Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 13:25   #331
Nika0208
Rozeznanie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

tak w tam zabytkowym budynku jest kancelariia.
A z tyn bierzmowaniem to się wkurzyłam....ale o tyle mam pewność, że mają dokumenty w Barbarze - poniewaz potrzebowałam zaswiadczenie o bierzmowaniu jak zostala chrzestną... bo na dobrą sprawe mogło by wyjsc, że bym musiała jeszcze raz robic...ech

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A i w przyszłą sobote wybieramy sie z dokumentami spisać protokół ( czekam aż TŻ zbierze swoje zaświadczenia i w piątek za tydzień idziemy do USC podpisac dokumenty)... wiec zdam relacje
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:27   #332
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Nikomu się nie podoba????

Nena spokojnie to minie..... Wypij gorącą czekolade i będzie lepiej

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:31   #333
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
tak w tam zabytkowym budynku jest kancelariia.
A z tyn bierzmowaniem to się wkurzyłam....ale o tyle mam pewność, że mają dokumenty w Barbarze - poniewaz potrzebowałam zaswiadczenie o bierzmowaniu jak zostala chrzestną... bo na dobrą sprawe mogło by wyjsc, że bym musiała jeszcze raz robic...ech

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A i w przyszłą sobote wybieramy sie z dokumentami spisać protokół ( czekam aż TŻ zbierze swoje zaświadczenia i w piątek za tydzień idziemy do USC podpisac dokumenty)... wiec zdam relacje
ah ta nasza kochana parafia mam nadzieje że przynajmniej te wszystkie papierki do USC wyślą... ale to raczej muszą zrobic... ja też mam pewność że bierzmowanie mam bo tak jak Ty brałam zaświadczenie jak byłam 4 lata temu chrzestną. to czekam na relacje szczególnie ze spisywania protokołu my jak w kwietniu będziemy szli to chcemy do ks.Tomka pójść bo chcemy żeby on nam udzielał slubu (się ma z tymi parami bo wiele właśnie jego chce a to ksiądz z mojego rejonu i ogólnie jego podejscie do wielu spraw jest inne niż większości księży przez co go lubie)

koocurku ja Ci napiszę za jakis czas bo moja babunia śpi w pokoju w którym siedze i nie mogę nic włączyć na razie wrrr
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:33   #334
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Cudnie wyglądają na nodze
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Piękne

Dziewczyny, nie potrafię pisać listów motywacyjnych, nie mam weny zamiast zajmować się przygotowaniami to ja szukam pracy

ja znowu zamiast zajmowac sie praca to zajmuje sie przygotowaniami
mam ochote zrobic sobie chwile przerwy zeby na wypoczety umysl zajac sie reszta spraw ale brakuje nam kilku podstawowych rzeczy:

- kamerzysty!!!
- biustonosza
- zaproszen

ktore trzeba zalatwic JUZ wiec nie moge odpuscic na razie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

i NAUK!! aaaaaa

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:34   #335
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

koocurku ja Ci napiszę za jakis czas bo moja babunia śpi w pokoju w którym siedze i nie mogę nic włączyć na razie wrrr

Synuś
Stary 2012-02-02, 13:37   #336
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jagodzia- poszerz działalność! Nic Cie to nie kosztuje, a uwierz będziesz mogła dużo więcej! Koniecznie o reklamę itp.

Posłuchaj mnie....

Poźniej opisanie kosztuje dość sporo....teraz nic nie zmieni

Jak chcesz cos wiedzic pisz na priv- chetnie pomoge w koncu przeszłam to kilka lat tamu
dziękuję poszliśmy do GUS dopytaliśmy się co i jak no i wypisałam kilka PKD nawet na pośrednictwo w organizacji wesel
Cytat:
96.09/07
Pozostała działalność usługowa, gdzie indziej niesklasyfikowana

A tak serio to znalazłam, że to 74.10/07 Działalność w zakresie specjalistycznego projektowania
dokładnie te dwie też wypisałam
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
jak jagodzia napisała o przygodzie z aparatem i twierdzi że jest blondynką to przypomniało mi się jak kiedyś w szkole nauczyciel od historii cos dyktował i kazał Nam coś napisac drukowanymi literami bo my półmózgi jesteśmy, no i mówi nam "no to teraz piszcie drukowanymi" na co jedna z koleżanek "ale drukowanymi dużymi literami czy małymi?" cała klasa lała ze śmiechu a ta nie czaiła o co chodzi i dalej pytała czy dużymi czy małymi
haaaaaaaaaaaaa no dobra jest
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Smutna informacja, jednak takie sa prawa starości.
A smutno mi, bo pokolenie Tych wielkich polaków przemija, a następców nie widać...
święte słowa wielkich polaków już niewielu zostało a teraz to barachło celebryci i tyle.....
Cytat:
No to wklejam te nasze "nieszczęsne" obrączki tżet mi mówi, że to zwolnienie źle na mnie działa, ale cieszy się że swoją frustrację wylałam na gościa od obrączek a nie na niego

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Witam, witam w nowym watku

Bylam dzis u lekarza w koncu z tymi moimi zawrotami glowy, bo dalej mi sie wszystko kreci...ech...powiedzial ze mam tak spiete miesnie przy szyji ze sie nie dziwi ze mi sie w glowie kreci...mam sie odstresowac a TZ ma mi codziennie masaz robic Cos czuje ze sie mi jeszcze dlugo bedzie w tej glowie krecic

A tak w ogole to chcialam sie z wami podzielic byc moze przydatna dla kazdej z nas rzecza w dniu slubu...

Tasma do ubran i bielizny:

http://www.youtube.com/watch?v=MML4LZ6W05s

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/kosmetyki/soyelle/transparentna-tasma-samoprzylepna-do-ubran/

Ja wlasnie zakupilam, zreszta nie wiedzialalam ze w ogole cos takiego istnieje, na pewno przyda sie nie tylko na slub
oooooooooo fajna sprawa te taśmy chyba zakupię
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
[LEFT]Poszukiwania zaproszen ZAKONCZONE

żale:

Wogole TZ dzwonil przed chwilą do domu do Mamy, zeby sie dowiedziec jeszcze jedno nazwisko, a Jego mama oczywiscie juz od miesica nie moze tego zalatwic... wogole miala sie wypytac o duzo rzeczy, a nic nie zalatwila.. TZ dzisiaj sam obdzwonil swoje ciotki i sie dowiadywal, bo bysmy sie nie doczekali.. a teraz jak dzwonil do domu jeszcze po to 1 nazwisko to Jego mama mowi:"no jeszcze nie dowiedzialam sie, ale po co Wam to tak wczesnie???" TZ jej powiedzial, ze dwa lata tak szybko minely to co to jest 5 miesiecy ... i na nic nie jest za szybko... Mialam ochote wyrwac Mu telefon i powiedziec Jego matce, ze oki, moge pozniej zamawiac, ale ona bedzie za nie placic, bo wszystko idzie w gore...
Juz raz mnie wkurzyla.. jak jeszcze nie mialam sukni, to pokazywalam jej swoje typy i co mierzylam, a Ona do mnie z tekstem:"tylko nie bierz falbanek bo nie są modne, musi byc prosta" ... przemilczalam.. a jak juz kupilam, to oczywiscie jej nie pokazalam, ale powiedziala: To teraz jeszcze musisz cos wybrac na przebranie po polnocy" to ja jej na to, ze nie zamierzam sie przebierac.. a ona :"Jak to? w tej sukni cala noc??" a ja jej powiedzialam tak:" Skoro kupuje suknie za 3 tysiace to chce chociaz w niej pobyc tą jedną noc bo pozniej nie bede miala okazji" a On takie oczy 3 tysiace suknia kosztuje???

heheh i juz sie nie odzywala

zaproszenia cudne aaaaa teściowa to obcykana jak talala ile ona myślała że wydasz na suknię 2,50
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku

Dziś wylądowałam w szpitalu... I teraz dociera do mnie, że po raz kolejny w życiu prawie umarłam, bo już któryś raz otarłam się o śmierć... Mój Anioł Stróż ma przekichane! Napiszę Wam na biało, żeby nie zaśmiecać: pojechałam rano z tatusiem po mój samochód do TŻa, udało się go odpalić i jak wracałam to na jednej z dwóch najruchliwszych dróg w mojej miejscowości zrobiło mi się słabo, a że nie była to pierwsza taka sytuacja w moim życiu (w sensie - zasłabnięcie, ale pierwszy raz za kółkiem) to wiedziałam, że zaraz zemdleje. Nie spanikowałam tylko postanowiłam dojechać do najbliższego parkingu, koło centrum handlowego, które było niedaleko i nie wiem jak mi się to udało, bo nie pamiętam. Do tego po drodze było przejście dla pieszych, zakodowałam w mózgu jak tatuś uczył mnie jeździć, że przy skrętach w lewo/prawo piesi mają często zielone, nie wiem jak dostrzegłam przechodzącego gościa, dojechałam do parkingu, zadzwoniłam po tatusia (jak zawsze) i zemdlałam. Obudziłam się po chwili, miałam kilka połączeń nieodebranych od Niego, oddzwoniłam i byłam tak oszołomiona, że nie wiedziałam, co się dzieje... Tatuś przyjechał, zadzwonił po pogotowie, nie było wolnej karetki i zawiózł mnie sam do szpitala. Nie mogli mi pobrać krwi, mam około 17 ukłuć na rękach, ogrzewali mi ręce ciepłą wodą, dali koc, zrobili sporo badań, znów pobrali krew bo było za mało, dostałam trzy kroplówki z niczym, czyli elektrolity i glukoza, no i wypisali do domu. Kazali zrobić rezonans, tomograf i coś tam jeszcze, bo nie wiedzą co mi jest!! A to nie jest pierwsza taka sytuacja w moim życiu - dwa lata temu zemdlałam na Erasmusie w Słowenii i wzięło mnie pogotowie z ulicy. Też mi wtedy zrobili wszystkie badania i nic nie wyszło. A nikt nie wpadł na rezonans ani na tomograf!! Kurde, coś jest nie tak, mogłam kogoś zabić, sama zginąć i wolę nie myśleć co jeszcze. Mam ręce jak ćpun, całe w siniakach, a na prywatny rezonans i tomograf mnie nie stać, więc jak znów zemdleje to już chyba będą musieli mi to wykonać... Podsumowując: 5 godzin w szpitalu, ręce w stanie tragicznym, brak najważniejszych badań i diagnozy. Cóż za cudowny dzień.. A do tego TŻ spał i nic nie wiedział, bo po trzecich zmianach nie chciałam Go denerwować i dopiero Mu powiedziałam jak się obudził - źle mi teraz z tym, ale taki dylemat: co On by mi pomógł, skoro śpi, a ja jestem w szpitalu, a z drugiej strony powinien wiedzieć- to jest egoizm... Koniec, żyję i mam się "świetnie"
P.S.: aby uczcić fakt, że żyję, postanowiłam kupić sobie buty: albo się przydadzą na pierwszy dzień wesela, albo na drugi, albo wcale - oto one Po wypłacie zamawiam i mam w że są inne wydatki

http://allegro.pl/oryginalne-szpilki...071827880.html
oooo matko jak dobrze że nic ci się nie stało.... dziewczyno walcz o te badania!!! nie daj się spławić to ci się należy!!! przecież to nie jest z niczego.... cóż za patafiany!!
a butki baaardzo w moim stylu
Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór,

miałam ambitne plany, aby doczytać poprzedni wątek, na bieżąco i dopiero do Was dołączyć, ale jak zobaczyłam, że już kolejny został założony, to pomyślałam, że nie uda mi się Was nadrobić do mojego ślubu. A odbędzie się on 8 września 2012, dlatego pytam, czy przyjmiecie mnie do swego grona PM 2012?

Bardzo ładnie proszę
witaj
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:38   #337
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
a u d r e y Dziękuję Mój skarb oświadczył się niefortunnego dnia, bo dzień przed swoimi urodzinami, więc jutro to urodziny będziemy świętować. Planował zrobić to później, chodził z pierścionkiem kilka dni i nie wytrzymał dłużej. Tłumaczył później, że jak patrzył na niego, to myślał, że już mogłabym być jego narzeczoną, a nie jestem, bo czeka, więc czekać przestał

ja dostałam pierścionek 5 września - w moje imieniny wiec tez zaręczyn nie świętujemy ale miły gest
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:39   #338
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
Nikomu się nie podoba????

Nena spokojnie to minie..... Wypij gorącą czekolade i będzie lepiej
Ja po powrocie z pracy na pewno odsłucham, bo tutaj niestety nie mam działających głośników hmmm.... tzn w ogóle nie mam głośników
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:41   #339
kooocur
Zakorzenienie

Jagodzia i super

Przeciez wiele rzeczy możesz robić i na wiele wystawiac faktur

Sama być Cie zatrudniła gdyby było bliżej....

Synuś
Stary 2012-02-02, 13:44   #340
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Zrobilam foty telefonem jednak, prosze nie zwracac uwagi na moj stroj (jakim jest dres) bardzo pasujacy do bucikow

No wiec tak - ja mam rozmiar zawsze miedzy 38 a 39 (dokladnie jest to dlugosc 24,8 - rozmiar 38 ma przewaznie dlugosc 24,5 wiec letnie buciki biore 38 a zimowe 39. Dziewczyny pisaly ze te buciki w ogole sie nie rozciagaja wiec balam sie troche 38, ale sprawdzilam na allegro u roznych sprzedawcow jaka pisza dokladnie dlugosc wkladki i 39 ma dlugosc 25,5 co wydawalo mi sie duzo za duzo szczegolnie ze dlugosc wkladki nie jest mierzona od poczatku do konca tylko do miejsca gdzie powinna konczyc sie stopa, 38 pisali zawsze ze 24,5 czyli o 3-4 mm za malo, ale zaryzykowalam i jest na styk. Wlasnie wydaje mi sie ze w 39 wygladalabym jak ta PM ze zdjecia. Jeszcze jedna dziewczyna pisala ze ona w 38 ma wlasnie 24,5 dlg stopy i sa na nia odrobine za duze. U mnie to wyglada tak ze czasem jak inaczej stane to czuje na piecie to ograniczenie, jakbym miala dluzsza stope o 2 mm to juz bylyby za male. A jaka Ty masz dlg stopy? to porownamy w proporcjach z moja

Na zdjeciu pierwszym, na lewej nodze widac jak sie stanie inaczej to pieta wydaje sie jakby odrobine wystawala, ale generalnie jest tak jak przy nodze prawej.
więc teraz ogarnij:
ja mam zwykle buta w rozm. 36.5 bo mam dl stopy 23.4 cm i obcasy noszę 36.5- 37 , ale adidasy np też mam w 36.5 max 37 ale wtedy już luźno jest.
i tak:
VW r. 36- 22,8 cm czyli dla mnie o 6mm czyli ponad 0.5 cm za MAŁE więc w nie się nie wcisnę.
VW r 37 ma wkładke 24 cm, więc z kolei o 6 mm za duże co będzie wyglądać tak jak u tej PMki ze zdjęć...

Mówią w skrócie chyba zdałam sobie sprawę że muzę zrezygnować z tego zakupu... będę musiała łapać jakieś Louboutiny na przecenach... ehhh
Stary 2012-02-02, 14:01   #341
(kicia)
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1328177846_by_2706edyta_500.jpg (26,7 KB, 60 załadowań)

Stary 2012-02-02, 14:02   #342
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Wie któras z was może jak nauczyć własną matkę, że jak wchodzi do mojego pokoju to ma pukać? Albo że jak jest w łazience i się myje to żeby zamykała drzwi? Albo żeby nie ubierała się od podstaw w swoim pokoju z otwartymi drzwiami tylko w zamkniętej łazience? Szlag mnie już trafia. Kiedyś ja już spałam, a TŻ był w samych majtkach bo miał wskakiwać do łóżka a ta se weszła i cos mu zaczęła bredzić. Kiedyś też. TŻ mówi, żebym poszła pierwsza do kuchni bo on chce iść do łazienki, ale sie boi, żeby nie wyjść na minę. No to najpierw go opieprzyłam, zeby nie przesadzał, po czym w końcu mówię- ok. I co? wychodzę a moja mama z gołym biustem
a niech twój tż jej zwróci kilka razy uwagę jeśli ty nie możesz do niej dotrzeć to może on??
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jutro mam najgorszy egzamin w moim życiu a ja nic nie umiem Nic się nie pouczyłam

Wiktusiaczku całe szczęście, że nic Ci nie jest

I zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcia moich skarbów

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie:
jeśli ślub odbywa się w mojej parafii i dokumenty składam u mojego proboszcza, który ma w księgach mój akt chrztu, to mam mu coś dać za skrócony akt chrztu? wydaje mi się to bez sensu.
pamiętaj jeszcze o kościelnym jemu też trzeba parę groszy sypnąć.
Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
witam
Trzymam kciuki dla dziewczym które je dzis potrzebują
temat - "co laska"- to ja wam powiem, że jak byłam teraz w parafi gdzie miałam chrzest, przyjmowała młody ksiądz....wypisała mi akt chrztu, wiec pytam sie... ile? a ksiądz, że nia ma na to cennika i kazdy daje ile uważa... wiec wyjełam 30zł ( wsumie za 5 minut i tak dużo)... a ksiadz bierze tylko 10zl a mi 20zł odsuwa... i zapisuje w notatniku 10 zl. Podziękowalam zabrałam 20zł i wyszlam. TŻ nie mogł uwierzyć w zachowanie księdza i skomentował...że młody i jeszcze z powołanie widocznie.
wow.... naprawdę z powołania u mnie w tamtym roku młody ksiądz nie wziął koperty po kolędzie stwierdził że nam się te pieniądze bardziej przydadzą
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
butki super

Dziś mam 3 miesiące do ślubu

Cytat:

a ja przegapiłam, że wczoraj było 80 dni

Cytat:
Jagodzia i super

Przeciez wiele rzeczy możesz robić i na wiele wystawiac faktur

Sama być Cie zatrudniła gdyby było bliżej....
dziękuję nom a ja bym zrobiła dekorację z wielką chęcią ja dziewczynom z lublina i okolic mogę się polecić w końcu muszę zrobić portfolio
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-02, 14:05   #343
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
To do mnie?

nie to było do Ladystar bo mówi że ma jeszcze tyle miesięcy a ja mam jeszcze więcej do ślubu ehm.. już bym chciała ieć 2 miesiące do ślubu..
]

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

ehm wiece że ja też jakoś nie mam ochoty już na przygotowania do ślubu... chyba przez tą zimę człowiek się rozleniwił i nie ma nastroju na przygotowania... jakiś taki zimowy dołek sie u mnie wkradł
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:06   #344
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
: hahaha:
Stary 2012-02-02, 14:06   #345
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
więc teraz ogarnij:
ja mam zwykle buta w rozm. 36.5 bo mam dl stopy 23.4 cm i obcasy noszę 36.5- 37 , ale adidasy np też mam w 36.5 max 37 ale wtedy już luźno jest.
i tak:
VW r. 36- 22,8 cm czyli dla mnie o 6mm czyli ponad 0.5 cm za MAŁE więc w nie się nie wcisnę.
VW r 37 ma wkładke 24 cm, więc z kolei o 6 mm za duże co będzie wyglądać tak jak u tej PMki ze zdjęć...

Mówią w skrócie chyba zdałam sobie sprawę że muzę zrezygnować z tego zakupu... będę musiała łapać jakieś Louboutiny na przecenach... ehhh
Rzeczywiscie wbijasz sie centralnie pomiedzy rozmiary
Tez dziwne ze miedzy 36 a 37 jest 12 mm a nie tak jak u mnie 10, gdyby 36 mialo dlg 23 to moznaby sie pokusic, ale chyba nie ma

Rzuc okiem jeszcze na real foto na tym watku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=539402 tam jedna dziewczyna pisze ze wisienki rozm. 4 maja 23,5 cm

Louboutin kup te http://allegro.pl/christian-loubouti...073850144.html
tez by mi pasowaly do zlotych dodatkow

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:08   #346
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

dziewczyny któras z Was pisala o motywie przewodnim MOTYLE
patrzcie co znalazlam http://www.skleporganza.pl/sklep/pro...632be6fbae7e24

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:08   #347
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
I tacy księża powinni być. Ja ostatnio na mszy usłyszałam, że dziś taca jest zbierana na ogrzewanie, ale żeby nie dawać mniej niż 50 zl no ludzie, każdy daje tyle ile może. A najlepsze jest to, że jak ksiądź chodzi po kolędzie to na kopercie zapisuje, które to mieszkanie. Ja nie wiem co to będzie jak pójdę płacić za ślub.
U mojego dziadka na wsi, ksiądz czyta po mszy nazwiska osób np. z danego bloku, ulicy itp., która aktualnie w danym tygodniu sprzątała kościół i mówi ile zebrała od nich pieniędzy na rzecz kościoła.
Później głosi ile mu jeszcze potrzeba na to i na to i na tamto
A u mnie w mieście, po kolędzie, był taki ksiądz, który zaraz z koperty wyjmował i w zeszyt wpisywał kto ile dał

Cytat:
A jeszcze jedno - za tą poradnię się płaci? Tj nie mówią o weekendowych naukach czy jakiś innych przyspieszonych, tylko o tej "standardowej" poradni przy mojej parafii. Czy to zależy od parafii?
Dokładnie
Z tego co wiem, to jakąś tam kasę biorą za to, chociaż to nie ma reguły. Bo moja siostra jak robiła nauki i poradnie to wszystko miała razem i za darmo.

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Wie któras z was może jak nauczyć własną matkę, że jak wchodzi do mojego pokoju to ma pukać?
Opieprzyć albo zastosować terapię szokową!
Mój przyszły teść też tak lubił czasem wejść do TŻ do pokoju bez zapowiedzi (pukania, ani nawet zawołania, że się zbliża)
To się kiedyś napatoczył "w trakcie xxx" , to wstydziłam mu się pokazać przez tydzień! A biedny chciał nas tylko na śniadanie zawołać Teraz puka, czeka aż ktoś go poprosi albo w ogóle krzyczy z dołu, że coś chce. Ale wtedy jego i moja mina BEZCENNA!!!

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jutro mam najgorszy egzamin w moim życiu a ja nic nie umiem Nic się nie pouczyłam

Wiktusiaczku całe szczęście, że nic Ci nie jest

I zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcia moich skarbów
Śliczne!
Stary 2012-02-02, 14:17   #348
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cześć!!!

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
GOSZA
Czy to sa te ZIELONE buty z ZARY które chciałaś?

http://allegro.pl/zara-zielone-platf...089501445.html

AUKCJA TRWA JESZCZE tylko 10 h...
(duza czcionka nie chce aby wiadomosc gdzies zaginela)
Jak miło Kochana, że pamiętałaś
No niestety nie załapałam się, ale nikt nie kupił. Napiszę do laski o prywatne zdjęcia, a potem zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Bo po focie to coś mi w nich nie pasuje.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Jestem wielką fanką Twojej sukienki i czekam na efekt końcowy od krawcowej! Zamierzasz mieć koronkowe bolerko?
Suknia nie będzie pewnie taka jak na zdjęciu, bo mam coraz więcej uwag do formy podstawowej. W ogóle im bliżej ślubu tym bardziej mi się wizja zmienia- to jest nienormalne!!!!!!!!!!
A bolerko koronkowe- dopasowane do ciała i sukni, tak, że na pierwszy rzut oka w będzie tworzyło całość z suknią.

Cytat:
A ja mam takie pytanie:
jeśli ślub odbywa się w mojej parafii i dokumenty składam u mojego proboszcza, który ma w księgach mój akt chrztu, to mam mu coś dać za skrócony akt chrztu? wydaje mi się to bez sensu.
Teoretycznie nie powinnaś nic płacić, bo ksiądz tylko spisuje te dane z księgi wieczystej na protokół. Żadnego aktu nie dostajesz.

Cytat:
OMG jeszcze tylko 4 miesiące
i 3 miesięcy Ewusi
Ja mam za chwilę 2 miechy, a nie wiem za co się zabrać...

Taki ziąb na dworze, a ja obskoczyłam miasto, zrobiłam zakupy, szukałam zielonych butów, rozglądałam się za stanikiem. Ale jeszcze nie kupiłam, bo przecież będę miała głęboki dekolt, a bardotki są wyższe... Ale mam jeden upatrzony, tylko że biały był. Pani zamówi mi cielisty i pewnie go wezmę

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:18   #349
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
tenebrosa i irmelin - chyba wiem co przezywacie, bo sama mam podobnie. Może to depresja zimowa, brak słońca czy czegoś tam... Niby te przygotowania jakoś się toczą, ale już nie ma tej radości co kiedyś. Gdyby nie powplacane zaliczki, nie wiem czy nie odwołałabym tego całego cyrku i skorzystała z usług urzędnika USC. Na dodatek w pracy idzie mi kiepsko, chyba nie nadaję się do tego zawodu. Ogólnie kicha.
Jutro podpisuję kolejną ślubną umowę, i będę musiała zrobić to sama, bo Tż mnie opuścił na 4 dni. Wódki ciągle nie mamy, bo to co ja wybiore jest albo za drogie, albo za wczesnie
Oby to było tylko zmęczenie materiału i nic poważniejszego.
Pamiętajcie dziewczyny, wraz z nadejściem wiosny wszystko się ułozy musi.
Jaby mi ktoś dzisiaj powiedział, że bez konsewkencji mogę z wszytskiego zrezygnowac, tj ze zwrotem zaliczek i bez ośmieszenia w rodzinie, to bym zdecudowała się na sam obiad. Jak widac dość poważny kryzys mnie dopadł.
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:19   #350
(kicia)
Zakorzenienie

a ja dziś poczyniłam pierwszy zakup na nową drogę życia kupiłam nam komplet pościeli ale była taaaka ładna fioletowa no i musiałam wziąć

Stary 2012-02-02, 14:20   #351
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Opieprzyć albo zastosować terapię szokową!
Mój przyszły teść też tak lubił czasem wejść do TŻ do pokoju bez zapowiedzi (pukania, ani nawet zawołania, że się zbliża)
To się kiedyś napatoczył "w trakcie xxx" , to wstydziłam mu się pokazać przez tydzień! A biedny chciał nas tylko na śniadanie zawołać Teraz puka, czeka aż ktoś go poprosi albo w ogóle krzyczy z dołu, że coś chce. Ale wtedy jego i moja mina BEZCENNA!!!
Boże ja bym się chyba ze wstydu spaliła
Stary 2012-02-02, 14:29   #352
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Wiktusiaczku Dobrze, że nic Ci się nie stało!!! I uważaj na siebie

Jamee ładne buty! Gratuluję zakupu! Niech się dobrze noszą

Tenebrosa, Inmelin, Nena ja mam lekko ponad 2 miesiące do ślubu i wierzcie mi mam ostatnio takiego doła, że nie damy rady, że nie zdążymy, że z kasa nie wyrobimy, że cała koncepcja legnie w gruzach, że nam się wesele nie uda. Normalnie juz mi się odechciewa!!!!!!!!!!!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:29   #353
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dziś poczyniłam pierwszy zakup na nową drogę życia kupiłam nam komplet pościeli ale była taaaka ładna fioletowa no i musiałam wziąć
Jak fioletowa to się nie dziwie ;p też bym kupiła

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:31   #354
(kicia)
Zakorzenienie

śnieg u mnie pada no tego tylko brakowało

Stary 2012-02-02, 14:31   #355
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jak gdzieś ładna fioletową znajdę to na pewno kupię poluję ale nic ciekawego nie widzę.
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-02, 14:32   #356
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
witajci dziewczynki na nowym wątku... nie było mnie od wczoraj od godziny 12 a mam tyle do nadrobienia że szok więc tak

E87 wierszyk na zaproszenie jak dla mnie

Nowi ludzie...
Dotąd Dwoje, lecz jeszcze nie Jedno,
Odtąd Jedno, chociaż nadal Dwoje.
Jan Paweł II

jest cudowny.. bardzo mi sie podoba i osobiście też będę go miała

Kessi_86 co do twojej zawieszki na butelkę to ładna chociaż ja wolę stroje na butelki. siostra mojego teża będzie szyła nam coś na podobę

http://allegro.pl/piekne-ubranka-na-...080386958.html
oczywiście koszt tylko poniesiemy za materiał a uszycie mamy w gratisie:P

a tak wogóle to nie dałam rady wa nadrobić siedziałam już nad tym 1,5 h i już nie mam siły:P

pisałam wam że sie z teżem przed wczoraj pokłóciłam ale wczoraj juz było wszystko dobrze miło spędziliśmy wieczorek i nockę no i wspólny ranek

a tak wogóle to mam dzisiaj 240 ddś
chyba zrobie wam swoje zestawienie:P jak mi się uda ale oczywiście bez sukienki i butów bo nie mam jeszcze i nie wiem jaką będę miała:P
Dzieki i
Kicia ja nie wiem, ale chyba musialabys zrobic fotke i wstawic na wizaz
Jak bylam w tym tyg po borackzi z Tż to wyciagnelam tel i mowie musze zrobic fotke! A on mi na to"nie pokazuj rodzicom niech maja niespodzianke" a ja do niego ze "to nie dla rodzicow", a on "no tak... dla kolezanek z wizazu"
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:33   #357
moniq_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Witam Wrocławiankę Gdzie planujecie wesele? Jakiego macie DJ? My tez mamy DJ i pdlatego pytam, bo może to ten sam
Sala w Żórawinie, dj locky - podobno najlepszy we Wrocławiu - zobaczymy we wrześniu

A Wy gdzie? Jest suknia? Gdzie oglądasz? Ja mierzyłam do tej pory w Agorze, i kilka w Lisa Ferrera, ale dopiero od soboty szukam na poważnie - tj z umawianiem się na wizyty itd...
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:34   #358
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Wrzuccie 1 utwór z 2 części

http://pomeraniaensemble.republika.pl/nagrania.html

Poryczałam się po tym.....
ja nie biorę kościelnego ślubu i przyznam szczerze że nie znam się na zwyczajach i co można a czego nie..
ale mnie osobiście ten chór chłopców powala i mogę słuchać ich bez końca
http://www.youtube.com/watch?v=rEs1w...eature=related
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:39   #359
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Jak fioletowa to się nie dziwie ;p też bym kupiła
jestescie zboczone jak moja tesciowa

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:41   #360
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Rzeczywiscie wbijasz sie centralnie pomiedzy rozmiary
Tez dziwne ze miedzy 36 a 37 jest 12 mm a nie tak jak u mnie 10, gdyby 36 mialo dlg 23 to moznaby sie pokusic, ale chyba nie ma

Rzuc okiem jeszcze na real foto na tym watku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=539402 tam jedna dziewczyna pisze ze wisienki rozm. 4 maja 23,5 cm

Louboutin kup te http://allegro.pl/christian-loubouti...073850144.html
tez by mi pasowaly do zlotych dodatkow
no właśniee, wchodzę idealnie pomiędzy- 6mm w jedną i druga stronę.
Wisienki cudne, ale nijak mi pasują do koncepcji... Louboutiny jak będę kupować to jakieś w kolorze nude... żeby potem już były do zdarcia, ale na alledrogo odpuszczę, kupie w stanach i kumpela mi przyśle. tylko mam na to 3 tyg czasu bo 24 przymiarka

a z kulką już 37 mają 24 cm... nie no, tragedia na 5 aktów

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości