|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() tesco przywiozlo zakupy a ja sobie kawke slaba zrobilam, zawsze pilam mocna kawe i taka dla mnie ma sens, a teraz aby cisnienie nie skoczylo, to niecala lyzeczka rozpuszczalnej +pol kubka cieplego mleka.kawe minimalnie czuc, moze sobie lepiej bezkofeinowa kupie..ale slyszalam ze ma sporo chemii albo zbozowa, bo jak robie dla Tz codziennie rano kawke we wloskiej kafieterce (bo on pija podwojne espresso bez mleka i cukru) to tak slicznie pachnie. a dziwne bylo dla mnie na poczatku ciazy (i to byl pierwszy objaw u mnie), ze ja taki kawosz a od kawy mnie odrzucalo na kilometr, zawsze uwielbialam zapach kawy a gdy w pracy robilam kawe dla szefa to az mnie mdlilo. |
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
dziewczyny jeśli o All...chodzi to "odpukać" ja jakoś ok trafiam...moja pierwsza transakcja 100 lat temu była okropna!
ja też polecam " rodzyneczki " A wczoraj zamówiłam laktator i butelkę, zapłaciłam od razu i dziś o 11 miałam już kuriera ![]() http://allegro.pl/laktator-philips-a...078507088.html * wiecie co ja dziś się kiepsko czuję, mam jakieś nerwy nie wiem?...mam takie twardnienia brzuszka zwłaszcza jak wstanę, że ciężko mi uwierzyć, że nic się nie dzieje... maluszek jak się wierci to kopnie lub uciśnie mnie w "dół" a jak stoję to ciągle uciska to miejsce , które boli straszliwie...nie wiem czy to pęcherz czy szyjka czy co to? ale nie daję rady czasami i dziś już mi dwa razy łzy z bezsilności poleciały! jakoś ciężko mi ostatnio wiele bardziej, nie byłam na to przygotowana... czasami to aż mi niedobrze przy tych bólach i jak maluszek uciska... *W dodatku mój mąż ma nocki (których niecierpi) i nastrój ma parszywy... co na mnie też dodatkowo źle działa ...teraz pojechał kupić nawilżacz jakiś fajny... i wrócił zadowolony otrwiera o on uszkodzony...ja pytam czy sprawdził, a on do mnie: nie denerwuj mnie!!! ale powiedział, że nie sprawdził...no to mówię to jedź spokojnie a on juz zaczął krzyczeć i przeklinać do siebie...wściekły jak diabli...
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam chodzić do szkoły rodzenia na parę spotkań ale normalnie nie dam rady
|
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiedzialam,ze tutaj jest taka opcja, ale mam w ksiazce ciazowej, wiec sie troche zaglebiam w temacie, zeby jutro juz miec jakies pojecie i wiedziec na co ew.sie decydowac. |
|
|
|
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wyrabiam z tym moim psem dzis ![]() normalnie chyba mu pysk zwiaze czyms, przynosi od samego rana wszystko co popadnie, juz mam kilka par butow obok kanapy i dalej szuka czegos co mozna przyniesc. normalnie dzis mu cos odbilo jest taki zajety tym przynoszeniem a najgorsze ze jest taki slodki przy tym ze to brak slow.---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- a bedziecie pisac plan porodu tez? |
|
|
|
|
#4448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie słuchajcie takiego gadanie róbcie jak uważacie i jak tak gadają to nie pokazujcie tego co kupujecie Wy będziecie rodzicami i to wasze dziecko ma przyjść na świat, nasze mamy teściowe i babcie już urodziły swoje dzieci i wtedy też robiły tak jak uważały .---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Teraz tak apropo babci to moja mi ostatnio powiedziała że nie mam patrzeć na brzydkich ludzi bo moje dziecko będzie takie samo myślałam że ze smiechu padnę ale moja mama kiwała mi głową żebym tylko nic jej nie powiedziała
|
||
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
miseczka -średnia- frytek z solą(jakieś 200g) -b cukier 120
![]() a taki smak był że masakra
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia to juz jest wlasnie czesc tego planu, mam krotsze wizyty, gdzie tylko sprawdza moj stan zdrowia i maluszka i dluzsze, gdzie dodatkowo omawiamy czesc porodu, tzn na co sie zgadzam na co nie (np..obecnosc studentow, naciecie krocza, znieczulenie), itd.
A Ty nie masz takiej blekitnej ksiazki ciazowej? ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Trzeba bylo zapytac jak wygladaja Ci brzydcy (zebys mogla unikac) ![]() To chyba rzecz gustu, wiec ciezko stwierdzic...
|
|
|
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a i rybka czytalam na jakims forum (ale ile w tym prawdy to nie wiem), ze jak wpiszesz w plan (w ksiazke-tzn polozna wpisze) np. ze nie chcesz znieczulenia, to pozniej ponoc nawet jak chcesz podczas porodu to moga robic problemy...ale wydaje mi sie malo prawdopodobne powiem szczerze. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-01 o 17:42 |
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tacy sprzedawcy to skarb, a mało takich mnie też maluch jakoś uciska, a w szczególności w pozycji siedzącej A mój mąż ma nocki non stop już nie pamiętam kiedy miał inną zmianę cały czas nocki po 12h ale cóż |
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to byloby dziwne, ze nie mozna sie wycofac z czegos lub zmienic zdania Ja np nie jestem pewna czy chce epidural (mimo ze czytalam ze jest zupelnie bezpieczny dla mamy i dziecka), ale chcialabym sobie zostawic otwarta furtke... Musze jutro o to zapytac, a moze ktos tak rzeczywiscie trafil. Polozne z ktorymi mam spotkania pracuja rowniez w tym szpitalu, gdzie sie rodzi, wiec na pewno bedzie wiedziala jak jest.Monia moze Ty bedziesz miala jedna godzinna wizyte i omowicie caly plan porodu, ja mam 10 lub 30 min, ale czestsze wizyty dopiero od grudnia, wiec raptem kilka razy tak bylo. Acha i doczytalam w tej ksiazce, ze zaleca sie podanie dziecku Vitaminy K, wiec jesli sie zgadzam to podaja. Nie wiem tylko czy to jest jednorazowo czy jak, bo nie jest napisane. Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-02-01 o 17:56 |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja bylam odebrac wyniki i zanim spojrzalam w internet to sie zestresowalam, moje wyniki obciazenia 75 g glukozy : na czczo 85,1 po godzinie 123,8 i po 2 godzinach 111,4 i obok podane normy , ktore przekroczylam, ale z tego co znalazlam w internecie to sa to wyniki dla nieciezarnych a u ciezarnych po 2godzinach norma do 140 jest ![]() Pozatym hemoglobine mam 12,2 a zelazo 92,1 wiec jestem zadowolona tym bardziej ze zadnego zelaza w tabletkach nie zazywam No i proby watrobowe tez ok, ale trojglicerydy wyszly mi 184,5 mg/dl ale w ciazy norma jest do 200 mg/dl Mocz tez super, nieliczne bakterie tylko. No wiec wlasciwie chyba wszystko w porzadku. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Ja bede sie bronic zeby nie dali mi bo czasami nawet slyszalam podaja bez pytania
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...melduję się i lecę nadrabiać wczorajszy i dzisiejszy dzień...tak to jest jak 2 dni się lata po mieście
![]() Wczoraj byłam na wizycie....nareszcie po tylu miesiącach 0 infekcji |
|
|
|
#4456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem napewno ze w szwecji nie podaja od wielu lat.
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo, kupowalam na kilku aukcjach za jedna przesylka i dzwonili ze czegos nie ma jak juz kasa byla u nich i wymienialam brak na cos innego bez problemu ale chcieli tez kase oddac i za opoznienie dali gratisa
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
Desia no to piękne wyniki Ja miałam podany dolargan po cc, moim zdaniem jeśli jest konieczność , a podany jest odpowiednio to szkód wielu wyrządzić nie powinien , czasem po prostu nie ma wyjścia.Wyczytałam ,ze działanie na dziecko , jesli przeniknie do mleka jest mało prawdopodobne. Anagat pisała kiedyś chyba ,że się dziwi ,że w Polsce odmawia się morfiny kobietą po cc, więc chyba jednak w UK to jest stosowane, a chyba morfina jest mocniejsza.Może nas Anagat czyta to nam napiszę przy okazji .Lena jak tam wizyta? Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-01 o 18:31 |
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Desia super wyniki
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia, gucia i cottonpuma super fotki macie
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
hej brzuchatki... ale lecicie... moze pozniej uda mi sie was nadrobic
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale dolargan podaja rowniez podczas porodu i on wtedy przenika do dziecka i jesli jest podany za pozno to dziecko rodzi sie pod wplywem narkotyku
|
|
#4463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
epidural epidural o dolargan ja jutro zapytam na wizycie |
|||
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, ale w tym cytowanym linku jest napisane,że działa narkotycznie na dziecko , jeśli jest w mleku , a inne linki mówią coś innego. Ciekawe jakie są środki zastępcze tak silne? Czy są jakieś ? Muszę gina zapytać
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chyba najbardziej klucia, bo ja tego nie lubie koniakonia link z poprzedniej strony jest o dolarganie, a te dwa z tej strony o epiduralu. Chyba ze mowisz o jeszcze jakichs innych linkach. Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-02-01 o 18:50 |
|
|
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
Pędzicie jak szalone z pisaniem
|
|
|
|
#4467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sa tabletki ketonal i je chyba mozna brac o ile sie nie myle zarowno w ciazy i jak sie karmi ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() Pamietasz jak ja opisywalam ze mialam epidural jak rodzilam adasia? Igly tej duzej nie czujesz bo Ci robia najpierw znieczulenie, normalna igla miejscowe wiec samego wklucia tej duzej nie poczujesz wogole
|
|
#4468 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie akurat cukier po nabiale skacze, ale banana zeżarłam (bo ianczej sie tego nazwać nie da) i cukier miałam 100. Tak więc ciasto brzmi kusząco. zapiszę sobie![]() Cytat:
Ketony=aceton w moczu. Pojawiają się, jak poprzedniego dnia był za wysoki cukier, albo mało się piło, albo jak odstęp między kolacją a śniadaniem był za duży. Są bardzo toksyczne, trują dziecko, które nota bene, głoduje. skala chyba 7 punktowa, najwyżej byłam w 2 stopniu, ale tak czy owak - no toksyczne i juz. Jedną z mam styczniowych ketony dopadły z białkiem i ciśnieniem i cięli ją chyba w 31 tygodniu. Jeżeli nie sprawdzasz ketonów, to polecam zacząć... Ja używam pasków keto-diastix, 50 sztuk za 17-18 zł przy pełnej odpłatności, a z receptą 30%. Cytat:
![]() i nie bezczelna, ale masz "zmysł marketingowy" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też się boję dolarganu podanego bez pytania. chyba wręcz powiem, że jestem na niego uczulona i się nie odważą ![]() Cytat:
chyba przygotuję sobie listę pytań na wizytę w szpitalu. co wziąć, czym znieczulają, opłaty, opieka nad cukrzycowymi noworodkami itp. |
||||||||
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pozwolenie ginekologa na wzięcie ketonalu przy bólu migrenowym dopiero jak paracetamol nie pomoże. Z doświadczenia wiem, że nie na każdy ból pomaga, poza tym mocno obciąża żołądek.
|
|
#4470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakos od 8-9 tc nie smakuje mi po prostu i do tej pory nie umiem przelknac nawet jak maz pije kawe i da mi calusa to mnie odrzuca.... mam nadzieje ze po porodzie chec na kawe wroci ![]() Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

hehe

.

Lekarzowi nic nie mówię, jedynie przyznaję się do "małych grzeszków" bo ciężko wytrzymać jak tak "przyprze". Uśmiechnął się tylko ze zrozumieniem