|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie zadręczaj się tak. Ja Cię rozumiem Cytat:
![]() Trzymaj się Kochana. To wszystko minie niedługo i znowu będzie fajnie ![]() Cytat:
Pewnie gdyby Natan zaczął płakać, to byś się obudziła? |
||||||
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
To pewnie Maryś u Ewy
Dziubek, u nas to pierwszy raz, a drugi w życiu taki samotny w ogóle.. Zbieram szczękę z podłogi i idę obiad robić. |
|
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo.
Jeszcze raz dziękujemy za wszystkie życzenia Zuzia, Emi Reszta jak Mały Głód zaśnie
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Marys
Cytat:
moja marys tez usnela kiedys na macie podczas zabawy i raz na hustawce![]() mamd1 pomysl ok, ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie
|
|
|
|
|
#2195 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też wolę słowo pisane na papierze, ale czasem trzeba/można się poratować innym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
widział ktos taka radosc i ten artystyczny nielad na glowie??
|
|
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szymon zasnął na macie - na brzuchu - trzymając w rączce lusterko
|
|
#2199 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla Emi i Zuzi!!!
Cytat:
Shira zdrowia!!! Dziekujemy! Cytat:
Akurat chwile mi dal na napisanie posta. Po spaniu chwile dochodzi do siebie, wiec mozna wtedy polezec, bo jakbym chciala sie w ciagu dnia polozyc to nie ma szans. Cytat:
Cytat:
![]() Eveewe i Dziubek sliczne avatary! Dziekuje! Chyba nie wszystko mi zacytowalo... pamietam, ze jeszcze Lili pytalas o szczepienie Antka: umowilismy sie na czwartek, no coz, zobaczymy jak teraz bedzie. aaa i Brumku ucaluj Tymcia. Ciekawe, czy to dalej zabki? A ja bylam z Antkiem po dziewczyny. Jemu na pewno nie bylo zimno, a mi w zasadzie tez tylko policzki zmarzly. Gdyby nie wiatr, to byloby znosnie nawet jak na -9. Jestesmy juz od 50 min w domu, a maly dalej spi, porozpinalam go tylko, zeby sie nie zgrzal. |
||||
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
mam chwile bo jem obiad
![]() generalnie chrzciny bardzo się udały, w kościele mieliśmy na 11 i Lila od rana nie spała, usnęła mi na rękach tuż przed mszą , jak już staliśmy w kościele i przespała całą mszę, nawet polewanie wodą ![]() Gorzej było z Filipem którego nie mogliśmy oddać nikomu i był z nami, tż się z nim nieźle wymęczył bo go trzymał u siebie i mu się jakaś wiertarka włączyła, wiercił się u niego, marudził, generalnie nudziło mu się jak cholera I najlepiej jak w czasie samego chrzczenia, ksiądz się nas pyta : "Czy chcecie przyjąć sakrament chrztu św....?" a w tym momencie Filip na cały kościół: "Nieeee!!!" " Samo przyjęcie też super wyszło, bylo dobre jedzenie, wszyscy się objedliśmy, fajnie było zorganizowane. Lila była trochę zmęczona taką ilością osób ale zachowywała się fajnie, wszyscy byli w szoku jak im pokazała jak raczkuje ![]() Ale najlepiej zachował sie Filip który przez cały dzień zakumplował się z innymi dziećmi, starszymi od niego i bawił się w najlepsze cały dzień.. normalnie jakbym dziecka nie miała ![]() Lila dostała trochę złota, super lalę Agatkę, Bilblię dla dzieci, album na zdjęcia i sporo kaski, ze impreza nam się zwróciła ![]() Jak zgram fotki to wrzucę parę do K. i napiszę jeszcze coś w naszym ulubionym wątku
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Nieład niczym u Einsteina
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
Ewa, pięknie siedzi - chyba krzesełko zaakceptował Twój "roztrzepaniec"
![]() Madzia, w siebie się zapatrzył
|
|
|
|
#2203 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam popołudniowo
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy wszyskie tak bolą jak wychodzą... ![]() a drugie - Cytat:
![]() świetna zmiana!! ![]() Cytat:
świetny jest!A ja wróciłam z uczelni ( po drodze z uczelni kupiłam sobie dwie pary butów ), mały na mój widok zaczął piszczeć, jakby umiał chodzić to by mojej mamie z rąk wyskoczył po czym dostałam całusa, potem się wpiął w UU, troszkę zjadł i zasnął ![]()
|
|
|
#2204 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziubek jaki słodki Szymonek
![]() Cytat:
![]() A co do żelaza to pewnie ta siódemka na końcu mnie zmyliła ![]() Cytat:
Super, że chrzciny sie udały i jesteście zadowoleni ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- eweeve śliczna ta Twoja Mania. Takie ma niebieściutkie oczka i błyszczące włoski |
||
|
|
|
#2205 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potwierdzam! Ja znam mamę 13miesięcznych bliźniąt, która ma jeszcze w domu 4- i 7-latka, a radzi sobie bardzo dobrze Fryzura super! To ona już tak siedzi? Mój 4 dni starszy, ale go nie sadzam jeszcze Cytat:
![]() 2. A my nie wychodzilismy dzisiaj. I obojgu nam brakuje tych spacerów Cytat:
Cytat:
![]() A powitanie super! Mój tylko ręce wyciąga, gdy skądś wracam i cyc obowiązkowo
|
||||
|
|
|
#2206 |
|
Raczkowanie
|
Jezusie nazareński!!!!!!!!
7 stron mam do nadrobienia Ale tak w ogóle to dzień dobry poniedziałkowo Moja mała zołza marudna jak nie wiem co i co siądę to jest ryk i ![]() Poza tym jest ok.. kupki wróciły do dawnej świetności, wysypka z buźki zeszła, pozostały jedynie placki suche na pleckach ale się zastanawiam, czy to nie przypadkiem od płynu do kąpieli.. W niedzielę dałam jej słoiczkek babydream i był taki gęsty w porównaniu do innych.. Hania zjadła może z 4 łyżeczki i ani myślała o dalszym szamaniu.. a Hipa, bobvity i gerbera pożera wręcz.. szkoda, bo myślałam, że już każde jej podejdą ![]() No i daję jej ten gluten, narazie po łyżeczce.. idzie ok.. no i na noc do mleka dosypuje jej kleik.. chciałam się przekonać czy wytrzyma dłużej w nocy bez jedzenia.. i nie działa obudziła się na jedzenie nocne pół godz później niż zwykleLecę nadrabiać te straszne zaległości
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
evewe jaka ona ma czuprynkę
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Emi i Zuzia najlepszego
Brumek przejrzałam twój blog od desko do deski i zaraz mi język do ucieknie
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego taty. Strasznie mi go szkoda. Całę szczęście, że w głowę się gdzieś nie uderzył, bo wczoraj było -20st. i róznie się to mogło skończyć. Na czworakach do domu się doczołgał, pies wył... Położył się na podłodze w kuchni i tak czekał na pogotowie. Mama mówiła, że spanikowała trochę, ale kto się spodziewa takich rzeczy? Dziękuję każdej z osobna
Dałam Ssawce wieczorem kleiku kukurydzianego. Zjada z wielką ochotą Budzę się w nocy na karmienie, patrzę - godzina 4. Super! Tylko ja jakaś niewyspana jak na tą porę, ale się ucieszyłam, że jednak to gęste jedzonko działa na moje dziecko Nakarmiłąm Małego, jeszcze raz patrzę na zegar - 0.30 Juz wiem, czemu taka niewyspana się czuję![]() Ssawka śpi. Zaraz pewnie wstanie, a ja chyba zostawię go babci i skoczę do lumpka, bo dawno mnie tam nie było. Babcia nacieszy się wnukiem, ja pozbędę się wyrzutów sumienia, że ich izoluję od siebie, a sama nacieszę się "polowaniem" na coś fajnego
|
|
|
|
#2211 |
|
Wtajemniczenie
|
Youyou fajnie, że chrzciny się udały
![]() Dziubek, Eveewe boskie avatary Shira wracaj do zdrówka Dominik nie śpi na brzuchu. Od urodzenia może z 5 razy tak zasnął i to tylko na moim brzuchu ![]() Poza tym Dziecie mi się w nocy przelewa bokiem. Już 4 raz z rzędu. Pampersy są chyba dla mnie zbyt skomplikowane No i TŻ wrócił dziś do pracy. Pierwsze 3 godziny Dominika z dziadkiem można zaliczyć do udanych.
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziex Dziekuje reszcie za mile slowa. Nie sadzam jej poki co w tym krzeselku za czesto, bo mi sie wychyla na boki. Nie siedzi na tyle sztywno, zebym mogla ja karmic, dlatego lezaczek jest poki co wskazany to byla tylko przymiarka. A ta jej czupryna po kazdym snie wyglada bosko.
|
||
|
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Mamad, dobrze, że tata jakoś dał radę do domu dotrzec! A powiedz jak kleik robisz? Na własnym mleku?
Youyou, Filip ma wyczucie Jacieee, dla dziadka!
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję za miłe komentarze odnośnie avatarka, ale ten aniołek ...pozory
![]() YouYou Filip boski
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Raczkowanie
|
Tak więc z zaległości:
bella za ząbkiLilli, jacieeee my mamy normalny brodzik, że można generalnie wodę napuścić tylko, że nie możemy korkiem zablokować odpływu.. tam są takie śrubki jakieś i nie da rady.. jakieś niestandardowe by to musiało być albo całkiem nowe założyć.. i chyba trzeba będzie bo gdzieś to dziecko się będzie musiało myć ![]() jacieeee wszystkiego najlepszego dla Dominika! eveewe u nas normalnie tv gra cały dzień.. Hania jak gdzieś blisko jest to chwilę popatrzy, ale jak leży na macie albo w bujaku to nie zwraca uwagi.. woli zabawki mammad trzymam kciuki za tatę.. biedny.. Marina za egzaminbrumek a co to jest za gra "Wysokie napięcie"? Natka za egzaminy.. i obyś szybko doszła do zdrowia.. a sio alergii!CrazyMachine za ząbekLilli ja jak robiłam mięso w parowarze to sypałam bezpośrednio na nie przyprawy, inaczej za mdłe mi się wydawało Ellika nie martw się, nie jesteś złą matką.. teraz nasze dzieci są bardzo ruchliwe i to chwila moment.. całe szczęście, że nic się nie stało.. brunetka Hania za chiny nie zaśnie na brzuchu.. zasnęła tak może raz po urodzeniu.. teraz się tylko wkurza ale na boczku ostatnio polubiła![]() Shira zdrówka! brumek żyły w szynce są the best No i sto lat dla Emi i Zuzi!!! Przecudowna jest ![]() Cytat:
Pół godz się nie liczy Cytat:
potwierdzamufff no to nadrobiłam |
||
|
|
|
#2216 |
|
Raczkowanie
|
Hej babeczki!!!
I ja skorzystam z Brumkowego bloga ![]() I też głodna się robię jak to wszystko czytam... A propo głodu, strajk głodowy zażegnany, mam nadzieje, że nie zapeszę. Od wczoraj jest ok i Dominik pije mleczko. Tak tragicznie było przez 4 dni w sumie, a ząbków jak nie było tak nie ma ![]() Dzisiaj byliśmy na szczepieniu wzw. Dominik waży 7550g. Żelazo mam jeszcze brać ostatnie pudełko, nadal jest blady ale teraz Pani dr stwierdziła, że to chyba taka jego uroda. Mamy skierowanie do kardiologa bo są leciutkie szmery na serduszku, i dr twierdzi, że to pewnie przez ta lekką anemię, ale woli sprawdzić u spec. Poza tym wszystko ok, rozwija się jak najbardziej prawidłowo. Idę zamieścić co nieco w K. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Aha jak ktoś chce przepisy na parowar to proszę o maila na PW, prześlę swoje przepisy.
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka
![]() Moje dziecie znowu usnelo, a ja czekam na TZ, az wroci z pracy bo muszę na pocztę wyskoczyć i po pieczywo. Chodzi za mna placek z kisielem, ale chyab juz dzis sobie odpuszcze madzia duzy chlopak
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marysia śliczny rozczochraniec |
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
Najlepszego dla Zuzi za siedem miesięcy! Dla Emilie za pół roczku!!!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

)
ech...
A ja z mężem tacy wykończeni byliśmy, że spaliśmy jak zabici 

a dopiero teraz mam chwilę, żeby do Was wpaść
ja niewyspana i zła, ale dużo tu takich. Sorki, że nie odniosę się do Waszych postów, ale spadam ogarniać chatę póki mała Cruella śpi 

paniczny lęk przed dentystą. 

świetny jest!