Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 15:14   #2191
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

A my już po wizycie, Radziu śpi.
Żelazo w porządku, jakoś 11 ma a minimum to 7
W każdym razie mam mu już nie podawać, tym bardziej, że je już obiadki.
Krew też super.

Tylko zła trochę byłam bo w poczekalni była matka z chorym dzieckiem

Dziś były dzieci chore chyba.... Nie wiem czemu pielęgniarka nas tak zapisała, wiedziała po co i z czym na wizycie będziemy.
Mam nadzieję, że Radzik nie złapał nic.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
p
moja na raz zje obiadku czy zupki ok pół słoika małego na raz, więcej nie chce ale za to za godzinkę musi mlekiem poprawić - ale za to kaszki rtżowe na pepti to z apetytem i 100ml zje jak jest głodna.
A ja już zaczęłam sie martwić, że tylko moja Ssawka tak mało obiadku zjada. Ale my dopiero zaczynamy z dokarmianiem (tak nam to schodzi już od 3 tygodni chyba)

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
tak spozywczo przemyslowy. dom bedziemy miec przy jednej z glownych tras, na nowo powstajacym osiedlu domow jednorodzinnych - poki co tam jest pusciutki, 4 domu na krzyz, ale bedzie ich bardzo duzo. Chcemy sprobowac, jesli nie - mozna powierzchnie podnajac, bo jest oddzielona od czesci mieszkalnej (takie przepisy), lub zawsze mozna inny biznes tam zlokalizowac.
Fajny pomysł na własny biznes

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
No ciężkie chwile coś u nas ostatnio. Mam jakiś kryzys, prawie na pewno przez to, że wiecznie niewyspana jestem, mała często się budzi w nocy i w sumie sama sobie wkręciłam, że tak bym już chciała żeby ona była juz duża i przesypiała noce. Po prostu szamoczę się z tym. W dodatku Karolina jest marudna, dogodzić jej ciężko, wiecznie się na nas drze, przez co ja z mężem wiecznie spięci i kłócimy się o byle co.
Teraz jak to piszę, to widzę, że to takie błędne koło, bo pewnie Karolinka marudna bo czuje nasze złe emocje ech...
No i na domiar złego wczoraj spadła mi z łóżka Taka mądra jestem, taka przezorna, i co? zostawiłam ją dosłownie na chwilę samą na łóżku, idiotka ze mnie i spadła na panele i w dodatku głową przydzwoniła w nóżkę kołyski Na szczęście nic się nie stało, bo tylko się wystraszyła, bardziej się osunęła po kołdrze chyba niż spadła, a na głowie czerwony ślad szybko zszedł no i ogólnie wesoła zaraz była. Gorzej ze mną bo ja pół wieczoru przewyłam. Gdyby coś jej się stało przez moją głupotę to bym tego nie przeżyła.
Ogólnie jakoś wszystko mnie przerasta ....
Wiem, że muszę sie pozbierać, ale nie mam siły, nie chce mi się ...

No to znowu wam smuty napisałam...

Nie zadręczaj się tak. Ja Cię rozumiem

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś dzisiaj zabije Spałam może 2 godziny nad ranem, głowa mi pęka
Wolę Ci dodać sił
Trzymaj się Kochana. To wszystko minie niedługo i znowu będzie fajnie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A ja szok przeżyłam przed chwilą Dzwoni do mnie babcia moja (mieszka ulice dalej ode mnie) i mówi, czy z nami wszystko w porządku, czy nic nam się nie stało, bo się w domu u mojego sąsiada w nocy paliło A ja z mężem tacy wykończeni byliśmy, że spaliśmy jak zabici A na zewnątrz jakieś syreny podobno wyły, światła z tych samochodów strażackich i wode tam lali... Boże a ja zielonego pojęcia nie miałam, że obok mnie się takie rzeczy dzieją.... Się wystraszyłam, bo ten dom stoi bardzo blisko naszego....
Współczuje im, bo na polu mrozy takie, a oni mają dom zalany wodą w środku zimy...
Ale tragedia...
Pewnie gdyby Natan zaczął płakać, to byś się obudziła?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:21   #2192
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

To pewnie Maryś u Ewy
Dziubek, u nas to pierwszy raz, a drugi w życiu taki samotny w ogóle.. Zbieram szczękę z podłogi i idę obiad robić.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:27   #2193
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hejo.

Jeszcze raz dziękujemy za wszystkie życzenia

Zuzia, Emi
dla Was

Reszta jak Mały Głód zaśnie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:33   #2194
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
eveewe nowy avatar
To Marysia nie? Czy Ty?
Marys

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
stawiam na Marysię

natchnęłaś mnie do zmiany

mój nigdy nie zasnął sam na macie
ha ha ha no pewnie ze moje kochane dziecie moja marys tez usnela kiedys na macie podczas zabawy i raz na hustawce

mamd1 pomysl ok, ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:33   #2195
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
melduję się po chrzcinach, jestem bardzo, bardzo zadowolona, wszystko się pięknie udało, no może poza jednym wyjątkiem, ale o tym później jak napiszę coś więcej..

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cały weekend spędziliśmy oczywiście rodzinnie - we trójeczkę
Wczoraj zrobiłam małemu obiadki: bataty ( słodkie ziemniaki - pomysł zaczerpnięty od Zmalowanej ) ze squashem ( coś dyniowatego ) i kurczaczkiem. Za godzinkę zobaczymy jak smakuje Szymonowi
Aaa, zapomniałam - w sobotę i w niedzielę Szymon pierwszy raz kąpał się z mężem w wannie Później umieszczę jakieś fotki w K. - ani nie płakał, ani nie był super zadowolony - bardziej zdezorientowany - co chwila próbował wziąć w rączkę pianę z płynu do kąpieli

Cytat:
racja, przy dziecku to chwilka wystarczy że spuści się z oka i już może coś wykombinować... a co do reszty - to skąd ja to znam... u nas też coś ostatnio nerwowo - tzn tż ciągle nerwowy.. fochy o byle co.. też nie bardzo ma ochotę mi pomagać przy Juli i w ogóle.. ech.. a jak już coś chce pomóc to jakby tak dla świętego spokoju... rozumiem że zmęczony po tygodniu nocek ale ja też chodzę notorycznie niewyspana, też się muszę po nocach uczyć bo w dzień nie mam kiedy, sesja, dom, dziecko, też jestem zmęczona, i jakoś żyje a ten foch na cały świat.. czasami też już mam dość wszystkiego.. ale też nie smęcę
Podziwiam dziewczyny, które jeszcze studiują, pracują... Dzielne z Was mamusie!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dzwonilam po wyniki Antka. Sa dobre, wszystko w normie, wiec umowilam nas na szczepienie. Podejscie numer 4. Moze tym razem sie uda.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Są, tylko ja jakoś wolę na papierze .
Ja też wolę słowo pisane na papierze, ale czasem trzeba/można się poratować innym

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Nie poszliśmy dzisiaj do żłoba tylko do doktora... Ale jest to na szczęście tylko przeziębienie Możemy chodzić do żłobka
.
Zdrówka życzę!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Bry My na nogach od 5.20 a dopiero teraz mam chwilę, żeby do Was wpaść Noc u nas też do dupy, masa pobudek, jęków i innych dziwnych dźwięków a w dzień jak zwykle marudzenie, zęby idą jak nic ja niewyspana i zła, ale dużo tu takich. Sorki, że nie odniosę się do Waszych postów, ale spadam ogarniać chatę póki mała Cruella śpi Miłego dnia!
Chyba taki wiek... Trzeba przetrwać, nie ma innej opcji...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
U nas od rana płacz. Tymuś strasznie się męczy czymś, nie może usnąć, nie chce jeść. Ciężko na to patrzeć, taki jest biedny... Tak sobie myślę, że życie niemowlaka to naprawdę ciężka i przerażająca rzecz. Jakoś nie do końca idealnie to natura wymyśliła
Nie ma rzeczy idealnych... Zawsze się znajdzie jakaś "wada"... Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie, cokolwiek mu dolega!

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ja dziś od rana upiekłam ciasto marchewkowe
a później kluski śląskie zrobiłam... Z sosikiem pieczarkowym

Moje pannice śpią... ciekawe jak długo..
Dobrze zorganizowana jesteś!

Cytat:
Ja tak palnęłam, że minimum 7
Napisałam "jakoś"

W poprzedniej przychodni wg lekarki żelazo Radek miał niskie ale mieścił się w normie i kazała żelazo podawać.
Wg tej jest ok i mam nie dawać.
Ssawka miał żelazo na poziomie 8,2 , a minimum pisze, że 10,7... Też podajemy
Stary 2012-01-30, 15:35   #2196
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
mama mi część długu umarza, ale mimo wszystko siorka wyciąga od niej dużo więcej. Nie mniej jednak ja zawsze wolę oddać.

Moja Maryś zawsze po nocy ma tak napompowana pieluche, ze nei dziwie sie ze czasem sie "przelewa", w dzien nie mam z tym zdanego problemu.

Scio co u Ciebie?? Gdzies ostatnio zamliklas
moja po nocy tez ma takiego napompawanego z o,5kg wazy ale pampers nigdy nam nie przeciekl my uzywamy tych sleep and play one sa tansze niz te active baby
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:36   #2197
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

widział ktos taka radosc i ten artystyczny nielad na glowie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (49,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (110,3 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-01-30, 15:37   #2198
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Zosia zasnęła na macie, sama, w jednej ręce Oball w drugiej lalka Emilka.
Szczęka mi opadła!
Ja ostatnio też zbierałam szczękę z podłogi
Szymon zasnął na macie - na brzuchu - trzymając w rączce lusterko

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:49   #2199
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Sto lat dla Emi i Zuzi!!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Witam was moje drogie z glebin dolu marsjanskiego. Czuje sie fatalnie, opisalam wam w K.

Shira zdrowia!!!

Cytat:
za wyniki i za szczepienie , oby w końcu doszło do skutku !!
Dziekujemy!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mam to samo paniczny lęk przed dentystą.
Ja ide jutro i chyba będę wyrywać zęba
Ojojo... nie zazdroszcze, to az tak zle, ze trzeba rwac?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A on Ci tak pozwoli poleżeć?
Akurat chwile mi dal na napisanie posta. Po spaniu chwile dochodzi do siebie, wiec mozna wtedy polezec, bo jakbym chciala sie w ciagu dnia polozyc to nie ma szans.

Cytat:
Moja Maryś zawsze po nocy ma tak napompowana pieluche, ze nei dziwie sie ze czasem sie "przelewa", w dzien nie mam z tym zdanego problemu.
U nas tez pielucha w nocy mokra, a ze i tak budzi sie na jedzenie, to raz przebieram, bo zawsze mam nadzieje, ze z sucha pielucha lepiej pospi.

Cytat:
Zosia zasnęła na macie, sama, w jednej ręce Oball w drugiej lalka Emilka.
Szczęka mi opadła!

Cytat:
stawiam na Marysię

Eveewe i Dziubek sliczne avatary!

Cytat:

Dziekuje!

Cytat:

Chyba nie wszystko mi zacytowalo... pamietam, ze jeszcze Lili pytalas o szczepienie Antka: umowilismy sie na czwartek, no coz, zobaczymy jak teraz bedzie.

aaa i Brumku ucaluj Tymcia. Ciekawe, czy to dalej zabki?

A ja bylam z Antkiem po dziewczyny. Jemu na pewno nie bylo zimno, a mi w zasadzie tez tylko policzki zmarzly. Gdyby nie wiatr, to byloby znosnie nawet jak na -9. Jestesmy juz od 50 min w domu, a maly dalej spi, porozpinalam go tylko, zeby sie nie zgrzal.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:51   #2200
youyou
Zakorzenienie

mam chwile bo jem obiad

generalnie chrzciny bardzo się udały, w kościele mieliśmy na 11 i Lila od rana nie spała, usnęła mi na rękach tuż przed mszą , jak już staliśmy w kościele i przespała całą mszę, nawet polewanie wodą

Gorzej było z Filipem którego nie mogliśmy oddać nikomu i był z nami, tż się z nim nieźle wymęczył bo go trzymał u siebie i mu się jakaś wiertarka włączyła, wiercił się u niego, marudził, generalnie nudziło mu się jak cholera

I najlepiej jak w czasie samego chrzczenia, ksiądz się nas pyta : "Czy chcecie przyjąć sakrament chrztu św....?" a w tym momencie Filip na cały kościół: "Nieeee!!!" bronil siostry jak nic "

Samo przyjęcie też super wyszło, bylo dobre jedzenie, wszyscy się objedliśmy, fajnie było zorganizowane. Lila była trochę zmęczona taką ilością osób ale zachowywała się fajnie, wszyscy byli w szoku jak im pokazała jak raczkuje
Ale najlepiej zachował sie Filip który przez cały dzień zakumplował się z innymi dziećmi, starszymi od niego i bawił się w najlepsze cały dzień..
normalnie jakbym dziecka nie miała

Lila dostała trochę złota, super lalę Agatkę, Bilblię dla dzieci, album na zdjęcia i sporo kaski, ze impreza nam się zwróciła

Jak zgram fotki to wrzucę parę do K. i napiszę jeszcze coś w naszym ulubionym wątku
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:52   #2201
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Nieład niczym u Einsteina
Stary 2012-01-30, 15:57   #2202
wodaqua
Zadomowienie

Ewa, pięknie siedzi - chyba krzesełko zaakceptował Twój "roztrzepaniec"
Madzia, w siebie się zapatrzył
Stary 2012-01-30, 15:59   #2203
aania_20
Zakorzenienie

witam popołudniowo

Cytat:
niech zgadne, skusiłaś się na Huggiesy w Biedrze? cała paka 99sztuk 3 za 39zł mnie też kusiły ale poczytałam o nich i wolałam nie ryzykować ale cena kusiła - ja kupuje Babydreamy w rossie i są znacznie lepsze niż Dady
oj, też ich nie lubię
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej - ta mina mówi sama za siebie.
Humoru nadal nie mam (y).
Sara wrzeszczy. Nie płacze tylko kwiczy, marudzi. Eh.
Wstała o 4.30!!

Idę sobie strzelić w łeb ( gumą od majtek)

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hej

tak Shira chora na antybiotyku masakra spadam do wyra.....

pozdrowionka
zdrówka biedaku!
Cytat:
No nie mów!
Widzisz, ja tak nadrabiam, że chyba w 4 miejscach przerwałam , w takim razie wywalę go. Mnie podniosły na duchu ostatnie akapity
dobrze że doczytałam jaki to, ciekawy

Cytat:
Dzwonilam po wyniki Antka. Sa dobre, wszystko w normie, wiec umowilam nas na szczepienie. Podejscie numer 4. Moze tym razem sie uda.
to super! Oby się udało!
Cytat:
A o zębach to ja już nie potrafię trzeźwo myśleć, więc się mnie nawet nie pytaj Mylałam że jak dwie jedynki wyszły, to koniec jego męczarni, a tu się okazuje, że ciągle coś mu dolega...

Rano mąż jadł kanapkę z szynką i mówi do Tymcia "A teraz tata Cię nauczy, jak się znajduje żyły w wędlinie".

ciekawe czy wszyskie tak bolą jak wychodzą...
a drugie -

Cytat:
kapitalny jest! A kiedy jakiś nowy wpis?
Cytat:
stawiam na Marysię

świetna zmiana!!
Cytat:

Cytat:
I najlepiej jak w czasie samego chrzczenia, ksiądz się nas pyta : "Czy chcecie przyjąć sakrament chrztu św....?" a w tym momencie Filip na cały kościół: "Nieeee!!!" bronil siostry jak nic "

świetny jest!

A ja wróciłam z uczelni (
po drodze z uczelni kupiłam sobie dwie pary butów ), mały na mój widok zaczął piszczeć, jakby umiał chodzić to by mojej mamie z rąk wyskoczył po czym dostałam całusa, potem się wpiął w UU, troszkę zjadł i zasnął

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:05   #2204
Lili 83
Zakorzenienie

dziubek jaki słodki Szymonek Taki aniołeczek

Cytat:
Podziwiam dziewczyny, które jeszcze studiują, pracują... Dzielne z Was mamusie!

Ssawka miał żelazo na poziomie 8,2 , a minimum pisze, że 10,7... Też podajemy
O ja też takie mamusie podziwiam

A co do żelaza to pewnie ta siódemka na końcu mnie zmyliła

Cytat:
Dobry jest!

Super, że chrzciny sie udały i jesteście zadowoleni

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

eweeve śliczna ta Twoja Mania. Takie ma niebieściutkie oczka i błyszczące włoski
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:06   #2205
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie, to dzisiaj nasze piękne oanie mają 6- i 7-miesięcznice

To wszystkiego naj, naj, naj kochane!!!
Ja też się podpinam do życzeń dla Emi i Zuzanki!

Cytat:
Każda mama bliźniąt to superwoman
Potwierdzam!
Ja znam mamę 13miesięcznych bliźniąt, która ma jeszcze w domu 4- i 7-latka, a radzi sobie bardzo dobrze

Cytat:
Fryzura super!
To ona już tak siedzi? Mój 4 dni starszy, ale go nie sadzam jeszcze

Cytat:
1.Akurat chwile mi dal na napisanie posta. Po spaniu chwile dochodzi do siebie, wiec mozna wtedy polezec, bo jakbym chciala sie w ciagu dnia polozyc to nie ma szans.

2.A ja bylam z Antkiem po dziewczyny. Jemu na pewno nie bylo zimno, a mi w zasadzie tez tylko policzki zmarzly. Gdyby nie wiatr, to byloby znosnie nawet jak na -9. Jestesmy juz od 50 min w domu, a maly dalej spi, porozpinalam go tylko, zeby sie nie zgrzal.
1. A to z tego czasu to ja tez korzystam, ale idę robic sobie śniadanie, umyć się, a czasem jeszcze zdążę łóżko zaścielić
2. A my nie wychodzilismy dzisiaj. I obojgu nam brakuje tych spacerów On się wyspał na świeżym powietrzu, ja z kimś zawsze pogadałam i dzień jakoś szybciej mijał...

Cytat:
Filip jest "the best"

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A ja wróciłam z uczelni (
po drodze z uczelni kupiłam sobie dwie pary butów ), mały na mój widok zaczął piszczeć, jakby umiał chodzić to by mojej mamie z rąk wyskoczył po czym dostałam całusa, potem się wpiął w UU, troszkę zjadł i zasnął

Pokaż zdobycze
A powitanie super! Mój tylko ręce wyciąga, gdy skądś wracam i cyc obowiązkowo
Stary 2012-01-30, 16:07   #2206
Naataaszkaa
Raczkowanie

Jezusie nazareński!!!!!!!!

7 stron mam do nadrobienia

Ale tak w ogóle to dzień dobry poniedziałkowo

Moja mała zołza marudna jak nie wiem co i co siądę to jest ryk i z pisania.. Ząb nam dokucza niemiłosiernie.. jak pierwsze 2 wykluły się bez najmniejszych prawie objawów tak ten idzie jak krew z nosa.. czy górne mają to do siebie?

Poza tym jest ok.. kupki wróciły do dawnej świetności, wysypka z buźki zeszła, pozostały jedynie placki suche na pleckach ale się zastanawiam, czy to nie przypadkiem od płynu do kąpieli..

W niedzielę dałam jej słoiczkek babydream i był taki gęsty w porównaniu do innych.. Hania zjadła może z 4 łyżeczki i ani myślała o dalszym szamaniu.. a Hipa, bobvity i gerbera pożera wręcz.. szkoda, bo myślałam, że już każde jej podejdą

No i daję jej ten gluten, narazie po łyżeczce.. idzie ok.. no i na noc do mleka dosypuje jej kleik.. chciałam się przekonać czy wytrzyma dłużej w nocy bez jedzenia.. i nie działa obudziła się na jedzenie nocne pół godz później niż zwykle

Lecę nadrabiać te straszne zaległości
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:12   #2207
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

evewe jaka ona ma czuprynkę
Stary 2012-01-30, 16:14   #2208
patik87
Zakorzenienie

Emi i Zuzia najlepszego

Brumek przejrzałam twój blog od desko do deski i zaraz mi język do
ucieknie
Stary 2012-01-30, 16:20   #2209
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
No i daję jej ten gluten, narazie po łyżeczce.. idzie ok.. no i na noc do mleka dosypuje jej kleik.. chciałam się przekonać czy wytrzyma dłużej w nocy bez jedzenia.. i nie działa obudziła się na jedzenie nocne pół godz później niż zwykle
Jak to nie działa? Działa, całe 30 minut

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek przejrzałam twój blog od desko do deski i zaraz mi język do
ucieknie
Patik, żebyś wiedziała, że mam to samo.. Tzn. język w

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:21   #2210
mamad1
Zadomowienie

Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego taty. Strasznie mi go szkoda. Całę szczęście, że w głowę się gdzieś nie uderzył, bo wczoraj było -20st. i róznie się to mogło skończyć. Na czworakach do domu się doczołgał, pies wył... Położył się na podłodze w kuchni i tak czekał na pogotowie. Mama mówiła, że spanikowała trochę, ale kto się spodziewa takich rzeczy? Dziękuję każdej z osobna

Dałam Ssawce wieczorem kleiku kukurydzianego. Zjada z wielką ochotą Budzę się w nocy na karmienie, patrzę - godzina 4. Super! Tylko ja jakaś niewyspana jak na tą porę, ale się ucieszyłam, że jednak to gęste jedzonko działa na moje dziecko Nakarmiłąm Małego, jeszcze raz patrzę na zegar - 0.30Juz wiem, czemu taka niewyspana się czuję Nie świecę światła w nocy, tylko rolety mamy odsłonięte i w tym półmroku wskazówki zegara mi się pomyliły Teoria lekarki nie działa

Ssawka śpi. Zaraz pewnie wstanie, a ja chyba zostawię go babci i skoczę do lumpka, bo dawno mnie tam nie było. Babcia nacieszy się wnukiem, ja pozbędę się wyrzutów sumienia, że ich izoluję od siebie, a sama nacieszę się "polowaniem" na coś fajnego
Stary 2012-01-30, 16:29   #2211
jacieeeee
Wtajemniczenie

Youyou fajnie, że chrzciny się udały
Dziubek, Eveewe boskie avatary
Shira wracaj do zdrówka

Dominik nie śpi na brzuchu. Od urodzenia może z 5 razy tak zasnął i to tylko na moim brzuchu
Poza tym Dziecie mi się w nocy przelewa bokiem. Już 4 raz z rzędu. Pampersy są chyba dla mnie zbyt skomplikowane
No i TŻ wrócił dziś do pracy. Pierwsze 3 godziny Dominika z dziadkiem można zaliczyć do udanych.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:42   #2212
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ewa, pięknie siedzi - chyba krzesełko zaakceptował Twój "roztrzepaniec"
Madzia, w siebie się zapatrzył
ona zaakceptowala - ja jeszcze nie

Cytat:
dziubek jaki słodki Szymonek Taki aniołeczek

O ja też takie mamusie podziwiam

A co do żelaza to pewnie ta siódemka na końcu mnie zmyliła

Dobry jest!

Super, że chrzciny sie udały i jesteście zadowoleni

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

eweeve śliczna ta Twoja Mania. Takie ma niebieściutkie oczka i błyszczące włoski
dziex

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
evewe jaka ona ma czuprynkę
dziex

Dziekuje reszcie za mile slowa. Nie sadzam jej poki co w tym krzeselku za czesto, bo mi sie wychyla na boki. Nie siedzi na tyle sztywno, zebym mogla ja karmic, dlatego lezaczek jest poki co wskazanyto byla tylko przymiarka. A ta jej czupryna po kazdym snie wyglada bosko.
Stary 2012-01-30, 16:52   #2213
wodaqua
Zadomowienie

Mamad, dobrze, że tata jakoś dał radę do domu dotrzec! A powiedz jak kleik robisz? Na własnym mleku?
Youyou, Filip ma wyczucie
Jacieee, dla dziadka!
Stary 2012-01-30, 16:53   #2214
dziubek79
Zakorzenienie

dziekuję za miłe komentarze odnośnie avatarka, ale ten aniołek ...pozory

YouYou Filip boski
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:54   #2215
Naataaszkaa
Raczkowanie

Tak więc z zaległości:

bella za ząbki

Lilli, jacieeee my mamy normalny brodzik, że można generalnie wodę napuścić tylko, że nie możemy korkiem zablokować odpływu.. tam są takie śrubki jakieś i nie da rady.. jakieś niestandardowe by to musiało być albo całkiem nowe założyć.. i chyba trzeba będzie bo gdzieś to dziecko się będzie musiało myć

jacieeee wszystkiego najlepszego dla Dominika!

eveewe u nas normalnie tv gra cały dzień.. Hania jak gdzieś blisko jest to chwilę popatrzy, ale jak leży na macie albo w bujaku to nie zwraca uwagi.. woli zabawki

mammad trzymam kciuki za tatę.. biedny..

Marina za egzamin

brumek a co to jest za gra "Wysokie napięcie"?

Natka za egzaminy.. i obyś szybko doszła do zdrowia.. a sio alergii!

CrazyMachine za ząbek

Lilli ja jak robiłam mięso w parowarze to sypałam bezpośrednio na nie przyprawy, inaczej za mdłe mi się wydawało

Ellika nie martw się, nie jesteś złą matką.. teraz nasze dzieci są bardzo ruchliwe i to chwila moment.. całe szczęście, że nic się nie stało..

brunetka Hania za chiny nie zaśnie na brzuchu.. zasnęła tak może raz po urodzeniu.. teraz się tylko wkurza ale na boczku ostatnio polubiła

Shira zdrówka!

brumek żyły w szynce są the best

No i sto lat dla Emi i Zuzi!!!

Cytat:
Przecudowna jest i mamy taką samą matę

Cytat:
mam chwile bo jem obiad

generalnie chrzciny bardzo się udały, w kościele mieliśmy na 11 i Lila od rana nie spała, usnęła mi na rękach tuż przed mszą , jak już staliśmy w kościele i przespała całą mszę, nawet polewanie wodą

Gorzej było z Filipem którego nie mogliśmy oddać nikomu i był z nami, tż się z nim nieźle wymęczył bo go trzymał u siebie i mu się jakaś wiertarka włączyła, wiercił się u niego, marudził, generalnie nudziło mu się jak cholera

Samo przyjęcie też super wyszło, bylo dobre jedzenie, wszyscy się objedliśmy, fajnie było zorganizowane. Lila była trochę zmęczona taką ilością osób ale zachowywała się fajnie, wszyscy byli w szoku jak im pokazała jak raczkuje
Ale najlepiej zachował sie Filip który przez cały dzień zakumplował się z innymi dziećmi, starszymi od niego i bawił się w najlepsze cały dzień..
normalnie jakbym dziecka nie miała

Lila dostała trochę złota, super lalę Agatkę, Bilblię dla dzieci, album na zdjęcia i sporo kaski, ze impreza nam się zwróciła

Jak zgram fotki to wrzucę parę do K. i napiszę jeszcze coś w naszym ulubionym wątku
Super, że się udało.. a Filip -

Cytat:
Jak to nie działa? Działa, całe 30 minut [COLOR="Silver"]
Pół godz się nie liczy

Cytat:
Dałam Ssawce wieczorem kleiku kukurydzianego. Zjada z wielką ochotą Budzę się w nocy na karmienie, patrzę - godzina 4. Super! Tylko ja jakaś niewyspana jak na tą porę, ale się ucieszyłam, że jednak to gęste jedzonko działa na moje dziecko Nakarmiłąm Małego, jeszcze raz patrzę na zegar - 0.30Juz wiem, czemu taka niewyspana się czuję Nie świecę światła w nocy, tylko rolety mamy odsłonięte i w tym półmroku wskazówki zegara mi się pomyliły Teoria lekarki nie działa
potwierdzam

ufff no to nadrobiłam
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:57   #2216
madzia1k1
Raczkowanie

Hej babeczki!!!

I ja skorzystam z Brumkowego bloga Już mam kilka faworytów
I też głodna się robię jak to wszystko czytam...

A propo głodu, strajk głodowy zażegnany, mam nadzieje, że nie zapeszę. Od wczoraj jest ok i Dominik pije mleczko. Tak tragicznie było przez 4 dni w sumie, a ząbków jak nie było tak nie ma

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu wzw.
Dominik waży 7550g. Żelazo mam jeszcze brać ostatnie pudełko, nadal jest blady ale teraz Pani dr stwierdziła, że to chyba taka jego uroda. Mamy skierowanie do kardiologa bo są leciutkie szmery na serduszku, i dr twierdzi, że to pewnie przez ta lekką anemię, ale woli sprawdzić u spec. Poza tym wszystko ok, rozwija się jak najbardziej prawidłowo.

Idę zamieścić co nieco w K.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Aha jak ktoś chce przepisy na parowar to proszę o maila na PW, prześlę swoje przepisy.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:00   #2217
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Nataszka mate dostala od kuzynki TZ, fajna jest, dopiero od niedawna jest nia zainteresowana, ale sprawdza sie

Moje dziecie znowu usnelo, a ja czekam na TZ, az wroci z pracy bo muszę na pocztę wyskoczyć i po pieczywo. Chodzi za mna placek z kisielem, ale chyab juz dzis sobie odpuszcze

madzia duzy chlopak
Stary 2012-01-30, 17:08   #2218
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
mama mi część długu umarza, ale mimo wszystko siorka wyciąga od niej dużo więcej. Nie mniej jednak ja zawsze wolę oddać.

Scio co u Ciebie?? Gdzies ostatnio zamliklas
Jakoś nie moge się ostatnio wbić.

Marysia śliczny rozczochraniec

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:10   #2219
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jakoś nie moge się ostatnio wbić.

Marysia śliczny rozczochraniec
zdrowa juz jestes?? jak zyjesz?? jak agatka??
Stary 2012-01-30, 17:14   #2220
sygine
Zadomowienie

Najlepszego dla Zuzi za siedem miesięcy! Dla Emilie za pół roczku!!!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości