|
|
#1351 | |
|
Pełzanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
Ukrainki tak ale Ukraińcy nie - nie widziałam zbyt wielu przystojniaków. W sylwestra też tam byłam i już wszystko było na swoim miejscy - tzn bruk i tory
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiścię mało tamtejszych mężczyzn zwróciło moją uwagę![]() Btw. Chyba to jakaś telepatia, bo miałam się Ciebie pytać o odczucia dotyczące tamtejszych mężczyzn
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W PL jednak, sadze, jest wiekszy umiar w ubieraniu sie w tak bardzo "wylaszczony" sposob wsrod kobiet. Z rzadka widze teraz (w te mrozy) panie w szpilkach 10cm w metrze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet nie tyle ze strony innych kobiet, co przez to, że miałam świadomość, że wyglądam gorzej od nich.Też mnie rozwala takie dążenie do doskonałego wyglądu. Ale próbuję tłumaczyć sobie, że każdy przeznacza czas na to, co chce i lubi - jeden rano woli dłużej spać, inny czytać wiadomości, a jeszcze inny się stylizować. |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-01-29 o 17:39 |
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
też mam podobne spostrzeżenia co do Ukrainy (Lwów) - na ulicach pełno bardzo ładnych, zgrabnych dziewczyn elegancko ubranych (fakt, niektóre nieco tandetnie, ale tam lubią się nosić "na bogato"), na wysokich obcasach, obowiązkowo długie proste włosy, mocny ale staranny makijaż. co druga kobieta wyglądała właśnie tak. dla odmiany faceci, jak już ktoś wspomniał, bardzo przeciętni, w nieciekawych ciuchach.
btw, zna ktoś adres jakiegoś ukraińskiego bloga?
|
#1358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z makijażem też bywa hardcore. Bardzo często spotykami kobiety wymalowane tak, że widać smugi albo wyraźne granice podkładu. Mój ostatni hit to maska, w której podkład wyraźnie omijał okolice wokół oczu. Rozmawiałam z tą dziewczyną i nie mogłam oderwać wzroku od zjawiska. Do tego miała dorysowane kółka z różu. Z kobiet malujących się w ten sposób regularnie jeszcze żadnej nie widziałam bez makijażu. Zastanawiam się jak źle muszą wyglądać bez maski, skoro wolą codziennie robić sobie coś takiego. |
|
|
|
|
#1359 | ||
|
Pełzanie
|
Cytat:
Cytat:
święta spędzałam w górskiej ukraińskiej wiosce i tam jeden pan myślał że jestem Ukrainką ale w sumie inaczej się ubierają we Lwowie a inaczej na wsi, wiadomo. Ja byłam w paskudnych śniegowcach . Ach i zapomniałam, strasznie dużo osób ma tam złote zęby, raz jak nam pan błysnął uśmiechem aż po oczach poraził tym złotem.Blogów niestety nie znam ale to jest dobre :http://www.wykop.pl/link/1004937/jak...swoich-marzen/ |
||
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam we Lwowie w grudniu i nie widziałam zatrzęsienia wysokich szpil i futer, ale jakieś takie kiczowate, długie puchowe kurty, z pierzo-futrem i w jaskrawych kolorach, róż, fuksja, czerwień, ewentualnie złoto, srebro
To rozwalało, ale rozgrzesza fakt, że było naprawdę zimno. I również przyznam - faceci nieciekawi... i wśród facetów bardzo popularne są kolczyki w uszach, tzn. zazwyczaj w jednym.
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja natomiast zwróciłam uwagę, ze tamtejsi panowie tak samo jak nasi zakładają skarpetki do sandałów
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Pełzanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Szef ds. Wymianek
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31927745]Obdrapany lakier wygląda koszmarnie. Mam kilka znajomych, które potrafią tak chodzić nawet tydzień. Pod koniec lakier zostaje na dwóch paznokciach
[/quote] . i to jest zaniedbanie, ktorego nie moge zrozumiec...[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31927745]Z makijażem też bywa hardcore. Bardzo często spotykami kobiety wymalowane tak, że widać smugi albo wyraźne granice podkładu. (...) Zastanawiam się jak źle muszą wyglądać bez maski, skoro wolą codziennie robić sobie coś takiego.[/QUOTE] sek w tym, ze moga wygladac duzo lepiej . dlatego pisalam wyzej, ze brak makijazu nie kojarzy mi sie z brakiem dbalosci o siebie.
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1366 |
|
Konto usunięte
|
super spodnie
rozwałka z dzis w osobie siostry mojej sąsiadki: "nie będę farbować odrostów to zrobią mi się naturalne ombre hair" |
|
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ukrainki i inne na wschod od nas sa bardzo wysokie, mowi oczywiscie ogolnie, bo rozne figury sie widuje. Ale w glownej mierze rzuca sie w oczy ich wzrost i szczuplosc. Futra tak, w Rosji, i to mam wrazenie, ze duzo ich jest sztucznych. Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2012-01-29 o 20:41 |
|
|
|
|
#1368 |
|
Pełzanie
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za linki
obie fajne.
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie dzisiaj rozwalił strój charlize-mystery, a właściwie buty http://charlize-mystery.blogspot.com...l#comment-form
Nawet jej tłumaczenie, że jechała samochodem mnie nie przekonuje, bo ja bym zamarzła i tak.
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-29 o 23:08 |
|
|
|
|
#1372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Marcelina Sowa też śliczna
Cytat:
Toć ona za młodu była grubsza niż teraz jest. Wklejam kilka fot ![]() Ps. Mi się na tym bardzo podoba Załącznik 4467341 i ma zamkniętą buzię! ![]() Cytat:
Ja się spodziewałam, że jak odpalę linki to zobaczę bardziej wulgarne stroje ![]() Ja z kolei słyszałam takie opinie o Ukrainie (tylko że one właśnie reprezentują ten bardziej tandetny, wulgarny styl). Cytując kolegę, kobiety tam wyglądają "albo jak totalnie wylaszczone lachony po solarce albo jak granatem oderwane od pługa" Z kolei koleżanka jak była tam na wycieczce to mówiła, że Ukrainki pchały się strasznie przed obiektywy aparatów. Ot tak, robisz zdjęcie krajobrazu, a przychodzi jakaś obca laska i Ci się wygina Cytat:
Od niedawna śledzę jej bloga, piękna dziewczyna i z gustem Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-01-29 o 23:56 |
|||
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu rozpoznałam, że jest po jednej krwi, tzn. słowiańska uroda
|
|
#1374 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To nie jest kwestia higieny, ot, estetyczny dodatek, i jak jest odpryśnięty to nie musi świadczyć o tym, że jestem niechlujna, nie używam kremu do rąk i nie robię co jakiś czas manicure ![]() Rozwala mnie takie bulwersowanie się odpryśniętym lakierem Dla pewnych osób to może być po prostu ładne Kwestia gustu i tyle.Cytat:
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31927745](...) Z makijażem też bywa hardcore. Bardzo często spotykami kobiety wymalowane tak, że widać smugi albo wyraźne granice podkładu. Mój ostatni hit to maska, w której podkład wyraźnie omijał okolice wokół oczu. Rozmawiałam z tą dziewczyną i nie mogłam oderwać wzroku od zjawiska. Do tego miała dorysowane kółka z różu. Z kobiet malujących się w ten sposób regularnie jeszcze żadnej nie widziałam bez makijażu. Zastanawiam się jak źle muszą wyglądać bez maski, skoro wolą codziennie robić sobie coś takiego.[/QUOTE] Mnie rozwala to jak dziewczyny potrafią nakładać na siebie tony tapety, farbować regularnie włosy, co dwa tygodnie na manicure chodzić... Jakby się zdjęło z nich to wszystko to ukazałby się totalnie inny człowiek ![]() Znałam taką laskę, bliźniaczkę zresztą. Jej siostra - brunetka, nie nadużywała makijażu, ot przeciętna sympatyczna dziewczyna. Ona - blond balejaż (fuj!), tipsy, lekka solarka, tona tapety - do tego stopnia, że nawet oczy powiększała sobie "dorysowując" kredką powieki (których naturalnie nie miała, bo miała generalnie małe oczy) i codziennie chodziła w doklejonych sztucznych rzęsach. Okropieństwo. Można było sobie porównać ją i jej siostrę - i wtedy było widać, jak wygląda dziewczyna naturalnie, a jak wersja "upgrad'owana"
Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2012-01-30 o 00:30 |
|||
|
|
|
#1375 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
i bez przesady z ta bulwersacja, wyrazilam tylko swoje zdanie, rownie dobrze moge powiedziec, ze Ty sie bulwersujesz moja reakcja .
|
|
|
#1376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
To i ja coś o pewnej blogerce, blogerkach właściwie, bo to nie tylko u tej jednej (zresztą tu wyżej wspomnianej) widziałam, Otóż, odwalona, włos zrobiony, 10 par loafersów, któte nam wkrótce pokaże, a tu niespodzianka! Koszmarne paznokcie. Koszmarnie pomazane lakierem, lakier na skórkach (suchych i poobdzieranych), smugi z lakieru, obdarty lakier. Jedno wielkie niechlujstwo. Rozumiem, że nie każdy umie pomalować równo, ale jak już se robi zdjęcie z super shopperem z Zary, to albo niech nie maluje paznokci, albo niech nie daje na nie zbliżeń, bo to wygląda jakby tymi pazurami rowy kopała, a to mało estetyczny wygląd.
|
#1378 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() .moze nie z gatunku rozwalaczy, ale wrecz podziwiam dziewczyne, ktora dzis rano widzialam, a ktora miala spodnice nad kolano (nie wygladala na welniana), krotka kurtke i cienkie rajstopy O_o. jechala tramwajem, zeby nie bylo, ze miala 2 metry do auta .
|
|
|
#1379 | |
|
Pełzanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak mam; zaopatrzyłam się w 2 pary pięknych balerinek niedawno i już już bym chciała gdzieś w nich polecieć, ale niestety "hu hu ha zima zła" I jak sobie pomyślę, że ma być -30 stopni to ![]() Cytat:
![]() A na tych wszystkich zdjęciach, które wkleiłaś to Rubikowa?? ![]() Jako ciemnowłosa z długimi włosami (i te brwi!) na niektórych fotach wygląda jak rasowa sucz. Żeby nie było - to nie jest obraźliwe określenie tylko specyficzne ![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle ja sobie nie wyobrażam ile się na takie rzeczy traci czasu. To już w zasadzie można traktować jako hobby ![]() Ale na szczęście obracam się wśród dziewczyn, które się w ogóle nie malują, na moim kierunku to już praktycznie żadna nie ruszała palcem jeśli chodzi o twarz, co piąta może tusz do rzęs i jakiś błyszczyk do ust (w tym ja ) a co dziesiąta makijaż jakiś taki pełniejszy (korektor, ayeliner itd.), ale takiej full opszyn to nie zdarzyło mi się widzieć Teraz zaczynam w lutym studium z zupełnie nowymi ludźmi to ciekawa jestem co spotkam
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

Swoją drogą podziwiałam Lwowianki, które w wysokich szpilkach swobodnie poruszały się po tej kosteczce w centrum

. i to jest zaniedbanie, ktorego nie moge zrozumiec...