Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 11:04   #1711
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

http://www.fakt.pl/Mama-Madzi-Nie-mo...,143963,1.html czytałyście?

myślę że sporo rzeczy już ustalono, tylko dla dobra śledztwa nie mówi się o tym.
Stary 2012-01-27, 11:05   #1712
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Youyou miałam 2 razy odroczone szczepienie, przez przeziębienie damy.Najpierw katar,kaszel, a potem jej coś charczało i odroczył. Wczoraj się zaszczepiliśmy i jest git

Shira
no ale ważne że masz

Lili tak możesz !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:39   #1713
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Adrji Moze JAKIS kompromis wypracujemy ale najpierw pokaże Ci przyszła synowa, zeby nie było ze w ciemno

Sent from my iPhone using Tapatalk
cudowna i taka zadziorna

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Straszna Dziewczyna została wdową w wieku 29 lat, a dziecko sierotą w wieku 3 dni. To się stało pół godziny po tym, jak ich przywiózł ze szpitala po porodzie. Chodzili z małym po mieszkaniu i mu je "pokazywali", a on nagle upadł i koniec. Tętniak mózgu. Nic o tym wcześniej nie wiedział. Był zdrowy jak koń.
Masakra! Mój kuzyn zmarł nagle w wieku 28 lat.. wrócił z pracy, stanął w drzwiach i upadł.. nie udało się go uratować, serce.. zostawił żonę i 8-miesięcznego synka.. A na pogrzebie jego żona też tak była nafaszerowana lekami, że chodziła taka śnięta i się uśmiechała sama do siebie, patrzyła w jedno miejsce np i się po chwili uśmiechała.. straszne..

Cytat:
Maż dobrze mówi Ja tak zrobiłam i się ciesze, bo do końca życia spokój z ósemkami
Tylko że ja mam małe zboczenie, do którego do tej pory się Wam nie przyznałam. Otóż lubię jak mnie trochę ... poboli Tzn. może nie do końca o ból chodzi, ale lubie takie różne drastyczności. Uwielbiam jak mi krew pobierają, uwielbiam chodzić do dentysty i w ogóle na różne badania i to usuwanie ósemek też coś w sobie miało Po pierwszych dwóch bolało bardzo i dwa dni spuchnięta chodziłam, ale dwie kolejne przeszły bez echa i już drugiego dnia jadłam prawie normalnie.
A najniesamowitsze w tym zabiegu było to, że słyszałam jak ten ząb jest wyrywany, takich chrobot z pluskiem połączony, widziałam jak lekarz - wielki facet - z całej siły ciągnie szczypcami, głowa mi podskakiwała, a sama nic nie czułam Chore, co?
szalona kobita ja uwielbiam oglądać filmiki z operacji, sekcji zwłok.. i mimo, że mną trzęsie czasem to oglądam z pełnym zafascynowaniem

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

[/COLOR][COLOR=DarkGreen]Jedziemy z Adasiem o 12.00 na kontrolę do pediatry do poradni...ciekawe co powie...
Za pomyślną kontrolę!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A propos fryzjera - idę jutro bo moja grzywka wygląda tak:

Ja swoją ostatnio sama podcięłam bo mi już w oczy właziła i wyglądam hm.. komicznie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nie mam huumoru. Na 16 do gin trzymajcie kciuki. Wiem, ze nie jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa AAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doczytałam, że napisałaś w klubie o co chodzi.. więc nie pomogę, ale

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
my dzisiaj na 13.45 i 14 do lekarza jesteśmy zapisane, Oliwka brzydko kaszle i ma katarzysko, Nati zakatarzona a ja lekki katar i ból gardła, a tak to może być

Cytat:

A ja właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka nie będzie moją świadkową na ślubie (co było ustalone już dawno temu) i nie będzie je nawet na weselu przedwczoraj pochowali ojca jej męża i są w żałobie smutno mi, tyle razem przeszłyśmy (ja w tamtym roku byłam świadkową na jej ślubie). No i muszę szukać sobie teraz nowej...
Przykre strasznie.. ale ja mimo wszystko poszłabym do kościoła i na salę.. tylko po prostu bym się nie bawiła.. chociaż wyobrażam sobie, że koleżanka nie ma wcale chęci na nic w takiej sytuacji.. trudne to życie..

Matko coś ja ostatnio nie mogę się zebrać z tym pisaniem.. od rana skrobię i skrobię..
Cały czas w ogóle myślę o tej małej dziewczynce.. patrzę na moją Hanię.. że ona tak się bezpiecznie czuje jak widzi znane osoby.. jaka jest spokojna.. i nie wyobrażam sobie, że nagle znajduje się w kręgu obcych sobie ludzi, bez swoich ulubionych zabawek, bez swojej podusi.. matko...

I wiecie co Wam jeszcze powiem? IDZIE NAM 3 ZĄB!!!!!!!!!! Na górze już widoczny, lada moment się przebije pędzi ta moja córa
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:40   #1714
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ale mam kochane dziecko!
Balismy rano na pobraniu krwi, upuscic trzeba bylo duzo, bo az do trzech badan, wiec 3 fiolki. Pigula klula go 4 razy w 3 paluszki, bo krew mu bardzo slabo leciala, a on w ogole nie zaplakal! Dumna jestem! Po poludniu bede dzwonic o wyniki, mam nadzieje, ze nic niepokojacego nie wyjdzie.

A teraz spadam na mrozny spacerek, u nas ciagle -7. Woz albo przewoc, albo mu ten katar zniknie, albo sie rozchoruje...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:06   #1715
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Ja swoją ostatnio sama podcięłam bo mi już w oczy właziła i wyglądam hm.. komicznie

I wiecie co Wam jeszcze powiem? IDZIE NAM 3 ZĄB!!!!!!!!!! Na górze już widoczny, lada moment się przebije pędzi ta moja córa
Ja też wczoraj złapałam za nożyce i już miałam ciąć, ale tż to zobaczył, zapytał, co robię, no i mu mówię, że grzywkę tnę a on:" No co Ty zgłupiałaś, dam Ci na fryzjera" więc idę

Za 3 ząbka

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ale mam kochane dziecko!
Balismy rano na pobraniu krwi, upuscic trzeba bylo duzo, bo az do trzech badan, wiec 3 fiolki. Pigula klula go 4 razy w 3 paluszki, bo krew mu bardzo slabo leciala, a on w ogole nie zaplakal! Dumna jestem! Po poludniu bede dzwonic o wyniki, mam nadzieje, ze nic niepokojacego nie wyjdzie.

A teraz spadam na mrozny spacerek, u nas ciagle -7. Woz albo przewoc, albo mu ten katar zniknie, albo sie rozchoruje...

Za dzielnego kawalera!

A tak a propos spacerów... U nas -10 pokazuje... chodzicie w taki mróz na spacery z dzieciakami???? Bo nam lekarka niby, że do -5

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:16   #1716
piwnooka77
Raczkowanie

Dobry dzień

Cytat:
A ja jeszcze nie poszłam Siedzę i wybieram kolor kubka dla Tymusia i nie mogę się zdecydować Kupuję mu ten Doidy Cup. I nie wiem czy morski, czy niebieski To są dylematy dojrzałej kobiety
Tez mamy i tez długo zastanawiałam się nad kolorem, w końcu wzięłam fuksję z brokatem (jak szaleć to szaleć) a opinie w necie mają dobre. I jaki wybrałaś? Niebieski?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ale mam kochane dziecko!

dla małego bohatera!

U fryzjera byłam pod koniec grudnia i to drugi raz po porodzie - zazwyczaj to raz do roku chodzę (jak już zaczynam ludzi straszyć)

A w środę postanowiłam się wybrać do kina na seans z maluszkiem na "Musimy porozmawiać o Kevinie". Jeżeli któraś z poznańskich mam ma również ochotę to możemy się wybrać razem.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:27   #1717
BABONIK
Zadomowienie

Karolineee mi też się wydaje,że przyjaciółka źle zrobiła,że odmówiła,po pierwsze teść to nie rodzina a po drugie to przecież nie muszą imprezować na maksa,tylko poprostu towarzyszyć Wam w najszczęśliwszym.Ale oczywiście bardzo mi przykro z powodu śmierci tego Pana,bo to na pewno ogromne nieszczęście

AGaG. dla Antosia i czekamy razem z Wami na wieści

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:36   #1718
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

A tak a propos spacerów... U nas -10 pokazuje... chodzicie w taki mróz na spacery z dzieciakami???? Bo nam lekarka niby, że do -5
podobno mozna do -10, pod warunkiem, że jest 'suchy mróz', czyli nie wieje i nie pada. ja natomiast w taki jak jest dzisiaj wyszłam z Zuzka tylko do biedronki i spowrotem, bo Zuzka to ogólnie zmarźluch jst, po rodzicach
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:43   #1719
BABONIK
Zadomowienie

cookie pytałam Ciebie co z Twoim tż'em? ale być może przegapiłam odpowiedź, napisz coś w skrócie.skoro wyjeżdżasz....

Nikoś już z nami
Stary 2012-01-27, 12:44   #1720
ellika
Rozeznanie

Cytat:
A kiedy dzieciaczki już z takiego kubka mogą pić?

Rany, wygląda jak normalny kupek, a Radek jeszcze nie bardzo z nie kapkiem sobie radzi
niby od 3 m-ca. no zobaczymy czy nie wtopiłam kasy, ale będę ją próbowała nauczyć pić z tego kubeczka
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ma któraś pożyczyć "randap" zaraz jej wypsikam te donicę
nie nieeeee!!! już odstawiam donice, nic jej nie rób, ona niczemu niewinna biedna chwaścina
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A w środę postanowiłam się wybrać do kina na seans z maluszkiem na "Musimy porozmawiać o Kevinie". Jeżeli któraś z poznańskich mam ma również ochotę to możemy się wybrać razem.
Też się wybieram, ale we Wrocławiu w środę - może któraś się pisze? hmm? anyone?...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:50   #1721
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Filip od 3 dni przestał ulewać.
Nie pisałam wczesniej, bo uwierzyc nie mogłam.
Wczoraj od rana do wieczora był w tym samym bodziaku
Niech tak zostanie

Natomiast zaczął się wściekać.
Jak coś chce to coraz czesciej zamiast płaczu jest taki 'wściek"
Gada do siebie w taki specyficzny sposób, z tonu głosu wnioskuję, że to niemowlęce przekleństwa
Wasze smyki też tak robią ?
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Stronczek, Eveewe dziękujemy

Szukam sukienki ślubnej i znalazłam taką, w której bym się widziała

Uploaded with ImageShack.us

Czy wizaż aprobuje ?
edit: nie wiem czemu się nie wyświetla...
Sukienka bardzo ładna.

Sygni zdjęcie Natana stojącego wprawiło mnie w osłupienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
AAAAAAA
musze sie z Wami tym podzielić!!!
za 6 dni wracam do białegostoku i mam od ręki robote! ale uwahga.. robote zdalną, w domuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! ! gadałam niedawno z kolga Marcina, on ogarnity chlopak. obiecal mi ze mi pomoze i wlasnie dzwonil ze ma mi ta robote !!!!!!!
popłakałam sie ze szczescia...
Super, super, super

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Paticzku, co się dzieje ?

suwaczek mi się z☠☠☠ał i zamiast iść do przodu...to się cofa

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

No i przypomniało mi się,

w tesco byłam i promocja jest na 3 deserki gerbera ( różne smaki ) za 5.25 zł
I Hipp obiadki dwa za 7.25
No i nie wiem, czy któraś z Was używa pampersów tesco gaga ( ja pierwszy raz kupiłam dziś ) i są za 25.99. Ja wziełam 4 i jest ich 54.
Ja miałam gaga ale dwójki i nie byłam zadowolona, przeciekały bardzo często i tak brzydko pachniały jak Dominik się zsiusiał. Za to bardzo podobały mi się graficznie, Całe w kwiatki podajże. Może 4 są lepsze.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
i przedstawiam mojego Jasia, gdyby ktoś chciał sie zapoznać
jaki zadziorny uśmieszek, Dominik też tak pozuje.

Cytat:
Please, powiedzcie że jeszcze nie śpicie! Bo musze się podzielić nowiną:

ZĄB nr. 2 własnie się przebił

O 20 go jeszcze nie było, a teraz jest - malutki i ostry Niesamowite jak szybko poszło. Pierwszy w niedzielę, mineły 4 dni i jest drugi. Ale cały czas go boi, bo trze łapkami buzię
za drugi zabek!!!
A u nas nic nie chce wyjść

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No nie nadrobię
Poległam

Tyle tylko Brumku witaj świecie 2 ząbków
Zanko nie stresuj sie,ja też sie walłam na mieście-za drugim razem zdałąm
ZDROWIA dla MAM I DZIECIACZKÓW

Marzenko-no pytasz,jasne,ze odwiedz nas w szpitalu

I informacja dnia:

IZA nauczyła sie dziś raczkować
dla Izy, to już jest wyższa szkoła jazdy

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry ,pisałam rano z telefonu i nie widze posta

Tak z ciekawostek,pamiętacie naszą Inutil? bo ja pamiętam i oto jej synuś
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1653

ale fajnie,tak mnie to cieszy ,że jej się też powiodło...ciekawe co u reszty naszych dziewczyn...
Super że Inutil się udało i ma wspaniałego synka

Oczywiście tak długo nadrabiałam, na raty, że nie zacytowało mi połowy, a już nie pamiętam co chciałam pisać

W środę udało nam się zarejestrować do endo ale dopiero na 12.06.2012r, no ale to i tak lepiej niż w listopadzie. Najważniejsze, że to jest bardzo dobry specjalista, podobno najlepszy na pomorzu.

Wykorzystując sytuację, wstąpiliśmy do Ikei i dokupiliśmy szezląg do naszego Kivika (kanapa) i mam teraz ala rogówkę. Bardzo mi się podoba coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...44/#/S39875142

Stajk nadal trwa. Co chwilę podsuwam mu to mleczko, to soczek to herbatka i z butli nic, a obiadki, deserki, kaszki wsuwa aż mu się uszy trzęsą Ostatni naszym hitem jest jogurt mleczny z owocami z hippa.

U nas dzisiaj niby ładna pogoda słońce świeci, ale zimno, -9 st. Chciałam iść na spacer mimo tego, ale muszę czekać na kuriera, więc chciałam wysłać wujka Dominika i jak prababcia usłyszała, że Dominik idzie na spacer to prawie z siebie wyszła, że jak to w takiej pogodzie...

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:13   #1722
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Gotuję Radkowi zuppę.
Ziemniak+marchewka+brokuł y.

Mogę dodać tej kaszy ???:
http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/5902172...kawiczna.xhtml

Najpierw osobno ugotuję i zmiksuję z resztą.
My dopiero zaczynamy wprowadzać gluten, ile mam wsypać tej kaszki?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

dokładnie taką samą zupke ugotowałam
nam najpierw pediatra kazała zacząć od łyżeczki mannej do obiadku, teraz dodaję już łyżkę.
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:15   #1723
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Karolineee mi też się wydaje,że przyjaciółka źle zrobiła,że odmówiła,po pierwsze teść to nie rodzina a po drugie to przecież nie muszą imprezować na maksa,tylko poprostu towarzyszyć Wam w najszczęśliwszym.Ale oczywiście bardzo mi przykro z powodu śmierci tego Pana,bo to na pewno ogromne nieszczęście

Baboniku, w głębi duszy uważam, że masz rację. Niestety na całą sytuację, nie mam wpływu... Przed wyborem kolejne świadkowej, jeszcze ją ostatecznie zapytam, może do tego czasu ochłoną i zmienią zdanie, ale szczerze mówiąc wątpię

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-27, 13:15   #1724
Marina1
Zakorzenienie

A ja właśnie wróciłam po godzinnym spacerze.
I jakiś dziadek mnie zaczepił, czy mi dziecko nie zamarzło
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:17   #1725
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-27, 13:20   #1726
adrji
Raczkowanie

Shira_83 achaaa powoli zaczynam sie orientować w układzikach
nasze chlopaki prawie w jednym wieku ale twój jednak dzień starszy to mój musi mu ustąpić pierwszeństwa
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:22   #1727
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry

u nas nocka średnio, Lila budziła się parę razy a jak w końcu smacznie zasnęła to Filip już się obudził i gadał do siebie więc i ją w końcu obudził

Ja też się kiedyś zastanawiałam nad tym Doidy Cup ale stwierdziłam że to tylko taki wymysł marketingowy i będziemy uczyć się ze zwykłego kubka z Ikei

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Youyou, czekamy w takim razie na zdjęcia efektu końcowego po farbowaniu. Ja też na swoje włosy nie mogę patrzeć. W ogóle mi się nie układają, grzywę mam strasznie długą, a końcówki zniszczone. Nie mówiąc już o tym, że jest ich połowę mniej i nadal wypadają. Umówiłam się na sobotę do fryzjera- powinnam wyjść zadowolona, bo gorzej już być nie może.
moje też wypadają i tak miałam cienkie ale teraz to już jakaś resztka została, nie ma co do kucyka włożyć

Wczoraj fryzjerka poleciła mi brać cynk na wzmocnienie i żeby nie wypadały, zakupiłam i od dziś biorę , zobaczymy...

Cytat:
Straszna Dziewczyna została wdową w wieku 29 lat, a dziecko sierotą w wieku 3 dni. To się stało pół godziny po tym, jak ich przywiózł ze szpitala po porodzie. Chodzili z małym po mieszkaniu i mu je "pokazywali", a on nagle upadł i koniec. Tętniak mózgu. Nic o tym wcześniej nie wiedział. Był zdrowy jak koń.
straszna ta historia

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nie mam huumoru. Na 16 do gin trzymajcie kciuki. Wiem, ze nie jest dobrze.

karolinee a kiedy macie ten ślub, bo chyba jeszcze nie teraz? przyjaciółka może w szoku i pod wpływem emocji zrezygnowała, ale też uważam że przyjść powinna, przecież tańczyć nie musi.

Cytat:
Hello!

Ale się wstrzeliłam w zębowy temat.
Dziś jak myłam zęby to wyplułam coś dużego białego. I ząb mi się rozkruszył na pół ( takie mam zęby właśnie - żyją własnym życiem ).
No i nie mam pół siódemki, która na dodatek cholernie boli.
A do dentysty nie mam się jak wybrać, bo:
a) nie mam z kim dziecka żywcem zostawić. Mieli mi tak niby wszyscy pomagać, jak Marek wyjedzie a tu ☠☠☠☠a nikt żywcem się mną nie interesuje ( nawet moja mama ). O, nie, sorry dzisiaj wpadnie na pół godziny, bo ma zawieść ojca na dochodzące.
b) kasy zero.
c) na NFZ nie udało mi się zapisać. Za☠☠☠iście.

Jeszcze jutro egzamin, nic nie umiem, zero.
Jutro też nie mam z kim młodego zostawić.
Jezu, ale jestem zła.
Wybaczcie laski, musiałam się wygadać.
Najchętniej to bym kogoś zabiła. Wrr

Cytat:

Ja bym wyszła bo uwielbiam taką pogodę, jest idealna na spacery, słoneczko i mróz, który wybija bakterie tylko ciepło się ubrać i można spokojnie spacerować.

ale Filip dziś też trochę podgorączkowany więc wolę nie ryzykować i dziś sobie daruję i siedzimy wszyscy w domu, żeby mi się na dobre nie rozłożył na chrzciny

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-01-27 o 13:25
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:27   #1728
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

karolinee a kiedy macie ten ślub, bo chyba jeszcze nie teraz? przyjaciółka może w szoku i pod wpływem emocji zrezygnowała, ale też uważam że przyjść powinna, przecież tańczyć nie musi.

Ja bym wyszła bo uwielbiam taką pogodę, jest idealna na spacery, słoneczko i mróz, który wybija bakterie tylko ciepło się ubrać i można spokojnie spacerować.
Ślub 18 sierpnia, więc trochę czasu jeszcze jest

Ja też lubię taką pogodę

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-27, 13:41   #1729
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Też myślałam nad tymi pieluchomajtkami, ale jedna rzecz mnie zastanawia - pampersy mają w pasie rzepy do regulacji, a tam Przecież wiadomo, że jedno dziecko jest grubsze, a drugie chudsze
Witam!
Najpierw najlepszego dla wszystkich wczorajszych i dzisiejszych jubilatów!!! Matko Bella twoje dziewczyny to już prawie nastolatki

A teraz odpowiadam o pieluchomajtkach Mam je, bo się raz zgapiłam i nie doczytałam że to majtki Używam rzadko, bo są od 9 kg a Natan jeszcze tej wagi nie osiągnął. Zakładam zazwyczaj krótko przed kąpielą, jak muszę mu zmienić pieluchę, a wiem że za godzinę i tak będę musiała po kąpieli zakładać świeżą. Więc jeśli chodzi o dostosowanie do dziecka, to tak jak pieluchy mają te gumki przy rzepach, tak te majtki mają też całe boki właśnie takie gumkowate Tylko właśnie pomimo tych gumek, to moim zdaniem dziecko musi być ciut grubsze, bo Natan ma te gumki całkowicie ściągnięte a i tak mam wrażenie że mu z tyłka zlatują
Co do tego czy lepsze od pieluch hmmm mi się jak na razie gorzej je zakłąda, ale podejrzewam, że przy dziecku które chodzi i biega i na moment nie chce ustać do przewinięcia, to może będą lepsze... A jeśli chodzi o chłonność to na razie też nie pomogę, bo Natan nie miał ich na sobie na tyle długo, żeby zobaczyć czy noc prześpi bez zmiany... I to by było na tyle

A u nas piąty dzień w żłobie i jest już ok, tylko że Natan się smarkać zaczął Mam nadzieję że do poniedziałku mu przejdzie i przyszły tydzień już będzie dłużej zostawał

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2012-01-27 o 13:43
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:44   #1730
BABONIK
Zadomowienie

Marinko za jutro

Karolinee może faktycznie emocje opadną i dziewczyna jednak zostanie Twoją druchną
p.s. a panieński ?my chętnie się załapiemy

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

A to ja napiszę swoje 5 groszy o pieluchomajtkach są w zasadzie wypaśne-szczególnie dla dziecka ,które uczy sie korzystac z nocnika,bo ściąga się je jak majtusie jest jeden masakryczny minus!!!!!!!!! jak dziecko zrobi kupę,szczególnie rzadszą to można sobie żyły podciąć zdjąć ich jak majtki się nie da,bo całe guwienko wypłynie na dziecko,podkład itd... trzeba wtedy użyć nożyczek żeby rozciąć boki... więc jak dla mnie ok ale u dwulatka

Nikoś już z nami
Stary 2012-01-27, 13:56   #1731
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
nie nieeeee!!! już odstawiam donice, nic jej nie rób, ona niczemu niewinna biedna chwaścina
grzeczna dziewczynka

Cytat:
Shira_83 achaaa powoli zaczynam sie orientować w układzikach
nasze chlopaki prawie w jednym wieku ale twój jednak dzień starszy to mój musi mu ustąpić pierwszeństwa
spoko kochana wybaczam ci chęć zaboru mojej synowej bo ty świerzynka jesteś

no i kurka kupiłam ten imbir i robię ten Telikowy przysmak pozabijam Was jak Żbika kocham!!!
chwalę się -5kgi włosy pofarbione
Stary 2012-01-27, 14:11   #1732
Lili 83
Zakorzenienie

Telik przesyłka z przysmakiem doszła

KUR.. jakie to dobre!!! Pyszne, BOSKIE wręcz

Adres mam

Idę szukać przepisu, sama takie zrobię (tzn takie na pewno mi nie wyjdzie ale podobne)

Brumek od teraz masz we mnie rywalkę

Telik no cudo!
Nie mogę od tego odejść. Pierwszy raz coś takiego jem.
Dzięki, że mi oczy na świat otworzyłaś

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
spoko kochana wybaczam ci chęć zaboru mojej synowej bo ty świerzynka jesteś

za zgubione kilogramy.
Co nie zmienia faktu, że strasznie zazdroszczę

A ten przysmak Telikowy to dietetyczny?
Shira nie rób dużo bo wszystko zjesz naraz
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:13   #1733
zanetaa88
Zakorzenienie

Shira - 5 kg chcesz moje do wyrównania, bo co będziesz taka wychudzona chodzić

Telik nie ma co, rób przysmak i sprzedawaj na all :P

A Ja dzisiaj miałam piękną noc,
po prostu ideał !
22,1:35,2:45,4:05,6:37
I za każdym razem jadła i jadła.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:18   #1734
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny ale jestem z siebie dumna!
Mam dobry dzień mimo, że mama mnie wkr... (Nataszka to o to cho )

Ugotowałam zupkę Radosławowi. Zjadł prawie cały słoiczek.
Próbowałam i dobre to wyszło, oczywiście z przyprawami byłoby lepsze....

Mama mnie pytała czy dałam troszkę soli...
Dajecie? Chyba nie co?
Ja w każdym razie nie daję.

Z 3 małych ziemniaczków, 2 marchewek i kilku różyczek brokuła wyszło mi prawie 3 słoiczki te małe.
Jutro Królewiczowi dam drugi a trzeci zamroziłam.

nananan nananana

I po co ja wcześniej taki cykor jestem?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Shira - 5 kg chcesz moje do wyrównania, bo co będziesz taka wychudzona chodzić

Telik nie ma co, rób przysmak i sprzedawaj na all :P

po prostu ideał !
Ja bym Shirze z 10 dała, żeby miała co robić bo tak jej dobrze idzie.

Ja będę wiernym klientem Telika

To miałaś noc....
My od jakiegoś czasu mamy pobudkę w okolicach pierwszej i druga o piątej.
Dosypia czasem do 7.
Stary 2012-01-27, 14:18   #1735
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Karolinee może faktycznie emocje opadną i dziewczyna jednak zostanie Twoją druchną

A to ja napiszę swoje 5 groszy o pieluchomajtkach są w zasadzie wypaśne-szczególnie dla dziecka ,które uczy sie korzystac z nocnika,bo ściąga się je jak majtusie jest jeden masakryczny minus!!!!!!!!! jak dziecko zrobi kupę,szczególnie rzadszą to można sobie żyły podciąć zdjąć ich jak majtki się nie da,bo całe guwienko wypłynie na dziecko,podkład itd... trzeba wtedy użyć nożyczek żeby rozciąć boki... więc jak dla mnie ok ale u dwulatka

Panieński! Na śmierć o nim zapomniałam ale oczywiście zapraszam

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

A teraz odpowiadam o pieluchomajtkach Mam je, bo się raz zgapiłam i nie doczytałam że to majtki Używam rzadko, bo są od 9 kg a Natan jeszcze tej wagi nie osiągnął. Zakładam zazwyczaj krótko przed kąpielą, jak muszę mu zmienić pieluchę, a wiem że za godzinę i tak będę musiała po kąpieli zakładać świeżą. Więc jeśli chodzi o dostosowanie do dziecka, to tak jak pieluchy mają te gumki przy rzepach, tak te majtki mają też całe boki właśnie takie gumkowate Tylko właśnie pomimo tych gumek, to moim zdaniem dziecko musi być ciut grubsze, bo Natan ma te gumki całkowicie ściągnięte a i tak mam wrażenie że mu z tyłka zlatują
Co do tego czy lepsze od pieluch hmmm mi się jak na razie gorzej je zakłąda, ale podejrzewam, że przy dziecku które chodzi i biega i na moment nie chce ustać do przewinięcia, to może będą lepsze... A jeśli chodzi o chłonność to na razie też nie pomogę, bo Natan nie miał ich na sobie na tyle długo, żeby zobaczyć czy noc prześpi bez zmiany... I to by było na tyle

A u nas piąty dzień w żłobie i jest już ok, tylko że Natan się smarkać zaczął Mam nadzieję że do poniedziałku mu przejdzie i przyszły tydzień już będzie dłużej zostawał

Dzięki dziewczyny za wrzucenie swoich dwóch groszy w temacie pieluchomajtek - na razie ich na pewno nie kupię

Cytat:

Cytat:
Telik przesyłka z przysmakiem doszła

KUR.. jakie to dobre!!! Pyszne, BOSKIE wręcz

Adres mam

Idę szukać przepisu, sama takie zrobię (tzn takie na pewno mi nie wyjdzie ale podobne)

Brumek od teraz masz we mnie rywalkę

Telik no cudo!
Nie mogę od tego odejść. Pierwszy raz coś takiego jem.
Dzięki, że mi oczy na świat otworzyłaś

Nosz kurde! Będę musiała i ja zrobić!

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-01-27 o 14:20
Stary 2012-01-27, 14:26   #1736
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ja też wczoraj złapałam za nożyce i już miałam ciąć, ale tż to zobaczył, zapytał, co robię, no i mu mówię, że grzywkę tnę a on:" No co Ty zgłupiałaś, dam Ci na fryzjera" więc idę

Za 3 ząbka

Za dzielnego kawalera!

JA chodze mimo wszystko - nci jej sie nie stanie.

Cytat:
Bylo zapytac czy on zamarzl - albo jakas jego czesc

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Pytanko macie sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe?? Bardzo bym prosila o przepis.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:42   #1737
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to chyba chodziło o Dziubkowe gotowanie z Szymkiem obiadku który siedził w krzesełku i obserwował a nie z tż jeśli się nie mylę a jeśli się mylę jednak to

i ja witam wieczorowo- Brumek pewnie karmi a ja ciekawa musiałam nadrobic cou Was - jutro mam egz to trzymajcie kciuki o 10

dokładnie Beatko chodziło o gotowanie moje z Szymkiem
za czujność
za egzamin !

Cytat:
dramat

Cytat:
NIE?

Ale wtopa
tak

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
i
(brumuś zboczuszku)
Powiem krótko, nie wyobrażam sobie... Dramat...

Przyjaciółki znajoma została wdową w ciąży.

Moja koleżanka z podstawówki została wdową w wieku 22 lat, dziecko było malutkie...Mąż miał wypadek samochodowy.
a ja się wkurzam czasem bez powodu na mojego Tż ...głupia ja

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mąż mnie namawiał na usunięcie wszystkich 4, ale się boję... pewnie pójdę dopiero jak zaczną boleć i będę musiała je usunąć... cykor jestem

Piwnooka co tam u Was? Nie nadrabiaj, pisz na bieżąco

a może pod całkowitym znieczuleniem??

Cytat:
Maż dobrze mówi Ja tak zrobiłam i się ciesze, bo do końca życia spokój z ósemkami
Tylko że ja mam małe zboczenie, do którego do tej pory się Wam nie przyznałam. Otóż lubię jak mnie trochę ... poboli Tzn. może nie do końca o ból chodzi, ale lubie takie różne drastyczności. Uwielbiam jak mi krew pobierają, uwielbiam chodzić do dentysty i w ogóle na różne badania i to usuwanie ósemek też coś w sobie miało Po pierwszych dwóch bolało bardzo i dwa dni spuchnięta chodziłam, ale dwie kolejne przeszły bez echa i już drugiego dnia jadłam prawie normalnie.
A najniesamowitsze w tym zabiegu było to, że słyszałam jak ten ząb jest wyrywany, takich chrobot z pluskiem połączony, widziałam jak lekarz - wielki facet - z całej siły ciągnie szczypcami, głowa mi podskakiwała, a sama nic nie czułam Chore, co?
szczerze ?? chore

Cytat:
A ja jeszcze nie poszłam Siedzę i wybieram kolor kubka dla Tymusia i nie mogę się zdecydować Kupuję mu ten Doidy Cup. I nie wiem czy morski, czy niebieski To są dylematy dojrzałej kobiety
u nas się nie sprawdził , przynajmniej na razie

Cytat:
Przykro mi, że spotkało ich to nieszczęście ale wydaje mi się, że to żadne wytłumaczenie. Bo przecież mogą przyjść chociażby tylko do kościoła.
Albo też na wesele a tańczyć nie muszą.
Tym bardziej, że to taka bliska przyjaciółka...
Nie wiem.
powiem tak, nie wystawiłabym przyjaciółki i tyle. BAwić się nie musi a wg powinna dotrzymać obietnicy.
Ale to moje zdanie .

Cytat:
Bry Kuny

a niby ja mam zryte poczucie humoru

mój szatan też nie mówi mama za to mówi gej

idę do fryzjera! zrobić się na wredną ruda sucz moja siostra ta wspomniana w K tak mi powiedziała jak zobaczyła mój nowy kolor "też nie miałaś się na jaki kolor za farbić!! rude są wredne i fałszywe! kocham moją siorkę

to jest nas dwie

gej

pogrubione-"uwielbiam" takie zaszufladkowanie !

Cytat:
Marinko za jutro

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

A to ja napiszę swoje 5 groszy o pieluchomajtkach są w zasadzie wypaśne-szczególnie dla dziecka ,które uczy sie korzystac z nocnika,bo ściąga się je jak majtusie jest jeden masakryczny minus! jak dziecko zrobi kupę,szczególnie rzadszą to można sobie żyły podciąć zdjąć ich jak majtki się nie da,bo całe guwienko wypłynie na dziecko,podkład itd... trzeba wtedy użyć nożyczek żeby rozciąć boki... więc jak dla mnie ok ale u dwulatka)
o widzisz cenna uwaga, bo tak zachwalają ,że zdejmowanie łatwe bo można rozerwać boki .

kurde nie zacytowało wszystkiego

bry

my po wizycie ciotek (z mojej pracy) , mały oczywiście w siódmym niebie bo goście

UWAGA moje antybrzuszkowe dziecko przespało dziś nockę od 20 do 5:30 na brzuszku

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
[/COLOR]Pytanko macie sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe?? Bardzo bym prosila o przepis.
1 1/4 szkl. oleju
4 jajka
2 szkl. mąki
2 szkl. drobno utartej marchewki
2 szkl. cukru (ja daję 1,5 i jeden cukier waniliowy)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli, bakalie, polewa czekoladowa

jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę i olej, potem , proszek, cynamon, sodę. Na końcu dodać marchewkę i bakalie. Te ostatnie mieszać z ciastem ręcznie , nie mikserem.
Piec w temp. 180 st. ok 40 minut

na ciepłe ale nie gorące ciasto wylać polewę

smacznego
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:43   #1738
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
czytam że rozmawiacie o ekspresach na kapsułki...
ja jestem mega kawoszką więc chetnie sie wypowiem
nie wiem tylko może była już mowa bo nie chciałabym powtarzac,
ale ja chciałam strasznie bardzo polecić TCHIBO CAFFISSIMO!
nie wiem czy rozwazalaś może ten ekspress?
my dostaliśmy ten ekspress na ślub i nie wyobrażam sobie go nie miec w swojej kuchni!
pomijając już wygodę to kawa jest pycha aromatyczna
i można ją robić na wiele sposobow
próbowaliśmy tez kiedyś wersji oszczędnej (podczytane z neta) aby zużytą kapsułke napełnic dobrze kawą i tak przyrządzać, ale obliczając ile miarek kawy wejdzie za jaką cene wyszło ze nie opłaca

się z tym zawrac głowy...
zaglebiłam się teraz troche w temat z dolcegusto i wychodzi , ze faktycznie do niego kapsułki kosztuja dużo drożej bo 16 - ok21/22, to caffissimo 22=22zł czyli jakies 5/6 kaw więcej to jest już rożnica...

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

w tchibo też bardzo często sa promocje (była ostatnie weekendy)
ze przy zakupie ekspresu dostaje się duży bon na zakup kapsułek - zawsze to coś
pare naszych znajomych po zachwalaniu tez już sobie nabyło,
my kupujemy znajomym na ślub...
podejrzewam że klasa tych ekspresów w podobnej cenie jest podobna,
fajniejsza przewaga dolcegusto w smakach kawy ale zawsze mozna sobie syropki i robic ulubioną

i przepraszam za tak obszerną wypowiedź

No co ty, nie przepraszaj, ja jestem wdzieczna za kazda opinie.
No wlasnie ekspres z Tchibo biore pod uwage, glownie ze wzgledu na to, ze kapsulki do niego sa tansze. Ale powiedz mi, nie wydaje Ci sie kawa z niego jakas kwasnawa? Ja wielkim smakoszem nie jestem, ale tak mi ostatnio u kuzynki to smakowalo. I jeszcze napisz, czy dobrze Ci spienia mleko? Bo nie wiem, czy to wina mojego kuzyna, czy ekspresu, ale wlasnie ta pianka nie byla taka jak lubie. A lubie duza i gesta.

Cytat:
Mam właśnie ten z pojemnikiem. Dokładnie taki: http://www.caffetea.pl/ekspres-do-ka...rny-p-239.html (ceną się nie sugeruj, bo w innych sklepach można taniej kupić).
Nie wiem jak cenowo wychodzą kapsułki, bo nie znam cen innych. Kupuje wyłącznie na allegro, bo nigdzie ich nie ma. Raz w Carrefourze jakieś widziałam. Ale Jacobsy i Douwe Egberts są tylko w necie. Oczywiście jest mnóstwo odmian kaw, smakowe też są. Ale to pewnie w innych rodzajach ekspresów też jest. Sam ekspres potrafi robić czarną kawę, podwójną kawę, latte, machiato i cappucino.
Jaego kapsułki, to tak naprawdę nie są żadne kapusłki, tylko torebeczki ze zmieloną kawą. Bo wiem, ze w dolce gusto na przykład w tych kapsułkach jest jakiś płyn. Tu masz normalną kawę, a mleko też jest prawdziwe, nie z kapsułki.

A, jak sama byłam na etapie wybierania ekspresu, to piłam też kawkę z Tchibo, bo pani w sklepie była tak miła, że mi pokaz urządziła. I smaczna wyszła. Zdecydowałam sie na Philipsa głównie ze względu na ten wbudowany pojemnik na mleko. I na to, że zaparza z prawdziwej mielonej kawy, a nie z kapsułek.
Brumku dziekuje serdecznie za opinie!

No to teraz mam zagwozdke... bede myslec, a kawa juz mi sie po nocach sni.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Adrji Moze JAKIS kompromis wypracujemy ale najpierw pokaże Ci przyszła synowa, zeby nie było ze w ciemno
Sliczna Wiki! Super ten jej jezyczek!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ello Kobietki.
Chyba nie nadrobie tych 50 stron . Nie chce smecic, u mnie dola ciag dalszy...Reszta wiecie gdzie. Stesknilam sie za Wami, ale weny brak zupelnie .
Pogon wene i wracaj do nas!

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie kaszki. Jutro Hani zaserwuję taką bezmleczną, bo dzisiaj udało mi się kupić i tu znowu pytanie do mam karmiących piersią: Czy Wy taką kaszkę robicie na wodzie, czy swoim mleku? Bo ja to chyba nie wydoje z siebie 120ml . Moje UU są antylaktatorowe, a po wieczornym karmieniu udało mi się z nich wycisnąć UWAGA... 20 ml. Ja nie wiem, czy to moje dziecko tak doszczętnie je oczyszcza, czy one mają swój mózg i jeśli spostrzegą, że to nie Hania się do nich dobiera to zakręcają kranik.

W takim razie trzymam za dobre wyniki Antosia.

No właśnie to jego jedyny minus- drogie kapsułki. W sumie jak teraz widzę ile na nie kasy idzie to by się pewnie bardziej opłacało kupić taki ekspres do którego wsypuje się kawę.
1. Ja jutro mam w planach podac Antkowi moje mleko z kasza manna. Mam troche mleka sciagnietego, zobacze jak mu pojdzie. Generalnie u mnie po karmieniu tez niewiele leci, 20 ml to max. Ja te zapasy mam jeszcze z czasow jak Antek byl na butli. Ta kasze mozesz zrobic na wodzie, ale wg mnie jest wtedy bezplciowa. A jakbys zrobila ja raz na mm, czy nawet na tej wodzie i podala jako posilek, to wtedy to jedno karmienie piersia Ci wypada i wtedy sciagnij to mleko, ktorego nie zjadl? I bedziesz miala na kolejny posilek.

2. Dziekujemy.

3. No wlasnie tez sie boje cen tych kapsulek.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:45   #1739
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

po prostu ideał !
No to faktycznie noc marzenie

Cytat:
To miałaś noc....
My od jakiegoś czasu mamy pobudkę w okolicach pierwszej i druga o piątej.
Dosypia czasem do 7.
U nas podobnie, gdyby nie te jej problemy z zasypianiem

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-01-27 o 14:49
Stary 2012-01-27, 14:56   #1740
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Nosz kurde! Będę musiała i ja zrobić!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
[/COLOR]Pytanko macie sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe?? Bardzo bym prosila o przepis.

Nigdy nie robiłam.

EDIT: Dziubek już dała.
Też sobie spisałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości