Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 16:47   #1771
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Marina na ile starcza taka tubka henny ?
Ławo się samemu nakłada?
Mi sie prędzej kończy data ważności niż zawartość, a nakłada sie banalnie prosto i nie farbuje skóry (tzn nie tak szybko i łatwo jak ta w proszku)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:00   #1772
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ja też, bo tak mi najwygodniej. Choć wypadałoby coś ze sobą zrobić, a nie mam pomysłu co

Jedziemy z Adasiem o 12.00 na kontrolę do pediatry do poradni...ciekawe co powie...

Popatrzyłam na termometr i aż mi zimno... -16*C
Ja mam pomysł, ale już wolę nie eksperymentować. Po moim ostatnim pomyśle wyglądałam jak giermek .

Trzymałam kciuki za kontrolę ( u nas tylko -7 było)!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik dziś nie obudził się na jedzenie w nocy. Chyba się wyspałam, ale ciiiiii
No chyba żartujesz! Zazdroszczę i NIE CHWAL SYNA

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wstawałam co 2 h. Przez sen z zamkniętymi oczami płakała. Smoczek dałam i spała. Od 6 witamy dzień.
Nie mam huumoru. Na 16 do gin trzymajcie kciuki. Wiem, ze nie jest dobrze.
Trzymałam kciuki! Pisz jak wrócisz

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
I wiecie co Wam jeszcze powiem? IDZIE NAM 3 ZĄB!!!!!!!!!! Na górze już widoczny, lada moment się przebije pędzi ta moja córa
Nam drugi i mam dość .
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
u nas nocka średnio, Lila budziła się parę razy a jak w końcu smacznie zasnęła to Filip już się obudził i gadał do siebie więc i ją w końcu obudził
łeeee, to podobną noc mieliśmy. Kuba też Zuzę obudził, jak łaskawie usnęła po 1,5 godziny walki ...

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
spoko kochana wybaczam ci chęć zaboru mojej synowej bo ty świerzynka jesteś

no i kurka kupiłam ten imbir i robię ten Telikowy przysmak pozabijam Was jak Żbika kocham!!!
chwalę się -5kgi włosy pofarbione

chwal się jak Ci wyjdzie przysmak Telika
no i wielkie gratulacje za -kg i włosy

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
UWAGA moje antybrzuszkowe dziecko przespało dziś nockę od 20 do 5:30 na brzuszku
Patrz, moja dranica też ostatnio prawie śpi na brzuchu . Jak zdrówko, lepiej?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
obczajacie ta reklamę (chyba plus) smok analog??
no właśnie mnie dzisiaj Oliwka pyta co to jest smok analny
No to potrójnego zdrówka życzę . Hmmm smok analny powiadasz? ...

Jacieńku druga sobota w pracy?

Jaaaaa cały dzień pisałam tego posta. Też ugotowałam dzisiaj zupkę małej i jak słoiczki przeschną, to zobaczę ile ich wyszło. Kurde a myślałam, że będę leciała na kupnych... Przy Kubie nie gotowałam, bo on nie chciał jeść ( ani moich ani kupnych). Teraz za to cały dzień mieli paszczą .
Zauważyłam, że jak dam więcej pietruszki (korzeń), to zupka ma lepszy, wyrazisty smak. Dzisiaj małej prawie smakowało . Aaa i nie miksuję na gładko, je z grudkami .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:13   #1773
BABONIK
Zadomowienie

Patik co tam u gina?

Iustynka moja Nadia własnie nie znosiła smaku pietruchy w zupie... Nikoś póki co połyka wszystko.U nas dziś była pierwszy raz zupka z kurczaczkiem

Zanetka nie wiem co Ci poradzić.Mój Nikoś po prostu nie wie jak smakują zupy ze słoiczka

Ja się uparłam,że do picia będę dawać tylko wodę...nie chce się jej Nikoś za chiny chwycić...ale mu biedakowi nie popuszczę.Co dzień po troszkę,mam nadzieje,że sie przyzwyczai .Na MM trzeba obowiązkowo dopajać??

Agadus zdrówka dla dziewczyn...ale macie pecha z tym choróbskiem

Mamad kremówka

To teraz z zadziwiających rzeczy...
Moja córka- za 3 miesiące skończy 3 lata. Kąpie się wczoraj wieczorem w wannie i nagle bardzo zaciekawiona mnie woła...wchodzę ,patrzę a moje dziecko rozchyla sobie bardzo wargi sromowe i mówi: MAMO ,POPATRZ -TAM JEST DZIURA .... byłam w szoku,że ona tam coś wynalazła... Więc ja jej odpowiedziałam,że to "psipsia" i tamtendy wychodzą dzieciaczki a ona się tylko usmiechnęła i temat się skończył...ale byłam w szoku ... dzieci...

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cookie to widzę,że nie ciekawie nadal... CIebie mi szkoda, bo być może życie przy nim marnujesz oby się poukładało dla Ciebie jak najlepiej

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:18   #1774
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Ja się uparłam,że do picia będę dawać tylko wodę...nie chce się jej Nikoś za chiny chwycić...ale mu biedakowi nie popuszczę.Co dzień po troszkę,mam nadzieje,że sie przyzwyczai .Na MM trzeba obowiązkowo dopajać??

Moja córka- za 3 miesiące skończy 3 lata. Kąpie się wczoraj wieczorem w wannie i nagle bardzo zaciekawiona mnie woła...wchodzę ,patrzę a moje dziecko rozchyla sobie bardzo wargi sromowe i mówi: MAMO ,POPATRZ -TAM JEST DZIURA .... byłam w szoku,że ona tam coś wynalazła... Więc ja jej odpowiedziałam,że to "psipsia" i tamtendy wychodzą dzieciaczki a ona się tylko usmiechnęła i temat się skończył...ale byłam w szoku ... dzieci...[COLOR="Silver"]
ja podaję codziennie picie (woda nie przechodzi w ilościach większych niż 20ml , od kilku dni herbatka rumiankowa jest beeee-chyba sie znudziła) , teraz dosysa się do herbatek z hippa z dodatkami, dobrze ,że one bez cukru to nie mam wyrzutów sumienia.Gorzej z ich wydajnościa

do do dziury - boska jest !!!!!!

Justynko a już lepiej bo nie ma gorączki, choć chrypie i katar mam.

moje dziecko dzis nie miało ochoty na spanie po południu i marudzi juz zmeczony jak nie wiem co ale teraz go nie położe bo do 1,5h będzie juz w łóżeczku urzędował. Tylko jak ten czas wytrzymac
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:21   #1775
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
AgaG. dla dzielnego Antka! My na Olszańskiej ostatnio pobieraliśmy, ale Mały płakał...

Dziekujemy
My pobieramy w naszej przychodni na Kurdwanowie.
I jeszcze , Ty wiesz za co.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Baboniku, to ja głupia ślepa nie doczytałam pytania
z Marcinem bez rewelacji i rewolucji. Nie rozmawiamy ze sobą, nic razem nie robimy, mieszkamy sobie tylko pod jednym dachem. A on wraca z nami. Nie to, że ja mu proponowałąm, wręcz przeciwnie, powidziałam, że ni widze zasadności jego decyzji. Ale on twierdzi, że nie da sobie zabrać dziecka, a poza tym podejrzewam że dostrzegł w białymstoku nowe możliwości (czyt. dostęp do starych kolegów, którzy maja dostęp do wiadomo czego, a poza tym jego matka będzie się chętnie Zuzą zajmować, więc on już wcale nie będzie musiał. Będzie tylko wpadał do domu i podziwiał, jakie piekne dziecko spłodził

Cytat:

Moja córka- za 3 miesiące skończy 3 lata. Kąpie się wczoraj wieczorem w wannie i nagle bardzo zaciekawiona mnie woła...wchodzę ,patrzę a moje dziecko rozchyla sobie bardzo wargi sromowe i mówi: MAMO ,POPATRZ -TAM JEST DZIURA .... byłam w szoku,że ona tam coś wynalazła... Więc ja jej odpowiedziałam,że to "psipsia" i tamtendy wychodzą dzieciaczki a ona się tylko usmiechnęła i temat się skończył...ale byłam w szoku ... dzieci...
1. Antek na szczescie wode pije, bo podawalam mu juz niemal od poczatku. Ale jakis czas temu dostal od cioci herbatke rumiankowa, no i zeby sie nie zmarnowala, to mu ja daje. Ona mu pomaga na brzuszek. Bo kupki dalej sa rzadko, ale w miedzyczasie pierdy leca. A jak przez dni odstawilam herbatke na rzecz wody, to byl placz z powodu pierdow.

2.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:40   #1776
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Iustynka moja Nadia własnie nie znosiła smaku pietruchy w zupie... Nikoś póki co połyka wszystko.U nas dziś była pierwszy raz zupka z kurczaczkiem
Trzeba dopajać, bo po MM bez innego picia może mieć zatwardzenie. Będzie się męczył jak za mało wypije . Tak z Zuzą było, męczyła się okropnie przez 2 dni, bo za mało dopajałam. Lekarz kazał jej dać wody z glukozą i kupa po godzinie się pojawiła .

Ps. kurczak powiadasz? Ale będzie smrodek po mięsku , ja ostatnio myślałam, że bez maski przeciwgazowej się nie obejdzie, tak jechało
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-27, 17:41   #1777
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
1. z Marcinem bez rewelacji i rewolucji. Nie rozmawiamy ze sobą, nic razem nie robimy, mieszkamy sobie tylko pod jednym dachem. A on wraca z nami. Nie to, że ja mu proponowałąm, wręcz przeciwnie, powidziałam, że ni widze zasadności jego decyzji. Ale on twierdzi, że nie da sobie zabrać dziecka, a poza tym podejrzewam że dostrzegł w białymstoku nowe możliwości (czyt. dostęp do starych kolegów, którzy maja dostęp do wiadomo czego, a poza tym jego matka będzie się chętnie Zuzą zajmować, więc on już wcale nie będzie musiał. Będzie tylko wpadał do domu i podziwiał, jakie piekne dziecko spłodził

2. myśle tak samo. Ja patrze swoja miarą, bo jakoś strachliwa się zrobiłam już jakiś czas temu.. Jak nie musze to po zmroku żadna siła mnie z domu nie wyciągnie a i w dzien jak ide sama czy z dzieckiem i widze, że ktoś sie dziwnie w moim odczuciu zachowuje, to robie wszystko,żeby być blisko ludzi, samochodów, wchodze do sklepu, przyspiszam kroku. Może to i dziwnie wygląda z boku, ale tak mi sie poprzestawiało bo kiedyś to mogłam za gówniarza po nocy po mieście z koleżanką łazic i byłam 'nieśmiertelna'
1. A to chyba nie tak miało być A Ty jak na to reagujesz?
2. Na spacerze dziewczyny też tak stwierdziły, że dobrze że teraz grupami zwykle chodzimy po parku...

Cytat:
Mądra dziewczynka I Ty fajnie z tego wybrnęłaś

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziekujemy
My pobieramy w naszej przychodni na Kurdwanowie.
I jeszcze , Ty wiesz za co.
To inny koniec Krakowa
Nie ma za co Ale może we wrześniu się zalapiemy, bo coś tam pisali
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:06   #1778
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Przeleciałam po łepkach

Egocentrycznie:
Agata od dwóchdni pokasłuje, wiec byłam z nią u pediatry. Osłuchowo czyta, gardło czyste. Alemoże ją coś brać skoro ja jestem na antybiotyku, albo nadmiar śliny przez ząbkowanie, albo reakcja na kaszke mleczną

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:08   #1779
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Jacieńku druga sobota w pracy?
.
Trzeba odrobić swoje Ale może dwie następne będą wolne

Dominik pije wodę, ale on jest wszystkożerny

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:22   #1780
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam jak rozbawiłaś mnie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mi sie prędzej kończy data ważności niż zawartość, a nakłada sie banalnie prosto i nie farbuje skóry (tzn nie tak szybko i łatwo jak ta w proszku)
ooo, to może kupię, dzięki

Cytat:
Też ugotowałam dzisiaj zupkę małej
jaką?

Cytat:
Moja córka- za 3 miesiące skończy 3 lata. Kąpie się wczoraj wieczorem w wannie i nagle bardzo zaciekawiona mnie woła...wchodzę ,patrzę a moje dziecko rozchyla sobie bardzo wargi sromowe i mówi: MAMO ,POPATRZ -TAM JEST DZIURA .... byłam w szoku,że ona tam coś wynalazła... Więc ja jej odpowiedziałam,że to "psipsia" i tamtendy wychodzą dzieciaczki a ona się tylko usmiechnęła i temat się skończył...ale byłam w szoku ... dzieci...[COLOR="Silver"]

Rozczuliłam się:
http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0

Wiecie co?
Żałuję, że kupiłam parowar... Dałam ponad 300zł.
Mogłam posłuchać Iustyny jak pisała o tym metalowym garnku... ehhh.

TŻ chyba by mnie przetrącił jakby zobaczył co napisałam o parowarze
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:23   #1781
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Przeleciałam po łepkach

Egocentrycznie:
Agata od dwóchdni pokasłuje, wiec byłam z nią u pediatry. Osłuchowo czyta, gardło czyste. Alemoże ją coś brać skoro ja jestem na antybiotyku, albo nadmiar śliny przez ząbkowanie, albo reakcja na kaszke mleczną
Scio a wtedy co ja wysypało to było od mleka?

A moja Lilianka nauczyła się pić z niekapka.
Za to Lena polała się jak dzika świnka- przy nauce
Stary 2012-01-27, 18:41   #1782
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=Lili 83;31890146]:

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Wy o hennie , a ja mam tak ciemna oprawe , ze czasami to mnie trafia ... musze dwa razy w tygodniu depilowac brwi , bo zaraz sa widoczne ,

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Babonik spostrzegawcza , ale sie musiala napewno nagimnastykowac .hihi
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:43   #1783
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ślub 18 sierpnia, więc trochę czasu jeszcze jest
akurat na roczek mojej Helenki

Cytat:
A do którego kina i na którą godzinę?
W Starym Browarze, na 12.00, cena biletu 15 zł. W pozostałych multikinach grają "kota w butach"

Cytat:
Patrz, moja dranica też ostatnio prawie śpi na brzuchu . Jak zdrówko, lepiej?
To tak jak i moja. Nocki przesypia na brzuszku, no chyba, że wyląduje z nami w łóżeczku to wtedy plecki lub boczek

A ja byłam dzisiaj w robocie (po raz wtóry) i załatwiłam zdolność do pracy i wzięłam urlop i niestety wracam do pracy 5 marca
A mój szef nie omieszkał zapytać mnie czy planuję kolejna ciążę a jeżeli tak to czy mogłabym tak ze dwa lata popracować, bo inna koleżanka też planuje zajście... Na razie mu przytaknęłam no ale przecież wpadki się zdarzają Ja bym chciała zacząć starania tak od października (muszę swoje odczekać po cc)

A i zaszalałam dzisiaj i kupiłam sobie kolczyki, chociaż uszu jeszcze nie przekłułam, to takie pierwszy krok w tę stronę

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2012-01-27 o 18:46
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:49   #1784
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry pięknym paniom
Tak późno to dawno nie zjawiałam się na wizażu (w sensie - pierwszy raz danego dnia tak późno).
Moje dziecko wróciło do żywych - zęby dopuściły. Pięknie je, gada, ani razu (i to dosłownie ani razu) dziś jeszcze nie płakał. Ba, nawet nie kwękał
A same zębiska coraz większe

No i byliśmy za cudownym ,długim zimowym spacerze. Nie chciało mi sie, bo -8 na zewnątrz, ale jak wyszłam, to było tak przyjemnie że mi się wracać nie chciało. Milion razy lepiej niż jak jest +1 a szaro i ponuro.

Cytat:
A propos fryzjera - idę jutro bo moja grzywka wygląda tak:
Hmmm, bardzo twarzowa. I oszczędzająca czas, bo zasłania całą buźkę to i malować się nie trzeba

Cytat:
Brumek ja sobie nie wyobrażam takiej trgedii jaką przechodzi Twoja znajoma. Coś strasznego.. WIELKA radość z nardzin dziecka przerodziła się w czarną rozpacz, tak w 1 sekundzie...
No właśnie

Jak u gina?

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
czyli ja gdzies w połowie między Brumkiem bo doczytałam że goc a mmz
dziś wlasnie wypuszczamy się z Jasiuniem do promenady i reala,
po kapsułki i do mothercare bo od dziś słyszalam końcowa wyprzedaż 70% podobnież, o
Promenada to bardzo blisko mnie

Cytat:
my dzisiaj na 13.45 i 14 do lekarza jesteśmy zapisane, Oliwka brzydko kaszle i ma katarzysko, Nati zakatarzona a ja lekki katar i ból gardła, a tak to może być
Co lekarz powiedział? leki trzeba brać?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tez nad nim myślałam, ale dziewczyny tutaj raczej nie chwaliły
Ja jednak kupię. Zdanie są podzielone pól na pół, ale mnie kusi. Bo i tak nie zamierzam używać niekapka, tylko od razu normalny kubek. Więc czemu nie taki?

Cytat:

A ja właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka nie będzie moją świadkową na ślubie (co było ustalone już dawno temu) i nie będzie je nawet na weselu przedwczoraj pochowali ojca jej męża i są w żałobie smutno mi, tyle razem przeszłyśmy (ja w tamtym roku byłam świadkową na jej ślubie). No i muszę szukać sobie teraz nowej...
Przykre Masz praw być rozczarowana...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ale się wstrzeliłam w zębowy temat.
Dziś jak myłam zęby to wyplułam coś dużego białego. I ząb mi się rozkruszył na pół ( takie mam zęby właśnie - żyją własnym życiem ).
No i nie mam pół siódemki, która na dodatek cholernie boli.

Może jednak dasz radę jakiego dentystę załatwić, co? Bo z czasem będzie tylko gorzej...
A zza egzamin trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Brumek ja wczoraj wieczorem też zamawiałam doidy cup - 10 minut kolor wybierałam, w końcu czerwony zamówiłam
W domu juz podawałam małej pić z kubka zwykłego i w miarę czai o co biega, więc mam nadzieję, że to doidy się u nas sprawdzi.
To razem będziemy się uczyć pić z tego cuda

Cytat:

Jedziemy z Adasiem o 12.00 na kontrolę do pediatry do poradni...ciekawe co powie...
Opowiadaj, jak było!!!
(chyba ze już opowiedziałaś, a ja jeszcze do tego nie doszłam )

...lecę nadrabiać dalej, ale nie wiem czy zdążę przed kąpielą...
Stary 2012-01-27, 19:01   #1785
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
boska jest

po egz ok - potem wpadne bo Jula marudzi coś do potem jak nadrobie

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-01-27 o 19:11
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:01   #1786
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik jak u lekarza?!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-27, 19:03   #1787
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
szalona kobita ja uwielbiam oglądać filmiki z operacji, sekcji zwłok.. i mimo, że mną trzęsie czasem to oglądam z pełnym zafascynowaniem

I wiecie co Wam jeszcze powiem? IDZIE NAM 3 ZĄB!!!!!!!!!! Na górze już widoczny, lada moment się przebije pędzi ta moja córa
Za czasów liceum marzyło mi się iść na medycę i zostać np. patologiem Ale to pewnie dlatego, że się za dużo książek Cooka naczytałam

Brawa za ząbek A przypomnij, ile czasu temu wyszły dwa poprzednie?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ale mam kochane dziecko!
Balismy rano na pobraniu krwi, upuscic trzeba bylo duzo, bo az do trzech badan, wiec 3 fiolki. Pigula klula go 4 razy w 3 paluszki, bo krew mu bardzo slabo leciala, a on w ogole nie zaplakal! Dumna jestem! Po poludniu bede dzwonic o wyniki, mam nadzieje, ze nic niepokojacego nie wyjdzie.
Mały, dzielny twardziel

Cytat:
A tak a propos spacerów... U nas -10 pokazuje... chodzicie w taki mróz na spacery z dzieciakami???? Bo nam lekarka niby, że do -5
Ja chodzą i jak będzie -15 też będę chodzić WYdaje mnie się że te normy to szczególnie ważne są dla młodszych dzieci, a takie półroczniaki to już na większy luzik mogą sobie pozwolić

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Tez mamy i tez długo zastanawiałam się nad kolorem, w końcu wzięłam fuksję z brokatem (jak szaleć to szaleć) a opinie w necie mają dobre. I jaki wybrałaś? Niebieski?

A w środę postanowiłam się wybrać do kina na seans z maluszkiem na "Musimy porozmawiać o Kevinie". Jeżeli któraś z poznańskich mam ma również ochotę to możemy się wybrać razem.
Jaszcze nie wybrałam

A do kina to JAAAAAAAAAAA Marzy mi sie to, a nie mam z kim iść. Może przyjedziesz do Wawy?

Cytat:
A ja właśnie wróciłam po godzinnym spacerze.
I jakiś dziadek mnie zaczepił, czy mi dziecko nie zamarzło
Chyba tego samego dziadka spotkałyśmy

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja też się kiedyś zastanawiałam nad tym Doidy Cup ale stwierdziłam że to tylko taki wymysł marketingowy i będziemy uczyć się ze zwykłego kubka z Ikei
Na 100% jest tak jak piszesz Ale nic a nic mi to nie przeszkadza. Czasem lubię dać się porwać marketingowi

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

A u nas piąty dzień w żłobie i jest już ok, tylko że Natan się smarkać zaczął Mam nadzieję że do poniedziałku mu przejdzie i przyszły tydzień już będzie dłużej zostawał
No to się zaczyna... Znajoma oddała córeczkę do złobka we wrześniu i teraz na przemian: 2 tyg. w żłobku, 3 tyg. chora, 2 w żłobku, 3 chora

Cytat:

A to ja napiszę swoje 5 groszy o pieluchomajtkach są w zasadzie wypaśne-szczególnie dla dziecka ,które uczy sie korzystac z nocnika,bo ściąga się je jak majtusie jest jeden masakryczny minus!!!!!!!!! jak dziecko zrobi kupę,szczególnie rzadszą to można sobie żyły podciąć zdjąć ich jak majtki się nie da,bo całe guwienko wypłynie na dziecko,podkład itd... trzeba wtedy użyć nożyczek żeby rozciąć boki... więc jak dla mnie ok ale u dwulatka
Błeeeeeeee

Cytat:
chwalę się -5kgi włosy pofarbione
Brawo Ale na Telikowej granoli szybko przybędzie kilka kg

Cytat:

Idę szukać przepisu, sama takie zrobię (tzn takie na pewno mi nie wyjdzie ale podobne)
Brumek od teraz masz we mnie rywalkę
Wara od Teliczka

Cytat:
tak
Stary 2012-01-27, 19:20   #1788
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
O, przyszedł mi z all wosk do depilacji brwi i henna. Od dziś sama się bawię w kosmetyczkę o, i paski do wybielania kłów.
Marinka ( i inne dziewczyny), a powiedz krok po kroku, jak się robi taką hennę samemu? Bo nigdy nie próbowałam, zawsze tylko u kosmetyczki. Jakoś sie boję że bym sobie pół czoła na czarno zafarbowała A kusi mnie już od jakiegoś czasu, tylko właśnie odwagi brak...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Gdy rano wypatrzyłam, jaka jest temperatura, to w sumie nastawiłam się, że nie pójdziemy na spacer. Ale zadzwoniła koleżanka, że one wyszły i wcale tak zimno nie jest, więc szybko się ubralismy i wyskoczylismy na godzinkę Moje dziecko jest przeszczęśliwe, gdy idziemy na spacer. Nawet czapkę da założyć bez problemu (dawniej trochę protestował). Dzisiaj jeszcze szybko zasnął. Nie chciał duzo jeść przed wyjsciem, ale uznałąm, że nawet na tą półgodzinną drzemkę warto wyjść Ale spał godzinkę prawie
Dzień dobroci dla mam - mój też nie płakał dziś przy czapce

Cytat:
Baboniku, to ja głupia ślepa nie doczytałam pytania
z Marcinem bez rewelacji i rewolucji. Nie rozmawiamy ze sobą, nic razem nie robimy, mieszkamy sobie tylko pod jednym dachem. A on wraca z nami. Nie to, że ja mu proponowałąm, wręcz przeciwnie, powidziałam, że ni widze zasadności jego decyzji. Ale on twierdzi, że nie da sobie zabrać dziecka, a poza tym podejrzewam że dostrzegł w białymstoku nowe możliwości (czyt. dostęp do starych kolegów, którzy maja dostęp do wiadomo czego, a poza tym jego matka będzie się chętnie Zuzą zajmować, więc on już wcale nie będzie musiał. Będzie tylko wpadał do domu i podziwiał, jakie piekne dziecko spłodził

Cytat:
Jaaaaa cały dzień pisałam tego posta.
Czyli Twój podpis prawdę mówi

Cytat:

Padłam
Ciekawa jestem jaką miałaś minę

Cytat:
Dominik pije wodę, ale on jest wszystkożerny
Takie dziecko, to skarb!

Cytat:
Wiecie co?
Żałuję, że kupiłam parowar... Dałam ponad 300zł.
Mogłam posłuchać Iustyny jak pisała o tym metalowym garnku... ehhh.

Spoko, nie wydamy Cię

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

Wy o hennie , a ja mam tak ciemna oprawe , ze czasami to mnie trafia ... musze dwa razy w tygodniu depilowac brwi , bo zaraz sa widoczne ,
Też mam ciemne, al czasem rpbię hennę i wyglądają wtedy ładniej

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
po egz ok - potem wpadne bo Jula marudzi coś do potem jak nadrobie

Nadrobiłam
Idę masować dziecko a potem do wanny
Stary 2012-01-27, 19:22   #1789
aania_20
Zakorzenienie

hello, melduję się ponownie, po wizycie i po pracy
Cytat:
Aania a możesz napisać plan jak u Was karmienie wygląda?

Trudno to planem nazwać, Adaś około południa dostaje jarzynki (np. z mięsem lub z żółtkiem) - celowo nie piszę zupa bo robię bardziej puree, przy czym nie miksuję dokładnie, większe kawałeczki są. Po południu jakiś owoc - banan, jabłko itp, no i UU do woli. (Z innych rzreczy - np piętki z chleba, z których większość potrafi zjeść

Fajnie że się Inutil udało

Cytat:

A ja właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka nie będzie moją świadkową na ślubie (co było ustalone już dawno temu) i nie będzie je nawet na weselu przedwczoraj pochowali ojca jej męża i są w żałobie smutno mi, tyle razem przeszłyśmy (ja w tamtym roku byłam świadkową na jej ślubie). No i muszę szukać sobie teraz nowej...
przykre i jej sytuacja, i Twoja..
Cytat:
Jeszcze jutro egzamin, nic nie umiem, zero.
Jutro też nie mam z kim młodego zostawić.
Jezu, ale jestem zła.
Wybaczcie laski, musiałam się wygadać.
Najchętniej to bym kogoś zabiła. Wrr

Cytat:
A ja właśnie wróciłam po godzinnym spacerze.
I jakiś dziadek mnie zaczepił, czy mi dziecko nie zamarzło
a on nie zamarzł?
Cytat:
Dajecie? Chyba nie co?
Ja w każdym razie nie daję.
Ja też nie dla takich maluszków solenie nie jest jeszcze wskazane

Ciasto marchewkowe - robię podobnie jak w zamieszczonym wcześniej przepisie
Cytat:
obczajacie ta reklamę (chyba plus) smok analog??
no właśnie mnie dzisiaj Oliwka pyta co to jest smok analny

Cytat:
Ja też wodę podaję, niewiele ale czasami dostaje. I bez problemu wypija
Nadia rewelacyjna
Cytat:
Ps. kurczak powiadasz? Ale będzie smrodek po mięsku , ja ostatnio myślałam, że bez maski przeciwgazowej się nie obejdzie, tak jechało
oj tak...
a ile stękania

No więc - pani doktor stwierdziła że wszystko bardzo dobrze, na ten wiek rozwija się pięknie (zwłaszcza jak jej zgarnął dokumenty ze stołu i jakiś pojemnik z leżanki - leżał, pojemnik kusił więc hop na brzuszek i dopadł zabawkę )
Przybrał niewiele bo tylko 400g za miesiąc ale stwierdziła że jest ok Więc mamy się tam pokazać dopiero za 3 miesiące

Ałłć........TŻ pokazuje Adasiowi jak się w mamę rzuca piłką pluszową

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:22   #1790
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Za czasów liceum marzyło mi się iść na medycę i zostać np. patologiem Ale to pewnie dlatego, że się za dużo książek Cooka naczytałam

No to się zaczyna... Znajoma oddała córeczkę do złobka we wrześniu i teraz na przemian: 2 tyg. w żłobku, 3 tyg. chora, 2 w żłobku, 3 chora
wow tak mało brakowało a miałybyśmy na wątku dr G
ksiązki Cooka właśnie mi wypożyczyła teściowa , od jutra będę czytać

u mojej znajomej podobnie , tyle,że mała do przedszkola chodzi ale do tej pory siedziała z dziadkiem w domu-ma 3 latka. I nawet jej jakieś leki na odporność podawali-nie działa

Aniaa, Patik -spowiadać się !!!!
Stary 2012-01-27, 19:23   #1791
aania_20
Zakorzenienie

Aha, no i stwierdziła że ząb będzie lada moment

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:24   #1792
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Patik co do artykułu który wkleiłaś. Jesli faktycznie tak było,że matka wiedziała,że ją ktoś śledzi i była w związku z tym w kontakcie z mężem. To pozwolę sobie stwierdzić, że dziecko teraz nie wiadomo gdzie jest tylko i wyłącznie z winy matki. Ja wiem, że w stresie się gorzej mysli ale wystarczyło wejść do pierwszego lepszego sklepu i poczekać na męża lub kogokolwiek. Tyle w tym temacie.
właśnie, masz rację,
Nie wiadomo w co i komu wierzyć. Też mi się wydaje że pierwsza reakcja to lota do sklepu, do ludzi..
Wydaje mi się, że ten ktoś nie działał sam- gdzieś na niego czekało auto ze wspólnikiem, i na bank jakaś osoba widziała jak ten koleś w kapturze niósł to dziecko w tym kocyku ( o ile ten koleś w kapturze ma coś wspólnego ze sprawą).

Cytat:
Patik co tam u gina?

kocham ją.
Parsknęłam śmiechem jak koń
dopajać koniecznie.
Tak sobie myślę, że ja głupek w lecie sarce mało pić dawałam, i stąd problemy ze zrobieniem kupy były. Głupia matka

Cytat:

Cytat:
Patik jak u lekarza?!
zaraz napiszę

Cytat:
Wara od Teliczka

U gina: zrobiła mi usg przezpochwowe, badanie palpacyjne. Jest stan zapalny ( ale to żadna nowość, ciągle łapie jakieś g**), plamienie nie wiadomego pochodzenia w zasadzie, może to taki przedłużający się okres. Na usg wszystko ok.
Oczywiście leki za 60zł, w lutym cytologia. Jak wyjdzie nadal 2/3 to trzeba się pozbyć nadżerki za pomoca zabiegu.
Wydaje mi się, że i tak trzeba będzie to zrobić, nie wiem dlaczego to przeciąga... ciągle biorę globulki, ciągle stany zapalne..

Dziękuję Wam za kciuki

Sara była z teściową. Zaraz coś w klubie napisze

Przywitałam głupa w cerrefourze, pieluch w promo nie było, godzinę straciłam przebijając się przez miasto w korkach. Wkurzyłam się.

Apropo spacerów:
Ostatnio na dworze -2, ładne słoneczko i babka na wsi mnie zaczepiła czy nie zmarznie
Dzisiaj -10, byłam kilka minut- tyle co zajmuje droga do koleżanki. Sara się darła jak opętana, bałam się o jej gardło. Ciasno jej i nic nie widziała w wózku Musiałam biec.
Pediatra mówiła że maluchy w wieku do pół roku mogą do -5, te w wieku 6-12mcy do -10. Mogą popękać jakieś tam błony. Nie wnikałam w szczegóły.
Poniżej -10 pewnie i tak mi się nie zechce d** ruszyć. Co najwyżej kilka minut wietrzenie na balkonie.
Stary 2012-01-27, 19:28   #1793
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

No więc - pani doktor stwierdziła że wszystko bardzo dobrze, na ten wiek rozwija się pięknie (zwłaszcza jak jej zgarnął dokumenty ze stołu i jakiś pojemnik z leżanki - leżał, pojemnik kusił więc hop na brzuszek i dopadł zabawkę )
Przybrał niewiele bo tylko 400g za miesiąc ale stwierdziła że jest ok Więc mamy się tam pokazać dopiero za 3 miesiące

Ałłć........TŻ pokazuje Adasiowi jak się w mamę rzuca piłką pluszową [/COLOR]
brawo dla zdolnego i dzielnego Adasia !!

widzę,że Twój ma podobne pomysły do mojego
Stary 2012-01-27, 19:31   #1794
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Pytanko macie sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe?? Bardzo bym prosila o przepis.
a ja polece przepis z tej stronki - co prawda tu babeczki, ale ja normalnie piekłam w dużej formie
http://www.kwestiasmaku.com/desery/m...e/przepis.html
Cytat:
ale sie uśmiałam to ci aparatka

Karolcia dzisiaj zjadła cały słoiczek marchewki a niedawno wciągnęła nosem kaszki ze 100 ml wody Ile wam dzieciaki kaszki na raz zjadają?

Właśnie dostałam opierdziel za wizaż ech...
idę powoli kąpać małą i kłaść ją spać. Przetrzymałam ją popołudniu więc mam nadzieję, że zaśnie po tej 20tej, bo wczoraj byłam załamana - zasnęła dopiero o 22 a ja zaraz po niej padłam

Miłego wieczorku dziewczyny, do jutra
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:32   #1795
83monia
Zakorzenienie

nie nadrobie was chyba nigdy, dzis juz koniec a nawet strony nie dalam rady...

ogolnie u nas ok. jak ktos potrzebuje to

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:41   #1796
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Scio a wtedy co ja wysypało to było od mleka?

A moja Lilianka nauczyła się pić z niekapka.
Za to Lena polała się jak dzika świnka- przy nauce
raczej od kremu, bo nie używam i znika.

Brumku mnie tez cały czas kusi ten kubek

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:51   #1797
Shira_83
Zadomowienie

[QUOTE=AgaGuernsey;318873

[/QUOTE]

Cytat:
Shirka za spadek wagi !!!!!!
a ty walczysz?

Cytat:

pochwal się kolorem shira
fotka już jest jutro wstawię

Cytat:
A ja się ostatnio zastanawiałam czym urozmaicić zupki mojego syna i już wiem...brokuły Dzięki Lili
Agadus i co powiedziałaś córce? (już doczytałam :p )
Shira piękny spadek wagi
Co do jedzenia, to Dominik wcina dosłownie wszystko. Dziś nawet królika z ziemniakami z Hippa, który cuchnie okropnie
Jutro znowu do pracy. Nienawidzę pracować w soboty
mój brokułem wzgardził, ale niech sobie nie myśli i tak znowu spróbuje

Cytat:
J

chwal się jak Ci wyjdzie przysmak Telika
no i wielkie gratulacje za -kg i włosy
jutro się zabiorę za te pyszność

Cytat:

Brawo Ale na Telikowej granoli szybko przybędzie kilka kg
będę ostrożna z tą dobrotką
Stary 2012-01-27, 19:55   #1798
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

a ty walczysz?
walczę ale u mnie o 0,5kg mniej spadło niż u Ciebie
Stary 2012-01-27, 19:57   #1799
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Przywitałam głupa w cerrefourze, pieluch w promo nie było, godzinę straciłam przebijając się przez miasto w korkach. Wkurzyłam się.
Też się dzisiaj specjalnie do carrefoura wybrałam po pieluchy i co - same paki z 3 były i nic więcej.... tylko ludzie biegający po sklepie w poszukiwaniu pieluch
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:00   #1800
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
walczę ale u mnie o 0,5kg mniej spadło niż u Ciebie
u mnie tydzień stało i teraz spadło o 0.5kg

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości