Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 19:51   #3031
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Ja tez nie lubie sie klocic - ale czasem nie ma rady, docieralismy sie 2 lata mieszkajac wspolnie przed slubem, byly dwie moje wyprowadzki i dwa powroty i juz jest OK. Ale czasem mam go serdecznie dosc. Poki co OK. Marysia poki co naprawde grzeczna jest (mam wiecej szczescia jak rozumu). Od pocztaku nawet w szpitalu spala, moglam swobodnie chodzic na ploty po korytarzu, a ona spala. W domu to samo, nie marudzila jak nie bylo wyraznego powodu. Nie usypiam jej jakos szczegolnie. Jak ma spac sama usnie - nic na sile. Teraz w nocy budzila sie 2 razy, a teraz raz - ale przy drugim nei licze na tyle szczescia
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 19:59   #3032
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zdaj relacje jak ten krazek sie sprawuje. Czy w "akcji" go czuc?
Ja uważam, że nie ma nic lepszego muszę pamiętać tylko kiedy włożyć i wyjąć. Ja go w ogóle nie czuje mąż też nie.
Nie zamieniłabym go już na tabletki.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
super - a mogę spytać na co szczepiłaś? na żółtaczkę? nas właśnie żółtaczka czeka jeszcze w lutym i spokój do roczku
wzw następne szczepienie jak Ala skończy roczek
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:09   #3033
Natka_
Zakorzenienie

Ooo Brumku robię tę Twoją rybkę jutro

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja tego Rutkowskiego nie trawię...facet się lansuje po prostu. Przecież jego nawet licencji pozbawili, a ostatnio się wypowiadał policjant zajmujący się tego typu sprawami - że odkąd on pracuje - chyba od 10 lat, nie zna przypadku żeby Rutkowski pomógł wykryć sprawcę...
Dokładnie! Dla mnie to zwykły prostak...

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Aniu tak jak pisałam już wcześniej, uznałam, że 7mcy karmienia UU to już duży sukces, pewnie gdyby Mała nie zaciągnęła w zeszłym tyg. butli, to dalej bym karmiła. Wiem, że lepiej jak dziecko samo się odstawi, że mogłaby już się obyć bez butli, skoro tyle czasu jej nie znała....ale nie żałuje, że przeszłyśmy na MM. Przy karmieniu tak samo ją przytulam jak do UU, trzymam za jedną rączkę i patrzymy sobie w oczka w tej kwestii nic się nie zmieniło, tylko źródło
Ja też staram się godnie zastąpić Domkowi brak piersi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Mój łobuz dziś nie pospał, oj nie . Za to zaczął się w końcu turlać i tak mu minęło popołudnie

Ja podałam pierwsze chyba jabłko
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:10   #3034
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No jestem tak zarobiona, że dopiero wczoraj choinkę rozebrałam
wow!!!A myślałam, że moja mama była ostatnia. rozebrała 3 dni temu
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE !

Od jakiegoś czasu podaję damie kasze mannę z owocami na podwieczorek,
natomiast widzę w koopce ,że ona mi tą kaszę mannę zwraca, wczoraj widziałam nawet troszeczkę śluzu... Ma któraś tak? nie jest do końca przetrawiona nie wiem czy to dobrze,czy źle.
nie mam pojęcia. jeszcze nie zaczęłam,
Cytat:
Wiecie czego nie rozumiem?
Mówi się o nie podawaniu jeszcze cukru niemowlakom,
a w każdym deserku prawie cukier, w soczkach.
Są jakieś soczki bez cukru ?
W obiadkach sok winogronowy przecież to też słodkie.

Nie rozumiem tego, no !
bo inaczej dzieci by nie jadły tak chętnie, a rodzice nie kupowaliby tak chetnie
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hejo

Nocka u nas przespana może w sumie z godzinkę. Domka strasznie swędziało, marudził, płakał i do tego dostał gorączki Całą noc nosiłam go na rękach i tak też zasnęłam na fotelu z nim... Podalam paracetamol w czopku i gorączka minęła. Niestety dalej bidulek cierpi, marudzi strasznie, nic go nie cieszy, ma takie smutne oczka, widać, że jest zmęczony, nie ma apetytu Wysypało go jeszcze bardziej, próbuje się drapać po twarzy, musiałam założyć mu niedrapaki,żeby nie było blizn.
To tyle o nas
.
biedaczek
Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie komplementy dot.Asi.
Szczerze mówiąc moja największa porażka w macierzyństwie to to, że nie karmię UU. Przez całą ciąże bardzo mi na tym zależało. W szpitalu w którym rodziłam od razu podali Asi MM. Cesarkę miałam o 17. O 6rano następnego dnia przystawiałam ją do piersi. Przystawiałam i przystawiałam i nic z tego, bo regularnie co 3godziny przychodziła pani od noworodków i dosłownie sprawdzała, czy dzieci wypiły MM. Kobieta, która leżała koło mnie urodziła już 4 dziecko, więc była mądrzejsza niż ja, dlatego powiedziała, że ona chce KP, ale usłyszałyśmy, że "wy po cesarce to na pewno jeszcze nie będziecie miały laktacji, może laktacja ruszy na trzeci dzień po porodzie". Teraz wiem, że za żadne skarby nie zgodziłabym się, żeby podawali mojemu dziecku MM. Kiedyś przy mnie pani od noworodków karmiła moją Asie i ona nie chciała zassac smoka. Tzn. nie chciała wogóle otworzyć buźki, patrze..a ta kobieta wkłada jej tego smoka na siłe razem z palcem. Jeszcze na dodatek miała długie paznokcie. Zagotowało mnie wtedy. Po powrocie do domu uparcie przystawiałam małą do piersi. Całymi dniami (po 13godzin bez przerwy) mała wisiała na cycku. Ciągle przysypiała. Ja nie wiedziałam jak ją pobudzić. W końcu po 6dniach histerycznego płaczu Asi, spadania na wadze poddałam się i podałam MM. Nigdy się nie dowiedziałam, czy miałam mleko. Nie miałam laktatora. Piersi były miękkie. Nigdy nie słyszałam odgłosu "łykania" przy piersi. Z perspektywy czasu widzę, jaka byłam nieporadna. Ale nie miałam się zupełnie kogo poradzić. Położna nigdy do mojego domu nie zawitała.
Aj.. to się rozpisałam. Ale musiałam się wygadać. Mąż nie zrozumie nigdy jak się czuję kobieta, która chcę karmić, a nie potrafi tego zrobić.
raz jeszcze cieszę się, że ja trafiłam na tą babke na którą trafiłam, bo mi pomogła bardzo. a Ciebie rozumiem. i przykro mi
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

no i mam pytanie, czym myjecię lodówkę w środku??
plynem do mycia naczyń -jak większość
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Dziewczyny karmiące MM!!
Podajecie dzieciaczkom wit. D????
Ile ml MM na dobę musi wypić, by witamię D odstawić??
Kiedys lekarka mówiła mi, że min. 750ml, teraz Ala tyle nie wypija,
dodatkowo jeszcze z raz na dobę dostaje UU i nie wiem teraz co z tą witaminą.

A nowe mamusie z jakich są miejscowości? Może pisałyście, ale nie doczytałam:/
ja daję chodź karmię i piersią i MM. ale Emil miał niedobór.
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ja podaje wit d od poniedzialku...wiele razy pytalam lekarke i powiedziala ze jest ta wit w mleku i nie musze jej dodatkowo podawac... moja kolezanka tez karmi maluszka mm i lekarka jej przepisala wit d takze nie wiem czym sie lekarza tu kieruja...
A lekarka w pl powiedziala ze trzeba ... badz tu madrym...
Monia w UK nie podaje się tej witaminy do 6 miesiąca, a wczoraj usłyszałam nawet że do 1 roku. i du..pa by była, bo Emilowi żeberko zaczęło wystawać i pędem poszłam do polskiej pediatry, która powiedziała że to brak witaminy d i przepisała mi Devikap.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:27   #3035
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Monia w UK nie podaje się tej witaminy do 6 miesiąca, a wczoraj usłyszałam nawet że do 1 roku. i du..pa by była, bo Emilowi żeberko zaczęło wystawać i pędem poszłam do polskiej pediatry, która powiedziała że to brak witaminy d i przepisała mi Devikap.
Dlatego sama zdecydowalam sie podawac ...
Cjociaz wydaje mi sie ze to zalezy od lekarza.Moja kolezanka ma 7-miesiecznego synka i lekarz przepisal..... a ja nie dostalam....
A wiem ze ta wit jest potrzebna jak maluszke juz zacznie chodzic.

Zeberko mu wystaje??? O rany... ja zauwazylam ze jak podnosze Olivke to jej kosci strzelaja.... no i nie wiem czy to normalne....
Stary 2012-02-02, 20:28   #3036
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się późną porą.

Zanka - zdasz nie martw się, tylko trochę szkoda kasy na kolejne egzaminy.Pamiętaj natomiast,że kiedy dostaniesz prawko to się będziesz bujała na loozie

Shira - cieszę się, że ładnie Ci je.U mnie nadal wszystko jest dobre oprócz mamusiowych obiadków.

Monika
- z KOSZALINA. Tak Ciebie szukałam mi się tu chowasz po rodzicach,brakuje mi Twoich postów no !

Lili
- Ja za rybą nie przepadam, robię ją w zwykłej panierce. Kiedyś zawinęłam rybę w rękach dałam na nią pokrojoną w paski marchewkę,pietruszkę korzeń,koperek i zalałam lekko winem - ponoć dobre było - Ja nie jadłam, wolę wersję z panierką.

Nerola
- cały dzień myślę dziś o WAS

Youyou - i jak obiadek,zjadła ?

Brumek - może wiesz co kup na czarną godzinę baniaki wody 5 l, jak masz tak się dowiadywać z dnia na dzień,że nie macie wody. W biedronce takie są za nie całe 2 zł.

Sweet
- nie wiem może to faktycznie reakcja na kaszę mannę, natomiast wcześniej ją dostawała i nic nie było.Nie wiem sama, tylko TY masz zielone koopy, a Ja nie.

My po wizycie.
Jest dobrze jak zawsze z resztą,
natomiast kolejne USG bioderek na 16 lutego...
i 16 lutego też okulista.
Mam nadzieję, że jakoś się ładnie wyrobię i nie będzie tak mroźno !
Na badaniach, mój mały czort, wyciągała ręce do dzieciaków,
nie umiała usiedzieć na zadku będzie szogunek, oj będzie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:40   #3037
pieleszka
Wtajemniczenie

w życiu Was nie nadrobię wczoraj nie dałam rady i wliczając dzisiejsze posty to mam z 15 stron...
a mała własnie się wybudza z drzemki
w dodatku mnie gdzieś zawiało i mam mega katar, łeb odpada, kości bolą, a jutro jeszcze trzeba tyłek na mróz wystawić i gnać do pracy..ale na szczęście to już piątek

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:41   #3038
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dlatego sama zdecydowalam sie podawac ...
Cjociaz wydaje mi sie ze to zalezy od lekarza.Moja kolezanka ma 7-miesiecznego synka i lekarz przepisal..... a ja nie dostalam....
A wiem ze ta wit jest potrzebna jak maluszke juz zacznie chodzic.

Zeberko mu wystaje??? O rany... ja zauwazylam ze jak podnosze Olivke to jej kosci strzelaja.... no i nie wiem czy to normalne....
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
wow!!!A myślałam, że moja mama była ostatnia. rozebrała 3 dni temu

nie mam pojęcia. jeszcze nie zaczęłam,

bo inaczej dzieci by nie jadły tak chętnie, a rodzice nie kupowaliby tak chetnie

biedaczek

raz jeszcze cieszę się, że ja trafiłam na tą babke na którą trafiłam, bo mi pomogła bardzo. a Ciebie rozumiem. i przykro mi

plynem do mycia naczyń -jak większość

ja daję chodź karmię i piersią i MM. ale Emil miał niedobór.

Moja szwagierka byla w Polsce i poszla z synkiem u nas do pediatry i kazal podawac wit D. Kupilismy zapas i wziela do UK i podaje. Tam faktycznie nie podaja
Stary 2012-02-02, 20:41   #3039
SweetAngel1984
Zadomowienie

shirko - ja dawalam buraczka w sumie to barszczyk mi wyszedl ale nic zjadl i bylo oki pediatry pytalam to mowila ze buraczek mozna

bella - eh ja jeszcze sprobuje jutro

zanetka - co tak czesto te bioderka? a okulista to czemu?

dziewczyny jestem zla matka

moje dziecie od dwoch dni marudzi jak nigdy wczesniej
podejrzewalam skok albo gluten

bo do tego byly te zielone kopy jak woda
noi dzis ten sluzik w kopce
ALE......

Tż zasugerowal zmierzenie temperatury i co sie okazalo.....

ze Igor ma temp. 37,7

dałam Nurofen i zasnął ale kaszki ze 180ml zjadl tylko 50 ml

więc pyt: CZY TE KOPY I TEMP. TO MOZE BYC OD ZEBÓW???

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-02 o 20:43
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:45   #3040
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
shirko - ja dawalam buraczka w sumie to barszczyk mi wyszedl ale nic zjadl i bylo oki pediatry pytalam to mowila ze buraczek mozna

bella - eh ja jeszcze sprobuje jutro

zanetka - co tak czesto te bioderka? a okulista to czemu?

dziewczyny jestem zla matka

moje dziecie od dwoch dni marudzi jak nigdy wczesniej
podejrzewalam skok albo gluten

bo do tego byly te zielone kopy jak woda
noi dzis ten sluzik w kopce
ALE......

ze Igor ma temp. 37,7

Koopy to nie wiem, ale temp podobno moze byc od zebow. Moj apoki co nie ma wiec nie wiem jak to jest.

Koopy zielone ma najczesciej jak podaje cos nowego
Stary 2012-02-02, 20:52   #3041
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mam genialne danie z mintaja! Uwielbiam je przez duże "U"

Filet mrożony z mintaja,
sól i pieprz, (albo przyprawa do ryb)
bułka tarta,
jajko

Rozmrażasz (ale nie do końca) rybkę, osuszasz dobrze, przyprawiasz, panierujesz, jak zwykłego kotleta na rozgrzanym oleju.
Ale to oczywiście nie wszytko Bo teraz bierzesz:
1/2 papryki zółtej,
1/2 papryki czerwonej,
15 dag pieczarek,
1 dużą cebulę,
4 łyżki śmietany 12%

Na drugiej patelni (bo na pierwszej leży sobie rybka) rozgrzewasz trochę masła, wrzucasz pokrojoną cebulkę i ją podsmażasz aż się zeszkli. Potem dorzucasz pieczarki (pokrojone w plasterki) i paprykę (pokrojoną w byle jaką kostkę), smażysz kilka (ok. 10) minut, po czym solisz i pieprzysz do smaku i jeszcze chwilę podduszasz. Gdy są miękkie dodajesz śmietanę, mieszasz i podduszasz znowu. Potem na ciepłą rybkę kładziesz cały ten bałagan i podajesz. Np. z frytkami.
Zaręczam że jest pyszne

NA zachętę mam jeszcze zdjęcie z czasów bloga

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Dzięki za kciuki Pomogły Ala wcale nie zapłakała na szczepieniu

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:53   #3042
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki Pomogły Ala wcale nie zapłakała na szczepieniu

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Brumek masz switny pomysl na rybke, dobrze ze mam ta rybke w zamrazalniku, dokupie papryke i pieczarki i sobie zrobie.
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ooo Brumku robię tę Twoją rybkę jutro
Polecam

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja daję buraczka, ale mały nie lubi... :/
Walcz, Madzia, walcz!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja tego Rutkowskiego nie trawię...facet się lansuje po prostu. Przecież jego nawet licencji pozbawili, a ostatnio się wypowiadał policjant zajmujący się tego typu sprawami - że odkąd on pracuje - chyba od 10 lat, nie zna przypadku żeby Rutkowski pomógł wykryć sprawcę...
To samo słyszałam
A facet jest burak niesamowity, to prawda.

A jak się, Aniu, tort podobał?

Cytat:
Oj kobieto ale kusisz tymi przepisami....

Cytat:
My po wizycie.
Super
Ale też jestem ciekawa czemu tak często te boderka, przecież wszystko z nimi ok?

A wody jutro ma nie być już ostatni raz. Jak obiecują i na razie wierzę

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
w dodatku mnie gdzieś zawiało i mam mega katar, łeb odpada, kości bolą, a jutro jeszcze trzeba tyłek na mróz wystawić i gnać do pracy..ale na szczęście to już piątek
Uuu, lepiej się nie rozłóż

Coś mężowi opowiadałam o wizażu dziś i stwierdził, że wszystkim swoim dzieciom powinnyśmy wytatuować na pośladkach literę "W". I kiedyś, jak sie gdzieś w dorosłym życiu spotkają, to będą wiedziały, że Wizaż połączył ich mamusie
Stary 2012-02-02, 20:54   #3043
jacieeeee
Wtajemniczenie

No dobra.
Zrobiłam pranie, pomyłam podłogi, ugotowałam zupkę Dominikowi i padłam na pysk Na szczęście padłam przed kompem, więc mogę Was trochę poczytać

Szymon
Aga sto lat

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:59   #3044
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No jestem tak zarobiona, że dopiero wczoraj choinkę rozebrałam
Jeszcze trochę a mogłaby robić za palemkę wielkanocną
Stary 2012-02-02, 20:59   #3045
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet Brumek - taki lekarz. Za każdym razem mówi, że jest ok i dalej każe się kontrolować.Mnie też to dziwi,ale sobie myślę, jak lubi chuchać na zimne to idę daleko nie mam bo Emilie nawet nie kwęknie przy badaniu.W poczekalni widzę i duże dzieciaki i małe, więc mój wniosek, że tyle kontroli robią raczej każdym.

Sweet
a stan podgorączkowy to nie powyżej 38 dopiero? bo Ja już głupia jestem.
A okulista, bo zezuje na jedno oko. Pediatra kazał mi to skonsultować z okulistą, nie jestem pewna czy zaczęła mi nie dawno zezować czy od urodzenia, bo Ja nigdy tego nie widziałam.. jak od niedawna to muszę zrobić konsultację, jak od urodzenia to poczekać do roku. A że Ja nie mam pewności to wolę też chuchać na zimne.

Moja dama zasnęła ale popłakuje przez sen

Stary 2012-02-02, 21:00   #3046
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

Coś mężowi opowiadałam o wizażu dziś i stwierdził, że wszystkim swoim dzieciom powinnyśmy wytatuować na pośladkach literę "W". I kiedyś, jak sie gdzieś w dorosłym życiu spotkają, to będą wiedziały, że Wizaż połączył ich mamusie
dobrze gada, polać mu

A w imię prawdziwego połączenia przyjedź do telikowa, u mnie wody pod dostatek
Stary 2012-02-02, 21:03   #3047
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Mam genialne danie z mintaja! Uwielbiam je przez duże "U"

NA zachętę mam jeszcze zdjęcie z czasów bloga
o mniam!
Dziękuję Ci

Jest ten przepis gdzieś na blogu? Czyżbym niedokładnie przeszukała?

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Czyli wychodzi na to, że nie ma jakiś sztywnych reguł, co podawać na sam początek?

Najważniejsze żeby to był jeden produkt

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
a teraz???
no brawo, praktyka czyni mistrza
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja robię w piekarniki w foli dodaję przyprawę do ryb na to listki pietruszki i masełko, EJJJJJ zrobiłam się głodna zapłacisz mi za to

kochane (Żanetko) mój dziedzic zjadł dziś zupkę z jaglanką troszkę był zdziwiony nieco poirytowany, ale zjadł gizd jeden nie bardzo lubi grudki pierwsze podejście do grudek wylądował na moich nowych dzinach(myślałam, że utłukę gada, ale że to moja krew to mu odpuściłam)

a nam rura z wodą zamarzła tż pożyczył farelkę Żbika i daję ogrzewa rurę na polu zamiast swoją rurę (rukole jak kto woli) rozgrzać i zaprosić żonkę do wyrka
Ja robiłam raz rybę w folii w piekarniku ale mi taka sucha wyszła. Chyba za mało masła dałam.

Shira zboczuchu, jak tż zmarznięty wróci to go tam weź i rozgrzej

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja mam coś choć nie wiem czy Ci podejdzie bo to rybka duszona z jarzynkami a dokładnie z marchewką i porem . Dla mnie bomba.
dawaj, wszystko wezmę
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:05   #3048
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
dobrze gada, polać mu

Oj, chciałoby się
A mężowi mleka poleję, ok? Bo on wieczorem zawsze kubek mleka wypija. Jaki ojciec taki syn

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
o mniam!
Dziękuję Ci

Jest ten przepis gdzieś na blogu? Czyżbym niedokładnie przeszukała?
Chyba nie ma. Nie zdążyłam wrzucić, a zdjęcia gdzieś mi tylko na kompie zostały.
Stary 2012-02-02, 21:09   #3049
youyou
Zakorzenienie

siemanko

buziale dla 7-miesięcznego Denisa Rozrabiaki

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A wiecie, że ja to chyba nie chciałam karmić piersią tak naprawdę? I wcale się nie obarczam winą za to, że karmiłam butelką
Szczerze mówiąc drugie dziecko ( jeśli już kiedykolwiek bym je miała mieć ) też karmiłabym mieszanką od początku.
Jeśli chodzi o mnie, to pierś w ogóle mi się nie kojarzy z karmieniem, mlekiem.
Tylko z seksem tak szczerze mówiąc.

Dziękuję dziewczynki za miłe słowa !
mam tak samo, odkąd karmię piersią piersi są dla mnie aseksualne i nie potrafię przeskoczyć z nimi na inną funkcję
nawet w czasie baraszkowania nie daję ich dotykać szczególnie że parę razy leciało mi z nich mleko w trakcie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
na szybko, bo gluty w domu rozrabiają: jak trzymałyście kciuki, co?!

żartuje , chociaż trochę mi do śmiechu nie jest
Nie myliłam się, ma sklejone wargi i dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego .

Po znajomości w szpitalu udało się załatwić termin na przyszły piątek. W najgorszym wypadku będziemy musiały zostać 2 doby w szpitalu. Mam nadzieję jednak, że bez tego się obejdzie.

a jednak..... kurcze szkoda Zuziaka, mam nadzieję że okaże się to tylko kosmetycznym zabiegiem..

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Youyou gdybys chciała dla gości zrobić jeszcze coś słodkiego polecam beze Pawłowej,
jest to moje największe przyjęciowe odkrycie
i gwarantuje wam wszystkie dziewczyny skradniecie serca wszystkich gości,
ile razy nie robilam dla kogo bym nie robila zawsze robi furore!
jest to czekoladowa beza z bita smietaną i malinami,
wygląda też troche jak tort.
brzmi smakowicie
to jak już się pochwaliłaś to przepis dawaj

brunetka to ten Nuvaring trzeba wkładac i wyjmować ja myślałam że on jest na stałe?

Cytat:

1 Youyou - i jak obiadek,zjadła ?

2. My po wizycie.
1. jak zwykle Lila ewidentnie gardzi moimi obiadkami, coś tam jej wcisnęłam ale to nie to samo co słoiczki.
Kupiłam dziś słoiczek i pojutrze jej dam i zobaczymy czy jej niechęć do obiadków wynika z tego że mamine jedzenie jest fuj, czy po prostu ma teraz gorszy apetyt..

2. strasznie dużo macie tych kontroli, to z czegoś wynika?
My byliśmy raz, wszystko było ok, mieliśmy przyjśc potem za 3 miesiące, ale do tej pory jakoś nie było po drodze

Cytat:

ze Igor ma temp. 37,7

taka podwyższona temp jak najbardziej może być na ząbki i wodniste kupki też
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:13   #3050
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze trochę a mogłaby robić za palemkę wielkanocną
Kurcze, masz rację Mogłam nie rozbierać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:15   #3051
zanetaa88
Zakorzenienie

Youyou może to podłe, ale cieszę się że nie jestem sama z kwestią obiadków, ale nie cieszę się, że nie jedzą naszych pyszności Ja też właśnie chcę tak spróbować,bo deserek zjadła - pół słoiczka owoców, potem teściowa jej zrobiła jabłko z marchewką to się lekko kwasiła, ale zjadła może 4 łyżeczki,ale nie takie pełne tylko na czubku łyżeczki i potem muldała chrupka,czuję że to przez te zębiska..bo skórkę z chleba miele i miele i widać że ma przy tym ulgę.

Kontrole bo taki lekarz, tak ma, chucha na zimne. I nadal kazał nosić szeroko Emi na biodrze,powiedziałam że taka energiczą babe mam, ze to teraz mało realne, a on mi że to dla jej przyszłego dobra, że trzeba ją namówić aby potem problemów nie miała...to dał mi klina bo ja dumna, że wariuje a ten wyskakuje mi że mam ją trzymac i koniec, więc nadal się tak będziemy nosić,mimo że ona ciekawa świata i chce tylko przodem do ludiz być a nie na boku.

Stary 2012-02-02, 21:16   #3052
Natalenka
Raczkowanie

Talking Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Witam Was wszystkiePisałyście o podczytujących a i zachęcona innymi zdecydowałam się odezwać i pokazać wszystkim. Czytam Was, jak jeszcze byłyście w ciąży. To trochę o sobie mam 26 lat, dwójkę chłopców 6miesięcznego Leona i 22 miesięcznego Dawida. Pierwszy poród długi zakończony kleszczami, zamartwicą małego i inkubatorem, a ddrugi krótki 20 min w sumie. Starszy od małego bardzo grzeczny karmiłam do 7miesiąca. Ale mały to istny wiercipięta od urodzenia się kręci, wierci, stęka jeszcze ani razu nie przespal całej nocy, od miesiąca budzi mi się po 5 razy i od 1-2 popłakuje na rękach z trudem zasypia po godzinie noszenia albo bujania w wózku. Sama nie wiem co z nim, niedługo mamy wizytę u neurologa, ale chodzimy na rehabilitację i fizjoterapeuta mówi, że to taki typ, ma bardzo chaotyczne ruchy, jest zwiercony i przez to trudno mu spać spokojnie całe noce. Za 2 tyg wracam do pracy i nie wiem jak będę funkcjonować, jak ciągle tak będzie spał. Przestałam karmic miesiąc temu, mały po prostu już nie chciał, każde karmienie zaczynało się histerią, odpychaniem, płaczem w końcu musiałam dać butle z bólem serca teraz je Bebilon Pepti, bo ma skazę. Powiem Wam, że z pierwszym nigdy się nic nie działo, to drugi chyba mi za dwoje daje popalić.
No to na razie tyle ode mnie. Pozdrawiam, mam naddzieję, że uda mi się jakoś do Was wkęrcic. A może któraś z Was miała lub ma takie niespojojne dziecko? I zddjęcie na koniec:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1210104.jpg (105,3 KB, 49 załadowań)
Natalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:17   #3053
SweetAngel1984
Zadomowienie

youyou - z nieba mi spadłaś gwiazdko Ty moja ukoiłaś moje skołatane serce

żanetka - heh mi rodzice zawsze mowili ze 37,5 to juz niedobrze dla mnie to lepiej do szkoly nie musialam isc
a co do okulisty to jamysle ze bedzie dobrze ... a ktores z was nosi okulary czy cus???
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:18   #3054
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
na szybko, bo gluty w domu rozrabiają: jak trzymałyście kciuki, co?!

żartuje , chociaż trochę mi do śmiechu nie jest
Nie myliłam się, ma sklejone wargi i dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego .

Po znajomości w szpitalu udało się załatwić termin na przyszły piątek. W najgorszym wypadku będziemy musiały zostać 2 doby w szpitalu. Mam nadzieję jednak, że bez tego się obejdzie.

Najlepszego dla Denisa za 7 miesięcy!!!!
Bedzie dobrze justynko Wiecie, ze ja nigdy nie slyszalam, ze dziewczynka moga sie sklejac wargi

Cytat:
Mi już blogowanie przeszło, więc konkurencją byłabyś tylko dla Telika Co do zarabiania, to tak Np. blog Moje Wypieki to już biznes pełną gębą (a pamiętam jak zaczynała go pisać, bo robiłyśmy to razem w zasadzie). Autorka wydała książkę, ma mnóstwo reklam itp. Ale do tego już się trzeba przyłożyć, pisać regularnie i przede wszystkim mieć piękne zdjęcia.
Do mnie w pewnym momencie same zaczęły odzywać się jakieś firmy/portale związane z przemysłem spożywczym, czy nie chcę żeby się reklamowały w zamian za kasę. Ale ja nie chciałam, bo i tak wiedziałam, że lada dzień przestanę pisać. Zresztą miałam wtedy zupełnie inne rzezy na głowie. Ale, jak Ci zależy, to coś tam się da pokombinować
tez pamietam Ja bym chciala wrocic do blogowania, moze na wiosne...

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no rutkowski powiedział,że może byc w niemczech, porwała mafia, specjalizująca się handlem zywym towarem, czyli ktos chciał miec dziecko a nie mógł,
jakos w to nie wierze. Nie kradnie sie dziecka normalnym ludziom, raczej wybiera sie ofiary, ktore nie zrobia afery medialnej.Latwiej przeciez ukrasc dziecku jakies patologicznej rodzinie niz przygotowac taki napad. Mi ta sprawa caly czas smierdzi i nie daje spokoju.

Cytat:
No dobra.
Zrobiłam pranie, pomyłam podłogi, ugotowałam zupkę Dominikowi i padłam na pysk Na szczęście padłam przed kompem, więc mogę Was trochę poczytać

Szymon
Aga sto lat
Na szczescie jutro piatek

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
dobrze gada, polać mu

Teliku czytasz mi w myslach, w momencie przeczytania pomyslu brumkowego meza, dokladnie to samo pomyslalam.

Nadrobilaw was babsztyle. Nie macie litosci, oj nie. Syn moj spi,jutro piatek z czego bardzos ie ciesze. Szymon ma taki apetyt, ze non stop je. I chyba polubil nianie, bo pozegnal ja z usmiechem i wyciagal do niej raczki. A niania nadal super, nawet mi w mieszkaniu ogarnia. Herbaty mam juz tak poukladane Szymek zasypia natychmiast po polozeniu dolozka, nie marudzi, ladnie je. Wiedzialam, ze to bedzie dobra niania.

JUTRO PIATEK HURRAAAAA:jup i:

NAjlepszego dla Agu!!!!

mam prosbe do was w K.
Stary 2012-02-02, 21:29   #3055
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalenka Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkiePisałyście o podczytujących a i zachęcona innymi zdecydowałam się odezwać i pokazać wszystkim. Czytam Was, jak jeszcze byłyście w ciąży. To trochę o sobie mam 26 lat, dwójkę chłopców 6miesięcznego Leona i 22 miesięcznego Dawida. Pierwszy poród długi zakończony kleszczami, zamartwicą małego i inkubatorem, a ddrugi krótki 20 min w sumie. Starszy od małego bardzo grzeczny karmiłam do 7miesiąca. Ale mały to istny wiercipięta od urodzenia się kręci, wierci, stęka jeszcze ani razu nie przespal całej nocy, od miesiąca budzi mi się po 5 razy i od 1-2 popłakuje na rękach z trudem zasypia po godzinie noszenia albo bujania w wózku. Sama nie wiem co z nim, niedługo mamy wizytę u neurologa, ale chodzimy na rehabilitację i fizjoterapeuta mówi, że to taki typ, ma bardzo chaotyczne ruchy, jest zwiercony i przez to trudno mu spać spokojnie całe noce. Za 2 tyg wracam do pracy i nie wiem jak będę funkcjonować, jak ciągle tak będzie spał. Przestałam karmic miesiąc temu, mały po prostu już nie chciał, każde karmienie zaczynało się histerią, odpychaniem, płaczem w końcu musiałam dać butle z bólem serca teraz je Bebilon Pepti, bo ma skazę. Powiem Wam, że z pierwszym nigdy się nic nie działo, to drugi chyba mi za dwoje daje popalić.
Witaj, fajnych masz chłopaków Chociaż co się zestresowałaś przy pierwszym porodzie, to Twoje
Długo się ukrywałaś, skoro od czasów ciąży podczytujesz

P.S. Bardzo są do siebie podobni

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
JUTRO PIATEK HURRAAAAA:jup i:
Przyłązam się do tej radości
Stary 2012-02-02, 21:31   #3056
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
My po wizycie.

nie umiała usiedzieć na zadku będzie szogunek, oj będzie.[/I]
Super, że wszystko w porządku.
A dlaczego za dwa tygodnie znowu kazał przyjść na bioderka?

Emi szogunek to chyba po mamusi Ciebie też raczej wszędzie pełno co?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
w życiu Was nie nadrobię wczoraj nie dałam rady i wliczając dzisiejsze posty to mam z 15 stron...
a mała własnie się wybudza z drzemki
Zdrówka!
Ja to się cieszę, że na taki mróz nie muszę nigdzie z domu wychodzić.

Cytat:
CZY TE KOPY I TEMP. TO MOZE BYC OD ZEBÓW???[/B]
Temp może być od zębów, kupy to nie wiem

Cytat:

Kurde kosza nie wystawiłam na ulice wczoraj, zapomniałam.
Będą dopiero w marcu a już mamy pełny.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:31   #3057
adrji
Raczkowanie

vit D nasza pediatra też uzaleznia od UU/MM,
na UU częsciej a jeśli dziecko wypija ok 0,5l MM to dwa razy w tygodniu kapsułka,
jeśli już wiecej mleczka to wogóle, ale bada tez przy tym ciemiączko więc to pewnie sprawa indywidualna tez.

rysiki dzieci na piersi to teraz według schematu żywienia
od zupki jarzynowej z kaszą manną,na mm też albo owoc.
W teorii jest podawanie warzyw żeby dzieci chciały jeść chętnie,
bo owoce wiadomo slodsze, mój natomiast wogóle niechce jeść owoców
już nie wiem jak go przekonać, a szpinak buraczki wciąga chętnie

nowy smak zupki dla chętnych gotujacych może jutro mam
obiadek z cukini
dla odmiany smakowej
robiłam, postepowanie jak w przypadku buraczka/brokuły.

Brumek Majorka - mój mąż wtedy jeszcze chłopak pracował tam,
ja po skonczeniu studiów rzuciłam wszystko i pojechałam
On pracował a ja cóż wstyd się przyznać miałam najsłodsze wakacje
eh i byliśmy piękni i młodzi

Natka zdrówka dla Was!
Dziubek najlepszego dla Szymka! ale te nasze chłopaki już duże,
już coraz bardziej mniej im brakuje do roczniaka niż do małego niemowlaka
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:36   #3058
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
No to na razie tyle ode mnie. Pozdrawiam, mam naddzieję, że uda mi się jakoś do Was wkęrcic. A może któraś z Was miała lub ma takie niespojojne dziecko? I zddjęcie na koniec:
witam nowa mamusię

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:37   #3059
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
piekne chlopaki i witaj.
Stary 2012-02-02, 21:37   #3060
adrji
Raczkowanie

Natalenka witaj no to widze, ze ukrywałas się długo niczym ja
Fajnych masz chlopaków
i chyba podobni? oczy brwi nosek
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości