Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 14:42   #361
malwus20
Wtajemniczenie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
wierzcie mi mam ostatnio takiego doła, że nie damy rady, że nie zdążymy, że z kasa nie wyrobimy, że cała koncepcja legnie w gruzach, że nam się wesele nie uda. Normalnie juz mi się odechciewa!!!!!!!!!!!!!!
Nie tylko Ty tak masz ja też Poza tm ślubuje zaraz po Tobie i mam jedynie 4 dni więcej na organizację a mam wrażenie że jestem w czarnej Niektórych rzeczy nie da sie przyśpieszyć ale wiele mogłabym teraz zrobić.. i co, zwyczajnie mi sie nie chce bo mam już przesyt tym tematem. Tylko że dni lecą i trzeba w końcu się na coś decydować.
Stary 2012-02-02, 14:42   #362
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
jestescie zboczone jak moja tesciowa
no co zielonej (bo taki mamy kolor sypialni) nie było
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:42   #363
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
mam to samo już chyba od 4 miesięcy! Nie wiem co mi się dzieje. Do ślubu jeszcze 8,5 miesiąca a my nie mamay za wiele. Jedynie sala, kosciół, zespół i sukienka. Nie mam chęci szukac kolejnych rzeczy.
mnie zostało 7 miesięcy do ślubu a nie zaczęłam jeszcze oglądać sukienek , na razie mam sale DJ i fotografa. Nie chcę zbyt szybko brać się za pewne sprawy bo właśnie boje się ze ta cheć i radość zniknie i będę zmeczona przygotowaniami wtedy kiedy już na prawde bedę musiała sie nimi zając
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:42   #364
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a ja dziś poczyniłam pierwszy zakup na nową drogę życia kupiłam nam komplet pościeli ale była taaaka ładna fioletowa no i musiałam wziąć

Pościeli nigdy za wiele!!! Ja sama ostatnio zamówiłam w internecie 5 kompletów pościeli, bo tak strasznie mi się podobały i zdecydować się na wzór nie mogłam!
Ale powiem Ci że, a propos nowej drogi życia
Moi rodzice i teściowie (niezależnie od siebie) tak sobie postanowili i wyprawki przedślubne nam robią... i takim to sposobem staliśmy się posiadaczami z TŻ już 2 kompletów garnków ze stali nierdzewnej i 2 kompletów sztućców A najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że zarówno moi jak i rodzice TŻ pokazali nam te zakupy dzień po dniu.
Jak im powiedzieliśmy o tym, to się śmiali ale też stwierdzili, że muszą się już teraz konsultować z takimi zakupami.

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Boże ja bym się chyba ze wstydu spaliła
No wtedy to prawie ze mnie popiół został! Tak mi wstyd było!
Teraz, z perspektywy czasu śmieszy mnie to
Stary 2012-02-02, 14:43   #365
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dzien dobry

dzisiaj mam wolne, alenie mam czasu znowu no takk.. jak sie wstaje o 11 to nic dziwnego, co nie? ale tak bylo milutko z TZ

ale jestem juz teraz smutna bo w sobote moj TZ jedzie na 2 tygodnie do Polski... ja niestety nie, bo nie chce brac wolnego... Nasz kumpel jedzie i TZ sie zabierze z nim... przynajmniej bedzie widzial jak nasze poddasze sie robi

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne zaproszenia
A co do teściowej to współczuję i po części rozumiem- moja na codzień nie jest taka zła, ale jak przychodzi do tematu wesela to robi się dosłownie potworem... :/ Powiem tyle- raczej nie liczy się z naszym zdaniem, ma wizję naszego ślubu i uparcie do niej dąży do tego stopnia, że sama jeździ oglądać sobie obrączki, SUKNIE ślubne itp... nawet wybiera się na targi. A ja co mam zrobić? Odezwać się? Wiadomo na jaką wyjdę... Tym bardziej, że w życiu codziennym naprawdę często nam pomagają teściowie, ale teściowa nie potrafi zrozumieć, że sama sobie poradzę z organizacją ślubu i wesela...
Długo by pisać na ten temat, a nie chcę Was zanudzać

no ja tez sie staram nie odzywac na te jej bezsensowne wywody, ale czasami nie wytrzymuje

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień dobry

I zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcia moich skarbów
fajnie wyglądaja

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Podobają mi się Toje pudełka coś w tym stylu chce Tż, czy mogłabyś mi powiedzieć u kogo zamawiałaś?

A ja lecę się szykować do pracy, dziś jeszcze zebranie

prosze, oto link do pudelek http://allegro.pl/pudelka-na-ciasto-...028585833.html
Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
witam
Trzymam kciuki dla dziewczym które je dzis potrzebują
temat - "co laska"- to ja wam powiem, że jak byłam teraz w parafi gdzie miałam chrzest, przyjmowała młody ksiądz....wypisała mi akt chrztu, wiec pytam sie... ile? a ksiądz, że nia ma na to cennika i kazdy daje ile uważa... wiec wyjełam 30zł ( wsumie za 5 minut i tak dużo)... a ksiadz bierze tylko 10zl a mi 20zł odsuwa... i zapisuje w notatniku 10 zl. Podziękowalam zabrałam 20zł i wyszlam. TŻ nie mogł uwierzyć w zachowanie księdza i skomentował...że młody i jeszcze z powołanie widocznie.

o to super ksiądz! i sprawiedliwy przynajmniej.. takich malo niestety..

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno - za tą poradnię się płaci? Tj nie mówią o weekendowych naukach czy jakiś innych przyspieszonych, tylko o tej "standardowej" poradni przy mojej parafii. Czy to zależy od parafii?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dokładnie
u mnie za poradnie sie placi 100 zł...:/ i to nie zadna weekendowa..

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Wrzuccie 1 utwór z 2 części

http://pomeraniaensemble.republika.pl/nagrania.html

Poryczałam się po tym.....
pieknie...naprawde bardzo wzruszające.. i ja sie boję, ze wlasnie na tym sie porycze..

Cytat:
kicia - w Marii Magdaleny. byłam w niedzile i młody ksiądz miał dyżur...( az szkoda go na księdza.... taki przystojny)
bukiet i dekoracje na samochod będzie nam robila znajoma, pracowała w kwiaciarni ponad rok. Zostaje mi jeszcze dekoracja kościoła...ech tu musze poprzmawiać z parą co ma tego samego dnia co my.
dobra jestes

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
tenebrosa i irmelin - chyba wiem co przezywacie, bo sama mam podobnie. Może to depresja zimowa, brak słońca czy czegoś tam... Niby te przygotowania jakoś się toczą, ale już nie ma tej radości co kiedyś. Gdyby nie powplacane zaliczki, nie wiem czy nie odwołałabym tego całego cyrku i skorzystała z usług urzędnika USC. Na dodatek w pracy idzie mi kiepsko, chyba nie nadaję się do tego zawodu. Ogólnie kicha.
Jutro podpisuję kolejną ślubną umowę, i będę musiała zrobić to sama, bo Tż mnie opuścił na 4 dni. Wódki ciągle nie mamy, bo to co ja wybiore jest albo za drogie, albo za wczesnie
Oby to było tylko zmęczenie materiału i nic poważniejszego.
Pamiętajcie dziewczyny, wraz z nadejściem wiosny wszystko się ułozy musi.

ja mam tak samo ostatnio... nic mi sie juz nie chce i na sile cos zamaiwam, bo trzeba...

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

zaproszenia cudne aaaaa teściowa to obcykana jak talala ile ona myślała że wydasz na suknię 2,50

hehe pewnie myslalam, ze pojde do "wszystko po 2,50" i tam znajde suknie Przypomnialo mi sie, jak byl dzien chlopaka chyba, czy jakies male swieto i TZ mama kupila jego bratu perfum "BOOS" z wszystko za 2,50 powiem Wam, ze gorszego zapachu nigdy nie wąchalam
Cytat:
za☠☠☠isty demot

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2012-02-02 o 14:45
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:47   #366
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:
a ja dziś poczyniłam pierwszy zakup na nową drogę życia kupiłam nam komplet pościeli ale była taaaka ładna fioletowa no i musiałam wziąć
Posciel to już coś!
Cytat:

Tenebrosa, Inmelin, Nena ja mam lekko ponad 2 miesiące do ślubu i wierzcie mi mam ostatnio takiego doła, że nie damy rady, że nie zdążymy, że z kasa nie wyrobimy, że cała koncepcja legnie w gruzach, że nam się wesele nie uda. Normalnie juz mi się odechciewa!!!!!!!!!!!!!!
2 miesiace do ślubu- nie do pomyslenia! A jak tam Twoja sukienka??
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:47   #367
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
(...) Wczoraj zaglądał tutaj Stwórca! DOBRE!

Kurcze dziewczyny tak szybko piszecie, że mój komputer nie wyrabia... wiadomości jakoś pojawiają się z opóźnieniem... dziwne
Stary 2012-02-02, 14:53   #368
__Paulinka__
Zakorzenienie

dostalam inspiracje z slubclic! co sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg inspiracje.jpg (38,7 KB, 94 załadowań)
Stary 2012-02-02, 14:53   #369
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
My tez już mamy podobny zakup ... kołdere 200x220 ( wkońcu mojemu TŻ stopy nie zmarzną ) i pościel
Cytat:

Tenebrosa, Inmelin, Nena ja mam lekko ponad 2 miesiące do ślubu i wierzcie mi mam ostatnio takiego doła, że nie damy rady, że nie zdążymy, że z kasa nie wyrobimy, że cała koncepcja legnie w gruzach, że nam się wesele nie uda. Normalnie juz mi się odechciewa!!!!!!!!!!!!!!
Ja mam podobnie..... boje się, że się ze wszystkim nie wyrobie...TŻ chodzi zdenerwowany... i jak to stwierdził ...że nie ślubem a kwestią finansową...masakra
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:57   #370
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
mnie się bardzo podoba zwłaszcza bukiet - chciałabym w tym stylu właśnie
Stary 2012-02-02, 14:57   #371
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi się

Dziewczyny Jutro polegnę na całej linii Nie dość, że praktycznie nic nie umiem (może jakieś 3 zagadnienia na 40) to jeszcze dopadł mnie katar i gorączka

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:58   #372
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
My tez już mamy podobny zakup ... kołdere 200x220 ( wkońcu mojemu TŻ stopy nie zmarzną ) i pościel

Ja mam podobnie..... boje się, że się ze wszystkim nie wyrobie...TŻ chodzi zdenerwowany... i jak to stwierdził ...że nie ślubem a kwestią finansową...masakra
my nie będziemy spać pod jedną kołdrą bo byśmy się pozabijali ja lubię się okręcić cała i tak spać TŻ podobnie

ja wczoraj podliczyłam nasze finanse mieliśmy mieć 2 tyś zapasu... no mieliśmy teraz wychodzi że tylko 500 zł

Stary 2012-02-02, 14:58   #373
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie super ale ja bym włosy upięła
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:58   #374
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
i wszytkie elementy idealnie pasują do sukni...
i bukiet z frezji...równiez u mnie będą frezje ale połączone z zielonym storczykiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ania1.jpg (53,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg greenorchidbouquetkugad.jpg (16,5 KB, 23 załadowań)
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:59   #375
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

fajne te buty gdzieś widziałam za cene... coś ponad 300 zł

Stary 2012-02-02, 15:00   #376
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
no co zielonej (bo taki mamy kolor sypialni) nie było
a my mamy sypialnie (sciany) w kolorze fuksja podloge fioletowa i tez kombinuje z fioletami zieleniami i do tego bielą

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:02   #377
(kicia)
Zakorzenienie

a mi się zamarzył ostatnio bukiet pomarańczowe róże plus fioletowe frezje coś jak w załączniku tylko właśnie zamiast białych to pomarańczowe róże
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gaudeo-10_329_440.jpg (65,6 KB, 23 załadowań)

Stary 2012-02-02, 15:03   #378
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
my nie będziemy spać pod jedną kołdrą bo byśmy się pozabijali ja lubię się okręcić cała i tak spać TŻ podobnie

ja wczoraj podliczyłam nasze finanse mieliśmy mieć 2 tyś zapasu... no mieliśmy teraz wychodzi że tylko 500 zł
My też będziemy mieć dwie kołdry bo tak jest po prostu wygodniej. Za to sąsiadka skomentowała, że my to chyba nie za bardzo się kochamy bo małżeństwo powinno spać pod jedną kołdrą

Stary 2012-02-02, 15:03   #379
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Buciki mi się średnio podobają( bo ja bym w takich z dziurami po bokach nie wytrzymała i spadłby mi szybciej ze stopy niż bym je założyała) ale to kwesta gustu i ta fryzura.. jakaś taka jak zwykłe pokręcone włosy i to tak delikatnie ze padną jeśli ktoś ma swoje proste w 2 godziny Poza tym reszta bardzo ładna

Musiałam się wypowiedzieć w tej kwestii z wiadomych względów

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-02-02 o 15:04
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:04   #380
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
My też będziemy mieć dwie kołdry bo tak jest po prostu wygodniej. Za to sąsiadka skomentowała, że my to chyba nie za bardzo się kochamy bo małżeństwo powinno spać pod jedną kołdrą
ta pod jedna kołdrą to ja bym spala pod kołdrą zawinięta jak naleśnik a tż bez kołdry goły i wesoły

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:04   #381
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:

Ojj te finanse...masakra

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:05   #382
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dzieki i
Kicia ja nie wiem, ale chyba musialabys zrobic fotke i wstawic na wizaz
Jak bylam w tym tyg po borackzi z Tż to wyciagnelam tel i mowie musze zrobic fotke! A on mi na to"nie pokazuj rodzicom niech maja niespodzianke" a ja do niego ze "to nie dla rodzicow", a on "no tak... dla kolezanek z wizazu"
hehe jak wczoraj wybralismy te zaproszenia to moj tez po chwili mowi:"Wyslalas juz fotki na wizaz?"

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
jak dla mnie super ale ja bym włosy upięła
ja nie lubie upiętych wlosow.. wiem, ze na tej pani bardzo ladnie to wygląda, ale ja sie w takich wlosach nie czuję... chce miec cos z prostych wlosow, delikatnie na bok... w kwietniu bede miala probną i sie okaze co bede miala dokladnie

Mi sie te inspiracje bardzo podobaja! bukiet jak dla mnie ekstra, napisala im, ze chce frezje a dlugi welon mi odradzili.. sama nie wiem co z tym welonem zrobie.. bo podobają mi sie tylko dlugie, albo krotsze (100cm) ale sciete rowno, zawsze chcialam miec welon, ale jak mi do sukni nie pasuje
Kolczyki są ekstra! ale nie wiem skad takie wziac...
Stary 2012-02-02, 15:05   #383
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
wiem, bo mi już dawno temu pisała o poradni
Chciałam, a by coś napisała od siebie, a niekoniecznie odpisywała nam
Rozumiem. Myślałam, że nie kojarzysz w ogóle.

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

GRATULACJE!! my mamy za 5 dni pytalam wczoraj TZ czy przypadkiem nie zabierze mnie do Paryza z tej okazji , powiedzial ze zabierze ale jeszcze nie teraz
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dziękuję wam bardzo
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:06   #384
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
buciki średnie ale bukiet wymiata
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:08   #385
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

a czy jest tu ktoś z Łodzi? poza mną? możecie mi doradzić gdzie szukać sukni bo chciałabym się niedługo wybrać ( po sesji )
i o cukiernie chciałam się tez poradzić
Stary 2012-02-02, 15:08   #386
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
hehe jak wczoraj wybralismy te zaproszenia to moj tez po chwili mowi:"Wyslalas juz fotki na wizaz?"

ja nie lubie upiętych wlosow.. wiem, ze na tej pani bardzo ladnie to wygląda, ale ja sie w takich wlosach nie czuję... chce miec cos z prostych wlosow, delikatnie na bok... w kwietniu bede miala probną i sie okaze co bede miala dokladnie

Mi sie te inspiracje bardzo podobaja! bukiet jak dla mnie ekstra, napisala im, ze chce frezje a dlugi welon mi odradzili.. sama nie wiem co z tym welonem zrobie.. bo podobają mi sie tylko dlugie, albo krotsze (100cm) ale sciete rowno, zawsze chcialam miec welon, ale jak mi do sukni nie pasuje
Kolczyki są ekstra! ale nie wiem skad takie wziac...
Wydaje mi się, że podobne widziałam kiedyś na stronce Apartu

Stary 2012-02-02, 15:08   #387
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Witajcie
Wiktusiaczek
idź koniecznie do neurologa ja miałam takie omdlenia kilka lat temu i mi zrobili rezonans i coś mi tam wyszło, ale nie pamiętam dokładnie bo papiery leżą u mojej mamy w domu, tomografia nie zawsze wykazuje niestety
Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór,

miałam ambitne plany, aby doczytać poprzedni wątek, na bieżąco i dopiero do Was dołączyć, ale jak zobaczyłam, że już kolejny został założony, to pomyślałam, że nie uda mi się Was nadrobić do mojego ślubu. A odbędzie się on 8 września 2012, dlatego pytam, czy przyjmiecie mnie do swego grona PM 2012?

Bardzo ładnie proszę
hejo
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:10   #388
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Dziewczyny ostatnio usłyszałam od kogoś,że bukiet z różami na ślub nie odpowiada...Czy to prawda?
Bo ja właśnie chciałam różowe bordowe,inne kwiatki mi jakoś nie odpowiadają...Już sama zgupiałam jak to usłyszałam..

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:11   #389
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko fajne tylko buty mi się nie bardzo widzą!
Stary 2012-02-02, 15:11   #390
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio usłyszałam od kogoś,że bukiet z różami na ślub nie odpowiada...Czy to prawda?
Bo ja właśnie chciałam różowe bordowe,inne kwiatki mi jakoś nie odpowiadają...Już sama zgupiałam jak to usłyszałam..
oj tam ktoś głupoty gada czemu róże mają nie pasować na ślub = głupota, każda z nas decyduję się na takie jakie nam najbardziej pasują czy to róże, goździki czy frezje
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości