpieli wodnej ![]() Cytat:
to ja wyrodna matka jestem u mnie na spacer zakładam: body na długi, grube skarpetki, na to pajac welurowy, kombinezon, kocyk i czapka zimowa i ten pokrowiec od wózka ![]() preferuje zimny chów ![]() Cytat:
![]() kochana i tak przezyjesz niesamowitą radość i pal licho skurcze, czop i wody!!!
|
|||
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, my wlasnie czekamy na polozna, miala byc o 14
a wkurzam sie bo zaraz ma przyjechac mama ze swoim mezem i jakos tak niezrecznie mi przy nim bedzie jak ona wpadnie, chyba zarz zadzwonie do baby gdzie zginela. Ja juz po zdjeciu szwow nic nawet nie poczulam ale zdziwiona wlasnie jestem bo 12 lat temu rodzilam w tym samym szpitalu i mialam rozpuszczalne ateraz nie, ale najwazniejsze ze mi zdjeli bo mnie nieciagnie nic przynajmniej.Nocka u nas superowa, maly budzil sie co 2,3 godzinki, dostawaln cyca i spal. Gratulacje dla Bebi Aaa i przyszlo dzisiaj lozecKo ![]() Ale mi zajelo pisanie posta, byla po,lozna, byla moja mama, mam dokarmiac malehgo bo chudziutki wiec juz dostal butle o 16.30a teraz przy cycu wisi ![]() Kazala go smarowac oliwka mimo kapania w oilatum no i zaczac werandowac bo bedzie mial lepszy apetyt szybko cos bo skonczyl dzisiaj tydzien Ja tez nie uzywam ani sterylizatora ani podgrzewacza. Odnosnie jedzenia przy karmieniumi polozna kazala jesc wszystkooprocz konserw rybnych ryb marynowanych, ryb surowych, tlustych wedlin, miesa smazonego,smalcu, oleju arachidowego, uwazac trzeba na barwnikki, konserwanty, slod ziki,pieprz, chilli, musztarde, ocet,majonez,keczup,miod, czekolade kakao,sery pikantne i twarozki,a jesc bez obaw mozna banany, brzoskwinie, jablka,maliny, jezyny, porzeczki, dzemy i przetwory z tych owocow,ogorki,buraki,marc hewke,ziemniaki,kukurydxz e,pietruszke,koperek,sala te,uwazac na cebule i czosnek,wszystkie wzdymajace a z owocow uwazac trzeba na truskawki, poziomki,cytrusyu,gruszki i pestkowce,owoce suszone (mam cala rozpiske )Moj tz juz tez obczail basen ztakimi zajeciami i od 3 miesiaca ida
|
|
|
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
ahh no i pochwalę się jaką tatuś synkowi kupił huśtawkę
http://allegro.pl/hustawka-elektrycz...043490325.html w poniedziałek powinna już dotrzeć sama jestem ciekawa co to z bajer
|
#1739 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cześć Mikuś ![]() Cytat:
słuchajcie a jak to jest jak sie z takim maluszkiem na basen chodzi? i on co, w tej wodzie w normalnym pampersie śmiga?
|
|
|
#1740 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

.

w dodatku strasznie boli mnie spojenie łonowe, az ledwo chodze
pierwszy raz tak mam:/
nic sie nie zapowiada 

by mleko było wartościowe

Ale w gruncie rzeczy opieka jest dobra pielęgniarki z neonatologi jak maluch płacze w nocy to same przychodzą nawet nie trzeba dzwonić ale i tak położne są najlepsze

Gabrysia - 09.02.2012
Zachowałam spokój, mam niby mleko, ale wkurza mnie to, że po nim, może z pół h mam spokój
dziś znów byłą położna i mówi, żebym dała se siana z mm, bo mam pełno mleka