|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
http://www.fakt.pl/Mama-Madzi-Nie-mo...,143963,1.html czytałyście?
myślę że sporo rzeczy już ustalono, tylko dla dobra śledztwa nie mówi się o tym.
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Youyou miałam 2 razy odroczone szczepienie, przez przeziębienie damy.Najpierw katar,kaszel, a potem jej coś charczało i odroczył. Wczoraj się zaszczepiliśmy i jest git
![]() Shira no ale ważne że masz ![]() Lili tak możesz ! |
|
|
|
#1713 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja uwielbiam oglądać filmiki z operacji, sekcji zwłok.. i mimo, że mną trzęsie czasem to oglądam z pełnym zafascynowaniem![]() Cytat:
Ja swoją ostatnio sama podcięłam bo mi już w oczy właziła i wyglądam hm.. komicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Matko coś ja ostatnio nie mogę się zebrać z tym pisaniem.. od rana skrobię i skrobię.. Cały czas w ogóle myślę o tej małej dziewczynce.. patrzę na moją Hanię.. że ona tak się bezpiecznie czuje jak widzi znane osoby.. jaka jest spokojna.. i nie wyobrażam sobie, że nagle znajduje się w kręgu obcych sobie ludzi, bez swoich ulubionych zabawek, bez swojej podusi.. matko... ![]() I wiecie co Wam jeszcze powiem? IDZIE NAM 3 ZĄB!!!!!!!!!! Na górze już widoczny, lada moment się przebije pędzi ta moja córa
|
||||||||
|
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam kochane dziecko!
Balismy rano na pobraniu krwi, upuscic trzeba bylo duzo, bo az do trzech badan, wiec 3 fiolki. Pigula klula go 4 razy w 3 paluszki, bo krew mu bardzo slabo leciala, a on w ogole nie zaplakal! Dumna jestem! Po poludniu bede dzwonic o wyniki, mam nadzieje, ze nic niepokojacego nie wyjdzie. A teraz spadam na mrozny spacerek, u nas ciagle -7. Woz albo przewoc, albo mu ten katar zniknie, albo sie rozchoruje... |
|
|
|
#1715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za 3 ząbka ![]() Cytat:
Za dzielnego kawalera! ![]() A tak a propos spacerów... U nas -10 pokazuje... chodzicie w taki mróz na spacery z dzieciakami???? Bo nam lekarka niby, że do -5
|
||
|
|
|
#1716 | ||
|
Raczkowanie
|
Dobry dzień
![]() Cytat:
i tez długo zastanawiałam się nad kolorem, w końcu wzięłam fuksję z brokatem (jak szaleć to szaleć) a opinie w necie mają dobre. I jaki wybrałaś? Niebieski?Cytat:
![]() dla małego bohatera!U fryzjera byłam pod koniec grudnia i to drugi raz po porodzie - zazwyczaj to raz do roku chodzę (jak już zaczynam ludzi straszyć) A w środę postanowiłam się wybrać do kina na seans z maluszkiem na "Musimy porozmawiać o Kevinie". Jeżeli któraś z poznańskich mam ma również ochotę to możemy się wybrać razem. |
||
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
Karolineee mi też się wydaje,że przyjaciółka źle zrobiła,że odmówiła,po pierwsze teść to nie rodzina
a po drugie to przecież nie muszą imprezować na maksa,tylko poprostu towarzyszyć Wam w najszczęśliwszym.Ale oczywiście bardzo mi przykro z powodu śmierci tego Pana,bo to na pewno ogromne nieszczęście![]() AGaG. dla Antosia i czekamy razem z Wami na wieści
|
|
|
|
#1718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
cookie pytałam Ciebie co z Twoim tż'em? ale być może przegapiłam odpowiedź, napisz coś w skrócie.skoro wyjeżdżasz....
|
|
|
|
#1720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie nieeeee!!! już odstawiam donice, nic jej nie rób, ona niczemu niewinna biedna chwaścina ![]() Też się wybieram, ale we Wrocławiu w środę - może któraś się pisze? hmm? anyone?... |
|
|
|
|
#1721 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sygni zdjęcie Natana stojącego wprawiło mnie w osłupienie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za drugi zabek!!!A u nas nic nie chce wyjść ![]() Cytat:
dla Izy, to już jest wyższa szkoła jazdy![]() Cytat:
Oczywiście tak długo nadrabiałam, na raty, że nie zacytowało mi połowy, a już nie pamiętam co chciałam pisać ![]() W środę udało nam się zarejestrować do endo ale dopiero na 12.06.2012r, no ale to i tak lepiej niż w listopadzie. Najważniejsze, że to jest bardzo dobry specjalista, podobno najlepszy na pomorzu. Wykorzystując sytuację, wstąpiliśmy do Ikei i dokupiliśmy szezląg do naszego Kivika (kanapa) i mam teraz ala rogówkę. Bardzo mi się podoba coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...44/#/S39875142Stajk nadal trwa. Co chwilę podsuwam mu to mleczko, to soczek to herbatka i z butli nic, a obiadki, deserki, kaszki wsuwa aż mu się uszy trzęsą Ostatni naszym hitem jest jogurt mleczny z owocami z hippa.U nas dzisiaj niby ładna pogoda słońce świeci, ale zimno, -9 st. Chciałam iść na spacer mimo tego, ale muszę czekać na kuriera, więc chciałam wysłać wujka Dominika i jak prababcia usłyszała, że Dominik idzie na spacer to prawie z siebie wyszła, że jak to w takiej pogodzie...
|
|
#1722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nam najpierw pediatra kazała zacząć od łyżeczki mannej do obiadku, teraz dodaję już łyżkę. |
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baboniku, w głębi duszy uważam, że masz rację. Niestety na całą sytuację, nie mam wpływu... Przed wyborem kolejne świadkowej, jeszcze ją ostatecznie zapytam, może do tego czasu ochłoną i zmienią zdanie, ale szczerze mówiąc wątpię |
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam po godzinnym spacerze.
I jakiś dziadek mnie zaczepił, czy mi dziecko nie zamarzło
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Shira_83 achaaa
powoli zaczynam sie orientować w układzikach nasze chlopaki prawie w jednym wieku ale twój jednak dzień starszy to mój musi mu ustąpić pierwszeństwa
|
|
|
|
#1727 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u nas nocka średnio, Lila budziła się parę razy a jak w końcu smacznie zasnęła to Filip już się obudził i gadał do siebie więc i ją w końcu obudził ![]() Ja też się kiedyś zastanawiałam nad tym Doidy Cup ale stwierdziłam że to tylko taki wymysł marketingowy i będziemy uczyć się ze zwykłego kubka z Ikei ![]() Cytat:
Wczoraj fryzjerka poleciła mi brać cynk na wzmocnienie i żeby nie wypadały, zakupiłam i od dziś biorę , zobaczymy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() karolinee a kiedy macie ten ślub, bo chyba jeszcze nie teraz? przyjaciółka może w szoku i pod wpływem emocji zrezygnowała, ale też uważam że przyjść powinna, przecież tańczyć nie musi. Cytat:
Cytat:
tylko ciepło się ubrać i można spokojnie spacerować.ale Filip dziś też trochę podgorączkowany więc wolę nie ryzykować i dziś sobie daruję i siedzimy wszyscy w domu, żeby mi się na dobre nie rozłożył na chrzciny
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-01-27 o 13:25 |
|||||
|
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też lubię taką pogodę |
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw najlepszego dla wszystkich wczorajszych i dzisiejszych jubilatów!!! Matko Bella twoje dziewczyny to już prawie nastolatki ![]() A teraz odpowiadam o pieluchomajtkach Mam je, bo się raz zgapiłam i nie doczytałam że to majtki Używam rzadko, bo są od 9 kg a Natan jeszcze tej wagi nie osiągnął. Zakładam zazwyczaj krótko przed kąpielą, jak muszę mu zmienić pieluchę, a wiem że za godzinę i tak będę musiała po kąpieli zakładać świeżą. Więc jeśli chodzi o dostosowanie do dziecka, to tak jak pieluchy mają te gumki przy rzepach, tak te majtki mają też całe boki właśnie takie gumkowate Tylko właśnie pomimo tych gumek, to moim zdaniem dziecko musi być ciut grubsze, bo Natan ma te gumki całkowicie ściągnięte a i tak mam wrażenie że mu z tyłka zlatują ![]() Co do tego czy lepsze od pieluch hmmm mi się jak na razie gorzej je zakłąda, ale podejrzewam, że przy dziecku które chodzi i biega i na moment nie chce ustać do przewinięcia, to może będą lepsze... A jeśli chodzi o chłonność to na razie też nie pomogę, bo Natan nie miał ich na sobie na tyle długo, żeby zobaczyć czy noc prześpi bez zmiany... I to by było na tyle ![]() A u nas piąty dzień w żłobie i jest już ok, tylko że Natan się smarkać zaczął
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2012-01-27 o 13:43 |
|
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
Marinko
za jutro![]() Karolinee może faktycznie emocje opadną i dziewczyna jednak zostanie Twoją druchną ![]() p.s. a panieński ?my chętnie się załapiemy ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- A to ja napiszę swoje 5 groszy o pieluchomajtkach są w zasadzie wypaśne-szczególnie dla dziecka ,które uczy sie korzystac z nocnika,bo ściąga się je jak majtusie jest jeden masakryczny minus!!!!!!!!! jak dziecko zrobi kupę,szczególnie rzadszą to można sobie żyły podciąć zdjąć ich jak majtki się nie da,bo całe guwienko wypłynie na dziecko,podkład itd... trzeba wtedy użyć nożyczek żeby rozciąć boki... więc jak dla mnie ok ale u dwulatka
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i kurka kupiłam ten imbir i robię ten Telikowy przysmak pozabijam Was jak Żbika kocham!!! chwalę się -5kg i włosy pofarbione
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Telik przesyłka z przysmakiem doszła
![]() KUR.. jakie to dobre!!! Pyszne, BOSKIE wręcz Adres mam ![]() Idę szukać przepisu, sama takie zrobię (tzn takie na pewno mi nie wyjdzie ale podobne) Brumek od teraz masz we mnie rywalkę ![]() Telik no cudo! Nie mogę od tego odejść. Pierwszy raz coś takiego jem. Dzięki, że mi oczy na świat otworzyłaś ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
za zgubione kilogramy.Co nie zmienia faktu, że strasznie zazdroszczę ![]() A ten przysmak Telikowy to dietetyczny? Shira nie rób dużo bo wszystko zjesz naraz
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Shira - 5 kg chcesz moje do wyrównania, bo co będziesz taka wychudzona chodzić
Telik nie ma co, rób przysmak i sprzedawaj na all :P A Ja dzisiaj miałam piękną noc, po prostu ideał ! 22,1:35,2:45,4:05,6:37 I za każdym razem jadła i jadła. |
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale jestem z siebie dumna!
Mam dobry dzień mimo, że mama mnie wkr... (Nataszka to o to cho )Ugotowałam zupkę Radosławowi. Zjadł prawie cały słoiczek. Próbowałam i dobre to wyszło, oczywiście z przyprawami byłoby lepsze.... Mama mnie pytała czy dałam troszkę soli... ![]() Dajecie? Chyba nie co? Ja w każdym razie nie daję. Z 3 małych ziemniaczków, 2 marchewek i kilku różyczek brokuła wyszło mi prawie 3 słoiczki te małe. Jutro Królewiczowi dam drugi a trzeci zamroziłam. nananan nananana ![]() I po co ja wcześniej taki cykor jestem? ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
bo tak jej dobrze idzie.Ja będę wiernym klientem Telika ![]() To miałaś noc.... My od jakiegoś czasu mamy pobudkę w okolicach pierwszej i druga o piątej. Dosypia czasem do 7. |
|
|
|
|
#1735 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Panieński! Na śmierć o nim zapomniałam ale oczywiście zapraszam ![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny za wrzucenie swoich dwóch groszy w temacie pieluchomajtek - na razie ich na pewno nie kupię ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-01-27 o 14:20 |
|||
|
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Pytanko macie sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe?? Bardzo bym prosila o przepis.
|
||
|
|
|
#1737 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie Beatko chodziło o gotowanie moje z Szymkiem za czujność ![]() za egzamin !Cytat:
tak Cytat:
Cytat:
a może pod całkowitym znieczuleniem?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale to moje zdanie . Cytat:
to jest nas dwie gej pogrubione-"uwielbiam" takie zaszufladkowanie ! Cytat:
kurde nie zacytowało wszystkiego ![]() bry my po wizycie ciotek (z mojej pracy) , mały oczywiście w siódmym niebie bo goście UWAGA moje antybrzuszkowe dziecko przespało dziś nockę od 20 do 5:30 na brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
4 jajka 2 szkl. mąki 2 szkl. drobno utartej marchewki 2 szkl. cukru (ja daję 1,5 i jeden cukier waniliowy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli, bakalie, polewa czekoladowa jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę i olej, potem , proszek, cynamon, sodę. Na końcu dodać marchewkę i bakalie. Te ostatnie mieszać z ciastem ręcznie , nie mikserem. Piec w temp. 180 st. ok 40 minut na ciepłe ale nie gorące ciasto wylać polewę smacznego
|
||||||||||
|
|
|
#1738 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No co ty, nie przepraszaj, ja jestem wdzieczna za kazda opinie. No wlasnie ekspres z Tchibo biore pod uwage, glownie ze wzgledu na to, ze kapsulki do niego sa tansze. Ale powiedz mi, nie wydaje Ci sie kawa z niego jakas kwasnawa? Ja wielkim smakoszem nie jestem, ale tak mi ostatnio u kuzynki to smakowalo. I jeszcze napisz, czy dobrze Ci spienia mleko? Bo nie wiem, czy to wina mojego kuzyna, czy ekspresu, ale wlasnie ta pianka nie byla taka jak lubie. A lubie duza i gesta. Cytat:
No to teraz mam zagwozdke... bede myslec, a kawa juz mi sie po nocach sni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Dziekujemy. 3. No wlasnie tez sie boje cen tych kapsulek. |
|||||
|
|
|
#1739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-01-27 o 14:49 |
||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Dziewczyna została wdową w wieku 29 lat, a dziecko sierotą w wieku 3 dni. To się stało pół godziny po tym, jak ich przywiózł ze szpitala po porodzie. Chodzili z małym po mieszkaniu i mu je "pokazywali", a on nagle upadł i koniec. Tętniak mózgu. Nic o tym wcześniej nie wiedział. Był zdrowy jak koń.
Ja tak zrobiłam i się ciesze, bo do końca życia spokój z ósemkami 
bo moja grzywka wygląda tak:

Przecież wiadomo, że jedno dziecko jest grubsze, a drugie chudsze