|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#1802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
[QUOTE=Lili 83;31887838
Jak kuraka po meksykańsku robiłaś? A jak włosy? Pytałam kiedyś ale chyba Ci umknęło ![]() [/QUOTE] Lili przepraszam, widocznie nie nadrabiałam wizażu tego dnia co pytałaś. A włosy już po steremu puszaki. Zyją własnym życiem, jak moje zęby zresztą też. Ale to wina tżta, bo robił zabieg byle jak. A kuraka robiłam z Fixem Knorra. Fix - kurczak po meksykańsku. http://www.knorr.pl/produkt/fixy/sta...ksyka%C5%84sku Dobre wyszło. Cytat:
Tak jak Carmela pisała Ja mam taki pędzelek skośno ścięty z inglota i jest łatwiej nakładać niż szpatułką która jest w zestawie. łatwo się nakłada, po prostu przejeżdza po brwiach, bo jest to henna w żelu. Cytat:
A dentysta już umówiony w poniedziałek na 15 ( niestety prywatnie, ale M. ma mi przesłać kasę na konto na niego ) Cytat:
Myslisz, że dziadek przemierzył Warszawę aż po Mielec ? ![]() Cytat:
Ja po prostu - wyciskam trochę i pędzelkiem ( można też szpatułką z zestawu ) siup na brwi. Staram się nie wychodzić za bardzo po za brzeg włosków. Raczej starannie to robię. No i trzymam kilka ( ok 3 )minutek. Potem zmywam wodą ciepła z mydłem. I już. lecę dziewczynki pod prysznic, bo mały padł. Sorki, że nie odniosę się do większości, ale każda minuta jest cenna !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-27 o 20:15 |
||||
|
|
|
#1803 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za odpowiedź.. teraz coraz więcej takich pytań pewnie będzie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Łeee to jak masz już kolczyki to już bliżej niż dalej do przekłucia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A u nas jak nigdy prawie 40 minut usypiania po kąpieli.. szok! Oglądała swoją rękę, ruszała nią i tak ją to fascynowało, że ani myślała spać.. w końcu padła.. No i znowu ją wysypało!!!! ![]() no i nie wiem czemu moje odpowiedzi są na szaro ale nie umiem tego zmienić edit: chyba się udało
Edytowane przez Naataaszkaa Czas edycji: 2012-01-27 o 20:25 |
||||||
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
I co która zrobiła jeszcze przepyszną granolę ?!
Ja zrobiłam dzisiaj z niej ciasteczka, zrobiłam małe kupki i polałam czekoladą ![]() TELIK mąż zachwycony ! z mlekiem pożera to jakby nigdy nic dobrego nie jadł PATIK dobrze że poszłaś ![]() BABONIK !! Tiru tiru. Nie wiem co miałam pisać. A! VANILIOVA jutro kupuje olej rzepakowy i robię jeszcze raz sama obiadek, jeżeli to nie pomoże to chyba przejdę na te słoiczki bo TY polecałaś nie? olej?COKKIE Ja to mojej teraz widzę, że najpierw muszę dać na usta jak jej posmakuje buzię sama otwiera. Niestety przy moich obiadkach tego nie robi. Któraś pisała o SOKU Z WINOGRON, też zauważyłam, że jest dodawany, natomiast dzisiaj najpierw dostała marchew z ziemniakiem w którym tego soku nie było i otwierała buzię sama, potem widziałam że jeszcze che to dostała zupę marchewkową z ryżem, bo nic innego nie miałam( już sok był)...i zjadła też cały słoik. PO 2 h dostała kasze manne z owocami i zjadła pół słoika owoców i 1 łyżkę kaszy manny... Nie rozumiem czasem mojego dziecka. Jutro to samo zestawienie z godzinami jedzenia co dzisiaj ale z moim obiadkiem zobaczymy co będzie.. BELLA powiedz mi zadowolona jesteś z tych krzesełek do jedzenia, są do regulacji ? Kurde zabrakło mi słowa, chodzi mi o to czy są masywne kiedy siedzą w nim dzieciaki czy takiej bardziej wiesz sztumowate? bo nie widać na zdjęciu czy to plastik czy co to tam jest...Jak jest ok to to samo biorę, po co mam wydawać ponad 100-200zł jak mogę mieć za 60zł i dobre ? jak jest dobre? Dobra spadam. Mąż wrócił. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Lili a czemu nie jesteś zadowolona z parowaru ? Ja za mój dałam 90zł w ogóle mam bardzo dużo sprzętu z Biedronki i jestem strasznie zadowolona nic nigdy mi się jeszcze nie zepsuło...odpukać !Dobra idę. |
|
|
|
#1805 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam od dentysty i znów mi się kolejny pokruszył Trzeba chyba bank obrabować... ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz się zapobiegliwa zrobiłam, a kiedyś nie bałam się niczego...![]() Cytat:
![]() A domowe właśnie prędzej zje
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie, zapomniałam - rozrabia się tą hennę z wodą utlenioną.
zapałeczko - pamiętasz? - obie zostaniemy na forum za kilkanaście lat jako bezzębne mamuśki ![]() A tak serio - współczuję... U kogo byłaś ? Ja się zapisałam w poniedziałek do Dziubowej ( zbieżność nazwiskowa, może zrobi jaką zniżkę :P)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-27 o 20:42 |
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa szelki do zabezpieczenia a i można regulować siedzonko, ale tylko na dwa razy bo na prosto (dziecko ma plecki podoarte) i tak trochę na leżąco. Ale ma jednego minusa u mnie ale dopiero jak się rozłoży na stoliczek i krzesełko to się trochę chwieje. My te krzesełka dostaliśmy od Leny chrzestnego
|
|
#1808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a takie piękne były.. amerykańskie... |
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Przyszłam się tylko przewitać i zarazem pożegnać. Uczę się cały dzień, bo mam jutro i pojutrze kolokwia (w sumie chyba z 5...). Także żegnam sięz Wami na trochę, może wpadnę w poniedziałek. Może coś tam mi się uda nadrobić. Nie jestem na bieżąco, nie wiem co u Was od wczoraj... Miłego weekendu Wam życzę |
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pilnie potrzebuję pomocy!!! Zna któraś nazwę plastrów na katar dla niemowląt??? Czytam że aromactiv jest powyżej 3 r.ż. a Natan dostał taki katar że nosek nie może oddychać!
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Helo
Zakończyłam pierwszy tydzień pracy i mam wekend Nie było tak źle jak myślałam . Oczywiście stasznie tęskniłam za Krystkiem a on za mną nie bardzo Zmęczona jestem bo Krystek ostatnio budzi sie w nocy i popłakuje zwykle smok załatwia sprawe ale na krótko . Dzis nie śpie od 5 ![]() Nie cytowałam i nie pamiętam co mam pisać ale jak cytuje to i tak nie zaznacza mi wszystkiego więc na jedno wychodzi Zaneta o tym oleju pisała Aania ja dodalam oliwe z oliwek I dałam sobie spokój z gotowaniem dla synka bo nie ma sensu , może kiedyś znowu zacznę ![]() Ide do klubu |
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo kropelka olbas oil czy jakoś tak na piżamkę, czy pieluszkę.
|
|
|
|
|
#1813 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Natko
trzymam kciuki ![]() doszła paczka? priorytetowa była wieć powinna(jak nie to dobije mendy z poczty )Cytat:
smacznego przysmak zdrowy ale i kaloryczny Cytat:
ale dziwnie na mnie patrzy i wypluwa ![]() ale się uśmiała z tej Twojej córeczki Cytat:
Cytat:
poczekaj az spróbujesz fasolki szparagowej z parowara kolosalna różnica Cytat:
2) mnie ta aura zimowa nie zauroczyła-spacerek był ekspresowy 3) aczemu nie chcesz niekapka ide dalej nadrabiać... ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Shira i Dziubek wielkie brawa za utracone kg (też tak chceno żanetko biscotti też dobre i lekkie przynajmniej Vaniliowa gratuluje pierwszego tygodnia w pracy agadus uwielbiam Twoją córkę cały czas mi się przypomina smok analny u nas dziś zabiegany dzien byłam u koleżanki(mieszka klatkę obok chodziłyśmy razem do liceum) ona jest w 13 t ciążu i całą ciąże ma leżeć w łóżku (2 poprzednie ciąże straciła) jeszcze jakiś torbiel ma na jajniku dziękuję Bogu że całą ciążę się dobrze czułam, śmigałam do pracy, zakupy nawet na imprezy ale mam nadzieje że donosi tą ciąże. pozatym zaliczyłam swoje biuro, zakupy no i na koncu spacerek i ugotowałam buritto ale chyba nie mam się czym chwalić(w sensie obżarstwa
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę do dr Lupy na osiedlu, bo wg mnie jest najlepsza Przyjmuje razem z drugą, która jest równie dobra Przemiłę, dobrze robią zęby, lecz niestety prywatnie.Na fundusz byłam u innej 5 miesięcy temu i tak mi zrobiła, że obydwa mam do kanałowego teraz ![]() A co do Dziubowej, to mieszka bardzo blisko mnie Mój mąż do niej chodzi i sobie chwali w sumie
|
|
#1816 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niedobry Tz ![]() No to czekamy... Cytat:
Dobrze Ci idzie ![]() Cytat:
I trzymam kciuki za kolokwia. Cytat:
aaa caly dzien zapominam sie pochwalic, ze Antek na dzien przed skonczeniem 5 miesiecy zaczal sie obracac z plecow na brzuch! Sam. Wczesniej mu sie to kilka razy udalo, ale jak mu troche pomagalam. A dzis zrobil to sam! To dobranoc! |
|||||
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór Co do gotowania to u mnie jak do tej pory najsmaczniejsza była zupka marchew+burak+ziemniak+ku rczak w ziołach (pietruszka, zielenina mix, majeranek, bazylia).![]() Lila miała dziś znowu dzień marudy, na szczęście zasnęła ładnie, może dziś pośpi lepiej.. Ale też szału nie ma... słoiczki lepiej jadała, ale nie poddam się i będę jej zawzięcie gotować bo wcale to takie trudne nie jest.Cytat:
Cytat:
brumek jakby co to może kiedyś się wybierzemy do kina do promenady? bo ja też mam do tego kina najbliżej oj i kusicie tą henną...., ale ja mam chyba dwie lewe ręce żeby samej cokolwiek takiego zrobić
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-01-27 o 21:47 |
||
|
|
|
#1818 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dużo było osób na seansie? Dało się coś obejrzeć ? Wow, pięknie waga spada , a co do włosów to proszę się nam ładnie pokazać w nowym kolorze.![]() Cytat:
Cytat:
Nic się nie bój, to nie boli i trwa sekundę dosłownie. Ja miałam przekłuwane 3-krotnie. Za każdym razem mi strasznie ropiały i po dwóch pierwszych przekłuciach dziurki mi zarosły. Za trzecim się nie dałam, przeczekałam i się udało. Cytat:
za udaną wizytę i czekamy na debiut Adasiowego ząbka.![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uff, nadrobiłam i poprasowałam stertę Haniowych ciuchów. Słuchając przy tym baby radio, żeby moją krzątaniną nie obudzić małej. I tak w tle leci kołysanka, której tekst był następujący " Pada deszcz, wicher dmie, w kole w beczce nie jest źle" i tak myślę o co chodzi z tym kołem i beczką- że to bez sensu. Wsłuchuje się dalej a tam "pada deszcz, wicher dmie, w kolebeczce nie jest źle"- chyba laryngologa trzeba odwiedzić.![]() Tak więc żegnam się z Wami na kilka dni
|
||||||||
|
|
|
#1819 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tej wagi, to ostatnio poczytałam co nieco i faktycznie jest tak, że w drugim półroczu życia norma jest od 300 g miesięcznie! Tylko ten pierwszy trymestr życia to ok. 1kg. Czyli 400g jest jak najbardziej ok ![]() Cytat:
![]() To ulegniej pokusie ![]() Chyba tak, bo spotkałam dziś ten sam rodzaj dziadka Aż biegł za mną, bo szybko szłam, i jak dogonił to powiedział, że takimi spacerkami krzywdę dziecku mogę zrobić Cytat:
Jak się zrobię na Fridę Kahlo to będzie na Ciebie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, dzięki za radę! Cytat:
Dziubasku, krewna? ![]() Cytat:
Ale Ty i bez nich sobie świetnie dasz radę ![]() Cytat:
On tez na pewno zauważa Twój brak, mogę sie założyć! Ale przecież nie ma jak powiedzieć ![]() Cytat:
Dziś przyszła faktura nadana priorytetem 9 stycznia!!!!Niekapka nie chcę, bo to trochę butlę przypomina w piciu. A skoro butli w ogóle uniknęliśmy w życiu Tymcia, to chcę go od razu uczyć normalnie jeść i pić. Łyżeczką i z normalnego kubasa. To lepsze i dla ząbków, i dla rozwoju aparatu mowy. Tak logopedzi twierdzą. Więc skoro mogę, to czemu nie
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
brumek dlaczego nie chcesz niekapka?
|
|
|
|
#1821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ani na minutę człwiek nie jest się w stanie wyluzować...Cytat:
![]() Brawo Antoś Dziś miał udany dzień chłopak Cytat:
Cytat:
Bawcie sie dobrze u rodziców, ale może jednak zajrzysz czasem, co? Nie będzie tam choćby maluteńkiego kompika?
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie leży w łóżeczku i radośnie grzechocze grzechotkami i ma w nosie spanie![]() i chyba kupę produkuje jeszcze na dobranoc bo coś zaczęła stękac
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam piętro wyżej
![]() Tu coś o tym tez mówią, choć ja akurat z innych "źródeł" korzystałam ![]() http://dziendobry.tvn.pl/video/kubki...est,10456.html
|
#1824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już prawie dojrzałam, już naprawdę niewiele brakuje....
|
|
|
|
|
#1825 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Booooshe jaka ja jestem zmeczona. Dzisiaj spalam pare godzin i to na siedzaco, bo przez tego zeba mlody inaczej nie chcial spac. Bylam z nim dzis tez u lekarki, z tym jego beznadziejnym katarem. Osluchowo czysto,s tosowac nasivin i wode morska. Obkupilam nas tez w H&M sobie kupilam kiecke, bluzke i sweterek a mlodemu na chrzciny rzeczy :P Wiecej grzechow nie pamietam.... Nerolka mamad1 dziekujemy za gratulacje.
|
|
|
#1826 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie nie wiem i teraz się zastanawiam co jej jutro podać na obiadek.. bo nie wiem od czego to może być.. znowu wracać do marchewki i stopniowo wprowadzać? kurcze nooo a tak się cieszyłam, że nic jej nie wychodzi ostatnio...Idę spać.. smutki mnie jakieś ogarnęły na noc.. Dobranoc |
||
|
|
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nela dalej przeziebiona choc juz troche lepiej marudna jest przez to strasznie![]() kupialm jej dzis pare rzeczy na allegro tzn ciuszkow ,ona tak szybko rosnie nawet niewiem kiedy tylko na ciuszkach to znacbody 68 za male,wiec ja zmierzylam a ona ma 72 cm !!!
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
oświadczenie:
ja dziubkowa , z pełną świadomościa i odpowiedzialnością stwierdzam,iż stomatolog , która ma naprawić marinowe ząbki nie była , nie jest i nie będzie moją krewną
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-27 o 22:28 |
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

Ale to pewnie dlatego, że się za dużo książek Cooka naczytałam
.... byłam w szoku,że ona tam coś wynalazła... Więc ja jej odpowiedziałam,że to "psipsia" i tamtendy wychodzą dzieciaczki
za odpowiedź.. teraz coraz więcej takich pytań pewnie będzie

bo TY polecałaś nie? olej?

a takie piękne były.. amerykańskie...
ale jak cytuje to i tak nie zaznacza mi wszystkiego więc na jedno wychodzi 

Dużo było osób na seansie? Dało się coś obejrzeć 

zębole