Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 16:18   #4441
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no dojść dojdzie, ale ile trzeba się naczekać.
Neutrali mają więcej i tam również jest napisane jak to u nich z wysyłką

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

O to już wiem od kogo nie zamawiać, a nad rodzyneczkami się zastanawiam czy od nich czegoś nie kupić

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

no ta od koszul ma zaznaczone, że w ciągu 24h hehe

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

a moje fotki miały być ? jakie ?
a to sorki Jolka cos mi sie pokickalo

tesco przywiozlo zakupy a ja sobie kawke slaba zrobilam, zawsze pilam mocna kawe i taka dla mnie ma sens, a teraz aby cisnienie nie skoczylo, to niecala lyzeczka rozpuszczalnej +pol kubka cieplego mleka.kawe minimalnie czuc, moze sobie lepiej bezkofeinowa kupie..ale slyszalam ze ma sporo chemii albo zbozowa, bo jak robie dla Tz codziennie rano kawke we wloskiej kafieterce (bo on pija podwojne espresso bez mleka i cukru) to tak slicznie pachnie.
a dziwne bylo dla mnie na poczatku ciazy (i to byl pierwszy objaw u mnie), ze ja taki kawosz a od kawy mnie odrzucalo na kilometr, zawsze uwielbialam zapach kawy a gdy w pracy robilam kawe dla szefa to az mnie mdlilo.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:27   #4442
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

dziewczyny jeśli o All...chodzi to "odpukać" ja jakoś ok trafiam...moja pierwsza transakcja 100 lat temu była okropna!
ja też polecam " rodzyneczki "
A wczoraj zamówiłam laktator i butelkę, zapłaciłam od razu i dziś o 11 miałam już kuriera

http://allegro.pl/laktator-philips-a...078507088.html

* wiecie co ja dziś się kiepsko czuję, mam jakieś nerwy nie wiem?...mam takie twardnienia brzuszka zwłaszcza jak wstanę, że ciężko mi uwierzyć, że nic się nie dzieje... maluszek jak się wierci to kopnie lub uciśnie mnie w "dół" a jak stoję to ciągle uciska to miejsce , które boli straszliwie...nie wiem czy to pęcherz czy szyjka czy co to? ale nie daję rady czasami i dziś już mi dwa razy łzy z bezsilności poleciały! jakoś ciężko mi ostatnio wiele bardziej, nie byłam na to przygotowana... czasami to aż mi niedobrze przy tych bólach i jak maluszek uciska...

*W dodatku mój mąż ma nocki (których niecierpi) i nastrój ma parszywy... co na mnie też dodatkowo źle działa ...teraz pojechał kupić nawilżacz jakiś fajny... i wrócił zadowolony otrwiera o on uszkodzony...ja pytam czy sprawdził, a on do mnie: nie denerwuj mnie!!! ale powiedział, że nie sprawdził...no to mówię to jedź spokojnie a on juz zaczął krzyczeć i przeklinać do siebie...wściekły jak diabli...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:34   #4443
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w Polsce podaja do porodu jako znieczulenie dolargan?
Ja jutro mam wizyte u poloznej i mamy rozmawiac o znieczuleniach, i widze ze jest tez taka opcja, ale jak o tym czytam to na pewno z tego nie skorzystam Wrzucam linka:
dolargan
a to ne jest to znieczulenie ktore jest wycofywane w Unii Europejskiej? kiedys chyba desia wspominala, ale nie wiem czy to. zapytam swojej poloznej w nastepny piatek.

Stary 2012-02-01, 16:40   #4444
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

* wiecie co ja dziś się kiepsko czuję, mam jakieś nerwy nie wiem?...mam takie twardnienia brzuszka zwłaszcza jak wstanę, że ciężko mi uwierzyć, że nic się nie dzieje... maluszek jak się wierci to kopnie lub uciśnie mnie w "dół" a jak stoję to ciągle uciska to miejsce , które boli straszliwie...nie wiem czy to pęcherz czy szyjka czy co to? ale nie daję rady czasami i dziś już mi dwa razy łzy z bezsilności poleciały! jakoś ciężko mi ostatnio wiele bardziej, nie byłam na to przygotowana... czasami to aż mi niedobrze przy tych bólach i jak maluszek uciska...
Mam to samo. Na dodatek przy bólu podbrzusza czuję się tak jakbym miała zasłabnąć
Miałam chodzić do szkoły rodzenia na parę spotkań ale normalnie nie dam rady
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:41   #4445
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Hmm... a mnie coś swędzi brzuszek dzisiaj. Nigdy tak nie miałam i nie wiem czy to od swetra czy może mało nawilżona skóra jest. Nie wiem sama od czego...
Posmaruj sobie balsamem powinno przejść

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:41   #4446
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a to ne jest to znieczulenie ktore jest wycofywane w Unii Europejskiej? kiedys chyba desia wspominala, ale nie wiem czy to. zapytam swojej poloznej w nastepny piatek.
Nie wiem, byc moze.
Ja nie wiedzialam,ze tutaj jest taka opcja, ale mam w ksiazce ciazowej, wiec sie troche zaglebiam w temacie, zeby jutro juz miec jakies pojecie i wiedziec na co ew.sie decydowac.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:45   #4447
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny jeśli o All...chodzi to "odpukać" ja jakoś ok trafiam...moja pierwsza transakcja 100 lat temu była okropna!
A wczoraj zamówiłam laktator i butelkę, zapłaciłam od razu i dziś o 11 miałam już kuriera

*W dodatku mój mąż ma nocki (których niecierpi) i nastrój ma parszywy... co na mnie też dodatkowo źle działa ...teraz pojechał kupić nawilżacz jakiś fajny... i wrócił zadowolony otrwiera o on uszkodzony...ja pytam czy sprawdził, a on do mnie: nie denerwuj mnie!!! ale powiedział, że nie sprawdził...no to mówię to jedź spokojnie a on juz zaczął krzyczeć i przeklinać do siebie...wściekły jak diabli...
Mala bidulko Maluszek tak ulozony pewnie, moze zmieni troche pozycje niedlugo i bedzie troche lepiej. moze na miednice Ci uciska glowka i dlatego tez tak niewygodnie, nie wiem, ale ja tak mialam, to chodzilam w pol zgieta i tez mi wtedy brzuszek twardnial czesciej (a dodatkowo jeszcze nerwy i wiadomo).obys szybko sie lepiej poczula

nie wyrabiam z tym moim psem dzis
normalnie chyba mu pysk zwiaze czyms, przynosi od samego rana wszystko co popadnie, juz mam kilka par butow obok kanapy i dalej szuka czegos co mozna przyniesc. normalnie dzis mu cos odbilo jest taki zajety tym przynoszeniem a najgorsze ze jest taki slodki przy tym ze to brak slow.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Nie wiem, byc moze.
Ja nie wiedzialam,ze tutaj jest taka opcja, ale mam w ksiazce ciazowej, wiec sie troche zaglebiam w temacie, zeby jutro juz miec jakies pojecie i wiedziec na co ew.sie decydowac.
a bedziecie pisac plan porodu tez?

Stary 2012-02-01, 16:53   #4448
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Niestety starsi tak mają
Moja tesciowa była zdziwiona że torbę się bierze do szpitala. Bo jak ona rodziła to nic się nie brało
A nie powiedziała Ci że jak ona rodziła to mąż do szpitala nie mógł przychodzić . Nie słuchajcie takiego gadanie róbcie jak uważacie i jak tak gadają to nie pokazujcie tego co kupujecie Wy będziecie rodzicami i to wasze dziecko ma przyjść na świat, nasze mamy teściowe i babcie już urodziły swoje dzieci i wtedy też robiły tak jak uważały.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Mmmm naleśniki .... chyba zrobię też na kolację. Właśnie tak pomyślałam,że takie z nadzieniem z twaróg wymieszany z serkiem waniliowym i sokiem z połówki cytrynki to jest to co mi się marzy na kolację
Właśnie o tym samym myślałam mmmmmm

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Teraz tak apropo babci to moja mi ostatnio powiedziała że nie mam patrzeć na brzydkich ludzi bo moje dziecko będzie takie samo myślałam że ze smiechu padnę ale moja mama kiwała mi głową żebym tylko nic jej nie powiedziała co maja brzydcy ludzie do tego jak będzie moje dziecko wyglądać

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:18   #4449
cziqua
Zadomowienie

miseczka -średnia- frytek z solą(jakieś 200g) -b cukier 120 a taki smak był że masakra

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:28   #4450
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
a bedziecie pisac plan porodu tez?
Monia to juz jest wlasnie czesc tego planu, mam krotsze wizyty, gdzie tylko sprawdza moj stan zdrowia i maluszka i dluzsze, gdzie dodatkowo omawiamy czesc porodu, tzn na co sie zgadzam na co nie (np..obecnosc studentow, naciecie krocza, znieczulenie), itd.
A Ty nie masz takiej blekitnej ksiazki ciazowej?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Teraz tak apropo babci to moja mi ostatnio powiedziała że nie mam patrzeć na brzydkich ludzi bo moje dziecko będzie takie samo myślałam że ze smiechu padnę ale moja mama kiwała mi głową żebym tylko nic jej nie powiedziała co maja brzydcy ludzie do tego jak będzie moje dziecko wyglądać

Trzeba bylo zapytac jak wygladaja Ci brzydcy (zebys mogla unikac)
To chyba rzecz gustu, wiec ciezko stwierdzic...
Stary 2012-02-01, 17:39   #4451
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia to juz jest wlasnie czesc tego planu, mam krotsze wizyty, gdzie tylko sprawdza moj stan zdrowia i maluszka i dluzsze, gdzie dodatkowo omawiamy czesc porodu, tzn na co sie zgadzam na co nie (np..obecnosc studentow, naciecie krocza, znieczulenie), itd.
A Ty nie masz takiej blekitnej ksiazki ciazowej?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Trzeba bylo zapytac jak wygladaja Ci brzydcy (zebys mogla unikac)
To chyba rzecz gustu, wiec ciezko stwierdzic...
nie mam blekitnej ksiazki ciazowej, mam takie formularze ciazowe, ktore zabieram ze soba na wizyty do poloznej i ona tam robi notke po kazdym spotkaniu (jakie cisnienie, mierzy brzuchol itd.) no i mam jeszcze ksiazke fioletowa w ktorej sa informacje ogolne o ciazy (o diecie, witaminach itd). dzis zaczynam 34 tc i jeszcze o porodzie nie rozmawialysmy

a i rybka czytalam na jakims forum (ale ile w tym prawdy to nie wiem), ze jak wpiszesz w plan (w ksiazke-tzn polozna wpisze) np. ze nie chcesz znieczulenia, to pozniej ponoc nawet jak chcesz podczas porodu to moga robic problemy...ale wydaje mi sie malo prawdopodobne powiem szczerze.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-01 o 17:42
Stary 2012-02-01, 17:43   #4452
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

to szybki ten kurier i tacy sprzedawcy to skarb, a mało takich

mnie też maluch jakoś uciska, a w szczególności w pozycji siedzącej

A mój mąż ma nocki non stop już nie pamiętam kiedy miał inną zmianę cały czas nocki po 12h ale cóż

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:54   #4453
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam blekitnej ksiazki ciazowej, mam takie formularze ciazowe, ktore zabieram ze soba na wizyty do poloznej i ona tam robi notke po kazdym spotkaniu (jakie cisnienie, mierzy brzuchol itd.) no i mam jeszcze ksiazke fioletowa w ktorej sa informacje ogolne o ciazy (o diecie, witaminach itd). dzis zaczynam 34 tc i jeszcze o porodzie nie rozmawialysmy

a i rybka czytalam na jakims forum (ale ile w tym prawdy to nie wiem), ze jak wpiszesz w plan (w ksiazke-tzn polozna wpisze) np. ze nie chcesz znieczulenia, to pozniej ponoc nawet jak chcesz podczas porodu to moga robic problemy...ale wydaje mi sie malo prawdopodobne powiem szczerze.
To ja zamiast tych formularzy mam pewnie ksiazke
Ooo to byloby dziwne, ze nie mozna sie wycofac z czegos lub zmienic zdania Ja np nie jestem pewna czy chce epidural (mimo ze czytalam ze jest zupelnie bezpieczny dla mamy i dziecka), ale chcialabym sobie zostawic otwarta furtke... Musze jutro o to zapytac, a moze ktos tak rzeczywiscie trafil. Polozne z ktorymi mam spotkania pracuja rowniez w tym szpitalu, gdzie sie rodzi, wiec na pewno bedzie wiedziala jak jest.
Monia moze Ty bedziesz miala jedna godzinna wizyte i omowicie caly plan porodu, ja mam 10 lub 30 min, ale czestsze wizyty dopiero od grudnia, wiec raptem kilka razy tak bylo.

Acha i doczytalam w tej ksiazce, ze zaleca sie podanie dziecku Vitaminy K, wiec jesli sie zgadzam to podaja. Nie wiem tylko czy to jest jednorazowo czy jak, bo nie jest napisane.

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-02-01 o 17:56
Stary 2012-02-01, 18:21   #4454
desia888
Wtajemniczenie

Witam!
Ja bylam odebrac wyniki i zanim spojrzalam w internet to sie zestresowalam, moje wyniki obciazenia 75 g glukozy : na czczo 85,1 po godzinie 123,8 i po 2 godzinach 111,4 i obok podane normy , ktore przekroczylam, ale z tego co znalazlam w internecie to sa to wyniki dla nieciezarnych a u ciezarnych po 2godzinach norma do 140 jest
Pozatym hemoglobine mam 12,2 a zelazo 92,1 wiec jestem zadowolona tym bardziej ze zadnego zelaza w tabletkach nie zazywam
No i proby watrobowe tez ok, ale trojglicerydy wyszly mi 184,5 mg/dl ale w ciazy norma jest do 200 mg/dl
Mocz tez super, nieliczne bakterie tylko.
No wiec wlasciwie chyba wszystko w porzadku.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Ja jutro mam wizyte u poloznej i mamy rozmawiac o znieczuleniach, i widze ze jest tez taka opcja, ale jak o tym czytam to na pewno z tego nie skorzystam Wrzucam linka:
dolargan
W PL nadal go niestety podaja
Ja bede sie bronic zeby nie dali mi bo czasami nawet slyszalam podaja bez pytania

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:21   #4455
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki...melduję się i lecę nadrabiać wczorajszy i dzisiejszy dzień...tak to jest jak 2 dni się lata po mieście

Wczoraj byłam na wizycie....nareszcie po tylu miesiącach 0 infekcji ....przytyłam 2,5 kg przez niecały miesiąc..wyniki nie spadły, stoją w miejscu więc to tez dobra wiadomość...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:24   #4456
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Prawda , ja kiedys pisalam ze wyczytalam ze dolargan jest wycofany w wielu krajach EU ale nie pisali w jakich
Wiem napewno ze w szwecji nie podaja od wielu lat.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-01, 18:25   #4457
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja tez polecam rodzyneczki, nie mialam z nimi zadnych problemów
ja tak samo, kupowalam na kilku aukcjach za jedna przesylka i dzwonili ze czegos nie ma jak juz kasa byla u nich i wymienialam brak na cos innego bez problemu ale chcieli tez kase oddac i za opoznienie dali gratisa
Stary 2012-02-01, 18:25   #4458
koniakonia
Zakorzenienie

Hej hej,

Desia
no to piękne wyniki

Ja miałam podany dolargan po cc, moim zdaniem jeśli jest konieczność , a podany jest odpowiednio to szkód wielu wyrządzić nie powinien , czasem po prostu nie ma wyjścia.Wyczytałam ,ze działanie na dziecko , jesli przeniknie do mleka jest mało prawdopodobne.
Anagat pisała kiedyś chyba ,że się dziwi ,że w Polsce odmawia się morfiny kobietą po cc, więc chyba jednak w UK to jest stosowane, a chyba morfina jest mocniejsza.Może nas Anagat czyta to nam napiszę przy okazji .

Lena jak tam wizyta?

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-01 o 18:31
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:28   #4459
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Desia super wyniki Oby tak dalej

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:31   #4460
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

evvcia, gucia i cottonpuma super fotki macie
Stary 2012-02-01, 18:36   #4461
gucia6
Zakorzenienie

hej brzuchatki... ale lecicie... moze pozniej uda mi sie was nadrobic
Stary 2012-02-01, 18:40   #4462
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej,

Desia no to piękne wyniki

Ja miałam podany dolargan po cc, moim zdaniem jeśli jest konieczność , a podany jest odpowiednio to szkód wielu wyrządzić nie powinien , czasem po prostu nie ma wyjścia.Wyczytałam ,ze działanie na dziecko , jesli przeniknie do mleka jest mało prawdopodobne.
Anagat pisała kiedyś chyba ,że się dziwi ,że w Polsce odmawia się morfiny kobietą po cc, więc chyba jednak w UK to jest stosowane, a chyba morfina jest mocniejsza.Może nas Anagat czyta to nam napiszę przy okazji .

Lena jak tam wizyta?
Dziekuje, tez sie ciesze!

No ale dolargan podaja rowniez podczas porodu i on wtedy przenika do dziecka i jesli jest podany za pozno to dziecko rodzi sie pod wplywem narkotyku

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-01, 18:43   #4463
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Witam!
Ja bylam odebrac wyniki i zanim spojrzalam w internet to sie zestresowalam, moje wyniki obciazenia 75 g glukozy : na czczo 85,1 po godzinie 123,8 i po 2 godzinach 111,4 i obok podane normy , ktore przekroczylam, ale z tego co znalazlam w internecie to sa to wyniki dla nieciezarnych a u ciezarnych po 2godzinach norma do 140 jest
Pozatym hemoglobine mam 12,2 a zelazo 92,1 wiec jestem zadowolona tym bardziej ze zadnego zelaza w tabletkach nie zazywam
No i proby watrobowe tez ok, ale trojglicerydy wyszly mi 184,5 mg/dl ale w ciazy norma jest do 200 mg/dl

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Ja bede sie bronic zeby nie dali mi bo czasami nawet slyszalam podaja bez pytania
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...melduję się i lecę nadrabiać wczorajszy i dzisiejszy dzień...tak to jest jak 2 dni się lata po mieście

Wczoraj byłam na wizycie....nareszcie po tylu miesiącach 0 infekcji ....przytyłam 2,5 kg przez niecały miesiąc..wyniki nie spadły, stoją w miejscu więc to tez dobra wiadomość...
Super, ze po wizytach wszystko ok

Cytat:
Hej hej,

Desia
no to piękne wyniki

Lena jak tam wizyta?
anagat pisala o epiduralu, to sie glownie tutaj podaje
epidural
epidural
o dolargan ja jutro zapytam na wizycie
Stary 2012-02-01, 18:44   #4464
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje, tez sie ciesze!

No ale dolargan podaja rowniez podczas porodu i on wtedy przenika do dziecka i jesli jest podany za pozno to dziecko rodzi sie pod wplywem narkotyku
Wiem wiem, ale w tym cytowanym linku jest napisane,że działa narkotycznie na dziecko , jeśli jest w mleku , a inne linki mówią coś innego. Ciekawe jakie są środki zastępcze tak silne? Czy są jakieś ? Muszę gina zapytać
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:48   #4465
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem, ale w tym cytowanym linku jest napisane,że działa narkotycznie na dziecko , jeśli jest w mleku , a inne linki mówią coś innego. Ciekawe jakie są środki zastępcze tak silne? Czy są jakieś ? Muszę gina zapytać
No chyba wlasnie epidural, ktory jest calkiem bezpieczny dla mamy i dziecka. Ale nie wiem czy jest dostepny w pl. Ja sie nawet takiego znieczulenia boje A chyba najbardziej klucia, bo ja tego nie lubie
koniakonia link z poprzedniej strony jest o dolarganie, a te dwa z tej strony o epiduralu. Chyba ze mowisz o jeszcze jakichs innych linkach.

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-02-01 o 18:50
Stary 2012-02-01, 18:55   #4466
Asika21
Rozeznanie

Pędzicie jak szalone z pisaniem

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 19:03   #4467
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Acha, przyznaje bez bicia ze linka nie przeczytalam

Sa tabletki ketonal i je chyba mozna brac o ile sie nie myle zarowno w ciazy i jak sie karmi

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
No chyba wlasnie epidural, ktory jest calkiem bezpieczny dla mamy i dziecka. Ale nie wiem czy jest dostepny w pl. Ja sie nawet takiego znieczulenia boje A chyba najbardziej klucia, bo ja tego nie lubie
koniakonia link z poprzedniej strony jest o dolarganie, a te dwa z tej strony o epiduralu. Chyba ze mowisz o jeszcze jakichs innych linkach.
Roznie to bywa, w niektorych szpitalach bez problemu a w innych mozna pomarzyc
Pamietasz jak ja opisywalam ze mialam epidural jak rodzilam adasia?
Igly tej duzej nie czujesz bo Ci robia najpierw znieczulenie, normalna igla miejscowe wiec samego wklucia tej duzej nie poczujesz wogole

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-01, 19:06   #4468
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja zauważyłam że dziennie kawałek sernika ewentualnie dwa krzywdy moim cukrom nie robią mam straszną ochote na banany ale boję się że banan podniesie cukier a jeszcze większa ochotę na moje ulubione ciasto bananowe jakby koś miałochotę:
biszkopty mocze w galaretce i układam na tortownicy rozpłaszczając do lodówki aż stężeje banany ( dużo ok 7 - w zależności od wielkości tortownicy) miksuję na gładką masę i dodaję rozpuszczoną galaretkę albo dwie (rozpuszczone w mniejszej ilości wody) wylewam na biszkopty i do lodówki aż stężeje na wierzch kroję w plasterki banany i zalewam galaretką i do lodówki aż stężeje robiłam jesszcze tak jak wyżej tylko z mniejszej ilości bananów a jako drugą warstwę dałam zmiksowane truskawki z galaretka też pycha
hihihi mnie akurat cukier po nabiale skacze, ale banana zeżarłam (bo ianczej sie tego nazwać nie da) i cukier miałam 100. Tak więc ciasto brzmi kusząco. zapiszę sobie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
no to chyba rzeczywiście panikujesz ja cukier 140 mam praktycznie po każdym posiłku. Teraz moja dieta wygląda tak:
Sniadanie - 3 kromki wasy z szynką - cukry ok. 130-140
obiad - jakaś zupa (krupnik, szczawiowa, jarzynowa) - cukier 140-160
kolacja - to co na śniadanie - cukry 130-140
oprócz tego posiłki małe pomiędzy (kromka wasy z czymś, albo jogurt, kefir)
A z tymi ketonami to o co chodzi? bo mi nikt o czymś takim nie powiedział, o czym to świadczy jak się ma te ketony? (kojarzy mi się to ze scjentologią i ich tetanami)
No ja zasiałąm panikę, bo miałam te 140 (moja wina, że zaczęłam jeść, kiedy cukier pop poprzednim grzeszku jeszcze nie opadł, wynosił na starcie 115). Naczytałam sięjak głupia o tym,że cukieir uszkadza narządy, a na moim etapie ciązy-układ nerwowy i sieję panikę. A sama wiem że norma 120 to wymysł ostatnich alt, bo wcześniej dla cięzarnych było 140 właśnie!

Ketony=aceton w moczu. Pojawiają się, jak poprzedniego dnia był za wysoki cukier, albo mało się piło, albo jak odstęp między kolacją a śniadaniem był za duży. Są bardzo toksyczne, trują dziecko, które nota bene, głoduje. skala chyba 7 punktowa, najwyżej byłam w 2 stopniu, ale tak czy owak - no toksyczne i juz.
Jedną z mam styczniowych ketony dopadły z białkiem i ciśnieniem i cięli ją chyba w 31 tygodniu.
Jeżeli nie sprawdzasz ketonów, to polecam zacząć... Ja używam pasków keto-diastix, 50 sztuk za 17-18 zł przy pełnej odpłatności, a z receptą 30%.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja mimo cukrzycowej diety GRZESZĘ! Pozwalam sobie grzeszyć, bo... cukry mam cały czas w normie. Ostatnio godzinę po zjedzeniu połowy czekolady miałam cukier... 111
Tak więc do diety podchodzę dość luźno już. Lekarzowi nic nie mówię, jedynie przyznaję się do "małych grzeszków" bo ciężko wytrzymać jak tak "przyprze". Uśmiechnął się tylko ze zrozumieniem

Poza tym jestem "bezczelna"
przeglądam te wózki, i tam gdzie jest gdzieś "niedaleko" (około 100 km) wysyłam wiadomość, że mogę odebrac wózek osobiście, ale z racji na odległość targuję cenę, o dobre 100 zł w dół
Grzeszki, skoro nie szkodzą, nie są grzeszkami
i nie bezczelna, ale masz "zmysł marketingowy"

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
margotkrakowpl

z tym, że te komentarze negatywne i neutralne dopiero zaczynają im się zbierać kilka poczytałam, w pozytywach nie których też można się doczytać opóźnionej wysyłki widocznie ludzie boją się dać zły komentarz aby nie dostać w zamian takiego
ja czekam od 19stycznia na paczkę i nic a zapłaciłam od razu i wybrałam priorytet i coś doczekać się nie mogę - niby wczoraj dostałam wiadomość, że już wysłali no ale ciekawe czy dotrze bo widzę, że od jutra mają urlop
mimo wszystko system wystawiania komentarzy jest niedoskonały. Uważam, że powinny być tylko płatności payu albo za pobraniem, i w razie nie zgadzania się z rewanżowym komentarzem allegro powinno je samo usuwać. albo blokować konta sprzedającym za zemsty.

Cytat:
dolargan
Niestety wiekszość podaje. Mnie nawet siłą nie zmuszą. Największe świnstwo jakie przerobiłam.

Cytat:
możliwe, że wycofane, bo u nas to norma, żeby leki powrzechnie potępiane lub wycofane nawet i reklamować (pyralgina w reklamie "złamałam nogę-biorę pyralginę i świat jest piękny")

Cytat:
Witam!
No wiec wlasciwie chyba wszystko w porzadku.[COLOR="Silver"]

Boskie wyniki!
ja też się boję dolarganu podanego bez pytania. chyba wręcz powiem, że jestem na niego uczulona i się nie odważą

Cytat:
nie znam, popytam...
chyba przygotuję sobie listę pytań na wizytę w szpitalu. co wziąć, czym znieczulają, opłaty, opieka nad cukrzycowymi noworodkami itp.
Stary 2012-02-01, 19:07   #4469
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Sa tabletki ketonal i je chyba mozna brac o ile sie nie myle zarowno w ciazy i jak sie karmi
Jeśli chodzi o ketonal to lekarz musi pozwolić, jest na receptę i nalezy do grupy B.
Ja mam pozwolenie ginekologa na wzięcie ketonalu przy bólu migrenowym dopiero jak paracetamol nie pomoże. Z doświadczenia wiem, że nie na każdy ból pomaga, poza tym mocno obciąża żołądek.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 19:10   #4470
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
a to sorki Jolka cos mi sie pokickalo

tesco przywiozlo zakupy a ja sobie kawke slaba zrobilam, zawsze pilam mocna kawe i taka dla mnie ma sens, a teraz aby cisnienie nie skoczylo, to niecala lyzeczka rozpuszczalnej +pol kubka cieplego mleka.kawe minimalnie czuc, moze sobie lepiej bezkofeinowa kupie..ale slyszalam ze ma sporo chemii albo zbozowa, bo jak robie dla Tz codziennie rano kawke we wloskiej kafieterce (bo on pija podwojne espresso bez mleka i cukru) to tak slicznie pachnie.
a dziwne bylo dla mnie na poczatku ciazy (i to byl pierwszy objaw u mnie), ze ja taki kawosz a od kawy mnie odrzucalo na kilometr, zawsze uwielbialam zapach kawy a gdy w pracy robilam kawe dla szefa to az mnie mdlilo.
Ja tez ürzed ciaza uwielbialam kawke i nie wyobrazalam sobie dnia bez niej, w pracy potrafilam pic caly dzbanek ale jakos od 8-9 tc nie smakuje mi po prostu i do tej pory nie umiem przelknac nawet jak maz pije kawe i da mi calusa to mnie odrzuca.... mam nadzieje ze po porodzie chec na kawe wroci
Cytat:
Witam!

super
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości