|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
ja tu w Wawie to prawie cały czas sama, za to w domu mam pełno ludzi - rodzice, dwóch dziadków, brat, często jest też ciotka-taty siostra. I jak jedziemy do TŻ to mnóstwo ludzi, bo on ma czworo rodzeństwa ![]() Ja do chusty nie jestem przekonana, chyba bym się bała...
|
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() możesz kupić jakiś tani albo i nie to już twój wybór ![]() ja wolę jednak coś tam do narzucenia mieć ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
nic a nic raz udało mi się cudem odłożyć kilka tysięcy (na tanie auto by było...) ale przyszedł kryzys i trzeba było pozbyć się oszczędności co do grosza w sumie i to głównie poszło na życie, na leki, na zabieg itp. praktycznie nic na przyjemności. |
||
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja tez nie umiem oszczędzać pieniędzy
|
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
oj ja raczej z tych oszczednych tez nie jestem
moja mama mowi ze mam to po ojcu, ale jak widze to on sobie niezle radzi, bo zrobil remont domu za gotowke i na wymiane dachu tez juz ma gotowke i zacznie wiosna, wiec niestety nie moge juz na niego zwalic ...to w takim razie winny jest Tz on i oszczedzanie to zupelnie jak kosmos i ziemia![]() natka bo w sumie na tych oddzialach to i tak jest bardzo cieplo z reguly, a szlafrok to chyba dla wlasnego komfortu, ja szlafroki lubie i uzywam codziennie, mam cienki jeden ale bialy, ale jak znajde cos taniego w necie to sobie kupie, takze spokojnie da sie obejsc bez szlafroka pewnie, tylko aby miec cos dluzszego (koszule) co tylek zakryje i piersi i powinno byc ok. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-28 o 21:49 |
|
|
|
#3515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn. miałam tylko małe problemy z pęcherzem. Jolkaa pytałaś czy ktoś miał jakieś tego typu problemy. Otóż właśnie ja miałam, ale przez leczenie mnie głównie Uroseptem ( zamiast spróbować coś mocniejszego np. Furaginum) to znalazłam się aż w 36 tyg w szpitalu na zapalenie całych dróg moczowych. Na szczęście wszystko zostało wyleczone i mały nie został zarażony. Wracając do wcześniejszego: z mężem nie żałowaliśmy sobie seksu w pierwszej ciąży, teraz to już takiej ochoty nie mam No i chciałam, żeby urodzić przed 40 tyg albo o czasie ale to na nic się nie zdało. w spermie jest przecież oksytocyna, która może zadziałać, ale to właśnie w 38 tyg No i po 40 tyg dalej z porodem nici, czekałam i czekałam a tu nic 8 dni po terminie sama zgłosiłam się na oddział, dali mi oksytocynę i dalej nic. A, że był to piątek to wypuścili mnie na weekend, by jak to określił ordynator ''Mąż przekazał mi prostogalndyn w tym czasie'' Jeśli dalej nic,to miałam być w pon z powrotem. Dodam, że poniedziałek to już był równo 14 dzień po terminie, na usg było widać, że coraz mniej jest wód płodowych. No i tak przed godziną 24 z niedzieli na pon poużywaliśmy sobie hehe zresztą zaraz po powrocie ze szpitala też. I w trakcie dostałam skurczy na porodówce byłam o 1 w nocy A urodziłam synka przed 12 Bo do 8 bolało, ale rozwarcie nie szło to dostałam zastrzyk, żeby akcja porodowa szła wolniej. O 8 dali mi oksytocynę i wtedy na dobre zaczęło boleć. Także ja choć mam napisane, że rodziłam 12 h, to uważam, że tak na prawdę rodziłam od 8 rano ![]() Co do chust to kiedyś na ten temat wypowiadała się nasza biedna Aguśkaa Bardzo sobie zresztą chwaliła. Co do nosideł to są ok, ale jak mi sie dobrze wydaje to dopiero po 3 miesiącu, kiedy dziecko trzyma stabilnie główę Mój synek to albo przeziębiony bo gorączka i katar przeszła, albo całkiem się roztroił. Nie chce spać w dzień. Zawsze chodził o 13, a teraz się męczy. No i wczoraj poszedł spać o 17. wstał o 6. Dzisiaj poszedł spać o 16 i ciekawe kiedy mi się jutro obudzi. Już nie wiem jak go położyć,żeby trochę odpoczął i wrócił do rytmu dnia.
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio miał odłożyć 1000zł ale widać nie wyszło mu to i udało się tylko 500zł ale zaraz te 500zł poszło na łóżeczko itp. więc już ni ma ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Roksape a jak zaczęło się te zapalenie pęcherza? Jakie objawy początkowe? |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie dawno pisałam, że jestem mega objedzona i opita koktajlem ale coś czuję, że zbliża się głodomorrrra
|
|
|
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
ja leze sobie na gorze w sypialni, Ivorek na dole sam siedzi bo Tz pojechal do pubu na zakonczenie sezonu polowan i za jakas godzinke powinien wrocic. no i ze pieskowi sie nudzilo to zaczal czytac ksiazke
tak czytal ksiazke o ciazy ze az ze strony ze wstepem nic nie zostalo
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś zjadł jednego kapcia tzn tak pogryzł, że nadaje się na śmietnik a już myślałam, że mu przeszło to gryzienie bo długo nic nie gryzł ![]() ale to nic jakiś czas temu narobił do buta "to drugie" ![]() mamy go od nie dawna jakieś 4 miesiące
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój królik tez lubi "czytać" ząbkami
|
||
|
|
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
on do gryzienia mial zapedy od poczatku niestety, dlatego staramy sie aby wszystko bylo troche wyzej, a ksiazke zostawilam na stoliczku to w sumie moja wina.a Tz mowil ze ktoregos dnia Ivor wbiega do jadalni i bez chwili namyslu chwycil magazyn ''runner'', smiesznie to wygladalo..normalnie biegacz z niego taki, ze musi czytac jeszcze magazyny o bieganiu
jak Tz wroci z pubu to powiem mu ze musi sie zabrac za czytanie jezyka niemowlat, bo Ivorek juz zaczal czytac jedna ksiazke o ciazy ![]() alez mi sie zachcialo mleka gotowanego z makaronem!!! mama mi robila jak bylam dzieckiem, ale juz troche za pozno, moze sobie zrobie na sniadanie. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-28 o 22:34 |
|
|
|
#3524 |
|
Gang Iren
|
[QUOTE=MoniaHan;31915639
alez mi sie zachcialo mleka gotowanego z makaronem!!! mama mi robila jak bylam dzieckiem, ale juz troche za pozno, moze sobie zrobie na sniadanie.[/QUOTE] O tez bym zjadla!Ja w ogole lubie mleczne rzeczy.Ale gotowac tez mi sie nie chce o tej porze makaronu,wiec zastepczo zdobie sobie bulke w mleku,taka ciape ![]() Szkoda,ze Aguska sie nie odzywa.Az dziwnie... Aga jak to czytasz to pozdrowionka!
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale cóż TŻtom też się czas należy ja już nie mogę się doczekać, kiedy ze swoim się zobaczę, już tyle dni się nie widzieliśmy ![]() I oczywiście do pozdrowionek się dołączam
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
makaron z mlekiem? bułka z mlekiem? - NIGDY
ja tam nie lubię takich rzeczy.z mlekiem to tylko płatki i tylko z zimnym!! nie znoszę ciepłego mleka!;p---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Aguśkaa chyba nawet dzisiaj Nas nie podczytuje bo coś nie widać jej, ale mam nadzieję że wszystko u Niej dobrze
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka witaj w klubie! tez nie trawie cieplego mleka, chyba ze z kakao
ale zadne kluski lane i kaszki bleeee
|
|
|
|
#3528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie pozdrowienia dla Aguski szukalam czy mam wkladki lakatycyjne (nie mam - musze kupic) a znalazlam- nie wiedzialam ze mam - podgrzewacz do butelek, nawet nie pamietam kiedy go kupilam
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze pisałyście o chustach -ja nie chciałam kupować, bo mamy bardzo dobre nosidło ergonomiczne Baby Bjorn-tutaj firma mówi sama za siebie, ale na szkole rodzenia mieliśmy warsztat chustowania i mój mąż zachwycił się tym sposobem noszenia maluszka. Dlatego kupił taką chustę: http://polekont.pl/products-page/chu...a/migda%C5%82/ i najprawdopodobniej będziemy jej używać na etapie 0-3, a potem nosidło Ale chusta daje dzidziusiowi niesamowite poczucie bliskości rodzica i bezpieczeństwa. A mamusi wolne ręce-nas te argumenty przekonują. Fizjoterapeutka potwierdziła nam bezpieczeństwo stosowania-więc decyzja należy już do każdej z nas ![]() Dobrej nocki!
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-01-28 o 23:05 |
|
|
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam wiele razy zapalenie pecherza i to zazwyczaj byl dosc mocny bol, samego podbrzusza i przy siusianiu , najbardziej bolalo w tej koncowej fazie-szczypało,
ja zawsze jak mam infekcje drog rodnych to boli mnie do tego cewka, przez co czesciej siusiam i tak niekomfrtowo sie w zwiazku z siusianiem czuje. to sie zaczyna w jednej chwili , przynajmniej u mnie. co do kasy to u nas to ja jestem bardziej oszczedna, chyba mam to po mojej mamie i nie lubie sie splukac tak do konca, zawsze mam cos na czarna godzine a wy znowu o jedzeniu przypomnialyscie mi jak kiedys zajadalam sie taka zacierka ( małe kuleczki makaronowe) na mleczku i chyba jutro sie w ta zacierke zaopatrze![]() powoli spac mi sie zaczyna chciec, ale nie wiem czy usne bez TZ
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
o takim jedzeniu to możecie gadać
mnie to nie rusza w ogóle bleee ![]() a swoja droga cos by zjadla :P |
|
|
|
#3533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja podgrzewacz dostałam jakiś stary z przed 10lat ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
ale ja nie wiem czy mam zapalenie czy nie bo nie wiem jak to się objawia. mocz robie co jakiś czas i zawsze jest ok, teraz mam skierowanie też i będę szła w poniedziałek albo wtorek. droga ta chusta ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3534 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiecie co dobre.Juz nie moge sie doczekac kaszek gotowanych smykowi,zawsze zrobie wiecej i sama podjem ![]() Cora strasznie lubila kaszki,ryz na mleku,a teraz za nic nie zje.Mleko,kakao owszem,ale nic poza tym. Cytat:
![]() Ale ja czasem tez zapominam,ze cos kupilam.Ale to raczej drobiazgi.O np mam 2 gruszki do nosa,tez zapomnialam,ze juz kupilam wczesniej. Cytat:
Ale tez inaczej jest troche,bo czesc pieniedzy przychodzi raz w miesiacu,czesc co tydzien,jedne w poniedzialek,inne w piatek.Wiec nawet jak sie splucze calkiem,to max na 4 dni,a na tyle czasu to zapas mam w lodowce,wiec sobie pozwalam.Ale jakbym miala sie teraz przestawic,ze mam pieniadze raz w miesiacu,to ciezko by bylo
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to całkiem sporą tą kolacje zjadłaś ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
jakoś mnie nie kusi żeby je pić.co do kaszki może i bym była do niej przekonana bo czasem mnie kusi więc w przyszłości spróbuję jak będę dziecku robić
|
||
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Gang Iren
|
Ja mam traume jedynie do korzucha na mleku,blee
Ide spac.Dobranoc!
|
#3538 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) tym dłużej go będę miała do pomocy![]() Cytat:
mi też |
||||
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
tak mnie dziwnie brzuch polbolewal okresowo i tylko czekalam kiedy Tz wroci i przyjechal, siedzielismy sobie na kanapie a mnie bolal coraz bardziej, mowie do TZ nie wiem co to jest, ale sie nie boje....ale jak cos to jedziemy. a on ty mnie nie strasz nawet
i teraz co 5 min pyta jak brzuch![]() a skurczybyk jeden, wzielam aparat i ogladalam sobie zdjecia z polowania dzisiejszego i z pubu. tam sa przewaznie starsi Anglicy - ale smiechu z nimi duzo i jest jedna dziewczyna mlodziutka Abby, ladna, wesola (Tz zawsze gra z nia w bilard jak maja na polowaniach przerwe na lunch) i zawsze gdzies tam blisko sie trzymaja, widzialam z okna poszlam dzis popoludniu na koncowke i sie tylko przywitalam ze wszystkimi i Abby oczywiscie byla obok Piotrka, porozmawialam z kilkoma osobami i wrocilismy z Tz do domu, a jak wrocil z pubu (nie chcialam jechac bo bym biegala do wc co chwila i brzuch mi twardnieje) to wzielam wlasnie aparat a tam na zdjeciach wszedzie Tz obok Abby i w pubie tez obok siebie siedzieli, w sumie w tamtym roku tez siedzielismy obok niej i jej mamy - bo sa smieszne.mowie do tz, ja to chyba z toba powinnam byla jechac do pubu, bo wszedzie Abby obok ciebie ) a on zaskoczony....i mowi do Ivorka...zobacz jak naszej mamci w glowie sie poprzewracalo ja tu smiechem zartem, ale dobrze ze sezon polowan sie skonczyl i ogolnie ze to jest tylko 14 dni w roku![]()
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tylko ja tak już mam i tyle
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

wiec ja raczej nie

ja tu w Wawie to prawie cały czas sama, za to w domu mam pełno ludzi - rodzice, dwóch dziadków, brat, często jest też ciotka-taty siostra. I jak jedziemy do TŻ to mnóstwo ludzi, bo on ma czworo rodzeństwa 

bo i tak ja nigdy nie używam, tutaj w sumie nie pisze że trzeba.
i ciekawe kiedy mi się jutro obudzi. Już nie wiem jak go położyć,żeby trochę odpoczął i wrócił do rytmu dnia.
ostatnio miał odłożyć 1000zł ale widać nie wyszło mu to i udało się tylko 500zł ale zaraz te 500zł poszło na łóżeczko itp. więc już ni ma

mój królik tez lubi "czytać" ząbkami