|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
No wiec wlasnie chyba duzo kobietek nie odczuwa, pozniej porownamy jak sie to faktycznie mialo do dlugosci porodow
A Aguska chyba dzisiaj wogole sie nie odzywala ![]() Ciekawe czy wszystko w porzadku?
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
swoją drogą obliczyłam ile na to co napisałam wydam i wg cen z doz około 115zł
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja się trochę zdziwiłam, że dostałam luteinę bo czytałam właśnie, że raczej na twardnienia to mi nie pomoże, a szyjkę mam ok. Hm.. ale z tego co wiem, to mi nie zaszkodzi więc będę ssać. Ale jak twardnienia po weekendowym odpoczynku nie ustąpią to zapiszę się do gina znowu i poproszę o tej fenoterol. Nie wiem no czemu nie dał mi tego denoterolu zamiast cordafenu.. I super, że anemia się zmniejszyłaa, oby tak dalej! Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-01-27 o 19:35 |
|
|
|
|
#3334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dojdą do tego szczepionki to już będą setki leciały ![]() No i jeszcze majtki jednorazowe i Frida do nosa zamiast gruszki, jakieś witaminy dla kobiet karmiących. No i witaminki dla dzieciaczków. Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-01-27 o 19:49 |
|
|
|
|
#3335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szyjka zmniejszyla sie do 7mm, gin od razu zalozyl jej taki krazek zeby wiecej sie nie skracala, wiec bardzo jest przestraszona! Wczoraj troche sie odzywala z tel. meza a dzisiaj chyba nic wogole Juliczka - dobrze ze jestes!
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedz mi jak te skurcze czuć
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
...ale nie z mlekiem
![]() ale spokojnie, nie spowodowały też u nikogo znajomego ekstremalnej reakcji w drugą stronę. a ja po stronie nie czujących
|
|
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
ja też odczuwam codziennie, czasem mam ich bardzo dużo ale podobno szyjka się nie skraca. Ja się boję że jak już czuję te skurcze to poród będzie bardzo bolesny. Oby tak nie było ale im bliżej porodu tym bardziej się tym stresuję, a myślałam że podejdę do tego spokojnie
![]() Kupiliśmy wczoraj wanienkę, wyprałam dziś resztę rzeczy dla dzidziusia. Jutro czeka mnie prasowanko ![]() Witam nowe mamuśki rybka13 śliczne te rzeczy, szkoda że ja takich nie umiem robić. Karolca super wiadomości duże już nasze dzieciaczki.
|
|
|
|
#3340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fridę już mam i dodatkowe filtry do niej kupiłam, a witaminy dla karmiących wejdą w miejsce tych dla ciężarnych. Jeszcze jakieś witaminy dla dziecka typu D, prawda?
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
właśnie jak to jest z tą witaminą D ? każde dziecko ma ją przyjmować?
|
|
|
|
#3342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
takie chwilowe twardnienie, napięcie brzucha, niby nie bolesne ale jak gdzieś idę i złapie mnie taki skurcz to muszę się zatrzymać bo jednak to trochę boli.
|
|
|
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
Tu jest coś o zapotrzebowaniu
Zapotrzebowanie Zalecana dawka witaminy D zależy przede wszystkim od stanu oraz wieku człowieka:
Z tego wynika, że jeśli Twoje witaminy ciążowe zawierają odpowiednią dawkę witaminy D, to podaje się ją dzieciom od 3 tygodnia życia ![]() Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-01-27 o 20:10 |
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zażywam pharmaton maturelle i tam jest witamina D więc przez pierwsze 3 tygodnie nie muszę się o to martwić. |
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakie masz dawki leków? i jak mocne twardnienia?...liczyłaś ile sekund trwają? Sorki za nawał pytań ale jestem w temacie i ciągle to rozkminiam
|
|
#3347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jak na razie nie ma konieczności robić zębów na CITO i nie warto ryzykować w ciąży. Mam je tak małe że na plomby poczekają do maja Cytat:
Fajnie że wizyta udana a co do nóżek to coś Ewelinka po tatusiu też musi mieć ![]() Mąż mi dziś kupił puzzle 2x1000 el abym się nie nudziła Też należę bardziej do tych odczuwających skurcze... takie chwilowe twardnienie na dole brzucha..nie bolesne, ale trochę nieprzyjemne Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-01-27 o 20:24 |
||||
|
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Wpadłam na chwilkę..... Mój mały ma zalecenie ze szpitala przyjmować vit. D3 1x1 kropla i od 8 doby życia vit.K. 1x1 kaps (tj. 0,25 ug/dobę). Jeśli chodzi o skurcze to ja ich jakoś specjalnie nie czułam. Czasami mi brzuch twardniał, ale to wszystko. W ciąży no spy nie musiałam brać w ogóle.
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2012-01-27 o 20:21 |
|
|
|
#3349 |
|
Raczkowanie
|
brzuch mi się robi twardy jak skała i wtedy czuję i widać to zresztą też... raczej nie czuję bólu, ale pojawia się jakiś taki dyskomfort wtedy...
Mi jak się pierwszy raz pojawiły w domu to na wizycie mówię do gin, że mi tak brzuch twardnieje i taka gula się robi z jednej strony lub drugiej (teraz to już cały) i akurat mnie badał i się zrobiło i mówi, że to macica się przygotowuje... |
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
wrócilismy
zjadłam 3 kawalki duzej pizzy , chałwe i milkiwaya i dobrze mi kupilam sobie czerwona sukienke na okres po porodzie za 19,9 i rajstopy tez na po porodzie no i jest cholernie zimno ,ale to chyba nowosci nie napisalam![]() Desia nie wiem skad te sny nigdy nie wyobrazalam sobie swojego gina bez ubraniaClaudia ja mam termin z ostatniego usg na 21 marca i u mnie torba juz prawie spakowana, tak na wszelki wypadek.Pamietam jak w 22 tygodniu mocno bolal mnie brzuch i polozna w szpitlu kazala mi zostac, a ja nie mialam nawet koszuli nocnej w domu. CO do tej cesarki, to ja slyszalam ze czasami gin prowadzacy ciaze zaleca cesarke ze wzgledu na nieprawidlowe ulozenie, a w szpitalu nic sobie ztego nie robia, ale nie wiem czy tak faktycznie jest. W ogole to ja sobie dzis uświadomiłam ,ze nastawiam sie na 3 dni pobytu, a nie wzielam pod uwage ,ze moge miec cesarke i zostac dluzej. Ja mam 176 wzrostu i wazac 56-58 kg wygladalam bardzo szczupło, duzo osob mi to wytykało, co nie zmienia faktu ze ja czulam sie dobrze, pozniej przytylam do 60-62 i w takiej wadze czuje sie najlepiej, teraz mam 76 ,ale tez nie uwazam zebym wygladala jakos strasznie grubo i w sumie to jkaby nie bylo to juz jakis czas temu zaakceptowalam siebie i jakos sie ta waga bardzo nie denerwuje Co do kosmetyków J&J dostałam kiedys uczulenia od oliwki, wiec nie bede ryzykowac. Hej Etnula, ja dowiedzialam sie o plci w 16 tygodniu. Ja przed ciaza chodziłam 2-3 razy w tygodniu na step, inne rodzaje cwiczen w grupie mnie denerwuja lubie sie porzadnie wyskakac![]() mam nadzieje ,ze dzieki pomocy meza i rodziny przy dziecku, uda mi sie od czasu do czasu wyskoczyc na takie cwiczenia. Co do wyprozniania, to u mnie jest lepiej niz przed ciaza, ale mysle ze u mnie ma wplywna to staly plan dnia, posilków, duzo, bardzo duzo pije,tak mi sie chce pic i to pewnie tez ma pozytywny wplyw( wypijam jakies 3,5 litra jak ostatnio policzylam) rano 7-8 musze zwlekac sie z lozka, bo boli mnie brzuch i nie ma przeproś ![]() ![]() Ziajka jest w superpharm, ja kupowalam ![]() Ja do tantum rosa kupie sobie spryskiwacz taki jak do kwiatków i bede psikac sobie tam nam polozna kazala do szpitala kupic witamine D w kapsulkach , nie wiem jak z witamina K, ale zapytam w poniedzialek
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3352 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i kciuki za firme,aby wszystko dobrze szlo i zebys znalazla troche czasu na odpoczynek! Cytat:
Bardzo podobaja mi sie takie recznie robione rzeczy.Ale tez niestety jestem antytalent do tego. Cytat:
Cytat:
|
|
#3353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3354 |
|
Gang Iren
|
Troszke sie wystraszylam,bo wyleciala ze mnie odrobina wody.Nie wiem czy to wody plodowe sie sacza?Bezbarwne to,bez zapachu.Mialyscie cos takiego dziewczyny?
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny które kupowały takie : http://allegro.pl/30wzorow-koszula-d...030276000.html koszule do karmienia. Wyprałam i dziś spałam w niej pierwszą noc, bo jest fajna luźna Ale strasznie się zmechaciła na lewym boku, bo na nim śpię. Czy któraś już w niej spała i zrobiło się tak samo? |
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrobina to znaczy ile tak na oko?... poobserwuj czy nadal coś się sączy...i nie stresuj się
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam takie coś 1.5 tygodnia temu, dobrze że miałam wkładkę, była cała mokra. Trochę się przestraszyłam i patrzyłam czy coś dalej będzie lecieć. Na szczęście nic. Już się bałam że wody mi się zaczynają sączyć. Od tamtej pory nic takiego nie miałam. Nie wydaję mi się żebym trochę popuściła bo nic takiego nie czułam.
|
|
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki....ja dziś znów cały dzien poza domem (badania a potem wizyta w pracy) a po przyjściu i obiadku zaczęłam was nadrabiać ale mnie zmogło i 2 godzinki sobie pospalam, a teraz dzielnie nadrabiam wasze zapiski
![]() Mała fotka z bucikami rewelacja Claudia super, że tak sie Wam układa...mama przywyknie. No i przykro mi z powodu śmierci znajomej..straszny wypadek.. Nowaken biedny Antoś chorowitek... Jolka bardzo dobrze Cię rozumiem z tymi infekcjami bo sama z jednej w druga przechodzę...przez ciążę poznam chyba wszystkie mozliwe rodzaje globulek..ech... Desia słodki synek pomocnik ![]() Etnula witaj...śmiesznie tak jeszcze nie znać płci..a będziesz miała jeszcze usg? Może jeszcze przed porodem się ujawni Karolca super wieści z wizyty Co do kosmetyków to ja kupiłam: Nivea - płyn + szampon do kapieli 2 w 1 Maść przeciw odparzeniom Ziajki Maść SOS Nivea na odparzenia i jeszcze myślę o jakimś mleczku lub oliwce po kąpieli...np. J&J to fioletowe mleczko na dobranoc.. |
|
|
|
#3359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz mam mokre, żółtawe i amoniakowe, szczególnie po kichaniu. dzięki Bogu za wkładki. |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

Jak dojdą do tego szczepionki to już będą setki leciały

Fajnie że wizyta udana
a co do nóżek to coś Ewelinka po tatusiu też musi mieć
odrobina to znaczy ile tak na oko?... poobserwuj czy nadal coś się sączy...