|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Ja też nie wierzę w nieszczęśliwy wypadek
i przez tydzień kłamie w żywe oczy! ta sprawa jeszcze nie jest do końca wyjaśniona ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- do tego obdukcja wskazała że została uderzona - przecież sama się w tył głowy nie walnęła????!!
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Witajcie U nas noc jak zwykle do 2 spał a do 6 to już w wózku spał-budził się-płakał i w kółko mało spałam, jeszcze włączyłam tvn24 o 2 i aż mnie zmroziła ta informacja o Madzi. Zastanawiałam się i oglądałam do 4 aż niie zasnął mocnniej. Teraz też oglądam, ciekawe co bedzie na tej konferencji o 13, wspominali, że ta dziewczyna zostawiła wcześniej na 2 tyg Madzie bez opieki. Pewnie bedą starali się pokazać, że jest z nią coś nie tak. Nie do pojęciajest dla mnie to, że mogła tak długo ukrywać tą informację, występować przed kamerami, opowiadać, że ktoś porwał jej dziecko. Przecież mogła zadzwonić po pogotowie, cały świat by się nie zastanawiał nad jej losem. Myślała, że jej się uda?I jak to możliwe, że mąż nic nie wiedział. I jeszcze jedna rzecz, powiedziała, że ktoś ją ogłuszył i zabrał dziecko, więc ktoś musiał wiedzieć o tym i ją uderzyc, sama by tego nie zrobiła. A co do Viburcolu,to u nas nie zadziałał uspokajająco, 2 dni temu dawałam, wczoraaj nie, a jego zachowanie bez zmian. |
|
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żadna zdrowa kobieta tak by nie zrobiła, nie ma takiej opcji, może faktycznie głęboki baby blues, może nerwica... i niestety też podejżewam, że to nie był wypadek no ale zwłok jeszcze nie znaleziono, więc to dalej domysły biedna maleńka |
|
|
|
|
#3154 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no dokladnie, cos jest nie tak. nie wiem co byloby na celu matki, żeby po nieszczęsliwym wypadku wyrzucac dziecko i klamac. Plakala i prosila zeby oddali dziecko, watpie zeby udawala, slychac bylo ze jest ochrypnięta od placzu już. Jeszcze jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze jej odbilo. Zresztą widac, że dziecko bylo zadbane, nie jakies nie chciane jak niektorzy piszą. |
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh szkoda na słów na tą matkę Madzi
ale wiedziałam że finał będzie tragiczny
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi się,że skoro już raz skłamała to teraz jest już jej wszystko jedno co wymyśli... skoro ciała nie odnaleźli to już mogą się nie dowiedzieć...może ją gdzieś utopiła
ehhhh , ciągle o tym myślę...ludzie z całej Polski ruszyli na pomoc a tu taka pinda narobiła takiego "smrodu"... kiedyś jak się coś takiego faktycznie wydarzy-ludzie nauczeni doświadczeniem moga nie udzielić pomocy-kiedy to będzie na prawde konieczne... ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
czy ona tego wszystkiego nie wymyśliła ponownie... może ona zupełnie niepoczytalna... w końcu 22 lata-może ciąża to nie było spełnienie marzeń...można pisać wiele historii. Aaniu a może to kolejny zabek u Adasia?? |
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Laski pamiętajcie o tych kodach na Bebilon
![]() wieczorem jeszcze przypomnę ![]() |
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Teraz dopiero zobaczyłam w tv
|
|
|
|
#3159 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Rano przywitała mnie informacja o Madzi Nadal nie mogę uwierzyć że matka mogła zgotować taki los swemu dziecku Dziewczyny jeśli dziecko jej upadło z rąk i był to wypadek to mało prawdopodobne że dziecko poniosło śmierć na miejscu, co najwyżej straciło przytomność. Małe dzieci są bardzo plastyczne i bez szwanku wychodzą z takich upadków. Co innego jak matka rzuciła dzieckiem z siłą o podłogę. Nie mogę. Telepie mną. Albo ona jest chora psychicznie, albo odwracają uwagę od prawdziwej wersji..nie wiem. Ah. Ciekawe kto przyczynił się do dojścia do prawdy. ( o ile to "to" jest prawą") Rutkowski czy policja. Jakoś mimo złej sławy rutkowskiego wierzę jemu. To się rozpisałam. U nas: w nocy dużo pobudek, moja pierworodna wzywała mamusię dosyć często. Od 22 do 5 trzy razy jadła, płakała przez sen.. Ale i tak ją kocham przyzwyczaiłam się do tego wstawania. W nocy tż do mnie:" ale nie jesteś na nią zła?" ![]() Cytat:
Cytat:
straszny poród, to chyba z winy lekarzy ![]() ![]() zapraszam o rozmów Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawa jetem tych pieluchomajtek. Obawiam sie, że w straciu z koopką trzeba rozcinać. No chyba że kopa "twadra" i nie przyklei się do nóg. Coś jeszcze chciałam napisać. AA Beata nie wiem jak duże ciemię ma sara w cm. ![]() Idę do k, też chcę coś napisać ![]() A powinnam sie brać za robotę póki dzidziol śpi.
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja oglądam cały czas tvn24. Cała ta historia sie kupy nie trzyma.
Gdzie jest Cookie?? |
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Masz pewnie w książeczce napisane
była wczoraj na FB, ale nie ma za bardzo czasu bo wróciła do domu |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
pieluichomajtki-u nas w starciu z rzadka kupa przegrywaly bo kupazawsze wchodzila na plecy, za luzno w pasie
|
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
No mercy, powiadacie? Jeden dzień mnie nie było (goście, goście) i tyle stron ![]() Póki co pochwalę się, że pierwsze chrupki kukurydziane zaliczone - śmiechu było pełno, bo jej struktura nie odpowiadała, ale po jakimś czasie, z wielkim grymasem, ale szamała Poza tym tak się śmiesznie buja na łapkach, kiedy na brzuchu leży - tak w boli, jakby tańczyć chciała - pójdzie mi niedługo na mieszkanie jak nic ![]() , zdrówka i inne takie Idę coś w domu ogarnę. Miłego dnia! |
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak brunetka pisała cook jest już w Białymstoku i ogarnia tam sobie powoli. |
|
|
|
#3165 |
|
BAN stały
|
Wątek o Madzi, ktory dzisiaj swiezo byl zalozony, jest jeszcze na liscie wątkow w liscie ponizej, nagle zaniknąl, wogole pisalam tam wiadomosci, i w liscie moich wiadomosci tej moja sie nie pokazuje...
o, juz nawet na liscie sie nie pokazuje. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2012-02-03 o 10:02 |
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny... u nas noc straszna pobudki z placzem.... co 2 godziny
![]() Igi nei chce wogole jesc zje 30 ml i koniec za t oduzo pije.... goraczka wzrasta rano bylo 38,2 co tu robic i ile moze potrwac takie goraczkowanie przy zebach??? nie wiem czy znw nurofen dac? A z madzia to jest poprostu niewyoobrazalne ja odpoczatku podejrzewalam ze jest cos nie tak ale ie az tak
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-03 o 10:02 |
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Kurde napisałam wcześniej ,że żal mi dziadków tej dziewczynki,oczywiście żal mi też ojca i matki Madzi... stało się nieszczęście...
ale najbardziej żal mi MADZI co malutkie dziecko zawiniło,że spotkało je takie nieszczęście... wypadek wypadkiem,każdemu mogłoby się zdarzyć,ale żeby wyrzucić własne dziecko jak śmieci,gdzieś pod drzewem,nie wezwać pogotowia, nie wyprawić jej godnego pochówku to jest tragedia...
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: doczytałam, że już go nie ma |
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie robi się raczej tego po to by odwołać potem zeznania. tak mnie się wydaje. dla mnie to jedna wielka zagadka, ojciec w uwadze opowiada,że pomógł znieść żonie wózek i podwiózł ją w miejsce z którego sama poszła do rodziców. No to co był w domu i nie wiedział,o wypadku??? Znosił wózek z martwym dzieckiem i niczego nie zauważył???? no błagam jeśli podrzuciła gdzieś zwłoki to przez 10 dni mogło się z nimi stać wszystko !! a jeśli znaleźli w miejscu wskazanym przez matkę kurtkę dziecka to coś jest na rzeczy bry ja nie mogę się ogarnąć, no nie mogę
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Czytam, oglądam, jestem w szoku...
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka nie ma w ksiazeczce.
Na szczepieniu tylko dotykała jej główki, nic nie wpisywała o ciemiączku.
|
#3172 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3173 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Buja sie ta samo na łapkach na boki Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3175 |
|
Rozeznanie
|
Pol nocy nie spalam , dziecko mi po glowie chodzilo.
Macie racje jak nie znajda ciala to dalej jest to zagadka. |
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
Boże, biedne dziecko. Wiecie, tak na samym początku tej sprawy coś mi nie pasowało, bo nie mieścilo mi sie w głowie, że matka mowi, ze porwali jej dziecko i siedzi przed kamerami... Ja pewnie szukałabym gdzie się tylko da. Na pewno nie usiedziałabym tak spokojnie na tyłku. Bo w takiej sytuacji intensywne poszukiwania to wszystko co można zrobić.
No ale to już i tak nieważne. iustyna1 a pediatra wcześniej nie zauważył, że mała ma sklejone wargi? Praca będzie I(mam nadzieję) w sklepie z winami. tak wogóle to dzień dobry.
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua spóźnione, ale szczere wszystkiego najlepszego
Współczuję koleżance Trzymam mocno kciuki za jej synka. Nerolka - trzymam mocno kciuki blondynka poznan i inne potrzebujące mamusie - ja również mogę pobrać dla Was kody na mleczko - mam dwa konta aania_20 - tort niesamowity ![]() ![]() Nadrabiam dalej... Dzień dobry, Dla mnie sprawa z Madzią dalej wydaje się dziwna... Biedna kruszynka
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Chyba każda z Nas czeka na wyjaśnienie sprawy Madzi, jestem w takim szoku, że nawet tego nie z komentuję. Mam nadzieję w każdym bądź razie, że to wszystko blef i mała Madzia jest cała i zdrowa i żyję. Monika no kurcze bo sobie bimbasz a swoją drogą brakuje oj brakuje mi postów, no i ciekawi mnie co Arturek przeszkrobał Youyou - Ja kaszki już usunęłam z menu damy, póki co ma same deserki i obiadki mamy,których nie chce i UU. Dzisiaj nadal kombinuję, ziemniaczek, marcheweczka,kalafior, koperek i cyc.Już mam 4 słoiczki zamrożone, najlepsze jest to że je mrożę a ona ich nie je choć już mam co raz mniej motywacji. Zastanawiam się jeżeli faktycznie to zębiska to czemu tak połykają te kaszki i owoce ? mimo że cukrowałam już obiadki to tak ma je w nosie... nic szukamy dalej powodu niejadków ![]() WITAM NOWE MAMUŚKI ![]() Aga słońce moje, życzę Ci dzieciaków zdrowych, snów związane z nimi kolorowych. Czasu dla siebie więcej wolnego, męża jeszcze bardziej kochanego. STO LAT STO LAT ! ![]() spóźnione ale szczere ![]() I co jeszczeee? Nie wiem. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Dziubek pomyślałam, sobie że kurtkę mogli podrzucić..bo nie rozumie. Niby w samym kocyku wyniosła, bo gdzieś tak czytałam to tu kurtka się znalazła, czemu kurtka się znalazła dopiero teraz? przecież były te tereny już przeszukiwane. Ja czuję,że coś tu śmierdzi i to co teraz się dzieję to jest pic na wodę, nic się tu nie zgadza nic... |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Aga spóźnione ale szczere życzona pociechy z dzieci , męża, spełnienia marzeń
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj nurofen tez Dziewczyny ja caly czas mysle o Madzi. Gdzie jest ta kruszynka. Co do jej matki, to czytalam, ze juz wczesniej zostawiala mala nawet na dwa tygodnie bez opieki.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

być może dziewczynka płakała ,matka mogła nie wytrzymać,do tego jakiś "baby blues"... żal mi tych dziadków,bo oni wyglądali na prawdziwie zrozpaczonych
ale wiedziałam że finał będzie tragiczny

W dodatku Hania cały czas ma wysypkę (suche czerwone placki na rączkach, nóżkach, brzuchu, szyi..
) i mam wrażenie, że są wygodniejsze od tych na rzepy.

, zdrówka i inne takie
zębole

mimo że cukrowałam już obiadki to tak ma je w nosie... nic szukamy dalej powodu niejadków