Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 19:47   #2371
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Brunetka fajnie masz Choć jedną noc odeśpisz. Ech, marzy mi się
Zjadłam kolację i dalej jestem głodna No trudno. Zapcham się czerwoną herbatą.
skąd ja znam ten napój

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
czytałam...cała ta sprawa jest bardzo dziwna, żeby nie powiedzieć podejrzana...

to super! Tabletek niestety nie znam...

Beatko, widze że znasz się na tym dobrze. Czyli jeśli Adas urodził się 15.06 to za czerwiec też ulga się należy? Nie ma to znaczenia że w połowie miesiąca?
należy się za cały czerwiec

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie dam rady cytować, Zuzia ma straszny dzień, ja mam straszny dzień. Ona katar i zęby, ja katar, gardło i chyba gorączkę, tż to samo. Na razie tylko Kuba w miarę zdrowy.
Dobijcie mnie!

Agadus, Shira jak zdrowie?
Nerola, Bella
Brumek, Telik zdrówka.

Więcej nie pamiętam .

Sprawdziłam, Zuzek kupnych zupek nie chce jeść wcale. Moje tak trochę, chociaż od 3 dni obiadów nie je i muszę jej dać mleko.Widzę, że nie będzie pełzać i szykuje się do raczkowania. Muszę ogarnąć zabawki Kuby, bo powoli do nich dąży .
zdrówka !!!!!!!!!!!!!

Beatka super ,że się torbiel wchłonęła

i co ja to chciałam

aaaaa dziekujemy za gratki z okazji picia z kubeczka, po obiadku mój synek powtórzył wyczyn i kolejne 100ml wyduldał z doidy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:49   #2372
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:

Od wczoraj ćwiczy "mama" Wyrwało mu się takie wyraźne jak siedział w leżaczku koło mnie, potem były takie bardziej "Mammmm", a dziś rano - ubieram go, w końcu się zniecierpliwił i słyszę "maMA!"
Ojej, ale cudownie!! Nie mogę się doczekać tej chwili u nas. Na razie raz było tylko "ma"
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:50   #2373
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Super wieści!!
Co do tabletek to niestety nie miałam styczności, więc nie wiem..

Ale się namęczyłaś.. za to dzisiaj szykuje się piękna noc aż skrycie zazdroszczę

Hania padła jak kawka.. nawet się nie namęczyłam w usypianiu jej oby noc była spokojna..
Byłam w rosmanie.. taki mróz na dworze, że uda mi godzine dochodziły do siebie..

Dziewczyny poratujcie.. Hania ma wysypane plecy.. i nie wiem od czego to może być.. czy którejś z was dziecko miało coś podobnego? To jest tylko na dole plecków.. w załączniku zdjęcie... HELP!!!!!

Nataszka nie wiem kurcze, może z proszku ??

Patik a Ty to nie masz nadczynności tarczycy?? pytam bo taka szczuplutka jesteś i tak mi się skojarzyło.
Stary 2012-01-31, 19:51   #2374
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ale Ty wiesz, jak sie taką wadę u niemowląt sprawdza? Tak z ciekawości pytam, bo sobie tego nie wyobrażam Przecież nie zasłonią maluchowi oka i nie każą czytać literek z tablicy A komputerowe badanie też nie dla takich bobasów.
nie no jasne, że nie czyta się literek, ani nie sprawdza komputerowo- z tego co mi pediatra mówiła, to kładzie się dziecko na specjalnym stole, leżance i jakimś urządzeniem się sprawdza, ale co i jak to nie mam pojęcia, napewno mają na to opatentowany sposób.

Cytat:
A ja miałam i mam jak najlepsze zdanie o swoim ginekologu a nie zlecał mi (w żadnej z ciąż) badań na tarczycę ... hmmm
Miałam IDENTYCZNIE

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:52   #2375
Marina1
Zakorzenienie

Hej laski, melduję się, że żyję.
Dziś masakryczny dzień - wczorajszy ząb robiony mnie napierdziela na całego.
Na dodatek choram...
Nie smęcę już.
Dobranoc!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:53   #2376
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Na dodatek choram...
Nie smęcę już.
Dobranoc!
to idź koniecznie do tego dentysty spowrotem

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-01-31, 19:53   #2377
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
aaaaa dziekujemy za gratki z okazji picia z kubeczka, po obiadku mój synek powtórzył wyczyn i kolejne 100ml wyduldał z doidy
A czyli jednak podziałał doidy. A dopiero kilka dni temu pisałaś, że Szymkowi nie podchodzi
Stary 2012-01-31, 19:53   #2378
Oliweczka1985
Zakorzenienie

piszę, edytuje, pisze edytuje- czas isc spac, bo coś mi nie wychodzi....

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-01-31 o 19:56
Stary 2012-01-31, 19:57   #2379
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

chyba chodzi o to że tz będzie się rozliczać z ulgi na dziecko przysługującej za część roku po urodzeniu się Radzia.
O tak, tak

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Jutro będziemy ławic kolejną turę zabiegów...
Po jednym kciuku za Małe i jeden dla mamusi

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Byłam od rana u rodziców i tam odpoczywałam, mała została u nich na noc. DZISIAJ SIE WYŚPIĘ
O, ale masz fajnie
Chociaż ja bym jeszcze Radka za chiny nie zostawiła samego- beze mnie

Cytat:
Zatrułam się makrelą wędzoną szybko jej już nie tknę
Tż mój mi kiedyś mówił, że trzeba uważać na makrelę bo przebijają daty ważności na hurtowniach...

Radek już śpi. Rumieńców nabrał na wieczór...
Nakrzyczałam trochę na niego dzisiaj i mam straszne wyrzuty teraz

Zmęczona jestem.

Radziu wypił dzisiaj 70ml wody. Widzę, że mu bez różnicy co pije

Zrobiłam dzisiaj fileta w cieście francuskim. Nie umiem tego ładnie zawinąć.
Co ja robię źle?
Brumek Ty z całego tego ciasta z Lidla zawijałaś jednego fileta?
Ja podzieliłam na pół i zawinęłam po jednym mięchu. Ale te ramiona takie krótkie i nie obstaje mi ładnie fileta tylko na środku się kończy. Buuu
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:58   #2380
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Nataszka nie wiem kurcze, może z proszku ??
ale to tylko w tym miejscu by ją wysypało? w sumie nie zmieniałam proszku

Oglądacie Uwagę? Jest o małej Madzi...

Kurcze.. popłakałam się sama na końcu.. mimo całego zagmatwania w tej sprawie nie potrafię sobie wyobrazić co teraz czuje to dziecko.. Ci rodzice.. dziadkowie.. aż ciary przechodzą.. za nic w świecie nie chciałabym być w takiej sytuacji..

Edytowane przez Naataaszkaa
Czas edycji: 2012-01-31 o 20:07
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:06   #2381
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Naataszkaa a to może od noszenia na rękach? Bo ja ostatnio zauważyłam u Dominika coś podobnego wieczorem, a rano już nie było i tak doszłam do genialnego wniosku, że to pewnie od trzymania.
Sama nie wiem.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:07   #2382
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Dobijcie mnie!
chorego sie nie dobija

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A u nas jest tak już od 2mcy i ciągle powtarzam to pediatrze przy okazji szczepień, a ona mówi, że jak nie ropieje mocno i tylko łza stoi w oku to masować 3x dziennie i przemywać. Pytałam się czy nie trzeba juz iść do okulisty bo to juz długo tak jest a ona, że nie, bo okulista to samo powie, albo będzie od razu chciał na zabieg wysyłać... No i dalej nie wiem co mam robić?
U nas pediatra jak mowie cos o oczku, to od razu wysyla do okulisty. Troche mnie to denerwuje, bo nawet nie spojrzy, a moze wystarczy jakies kropelki, czy masc, a nie od razu biegac po specjalistach. Ale widze, ze u nas to nie przechodzi, wiec jak mrozy odpuszcza, to chyba sie umowie.
Na Twoim miejscu tez bym jednak odwiedzila okuliste.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
AgaG. Majorka super my chyba wybierzemy się na 3 auta do Chorwacji też będzie ciepło
Chorwacja to moje marzenie, ale musza dzieciaki podrosnac, zebysmy tak daleko samochodem jechali. No i pasowaloby najpierw samochod zmienic, bo kombi to na takie wakacje za malo.

Cytat:
Aha a propo gina - byłam wczoraj u gina na kontroli - i torbieli nie ma!

wchłonęła się całkowicie - na wizycie poporodowej we wrześniu była jeszcze torbiel 33 mm ale to było przed okresem po porodzie jeszcze i gin mówił mi że kiedy wróciła czynność jajników do porządku to torbiel najpewniej wchłonęła się i na usg wsio ok. Ale mi ulżyło... no i mogę się zacząć oswajać z tabsami.

i moje pytanie, zapisał mi OC-35 - nowocześniejsza wersja Diane 35 - brała któraś z Was? albo bierze teraz?

bo chciałam coś co mi pomoże przy okazji na cerę bo w ciąży było super a teraz ciągle mi coś wyłazi i włosy przetłuszczają się strasznie, że o wypadaniu nawet nie wspomnę.. no i gin polecił mi właśnie oc-35 i mam zacząć brać od następnego cyklu. na razie mam na próbę 1 op zapisane jak będzie ok to mam przyjść jak będę kończyć opakowanie na kontrolę i zapisze mi następne.

Super, ze torbieli nie ma!

A co do tabsow. Ja kiedys w zamierzchlych czasach bralam wlasnie Diane. Dla mnie byla super, bo wlasnie skonczyly sie moje problemy z cera. Nie mialam zadnych skutkow ubocznych, nie przytylam. No ale nie wiem jak te nowe tabletki...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
no wlasnie nalezy nam sie ulga za dzieciaczka?? wiedzialam ze o cos chcialam Was zapytac

Tak, nalezy nam sie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:08   #2383
BABONIK
Zadomowienie

Jesli sie nie myle to dzis na tvn style o 20:30 - ciag dalszy cyklu "siedem kobiet" -karmienie piersia.jestem bardzo ciekawa co angielki na karmienie uu. Bardzo lubie ten cykl

zycze milego wieczoru

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:10   #2384
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli sie nie myle to dzis na tvn style o 20:30 - ciag dalszy cyklu "siedem kobiet" -karmienie piersia.jestem bardzo ciekawa co angielki na karmienie uu. Bardzo lubie ten cykl

zycze milego wieczoru
Ja też to oglądam
Widziałam chyba wszystkie części. B. fajny dokument .
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-01-31, 20:12   #2385
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
ehh gdyby to wszystko nie bylo az takie drogie to czlowiekowi by sie troszke lzej zylo
Albo gdyby człowiek duuużo więcej zarabiał...

Cytat:
AgaG. Majorka super my chyba wybierzemy się na 3 auta do Chorwacji też będzie ciepło
Zazdroszcze

Cytat:
oczywiście że tak

tylko że nie w pełnej kwocie 1112.04 zł - tylko proporcjonalnie - ulga prorodzinna przysługuje także na dziecko, które urodziło się w 2011 roku - "uprawnia" swoich rodziców do skorzystania z ulgi ale tylko za faktyczną liczbę miesięcy sprawowania pieczy nad dzieckiem - za każdy miesiąc można odliczyć od podatku 92,67 zł.
Kwotę ulgi możemy odliczyć tylko od swojego podatku, bądź też od podatku naszego współmałżonka (drugiego rodzica).---- ale tylko jedno z rodziców-tylko raz można odliczyć ulgę - Proporcję, w jakiej korzystamy z odliczenia ustalamy sami - czyli przykładowo dla dzieci urodzonych w lipcu - 6x 92,67 zł.=556.02zł
Kurde dobrze, że wspomniałyście o tej uldze, bo by mi to do głowy nawet nie przyszło... Gapa ja

Cytat:
[/COLOR]Aha a propo gina - byłam wczoraj u gina na kontroli - i torbieli nie ma!

wchłonęła się całkowicie - na wizycie poporodowej we wrześniu była jeszcze torbiel 33 mm ale to było przed okresem po porodzie jeszcze i gin mówił mi że kiedy wróciła czynność jajników do porządku to torbiel najpewniej wchłonęła się i na usg wsio ok. Ale mi ulżyło... no i mogę się zacząć oswajać z tabsami.
Gratuluje

Cytat:
Na dodatek choram...
Nie smęcę już.
Dobranoc!
A to czemu Cię boli?! Przecież nic niby nie powinno boleć

Cytat:

Ja już nawet nie chce oglądać o tej bidulce, bo rycze za każdym razem...

A my dziś byliśmy w końcu ten chrzest załatwić I oczywiście opieprz taki mój mąż dostał (bo nie mamy ślubu kościelnego), darł się z 10 min jak opętany jakiś A ja się powstrzymać od śmiechu nie mogłam.... Na szczęście w końcu z łaską nas zapisał.... Dziwni ludzie z tych księży.
Stary 2012-01-31, 20:12   #2386
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A czyli jednak podziałał doidy. A dopiero kilka dni temu pisałaś, że Szymkowi nie podchodzi
kochana , jeszcze wczoraj nie umiał łyka z niego zrobić a dziś poszłooooo

moje dziecko zrobiło sobie od 19 drzemkę , po czym sie obudził i nie ma zamiaru spać gada do konika i smoczka
właśnie usłyszleliśmy z tż :
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa bek aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a
Stary 2012-01-31, 20:14   #2387
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko, widze że znasz się na tym dobrze. Czyli jeśli Adas urodził się 15.06 to za czerwiec też ulga się należy? Nie ma to znaczenia że w połowie miesiąca?
tak, za czerwiec też należy Wam się ulga - nie ma znaczenia którego dnia miesiąca urodziło się dziecko- choćby i 31 dnia miesiąca - należy się ulga za cały miesiąc plus wszystkie do końca roku x 92,67zł

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Na dodatek choram...
Nie smęcę już.
Dobranoc!
oj oj oj kurcze żeby tylko Igi się nie zaraził - a z z ąbkiem współczuje ale może faktycznie powinnaś skontrolować czemu boli? bo w sumie nie powinien.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-01-31 o 20:16
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:16   #2388
Marina1
Zakorzenienie

nie wiem własnie zapałeczko...cholera jasna, jak nie urok to sraczka...I to ten robiony i zaplombowany już. Może boleć, bo za bardzo obruszany ?

He he a z księżami ( księżmi, księdzami ? ) chyba wszędzie tak samo- u nas to samo było.

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-31 o 20:17
Stary 2012-01-31, 20:17   #2389
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A co do tabsow. Ja kiedys w zamierzchlych czasach bralam wlasnie Diane. Dla mnie byla super, bo wlasnie skonczyly sie moje problemy z cera. Nie mialam zadnych skutkow ubocznych, nie przytylam. No ale nie wiem jak te nowe tabletki....

Stary 2012-01-31, 20:17   #2390
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poratujcie.. Hania ma wysypane plecy.. i nie wiem od czego to może być.. czy którejś z was dziecko miało coś podobnego? To jest tylko na dole plecków.. w załączniku zdjęcie... HELP!!!!!
Kurcze nie wiem... Ty nie karmisz UU nie?
U nas czasem coś wyskoczy ale to najczęściej jak ja coś zjem niedobrego dla Radka.
Może rzeczywiście od proszku?
Albo się Hania podsikała i odparzyło ?
Albo przepociła?
Obserwuj.
Stary 2012-01-31, 20:18   #2391
Shira_83
Zadomowienie

Bry

zdycham....

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziękujemy !!!

i sto lat dla ZUZI

Ja dzisiaj baluję za Emilie,
chipsy ciastka i te sprawy.
Nic zdrowego. Aż wstyd.
Mam chandrę, bo dama nie chce nadal jeść moich dań.
I w ogóle jakoś mało je ostatnio, może to jest powód.

Spóźnione ale szczere dla Emi i Zuzinkiklask i:

Żanetko spróbuj do zupki dodać ćwiartkę jabłka

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
proszę o kciuki bo jedziemy do okulisty na kontrole tego ropiejącego oczka
mocne dla Jasieńka

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
no własnie tez o tym czytałam w "pierwszys rok życia.."
dlatego tymbardziej mnie cieszy mama i dlatego tatuś się napalił na tata
a teraz sprytny jak Jaś coś krzyczy mówi -"poszedłbym, ale ewidentnie ciebie woła"

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

O kurcze, przypomniałam sobie, Shira zdrowiej, mamy zaległą walkę w kisielu
kochana teraz musiałabym oddać walkowerem, jestem zmatowiona totalnie a nos mam jak menel z pod baru, łeb trzymam już między kolanami a mój dzieć cały dzień chciałby robić "hopaj siupaj tu się liczy skok" bo nauczył się sprężynować

Cytat:

Agadus, Shira jak zdrowie?
.

nie pytaj.....
Cytat:

laparoskopia albo co innego jeszcze a tu takie miłe zaskoczenie ufff...
super
Cytat:

a nie od pieluszki?
Stary 2012-01-31, 20:20   #2392
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Kurde dobrze, że wspomniałyście o tej uldze, bo by mi to do głowy nawet nie przyszło... Gapa ja
u nas tż skorzysta z tej ulgi bo ja dochodów nie miałam.

tz już Pita dostał to niedługo można się rozliczać - zawsze kaska wcześniej będzie

Stary 2012-01-31, 20:24   #2393
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
oczywiście że tak

tylko że nie w pełnej kwocie 1112.04 zł - tylko proporcjonalnie - ulga prorodzinna przysługuje także na dziecko, które urodziło się w 2011 roku - "uprawnia" swoich rodziców do skorzystania z ulgi ale tylko za faktyczną liczbę miesięcy sprawowania pieczy nad dzieckiem - za każdy miesiąc można odliczyć od podatku 92,67 zł.
Kwotę ulgi możemy odliczyć tylko od swojego podatku, bądź też od podatku naszego współmałżonka (drugiego rodzica).---- ale tylko jedno z rodziców-tylko raz można odliczyć ulgę - Proporcję, w jakiej korzystamy z odliczenia ustalamy sami - czyli przykładowo dla dzieci urodzonych w lipcu - 6x 92,67 zł.=556.02zł
dziex sama znalazlam i doczytlam dokladnie to co wstawilas tez gapa jestem bo niby duzo wiem a tak naprawde niewiele.

Marys sie wyspala do 19 a teraz nie chce usnac.mamuska "bojcy" na gg i wizazutatus szuka auta i goladamy na wspolnej - jak to moj TZ mowi brazylijski horror w polskim wydaniu
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:28   #2394
adrji
Raczkowanie

Cytat:

zycze milego wieczoru
Oo to zaczynam oglądac ciekawe
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:30   #2395
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
DZISIAJ SIE WYŚPIĘ
Zazdroszcze.

Cytat:
A ta wysypka nie jest czasem pod pieluszka? Moze ja uczulily?

Cytat:
Na dodatek choram...
Nie smęcę już.
Dobranoc!
Zdrowia!
A ten zab moze boli dlatego, ze poruszany? Ja tak mam zawsze po dentyscie, ze jeszcze przez kilka dni mnie dany zab boli.

[QUOTE=Naataaszkaa;3197119 1

Kurcze.. popłakałam się sama na końcu.. mimo całego zagmatwania w tej sprawie nie potrafię sobie wyobrazić co teraz czuje to dziecko.. Ci rodzice.. dziadkowie.. aż ciary przechodzą.. za nic w świecie nie chciałabym być w takiej sytuacji..[/QUOTE]

Ogladalam...

Cytat:
A my dziś byliśmy w końcu ten chrzest załatwić I oczywiście opieprz taki mój mąż dostał (bo nie mamy ślubu kościelnego), darł się z 10 min jak opętany jakiś A ja się powstrzymać od śmiechu nie mogłam.... Na szczęście w końcu z łaską nas zapisał.... Dziwni ludzie z tych księży.
Oj dziwni...

Cytat:
moje dziecko zrobiło sobie od 19 drzemkę , po czym sie obudził i nie ma zamiaru spać gada do konika i smoczka

Wiecie, Antkowi nie dane jest byc zaszczepionym. Po poludniu dzwonili z przychodni, ze wizyta odwolana z powodu choroby lekarki...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:34   #2396
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ja tam lubie czerwona herbatejestem od niej uzalezniona
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:38   #2397
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
kochana , jeszcze wczoraj nie umiał łyka z niego zrobić a dziś poszłooooo
Oj wierzę. U nas też postępy z dnia na dzień. Nagle moje dziecko stało się mega mobilne. Pełza, obraca się, przekręca. Sekunda i już jej nie ma.
Stary 2012-01-31, 20:39   #2398
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tam lubie czerwona herbatejestem od niej uzalezniona
Ja też lubię, a jak Tylko jakoś mojego głodu nie zaspakaja Często po czerwonej herbacie bolała mnie głowa, ale znalazłam taką cytrynową, po której nic mi nie jest

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:41   #2399
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wiecie, Antkowi nie dane jest byc zaszczepionym. Po poludniu dzwonili z przychodni, ze wizyta odwolana z powodu choroby lekarki...
Stary 2012-01-31, 20:43   #2400
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Naataszkaa a to może od noszenia na rękach? Bo ja ostatnio zauważyłam u Dominika coś podobnego wieczorem, a rano już nie było i tak doszłam do genialnego wniosku, że to pewnie od trzymania.
Sama nie wiem.
Kurcze już sama nie wiem muszę poobserwować bo ma to od 2 dni i ani widu ani słychu żeby to schodziło jakoś..

Cytat:
My bez ślubu z Tż i jak szliśmy załatwiać chrzest to wysłuchaliśmy niezły wykład na temat konkubinatu ach.. Ci polscy księża..

Tak apropo tematu księży niedawno w mojej rodzinnej miejscowości (gdzie notabene wszyscy się znają) ksiądz, niezbyt lubiany w mieście wylądował na pogotowiu z wibratorem w tyłku.. a że trafił na sanitariuszy z którymi miał na pieńku to wszystko się wydało.. księdza wywalili do innej parafii ale proboszcz urządził mu mszę pożegnalną mama mówi, że moja babcia do tej pory jest w głębokim szoku

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem... Ty nie karmisz UU nie?
U nas czasem coś wyskoczy ale to najczęściej jak ja coś zjem niedobrego dla Radka.
Może rzeczywiście od proszku?
Albo się Hania podsikała i odparzyło ?
Albo przepociła?
Obserwuj.
Nie karmię UU.. podsikać się nie podsikała na pewno bo pilnuję.. przepocenie też na pewno nie.. trochę mnie to martwi.. muszę poobserwować..

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

a nie od pieluszki?
Tylko np ma to też wyżej, gdzie pieluszka już nie sięga.. a tak to by było tylko w jednym miejscu.. ajjjjj zwariuję
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości